Kies data

Dingen om te doen Ieper

Ieper: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Brugge: WOI-minibustour door Vlaanderen

1. Vanuit Brugge: WOI-minibustour door Vlaanderen

Ervaar een tocht vol historische ontdekking op deze daglange minibustocht die je meeneemt door West Vlaanderen, van Brugge tot het Belgische stadje Ieper. De stad, die in het Engels de bijnaam 'Wipers' draagt, is heropgebouwd op basis van een middeleeuwse blauwdruk nadat ze in de vroege jaren van de 20e eeuw compleet tot op de grond toe afgebroken werd. Ook was het hier dat de Duitsers tijdens de Eerste Wereldoorlog België binnenvielen; een strategische zet om Frankrijk vanuit het noorden aan te vallen. Bezichtig de overgebleven voorwerpen en plaatsen van de stad terwijl je de gerestaureerde loopgraven ontdekt, tussen oorlogsgraven wandelen in Passendale en het Polygonebos, over kraters en bunkers klauteren op het in stand gehouden slagveld en belangrijke oorlogsmonumenten bezoeken. Zie de indrukwekkende aanblik van de imposante Menenpoort, een monument voor de vermiste soldaten, compleet met 55.000 namen, opgericht op de plaats waar de soldaten de stad verlieten voor de gevechtslinie. Terwijl je dag voortgaat zie je ook de iconische klaprozenvelden van Vlaanderen terwijl je door het platteland rijdt in een minibus met airconditioning, perfect om te ontspannen en de pittoreske omgeving in je op te nemen.

Vanuit Brugge: dagtrip naar Flanders Fields Remembrance

2. Vanuit Brugge: dagtrip naar Flanders Fields Remembrance

In Brugge geniet je van het uitzicht op het vredige Liefdesmeer en het pittoreske Begijnhof. Je gids legt de verhalen en geheimen achter de geschiedenis van de stad uit, van de Vikingperiode tot het einde van de Middeleeuwen. Vang veel van de hoogtepunten van Brugge: de Basiliek van het Heilig Bloed van Jezus, de Belforttoren, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Sint-Janshospitaal en geniet van een aangename boottocht langs de smalle reien. Na een korte lunchpauze vertrek je naar Flanders Fields. Uw deskundige gids zal u tijdens het bezoek leiden om u te helpen de gebeurtenissen te begrijpen die tot de Eerste Wereldoorlog hebben geleid en hoe de catastrofe zich heeft ontwikkeld. Bezoek het slagveld van Passendale en de Tyne Cot Cemetery, de grootste begraafplaats van het Gemenebest ter wereld waar Britse, Australische en Canadese soldaten werden begraven. Vlakbij ligt Polygone, waar elk jaar Anzac Day bij zonsopgang wordt gevierd. Bezoek dan het Monument van de ‘Brooding Soldier’, dat het offer herdenkt van 2.000 Canadese soldaten tijdens de eerste Duitse gasaanval. Vervolgens brengt je coach je naar Essex Farm. Dit was het verbandstation waar Dr. John McCrae het beroemde gedicht 'In Flanders Fields' schreef. Na een vaste lunch in de buitenwijken van Ieper, rijd je naar Frankrijk om het geweldige Vimy Memorial, museum en loopgraven te bezoeken. Als de tijd het toelaat, bezoekt u ook dichtbij Ypres Hill 60, waar Australische gravers grote ondergrondse mijnen tot ontploffing brachten. Om 20:00 uur woon je de Last Post-ceremonie bij bij de Menenpoort, een dagelijks eerbetoon aan alle soldaten en officieren van het Gemenebest die na de strijd werden vermist. De rondleiding biedt volop gelegenheid tot reflectie en het maken van foto's.

