Datums kiezen

Ontdek het beste van
Húsavík

Onze aanbevelingen voor Húsavík

Húsavík: walvissen kijken met gids

1. Húsavík: walvissen kijken met gids

Ga mee op een walvissafari in Húsavík met live commentaar. Bewonder de natuurlijke schoonheid van de baai van Skjálfandi en kom dicht bij walvissen, dolfijnen en zeevogels. Vaar langs de noordkust van IJsland op een traditionele eiken boot met lichte versnaperingen en warme overalls inbegrepen. Bekijk de grote diversiteit aan zeedieren in Skjálfandi. Geniet van een soepel, veilig zeilavontuur in een IJslands eiken schip en trakteer uzelf op een kop warme chocolademelk en wat kaneelbroodjes op de terugreis. Deze rondreis is een authentieke natuuractiviteit die wordt uitgevoerd door de pioniers van walvissen spotten in IJsland. Ontdek met informatief commentaar van je gids waarom Húsavík is veranderd in de hoofdstad van IJsland om walvissen te spotten.

Vanuit Húsavík: Traditionele walvissafari

2. Vanuit Húsavík: Traditionele walvissafari

Klim aan boord van een traditionele IJslandse eikenhouten boot en ervaar een traditionele walvisspottocht vanuit Húsavík, de hoofdstad van Europa om walvissen te spotten. Blijf warm en droog met hoogwaardige overalls en regenjassen. Vaar de baai in en bereid je voor om betoverd te worden door het werk van Moeder Natuur. Uw gespecialiseerde gids geeft een veiligheidsdemonstratie aan boord van de boot en geeft u vervolgens live commentaar op alle bezienswaardigheden die u tegenkomt. Skjálfandi Bay staat bekend om zijn rijke flora en fauna, waaronder talloze soorten, vormen en maten walvissen. Pas op voor de acrobatische bultruggen en gigantische blauwe vinvissen. Dit is wilde natuur en daarom onvoorspelbaar, maar je kans om walvissen in hun natuurlijke omgeving te zien is erg groot. Vaar terug naar de haven van Húsavík en geniet van het prachtige landschap.

Húsavík: Grote Walvissafari & Papegaaiduikerseiland Tour

3. Húsavík: Grote Walvissafari & Papegaaiduikerseiland Tour

Begin aan een begeleide walvissafari naar Puffin Island vanuit Húsavík. Geniet van het uitzicht op dit eiland tijdens een speedboottocht en leer over het lokale zeeleven en papegaaiduikers van een ervaren gids. Nadat je bent uitgerust met een warme veiligheidsoverall en een reddingsvest, stap je aan boord van een moderne RIB-speedboot om je spannende avontuur te beginnen. Ga naar de prachtige omgeving van de baai van Skjálfandi terwijl uw gespecialiseerde gids de veiligheid aan boord demonstreert en u live commentaar geeft op de bezienswaardigheden die u onderweg tegenkomt. Je eerste bezoek is Puffin Island tijdens de broedperiode (15 april - 20 augustus ongeveer), waar je duizenden papegaaiduikers met kleurrijke snavels kunt observeren, vaak "de clowns van de oceaan" genoemd. Door de hoge snelheden van uw boot is de kans groter dat u enkele van de grotere walvissen zult spotten, zoals de majestueuze blauwe vinvissen en acrobatische bultruggen. Walvissen spotten in hun natuurlijke omgeving vanaf een RIB speedboot is een unieke ervaring.

Húsavík: Boottocht walvissen kijken

4. Húsavík: Boottocht walvissen kijken

Glijd weg op een reis om de fantastische wereld van walvissen in hun natuurlijke habitat te ontdekken tijdens een walvisspot-boottocht vanuit Húsavik. Geniet van de warmte en het welkom van een familiebedrijf en leer over deze fantastische zoogdieren van experts en dierenliefhebbers. Begin je tour in westelijke richting naar Kinnarfjöll, door het beste gebied om walvissen te spotten in Skjalfandi Bay. Leer hoe de wateren rond Húsavik de thuisbasis zijn van verschillende soorten walvisachtigen, waaronder de meer algemene bultruggen en dwergvinvissen, en zeldzamere bezoekers, zoals blauwe, vinvissen en orka's. Kijk ook uit naar witsnuitdolfijnen en bruinvissen. Deze prachtige wezens zijn een lust voor het oog. Bewonder niet alleen walvissen, maar bewonder adembenemende uitzichten op de dramatische IJslandse kustlijn en de kans om ander zeeleven te zien, zoals zeehonden en zeevogels. Luister naar je deskundige gidsen, die een schat aan informatie bieden over walvissen, hun leefgebieden en ander zeeleven.

