Kies data

Dingen om te doen Húsavík

Húsavík: De beste dingen die je niet wil missen

Húsavík: walvissen kijken met gids

1. Húsavík: walvissen kijken met gids

Ervaar walvissen spotten in Húsavík die Húsavík heeft veranderd in dé hoofdstad van IJsland voor walvissen spotten. Tijdens deze 3-uur durende activiteit zul vergaap je je aan de natuurlijke schoonheid van Skjálfandi en heb je de gelegenheid om walvissen, dolfijnen en zeevogels te zien. Je beleeft een soepel, veilig zeilavontuur op een traditioneel IJslands eiken schip en trakteert jezelf op een kop warme chocolademelk en enkele kaneelbroodjes op de terugreis. Deze activiteit wordt aanbevolen door duizenden tevreden bezoekers van IJsland uit de hele wereld. Deze originele activiteit is een authentieke buitenactiviteit, geëxploiteerd door de pioniers van het walvissen kijken in IJsland.

Húsavík: grote walvissen spotten en Puffin Island

2. Húsavík: grote walvissen spotten en Puffin Island

Doe een warm pak aan en een zwemvest voordat je op een moderne RIB speedboot stapt en je avontuur begint. Je begeeft je in de prachtige omgeving van de fjord Skjálfandi, waar de gids aan boord je veiligheidsinstructies geeft en het gebied om je heen duidt. De eerste halte maak je op Puffin Island, waar de puffins, ofwel papegaaiduikers, tussen 15 april en 20 augustus broeden. Zie duizenden van deze kleurrijke vogels, ook wel de clowns van de oceaan genoemd. In de speedboot heb je kans om de grotere walvissen, zoals de blauwe vinvis en de bultrugwalvis te spotten. Zo'n gigantisch dier zien in levenden lijve: dat is een ervaring die je nooit vergeet. En alsof dat nog niet genoeg was, krijg je aan het einde van de activiteit ook nog een kleine verrassing van de lokale wijnmaker.

Vanuit Húsavík: traditioneel walvissen spotten

3. Vanuit Húsavík: traditioneel walvissen spotten

Stap aan boord van een traditionele IJslandse eikenboot en ervaar een traditionele tocht om walvissen te spotten vanuit de Europese hoofdstad van het walvisspotten in Húsavík. Je vaart de baai in en bereidt je voor om gefascineerd te raken door het werk van Moeder Natuur. De gespecialiseerde gids zal een veiligheidsdemonstratie geven aan boord van de boot en je vervolgens live commentaar geven over alle bezienswaardigheden die je tegenkomt. De baai van Skjálfandi staat bekend om zijn rijke flora en fauna, waaronder talloze soorten, vormen en maten walvissen. Je kijkt uit naar de acrobatische bultruggen en reusachtige blauwe vinvissen. Dit is een wilde natuur en daarom onvoorspelbaar, maar je kansen om walvissen in hun natuurlijke omgeving te zien is erg groot. Je vaart terug naar de haven van Húsavík en profiteert van het prachtige landschap met een kop warme chocolademelk en een traditionele IJslandse kleina (gedraaide donut).

Vanuit de haven van Akureyri: vasteland-trip meer van Mývatn

4. Vanuit de haven van Akureyri: vasteland-trip meer van Mývatn

Je profiteert van ophaalservice vanaf je cruiseschip in de haven van Akureyri en je rijdt dan naar het meer Mývatn en het omliggende moerasgebied bij de vulkaan Krafla. Bezoek de Goðafosswaterval en kom meer te weten over de belangrijke rol in de geschiedenis van IJsland. Je gaat verder naar de pseudokraters van Skútustaðagígar, gevormd toen heet stromende lava ijskoud water uit het meer ontmoette. Bekijk de lavavelden van Dimmuborgir, rijk aan mythische sagen en verbluffend om naar te kijken voor de lavapilaren en rotsformaties.   Je ontdekt het thermale water van een ondergrondse rivier bij Grjotagja, waar je op de continentale kloof tussen Europa en Amerika staat. Eindig met een blik op de kokende modderpoelen van Hverir en staar vol ontzag naar de stomende fumarolen en zwavelputten. Je keert terug naar de haven van Akureyri ten minste 1 uur vóór het vertrek van je schip voor het einde van de tourservice.

