Hurghada
Urban exploring

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Other Sightseeing Options in Hurghada

Want to discover all there is to do in Hurghada? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Hurghada

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 771 beoordelingen

De reis erheen en terug was echt verschrikkelijk je zit 6u heen en 6u terug in een klein busje dat te snel rijd over de weg met heel veel gaten in dus je moet nie denken dat je hierin kan slapen want dat lukt echt niet. De dag zelf vond ik echt heel leuk en was het geld wel waard eerst naar het museum waar dat de gids vanalles verteld over De geschiedenis van egypte. Daarna kan je een Boottochtje maken over de Nijl was zeker ook wel eens de moeite om te doen kost je wel 10 euro extra. Daarna lunchen was oke. Namiddag naar de pyramides en de sfinx was echt heel mooi om dit in het echt te kunnen zien! Alleen vond ik het spijtig dat we hier maar een halfuurtje voor kregen om foto’s te nemen en eventueel een kamelenrit te doen. Ik had liever hier meer tijd aan willen spenderen zodat we de pyramides beter konden bekijken en er ook in konden gaan.

De gids was ontzettend lief en bracht heel graag haar kennis over. Ze vertelde veel in het Egyptisch museum en daarna ook bij de piramides en de Egyptische cultuur. Het is een lange rit vanuit Hurghada en een hele lange dag. De bus is oké, niet heel comfortabel. De chauffeur(s) communiceren niet, dus stoppen zomaar ergens en zijn dan ineens voor langere tijd weg, dat was wel erg vervelend. Ook een lange tijd stil gestaan omdat er nog een andere chauffeur zou komen die niet kwam. Op de lange lang was dit allemaal teveel tijd. Vooralsnog is dit slechts het vervoer. Caïro zelf is gaaf. Ze geven je de optie op een boottripje te doen omdat er tijd is in de planning. Dit zou ik niet doen, wij vonden het niet bijzonder en zonde van het geld.

De trip naar Caïro was geweldig! De stoelen in de bus waren vrij comfortabel. we gingen naar de museum en hebben daar een goede rondleiding gehad van een geweldige begeleider genaamd Abi! Na de rondleiding hebben we een vaart gemaakt over de Nijl, wat het waard was. Na de vaart hebben we genoten van het onbeperkte aanbod van eten in het Cleopatra restaurant, met een mooi uitzicht op de piramides. bij de Piramides hadden we de keus met kameel of paard te gaan, naar een prachtig uitzicht van alle piramides. je krijgt veel vrije tijd om zelf foto’s te maken. Abi vertelde ons waar wij souveniertjes konden kopen en waar niet. De Sfinx was ook geweldig om te zien! Dankzij ons gids hebben we een fijne dag meegemaakt!

Where do I start? Everything was magnificent. The 7+ hour long ride was quite comfortable (for a car ride) in the air conditioned van. At arrival in Cairo we were welcomed by our amazing guide Russia. She remembered everyone's names instantly which made everyone feel safe and welcome. She told us a lot of interesting facts about the city and the history of egypt as we travelled around and visited the highlighs. Lunch was delicious. The pyramids and the sphinx were impressive. I couldn't think of anything negative if I tried!

Het is een lange trip vanaf Hurghada, 22 uur weggeweest maar de moeite waard om de piramides, de sfinx en het egyptisch museum te zien. We gingen erg snel door het museum heen zodat er tijd was voor een extra boottrip over de Nijl (€10 pp extra) wat zeker niet de moeite waard was en ook bij de sfinx moesten we snel weer door om vervolgens ruim de tijd te hebben in een toeristische winkel (geurolie), dat was wel jammer. Het is ok als de gids wat bij wil verdienen maar dit ging wel erg ver.