Hurghada (Mini)bustours

Hurghada (Mini)bustours: Onze meest aanbevolen

Hurghada: stadstour van 3 uur met winkelstops

1. Hurghada: stadstour van 3 uur met winkelstops

Tijdens deze rondleiding verken je de verschillende wijken van Hurghada. Verken zowel de historische binnenstad als de nieuwe, moderne stad. Je wordt opgehaald bij je hotel in een voertuig met airconditioning en rijdt vervolgens naar het vissersdorp. Hier bezoek je originele, simeple huizen met één verdieping. In dit gedeelte van de stad lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. De vissers staan op bij zonsopgang en gaan slapen bij zonsondergang. Het leven is eenvoudig en traditioneel. Bezoek een scheepswerf en zie hoe vissersboten worden gebouwd en hersteld met traditionele methoden. De grootste moskee van Hurghada ligt in de buurt. Hier kun je meer te weten komen over de islam, de belangrijkste religie in Egypte. Vervolgens bezoek je de oudste Koptische kerk in de stad. Aan het einde van de rondleiding bezoek de grote fruit- en groentenmarkt en daarna word je weer afgezet bij je hotel.

Hurghada: rondleiding door het Mini Egypt Park met vervoer

2. Hurghada: rondleiding door het Mini Egypt Park met vervoer

Begin je uitje met de ophaalservice bij je hotel en reis naar het Mini Egypt Park. Daar treft je je privégids, die je lang de verschillende miniatuurtentoonstellingen leidt. Bekijk miniatuurversies van een aantal van de beroemdste bezienswaardigheden van Egypte en krijg een uitgebreide uitleg over de geschiedenis van meer dan 55 plaatsen. Deze rondleiding is geschikt voor alle leeftijden en helpt je om keuzes te maken uit de plaatsen die je tijdens je verblijf in Egypte wilt bezoeken. Loop in een paar stappen van Luxor naar Gizeh en Caïro. Bezoek de tempel van Aboe Simbel en de hoge Aswan-stuwdam, voordat je bij de legendarische Luxor met de beroemde tempel van Amon aankomt. Ga naar Gizeh voor de wonderbaarlijke piramides en sta oog in oog met de Sfinx. Bezoek het Egyptisch museum in Caïro op het beroemde plein Tahrir, ontdek de weg naar Alexandrië en steek de brug van Stanley over, voordat je het Romeinse amfitheater en het luxe paleis El Montaza bekijkt. Ter afsluiting van je uitje word je weer naar je accommodatie teruggebracht.

Hurghada City Tour & Nationaal Museum met pick-up + drop-off

3. Hurghada City Tour & Nationaal Museum met pick-up + drop-off

Laat je ophalen bij je hotel en reis dan snel naar het Hurghada National Museum. Eenmaal daar ontmoet u uw gids bij de ingang en begeeft u zich naar binnen om de rondleiding te beginnen. Leer alles over de oudste beschaving ter wereld met toegang tot dit unieke museum. Beweeg over de getoonde artefacten die de schoonheid van de Egyptische beschaving door de eeuwen heen weergeven. Uw betrouwbare gids zal de historische achtergronden en verhalen achter elk stuk uitleggen en u een dieper begrip van de Egyptenaren geven. De displays brengen ook oude Egyptische sporten zoals varen en vissen in de Nijl over, samen met muziekinstrumenten en afbeeldingen van muzikale evenementen. Je ontdekt ook verschillende oorlogen door de eeuwen heen, oude en Aziatische kunst en de geschiedenis van koningen. Na je rondleiding heb je wat vrije tijd in het museum om in je eigen tempo te verkennen. Daarna wordt u teruggebracht naar uw hotel in Hurghada.

Hurghada: privérondleiding met gids naar Luxor

4. Hurghada: privérondleiding met gids naar Luxor

Laat je ophalen bij je hotel in Hurghada en begin je onvergetelijke dag in Luxor. Ontmoet je Egyptoloog-gids en verken de stad die ooit de hoofdstad van het oude Egypte was. Leer meer over de geschiedenis van het oude Egypte, te beginnen met de ongelooflijke Vallei der Koningen. Geniet van de unieke tempel van koningin Hatsjepsoet en zie een oude Egyptische staf in het Artesische dorp voordat je gaat lunchen. Ga naar het machtige Karnak-tempelcomplex, het grootste religieuze gebouw dat ooit daarna is gebouwd. Leer meer over enkele fenomenen die uniek zijn voor de plaats van je gids. Geniet aan het einde van je tour van een drop-off in je hotel in Hurghada.

Vanuit Hurghada, Makadi of Soma Bay: stadstour door El Gouna

5. Vanuit Hurghada, Makadi of Soma Bay: stadstour door El Gouna

Verken het Egyptische El Gouna aan de Rode Zee, op korte afstand van Hurghada. Ontdek de beroemde lagunes en zandstranden van El Gouna, zoals het lange, wijde, Mangroovy-strand,  favoriet bij kitesurfers. Nadat je bent opgehaald in Hurghada of omgeving reis je naar het beginpunt voor een stadstour door El Gouna. Je krijgt een korte uitleg van je lokale gids en vertrekt dan voor je stadstour. Eerst kun je genieten van fantastische uitzichten op de moderne jachten in Abu Tig Marina. Daarna ga je naar het El Gouna Aquarium. Van hier ga je verder naar het Tamr Henna-plein, omzoomd met palmbomen, winkels, en cafés met terrassen. Rijd verder tussen de geweldige lagunes van El Gouna en eindig dan je tour weer terug bij het startpunt. Vervolgens word je teruggebracht naar je hotel.

