Datums kiezen

Ontdek het beste van
Ieper

Ieper

Onze aanbevelingen voor Ieper

Vanuit Brugge: Flanders Fields Minibus Tour uit de Groote Oorlog met Lunch

1. Vanuit Brugge: Flanders Fields Minibus Tour uit de Groote Oorlog met Lunch

Geniet van een historische ontdekkingstocht tijdens deze dagvullende tour per minibus door West-Vlaanderen, van Brugge naar de Belgische stad Ieper. De stad, bijgenaamd Wipers, werd herbouwd volgens een middeleeuwse blauwdruk nadat ze begin 1900 volledig met de grond gelijk was gemaakt. Het was ook hier dat de Duitsers België binnenvielen tijdens de Eerste Wereldoorlog; een strategische zet om Frankrijk vanuit het noorden aan te vallen. Je zult de overgebleven artefacten en plaatsen van de stad zien als je gerestaureerde loopgraven ontdekt, tussen oorlogsgraven in Passchendale en Polygon Wood wandelt, over kraters en bunkers klautert op het bewaard gebleven slagveld en belangrijke oorlogsmonumenten bezoekt. Aanschouw het indrukwekkende monument van de Menenpoort voor de vermiste soldaten, compleet met 55.000 namen, opgericht op de plek waar de soldaten de stad verlieten voor het slagveld. Terwijl je dag verdergaat zie je ook de iconische klaprozenvelden van Vlaanderen terwijl je door het platteland rijdt in een minibus met airconditioning, perfect om te ontspannen en het schilderachtige landschap in je op te nemen. Het is mogelijk om het graf van een voorouder te bezoeken als je dat van tevoren aanvraagt en als je in de Ieperboog bent, en het is ook mogelijk om de tour te verlengen voor de Last Post Ceremonie onder het Monument van de Menenpoort met vervoer terug naar je hotel in Brugge. Ook dit moet ruim van tevoren worden aangevraagd en als het beschikbaar is, is er een toeslag van €25 die op de dag van de tour moet worden betaald.

Vanuit Brussel: Flanders Fields Herdenking Dagexcursie

2. Vanuit Brussel: Flanders Fields Herdenking Dagexcursie

Onderweg naar het Flanders Fields gebied vertelt onze gids je welke gebeurtenissen tot de Eerste Wereldoorlog hebben geleid en hoe de ramp zich heeft ontwikkeld. We stoppen bij een zeer aangrijpende Duitse begraafplaats, vanwaar we naar een deel van de loopgraven uit WO1 rijden. We bezoeken het Monument van de Broedende Soldaat, dat het offer herdenkt van 2.000 Canadese soldaten tijdens de eerste Duitse gasaanval. Vlakbij ligt Hill 60 die in Duitse handen was gevallen, maar werd ontmijnd door tunnelgravers van de Royal Engineers. Na een korte lunch in Ieper (bij de prijs inbegrepen) neemt onze gids ons mee naar het uitmuntende Flanders Fields museum. We horen de verhalen achter vier jaar loopgravenoorlog. Daarna word je naar het slagveld van Passendale gebracht en bezoek je Tyne Cot Cemetery, de grootste begraafplaats van het Gemenebest ter wereld waar Britse, Ierse, Australische en Canadese soldaten rusten. Daarna brengt onze bus ons naar Essex Farm. Dit was het veldhospitaal waar de Canadese veldchirurg Dr. John McCrae het beroemde gedicht "In Flanders Fields" schreef. Daarna komen we weer aan in het mooie Ieper en eten we een snelle snack. Om 20.00 uur wonen we de Last Post Ceremonie bij de Menenpoort bij (in restauratie tot medio 2025), een dagelijks eerbetoon aan alle soldaten en officieren uit het Gemenebest die vermist werden na de strijd.

