Kies data
Belevingen in

Hveragerði

Hveragerði: De beste dingen die je niet wil missen

Reykjavik: dagtour Gouden Cirkel met krater van Kerid

1. Reykjavik: dagtour Gouden Cirkel met krater van Kerid

Bekijk het beste van Zuidwest-IJsland tijdens een 8 uur durende Gouden Cirkel-ervaring vanuit Reykjavik. Bezoek het spectaculaire gebied Geysir en de Gullfoss Waterval. Ontdek waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische platen samenkomen in Þingvellir National Park. Je reist naar het geothermische gebied van Geysir. Verwonder je over de actieve geiser van Strokkur die iedere 8 minuten stomend water 30 meter hoog de lucht in spuit. Vervolg je reis naar een van IJslands grootste bezienswaardigheden: de Gullfoss Waterval (Gouden Waterval). Voel de nevel van de gletsjerrivier Hvítá terwijl het water naar beneden klettert in een 32 meter diepe kloof. Reis daaropvolgend naar het Þingvellir Nationaal Park, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen ieder jaar een paar centimeter uit elkaar drijven. Þingvellir behoort sinds 2004 tot het werelderfgoed van de UNESCO vanwege de culturele waarde, en bezit een prachtige vallei en deRock of Law - het eerste parlement van de Vikingen. Bewonder de vulkanische krater bij Lake Kerið, en passeer de boerderijen van het zuiden van IJsland tijdens je rit rondom de Gouden Cirkel.

Vanuit Reykjavik: expresstour Gouden Cirkel + ophaalservice

2. Vanuit Reykjavik: expresstour Gouden Cirkel + ophaalservice

Tijdens deze tour bezoek je een aantal topbezienswaardigheden van IJsland, zoals nationaal park Þingvellir, waar in het jaar 930 het IJslandse parlement Alþingi werd opgericht. In 2004 werd het park uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoedlocatie; daarmee is het een van de 800 plaatsen op de wereld die deze eer ten deel valt. Na dit bezoek ga je naar de Gullfosswaterval en de spuitende warmwaterbron in de omgeving van Geysir en Strokkur. Hoewel deze reis een expresstour is, ervaar je de bekendste historische bezienswaardigheden en natuurlijke fenomenen van het land.

Van Reykjavik: tweedaagse trip naar de zuidkust en gletsjerwandeling

3. Van Reykjavik: tweedaagse trip naar de zuidkust en gletsjerwandeling

Deze spannende tweedaagse tour begint met een mooie rit naar Þingvellir National Park. Je zult de gigantische kloof tussen de Euraziatische en Amerikaanse tektonische platen zien en leren hoe 's werelds oudste parlement IJsland vanaf hier duizend jaar lang regeerde! Daarna gaan we naar het kleurrijke geothermische gebied Geysir. Je ziet om de paar minuten fonteinen van kokend water hoog de lucht in schieten terwijl je tussen sissende hete potten en stoomopeningen stapt! Onze volgende stop is Gullfoss, waar je een prachtige waterval met twee niveaus meer dan 30 meter in een diepe kloof ziet donderen. De brullende "Gold Falls" zorgen op zonnige dagen voor sprays en regenbogen, dus je krijgt hier een aantal fantastische foto's! Dan zie je de veelkleurige vulkanische krater bij Kerið. Bedekt met rode aarde en fluweelgroene mossen, met een helderblauw meer, creëert het een fantastische mix van kleuren! We stoppen voor de nacht in Hveragerði, een klein stadje aan de zuidkust dat beroemd is om zijn geothermische kassen en op de Mid-Atlantische Rug ligt, waar je tegelijkertijd op twee continenten kunt staan! De tweede dag begint met drie prachtige watervallen, beginnend bij Seljalandsfoss. Gletsjersmeltwater stort meer dan 60 meter van een vulkaan naar beneden in een smal lint van water. Je kunt zelfs door een grot lopen om de watervallen van achteren te zien! Dichtbij is Skógafoss, nog een spectaculaire 60 meter hoge waterval die beroemd is vanwege zijn rol in Hollywood-films en tv-shows zoals "Game of Thrones". Als het een zonnige dag is, zie je hier regenbogen! Het hoogtepunt van de tweede dag is een reis naar Sólheimajokull voor een onvergetelijke gletsjerwandeling. Met deze gemakkelijk bereikbare gletsjertong kun je deze fascinerende ijsformaties van dichtbij bekijken! De tour eindigt met een bezoek aan Reynisfjara, het beroemde zwarte zandstrand. De droom van een fotograaf, je zult versteld staan van het eindeloze vulkanische zand, de prachtige basaltkolommen, de machtige Atlantische golven en de grillige zeestapels van de Reynisdrangar. De perfecte afsluiter van een onvergetelijke reis!

