Dingen om te doen Iași

Iași: De beste dingen die je niet wil missen

Iasi: Cricova Winery, Chisinau City Tour en Capriana

1. Iasi: Cricova Winery, Chisinau City Tour en Capriana

's Ochtends haalt de gids je op en begint je dagtocht in de Moldavische hoofdstad Chisinau. Onderweg ontdekt u de geschiedenis van een van de mooiste kloosters van Moldavië. Lange tijd was het Capriana-klooster de residentie van de metropoliet van Moldavië en het werd bezocht door vele heersers van Moldavië, waaronder Stefan de Grote. Chisinau werd voor het eerst gedocumenteerd in 1420, maar het meeste werd met de grond gelijk gemaakt in de Tweede Wereldoorlog en door een tragische aardbeving die in 1940 toesloeg. In 1950 begonnen ze met de wederopbouw van de stad in Sovjetstijl, en zowel het centrum als de buitenwijken worden gedomineerd door utilitaire hoogbouw gebouwen. Tijdens de tour ontdek je de belangrijkste attracties van Chisinau: hun eigen Arc de Triomphe, de heilige poorten uit 1841 in het centrum van de stad en we zullen door een van de parken van de stad slenteren en meer te weten komen over prins Stefan, het nobele symbool van het middeleeuwse verleden van Moldavië . De volgende op de route is Cricova Winery, gelegen op een diepte van 50-80 meter, wat neerkomt op een echte ondergrondse stad. De Moldavische kelders waar Vladimir Poetin zijn wijn bewaart, zijn zo groot dat je er doorheen moet rijden. U vindt er ook de privécollectie van Herman Goering, die in 1945 door het Rode Leger uit Berlijn werd gehaald. Cricova wordt beschouwd als de parel van de Moldavische wijnbereiding en is de grondlegger van de productie van hoogwaardige elitewijnen. De invloed van het oude Griekenland en de Romeinse periode wordt weerspiegeld in de reliëfs die je in de wijnmakerij zult ontdekken. Op deze unieke plek krijgt u de gelegenheid om de stappen voor het wijnproeven te ontdekken en een selectie van het grote aanbod aan wijnen te proberen. Optioneel kunt u ervoor kiezen om op deze fantastische plek te genieten van een heerlijke lunch. Daarna wordt u teruggebracht naar Iasi.

Iasi: 2-daagse Chisinau en Transnistrië Tour

2. Iasi: 2-daagse Chisinau en Transnistrië Tour

Dag 1: Je eerste dag begint bij de receptie van je hotel in Iasi, waar je je gids ontmoet. Na je ontmoeting begint je reis naar de Republiek Moldavië, een land dat bekend staat om zijn wijnen en omdat het het minst toeristische land van heel Europa is. De belangrijkste attractie van de dag is de hoofdstad van het land, Chisinau. Bekend als de "City of White Stone" en de "City on Seven Hills". Chisinau stopt daar echter niet om indruk te maken, ook met enorme socialistische architectuur die perfect past bij de moderne gebouwen en monumenten. Tijdens de stadstour bezoek je de meest iconische plekken van de stad, zoals het parlement en het presidentiële huis, samen met het stadhuis dat is ontworpen door de beroemde Russische architect Alexander Bernadazzi. De volgende op uw route is de Cricova Winery. Gelegen op een diepte van 50-80 meter, vertegenwoordigt het een echte ondergrondse stad. De Moldavische kelders waar Vladimir Poetin zijn wijn bewaart, zijn zo groot dat je er doorheen moet rijden, met een lengte van meer dan 120 kilometer. In deze unieke ondergrondse stad krijgt u de gelegenheid om de stappen voor het wijnproeven te ontdekken en een selectie van het grote assortiment Moldavische wijnen te proberen. Na je wijnervaring overnacht je in Chisinau. Dag 2: Je tweede dag begint vroeg in de ochtend met een rit van 2 uur naar de niet-erkende staat die zich na de ontbinding van de USSR afsplitste van de Republiek Moldavië. Dit is een land met grenzen, een president, een eigen munteenheid, een embleem en een vlag die wappert, maar niemand herkent het bestaan ervan. Het wordt Transnistrië genoemd en is een strook land tussen de rivier de Dnjestr en Oekraïne. Direct vanaf de grenspost merk je de aanwezigheid van de Russische vredestroepen die sinds de Koude Oorlog in Transnistrië zijn ingezet. Tegenwoordig, bijna dertig jaar na het einde van de Koude Oorlog, is Rusland nog steeds erg aanwezig en handhaaft het de vrede in de regio. Vervolgens bezoekt u de steden Bendery en Tiraspol, de twee grootste in Transnistrië, waar ongeveer 200.000 mensen wonen. Uw gids zal u de verhalen over de oorlog tegen Moldavië presenteren, evenals hun persoonlijke mening over de gebeurtenissen die plaatsvonden in 1992. Na deze historische ervaring bereikt u 's avonds Iasi waar uw tour zal eindigen.

