Datums kiezen

Húsafell

Húsafell

Húsafell: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Húsafell: De ijsgrottentocht naar de gletsjer

1. Húsafell: De ijsgrottentocht naar de gletsjer

Ervaar de op een na grootste gletsjer van IJsland van binnenuit en geniet van de zeldzame aanblik van blauw ijs in het hart van een ijskapgletsjer tijdens deze tour van een halve dag. Vang een shuttle naar het Glacier Base Camp, Klaki vanuit Húsafell. Ontmoet je professionele gids en trek indien nodig een warme overall aan voordat je aan boord gaat van een speciaal aangepaste gletsjertruck voor de rit naar de ingang van de grot. Aangekomen bij de ingang van de grot, ga je met je gids de gletsjer binnen. De kunstmatige Langjökull-gletsjertunnel is een wonder om te aanschouwen. Het ijs wordt van achteren verlicht door gloeiende tinten, waardoor je de lagen kunt zien die zich in de loop van vele jaren hebben gevormd. Luister terwijl je gids met je door de gangen van de gletsjer loopt, waar je de kans krijgt om meer te weten te komen over de geologie, de geschiedenis van gletsjers, hoe ze zijn gevormd en hoe ze bewegen.

Vanuit Reykjavik: De ijsgrottentocht naar de gletsjer

2. Vanuit Reykjavik: De ijsgrottentocht naar de gletsjer

Ervaar Langjökull, de op een na grootste gletsjer van IJsland en geniet van de zeldzame aanblik van blauw ijs in het hart van een ijskapgletsjer tijdens deze tour van een halve dag vanuit Reykjavik. Loop door de gangen van de gletsjer en leer over geologie, de geschiedenis van gletsjers, hoe ze zijn gevormd en hoe ze bewegen. Je wordt opgehaald en naar Husafell gebracht, waar je een professionele gids ontmoet en je in een warme overall kleedt, voordat je aan boord gaat van een speciaal aangepaste gletsjertruck voor de rit naar de ingang van de grot. Bereid je voor om de gletsjer van dichtbij te ontmoeten. Aangekomen bij de ingang van de grot, ga je met je gids diep de gletsjer in. Geniet van de uitgestrektheid van de kunstmatige Langjökull-gletsjertunnel, een wonder om te zien. Ervaar het ijs dat van achteren wordt verlicht door gloeiende tinten en bekijk de lagen die zich in de loop van vele jaren hebben gevormd.

Reykjavik: tour langs lavagrot, spa en watervallen

3. Reykjavik: tour langs lavagrot, spa en watervallen

Nadat je bij je accommodatie bent opgehaald, reis je in westelijke richting naar het historische gebied van Borgarfjörður, een regio die kan worden beschouwd als het decor van de meeste IJslandse sagen. Eerst bezoek je de charmante Glanni-waterval en het geothermisch gebied Deildartunguhver. Daarna zie je de grote Hraunfossar, een reeks watervallen verspreid over een afstand van ongeveer 900 meter. Het water stroomt uit de Hallmundarhraun, een lavaveld dat ongeveer 1000 jaar geleden werd gevormd tijdens een massale uitbarsting van een vulkaan die onder een Langjökull-gletsjer lag. Riviertjes die vanuit het lavaveld stromen, leveren één van de meest adembenemende uitzichten van IJsland op. En op slechts een paar meter afstand vind je nog een interessante waterval.  Het hoogtepunt van de dag is een bezoek aan een kleurrijke lavagrot van Vidgelmir. De grot is bijna 1.600 meter lang en heeft verbazingwekkende kleuren en lavaformaties die in de diepte schuilen. Het gebied rond de ingang van de grot doet je beseffen hoe krachtig uitbarstingen van vulkanen kunnen zijn. Tot slot bezoek je de historische plek Reykholt waar je meer te weten komt over de geschiedenis van IJsland en Snorralaug ziet, een kleine warmwaterbron die sinds de 12e eeuw door de lokale bewoners wordt gebruikt. Deze plaats werd voor het eerst genoemd in middeleeuwse geschriften van Snorri Sturluson, de beroemde IJslandse dichter en politicus die daar ging baden.