Húsavík: boottocht walvissen spotten en Puffins-eiland

5. Húsavík: boottocht walvissen spotten en Puffins-eiland

Tijdens deze 3 uur durende tocht op een traditionele eikenhouten boot kun je de prachtige natuur van de Skjálfandi-baai ontdekken en walvissen, dolfijnen en papegaaiduikers, maar ook andere zeevogels, in hun natuurlijke leefomgeving observeren.   Bewonder Puffin-eiland, het huis van duizenden papegaaiduikers, terwijl je geniet van een soepele, veilige boottocht met een traditioneel IJslands eiken schip. Verwen jezelf ten slotte met een kop warme chocolademelk en wat kaneelbroodjes tijdens dit authentieke wildlife-avontuur dat geschikt is voor het hele gezin. 

Húsavík: walvisspotten op een koolstofneutrale eikenboot

6. Húsavík: walvisspotten op een koolstofneutrale eikenboot

De originele walvistocht is nu CO2-neutraal. De lokale touroperator heeft een actief milieubeleid aangenomen dat gebaseerd is op het idee van duurzame ontwikkeling en werd in 2015 het eerste walvisspotbedrijf ter wereld dat koolstofneutrale walvisobservaties aanbood.In 2015 werd het het eerste walvisspotbedrijf ter wereld dat koolstofneutrale walvisobservaties aanbood. In samenwerking met enkele andere actoren is een uniek hybride voortstuwingssysteem ontwikkeld dat het mogelijk maakt het schip op hernieuwbare energie in plaats van fossiele brandstof te laten werken.  Je ervaart de rondleiding op een koolstofneutrale boot en ontdekt de prachtige natuur van de Skjálfandibaai en observeert walvissen, dolfijnen en zeevogels in hun natuurlijke omgeving. Geniet van een vlotte vaart en trakteer jezelf op een kop warme chocolademelk en kaneelbroodjes.Je ontdekt een authentiek wildlife-avontuur met de pioniers van walvisspotten op IJsland.

Húsavík: speedboottour grote walvissen en papegaaiduikers

7. Húsavík: speedboottour grote walvissen en papegaaiduikers

Maak een begeleide RIB-speedboottour rond Puffin Island. Bekijk de duizenden papegaaiduikers in hun natuurlijke leefomgeving, voordat je naar Skjálfandi Bay gaat om walvissen te spotten, met regelmatige waarnemingen van bultruggen en dwergvinvissen. Na het inchecken bij de kassa word je naar de kleedkamer begeleid, waar je een warme, waterdichte overall en een reddingsvest krijgt. Leun achterover en kijk uit over de deinende golven van de Atlantische Oceaan, op zoek naar een teken van leven. Zorg ervoor dat je een muts en handschoenen meeneemt - in de baai is het altijd kouder dan in het dorp. Als iedereen klaar is, toont je gids je de weg naar de boot. Aan boord kun je een zitplaats uitzoeken, waarna de veiligheidsregels aan boord worden uitgelegd. Tijdens het papegaaiduikersseizoen is de eerste stop Puffin Island. Vaar rond het eiland en geniet van het uitzicht op duizenden papegaaiduikers tijdens hun broedperiode. Zie het Tjörnes-schiereiland, bekend om zijn fossiele lagen waarvan de oudste 2 miljoen jaar oud is. Vervolgens ga je walvissen spotten in Skjálfandi Bay, een gebied dat bekend staat om zijn vele wilde dieren en de bergketens Víknafjöll en Kinnarfjöll.Er zijn 20 verschillende soorten walvisachtigen in IJsland, waarvan de bultruggen en dwergvinvissen het meest voorkomen. Er is een kans om zeldzamere soorten te zien, zoals orka's, bruinvissen, blauwe vinvissen en meer. Met een kleiner vaartuig zoals een RIB kan je kapitein veel dichter bij de plek komen waar deze dieren zwemmen, omdat kleine boten minder lawaai maken en de walvissen minder snel afschrikken. Na 2 uur varen op de oceaan begint je terugreis naar de haven. Op de terugweg zie je waarschijnlijk een van de talrijke kolonies van papegaaiduikers die in dit gebied leven. Nog een fantastische reden om aan boord te gaan!

