Hvar
Grotten tours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Hvar Grotten tours: Onze meest aanbevolen

Vanuit Split: dagtrip 5 eilanden en Blauwe Grot met toegang

1. Vanuit Split: dagtrip 5 eilanden en Blauwe Grot met toegang

Verken de eilanden in de Adriatische Zee op deze dagtrip vanuit Split. Met een speedboot vaar je eerst naar de Blauwe Grot op Biševo (ticket inbegrepen). Zie hoe het  zonlicht op de bodem reflecteert en de grot in helblauw licht hult. Op het eiland Vis bezoek je het dorp Komiža om even een koffietje te drinken. Rond 12 uur vaar je naar de zuidkant om te zwemmen in de unieke baai van Stiniva. De volgende locaties zijn kleine, verborgen grotten rond het eiland Vis. De baai van Stiniva is de eerste zwemhalte van de dag, ongeveer een half uur, gevolgd door de tweede bij het eiland Budikovac. Je meert aan aan het strand, dus geniet van het zand tussen je tenen, ga snorkelen en droog op in de zon. Kom direct op het strand, je hebt meer dan genoeg tijd om af te koelen, zonnebaden en snorkelen in deze unieke baai. Bewonder een panoramisch uitzicht op de Pakleni-archipel op weg naar Hvar, waar je meer dan twee uur vrije tijd hebt. De boot keert terug naar dezelfde plaats waar de tocht begon, rond 18:00 uur.

...
Vanuit Split: dagtocht per speedboot naar Blauwe Grot & Hvar

2. Vanuit Split: dagtocht per speedboot naar Blauwe Grot & Hvar

Krijg een ultiem kijkje in centraal-Dalmatië tijdens een daguitstap op een speedboot en ontdek een van de prachtigste natuurlijke wonderen van Kroatië: de Blauwe Grot op het eiland Biševo. Zie hoe de zonnestralen de grot blauw doen oplichten. De volgende halte is de grot van de monniksrobben, een van de meest verbluffende natuurlijke wonderen van het land. Bekijk het helderblauwe fenomeen van dichtbij en ga vervolgens zonnen in de baai van Stiniva op het eiland Vis. Bewonder de schoonheid van het kiezelstenenstrand dat is omringd door rotsen.  Verken haar schoonheid vanaf de speedboot en schiet wat foto's van deze onaangetaste locatie. Daarna dompel je je onder in het turquoise meer van Budikovac of laat je door nieuwsgierigheid langs het verlengde kiezelstenenstrand van het enige eiland van Dalmatië leiden, dat slechts één inwoner telt! Ontdek de Pakleni-eilanden, een groep van 14 ongerepte eilandjes. Ook kun je een cocktailbar met goede muziek bezoeken of een verfrissende duik in het azuurblauwe water van de Adriatische Zee nemen. Ga in stijl verder naar het stadje Hvar. De stad ligt op het zonnigste eiland van Kroatië dat ook nog dezelfde naam draagt. Hvar is een favoriete vakantiebestemming voor wereldberoemdheden en mensen met een jacht. Maar te midden van alle glitter en glamour ligt een charmant stadje aan de kust met 8 eeuwen architectuur te wachten om ontdekt te worden. Ga de trappen op naar het oude fort Fortica, omringd door het landschap boven de stad. Adem de dennengeur in en bewonder het uitzicht op de oude stad eronder en de Pakleni-eilanden in de verte. Bekijk een van de eerste publieke theaters van Europa, en houd dit als je referentiepunt, voordat je het labyrint aan straatjes van de stad ingaat om de ambachtelijke winkeltjes en cafés te bekijken die in oude Venetiaanse paleizen verscholen liggen. De volgende halte is de Seal Monk Cave, een van Kroatië's indrukwekkende natuurlijke wonderen.

