Ontdek het beste van
Hveragerði

Onze aanbevelingen voor Hveragerði

Reykjavik: Golden Circle dagvullende tour met Kerid krater

1. Reykjavik: Golden Circle dagvullende tour met Kerid krater

Bekijk het beste van het zuidwesten van IJsland tijdens een 8 uur durende Golden Circle-tour per bus vanuit Reykjavik. Bezoek het spectaculaire Geysir-gebied en de waterval Gullfoss. Ontdek waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische platen samenkomen in Nationaal park Þingvellir. Je reist naar het geothermische gebied van Geysir. Verwonder je over de actieve geiser van Strokkur die iedere 8 minuten stomend water 30 meter hoog de lucht in spuit. Vervolgens ga je naar de Gullfoss-waterval, een van de meest iconische bezienswaardigheden van IJsland. Voel de nevel van de gletsjerrivier Hvítá terwijl het water naar beneden klettert in een 32 meter diepe kloof. Dan reis je door naar Nationaal park Þingvellir, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen ieder jaar een paar centimeter uit elkaar drijven. Þingvellir behoort sinds 2004 tot Werelderfgoed van UNESCO vanwege de culturele waarde, en je vindt er een prachtige vallei en de Rock of Law, het eerste parlement van de Vikingen. Bewonder de vulkaankrater bij het Kerið-meer en rijd langs de IJslandse boerderijen in het zuiden tijdens de rit rond de Golden Circle, voordat je weer terugkeert naar het oorspronkelijke vertrekpunt in Reykjavik.

Raufarhólshellir lavatunnel: ondergrondse expeditie

2. Raufarhólshellir lavatunnel: ondergrondse expeditie

Begin de ervaring bij de lavatunnel van Raufarhólshellir en verken een van de langste en bekendste lavabuizen in IJsland. Omdat de tunnel een natuurwerk is, kan het terrein behoorlijk ruig en moeilijk te manoeuvreren zijn. Volg de route van de voetgangersbrug met je gids terwijl ze de geologische formaties uitleggen. Bewonder de steeds veranderende kleuren, het landschap en de geologische formaties. Luister naar vermakelijke verhalen over Hollywood-avonturen en andere leuke weetjes over de geschiedenis van de grot. Geniet van ongeveer 1 uur puur avontuur.

Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel dagtocht met gids

3. Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel dagtocht met gids

Bezoek 's middags de legendarische Gouden Cirkel van IJsland tijdens een 8 uur durende dagtrip vanuit Reykjavik. Bekijk het beste van het zuidwesten van IJsland, inclusief het spectaculaire Geysir-gebied, de Gullfos-waterval en Nationaal park Þingvellir. Je wordt opgehaald bij een aangewezen ophaalplaats in het centrum van Reykjavik en dan start de middagtour bij het geothermische gebied van Geysir. Verwonder je over de actieve geiser van Strokkur die iedere 8 minuten stomend water 30 meter hoog de lucht in spuit.  Vervolgens ga je naar de Gullfoss-waterval, een van de meest iconische bezienswaardigheden van IJsland. Voel de nevel van de gletsjerrivier Hvítá terwijl het water naar beneden klettert in een 32 meter diepe kloof. Reis daaropvolgend naar het Þingvellir Nationaal Park, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen ieder jaar een paar centimeter uit elkaar drijven. Þingvellir werd in 2004 uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed vanwege zijn culturele waarden.  Passeer onderweg karakteristieke IJslandse boerderijen langs de route rond de Gouden Cirkel.

