Kies data
Hvar

Wijnproeverijen & wijnhuistours

Hvar Wijnproeverijen: Onze meest aanbevolen

Hvar: wijnproeverij

1. Hvar: wijnproeverij

Rijd naar Jelsa en bezoek een van de beroemdste Kroatische wijnmakers. Jelsa is een klein kustplaatsje met een lange en trotse wijntraditie. De familie Tomić en 10 andere mensen van het eiland Hvar werken in de wijnmakerij. Ze verbouwen inheemse druiven, maar experimenteren ook met nieuwe. De familie verbetert voortdurend de productie van rode, witte en rozenvariëteiten met moderne technologieën, maar besteedt bijzondere aandacht aan Prošek, de originele Dalmatische wijn, gemaakt van geselecteerde en gedroogde druiven van de hoogste kwaliteit lokale variëteiten. In de wijnkelder heeft u de mogelijkheid om 4 of 5 verschillende wijnen te proeven met een wijngids, die de individuele wijnen zal beschrijven en u zal vertellen over de beste lokale hapjes die ze zullen begeleiden. Bewonder ook in Jelsa Young de ambitieuze "wijnnieuwkomers" zonder wijngaarden of met zeer kleine percelen. Ze baseren de wijnproductie op druiven die van andere boeren zijn gekocht. Hier in Kroatië zijn Dubokovic-wijnen een "must have" geworden in de beste restaurants, hotels en gespecialiseerde wijnwinkels. Dubokovic – Medvid-wijnen onderscheiden zich nu als de duurste reguliere vintage wijnen van het land. De familie Carić is al generaties lang betrokken bij wijngaarden, maar het was niet voordat Vino Hvar werd opgericht dat ze hun eigen Carič-wijnen begonnen te produceren. Hun werk in de wijngaarden is net zo belangrijk voor hen als hun werk in de wijnmakerij. Er zijn 5 hectare wijngaarden in het speciaal aangewezen wijnbouwgebied dat bekend staat als Vinogorje Hvar. De familie kweekt ook inheemse soorten: Plavac Mali, Bogdanjuša, Kuč, Maraština, Darnekuša en Pošip. Daarnaast kopen ze een kleine hoeveelheid druiven van contracttelers als aanvulling op hun oogst.

Hvar: romantische zeilervaring bij zonsondergang op een jacht

2. Hvar: romantische zeilervaring bij zonsondergang op een jacht

Vaar uit de belangrijkste haven van Hvar en bekijk enkele lokale attracties vanaf het water voordat je de perfecte plek vindt om de zonsondergang te bewonderen. Een kleine groep van maximaal 7 personen zorgt voor een ontspannen en intieme ervaring en een professionele schipper zorgt ervoor dat u het beste uitzicht heeft. Of u nu reist met vrienden, familie of uw partner, deze cruise bij zonsondergang zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn.

Hvar-wijntour + Dalmatisch diner

3. Hvar-wijntour + Dalmatisch diner

De oude Grieken en Romeinen verbouwden al in 300 voor Christus druiven en produceerden wijn op Hvar. Dit gaf hen veiligheid, voedsel en geneeskrachtige rijkdom. Wijngaarden zijn over het hele eiland te vinden. Sterke wind en zon zijn ideale omstandigheden om de beste kwaliteit wijn te produceren. De wijntour begint in de stad Hvar met een rit naar de andere kant van het eiland naar de belangrijkste wijnregio van het eiland. Verderop bezoek je twee van de beroemdste Kroatische wijnmakers. De wijntour is inclusief wijnproeverijen in twee wijnhuizen naar keuze (afhankelijk van beschikbaarheid). In de Sv. In het dorp Nedjelja, aan het water, richtte de familie Plenković begin 1986 hun tuinbouwbedrijf op. Hun wijngaarden liggen ten zuiden van het eiland Hvar en op de Makarska-wijngaarden onder de berg Biokovo. Hier krijgt u de kans om een verbazingwekkende onderwaterwijnkelder te zien met uitzicht op de zeebodem. U krijgt de gelegenheid om 4-5 verschillende wijnen te proeven, waaronder de enige Grand Cru van Kroatië met de beste lokale hapjes van het eiland. Jelsa is een kleine kustplaats met een zeer trotse en lange wijntraditie. De familie Tomić en tien andere mensen van het eiland Hvar werken in de wijnmakerij. Ze verbouwen inheemse druiven, maar experimenteren ook met nieuwe. Ze verbeteren voortdurend de productie van rode, witte en rozenvariëteiten met moderne technologieën, maar besteden bijzondere aandacht aan Prošek, de originele Dalmatische wijn gemaakt van geselecteerde en gedroogde druiven van de hoogste kwaliteit lokale variëteiten. In de wijnkelder krijgt u de gelegenheid om 4-5 verschillende wijnen te proeven samen met een specifieke wijngids, die de individuele wijnen zal beschrijven en alle benodigde informatie zal verstrekken met de beste lokale hapjes van het eiland. De familie Carić, gelegen in Vrboska, is al zo lang als ze zich herinneren betrokken bij wijngaarden, maar het was niet voordat Vino Hvar werd opgericht dat ze hun eigen wijnen begonnen te produceren, "Carič-wijnen". Ze hebben 5 hectare aan wijngaarden in een speciaal aangewezen wijnbouwgebied dat bekend staat als "Vinogorje Hvar". Hun wijnen hebben een individueel verhaal van de wijngaard tot de wijnmakerij. U krijgt de gelegenheid om 4-5 verschillende wijnen te proeven samen met een specifieke wijngids, die de individuele wijnen zal beschrijven en alle informatie zal verstrekken die nodig is met de beste lokale hapjes van het eiland. Na de wijnmakerijen kunt u genieten van een spectaculair traditioneel Dalmatisch diner in het charmante verlaten dorp Malo Grablje of in Konoba in een olijfgaard.