Hurghada: dagtocht naar Caïro met kleine groep & maaltijden

6. Hurghada: dagtocht naar Caïro met kleine groep & maaltijden

De dag begint om 02:00 uur, wanneer je wordt opgehaald bij je hotel in  Hurghada  en begint aan de 5 uur durende reis naar Caïro in een voertuig met airconditioning. Rond 07:00 uur kom je aan in Caïro en geniet je van een traditioneel Egyptisch  ontbijt  met foul en falafel, zodat je helemaal voorbereid bent op je avontuur. Na het ontbijt ga je naar de meest iconische bezienswaardigheid van Caïro, de Piramiden van Gizeh, die tot de 7 Wereldwonderen behoren. Neem de tijd om de Piramiden van Cheops,  Chefren en  Mykerinos te verkennen en bezoek de Valleitempel van, waar priesters het lichaam van Koning  Chephren mummificeerden. Vanaf hier zie je de Grote Sfinx van Gizeh die, met zijn leeuwenlichaam en hoofd van Koning  Chephren, het grafcomplex bewaakt. Je vervolgt de tour met een bezoek aan het Egyptisch Museum van Oudheden, met de grootste collectie Egyptische kunst en artefacten ter wereld. Het museum toont een zeldzame collectie van ruim 250.000 echte  artefacten , waarvan sommige zelfs 5000 jaar oud zijn, inclusief een exclusieve tentoonstelling gewijd aan  Toetanchamon. Je brengt 2 uur door in het museum en leert over de bijzondere schatten, gouden voorwerpen,  juwelen  en nog veel meer objecten die werden begraven in het graf van  Toetanchamon , voordat deze in 1920 werd ontdekt. Wanneer je eenmaal een beetje aan je eetlust hebt gewerkt, geniet je van een heerlijke lunch in een traditioneel restaurant. Zodra je weer  energie hebt, maak je een uitstapje naar de populaire Khan  El  Khalili  Bazaar en geniet je van de levendige sfeer van de lokale bevolking bij hun alledaagse bezigheden. Wandel over de markt en bekijk de vele kraampjes, die parfum, stoffen,  sieraden, kruiden, en nog veel meer aanbieden. Na een onvergetelijke dag in Caïro kun je achterover leunen en ontspannen tijdens je terugreis naar  Hurghada.

Marsa Alam: rondleiding door het Hurghada-museum met transfers

7. Marsa Alam: rondleiding door het Hurghada-museum met transfers

Begin met ophalen bij je hotel in Marsa Alam en reis naar The Hurghada Museum. Ontdek meer dan 1.000 oude Egyptische artefacten en kunstwerken terwijl je een rondleiding door het museum maakt met je deskundige Egyptoloog-gids. Bekijk illustraties van Egyptische sporten zoals varen en vissen op de Nijl, samen met muziekinstrumenten en afbeeldingen van muziekevenementen. Leer meer over de Egyptische militaire geschiedenis en bekijk werken met farao's en koninklijke familieleden uit de hele oude Egyptische geschiedenis. Ontdek archeologische vondsten uit andere tijdperken en beschavingen, waaronder het Koptische tijdperk en de Islamitische Gouden Eeuw. Geniet na je rondleiding van wat vrije tijd om op je gemak door het museum te bladeren. Vervolgens wordt u teruggebracht naar uw hotel in Marsa Alam.

  • Rondleidingen
  • Privétours
7 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Hurghada

Welke topattracties zijn een must-see in Hurghada?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Hurghada?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Luxor

Sitemap Hurghada

Wil je alle activiteiten in Hurghada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hurghada

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 18.110 beoordelingen

Onze gids Mohammet was echt geweldig. Was er heel stipt, zelfs op tijd en toen reden we in een minibus met airconditioning naar Mini Egypte. Was een privétour voor ons, we waren helemaal alleen in het park en het was echt geweldig en het bekijken waard. Onze gids legde ook veel uit over de geschiedenis en de gebouwen en nam echt coole foto's met onze mobiele telefoons. Aan het einde is er ook een zeer kleine buitenwijk waar u souvenirs kunt kopen en prachtige panoramische foto's kunt maken. De piramides waren voor ons het absolute hoogtepunt. Zou het op elk moment opnieuw doen. En we gaven graag een fooi voor de foto's die hij van ons maakte, maar dat hoefde niet.

Zeer leuke trip om leuke souvenirs te scoren en meer te weten over de stad en hoe de lokale bevolking leeft. Gids sprak goed Engels en vertelde spontaan al veel informatie. Zorgde ook goed voor ons. Ondanks dat de taxichauffeurs elkaar afwisselde hielden we wel dezelfde auto waar onze spullen in stonden. Zeker een aanrader om deze trip te boeken!

Dit was een leuke excursie om alle highlights van Egypte in miniatuur te kunnen zien. Wij hadden een hele leuke grappige gids Mohammed die erg leuke foto's van ons gemaakt heeft met onze mobiele telefoons. Wat hebben we met hem gelachen. Echt een aanrader als je leuke foto's wilt hebben.

De gids was supervriendelijk, hij vroeg niet om een fooi! De rondleiding was geweldig. Hij nam ons super mooie foto's met onze mobiele telefoons zonder iets te verwachten! Natuurlijk gaven we hem er een fooi voor omdat hij het meer dan verdiende.

Over het bezoek valt niets te zeggen. De Franse gids Mahmoud legt perfect alles uit wat belangrijk is om te weten, terwijl hij ons rondleidt in de stad, moskee, kerk, verse vismarkt, fruit- en groentemarkt... Ik raad de activiteit aan.