IJsland: 3-daagse Golden Circle, zuidkust en gletsjertour

4. IJsland: 3-daagse Golden Circle, zuidkust en gletsjertour

Ervaar de schoonheid van Zuid-IJsland tijdens deze driedaagse rondleiding vanuit Reykjavik. Verken de Gouden Cirkel, slaap in het dorp Hveragerði en bewonder de kracht van Geysir Strokkur. Bekijk de golven tegen het zwarte zandstrand van Reynisfjara en ontspan met een optionele cruise op de Jökulsárlón-gletsjerlagune. Dag 1: Begin je tour met een bezoek aan de hoogtepunten van de Golden Circle. Bezoek Thingvellir National Park waar je met één voet in Europa en één in Amerika kunt staan. Bekijk vervolgens Gullfoss, een van de meest indrukwekkende watervallen van IJsland, en bewonder de Geysir Strokkur die elke 5-10 minuten uitbarst. Ontdek het Marsachtige landschap van Kerið, een magisch kratermeer met schitterend blauwgroen water omgeven door felrode aarde. Breng de nacht door in het dorp Hveragerði voordat u de volgende dag aan de zuidkust begint. Bezoek het geothermische park en probeer brood gebakken in de hete grond, kook eieren of ontspan gewoon in de modderbaden. Dag 2: Bezoek de twee grote watervallen van de zuidkust, Seljalandsfoss en Skógafoss, evenals de minder bekende waterval van Glufrabui. Rijd onder de grote Eyjafjallajökull-gletsjervulkaan naar de Mýrdalsjökull-gletsjerkap, waar u kunt genieten van een optionele gletsjerwandeling. Sluit je tweede dag af op het iconische strand van Reynisfjara, waar de zee op het zwarte zand neerstort. Bewonder de grote, zeshoekige basaltkolommen en zwarte rotszeestapels. Rust uit tijdens een overnachting in het afgelegen Suðursveit County. Dag 3: Besteed tijd aan het staren naar majestueuze gletsjers en lagunes voordat je naar de verbazingwekkende Jökulsárlón-gletsjerlagune gaat. Dompel jezelf onder in het landschap met een optionele boottocht en maak kans om zeehonden rond de enorme ijsbergen te zien zwemmen. Ten slotte is de laatste stop bij Fjáðrárgljúfur River Canyon. Aan het einde van je tourervaring ga je terug naar Reykjavik met een geschatte aankomsttijd van 21:15 uur.

Vanuit Reykjavik: 3-daagse wintertour langs de zuidkust met ijsgrot

5. Vanuit Reykjavik: 3-daagse wintertour langs de zuidkust met ijsgrot

Verken de geothermische en bevroren landschappen van de zuidkust van IJsland tijdens een driedaagse tour. Bewonder verbazingwekkende watervallen en verken een ijsgrot. Laat je verrassen door zwarte lavazandstranden, loop langs de oevers van de Glacier Lagoon en voel de spanning als je spectaculaire geothermische kenmerken tegenkomt. Dag 1: Gouden Cirkel en vulkanische krater Kerið Op de eerste dag bezoekt u alle bekendste plaatsen in IJsland die de Golden Circle Route vormen: Þingvellir National Park, Gullfoss Golden Waterfall en het geothermische gebied Haukadalur, waar de Strokkur-geiser zich bevindt. Voordat u naar uw accommodatie gaat voor de nacht, bezoekt u ook het vulkanische kratermeer van Kerið. Als u de nacht doorbrengt in het mooie dorpje Hveragerði, kunt u rond het geothermische park of bij de Reykjafoss-waterval wandelen op zoek naar het noorderlicht (als de weersomstandigheden gunstig zijn). In uw hotel zijn er ook geothermische bubbelbaden - zorg ervoor dat u uw badkleding inpakt en sluit uw dag af in de beroemde IJslandse geothermische zwembaden! Er is geen betere manier om uw avond te verbeteren dan te genieten van warm water vol mineralen! Dag 2: Zuidkust van IJsland De tweede dag begint met een rit over de zuidkust van IJsland om je eerste bestemming te bereiken: de Seljalandsfoss-waterval en de nabijgelegen verborgen waterval van Gljufrabui. Ga verder naar de Skógafoss-waterval en zie hoe de Skógá-rivier 60 meter naar beneden valt bij de krachtige watervallen. Na het zien van drie prachtige watervallen is het tijd om te wandelen op het wereldberoemde zwarte zandstrand van Reynisfjara. Donker vulkanisch zand strekt zich uit zover het oog reikt, met machtige Atlantische golven die tegen de Reynisdrangar botsen, vingers van vulkanisch gesteente die vlak voor de kust de hemel in torenen. De tweede nacht, deze keer op een afgelegen locatie in Zuidoost-IJsland, biedt meer kansen om aurora te spotten. Dag 3: Expeditie naar ijsgrotten en gletsjerlagune Deze dag neemt je mee diep het Vatnajokull National Park in. Loop langs de oevers van de Glacier Lagoon en over het met ijs verspreide strand genaamd Diamond. Het hoogtepunt van de hele tour is een ijsgrot. Uitgerust met alle benodigde veiligheidsuitrusting spring je op de superjeep die je naar de prachtige natuurlijke ijsgrot brengt die onder de grootste gletsjer van Europa ligt: Vatnajokull. De Blauwe IJsgrot laat echt de enorme krachten van de IJslandse natuur zien, aangezien deze op natuurlijke wijze worden gevormd in gletsjers wanneer zoet water bevriest tijdens de lage wintertemperaturen. Elk jaar worden er nieuwe grotten gecreëerd terwijl de gletsjers bevriezen en smelten en opnieuw invriezen in verschillende vormen. Op die dag stop je ook bij een traditionele turfkerk en bekijk je nog eens de basaltzuilen tijdens een verfrissingspauze in het dorp Vik.

