Kies data
Hvar

Culinair & nachtleven

Hvar Culinair & nachtleven: Onze meest aanbevolen

Split: hele dag per catamaran naar Hvar en Pakleni-eilanden

1. Split: hele dag per catamaran naar Hvar en Pakleni-eilanden

Maak een rondleiding door de stad Hvar, zwem in een afgelegen baai bij een van de Pakleni-eilanden en neem een duik voor de kust van het eiland Brač op deze catamarantocht vanuit Split.Geniet van een heerlijke lunch, snacks, en onbeperkt water, frisdrank, wijn en bier.  Begin met een ontspannen cruise op een megacatamaran naar het prachtige eiland Brač. Je bezoekt de stad Hvar, waar een gids je rondleidt en je de belangrijkste bezienswaardigheden in het oude centrum laat zien. Na de rondleiding heb je nog een uur om zelf rond te kijken. Ontdek de verbazingwekkende Pakleni-eilanden en stop voor een duik in een van de verborgen baaien. Dan is het tijd om te genieten van een verrukkelijke lunch met kipsalade en broodjes. Neem vers fruit en cake terwijl je vaart. Op de terugtocht naar Split kun je nog een zwemstop maken bij het eiland Brač. Daarna worden aan boord vers fruit en zelfgemaakte taarten geserveerd. Geniet van de dansmuziek en een drankje tijdens de zonsondergang voor de perfecte afsluiting van deze excursie.

Vanuit Hvar: dagtocht Blauwe & Groene Grot

2. Vanuit Hvar: dagtocht Blauwe & Groene Grot

Je ontmoet je schipper en de andere gasten aan de kust in Hvar, waar je aan boord gaat van een speedboot voor een avontuurlijke rit, terwijl je geniet van de zon en de golven. De eerste halte is de Groene Grot op het eilandje Ravnik, dat bekend staat om zijn prachtige kleur. Hier krijg je de kans om in de grot te zwemmen en te genieten van de natuurlijke, smaragdgroene lichtshow. Je schippers vertellen interessante verhalen en leuke feiten over de plaatsen die je ziet. Vervolgens ga je naar het eiland Biševo, waar de Blauwe Grot, een van de wonderen van de Adriatische kust, zich bevindt. Nadat je Biševo bereikt hebt, stap je uit de speedboot en ga je aan boord van de pendelboot van de blauwe grot, die je direct in de grot brengt. Je krijgt genoeg tijd om foto's te maken en te genieten van de zilverblauwe kleur, die gecreëerd wordt door het zonlicht, dat door een opening in het plafond de binnenkant van de grot verlicht, en dat weerspiegeld wordt door de zanderige zeebodem. Vanaf de blauwe grot ga je naar een kleine, verscholen baai genaamd Stiniva Cove, waar je vanaf de speedboot in de zee kunt springen om een korte duik te nemen door de poort van Stiniva. Je bevindt je in een prachtige baai, omgeven door prachtige rotsen. Geniet van een duik in de zee of ga het kiezelstrand van Stiniva op om adembenemende foto's te nemen, te zonnebaden of een koud drankje te drinken in de strandbar. De Pakleni-eilanden, een eilandengroep die pal tegenover de stad Hvar ligt, is de laatste halte op de dagtocht. Ontdek een van de populairste baaien van de archipel, Vinogradišce in Palmižana, waar je kunt lunchen in een van de beste restaurants aan de Adriatische kust. Na de lunch heb je tijd om nog meer te zwemmen, te ontspannen of te zonnebaden voordat je bij zonsondergang terugkeert naar Hvar.