Reykjavik: Silver Circle, Canyon Baths en Waterfalls Tour

4. Reykjavik: Silver Circle, Canyon Baths en Waterfalls Tour

Begin in Reykjavik en ga naar Borgarnes, de toegangspoort tot West-IJsland. Maak je eerste stop bij Deildartunguhver, de krachtigste warmwaterbron van Europa, die zo sterk is dat hij de lokale bevolking in de wijde omtrek warm water en stroom levert. Breng wat tijd door met wandelen tussen de dampende dampwolken. Ga naar Hraunfossar, ook wel bekend als de 'Lava-watervallen'. Geniet van het zicht vanaf verschillende uitkijkplatforms en zie hoe het water zich bijna een kilometer uitstrekt over oude lavavelden, met smeltwater van de Langjokull-gletsjer die in de Hvita-rivier stroomt. Op slechts een paar meter afstand ligt Barnafoss, ook wel bekend als 'de waterval van de kinderen', genoemd naar het tragische verhaal van twee lokale kinderen. Je volgende stop is Husafell, een adembenemende bosoase en een historische plek met traditionele turfhuizen en zelfs enkele "elfhutten" om ook de kinderen te plezieren. Bekijk intrigerende werken van lokale kunstenaars, evenals de beroemde 'Lifting Stone of Husafell'. Vanuit Husafell wordt u in 4x4-auto's verder landinwaarts vervoerd naar de Deildargil Canyon, waar u Langifoss zult zien, een torenhoge waterval met twee niveaus buiten de gebaande paden en die maar weinig mensen kennen. Ga verder naar het hoogtepunt van de tour, de Canyon Baths, voor een traditionele IJslandse warmwaterbron-ervaring op een duurzame, afgelegen locatie diep in de prachtige Hringsgil-canyon. Baad in 3 geothermisch verwarmde stenen zwembaden met verschillende temperaturen (30-41°C of 86-105°F), samen met een koudwaterbad en een verkoelende waterval. Voel je ontspannen in de rustige sfeer, dankzij de beperkte capaciteit van 20 bezoekers tegelijk. Stel je voor hoe het was voor de vroege kolonisten om op dezelfde manier te baden. Maak je laatste stop bij Reykholt, dat vroeger het middeleeuwse huis was van Snorri Sturluson, een beroemde IJslandse historicus en stamhoofd. Bezoek Snorralaug (Snorri's Pool), een andere traditionele natuurlijke warmwaterbron, waar de lokale bevolking sinds de 12e eeuw bad. Van daaruit keert u terug naar de hoofdstad, na een dag vol verwondering en verkenning in de wildernis van West-IJsland.

Husafell: Canyon Baths Soak met korte Highlands-wandeling

5. Husafell: Canyon Baths Soak met korte Highlands-wandeling

Ga op pad om een authentiek IJslands tijdverdrijf te ontdekken tijdens een bezoek aan de Húsafell Canyon Baths met een gids. Begin je tour met een korte wandeling door de wildernis voordat je gaat ontspannen in de geothermische baden. Stap aan boord van een voertuig met airconditioning in Húsafell en maak een korte rit naar een trailhead in de afgelegen IJslandse Hooglanden. Wandel over het pad in het gezelschap van een deskundige lokale gids en passeer onderweg tal van natuurlijke wonderen. Bewonder de spectaculaire Langifoss-waterval met twee niveaus, steek een ijskoude stroom gletsjersmeltwater over en bekijk de voormalige locatie van Okjökull, de eerste gletsjer van IJsland die verloren is gegaan door klimaatverandering. Terwijl je loopt, leer je over de duurzame energiepraktijken van IJsland en over het duurzame Húsafell Canyon Baths-project. Kom aan bij de afgelegen Canyon Baths en kies uit 2 geothermische baden met temperaturen tussen de 36 en 38 graden Celsius. Leun dan achterover en geniet van een ontspannende duik met een spectaculair uitzicht op de omliggende kloof, bergen en gletsjers. Begeef je ten slotte terug naar het begin van het pad voor een retourtransfer naar het startpunt in Húsafell.