...
Vanuit Split: dagtocht naar Blauwe Grot & Hvar per speedboot

3. Vanuit Split: dagtocht naar Blauwe Grot & Hvar per speedboot

Ontmoet je schipper en de deelnemersgroep bij het kantoor van de touroperator aan de stadspromenade Riva. Stap aan boord van een speedboot en geniet 90 minuten lang van een opwindende rit van Split naar het eiland Biševo met de Blauwe Grot als hoogtepunt. De indrukwekkende zilver-blauwe gloed die er heerst is het gevolg van het zonlicht dat via een spleet in het gesteente naar binnen wordt weerkaatst. Bezoek later Komiža, een traditioneel vissersdorp op het eiland Vis. Hier kun je 1 uur lang genieten van de bezienswaardigheden en krijg je de gelegenheid om een kopje koffie te drinken. Bezoek na Komiža de indrukwekkende baai Stiniva. Stiniva werd in 2015 uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa. Je volgende bestemming is een klein paradijs op aarde dat tussen 3 eilandjes ligt, de blauwe lagune van het eiland Budikovac. Voor veel van de deelnemers aan de tour van de Blauwe Grot is de blauwe lagune hun favoriete bestemming. De prachtige, heldere zee, het strand en een kleine bar maken deze plek een perfecte locatie om te zwemmen of te snorkelen, te luieren op het strand, of om een wandeling over het mooie eiland te maken. De bemanning zal je van snorkeluitrusting voorzien. De volgende adembenemende locatie is de eilandengroep Pakleni. De archipel Pakleni bestaat uit een groep van kleine eilandjes (ongeveer 20 in totaal) rondom het eiland Hvar. Het populairste dorp is Palmižana dat op het eiland Klement ligt. Het is een zanderige inham onder de schaduw van oude dennenbomen. Daar heb je tijd voor jezelf om te lunchen, te zwemmen, te snorkelen of het eiland te verkennen. De laatste bestemming is de stad Hvar, de hipste bestemming van Dalmatië en een eiland met een rijke geschiedenis van meer dan 2.500 jaar. Je zult de stad Hvar bezoeken en de dingen die deze stad zo bijzonder maken zijn historisch – het cultureel erfgoed, het fort op het hoogste punt van de stad (een tocht naar de top duurt 20 minuten) met van daaraf het beste uitzicht op de stad Hvar, de omringende zee, talloze leuke bars en restaurants, en nog veel meer. Je krijgt wat vrije tijd om de stad te verkennen en te dwalen door de smalle steegjes, net zoals de lokale bevolking dat doet. Stap ter afsluiting van je excursie weer op een speedboot en geniet onderweg naar Split van de adembenemende schoonheid van de Adriatische zee.

...
Vanuit Hvar: dagtocht Blauwe & Groene Grot

4. Vanuit Hvar: dagtocht Blauwe & Groene Grot

Je ontmoet je schipper en de andere gasten aan de kust in Hvar, waar je aan boord gaat van een speedboot voor een avontuurlijke rit, terwijl je geniet van de zon en de golven. De eerste halte is de Groene Grot op het eilandje Ravnik, dat bekend staat om zijn prachtige kleur. Hier krijg je de kans om in de grot te zwemmen en te genieten van de natuurlijke, smaragdgroene lichtshow. Je schippers vertellen interessante verhalen en leuke feiten over de plaatsen die je ziet. Vervolgens ga je naar het eiland Biševo, waar de Blauwe Grot, een van de wonderen van de Adriatische kust, zich bevindt. Nadat je Biševo bereikt hebt, stap je uit de speedboot en ga je aan boord van de pendelboot van de blauwe grot, die je direct in de grot brengt. Je krijgt genoeg tijd om foto's te maken en te genieten van de zilverblauwe kleur, die gecreëerd wordt door het zonlicht, dat door een opening in het plafond de binnenkant van de grot verlicht, en dat weerspiegeld wordt door de zanderige zeebodem. Vanaf de blauwe grot ga je naar een kleine, verscholen baai genaamd Stiniva Cove, waar je vanaf de speedboot in de zee kunt springen om een korte duik te nemen door de poort van Stiniva. Je bevindt je in een prachtige baai, omgeven door prachtige rotsen. Geniet van een duik in de zee of ga het kiezelstrand van Stiniva op om adembenemende foto's te nemen, te zonnebaden of een koud drankje te drinken in de strandbar. De Pakleni-eilanden, een eilandengroep die pal tegenover de stad Hvar ligt, is de laatste halte op de dagtocht. Ontdek een van de populairste baaien van de archipel, Vinogradišce in Palmižana, waar je kunt lunchen in een van de beste restaurants aan de Adriatische kust. Na de lunch heb je tijd om nog meer te zwemmen, te ontspannen of te zonnebaden voordat je bij zonsondergang terugkeert naar Hvar.

