Belevingen in
Hvolsvöllur

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Hvolsvöllur

Hvolsvöllur: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Reykjavik: dagtocht naar het zuiden van IJsland

1. Vanuit Reykjavik: dagtocht naar het zuiden van IJsland

Verken een dag het dramatische zuiden van IJsland en de kustlijn op een volledige dagtour van Reykjavik. Na een pick-up bij geselecteerde hotels of accommodaties in centraal Reykjavik reis je naar de prachtige Seljalandsfoss en Skógafoss watervallen. Langs de weg passeer je een scala aan rivieren, watervallen, bergen en gletsjers. Loop bij de Seljalandsfoss-waterval achter de cascades en voel de spetters op je gezicht. Ga verder naar Skógafoss en bewonder de 60-meter hoge waterval. Passeer de zwarte zandstranden van de zuidelijke kust en geniet van de kracht van de zee. Bezoek de gletsjertong van Sólheimajökull om een uitlaatgletsjer van de Mýrdalsjökull te zien. Bewonder de altijd veranderende Moeder Natuur van dichtbij. Kijk vervolgens naar de basalten zeestapels in de charmante stad Vik, IJslands zuidelijkste dorp net ten zuiden van de Mýrdalsjökullgletsjer, vóór de terugkeer naar Reykjavik.

Vanuit Reykjavik: South Coast Classic dagtocht

2. Vanuit Reykjavik: South Coast Classic dagtocht

Tijdens deze 11-uur durende tour volg je de kustlijn van Reykjavík naar het vulkanische en gletsjer wonderland: de zuidkust van IJsland. Je loopt achter de bulderende waterval Seljalandsfoss en geniet van de ongelooflijke uitzichten vanaf de top van de Skógafoss-waterval. Je tour begint met een rit door lavavelden, langs de actieve vulkaan Hengill en vervolgens langs het rijke kustland. Op heldere dagen kun je de vulkaan Hekla zien, en in de verte de met gletsjers bedekte Eyjafjallajökull-vulkaan, die majestueus bovenuit het kustgebergte steekt. Slechts een paar kilometer uit de kust zie je de vulkanische Westman Islands, een archipel van ongeveer 15 kleine eilanden, waarvan er slechts één bewoond is. Je bezoekt eerst de gletsjer Sólheimajökull, de droom van elke fotograaf. Daarna bezoek je het zwarte zandstrand van Reynisfjara. Je bezichtigt de krachtige Atlantische golven die breken op het zwarte zand, de grillige basaltzeestapels en de enorme grot met basaltkolommen. Vervolgens ga je naar het kustplaatsje Vik, het meest zuidelijke dorp van IJsland, gelegen aan de belangrijkste ringweg van het eiland. Ondanks zijn kleine omvang (291 inwoners) is het de grootste nederzetting in een straal van 70 kilometer. Op de weg terug naar Reykjavík bezoek je de krachtige Skógafoss-waterval om via een korte wandeling een trap op een van de mooiste uitzichten van IJsland te bewonderen. Het uitzicht omvat gletsjers, vulkanen en zwarte zandstranden. De laatste halte is bij de 60 meter hoge waterval Seljalandsfoss, vooral bekend om het verborgen pad erachter en er omheen.

Vanuit Reykjavik: dagtrip Jökulsárlón-gletsjerlagune

3. Vanuit Reykjavik: dagtrip Jökulsárlón-gletsjerlagune

Verken het dramatische landschap in het zuiden van IJsland bij een sightseeingtour van een dag en bezoek de gletsjerlagune Jökulsárlón, de grootste gletsjer van Europa. Na het ophalen vanaf je hotel in Reykjavik rij je langs de zuidkust en naar de dramatische gletsjerlagune. Geniet van voldoende tijd om de drijvende ijsbergen te zien en om van het indrukwekkende landschap te genieten. De gletsjerlagune Jökulsárlón is de grootste en diepste gletsjerlagune van IJsland. Het ligt aan Breiðamerkurjökull, een gletsjertong van Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Zorg ervoor dat je gedurende het seizoen de spectaculaire boottocht over de Jökulsárlón zelf boekt om het spektakel van de gletsjerlagune van dichtbij zelf te zien. Als je vooruit boekt, is je plek gegarandeerd. Ga terug richting Reykjavik en stop bij de mooie Seljalandsfoss-waterval. Bezoek het zwarte strand van Diamond Beach en maak een extra pitstop in het meest zuidelijke dorp van IJsland, Vík í Mýrdal, voor het avondeten.

Vanuit Reykjavík: op ontdekking langs de zuidkust

4. Vanuit Reykjavík: op ontdekking langs de zuidkust

Deze dagexcursie door IJsland van de adembenemende South Shore van Reykjavik is ideaal voor natuurliefhebbers, want je rijdt door een van de mooiste gebieden van het land en reikt tot Vík, omgeven door hoge kliffen die een overvloed aan vogels aantrekken. Als je vanuit Reykjavik vertrekt, rij je naar de prachtige Seljarlandsfoss-waterval, uniek in het feit dat je er achter kunt lopen tot aan de andere kant. Ga verder naar de majestueuze en veel gefotografeerde Skógafoss-waterval. Gelegen aan de voormalige kustlijn van IJsland voordat het de naaisterij verloor, is de daling van 60 meter één van de grootste in het land. Je rijdt door het gletsjerlandschap van de Mýrdalsjökull-gletsjer, waar de ijskap de actieve Katlavulkaan bedekt. Rij langs de kustlijn van zwart zand, waar de stranden zijn gevormd uit zwart basalt en bekijk de indrukwekkende Reynisdrangar-rotsformaties bij Vík, het meest zuidelijke dorp van IJsland. Gelegen aan de hoofdweg die IJsland omgeeft, is het ongeveer 180 kilometer van Reykjavik, waar je aan het eind van een lange maar inspirerende reis terug zult gaan.

