Hurghada
Rondvluchten & helikoptertours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Hurghada Rondvluchten & helikoptertours: Onze meest aanbevolen

Vanuit Hurghada: dagtocht naar Caïro met het vliegtuig

1. Vanuit Hurghada: dagtocht naar Caïro met het vliegtuig

Bij aankomst in Caïro word je opgewacht door de egyptoloog die je tijdens de activiteit zal begeleiden. De rondleiding begint in Gizeh, waar je de beroemde en imposante piramides van Cheops, Chephren en Mykerinos en de wereldberoemde Sfinx bewondert.  De uitstap omvat ook een bezoek aan de tempelvallei. Na een pauze voor een heerlijke lunch ga je door naar het Egyptisch Museum. Hier bewonder je de schatten van de jonge farao Tutankhamun met meer dan 120.000 meesterwerken van Egyptische kunst en kunstvoorwerpen. In de middag kun je gaan winkelen bij de markt Khan el-Khalili. Aan het einde van de activiteit word je teruggebracht naar de luchthaven van Caïro om vanaf daar terug naar Hurghada te vliegen, gevolgd door een transfer naar je hotel.

...
Van Hurghada: dagtrip oud Egypte, Caïro en Gizeh

2. Van Hurghada: dagtrip oud Egypte, Caïro en Gizeh

Bewonder de grootsheid van de Piramide van Cheops en de schatten van het Egyptisch Museum. Samen met een egyptoloog als privégids ga je op een dagvullende ontdekkingstocht door Caïro. Je wordt vroeg in de ochtend opgehaald bij je hotel in Hurghada en wordt met een busje met airconditioning naar de luchthaven van Hurghada gebracht voor je vlucht naar Caïro. Bij aankomst ontmoet je de egyptoloog die vandaag jouw gids is en begin je aan de tour met een bezoek aan het beroemde Plateau van Gizeh. Bewonder de Grote Piramide, een van de 7 wonderen van de oude wereld, en zie ook de andere 2 piramides en de mysterieuze sfinx, die bij de oude farao's bekend stond als de Vader van Vrees. De tour bevat ook een bezoek aan de daltempel tegenover de grote sfinx. Daarna pauzeer je om te lunchen bij een restaurant van hoge kwaliteit. Na de lunch bezoek je samen met je gids het oude Caïro, en ga je op weg naar het wereldberoemde Egyptisch Museum van Caïro. Het museum werd in neoclassicistiche stijl ontworpen door de Franse architect Marcel Dourgnon en bevat meer dan 120.000 meesterwerken van Egyptische kunst en voorwerpen. Na wat vrije tijd in Caïro word je teruggebracht naar de luchthaven voor je vlucht terug naar Hurghada, waar je vervolgens direct naar je hotel gebracht wordt.

...
Vanuit Hurghada: dagtocht naar Caïro met het vliegtuig

3. Vanuit Hurghada: dagtocht naar Caïro met het vliegtuig

Reis met het vliegtuig van Hurghada naar Caïro, waar je van een spannende daguitstap kunt genieten. Je wordt opgehaald bij je hotel in Hurghada en wordt met een voertuig met airconditioning naar de luchthaven gebracht, zodat je daar een binnenlandse vlucht naar Caïro kunt nemen. Bij aankomst in Caïro word je opgewacht door de Egyptoloog die je tijdens de tour zal begeleiden.  De tour begint in Gizeh, waar je de beroemde en imposante piramiden van Cheops, Chephren en Mykerinos en de Sfinx bezoekt. Na een pauze met een heerlijke lunch ga je verder naar het Egyptisch Museum. Hier bewonder je je de schatten van de jonge farao Toetanchamon en nog veel meer andere voorwerpen. 's Middags kun je winkelen bij de markt Khan el-Khalili. In de middag kun je winkelen bij de markt Khan el-Khalili. Aan het einde van de activiteit word je teruggebracht naar de luchthaven van Caïro om vanaf daar terug naar Hurghada te vliegen. Bij aankomst in Hurghada word je meteen teruggebracht naar je hotel.

...
Hurghada: dagtrip piramiden, Memphis & Saqqara met vlucht

4. Hurghada: dagtrip piramiden, Memphis & Saqqara met vlucht

Ervaar het diverse Egypte en bezoek Caïro vanuit Hurghada. Een auto met airconditioning brengt je van je hotel naar de luchthaven van Hurghada, waar je instapt in een vliegtuig op weg naar Caïro. Bij aankomst in de Egyptische hoofdstad wacht een Egyptoloog op je komst. De reis begint in Gizeh, waar je 3 van de grootste en beroemdste piramides van Egypte bezoekt. De Piramide van Cheops is de oudste en is als enige overgebleven van de 7 wereldwonderen. Het topje van de Piramide van Chefren is nog deels bedekt met kalksteen. De piramide van Menkaoera is omgeven door 3 andere, veel kleinere piramiden. Je bezoekt de trappiramides van Saqqara. Necropool Saqqara is na Gizeh, de tweede belangrijkste begraafplaats van Neder-Egypte. De grootste en meest indrukwekkende begraafplaats is die van farao Djoser, die stamt uit de derde dynastie van het oude koninkrijk, rond 2650 voor Christus. Hij ligt begraven in een beroemde trappiramide. Je bezoekt ook Memphis, de oude hoofdstad van Egypte, waar je ruïnes en het gigantische, hellende standbeeld van farao Ramses II en de albasten Sfinx bewondert. In de middag kun je de bazaar Khan el-Khalili bezoeken voor een winkelsessie. Je brengt ook een bezoek aan de beroemde antiekmarkt in Caïro. Na een onvergetelijke dag wordt je 's avonds teruggebracht naar het vliegveld van Caïro. Vlieg terug naar Hurghada, vanwaar je terugrijdt naar je hotel en nageniet van een indrukwekkende dag in de Egyptische hoofdstad.