Hvar: wijnproeverij

3. Hvar: wijnproeverij

Rijd naar Jelsa en bezoek een van de beroemdste Kroatische wijnmakers. Jelsa is een klein kustplaatsje met een lange en trotse wijntraditie. De familie Tomić en 10 andere mensen van het eiland Hvar werken in de wijnmakerij. Ze verbouwen inheemse druiven, maar experimenteren ook met nieuwe. De familie verbetert voortdurend de productie van rode, witte en rozenvariëteiten met moderne technologieën, maar besteedt bijzondere aandacht aan Prošek, de originele Dalmatische wijn, gemaakt van geselecteerde en gedroogde druiven van de hoogste kwaliteit lokale variëteiten. In de wijnkelder heeft u de mogelijkheid om 4 of 5 verschillende wijnen te proeven met een wijngids, die de individuele wijnen zal beschrijven en u zal vertellen over de beste lokale hapjes die ze zullen begeleiden. Bewonder ook in Jelsa Young de ambitieuze "wijnnieuwkomers" zonder wijngaarden of met zeer kleine percelen. Ze baseren de wijnproductie op druiven die van andere boeren zijn gekocht. Hier in Kroatië zijn Dubokovic-wijnen een "must have" geworden in de beste restaurants, hotels en gespecialiseerde wijnwinkels. Dubokovic – Medvid-wijnen onderscheiden zich nu als de duurste reguliere vintage wijnen van het land. De familie Carić is al generaties lang betrokken bij wijngaarden, maar het was niet voordat Vino Hvar werd opgericht dat ze hun eigen Carič-wijnen begonnen te produceren. Hun werk in de wijngaarden is net zo belangrijk voor hen als hun werk in de wijnmakerij. Er zijn 5 hectare wijngaarden in het speciaal aangewezen wijnbouwgebied dat bekend staat als Vinogorje Hvar. De familie kweekt ook inheemse soorten: Plavac Mali, Bogdanjuša, Kuč, Maraština, Darnekuša en Pošip. Daarnaast kopen ze een kleine hoeveelheid druiven van contracttelers als aanvulling op hun oogst.

Vanuit Hvar: speedboat naar blauwe grot, Vis en Pakleni

4. Vanuit Hvar: speedboat naar blauwe grot, Vis en Pakleni

Nadat je de bemanning en je medereizigers ontmoet in de haven van Hvar vaar je in een comfortabele speedboot richting het eiland Vis. Je eerste tussenstop is de groene grot op het kleine eilandje Ravnik. Bewonder het groen getinte water van dit bijzondere natuurverschijnsel voordat je verder gaat naar Stiniva Beach.  Geniet van wat vrije tijd om te zwemmen in het heldere water van Stiniva of bewonder de enorme kliffen waar de baai beroemd om is voordat je naar het hoogtepunt van je tour gaat, de betoverende blauwe grot op het eiland Bisevo. Bewonder het blauwe licht in de grot, gecreëerd door de reflectie van de zon op de zanderige zeebodem. Vervolgens ga je naar het eiland Budikovac om te snorkelen of te zonnen in de Blue Lagoon. Tenslotte  bezoek je het meest populaire Pakleni-eiland, Palmizana. Lunch bij een van de vele restaurants op het strand, ontspan in een strandbar of geniet van een laatste duik voordat de reis terug naar Hvar begint.

Van Split: Deluxe Blue Cave Tour met gegrilde lunch

5. Van Split: Deluxe Blue Cave Tour met gegrilde lunch

We ontmoeten de promenade aan het water "Riva", recht tegenover het gebouw van de lokale havenautoriteit "Kapetanija", 50 meter ten zuiden van Bocca bar en Go Adventure. Maak een dagcruise vanuit Split om Komiža en Hvar te verkennen, zwem en snorkel in ongerepte wateren en proef de lokale keuken op het eiland Vis in een privébaai. Geniet aan boord van bier, wijn, frisdrank, croissants, donuts en wafels. Gebruik de meegeleverde snorkeluitrusting bij het betreden van de Blue Lagoon op het eiland Budikovac. De tour begint 's ochtends om een voorsprong op andere reisgroepen te garanderen. Zodra iedereen gezeten is, ging je naar de Blauwe Grot waar je met kleine vissersboten naar binnen wordt gebracht voor een sightseeingtour. Bezoek daarna de stad Komiža op het eiland Vis, het mooiste vissersdorp in de Middellandse Zee. Je kunt er koffie halen en gaan zwemmen. Je volgende bestemming is de Blue Lagoon van het Budikovac-eiland, waar je meer vrije tijd hebt. Voel je vrij om de meegeleverde snorkelspullen en handdoeken te gebruiken. Vervolgens ga je naar een privébaai op het eiland Vis, Milna, waar je een vers gegrilde lunch wordt geserveerd. Neem een duik na het genieten van uw koffie en ijs. Last but not least, bezoek de stad Hvar, waar je ongeveer 2 uur hebt om te ontspannen en te verkennen voordat je terugkeert naar Split.