Van Reykjavik: dagtrip naar South Coast en Katla Ice Cave

4. Van Reykjavik: dagtrip naar South Coast en Katla Ice Cave

Vertrek 's ochtends vanuit Reykjavik en ga naar de Katla-ijsgrot, ook bekend als de geheime ijsgrot. Zie zwart, wit en blauw ijs dat meer dan 800 jaar oud is. Bewonder de hoge ijsmuren die door de eeuwen heen zijn gevormd door gletsjerwater. Hoor terwijl het water druppelt en voel de koude en frisse lucht. Bezoek de prachtige Seljalandsfoss-waterval en ga dan verder naar de machtige Skógafoss-waterval. Wandel en rijd daarna over zwarte zandstranden bezaaid met de Atlantische branding en zie de kliffen van vogels rond het schilderachtige kustplaatsje Vík. Op de terugweg naar Reykjavik, rijdt u langs het kasstadje Hveragerði, een plaats die is vernoemd naar de overvloedige geothermische activiteit in het gebied waardoor de lokale bevolking allerlei soorten planten kan kweken.

Vanuit Reykjavik: privé-dagtrip Golden Circle

5. Vanuit Reykjavik: privé-dagtrip Golden Circle

Volg de Gouden Cirkel in een Jeep en bekijk een aantal van de indrukwekkendste natuurverschijnselen van IJsland. Vertrek vanuit Reykjavik en rij door Nationaal Park Thingvellir, de plek waar IJsland's eeuwenoude parlement lag. Wandel door het gebied om de indrukwekkende Midden-Atlantische Rug te ervaren, voordat je in oostelijke richting vertrekt over de bergweg naar Lyngdalsheiði. Als beloning krijg je een ongelofelijk uitzicht over de lavavelden op de heuvels boven Laugarvatn. Op weg naar Haukadalur kom je langs de beroemde geiser Strokkur, die elke 5 tot 7 minuten kokendheet water zo'n 25 tot 30 meter de lucht inspuwt. Verken de warmwaterbronnen voordat je naar de prachtige Gullfoss waterval gaat, die samen met gletsjerwater in de witte rivier de Hvita stort. Rijd naar het begin van de Kjölur bergweg. In de buurt van de gletsjer Langjökull, die de op één na grootste van IJsland is, kun je, afhankelijk van de weersomstandigheden en het jaargetijde, kiezen uit activiteiten, zoals een rit met een sneeuwscooter. In de middag kom je door kleine nederzettingen in het landbouwgebied van zuidwestelijk IJsland. Als de tijd het toelaat bezoek je de warmwaterbronnen van het stadje Hveragerði en kom je op de terugweg naar Reykjavik langs het prachtige, natuurlijke plateau Hellisheiði.

