Dingen om te doen Hveragerði

Hveragerði: De beste dingen die je niet wil missen

Reykjavik: dagtour Gouden Cirkel met krater van Kerid

1. Reykjavik: dagtour Gouden Cirkel met krater van Kerid

Bekijk het beste van Zuidwest-IJsland tijdens een 8 uur durende Gouden Cirkel-ervaring vanuit Reykjavik. Bezoek het spectaculaire gebied Geysir en de Gullfoss Waterval. Ontdek waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische platen samenkomen in Þingvellir National Park. Je reist naar het geothermische gebied van Geysir. Verwonder je over de actieve geiser van Strokkur die iedere 8 minuten stomend water 30 meter hoog de lucht in spuit. Vervolg je reis naar een van IJslands grootste bezienswaardigheden: de Gullfoss Waterval (Gouden Waterval). Voel de nevel van de gletsjerrivier Hvítá terwijl het water naar beneden klettert in een 32 meter diepe kloof. Reis daaropvolgend naar het Þingvellir Nationaal Park, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen ieder jaar een paar centimeter uit elkaar drijven. Þingvellir behoort sinds 2004 tot het werelderfgoed van de UNESCO vanwege de culturele waarde, en bezit een prachtige vallei en deRock of Law - het eerste parlement van de Vikingen. Bewonder de vulkanische krater bij Lake Kerið, en passeer de boerderijen van het zuiden van IJsland tijdens je rit rondom de Gouden Cirkel.

Raufarhólshellir lavatunnel: ondergrondse expeditie

2. Raufarhólshellir lavatunnel: ondergrondse expeditie

Ontmoet je gids in de lavatunnel van Raufarhólshellir en ervaar een van de langste en bekendste lavatunnels in IJsland. Start een onvergetelijk avontuur door een natuurverschijnsel dat op slechts 30 minuten rijden van de hoofdstad ligt. Omdat de grot een natuurwerk is, kan het terrein erg ruw en moeilijk te manoeuvreren zijn. Er werd een loopbrug gebouwd in de lavagrot om het gemakkelijker te verkennen, en er werden lichten geïnstalleerd om de ervaring te verbeteren en de steeds veranderende kleuren, landschappen en geologische formaties uit te lichten. De Raufarhólshellir-grot  is een van de meest uitgestrekte lavatunnels in IJsland met een plafondhoogte van 10 meter. Volg het pad van de loopbrug met je gids, die je de geologische formaties zal uitleggen. Je luistert naar vermakelijke verhalen over Hollywoodavonturen, de banden met de oude Indianenstammen en andere leuke weetjes. De standaard excursie duurt ongeveer 1 uur en is geschikt voor iedereen die comfortabel op een oneffen ondergrond en op steile trappen loopt. Let op: deze reservering is voor de standaardexcursie zonder ophaalservice.