Geothermische installatie Hellisheiði: tentoonstelling met audiotour

6. Geothermische installatie Hellisheiði: tentoonstelling met audiotour

Ontdek hoe IJsland groene, duurzame energie produceert op de Hellisheiði Geothermal Energy Exhibition in Selfoss. Deze zelfgeleide tour laat je de frontlinies zien van IJslands werk aan ecologische duurzaamheid en de geschiedenis van geothermische energie in het land. Je ervaring begint bij de Hellisheiði Power Plant, ongeveer 20 minuten buiten Reykjavík. De energiecentrale bevindt zich onder de berg Hengill en wordt omgeven door lavavelden, mos en schilderachtige berglandschappen. Begin je zelfgeleide tour door je een weg te banen door de interactieve tentoonstelling met commentaar van je informatieve audiogids. Ervaar uit de eerste hand hoe groene, duurzame energie wordt geproduceerd in de grootste single-site geothermische energiecentrale ter wereld. Inbegrepen in je rondleiding is een stop in de Carbfix-kamer, waar je meer te weten komt over de samenwerking van de fabriek met Carbfix. Carbfix is een van de toonaangevende oplossingen voor de klimaatcrisis en de opwarming van de aarde. Profiteer tijdens uw bezoek van de uitkijkplatforms in de tentoonstelling waarmee u de prachtige IJslandse natuur nog beter kunt bekijken. U bent ook van harte welkom om het personeel ter plaatse al uw vragen te stellen tijdens uw tour.

Paardrijtocht in Reykjadalur (Hotspring Vallei)

7. Paardrijtocht in Reykjadalur (Hotspring Vallei)

We rijden in kleine groepen en bieden persoonlijke en vriendelijke service! Deze tocht is ongeveer 7-10 km, afhankelijk van de ervaring van de rijders. Het is geschikt voor beginners en voor mensen met meer ervaring, omdat we kunnen kiezen tussen routes in de omgeving. Of we rijden op een mooi en soepel ruiterpad langs de Reykjadalur Vallei, dit pad is voor een groep meer ervaren ruiters en beginners, en je zult genieten van natuurlijke ruiterpaden en een prachtige omgeving voor paardrijden waar je het vriendelijke IJslandse paard leert kennen. De totale duur van de tocht is 2 uur, waarvan ongeveer 1,5 uur rijden. Voor beginners en ervaren ruiters.