Vanuit Brugge: Flanders Fields Herdenking Dagtrip

3. Vanuit Brugge: Flanders Fields Herdenking Dagtrip

Onderweg naar het Flanders Fields gebied vertelt onze gids je welke gebeurtenissen tot de Eerste Wereldoorlog hebben geleid en hoe de ramp zich heeft ontwikkeld. We stoppen bij een zeer aangrijpende Duitse begraafplaats, vanwaar we naar een deel van de loopgraven uit WO1 rijden. We bezoeken het Monument van de Broedende Soldaat, dat het offer herdenkt van 2.000 Canadese soldaten tijdens de eerste Duitse gasaanval. Vlakbij ligt Hill 60 die in Duitse handen was gevallen, maar werd ontmijnd door tunnelgravers van de Royal Engineers. Na een korte lunch in Ieper (bij de prijs inbegrepen) neemt onze gids ons mee naar het uitmuntende Flanders Fields museum. We horen de aangrijpende verhalen achter vier jaar loopgravenoorlog. Daarna word je naar het slagveld van Passendale gebracht en bezoek je Tyne Cot Cemetery, de grootste begraafplaats van het Gemenebest ter wereld waar Britse, Ierse, Australische en Canadese soldaten rusten. Daarna brengt onze bus ons naar Essex Farm. Dit was het veldhospitaal waar de Canadese veldchirurg Dr. John McCrae het beroemde gedicht "In Flanders Fields" schreef. Daarna komen we weer aan in het mooie Ieper en eten we een snelle snack. Om 20.00 uur wonen we de Last Post Ceremonie bij de Menenpoort bij (in restauratie tot medio 2025), een dagelijks eerbetoon aan alle soldaten en officieren uit het Gemenebest die vermist werden na de strijd.

Ieper: Een verkenning van de dodelijke salient slagvelden

4. Ieper: Een verkenning van de dodelijke salient slagvelden

Ga met ons mee op een allesomvattende reis en verken belangrijke locaties die de geschiedenis tot leven brengen. Ons avontuur begint met een inzichtelijke verkenning van de gebeurtenissen die tot de Eerste Wereldoorlog hebben geleid. Terwijl we door verschillende bestemmingen trekken, doe je een schat aan kennis op over de Commonwealth War Graves Commission, het oorlogsgravensysteem en de naoorlogse jaren. Zet je schrap voor een meeslepende ervaring die de boeiende gebeurtenissen en verhalen ontrafelt die verbonden zijn aan elke locatie die we bezoeken. Door deze buitengewone expeditie ontwikkel je een diepgaand begrip van de historische context en de blijvende impact van deze gedenkwaardige gebeurtenissen. Onze route omvat de volgende opmerkelijke plaatsen: 1. Essex Farm begraafplaats 2. Yorkshire loopgraaf en uitgraving 3. Duitse militaire begraafplaats Langemark 4. De broedende soldaat op de hoek van Vancouver 5. De slagvelden van Passendale doorkruisen 6. Tyne Cot begraafplaats Bereid je voor op een opmerkelijke reis die je door de tijd voert, waardoor je contact maakt met het verleden en een diepere waardering krijgt voor de betekenis van deze bijzondere plaatsen.

Ieper: Bellewaerde Themapark Toegangsbewijs

5. Ieper: Bellewaerde Themapark Toegangsbewijs

Zin in een dagje avontuur vol spanning en spetterend plezier in Bellewaerde Park? Duik vanaf 30 maart 2024 in de tropische bossen en verken de oude en verlaten mijnstad Mundo Amazonia! Dit gloednieuwe parkgebied heeft niet één, niet twee, maar drie geweldige nieuwe attracties! In de Amazonia kun je zelfs voor het eerst een echte wereld ontdekken. Deze waterattractie, exclusief te vinden in Bellewaerde Park, combineert waterpret met een draaiende lift en een gigantische halfpipe. Amazonia, een wereldprimeur en een wereldwonder. Ontdek deze gloednieuwe waterattractie, alleen in Bellewaerde Park. Wat maakt hem zo uniek, vraag je? Deze attractie combineert waterpret met een draaiende lift en een reusachtige halfpipe. Pak een boot en zet je schrap voor een heleboel familieplezier! Mini waterglijbaan, maximaal plezier! Voor degenen die wat rust en stilte willen, is er de Rio do Cacao, of de mini-stamglijbaan. Een kleine, maar perfect gevormde klassieker. Kleine bootjes, groot plezier! Alles wat je nodig hebt voor dat perfecte ouder-kind moment. Ze zien er misschien schattig uit, maar ze gaan heel snel! In de wagentjes van de Brazilian Buggy's heb je gegarandeerd veel plezier, hoe oud je ook bent. Dus pak je vader of moeder en kruip achter het stuur van je eigen Brazilian Buggy. Geen rijbewijs nodig! Dans de hele weg naar huis met mooie herinneringen. Een bezoek aan Bellewaerde Park vergeet je niet snel. En met het ideale souvenir kun je nog lang nagenieten van je dagje plezier. Bij Samba Souvenirs vind je de leukste cadeaus voor jong en oud. Van al dat plezier kun je honger krijgen. ZEER hongerig. Trek in iets lekkers tussen al je avonturen door? Kom je buik vullen bij de Tropical Takeaway: een gloednieuw restaurant waar je kunt genieten van de exotische sfeer van heerlijke empanadas, knapperige nacho's en overheerlijke taco's. Mmm, loopt het water je al in de mond?