Van Reykjavik: 3-daagse zuidkust wintertour met ijsgrot

3. Van Reykjavik: 3-daagse zuidkust wintertour met ijsgrot

Verken de geothermische en bevroren landschappen van de zuidkust van IJsland tijdens een driedaagse tour. Bewonder verbazingwekkende watervallen en verken een ijsgrot. Laat je verrassen door zwarte lavazandstranden, wandel langs de oevers van Glacier Lagoon en voel de spanning terwijl je spectaculaire geothermische kenmerken tegenkomt. Dag 1: Golden Circle & Kerið vulkanische krater Op de eerste dag bezoekt u alle bekendste plaatsen in IJsland die de Golden Circle Route vormen: Þingvellir National Park, Gullfoss Golden Waterfall en het geothermische gebied Haukadalur met de Strokkur-geiser. Voordat u naar uw accommodatie voor de nacht gaat, bezoekt u ook het vulkanische kratermeer van Kerið. Als je de nacht doorbrengt in het lieflijke dorpje Hveragerði, kun je een wandeling maken door het geothermische park of langs de Reykjafoss-waterval op zoek naar het noorderlicht (als de weersomstandigheden gunstig zijn). Dag 2: Zuidkust van IJsland De tweede dag begint met een rit over de zuidkust van IJsland om je eerste bestemming te bereiken: de Seljalandsfoss-waterval en de nabijgelegen verborgen waterval van Gljufrabui. Ga verder naar de Skógafoss-waterval om de rivier de Skógá 60 meter naar beneden te zien vallen bij de krachtige watervallen. Na het zien van drie prachtige watervallen komt het tijd om te wandelen op het wereldberoemde zwarte zandstrand van Reynisfjara. Donker vulkanisch zand strekken zich uit zover het oog reikt, met machtige Atlantische golven die tegen de Reynisdrangar beuken, vingers van vulkanisch gesteente die net voor de kust in de lucht torenen. De tweede nacht, deze keer doorgebracht op een afgelegen locatie in Zuidoost-IJsland, biedt meer kansen om aurora te spotten. Dag 3: Expeditie ijsgrotten en gletsjerlagune Deze dag neemt je mee tot diep in het Vatnajokull National Park. Loop langs de oevers van de Glacier Lagoon en op het met ijs verspreide strand genaamd Diamond. Het hoogtepunt van de hele tour is een ijsgrot. Uitgerust met alle benodigde veiligheidsuitrusting spring je op de super jeep en brengt je naar de prachtige natuurlijke ijsgrot onder de grootste gletsjer van Europa - Vatnajokull. De Blue Ice Cave laat echt de enorme krachten van de IJslandse natuur zien, omdat ze van nature in gletsjers worden gevormd wanneer zoet water bevriest in de dalende wintertemperaturen. Elk jaar worden er nieuwe grotten gecreëerd als de gletsjers bevriezen en smelten en opnieuw in verschillende vormen bevriezen. Op die dag stop je ook bij een traditionele turfkerk en bekijk je nog eens basaltkolommen tijdens een verfrissing in het dorp Vik.

Geothermische installatie Hellisheiði: tentoonstelling met audiotour

4. Geothermische installatie Hellisheiði: tentoonstelling met audiotour

Ontdek hoe IJsland groene, duurzame energie produceert op de Hellisheiði Geothermal Energy Exhibition in Selfoss. Deze zelfgeleide tour laat je de frontlinies zien van IJslands werk aan ecologische duurzaamheid en de geschiedenis van geothermische energie in het land. Je ervaring begint bij de Hellisheiði Power Plant, ongeveer 20 minuten buiten Reykjavík. De energiecentrale bevindt zich onder de berg Hengill en wordt omgeven door lavavelden, mos en schilderachtige berglandschappen. Begin je zelfgeleide tour door je een weg te banen door de interactieve tentoonstelling met commentaar van je informatieve audiogids. Ervaar uit de eerste hand hoe groene, duurzame energie wordt geproduceerd in de grootste single-site geothermische energiecentrale ter wereld. Inbegrepen in je rondleiding is een stop in de Carbfix-kamer, waar je meer te weten komt over de samenwerking van de fabriek met Carbfix. Carbfix is een van de toonaangevende oplossingen voor de klimaatcrisis en de opwarming van de aarde. Profiteer tijdens uw bezoek van de uitkijkplatforms in de tentoonstelling waarmee u de prachtige IJslandse natuur nog beter kunt bekijken. U bent ook van harte welkom om het personeel ter plaatse al uw vragen te stellen tijdens uw tour.