...
Blue Cave & Hvar Tour: vijf eilanden vanuit Split

5. Blue Cave & Hvar Tour: vijf eilanden vanuit Split

Spring op een speedboot voor een spannende rit van 90 minuten in de vroege ochtend naar het eiland Biševo en bezoek de Blauwe Grot vanuit Split. Je tour is perfect getimed zodat je een gedenkwaardig landschap kunt ervaren terwijl het zonlicht door de zee weerkaatst en de hele grot verlicht in aquamarijnblauw licht. Laat je vermaken met verhalen van je officiële lokale gids over hoe de grot werd ontdekt. Reis vervolgens naar de Monk Seal-grot waar de mediterrane zeehond woonde. Ga langs de militaire bunkers uit de Tweede Wereldoorlog aan de zuidkant van het eiland en ontdek kleine grotten, stranden en diverse vormen van natuur en rotsen veroorzaakt door veranderingen in de zee. Je volgende bestemming is Stiniva Bay, uitgeroepen tot beste Europese strand in 2016, waar je kunt stoppen om te zwemmen in de unieke Narrow Bay. Stop daarna op het eiland Budikovac voor een langere duik op een verborgen wit kiezelstrand met turquoise water. Hier heb je meer dan genoeg tijd om achterover te leunen en te genieten van je favoriete cocktail. Op weg naar het eiland Hvar krijg je een panoramisch uitzicht op de verbazingwekkende archipel van de Pakleni-eilanden. Je laatste stop is Hvar, een van de mooiste havens ter wereld, met een rijk cultureel erfgoed en muren die dateren uit de 7e eeuw. In de stad Hvar heb je minimaal 2,5 uur vrije tijd voordat je leuke uitje ten einde loopt.

...
Split: Blauwe Grot en 5 Eilanden Tour

6. Split: Blauwe Grot en 5 Eilanden Tour

Je tour begint om 07:30 uur vanwaar je reist op een comfortabele en veilige speedboot die geschikt is voor 12 personen. De eerste stop is de betoverende Blauwe Grot, die bekend staat om zijn glinsterende blauwe water en zich op het kleine eiland Biševo bevindt. Afhankelijk van het seizoen is het ideale moment om de grot te bezoeken tussen 10.00 en 12.00 uur. Op dit tijdstip van de dag weerkaatst het zonlicht door het water dat uit de witte vloer van de grot komt en baadt de grot in aquamarijnlicht. Dit licht zorgt ervoor dat de voorwerpen in het water zilver lijken. De tweede stop is Stiniva Cove, die in 2016 werd uitgeroepen tot het beste strand van Europa en bekend staat om zijn moeilijke benadering en kristalhelder water. Je brengt daar 40 minuten door met zwemmen en zonnebaden voordat je naar de volgende halte op het eiland Budikovac gaat. Het prachtige blauwe lagune-achtige strand trekt je aandacht vanaf het moment dat je het betreedt en is de perfecte plek om te snorkelen en zwemmen. Als je niet wilt zwemmen, kun je er altijd voor kiezen om iets te drinken in een lokale strandbar. Na een uur zeeplezier reis je naar de Pakleni-eilanden, een prachtige reeks eilanden voor Hvar. Daar vindt u enkele van de beste visrestaurants of populaire strandclubs. De stad Hvar is een echte traktatie, omdat het een van de beroemdste toeristische bestemmingen ter wereld is. Daar kunt u de lokale keuken ontdekken in de vele restaurants en loungebars. Als het op sightseeing aankomt, mag u de hoogtepunten van de stad niet missen, zoals het fort op de top van de heuvel, het centrale plein en de Stephansdom. Hvar is de laatste stop van de tour, maar op je weg terug naar Split heb je de kans om een van de mooiste zonsondergangen in de omgeving te ervaren.