Het beste van Hvar in 1 dag met lokaal diner

4. Het beste van Hvar in 1 dag met lokaal diner

Als je eenmaal bent opgehaald uit Hvar, begint deze tour met kleine groepen bij het Franse fort gebouwd door de troepen van Napoleon, op de St. Nicholas Hill, het Spaanse fort, de eilanden Pakleni en Vis. Blijf door het groene eiland Hvar rijden, passeer Brusje, waar je door de lavendelvelden kunt wandelen (seizoensgebonden opties juni - juli). Aankomst in de haven van Stari Grad, waar de oude wegen geplaveid zijn met een prachtig uitzicht. Daarna nadert u de fascinerende stad Stari Grad, ooit bekend als Pharia en Pharos, de hoofdstad van het eiland. Ga verder door de stenen straten langs de nieuwe Riva en bezoek het fort "Tvrdalj", ooit eigendom van de dichter Petar Hektorović. Hij staat bekend om zijn werk genaamd "Vissen en praten met vissers, en is het eerste realistische gedicht in de Kroatische literatuur. Hektorović wijdde zijn hele leven aan zijn fort en heeft nog steeds de originele visvijver. Hij schreef altijd: "Ik moet daar terug, want het roept me naar huis". Ga verder door de bekende UNESCO-beschermde gebieden (wijngaarden en olijven), naar een klein charmant stadje Vrbovska, ook wel "Klein Venetië" genoemd. Deze stad in Hvar is vernoemd naar de vele kleine stenen bruggen die de stad verbinden over het smalle kronkelende kanaal en het prachtige fort St. Mary of Mercy - kerk. Je volgende stop is voor een wijnproeverij bij een van de beste wijngaarden van het eiland (wijngaard Tomić of Carić). Hier krijgt u een begeleide wijnproeverij bij een van de beste wijnhuizen van het eiland. Op de terugweg geniet je van de charmante authentieke Dalmatische lunch/diner in een verlaten dorp of in een olijfgaard.

Hvar: wijn- en chocoladeproeverij

5. Hvar: wijn- en chocoladeproeverij

Je chocolade- en wijnproeverij begint met een rit naar Jelsa, aan de andere kant van het eiland Hvar. Bij aankomst ontmoet u uw professionele chocolatier-gastheer. De chocoladeproeverij begint met een korte geschiedenis van chocolade en de impact ervan op de gezondheid. Proef chocolade met unieke smaken zoals mediterraan fruit en kruiden zoals salie, lavendel, johannesbrood, vijgen en honing. Je krijgt de kans om vijf verschillende soorten chocolaatjes en pralines te proeven. In het tweede deel van deze ervaring ga je naar het kleine stadje Vrboska, naar een van de beroemdste Kroatische wijnmakers, waar je de kans krijgt om vier verschillende soorten wijnen te proeven samen met chocolaatjes. De traditionele mediterrane smaken komen tot leven als ze eenmaal gecombineerd zijn. Als je terugkeert naar de stad Hvar, rijd je over een oude weg met een prachtig uitzicht op het groene en landelijke eiland Hvar. Deze uitzichten kunnen boeiend zijn.

Food Tour: traditionele smaken van Hvar

6. Food Tour: traditionele smaken van Hvar

Begin je dag vol avontuur door je vriendelijke gids te ontmoeten op het stadsbusstation van Hvar. Na een korte meet & greet begint u door het pittoreske eiland Hvar te rijden. Geniet van een zoete traktatie om je tour te beginnen met een bezoek aan het lokale dorp Brusje - hier krijg je de kans om zelfgemaakte honing te proberen en lavendel en rozemarijn te ruiken. Vervolg over de oude weg door beroemde door UNESCO beschermde wijngaarden, naar een olijfgaard. Zodra u de olijfgaard bereikt, kunt u 4 verschillende soorten olijfolie proberen en zien waarom het eiland beroemd is vanwege het feit dat het van de hoogste kwaliteit is. Bezoek een wijnkelder waar u kunt genieten van een wijnproeverij. Proef 4 verschillende wijnen samen met een wijnexpert, die de individuele wijnen zal beschrijven en uitleggen hoe ze gemaakt worden. Leun achterover en ontspan met een glas wijn en enkele van de beste lokale hapjes van het eiland. Sluit uw dag met het proeven van producten af met een dessert. Probeer unieke mediterrane donkere en witte chocolade gemaakt met lokale kruiden en fruit voordat je je culinaire tour voltooit.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
4 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Wijnproeverijen in Hvar

Welke andere activiteiten dan Wijnproeverijen zijn de moeite waard in Hvar?

Andere onmisbare dingen om te doen in Hvar:

Welke Wijnproeverijen in Hvar nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Hvar

Wil je alle activiteiten in Hvar ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.