Raufarhólshellir: Lava Falls Adventure Tour

5. Raufarhólshellir: Lava Falls Adventure Tour

Je avontuurlijke Lava Falls-tour neemt je buiten de gebaande paden naar de diepten van een van de grootste lavabuizen van IJsland, bekend als Raufarholshellir. Ontdek tijdens je tour de vele wonderen van de ondergrond en zie hoe de lava er meer dan 5000 jaar geleden doorheen stroomde. De tocht gaat over moeilijk terrein, inclusief grote rotsen en rotsblokken. Het duurt gemiddeld 3-4 uur om te voltooien, vertrouwend op een ervaren gids en hoofdlampen om door dit ondergrondse wonder te navigeren. Zodra u het einde van de grot en de bron van de ondergrondse stroom bereikt, wordt u beloond met uitzicht op de verbazingwekkende lavavallen - een zeldzame lavavorming die op slechts een paar plaatsen ter wereld te zien is. Deze tour is ontworpen voor diegenen die op zoek zijn naar avontuur en je ziet een totale afstand van meer dan 1,3 kilometer in de lavabuis om de ongelooflijke kleuren te zien. De tour wordt uitgevoerd in kleine groepen van maximaal 8 personen en wordt geleid door een deskundige gids voor speleologie.

IJsland: 3-daagse Golden Circle, zuidkust en gletsjertour

6. IJsland: 3-daagse Golden Circle, zuidkust en gletsjertour

Ervaar de schoonheid van Zuid-IJsland tijdens deze driedaagse rondleiding vanuit Reykjavik. Verken de Gouden Cirkel, slaap in het dorp Hveragerði en bewonder de kracht van Geysir Strokkur. Bekijk de golven tegen het zwarte zandstrand van Reynisfjara en ontspan met een optionele cruise op de Jökulsárlón-gletsjerlagune. Dag 1: Begin je tour met een bezoek aan de hoogtepunten van de Golden Circle. Bezoek Thingvellir National Park waar je met één voet in Europa en één in Amerika kunt staan. Bekijk vervolgens Gullfoss, een van de meest indrukwekkende watervallen van IJsland, en bewonder de Geysir Strokkur die elke 5-10 minuten uitbarst. Ontdek het Marsachtige landschap van Kerið, een magisch kratermeer met schitterend blauwgroen water omgeven door felrode aarde. Breng de nacht door in het dorp Hveragerði voordat u de volgende dag aan de zuidkust begint. Bezoek het geothermische park en probeer brood gebakken in de hete grond, kook eieren of ontspan gewoon in de modderbaden. Dag 2: Bezoek de twee grote watervallen van de zuidkust, Seljalandsfoss en Skógafoss, evenals de minder bekende waterval van Glufrabui. Rijd onder de grote Eyjafjallajökull-gletsjervulkaan naar de Mýrdalsjökull-gletsjerkap, waar u kunt genieten van een optionele gletsjerwandeling. Sluit je tweede dag af op het iconische strand van Reynisfjara, waar de zee op het zwarte zand neerstort. Bewonder de grote, zeshoekige basaltkolommen en zwarte rotszeestapels. Rust uit tijdens een overnachting in het afgelegen Suðursveit County. Dag 3: Besteed tijd aan het staren naar majestueuze gletsjers en lagunes voordat je naar de verbazingwekkende Jökulsárlón-gletsjerlagune gaat. Dompel jezelf onder in het landschap met een optionele boottocht en maak kans om zeehonden rond de enorme ijsbergen te zien zwemmen. Ten slotte is de laatste stop bij Fjáðrárgljúfur River Canyon. Aan het einde van je tourervaring ga je terug naar Reykjavik met een geschatte aankomsttijd van 21:15 uur.