Hvar: romantische zeilervaring bij zonsondergang op een jacht

6. Hvar: romantische zeilervaring bij zonsondergang op een jacht

Vaar uit de belangrijkste haven van Hvar en bekijk enkele lokale attracties vanaf het water voordat je de perfecte plek vindt om de zonsondergang te bewonderen. Een kleine groep van maximaal 7 personen zorgt voor een ontspannen en intieme ervaring en een professionele schipper zorgt ervoor dat u het beste uitzicht heeft. Of u nu reist met vrienden, familie of uw partner, deze cruise bij zonsondergang zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn.

Vanuit Split: ontdekkingstocht naar de Blauwe Grot

7. Vanuit Split: ontdekkingstocht naar de Blauwe Grot

Bezoek plekken die je anders niet zou zien en bewonder de schoonheid van de Adriatische Zee van dichtbij. Dit wordt een onvergetelijke dag op de boot, vaar tussen mooie locaties die de pracht van Kroatië benadrukken.  Je gaat op weg naar de Blauwe Grot — het eiland  Biševo, met zijn natuurlijke schoonheid het hoogtepunt van de boottocht. Bezoek het authentieke vissersdorpje Komiza op het eiland Vis, waar de film "Mama Mia: Here we go again" werd opgenomen. Vaar langs de zuidkant van het eiland en bezoek indrukwekkende kliffen en smalle grotten. Zwem en snorkel in een lagune en bezoek de kiezelstranden van het eiland Budikovac. Je sluit je prachtige dag af met een wandeling door een van de mooiste havens ter wereld in de oude stad Hvar. Bewonder het rijke culturele erfgoed en de charmante stad.   Onderweg heb je tijd genoeg voor sightseeing, zwemmen en ontspanning. Deze tocht is een ideale manier om  de Adriatische eilanden te leren kennen  vanuit een heel ander  perspectief.

Hvar-wijntour + Dalmatisch diner

8. Hvar-wijntour + Dalmatisch diner

De oude Grieken en Romeinen verbouwden al in 300 voor Christus druiven en produceerden wijn op Hvar. Dit gaf hen veiligheid, voedsel en geneeskrachtige rijkdom. Wijngaarden zijn over het hele eiland te vinden. Sterke wind en zon zijn ideale omstandigheden om de beste kwaliteit wijn te produceren. De wijntour begint in de stad Hvar met een rit naar de andere kant van het eiland naar de belangrijkste wijnregio van het eiland. Verderop bezoek je twee van de beroemdste Kroatische wijnmakers. De wijntour is inclusief wijnproeverijen in twee wijnhuizen naar keuze (afhankelijk van beschikbaarheid). In de Sv. In het dorp Nedjelja, aan het water, richtte de familie Plenković begin 1986 hun tuinbouwbedrijf op. Hun wijngaarden liggen ten zuiden van het eiland Hvar en op de Makarska-wijngaarden onder de berg Biokovo. Hier krijgt u de kans om een verbazingwekkende onderwaterwijnkelder te zien met uitzicht op de zeebodem. U krijgt de gelegenheid om 4-5 verschillende wijnen te proeven, waaronder de enige Grand Cru van Kroatië met de beste lokale hapjes van het eiland. Jelsa is een kleine kustplaats met een zeer trotse en lange wijntraditie. De familie Tomić en tien andere mensen van het eiland Hvar werken in de wijnmakerij. Ze verbouwen inheemse druiven, maar experimenteren ook met nieuwe. Ze verbeteren voortdurend de productie van rode, witte en rozenvariëteiten met moderne technologieën, maar besteden bijzondere aandacht aan Prošek, de originele Dalmatische wijn gemaakt van geselecteerde en gedroogde druiven van de hoogste kwaliteit lokale variëteiten. In de wijnkelder krijgt u de gelegenheid om 4-5 verschillende wijnen te proeven samen met een specifieke wijngids, die de individuele wijnen zal beschrijven en alle benodigde informatie zal verstrekken met de beste lokale hapjes van het eiland. De familie Carić, gelegen in Vrboska, is al zo lang als ze zich herinneren betrokken bij wijngaarden, maar het was niet voordat Vino Hvar werd opgericht dat ze hun eigen wijnen begonnen te produceren, "Carič-wijnen". Ze hebben 5 hectare aan wijngaarden in een speciaal aangewezen wijnbouwgebied dat bekend staat als "Vinogorje Hvar". Hun wijnen hebben een individueel verhaal van de wijngaard tot de wijnmakerij. U krijgt de gelegenheid om 4-5 verschillende wijnen te proeven samen met een specifieke wijngids, die de individuele wijnen zal beschrijven en alle informatie zal verstrekken die nodig is met de beste lokale hapjes van het eiland. Na de wijnmakerijen kunt u genieten van een spectaculair traditioneel Dalmatisch diner in het charmante verlaten dorp Malo Grablje of in Konoba in een olijfgaard.