...
Van Hurghada: Luxor-nachttour en ballonvaart

5. Van Hurghada: Luxor-nachttour en ballonvaart

Geniet van een handige ophaalservice bij je hotel in Hurghada, bezoek de tempel van Karnak en bewonder de zuilengangen, kapellen en het heilige meer. Geniet van een lunch in een geselecteerd restaurant in Luxor voordat je met een traditionele motorboot naar de andere oever van de Nijl gaat. Verken de Stad van de Doden en de Kolossen van Memnon. Bewonder de enige overblijfselen van de Tempel van Amenhotep III en bezoek de Vallei der Koningen. Ontdek de tempel van Hatshepsut, een van de beroemdste koninginnen van het oude Egypte. Aan het einde van de dag neemt onze gids je mee naar een 5-sterrenhotel met uitzicht op de Nijl in Luxor om te ontspannen en op te frissen voordat je geniet van een vrije tijd om het nachtleven van het geweldige Luxor te bewonderen. Om 04:00 uur brengt de bus je om alles te zien plaatsen die je op het land hebt bezocht, maar deze keer vanuit de lucht met een prachtig uitzicht op Luxor tijdens een ballonvaart, geniet van het ontbijt in je hotel voordat je terugkeert naar Hurghada

...
Van Hurghada: 2-daagse trip naar Caïro per vliegtuig

6. Van Hurghada: 2-daagse trip naar Caïro per vliegtuig

Dag 1: Je wordt in de vroege ochtend opgehaald bij je hotel en naar de luchthaven van Hurghada gebracht voor je vlucht naar Caïro. Bereik Caïro om 07.00 uur, waar je gids buiten de terminal op je wacht. Begin je dagtour met een bezoek aan de Grote Piramides van Gizeh, Cheops, Chephren en Mykerinos. Verken vervolgens de Vallei-tempel, de locatie waar priesters het lichaam van koning Chephren mummificeerden. Bekijk de beroemde Sfinx van dichtbij, de legendarische bewaker met het hoofd van een koning en het lichaam van een leeuw. Ga vervolgens verder naar Sakkara, slechts 26 mijl ten zuidwesten van Caïro. Bezoek de trappenpiramide, gebouwd voor koning Zoser en een belangrijk aspect van de evolutie van de piramides. Ga vervolgens naar Memphis City, de oude hoofdstad van Egypte en de thuisbasis van het kolossale standbeeld van Ramses II en de grote albasten sfinx. Deze stad dateert uit 3100 voor Christus. Hierna stop je voor de lunch in een lokaal restaurant op basis van een volledige maaltijd voor elke persoon, maar drankjes zijn niet inbegrepen. Sluit de eerste dag af met een transfer naar uw hotel voor check-in en een overnachting in Caïro. Dag 2: Check om 8 uur uit het hotel en haal je bagage op, die in de auto wordt opgeborgen. Begin de dag met een bezoek aan het Egyptisch Museum van Oudheden, waar 's werelds grootste collectie kostbare Egyptische kunst wordt tentoongesteld. Bewonder de zeldzame verzameling van meer dan 250.000 echte artefacten die wel 5000 jaar oud zijn. Ga verder naar de Citadel, waar je de albasten moskee van Mohamed Ali Pasha zult bezoeken voordat je doorgaat naar de Khan El Khalili Bazaar. De talrijke winkels in deze wijk staan bekend om de handel in fijn koper, koper, parfums, leer, zilver, goud en nog veel meer. Geniet daarna van een lunch in een lokaal restaurant (drankjes zijn niet inbegrepen). Aan het einde van dag 2, transfer terug naar de luchthaven van Caïro voor uw terugvlucht naar Hurghada.

...

Sitemap Hurghada

Wil je alle activiteiten in Hurghada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hurghada

Vertrek om 15.30 uur vanuit ons Jaz Aquaviva hotel en terugkomst om 18.30 uur. Alles was zeer goed georganiseerd, de chauffeur zette ons af op het vliegveld en een gids kwam ons ophalen op het vliegveld van Caïro. Aangekomen in Caïro, klein bezoek aan de stad, muntthee. Onze gids Mohammed, die Frans sprak, gaf ons een rondleiding door het museum; lunch op een mooie plek waar we de piramides vanaf het terras kunnen zien, en dan het beste voor het einde: bezoek de piramides! WOW !!!! Een grote dank aan Mohammed die uitstekend was van start tot finish!

een geweldige dagtrip perfecte transfer van hotel naar de luchthaven van Hurgada in Caïro, we zouden hartelijk worden ontvangen door onze gids Amir en chauffeur Abdul. Amir die dankzij zijn werk op "mein schiff" uitstekend Duits spreekt. Darzu is zeer bekend met de geschiedenis van Egypte. Naast de hoogtepunten in het aanbod, lieten beide jongens ons ook verschillende wetenswaardigheden zien (verhaal van Kairo)

De tour was geweldig. Men zou echter de tijden van de afdalingen moeten heroverwegen. In de ochtend om 03:45 werden we opgehaald van het hotel en 's avonds moesten we ongeveer 3,5 uur op het vliegveld in Caïro doorbrengen. Dat was het enige negatieve. Onze gids "Amir" was geweldig. De reis als geheel was het waard.

Hele mooie ervaring! En heel goed georganiseerd. De tour gids was echt de beste die je kan hebben (AMR Wagieh). We hebben een super dag gehad, goed gegeten en AMR heeft goed voor zijn “kids” gezorgd!

Alles was heel erg goed geregeld en erg duidelijk. voor herhaling vatbaar.