Van Reykjavik: tweedaagse trip naar de zuidkust en gletsjerwandeling

7. Van Reykjavik: tweedaagse trip naar de zuidkust en gletsjerwandeling

Deze spannende tweedaagse tour begint met een mooie rit naar Þingvellir National Park. Je zult de gigantische kloof tussen de Euraziatische en Amerikaanse tektonische platen zien en leren hoe 's werelds oudste parlement IJsland vanaf hier duizend jaar lang regeerde! Daarna gaan we naar het kleurrijke geothermische gebied Geysir. Je ziet om de paar minuten fonteinen van kokend water hoog de lucht in schieten terwijl je tussen sissende hete potten en stoomopeningen stapt! Onze volgende stop is Gullfoss, waar je een prachtige waterval met twee niveaus meer dan 30 meter in een diepe kloof ziet donderen. De brullende "Gold Falls" zorgen op zonnige dagen voor sprays en regenbogen, dus je krijgt hier een aantal fantastische foto's! Dan zie je de veelkleurige vulkanische krater bij Kerið. Bedekt met rode aarde en fluweelgroene mossen, met een helderblauw meer, creëert het een fantastische mix van kleuren! We stoppen voor de nacht in Hveragerði, een klein stadje aan de zuidkust dat beroemd is om zijn geothermische kassen en op de Mid-Atlantische Rug ligt, waar je tegelijkertijd op twee continenten kunt staan! De tweede dag begint met drie prachtige watervallen, beginnend bij Seljalandsfoss. Gletsjersmeltwater stort meer dan 60 meter van een vulkaan naar beneden in een smal lint van water. Je kunt zelfs door een grot lopen om de watervallen van achteren te zien! Dichtbij is Skógafoss, nog een spectaculaire 60 meter hoge waterval die beroemd is vanwege zijn rol in Hollywood-films en tv-shows zoals "Game of Thrones". Als het een zonnige dag is, zie je hier regenbogen! Het hoogtepunt van de tweede dag is een reis naar Sólheimajokull voor een onvergetelijke gletsjerwandeling. Met deze gemakkelijk bereikbare gletsjertong kun je deze fascinerende ijsformaties van dichtbij bekijken! De tour eindigt met een bezoek aan Reynisfjara, het beroemde zwarte zandstrand. De droom van een fotograaf, je zult versteld staan van het eindeloze vulkanische zand, de prachtige basaltkolommen, de machtige Atlantische golven en de grillige zeestapels van de Reynisdrangar. De perfecte afsluiter van een onvergetelijke reis!

Vanuit Reykjavik: privé-dagtrip Golden Circle

8. Vanuit Reykjavik: privé-dagtrip Golden Circle

Volg de Gouden Cirkel in een Jeep en bekijk een aantal van de indrukwekkendste natuurverschijnselen van IJsland. Vertrek vanuit Reykjavik en rij door Nationaal Park Thingvellir, de plek waar IJsland's eeuwenoude parlement lag. Wandel door het gebied om de indrukwekkende Midden-Atlantische Rug te ervaren, voordat je in oostelijke richting vertrekt over de bergweg naar Lyngdalsheiði. Als beloning krijg je een ongelofelijk uitzicht over de lavavelden op de heuvels boven Laugarvatn. Op weg naar Haukadalur kom je langs de beroemde geiser Strokkur, die elke 5 tot 7 minuten kokendheet water zo'n 25 tot 30 meter de lucht inspuwt. Verken de warmwaterbronnen voordat je naar de prachtige Gullfoss waterval gaat, die samen met gletsjerwater in de witte rivier de Hvita stort. Rijd naar het begin van de Kjölur bergweg. In de buurt van de gletsjer Langjökull, die de op één na grootste van IJsland is, kun je, afhankelijk van de weersomstandigheden en het jaargetijde, kiezen uit activiteiten, zoals een rit met een sneeuwscooter. In de middag kom je door kleine nederzettingen in het landbouwgebied van zuidwestelijk IJsland. Als de tijd het toelaat bezoek je de warmwaterbronnen van het stadje Hveragerði en kom je op de terugweg naar Reykjavik langs het prachtige, natuurlijke plateau Hellisheiði.