...
Vanuit Hvar: speedboat naar blauwe grot, Vis en Pakleni

7. Vanuit Hvar: speedboat naar blauwe grot, Vis en Pakleni

Nadat je de bemanning en je medereizigers ontmoet in de haven van Hvar vaar je in een comfortabele speedboot richting het eiland Vis. Je eerste tussenstop is de groene grot op het kleine eilandje Ravnik. Bewonder het groen getinte water van dit bijzondere natuurverschijnsel voordat je verder gaat naar Stiniva Beach.  Geniet van wat vrije tijd om te zwemmen in het heldere water van Stiniva of bewonder de enorme kliffen waar de baai beroemd om is voordat je naar het hoogtepunt van je tour gaat, de betoverende blauwe grot op het eiland Bisevo. Bewonder het blauwe licht in de grot, gecreëerd door de reflectie van de zon op de zanderige zeebodem. Vervolgens ga je naar het eiland Budikovac om te snorkelen of te zonnen in de Blue Lagoon. Tenslotte  bezoek je het meest populaire Pakleni-eiland, Palmizana. Lunch bij een van de vele restaurants op het strand, ontspan in een strandbar of geniet van een laatste duik voordat de reis terug naar Hvar begint.

...
Van Milna of Supetar: Magisch Blue Cave Island Hopping

8. Van Milna of Supetar: Magisch Blue Cave Island Hopping

Begin je tour vanuit Milna of Supetar op het eiland Brač en ga rechtstreeks naar het eiland Biševo, waar de beroemde Blauwe Grot zich bevindt. Haal het meeste uit uw bezoek aan deze magische plek door 's ochtends te gaan wanneer de zeeën rustiger zijn. Ga voor anker in de buurt en neem vervolgens een kleine houten waterfietsenboot om de grot binnen te gaan. Eenmaal binnen, verwonder je over de prachtige blauwe kleur van de grot terwijl deze wordt verlicht door de zon die zich een weg baant door een opening in de rots. Breng wat tijd door met het opsnuiven van de unieke sfeer van de Blauwe Grot, die pas in 1884 door duikers werd ontdekt. Na je bezoek aan de Blauwe Grot ga je naar Komiža, een klein kustplaatsje op het mediterrane eiland Vis dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis en functie als militaire basis. Terwijl je daar bent, verken je prachtige kliffen aan de kust en traditionele architectuur rond de haven. Ontdek vervolgens de Stiniva-baai bij uw volgende stop, een unieke natuurlijke baai die werd uitgeroepen tot een van de mooiste stranden van Europa. Later stop je bij het eiland Budikovac, waar je vanaf de boot een duik kunt nemen in de kristalheldere Blue Lagoon. Bekijk de beschermde weelderige botanische tuin in de baai van Palmižana. Hvar is uw laatste stop. Geniet van wat vrije tijd om het meeste uit de laatste uren van de dag te halen. Ontdek de vele schatten van de stad Hvar, beroemd om een groot aantal zonnige uren en een rijk historisch en cultureel erfgoed, voordat u terugkeert naar Brač.