Raufarhólshellir: Avonturentocht Lava Falls

8. Raufarhólshellir: Avonturentocht Lava Falls

Je avontuurlijke Lava Falls-tour neemt je mee buiten de gebaande paden naar de diepten van een van de grootste lavabuizen van IJsland, bekend als Raufarholshellir. Ontdek tijdens je tour de vele wonderen van de ondergrond en zie hoe de lava er meer dan 5000 jaar geleden doorheen stroomde. De tocht gaat over moeilijk terrein, inclusief grote rotsen en keien. Het duurt gemiddeld 3-4 uur om te voltooien, afhankelijk van een ervaren gids en hoofdlampen om door dit ondergrondse wonder te navigeren. Zodra je het einde van de grot en de bron van de ondergrondse stroom bereikt, wordt je beloond met uitzicht op de verbazingwekkende lavawatervallen - een zeldzame lavaformatie die op slechts een paar plaatsen in de wereld te zien is. Deze tour is ontworpen voor degenen die op zoek zijn naar avontuur en ziet je een totale afstand van meer dan 1,3 kilometer afleggen in de lavabuis om getuige te zijn van de ongelooflijke kleuren. De tour wordt uitgevoerd in kleine groepen van maximaal 8 personen en wordt geleid door een deskundige speleologiegids.

Hveragerdi: Mega Zipline Experience

9. Hveragerdi: Mega Zipline Experience

Ga ziplinen terwijl je over de prachtige "Black Canyon" naar een landingsplatform zweeft, vlakbij de koffiebar van Reykjadalur. Tijdens deze spannende ervaring rijd je zittend in speciaal ontworpen harnassen en bereik je snelheden tot 90 - 100 km per uur. Je wordt omringd door adembenemende landschappen terwijl je meer dan 1 kilometer boven de grond vliegt. Deze geweldige activiteit is een en al sensatie en geen vaardigheden, dus het hele gezin kan meedoen.

eSIM Zuid-Afrika : Internet Data Plan 4G/5G

10. eSIM Zuid-Afrika : Internet Data Plan 4G/5G

Ga op reis door de adembenemende landschappen en het rijke culturele erfgoed van Zuid-Afrika zonder ook maar iets te missen! Onze eSIM zorgt ervoor dat je verbonden blijft met high-speed data, of je nu op safari gaat in het Kruger National Park, de levendige straten van Johannesburg verkent of geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de Tafelberg in Kaapstad. Hoe het werkt: 1. Kopen: Kies het datapakket dat bij je reisplannen past. 2. 3. Scannen en activeren: Bij aankoop ontvang je een QR-code. Scan deze met je eSIM-compatibele apparaat en je kunt aan de slag! 3. Blijf verbonden: Geniet van ononderbroken connectiviteit tijdens je Zuid-Afrikaanse avontuur. Compatibiliteit: Zorg ervoor dat je apparaat eSIM ondersteunt. Bekijk onze compatibiliteitslijst op https://esimfox.com/pages/compatible-devices voor meer informatie.

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Hveragerði

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Hveragerði?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Gouden Cirkel

Andere activiteiten in Hveragerði

Wil je alle activiteiten in Hveragerði bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hveragerði

Gemiddelde beoordeling

4.7
(6.931 beoordelingen)

Wat een fantastische tour. Vooraf heldere communicatie over tijd en locatie van pick-up. Matt was een fantastische guide. Veel verhalen, met veel humor, over de geschiedenis, ijslanders en alle highlights van de tour. De eerste stop, de krater, was een unieke belevenis. We hadden het weer mee, dus de zon en blauwe lucht maakte het plaatje compleet. Ook de waterval was de moeite waard. Van dichtbij het geweld van het water zien en horen. Bij de geisers vooraf een heldere uitleg gekregen van Matt. Wat een uniek natuur fenomeen is dat. Matt als guide en Mario als chauffeur. Een super duo. Heb mij de hele dag veilig gevoeld en heb veel geleerd over ijsland. Deze tour is zeker een must do als je in ijsland bent.

Lukash en Alsa hebben hun best gedaan om deze dag geweldig te maken. Ontzettend bedankt! Het was een onvergetelijke ervaring omdat we zoveel prachtige plekken ontdekten. De reis was goed georganiseerd en probleemloos, de gids gaf voldoende tijd om van de prachtige natuur te genieten en foto's te maken. Absoluut 5 sterren.

Dank aan Åsa en het team voor de uitstekende geografische expertise die zeker voor de lange termijn zal worden bewaard. We waren blij iets te hebben geleerd. Bedankt.

Te doen omdat er veel bezoeken en zulke verschillende plaatsen zijn.

Top, de gids was uitstekend en maakte een verschil ??