Reykjavik: 2-daagse westtour met Snæfellsnes & Silver Circle

6. Reykjavik: 2-daagse westtour met Snæfellsnes & Silver Circle

Dag 1: Nadat je bent opgehaald in Reykjavik, begint je tour met het rijden op de schilderachtige route 1 naar de stad Borgarnes. Vanaf daar gaat u verder naar het Borgarfjodur-gebied, waar u de unieke lavawatervallen Hraunfossar en de nabijgelegen Barnafossar-watervallen zult bezoeken. Bezoek Glanni Watefall, Deildartunguhver - de krachtigste warmwaterbron van Europa en de historische plaats Reykholt. De laatste stop is bij Husafell - de bosoase. Vanaf hier kun je je volgende avontuur kiezen. Je kunt de grootste lavagrot van IJsland, genaamd Vidgelmir, binnengaan of een 4WD-tour maken om de ontspannende Canyon Baths te bezoeken en onderweg te stoppen om te genieten van het uitzicht op de Langifoss-waterval met twee niveaus. Je zult dan de nacht doorbrengen in Borgarnes - de hoofdstad van West-IJsland, zittend in de fjord. Je vindt er gezellige koffiehuizen en restaurants, maar ook turfhuizen. Het noorderlicht staat ook bekend om het spelen van hun ongelooflijke lichtsymfonie in dit gebied als de omstandigheden gunstig zijn. Dag 2: Reis op de tweede dag eerst naar het schiereiland Snæfellsnes, waar u kunt genieten van zeehonden die op het strand spelen en een aantal fantastische bezienswaardigheden kunt bewonderen van de vele prachtige creaties van de natuur in de omgeving. Zie de Snæfellsnesjökull-gletsjer opdoemen terwijl je tour verder gaat rond het schiereiland. Bewonder de prachtige en fotogenieke berg Kirkjufell. Snæfellsnes is ook de thuisbasis van de grote zeehondenkolonie die je kunt zien op Ytri-Tunga Beach, voordat je terugkeert naar Reykjavik.

Reykjavik: ijsgrot Langjökulll-gletsjer en noorderlicht

7. Reykjavik: ijsgrot Langjökulll-gletsjer en noorderlicht

Stap aan boord van een gletsjertruck en beleef een ijsgrot van binnenuit. Geniet tijdens deze reis van een halve dag van de zeldzame aanblik van blauw ijs in het hart van een ijskapgletsjer. Trek je warme overall aan en stap aan boord van een speciaal aangepaste gletsjertruck voor de rit naar de ingang van de grot. Ga met je gids de gletsjer binnen. Bewonder de door mensen gemaakte tunnel. Kijk verwonderd hoe ijs van achteren wordt verlicht door gloeiende tinten, waardoor je de lagen kunt zien die zich in de loop van vele jaren hebben gevormd. Loop met je gids door de gangen van de gletsjer en leer over de geologie en de geschiedenis van gletsjers, inclusief hoe ze zijn gevormd en hoe ze bewegen. Ga dan op de top van de gletsjer staan om te profiteren van de perfecte plek om het noorderlicht in actie te zien.