...
Van Split: Blauwe Grot & Vijf Eilanden met Hvar-boottocht

9. Van Split: Blauwe Grot & Vijf Eilanden met Hvar-boottocht

Je reis begint in Split vanwaar je vertrekt naar een van de beroemdste plaatsen aan de Adriatische Zee - de Blauwe Grot. De Blauwe Grot op het eiland Biševo is zo'n surrealistische plek die je eraan herinnert hoe mooi de wereld kan zijn als je eenmaal uit de stad bent ontsnapt. Terwijl je wacht om de Blauwe Grot binnen te gaan, verken je de Berengrot, waar vroeger een kolonie mediterrane monniksrobben leefde - de grot is intimiderend en donker, maar toch verbazingwekkend en werkelijk magnifiek. Rond 12 uur is het tijd om naar het zuidelijke deel van het eiland te gaan en Stiniva Beach te bezoeken - uitgeroepen tot het beste strand van Europa. Het is adembenemend afgelegen met een zee-ingang die slechts 16 voet breed is. Daarna ga je voor een zwemrem naar de verborgen turquoise lagune op eiland Vis om te genieten van de ongerepte natuur van dit deel van het eiland. Dit is het moment om te ontspannen op het kiezelstrand, te zwemmen en te genieten van de zon. Om 13.40 uur vaar je tussen de prachtige Pakleni-eilanden. Waardeer vervolgens de schoonheid van de stad Hvar op het eiland Hvar. Je hebt twee uur om deze stad en haar prachtige architectuur te verkennen.

...
Van Split: boottocht naar de Blauwe Grot en Hvar

10. Van Split: boottocht naar de Blauwe Grot en Hvar

Begin met het ophalen van je hotel in Split en sluit je aan bij je groep op een comfortabele speedboot op weg naar de Blauwe Grot. Bij aankomst op het kleine eiland Bisevo stapt u aan boord van een kleine houten waterfiets en buigt u uw hoofd terwijl u door de ingang van de Blauwe Grot vaart. Bewonder het prachtige interieur van de grot, met zijn karakteristieke blauwe kleur. Ga vervolgens naar het eiland Vis en het charmante stadje Komiza. Pak je ochtendkoffie of ontbijt in de restaurants aan zee in de stad. Terug op de boot geniet u van wat tijd om te zwemmen of snorkelen in het kristalheldere water van de Blue Lagoon bij het eiland Budikovac. Bewonder de rotsachtige kliffen van de Stiniva-baai. Houd je ogen open voor dolfijnen op weg naar Palmizana en Hvar. Ontdek de kleine toeristische oase van Palmizana met zijn botanische tuin en witte zandstrand. Verken vervolgens de historische bezienswaardigheden van de stad Hvar en zijn uitstekende architectuur. Beklim het fort voor een prachtig uitzicht op de Hvar-archipel. Zorg ervoor dat u lokaal lavendelijs probeert, een lokale specialiteit vanwege de lavendelplanten die het hele jaar door groeien. Na het verkennen van Hvar, wordt u teruggebracht naar de haven van Split.

...

Sitemap Hvar

Wil je alle activiteiten in Hvar ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hvar

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.153 beoordelingen

Fantastische ervaring! Fijne boot, beperkt gezelschap (12 personen), superleuke bemanning. Dames zijn aanstekelijk enthousiast, weten veel te vertellen over de omgang en doen alles in een ongedwongen sfeer. Geen gehaast, flexibel in langer/korter blijven en aanpassen locatie. Op meerdere mooie plekken aangemeerd en uiteraard de beide grotten bezocht. Wij vonden het een behoorlijk prijzige excursie, maar het was absoluut de moeite waard!

Super mooie tour! Met een relatief grote boot de tour gedaan, wat erg comfortabel was in vergelijking met andere. Daarnaast leuke aardige gidsen die allen duidelijk vertelde

Een hele leuke excursie! Met een crew die ons prachtige landschappen laat ontdekken! We hadden er onze ogen vol van!

Echt een leuke ervaring. Top schipper. Zeker moeten doen als je in Split bent. Is elke cent waard

Alles is geweldig. Zoals beschreven in de activiteit. Sterk aanbevolen.