Husavik: toegangsticket GeoSea geothermische baden

5. Husavik: toegangsticket GeoSea geothermische baden

Baden in het ontspannende warme water van de GeoSea Geothermische Baden met dit ticket. Dompel je spieren onder in het rijke zeewater, geniet van een drankje van de swim-up bar en bewonder het adembenemende uitzicht op de IJslandse natuur. Ga naar Husavik om de prachtige GeoSea-geothermische baden te bezoeken. Stap in het warme, mineraalrijke zeewater dat wordt verwarmd door de kern van de aarde. Terwijl je dobbert in de baden, gelegen op een klif met uitzicht op de baai van Skjálfandi en de poolcirkel, moet je walvissen en het iconische noorderlicht in de gaten houden. Praat met de lokale bevolking en toeristen, want het water van 38-39°C ontspant je spieren, stimuleert de bloedsomloop in het lichaam en verjongt je huid. Neem een pauze van het water om het stoombad te bezoeken om stress te verlichten en de zintuigen te kalmeren. Zwem naar de bar en trakteer uzelf op een verfrissende frisdrank of een alcoholische drank terwijl u dobbert en geniet van het uitzicht. Was je voor vertrek onder de douche af met de meegeleverde douchegel, shampoo en haarconditioner van het IJslandse bedrijf voor natuurlijke huidverzorging, Sóley Organics.

Húsavík: speedboottour grote walvissen en papegaaiduikers

6. Húsavík: speedboottour grote walvissen en papegaaiduikers

Trek je warme kleren aan en maak je klaar voor een echt avontuur! De tour begint met een zeiltocht naar de prachtige baai van Skjálfandi. Er zijn veel walvissoorten waarvan bekend is dat ze in het gebied worden ondergebracht. Bijvoorbeeld de bultruggen, de dwergvinvissen, witsnuitdolfijnen, bruinvissen... Meer dan 10 verschillende soorten bezoeken Skjálfandi elk jaar! De snelle RIB-boten maken het waarschijnlijker dat u de reuzen van dichtbij kunt ontmoeten, omdat u tijdens de reis enorme hoeveelheden kilometers kunt afleggen. Ook met slechts 12 passagiers of minder aan boord is de concurrentie om het beste zicht aan boord zeker geëlimineerd. Onder de plaatsen zullen we Lundey (Puffin Island) * bezoeken, bekend om zijn grote hoeveelheid populaire vogels. Passagiers zullen ook het schiereiland Tjörnes zien, bekend om zijn fossiele lagen, waarvan de oudste twee miljoen jaar oud is! Een deskundige gids om walvissen te spotten, een kapitein aan boord, een warm waterbestendig overallpak en een reddingsvest zijn bij deze reis inbegrepen. Neem je muts en handschoenen mee - de baai kan behoorlijk koud zijn! Dus, wanneer ga je met ons mee? *Papegaaiduiker seizoen is ca. 15 april-20 augustus. Buiten die tijd van het jaar zijn onze tours exclusief voor Big Whales!

Húsavík: boottocht walvissen spotten en Puffins-eiland

7. Húsavík: boottocht walvissen spotten en Puffins-eiland

Tijdens deze 3 uur durende tocht op een traditionele eikenhouten boot kun je de prachtige natuur van de Skjálfandi-baai ontdekken en walvissen, dolfijnen en papegaaiduikers, maar ook andere zeevogels, in hun natuurlijke leefomgeving observeren.   Bewonder Puffin-eiland, het huis van duizenden papegaaiduikers, terwijl je geniet van een soepele, veilige boottocht met een traditioneel IJslands eiken schip. Verwen jezelf ten slotte met een kop warme chocolademelk en wat kaneelbroodjes tijdens dit authentieke wildlife-avontuur dat geschikt is voor het hele gezin. 

IJsland: Complete audiogids met zelfbegeleiding van het eiland

8. IJsland: Complete audiogids met zelfbegeleiding van het eiland

Na het boeken ontvang je een aparte e-mail van ons met de instructies voor het installeren van de app en de gids! Je kunt de "Ticket" E-mail van Get Your Guide negeren. Controleer ook je spam-map voor onze e-mail en neem contact met ons op als iets niet werkt! Met de Iceland complete audiogids krijg je alle informatie die een gids je anders zou geven. Met behulp van GPS herkent de app waar je bent op je rondreis en geeft je op de juiste plekken spannende informatie. Zo staat niets jouw individuele rondreis met een huurauto in de weg. Jouw digitale IJsland reisgids voor het hele eiland van vuur en ijs! Deze audiogids biedt meer dan 340 zenders (7,5 uur speeltijd) met informatie over het land, de mensen en de bezienswaardigheden in alle delen van het land. Niet alleen de Ringweg en de Golden Circle komen aan bod, maar ook de schiereilanden Reykjanes en Snaefellsnes, de Westman Eilanden, de Oost- en Westfjorden en de woeste IJslandse Hooglanden.