Ieper zelfgeleide Sherlock Holmes moordmysteriespel

6. Ieper zelfgeleide Sherlock Holmes moordmysteriespel

De Sherlock Holmes City Game is een zelfgeleide tour die je een leuke en interactieve manier geeft om door de stad te lopen. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon met internetverbinding. Zodra je het spel boekt, sturen we je via e-mail alle benodigde informatie. Door door de stad te bewegen, ontgrendel je opdrachten. Hier vind je personages die bereid zijn te helpen. Maar de informatie heeft een prijs! Los hun puzzels op, ga hilarische foto-uitdagingen aan, achtervolg de daders en speel mee om dichter bij het oplossen van de moord op Balthasar te komen. BELANGRIJKE GEGEVENS: - Moeilijkheidsgraad: eenvoudig – ook geschikt voor gezinnen met kinderen - Duur: 2 uur - Tickets: Je hoeft slechts 1 ticket per groep (1-4 personen) te kopen - Elke groep speelt met 1 apparaat. Voor groepen vanaf 4 personen kunt u 2 of meer tickets kopen. - Om dit spel te boeken moet je een datum/tijd opgeven, MAAR je kunt beginnen wanneer je maar wilt. - *LET OP: deze City Game gebruikt de stad als interactief speelveld, maar geeft GEEN informatie over de stad! HOE TE SPELEN: Boek de City Game, bekijk de e-mail die we je sturen met de instructies, download de Loquiz App en begin aan je game-ervaring! Verken de stad in je eigen tempo terwijl je de Sherlock Holmes City Game speelt, een zelfgeleide tour die veel vrijheid en flexibiliteit biedt. Je kunt spelen wanneer, waar en met wie je wilt. Of je nu alleen wilt spelen voor persoonlijke opwinding of met een groep mensen, dit is het spel voor jou! Spelen met meer groepen wordt een competitieve ervaring, perfect als teambuildingactiviteit. Dit spel is een leuke activiteit die je kunt doen tijdens een bezoek aan een stad met je familie en vrienden of als koppel. Onze City Game biedt de maximale onafhankelijkheid, je kunt pauzeren en doorgaan wanneer je maar wilt!

Ieper: toegangsticket Bellewaerde Aquapark

7. Ieper: toegangsticket Bellewaerde Aquapark

Bellewaerde Aquapark, het is ronduit krankzinnig ! Meer dan dat, het is een geweldige plek om jezelf gek te laten worden. Spetter rond en word nat zonder je zorgen te maken dat het bad overstroomt. In Bellewaerde Aquapark glijd je van spectaculaire glijbanen, klauteren op de klimmuur en ronddolen in boten en forten. Kortom: een zwemparadijs waar je zo blij bent als een vis in het water! Kom na uw wateravonturen langs in de wellnessruimte met jacuzzi en sauna en ontspan in onze groene en tropische oase. Oh en nog iets: in Bellewaerde Aquapark is het het hele jaar door een zwoele 34 graden! Dus trek je badpak uit en ga helemaal los in het water!

