Datums kiezen

Husafell Canyon Baths

Husafell Canyon Baths: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: Silver Circle, Canyon Baths en Waterfalls Tour

1. Reykjavik: Silver Circle, Canyon Baths en Waterfalls Tour

Begin in Reykjavik en ga naar Borgarnes, de toegangspoort tot West-IJsland. Maak je eerste stop bij Deildartunguhver, de krachtigste warmwaterbron van Europa, die zo sterk is dat hij de lokale bevolking in de wijde omtrek warm water en stroom levert. Breng wat tijd door met wandelen tussen de dampende dampwolken. Ga naar Hraunfossar, ook wel bekend als de 'Lava-watervallen'. Geniet van het zicht vanaf verschillende uitkijkplatforms en zie hoe het water zich bijna een kilometer uitstrekt over oude lavavelden, met smeltwater van de Langjokull-gletsjer die in de Hvita-rivier stroomt. Op slechts een paar meter afstand ligt Barnafoss, ook wel bekend als 'de waterval van de kinderen', genoemd naar het tragische verhaal van twee lokale kinderen. Je volgende stop is Husafell, een adembenemende bosoase en een historische plek met traditionele turfhuizen en zelfs enkele "elfhutten" om ook de kinderen te plezieren. Bekijk intrigerende werken van lokale kunstenaars, evenals de beroemde 'Lifting Stone of Husafell'. Vanuit Husafell wordt u in 4x4-auto's verder landinwaarts vervoerd naar de Deildargil Canyon, waar u Langifoss zult zien, een torenhoge waterval met twee niveaus buiten de gebaande paden en die maar weinig mensen kennen. Ga verder naar het hoogtepunt van de tour, de Canyon Baths, voor een traditionele IJslandse warmwaterbron-ervaring op een duurzame, afgelegen locatie diep in de prachtige Hringsgil-canyon. Baad in 3 geothermisch verwarmde stenen zwembaden met verschillende temperaturen (30-41°C of 86-105°F), samen met een koudwaterbad en een verkoelende waterval. Voel je ontspannen in de rustige sfeer, dankzij de beperkte capaciteit van 20 bezoekers tegelijk. Stel je voor hoe het was voor de vroege kolonisten om op dezelfde manier te baden. Maak je laatste stop bij Reykholt, dat vroeger het middeleeuwse huis was van Snorri Sturluson, een beroemde IJslandse historicus en stamhoofd. Bezoek Snorralaug (Snorri's Pool), een andere traditionele natuurlijke warmwaterbron, waar de lokale bevolking sinds de 12e eeuw bad. Van daaruit keert u terug naar de hoofdstad, na een dag vol verwondering en verkenning in de wildernis van West-IJsland.

Husafell: Canyon Baths Soak met korte Highlands-wandeling

2. Husafell: Canyon Baths Soak met korte Highlands-wandeling

Ga op pad om een authentiek IJslands tijdverdrijf te ontdekken tijdens een bezoek aan de Húsafell Canyon Baths met een gids. Begin je tour met een korte wandeling door de wildernis voordat je gaat ontspannen in de geothermische baden. Stap aan boord van een voertuig met airconditioning in Húsafell en maak een korte rit naar een trailhead in de afgelegen IJslandse Hooglanden. Wandel over het pad in het gezelschap van een deskundige lokale gids en passeer onderweg tal van natuurlijke wonderen. Bewonder de spectaculaire Langifoss-waterval met twee niveaus, steek een ijskoude stroom gletsjersmeltwater over en bekijk de voormalige locatie van Okjökull, de eerste gletsjer van IJsland die verloren is gegaan door klimaatverandering. Terwijl je loopt, leer je over de duurzame energiepraktijken van IJsland en over het duurzame Húsafell Canyon Baths-project. Kom aan bij de afgelegen Canyon Baths en kies uit 2 geothermische baden met temperaturen tussen de 36 en 38 graden Celsius. Leun dan achterover en geniet van een ontspannende duik met een spectaculair uitzicht op de omliggende kloof, bergen en gletsjers. Begeef je ten slotte terug naar het begin van het pad voor een retourtransfer naar het startpunt in Húsafell.

Reykjavik: 2-daagse westtour met Snæfellsnes & Silver Circle

3. Reykjavik: 2-daagse westtour met Snæfellsnes & Silver Circle

Dag 1: Nadat je bent opgehaald in Reykjavik, begint je tour met het rijden op de schilderachtige route 1 naar de stad Borgarnes. Vanaf daar gaat u verder naar het Borgarfjodur-gebied, waar u de unieke lavawatervallen Hraunfossar en de nabijgelegen Barnafossar-watervallen zult bezoeken. Bezoek Glanni Watefall, Deildartunguhver - de krachtigste warmwaterbron van Europa en de historische plaats Reykholt. De laatste stop is bij Husafell - de bosoase. Vanaf hier kun je je volgende avontuur kiezen. Je kunt de grootste lavagrot van IJsland, genaamd Vidgelmir, binnengaan of een 4WD-tour maken om de ontspannende Canyon Baths te bezoeken en onderweg te stoppen om te genieten van het uitzicht op de Langifoss-waterval met twee niveaus. Je zult dan de nacht doorbrengen in Borgarnes - de hoofdstad van West-IJsland, zittend in de fjord. Je vindt er gezellige koffiehuizen en restaurants, maar ook turfhuizen. Het noorderlicht staat ook bekend om het spelen van hun ongelooflijke lichtsymfonie in dit gebied als de omstandigheden gunstig zijn. Dag 2: Reis op de tweede dag eerst naar het schiereiland Snæfellsnes, waar u kunt genieten van zeehonden die op het strand spelen en een aantal fantastische bezienswaardigheden kunt bewonderen van de vele prachtige creaties van de natuur in de omgeving. Zie de Snæfellsnesjökull-gletsjer opdoemen terwijl je tour verder gaat rond het schiereiland. Bewonder de prachtige en fotogenieke berg Kirkjufell. Snæfellsnes is ook de thuisbasis van de grote zeehondenkolonie die je kunt zien op Ytri-Tunga Beach, voordat je terugkeert naar Reykjavik.

3 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Husafell Canyon Baths: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Husafell Canyon Baths

Wil je alle activiteiten in Husafell Canyon Baths bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.