Hvar: Feest de hele nacht ervaring

9. Hvar: Feest de hele nacht ervaring

Deze feesttour begint elke dag met een rit van 60 minuten in een speedboot naar de stad Hvar. Bij aankomst is er vrije tijd voor een goed diner, voordat het feest begint. Na het diner zijn er tal van mogelijkheden om de hele nacht te dansen, evenals tal van bars om uit te kiezen. Deze tour kan vertrekken vanuit Split of Trogir en wordt aanbevolen voor iedereen die een leuk avondje uit wil op het eiland Hvar. Hvar is een van de beste eilanden voor het nachtleven, het is bekend en vol met geweldige bars. Het reisschema voor privérondleidingen is flexibel en de locaties kunnen worden aangepast in geval van slechte weersomstandigheden of op verzoek van de kapitein. Aan het einde van uw avond keert u terug naar de boot die tussen 04.30 uur en 5.00 uur terugkeert naar uw vertrekpunt.

Van Split: Hvar Nightlife Tour - Een stad voor feestliefhebbers

10. Van Split: Hvar Nightlife Tour - Een stad voor feestliefhebbers

Ervaar het beroemde nachtleven van Hvar tijdens uw volgende vakantie terwijl u geniet van een boottocht naar de beste feestlocaties op het eiland. De Pakleni-eilanden bieden een geweldige start met hun strandclubs, terwijl de stad Hvar een uitstekende plek is voor alle feestbeluste reizigers die op zoek zijn naar eersteklas opwinding in het donker. Hier kun je jonge mensen van over de hele wereld ontmoeten en je uitleven in de stad die nooit slaapt. Je kunt opwarmen met geweldige muziek, een klassieke strandfeestsfeer en geweldige cocktails voordat je naar het echte feestcentrum in Hvar gaat. Hvar trekt al jaren jonge mensen aan die op zoek zijn naar wat kwaliteitsopwinding in het donker. Het is de gekste plek op aarde tijdens het Ultra Festival en dat weet iedereen, maar het heeft een behoorlijk hardcore feestscene, zelfs zonder het beroemde festival. Wat u scheidt van de nacht van uw leven is niets anders dan een korte boottocht. Laat je gids je daarheen brengen en je de tijd van je leven laten zien. Tijdens de zomer slaapt deze stad letterlijk nooit, wat het perfect maakt voor een gekke, muziek en leuke vakantiedag.

Veelgestelde vragen over Culinair & nachtleven in Hvar

Welke andere activiteiten dan Culinair & nachtleven zijn de moeite waard in Hvar?

Andere onmisbare dingen om te doen in Hvar:

Sitemap Hvar

Wil je alle activiteiten in Hvar ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hvar

Zeer aangename dag op de boot met jong en dynamisch en zeer sociaal personeel. Blauwe grot gesloten en daarom is een even geldig alternatief reisschema voorgesteld. Aanbevolen!!!

Zeer goede ervaring, ze hebben de groene grot vervangen door een grot waarvoor niet betaald hoefde te worden en ze brachten ons naar minder drukke gebieden. sterk aanbevolen

Top activiteit die je zeker niet wil missen als je hier in de buurt verblijft! Doordat alles goed geregeld is en er aardig personeel met je mee reist maakt het af.

Ik zou de tour altijd aanbevelen. We zagen veel mooie plekjes en hadden de beste dag in Kroatië.

super dag gehad! hele leuke crew, prachtige locaties bezocht. top sfeer!