2-daagse tour door Moldavië vanuit Iasi

3. 2-daagse tour door Moldavië vanuit Iasi

De eerste dag van je tour begint vroeg in de ochtend met een reis naar Kishinev, waar je een stadstour gaat maken. Maar eerst stop je en bezoek je twee van Moldavië's belangrijkste religieuze plaatsen, het Hâncu-klooster en het Căpriana-klooster. Na de stadstour brengt je gids je naar het hotel voor check-in en lunch. Vervolgens bezoekt u de ondergrondse wijnstad Cricova, waar u een deel van de wijn proeft. De tweede dag van je tour begint met een reis naar het oude archeologische complex van Orhei, gelegen in een rotsachtige kloof op een diepte van meer dan 200 meter. Het hoogtepunt van de dag is het Palanca Village, een plek waar eeuwenoude tradities in leven zijn gehouden. De tour brengt je vervolgens naar het 'Parents House', een huishouden uit de jaren 1900 waar mevrouw Tatiana je zal verrassen met enkele van de beste traditionele Moldavische gerechten die je ooit zult proeven. Na de lunch heb je de mogelijkheid om je eigen handgemaakte armband te maken om je te herinneren aan je reis naar Moldavië en daarna keer je terug naar Iasi.

Van Iasi: Full-Day Bucovina Tour

4. Van Iasi: Full-Day Bucovina Tour

Je zult kennismaken met uw gids en geniet van een dagtocht naar Bucovina, de thuishaven van een van de grootste kunst van de wereld schatten- de beschilderde kloosters, door UNESCO sinds 1993 als de Kerken in Moldavië. U vindt de tour met een bezoek aan Roemenië meest gerenommeerde klooster Voronet, een UNESCO noordelijke erfgoed juweel wiens fresco's, met een intense kleur blauw, zijn beroemd geworden over de hele wereld te beginnen. Niet ver van hier is Humor klooster, een kleine cross-vormige kerk gebouwd in 1530, een genot gezicht. Uw volgende stop is Moldoviţa klooster, een architectonisch meesterwerk in de Byzantijnse stijl opgenomen onder de UNESCO World Heritage sites. De laatste bezoek voor de dag zal op Marginea, een beroemde folk kunstcentrum, vooral bekend van de zwarte keramiek die hier worden gemaakt. U zult getuige zijn van de ambacht van het gieten van klei op basis van een unieke techniek. Daarna gaat u terug naar Iasi worden overgedragen. Route bezienswaardigheden: - Voronet Monastery - Humor Monastery - Moldovita Klooster - Marginea village

Van Iasi: wandeldagtocht naar Bicaz & Hasmas National Park

5. Van Iasi: wandeldagtocht naar Bicaz & Hasmas National Park

Deze wandeltocht brengt je naar de indrukwekkende Bicaz Gorges. Hasmas National Park ligt op slechts 3 uur rijden van Iasi en biedt een breed scala aan activiteiten en unieke landschappen voor zowel avontuurliefhebbers als toeristen. Meren, stroomversnellingen, watervallen, rotspieken en spannende landschappen wachten erop om ontdekt te worden. Verken samen verborgen grotten en de kloven van Bicaz en Bicăjel, spot de beroemde Rupicapra (gems) in zijn natuurlijke habitat en wandel over wilde paden of luister naar de geluiden van de natuur. Deze avontuurlijke dagtrip in Roemenië biedt je een breed scala aan activiteiten waaruit je er een kunt kiezen of er meerdere kunt combineren, afhankelijk van je training en verlangen. U kunt kiezen uit de volgende avontuurlijke activiteiten: wandelen en het verkennen van de Sugau-kloven (2 tot 3 uur matige inspanning) en de nabijgelegen routes. Hier kun je naar binnen klimmen en de berg oversteken naar de andere kant door de Tunnelgrot, je kunt de kalkrotsen en de relict dennenbossen bewonderen en een Bellevue-punt bereiken van waaruit je naar de Bicaz Gorges kunt kijken. Wandelen rond het Rode Meer (1 tot 2 uur met weinig inspanning). U kunt het prachtige natuurlijke stuwmeer bewonderen dat slechts 150 jaar geleden is gevormd na een grote aardbeving en u kunt een korte rit maken op een boot. Wandelen in de Bicajel Gorges (2 tot 3 uur matige inspanning). Deze wandeling neemt je mee door het spectaculaire landschap gevormd door de kleine Bicajel-rivier. Op warme zomerdagen kunt u een bad nemen in de kleine "badkuipen" gevormd door de rivier. Een pad brengt je boven de kliffen van de Bicaz Gorges, midden in het hol van de gemzen. Wandeling in de Garden of Fairies en Suhardul Mic (2 tot 3 uur matige inspanning). Dit pad geeft je een spectaculair luchtfoto van de Bicaz Gorges en het Rode Meer vanuit een natuurlijk hangend amfitheater voordat je de Suhardul Mic-piek bereikt - 1345 meter. De bezienswaardigheden van de tour zijn: Red Lake, Bicaz en Bicajel Gorges, Chamois (Rupicapra), watervallen, unieke landschappen en ongerepte wildernis.