Van Reykjavik: dagtrip naar South Coast en Katla Ice Cave

9. Van Reykjavik: dagtrip naar South Coast en Katla Ice Cave

Vertrek 's ochtends vanuit Reykjavik en ga naar de Katla-ijsgrot, ook bekend als de geheime ijsgrot. Zie zwart, wit en blauw ijs dat meer dan 800 jaar oud is. Bewonder de hoge ijsmuren die door de eeuwen heen zijn gevormd door gletsjerwater. Hoor terwijl het water druppelt en voel de koude en frisse lucht. Bezoek de prachtige Seljalandsfoss-waterval en ga dan verder naar de machtige Skógafoss-waterval. Wandel en rijd daarna over zwarte zandstranden bezaaid met de Atlantische branding en zie de kliffen van vogels rond het schilderachtige kustplaatsje Vík. Op de terugweg naar Reykjavik, rijdt u langs het kasstadje Hveragerði, een plaats die is vernoemd naar de overvloedige geothermische activiteit in het gebied waardoor de lokale bevolking allerlei soorten planten kan kweken.

Private Thorsmörk & Eyjafjallajökull-dagtour vanuit Reykjavík

10. Private Thorsmörk & Eyjafjallajökull-dagtour vanuit Reykjavík

Verken de vulkanen van Thorsmörk en Eyjafjallajökull in het zuiden van IJsland en ontdek de recente lava-activiteit van 2010. Ja, het is die vulkaan! Na een pick-up van je hotel in Reykjavik, Hveragerdi, Selfoss, Hella of Hvolsvöllur. Reis naar het zuidoosten door de bergpas en het Hellisheiði-plateau in de richting van de stad Hveragerdi. Een geothermisch warm bed, de omliggende heuvels zitten vol met actieve stoomopeningen en de stad staat bekend om zijn kassen verwarmd door water uit vulkanische warmwaterbronnen. Je komt snel in de stad Selfoss, die werd geregeld door Þórir Ásason, de eerste bekende kolonist van IJsland, die naar verluidt de winter van 873-74 onder Mt. Ingólfsfell, ten westen van de rivier de Ölfusá. Je volgende routepunt is het charmante stadje Hella, gelegen aan de oevers van een van de beste zalmrivieren in IJsland. Ga door het Saga Center, gewijd aan de saga van Njál, en leer dat Zuid-IJsland rijk is aan saga-geschiedenis. Draai vervolgens de ringweg af richting Thorsmork. Je krijgt een korte glimp van de indrukwekkende Seljalandsfoss-waterval, die je op de terugweg kunt verkennen. Het is mogelijk om de uitsparing in te lopen achter de donderende stroom van water. Thorsmörk is vernoemd naar de Noorse god Thor en verdient zijn reputatie als de 'Vallei van de goden'. Al snel eindigt de weg en beginnen de hooglandpaden. Omdat je met super Jeeps reist, hoef je je geen zorgen te maken. Deze machtige monsters banen zich een weg door fjorden en stromende rivieren die in een normaal voertuig onmogelijk zouden zijn. Stop aan de voet van de Gigjökull-gletsjer, voordat je over paden en rivierkloven wandelt. Verken de prachtige kloof van Stakkaholtsgjá en waardeer de ongelooflijke mix van gletsjers, rotsen en beboste gebieden, de laatste een beetje een zeldzaamheid in IJsland!

Topactiviteiten

Sitemap Hveragerði

Wil je alle activiteiten in Hveragerði ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hveragerði

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 6.729 beoordelingen

We vertrokken om 10.30 uur vanuit de hoofdstad en konden alle attracties van de tour bewonderen dankzij onze gids die de verschillende anekdotes goed uitlegde. Sterk aanbevolen tour om het meeste uit uw reistijd te halen.

Meerdere dagtours gedaan vanuit Reykjavik. Heb je er slechts tijd voor 1, dan moet je minimaal deze doen. Gulfoss waterval is zeer indrukwekkend en de geiser uniek.

Supertour, schitterende spots, gids die veel vertelde over cultuur, natuur, geschiedenis. We boften met het weer in n oktober, zon en 11 graden. Margreet

Fijne reisleiding, mooie bezienswaardigheden en bij de tussenstops voldoende mogelijkheden om iets te eten / drinken te kopen.

Goed georganiseerde excursie met een leuke gids die met humor veel informatie over IJsland en de te bezoeken plaatsen gaf.