Reykjavik: Private Golden Circle en South Coast Tour

5. Reykjavik: Private Golden Circle en South Coast Tour

Je begint je premium Golden Circle- en zuidkust-tour door met je jeep langs de prachtige schilderachtige route van Nesjavallaleid te rijden. Deze weg slingert zich door bergen en vulkaankraters en biedt een prachtig uitzicht op Thingavallavatn, het grootste natuurlijke meer van IJsland. De eerste stop van de tour is het Thingvellir National Park, dat bekend staat als de locatie van het eerste parlement, zowel in IJsland als in de wereld. Je gaat dan verder naar het beroemde warmwaterbrongebied van Geysir. Geysir barst elke 8-10 minuten uit, en je kunt door het gebied lopen en foto's maken van de warmwaterbronnen voordat we naar Gullfoss gaan, de gouden waterval, een andere onmisbare plek om te zien in IJsland. Uw reis gaat dan verder richting Fludir, waarbij u eerst stopt bij de Faxi-waterval en vervolgens de geheime lagune bereikt (alleen tijdens de maanden april - september) . Dit prachtige natuurlijke warme zwembad is een van de oudste in IJsland en is absoluut een juweeltje dat je niet mag missen. Na een ontspannend bad in de Secret Lagoon (optioneel en op eigen kosten), gaat u verder richting de zuidkust. Als je naar het zuiden rijdt, kom je dichter bij een van de meest actieve vulkanen van IJsland, Hekla. In de middeleeuwen stond Hekla bekend als de "poort naar de hel". Je hebt een prachtig uitzicht op de vulkaan terwijl je naar het Lavacentrum rijdt, je volgende stop, waar we de monitoring van actieve vulkanische systemen, aardbevingen en oppervlaktebewegingen in IJsland kunnen observeren. Je maakt dan een snelle lunchstop bij Katla Restaurant, dat zich in het Lava Centre bevindt. Na de lunch gaat u verder naar Seljalandsfoss en Skogafoss, twee van de beroemdste watervallen van IJsland. Zet je camera's klaar en zorg ervoor dat je een regenjas draagt, want je hebt tijd om achter Seljalandsfoss te lopen en doordrenkt te raken in het ongerepte stromende water. Na de waterval rijd je langs de meest beruchte vulkaan van IJsland, Eyjafjallajokull, de vulkaan die het luchtverkeer in 2010 bevroor en IJsland beroemd maakte over de hele wereld. Je volgende stop is Solheimajokull, een prachtige gletsjertong waar je gemakkelijk naartoe kunt lopen. Hier heb je de kans om dicht bij de gletsjer te lopen en het blauwe, witte en zwarte ijs te bewonderen. Je gaat uiteindelijk verder naar de Dirholey Cliffs en Reynisfjara, waar je zwarte zandstranden, zeestapels en basaltkolommen kunt bewonderen.

Veelgestelde vragen over Hvolsvöllur

Welke topattracties zijn een must-see in Hvolsvöllur?

De topattracties in Hvolsvöllur zijn:

Sitemap Hvolsvöllur

Wil je alle activiteiten in Hvolsvöllur ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Hvolsvöllur

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 4.925 beoordelingen

Deze excursie was gewoon geweldig. Het is een lange, maar je krijgt zoveel te zien op die ene dag, van watervallen, gletsjers, lagunes en zwarte zandstranden. Onze gids, Simon, was charmant, behulpzaam en informatief, barstensvol grenzeloos enthousiasme - het weer was heerlijk en hij deed zijn uiterste best om ons te helpen het meeste uit ons geluk te halen. Op praktisch vlak hield hij ons volledig op de hoogte van de structuur van de dag, hoe lang we in de bus zouden zijn voor de volgende halte enz. Wat enorm nuttig was. We keerden moe maar bruisend van alles wat we hadden meegemaakt terug naar Reykjavik. Ik kan deze reis niet genoeg aanbevelen.

Het was echt een lange dag, maar onze chauffeur en gids HBO was geweldig. Hij vond een goede balans tussen het verstrekken van informatie over IJsland en een rustige tijd tussendoor zodat we de bezienswaardigheden konden bekijken. Hij beantwoordde graag al onze vragen over IJsland. De tour was geweldig, hoewel het weer echt tegenviel. Het is een geweldige manier om de bezienswaardigheden binnen een dag te bekijken.

Geweldig landschap, zeker de reis van 11 uur waard. De gids, HBO, speelde geweldige IJslandse muziek die heel goed paste bij het landschap dat we zagen. We zijn erin geslaagd om achter Seljalandsfoss te gaan, het weer was goed. Diamon Beach was prachtig en de gletsjerlagune is adembenemend. Eng hoe alles aan het smelten is.

De meest ongelooflijke dag met zulke geweldige bezienswaardigheden. Onze gids was briljant en stopte onderweg voor een paar extra dingen. De rit waard helemaal naar de lagune, het is een bezienswaardigheid die je gewoon moet zien!

Geweldige delen van de natuur gezien! Alles goed getimed, genoeg tijd voor pauze tussendoor bij een mooi restaurant.