Van Iasi: Rural Experience Fortress & Bison Reservation

6. Van Iasi: Rural Experience Fortress & Bison Reservation

Begin met een bezoek aan het Neamţ-klooster, het oudste monastieke etablissement voor monniken dat een indrukwekkende, goed bewaard gebleven bibliotheek herbergt. Noch ver is het Neamt-fort - een belangrijk militair en historisch doel dat de belegering van Sultan Mehmed II, de veroveraar van Constantinopel, heeft overleefd. Maak een wandeling de heuvel op en geniet van het prachtige uitzicht dat dit indrukwekkende fort biedt. Ga verder met een unieke ervaring met een bezoek aan een bizonreservaat en heb de mogelijkheid om de wildernis te observeren. Je reis gaat dan verder met een bezoek aan Agapia, niet alleen een charmante kerk en een geweldige toeristische attractie, maar ook een belangrijk centrum voor het promoten van de traditionele ambachten. Laat je verrassen door de pittoreske traditionele dorpjes waar de tijd stilstaat. De lokale bevolking gebruikt nog steeds paardenkarren en maakt eten klaar boven een open vuur met ingrediënten uit hun achtertuin. Wees getuige van hun levendige tapijt van oude gebruiken, handwerk en folklore door een bezoek te brengen aan het Nicolae Popa Museum. U krijgt ook de gelegenheid om de symbolen van de nationale kostuums te bestuderen. Probeer de traditionele kostuums en maak foto's, zodat je een uniek souvenir hebt. Daarna wordt u teruggebracht naar Iasi.

Van Iasi: Full-Day Bike Tour in Roemenië en omgeving

7. Van Iasi: Full-Day Bike Tour in Roemenië en omgeving

Elk van de 7 heuvels had een belangrijke rol in de geschiedenis van de regio, die de evolutie van de stad markeerde. De religieuze monumenten, de archeologische plaatsen en de bellevue-punten worden bezocht en gewaardeerd door zowel de lokale bevolking als de toeristen. U zult inzicht hebben in de geschiedenis van Iasi en getuige zijn van het mengsel tussen de boheemse atmosfeer die aanwezig is in de oude delen en omgeving van de stad en de geanimeerde westerse levensstijl. De tour heeft een moeilijkheidsgraad boven het gemiddelde, zowel vanuit het oogpunt van de lengte als het heuvelachtige landschap, maar biedt fietsers de mogelijkheid om op een andere manier Iasi van boven zijn 7 heuvels te verkennen.

Van Iasi: enkele reis privé snelle transfer naar Boekarest

8. Van Iasi: enkele reis privé snelle transfer naar Boekarest

Geniet van een enkele privétransfer van uw accommodatie in Iasi naar uw favoriete locatie in Boekarest. Ontspan in de wetenschap dat u veilig reist in een voertuig met vergunning. Uw chauffeur wacht op u op uw locatie in Iasi. Ervaar een comfortabele reis in een voertuig met airconditioning. Laat uw chauffeur u soepel door het verkeer navigeren. Reis gemakkelijk zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over vooraf boeken of last-minute zoeken.