Husavik: toegangsticket GeoSea geothermische baden

8. Husavik: toegangsticket GeoSea geothermische baden

Baden in het ontspannende warme water van de GeoSea Geothermische Baden met dit ticket. Dompel je spieren onder in het rijke zeewater, geniet van een drankje van de swim-up bar en bewonder het adembenemende uitzicht op de IJslandse natuur. Ga naar Husavik om de prachtige GeoSea-geothermische baden te bezoeken. Stap in het warme, mineraalrijke zeewater dat wordt verwarmd door de kern van de aarde. Terwijl je dobbert in de baden, gelegen op een klif met uitzicht op de baai van Skjálfandi en de poolcirkel, moet je walvissen en het iconische noorderlicht in de gaten houden. Praat met de lokale bevolking en toeristen, want het water van 38-39°C ontspant je spieren, stimuleert de bloedsomloop in het lichaam en verjongt je huid. Neem een pauze van het water om het stoombad te bezoeken om stress te verlichten en de zintuigen te kalmeren. Zwem naar de bar en trakteer uzelf op een verfrissende frisdrank of een alcoholische drank terwijl u dobbert en geniet van het uitzicht. Was je voor vertrek onder de douche af met de meegeleverde douchegel, shampoo en haarconditioner van het IJslandse bedrijf voor natuurlijke huidverzorging, Sóley Organics.

Húsavík: walvissen spotten met een traditioneel houten zeilschip

9. Húsavík: walvissen spotten met een traditioneel houten zeilschip

Doe eens iets anders tijdens je bezoek aan IJsland en ga op zoek naar dieren in het wild aan boord van een traditioneel houten zeilschip. Ontdek de magie van de oceaan en ga terug naar de natuur voor de noordkust van IJsland. Vertrek vanuit de haven in Húsavík en breng 3 uur door aan boord van het eikenhouten schip op zoek naar walvissen en ander zeeleven. Ervaar de traditionele kustcultuur van IJsland terwijl je aan de slag gaat en meehelpt de zeilen te hijsen. Help de schipper terwijl je vaart rond de adembenemende baai van Skjálfandi, die door de eeuwen heen is ontstaan door glaciale activiteit. Maak gebruik van de diensten van een attente bemanning, die u indien nodig van warme kleding zal voorzien. Geniet van smakelijke warme chocolademelk en kaneelbroodjes, gratis verkrijgbaar.

Van Akureyri: Goðafoss en Húsavík Tour met Geosea-baden

10. Van Akureyri: Goðafoss en Húsavík Tour met Geosea-baden

Een gemakkelijke tocht naar Goðafoss en Húsavík. Goðafoss staat ook bekend als het water van de goden, dat een rol speelde bij de doop van IJsland. We rijden naar de waterval en brengen daar wat tijd door, en dan gaan we naar Húsavík waar we een stop maken bij de Geosea-baden waar je een ontspannend bad kunt nemen met een geweldig uitzicht op Skjálfandaflói (wankele baai). De baden zijn met verwarmd zeewater, dat als gezond voor de huid wordt beschouwd. Daarna kijken we even naar Húsavík en gaan dan terug naar Akureyri, waar we onderweg stoppen bij een aantal goede fotopunten als de omstandigheden het toelaten.

16 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Topbezienswaardigheden in Húsavík

Andere activiteiten in Húsavík

Wil je alle activiteiten in Húsavík ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Húsavík

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.857 beoordelingen

We namen de tour op een zeer golvende dag. Iedereen die zeeziek wordt, moet hier misschien voorzorgsmaatregelen nemen, want het kan behoorlijk schommelen. Afhankelijk van de weersomstandigheden Op zich was alles goed geregeld. Je krijgt een overall als het te koud is op zee. Toch moet je je natuurlijk warm kleden. Ondertussen bleef onze gids Christian feiten over walvissen vertellen. Onderweg zagen we een bruinvis en een bultrug. Aan het einde is er warme chocolademelk en kaneelbroodjes voor degenen die dan kunnen. Het was geweldig en ik zou het zeker aanraden.

Twee uur in de baai gevaren en meerdere keren de ademhaling en duik van drie verschillende bultrug walvissen van dichtbij gezien. We waren er laatste week oktober, dat is een week voor de laatste tocht en de winterstop. We hebben twee jongens van 8 en 10 jaar. Aan het einde moesten ze huilen van de koude wind en koude handen maar ze vonden het fantastisch. Alleen maar goede herinneringen.

Prachtige ervaring. Walvis gezien en daarna nog een groep pilot whales. Met jongen hoe mooi is dat . Al met al super ervaring met Sarah als goede gids. Vriendelijk en goede uitleg

Super ervaring! Wij hebben meerdere springende walvissen gezien! Goed georganiseerd en met de RIB-boot is ook echt een hele leuke beleving.

De ribboot was top om snel dichtbij te komen en de walvis niet te missen.