Private Thorsmörk & Eyjafjallajökull-dagtour vanuit Reykjavík

6. Private Thorsmörk & Eyjafjallajökull-dagtour vanuit Reykjavík

Verken de vulkanen van Thorsmörk en Eyjafjallajökull in het zuiden van IJsland en ontdek de recente lava-activiteit van 2010. Ja, het is die vulkaan! Na een pick-up van je hotel in Reykjavik, Hveragerdi, Selfoss, Hella of Hvolsvöllur. Reis naar het zuidoosten door de bergpas en het Hellisheiði-plateau in de richting van de stad Hveragerdi. Een geothermisch warm bed, de omliggende heuvels zitten vol met actieve stoomopeningen en de stad staat bekend om zijn kassen verwarmd door water uit vulkanische warmwaterbronnen. Je komt snel in de stad Selfoss, die werd geregeld door Þórir Ásason, de eerste bekende kolonist van IJsland, die naar verluidt de winter van 873-74 onder Mt. Ingólfsfell, ten westen van de rivier de Ölfusá. Je volgende routepunt is het charmante stadje Hella, gelegen aan de oevers van een van de beste zalmrivieren in IJsland. Ga door het Saga Center, gewijd aan de saga van Njál, en leer dat Zuid-IJsland rijk is aan saga-geschiedenis. Draai vervolgens de ringweg af richting Thorsmork. Je krijgt een korte glimp van de indrukwekkende Seljalandsfoss-waterval, die je op de terugweg kunt verkennen. Het is mogelijk om de uitsparing in te lopen achter de donderende stroom van water. Thorsmörk is vernoemd naar de Noorse god Thor en verdient zijn reputatie als de 'Vallei van de goden'. Al snel eindigt de weg en beginnen de hooglandpaden. Omdat je met super Jeeps reist, hoef je je geen zorgen te maken. Deze machtige monsters banen zich een weg door fjorden en stromende rivieren die in een normaal voertuig onmogelijk zouden zijn. Stop aan de voet van de Gigjökull-gletsjer, voordat je over paden en rivierkloven wandelt. Verken de prachtige kloof van Stakkaholtsgjá en waardeer de ongelooflijke mix van gletsjers, rotsen en beboste gebieden, de laatste een beetje een zeldzaamheid in IJsland!

Golden Circle: privé dagtocht

7. Golden Circle: privé dagtocht

Onze eerste stop is Hveragerði, een stad omringd door geothermische gebieden waar mensen in de energie-industrie werken met nieuwe technologieën. De volgende stop is Kerið, een van de vele vulkanische kraters in de westelijke Zolcanic Zone. We zullen ook de kerk van Skálholt bezoeken, een historische plek die een vredige achtergrond biedt terwijl onze gids je informeert over de geschiedenis van het gebied. Vervolgens bezoekt u het Geysir-gebied in Haukadal, waar u de geisers, warmwaterbronnen, stoomopeningen en griezelige blauwalgen kunt zien. Vooral Churn is een van de grootste en krachtigste geisers en barst bijna elke 5 minuten uit. Onze laatste stop brengt ons naar Thingvellir, waar het IJslandse parlement werd opgericht - het eerste in zijn soort ter wereld in 1000 na Christus. Bij Thingvellir zul je zien hoe de aarde zo langzaam uit elkaar wordt getrokken door de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen, en je zult kunnen staan waar Viking-kolonisten eeuwenlang de wet van het land regeerden. Geniet van het bezoeken van al deze bezienswaardigheden vanuit het comfort van ons voertuig, met een goed geïnformeerde gids en in je eigen tempo met een privétour.

Sitemap Hveragerði

Wil je alle activiteiten in Hveragerði ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hveragerði

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 5.940 beoordelingen

Super fijne tour om Golden Circle te ontdekken! Tijdens de busritten werden we voorzien van leuke feitjes en weetjes over de bezienswaardigheden en het IJslandse landschap. Geri is een fantastische tourguide met een leuk verhaal, welke ook de nodige humor bevat. De chauffeur, Michal, is een zeer prettige chauffeur bij wie je je absoluut veilig voelt en waarbij je heerlijk achterover in je stoel kunt zitten en kunt genieten van het landschap. Aanrader!

Absoluut fantastische reis met Magic en Tom. 8 uur puur vermaak met de gids Tom die geschiedenis, humor en een beetje scheikundeles afwisselde. We kregen alles te zien wat we wilden zien, kregen rondleidingen aangeboden en ze wisten op weg naar huis zelfs nog een extra waterval in te persen.

Great tour with a great guide who puts the dots on the i’s by going the extra mile! Monika put together a great tour with music that really made the tour whole. We had 2 extra stops which made it even more awesome :) 10/10 would recommend :)

Was een erg leuke dag, Jona was een hele fijne gids en de chauffeur was ook erg goed.

deze dagexcursie zit boordevol bezichtigingen aan plekken wat Ijsland zo uniek maakt