Van Boekarest: privétour Roemenië, Moldavië en Transnistrië

9. Van Boekarest: privétour Roemenië, Moldavië en Transnistrië

Het is de beste manier om Roemenië en de Roemenen te begrijpen door 2 nachten in een pension in Maramures door te brengen en vervolgens 2 nachten naar de Republiek Moldavië (plus Transnistrië) te rijden om het oude Roemeense grondgebied plus de Donaudelta te zien - 15 dagen privérondleidingen – Compleet Roemenië & Moldavië! Totale duur: 15 dagen Dag 1: Stadstour Boekarest 8 uur - Overnachting in Boekarest Stappenplan: 5 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 2: 1. Curtea de Arges-klooster 2. Poienari-kasteel 3. Transfagarasan-snelweg - Overnachting in Sibiu Stappenplan: 4 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 3: 1. Corvin Castle 2. Densus-kerk 3. Sarmisegetusa Regia - Overnachting in Sibiu Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 4: 1. Brasov City Tour (Zwarte Kerk) 2. Bran Castle / Dracula's Castle 3. Peles Castle - Overnachting in Brasov Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 5: 1. Viscri Village 2. Rupea Fortress 3. Sighisoara City Tour - Overnachting in Sighisoara Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 6: 1. Turda-zoutmijn 2. Cluj Napoca City Tour (botanische tuin) 3. Surdesti houten kerk - Overnachting in Sighetul Marmatiei Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 7: 1. Verken Maramures de hele dag (lokale markt) 2. Vrolijke begraafplaats 3. Sighet Memorial Museum - Overnachting in Sighetul Marmatiei Stappenplan: 2 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 8: 1. Barsana-klooster 2. Borgo Pass Road 3. Ciocanesti-dorp - Overnachting in Gura Humorului Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 9: 1. Voronet-klooster 2. Humor-klooster 3. Sucevita-klooster 4. Moldovita-klooster - Overnachting in Gura Humorului Stappenplan: 4 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 10: 1. Rijden naar Chisinau (Republiek Moldavië) 2. Nicolae Popa Museum 3. Lunch in Iasi - Overnachting in Chisinau Stappenplan: 2 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 11: Bezoek Tiraspol (Transnistrië) - Overnachting in Chisinau (Republiek Moldavië) Stappenplan: 2 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 12: Chisinau City Tour met Cricova Wine Cellar & Milestii Mici - Overnachting in Chisinau (Republiek Moldavië) Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 13: 1. Begin met rijden door de Republiek Moldavië naar de Donaudelta 2. Steek de Donau over bij Braila - Overnachting in Tulcea Stappenplan: 1 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 14: Donau Delta Tour – we verkennen per boot de prachtige natuur van de Donau Delta - Overnachting in Tulcea Stappenplan: 1 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 15: 1. Constanta Old Town 2. Carol I-moskee 2. Mamaia Beach - Terug naar Boekarest (einde van de tour) Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen

Van Boekarest: 14-daagse tour Roemenië, Moldavië en Transnistrië

10. Van Boekarest: 14-daagse tour Roemenië, Moldavië en Transnistrië

Het is de beste manier om Roemenië en de Roemenen te begrijpen door 2 nachten in een pension in Maramures door te brengen en vervolgens naar de Republiek Moldavië (plus Transnistrië) te rijden om het oude Roemeense grondgebied plus de Donaudelta te zien - 14 dagen privérondleidingen - Roemenië en Moldavië compleet ! Totale duur: 14 dagen Dag 1: Stadstour Boekarest 8 uur - Overnachting in Boekarest Stappenplan: 5 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 2: 1. Curtea de Arges-klooster 2. Poienari-kasteel 3. Transfagarasan-snelweg - Overnachting in Sibiu Stappenplan: 4 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 3: 1. Corvin Castle 2. Densus-kerk 3. Sarmisegetusa Regia - Overnachting in Sibiu Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 4: 1. Brasov City Tour (Zwarte Kerk) 2. Bran Castle / Dracula's Castle 3. Peles Castle - Overnachting in Brasov Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 5: 1. Viscri Village 2. Rupea Fortress 3. Sighisoara City Tour - Overnachting in Sighisoara Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 6: 1. Turda-zoutmijn 2. Cluj Napoca City Tour (botanische tuin) 3. Surdesti houten kerk - Overnachting in Sighetul Marmatiei Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 7: 1. Verken Maramures de hele dag (lokale markt) 2. Vrolijke begraafplaats 3. Sighet Memorial Museum - Overnachting in Sighetul Marmatiei Stappenplan: 2 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 8: 1. Barsana-klooster 2. Borgo Pass Road 3. Ciocanesti-dorp - Overnachting in Gura Humorului Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 9: 1. Voronet-klooster 2. Humor-klooster 3. Sucevita-klooster 4. Moldovita-klooster - Overnachting in Gura Humorului Stappenplan: 4 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 10: 1. Rijden naar Chisinau (Republiek Moldavië) 2. Nicolae Popa Museum 3. Lunch in Iasi - Overnachting in Chisinau Stappenplan: 2 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 11: 1. Bezoek aan Tiraspol (Transnistrië) 2. Stadstour Chisinau - Overnachting in Chisinau (Republiek Moldavië) Stappenplan: 2 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 12 : 1. Start oversteken Republiek Moldavië voor Donaudelta 2. Steek de Donau over bij Braila - Overnachting in Tulcea Stappenplan: 1 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 13: Donau Delta Tour – we verkennen per privéboot de prachtige natuur van de Donau Delta - Overnachting in Tulcea Stappenplan: 1 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen Dag 14: 1. Constanta Old Town 2. Carol I-moskee 2. Mamaia Beach - Terug naar Boekarest (einde van de tour) Stappenplan: 3 Maaltijden niet inbegrepen Accommodatie niet inbegrepen

Sitemap Iași

Wil je alle activiteiten in Iași ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.