Van Akureyri: begeleide dagtocht met Diamond Circle met lunch

9. Van Akureyri: begeleide dagtocht met Diamond Circle met lunch

Verken de topattracties van de natuur langs de Diamond Circle Route van IJsland tijdens een begeleide dagtrip vanuit Akureyri. Bekijk de watervallen bij Dettifoss, bezoek het charmante kustplaatsje Húsavík en nog veel meer. Stap aan boord van een comfortabele bus met airconditioning bij de terminal voor cruiseschepen in Akureyri en maak je klaar voor een hele dag sightseeing. Je eerste stop, de Goðafoss-waterval. Bewonder de krachtige watervallen en kijk hoe het water vanaf een hoogte van 12 meter naar beneden stort. Haal het meeste uit de wandelpaden hier en geniet van het uitzicht op de watervallen vanuit verschillende uitkijkpunten. Ga vervolgens naar de Ásbyrgi-kloof, een hoefijzervormige vallei omgeven door verticale kliffen, voordat je naar de Dettifoss-waterval gaat, qua volume de op één na grootste waterval van IJsland. Neem een pauze van de dramatische landschappen van IJsland met een bezoek aan het idyllische dorpje Húsavík en bekijk de stadskerk. Gelegen in het hart van het dorp, wordt deze kleine houten kerk beschouwd als een van de mooiste van het land. Stap terug aan boord van je bus en ga naar het uitzichtpunt van de Tjörnes-klif net ten noorden van Húsavík om te genieten van een fantastisch panoramisch uitzicht op de zee en de Öxarfjörður-fjord. Ga vanaf hier naar het warmwaterbrongebied van Námaskarð om meer te weten te komen over de oude vulkaanuitbarstingen van het land en de impact van aanhoudende geothermische activiteit uit de eerste hand te zien. Beëindig je tour op een hoogtepunt terwijl je langs het iconische Mývatn-meer komt, beroemd om zijn schoonheid en het vreemde omringende landschap, op de terugweg naar de cruiseschipterminal, waar je IJslandse avontuur tot een einde komt.

Húsavík: walvissen spotten op een koolstofneutrale eikenhouten boot

10. Húsavík: walvissen spotten op een koolstofneutrale eikenhouten boot

De originele walvistocht is nu CO2-neutraal. De lokale touroperator heeft een actief milieubeleid aangenomen dat gebaseerd is op het idee van duurzame ontwikkeling en werd in 2015 het eerste walvisspotbedrijf ter wereld dat koolstofneutrale walvisobservaties aanbood.In 2015 werd het het eerste walvisspotbedrijf ter wereld dat koolstofneutrale walvisobservaties aanbood. In samenwerking met enkele andere actoren is een uniek hybride voortstuwingssysteem ontwikkeld dat het mogelijk maakt het schip op hernieuwbare energie in plaats van fossiele brandstof te laten werken.  Je ervaart de rondleiding op een koolstofneutrale boot en ontdekt de prachtige natuur van de Skjálfandibaai en observeert walvissen, dolfijnen en zeevogels in hun natuurlijke omgeving. Geniet van een vlotte vaart en trakteer jezelf op een kop warme chocolademelk en kaneelbroodjes.Je ontdekt een authentiek wildlife-avontuur met de pioniers van walvisspotten op IJsland.

Alle activiteiten

26 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Húsavík

Wil je alle activiteiten in Húsavík bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Húsavík

Gemiddelde beoordeling

4.5
(2.857 beoordelingen)

Het was heel lekker, maar voor degenen die zeeziek worden, ook al is het maar een beetje... onthoud! De golven waren sterk, de boot schommelde, het regende, het was zo koud dat we onze vingers niet meer konden voelen 🥶, mensen braken overboord 🤮 dus sommigen moesten overgeven toen ze anderen zagen braken...🫣 De walvissen waren grillig en toen ze verschenen... waren we zo aan het einde van ons leven dat we moeite hadden om van de show te genieten! Mijn man zag niets, mijn 12-jarige dochter ook niet... omdat ze met hun hoofd in de jas op de bank werden geschroefd om flauwvallen te voorkomen en mijn 7-jarige zoon jankte een uur lang in mijn armen "Mam ik kan mijn voeten niet meer voelen 👣 »😰 Kortom, de herinnering blijft goed...het is net als een bevalling als het voorbij is 🤣

Ons uitje was echt prachtig, we hebben twee walvissen en enkele dolfijnen gezien. De kapitein van de boot kon de dieren respecteren zonder te dichtbij te komen. Het probleem waren de andere boten: kleine boten die letterlijk op de walvissen af renden, waardoor ze voortdurend konden ontsnappen (en ik denk dat ze bang werden). Ik vind dat deze mensen gerapporteerd moeten worden.

Als je de kans hebt, moet je deze tour boeken, het was geweldig om de walvissen van zo dichtbij te zien. Het kan een beetje een hobbelige rit zijn, dus je moet je daar bewust van zijn en ervoor zorgen dat je op en neer kunt gaan in een kleine hobbelige boot.

De rit en het personeel waren echt geweldig. Zeer zorgzaam en vriendelijk. Helaas hadden we geen geluk, maar we mochten weer gratis mee.

Uitstekende activiteit met een geweldige gids. We hebben lang kunnen genieten van het zicht op de walvissen.