VAN Ieper: PRIVE WWI Battlefields Tour vanuit Ieper

8. VAN Ieper: PRIVE WWI Battlefields Tour vanuit Ieper

Ontdek de Ieper Salient tijdens een privétour over de slagvelden van Ieper tijdens de Eerste Wereldoorlog. Volg de Australische, Canadese, Nieuw-Zeelandse, Zuid-Afrikaanse en Britse soldaten tijdens hun aanval naar Passendale in 1917. Stem de tour af op jouw interesses en zie de plaatsen die belangrijk voor je zijn. Ontmoet je gids op de plek van je keuze, bij je accommodatie in Ieper of het treinstation van Ieper. Als je voorouders hebt die in de slag zijn gesneuveld, dan zal je gids de rondleiding waar mogelijk op hen afstemmen. Volg de Australische, Canadese, Nieuw-Zeelandse, Zuid-Afrikaanse en Britse soldaten tijdens hun aanval naar Passendale in 1917. Leer meer over de geschiedenis van het gebied en de gevechten die hier plaatsvonden. Bekijk het monument voor de vermisten en de plek waar de oudoom van je gids wordt herdacht. Volg de route van de soldaten terwijl ze vochten in de Ieper Salient.

Ieper - Ieper: Begeleide WO1 privétour rond Ieper

9. Ieper - Ieper: Begeleide WO1 privétour rond Ieper

Samen volgen we het pad van een dappere soldaat tijdens WOI in en rond Ieper. We zullen de plaatsen bezoeken waar hij voor onze vrijheid vocht, de angst en pijn voelen die hij moest doorstaan. Ik zal proberen u te laten voelen hoe het was tijdens de Eerste Wereldoorlog, wat de soldaten hebben meegemaakt en hoe zij zich moeten hebben gevoeld. Ophalen kan in het stadscentrum of bij je hotel/Airbnb in en rond Ieper. Indien nodig kan ik u terugbrengen naar uw hotel. Laten we de schoonheid van de Vlaamse velden verkennen!

Brussel : eSIM Internet Data Plan België hoge snelheid 4G/5G

10. Brussel : eSIM Internet Data Plan België hoge snelheid 4G/5G

Dompel jezelf onder in de charme en cultuur van België zonder een slag te missen! Onze eSIM zorgt ervoor dat je verbonden blijft met high-speed data, of je nu de middeleeuwse architectuur van Brugge bewondert, de bruisende kunstscène in Brussel verkent of je tegoed doet aan de wereldberoemde Belgische chocolade en bieren in Antwerpen. Hoe het werkt: 1. Kopen: Kies het datapakket dat bij je reisplannen past. 2. 3. Scannen en activeren: Bij aankoop ontvang je een QR-code. Scan deze met je eSIM-compatibele apparaat en je kunt aan de slag! 3. Blijf verbonden: Geniet van ononderbroken connectiviteit tijdens je Belgische avontuur. Compatibiliteit: Zorg ervoor dat je apparaat eSIM ondersteunt. Bekijk onze compatibiliteitslijst op https://esimfox.com/pages/compatible-devices voor meer informatie.

12 activiteiten gevonden
Sorteren op:

De publiekstrekkers van Ieper

Veelgestelde vragen over Ieper

Wat zijn de leukste dingen om te doen met kinderen tijdens een bezoek aan Ieper?

Andere activiteiten in Ieper

Wil je alle activiteiten in Ieper bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ieper

Gemiddelde beoordeling

4.9
(513 beoordelingen)

Ik zou deze tour ten zeerste aanbevelen. Phillips was een uitstekende en informatieve gids. Ik waardeerde vooral de zorg die hij aan onze groep besteedde, door mij bijvoorbeeld op een andere locatie op te halen, taxi's voor de groep te regelen en extra informatie toe te voegen wanneer daarom werd gevraagd. Het is een volledige dag.

Geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog was heel interessant. Ik was versteld dat de graven nog zo goed worden bijgehouden. In tegenstelling tot de Duitse graven die heel sober waren. Philippe is een hele goede gids en weet veel te vertellen. Zeker de moeite waard

Een volledige dag ondergedompeld in de historie van WO I begeleid door Philippe. Een fantastische, gepassioneerde gids met zeer uitgebreide kennis van de geschiedenis en anekdotes. Een zeer bijzondere ervaring.

Fantastische rondleiding. Onze gids kende veel geschiedenis en gaf de hele reis commentaar. Het was een grote dag waarop veel te zien was. Zeer aangenaam.

Erg indrukwekkend om alles te zien. Gids zeer kundig en brengt het op leuke vlotte manier. Zou iets korter morgen zijn