Lindin: Geothermisch bad

8. Lindin: Geothermisch bad

🌍 Ervaar Pure Duurzaamheid Dompel jezelf onder in de belichaming van milieubewuste luxe in onze volledig duurzame haven. Ons geothermisch verwarmde zwembad, aangedreven door natuurlijke bronnen, biedt een serene en milieuvriendelijke oase. 🏊‍♀️ Duik in ongeëvenaarde ontspanning 🏊‍♂️ Ontsnap aan verwennerij met onze twee hot tubs en twee zwembaden, elk zorgvuldig ingesteld op verschillende temperaturen, die aan elke voorkeur voldoen. Ontspan in onze sauna met een adembenemend uitzicht van 180 graden, perfect gepositioneerd om uit te kijken op de rustige zwembaden. ❄️ Ontsteek uw revitalisatie ❄️ Verbeter uw ontgiftingsreis met een verfrissende duik in ons verkwikkende ijskoude minizwembad, ontworpen om uw zintuigen te verjongen. En als het tijd is om te socialiseren, biedt onze binnenbar een gezellige en uitnodigende sfeer waarin u kunt ontspannen en contact kunt maken.

IJsland in een notendop, privé Super Jeep

9. IJsland in een notendop, privé Super Jeep

"The Nutshell" is de kenmerkende dagtripspecial van Mountain Taxi en een eeuwige favoriet van onze gasten. Een ochtendrit vanuit Reykjavik in onze Mountain Taxi Super-jeep brengt ons naar Kaldidalur of "Cold Valley". Aan onze rechterkant ligt de westelijke kant van de enorme, bijna 1.000 vierkante kilometer grote Langjökull-gletsjer, rustend op een gescheurde en verwrongen vulkanische basis. Afhankelijk van de tijd van het jaar, het weer en de omstandigheden kan je deskundige chauffeur de extreme capaciteiten van zijn superjeep gebruiken om de gletsjerhellingen van Langjökull te beklimmen. Een gelegenheid voor koud, persoonlijk contact met het ijzige element van de natuur. We rijden van de gletsjer, door Húsafell naar de watervallen van Hraunfossar, die rechtstreeks uit lavarotsen in de gletsjerrivier Hvítá vallen. Van natuur tot cultuur, we bezoeken de historische plaats Reykholt, de thuisbasis van de legendarische leider en schrijver Snorri Sturluson van IJsland. Hier schreef hij enkele van de grootste sagen van de IJslanders, briljante literatuur die ook de cultuur en geschiedenis van het Vikingtijdperk tot op de dag van vandaag bewaart. Bekijk de oudste door mensen gemaakte structuur van IJsland, de Snorri Sturluson 13e-eeuwse hot tub. Vlakbij ligt Deildartunguhver, de meest productieve warmwaterbron op het noordelijk halfrond en een bron van een groot deel van de verwarmingsbehoefte van West-IJsland. Onze dag eindigt in Reykjavik en neemt onderweg de schilderachtige en historische Hvalfjörður-fjord in u op.

9 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Húsafell: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Húsafell

Wil je alle activiteiten in Húsafell bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Húsafell

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 302 beoordelingen

Geweldige ervaring, begint al vanaf het begin met een waanzinnige offroad-ervaring in een sprinter van Mercedes, ik wist niet dat ik zo spectaculair van mijn stoel kon worden getild! Grotten waren goed, maar koud, dus kleed je warm aan. Informatie en gidsen waren uitstekend, hoewel ik het gevoel kan hebben dat een deel van de informatie verspild wordt aan de meeste mensen, die eigenlijk gewoon rond willen dwalen en zich willen vergapen aan de verbazingwekkende geologische vormen en formaties. Over het algemeen een geweldige ervaring, we zouden het ten zeerste aanbevelen:)

Maria is een geweldige gids en de hele reis was heel goed georganiseerd, er was geen haast en we konden in alle rust van het uitzicht genieten. De grot is ook indrukwekkend en als je in IJsland bent, is het zeker de moeite waard om tijd vrij te maken om deze te bezoeken.

Leuke activiteit om de lavagrot te leren kennen. Uitstekende gids die de formaties en elementen van mijn grot uitlegde.