Vanuit Brussel: dagtrip naar Flanders Fields Remembrance

3. Vanuit Brussel: dagtrip naar Flanders Fields Remembrance

Ontdek Vlaanderen, de inspiratie voor het gedicht "In Flander's Feilds" en leer over de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog en de soldaten die erin vochten. Leer hoe de Britse, Canadese, Australische, Nieuw-Zeelandse en Amerikaanse soldaten zichzelf opofferden en wees getuige van de verplaatsing van de Last Post in Ieper. Geniet in Brugge van het uitzicht op het vredige Liefdesmeer en het pittoreske Begijnhof. Je gids legt de verhalen en geheimen achter de geschiedenis van de stad uit, van de Vikingperiode tot het einde van de Middeleeuwen. Maak er dan een punt van om alle belangrijke hoogtepunten van de stad te bewonderen, zoals de Basiliek van het Heilig Bloed van Jezus, de Belforttoren, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Sint-Janshospitaal en nog veel meer. Na de lunch arriveert u op de plaats van de eerste gasaanvallen en leert u de details kennen van Passendale, beschouwd als een van de bloedigste veldslagen in de hele Eerste Wereldoorlog. Bevind je in Tynecot, 's werelds grootste begraafplaats van het Gemenebest, en bezoek het geavanceerde verbandstation waar John McCrae het gedicht "In Flanders' Fields" schreef. De focus van dit bezoek ligt op het offeren van de Britse, Canadese, Australische, Nieuw-Zeelandse en Amerikaanse soldaten. Hoogtepunt van de dag is de ontroerende Last Post-ceremonie aan de Menenpoort in Ieper.

Ieper: Sherlock Holmes Smartphone App City Game

4. Ieper: Sherlock Holmes Smartphone App City Game

Dompel jezelf onder in de spannende wereld van Sherlock Holmes door aanwijzingen te verzamelen als onderdeel van een leuk smartphonespel. Los samen met je collega's, vrienden of familie de moord op een fictief personage op en verken de hoogtepunten van Ieper, waaronder de Sint-Maartenskathedraal. Nadat je de app hebt gedownload en de code hebt ingevoerd, ga je op een uniek avontuur vol hersenkrakers, puzzels en veel Britse humor. Word een eersteklas detective voor een dag en werk samen met Sherlock Holmes. Neem de tijd die nodig is om deze strafzaak aan te pakken en stop om Ieper te verkennen wanneer je maar wilt. Start de game opnieuw als je er klaar voor bent en geniet ervan als je iconische locaties tegenkomt, zoals de Ieperse Lakenhal. Hoewel deze game niet gericht is op interactie met je omgeving en je er ook niet over informeren, is het de perfecte activiteit om deze geweldige stad op een leuke en interactieve manier te verkennen. Maak je klaar voor een wandeling langs de mooiste plekjes van de stad.

Day Trip van Parijs naar Ypres Salient, Vlaanderen

5. Day Trip van Parijs naar Ypres Salient, Vlaanderen

Betaal uw eerbied aan de Commonwealth 185.000 soldaten die hun leven in de Ieperboog, één van de Eerste Wereldoorlog moeilijkste bevochten stukken van het Westelijk Front opgeofferd. Door zijn gedenktekens, begraafplaatsen en slagveld resten, Ieper is een van de meest dramatische periodes van 20e-eeuwse geschiedenis, een terrein gekleurd door verwoestende moderne brutaliteit. Ontdek de verschrikkingen van de oorlog, en zijn zeer echte helden en schurken, door middel van nederig bezienswaardigheden van het gebied: John McCrae's Essex Farm site; Langemark, de Duitse begraafplaats; Vancouver Corner, de Canadese monument; Tyne Cot Cemetery, Passchendaele; Polygon Wood, de Australische gedenkteken; Saint George's Chapel; en de Menenpoort. Word lid van een herdenkingsdag voor de velen die in Ieper stierven tussen 1914 en 1918, in wat ooit was "de oorlog om alle oorlogen te beëindigen."

Veelgestelde vragen over Ieper

Welke topattracties zijn een must-see in Ieper?

De topattracties in Ieper zijn:

Ieper: wat zijn de populairste musea en tentoonstellingen?

Overzicht activiteiten in Ieper

Wil je alle activiteiten in Ieper ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ieper

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 508 beoordelingen

Net een vijfsterrenbeoordeling gegeven aan de Flanders Fields tour die we met Philippe van Quasimodo Tours mochten beleven! Als Nederlanders, die meestal minder over WO I dan over WO II leren waren wij erg benieuwd naar wat er nog te merken is van ‘de grote oorlog’ in West-Vlaanderen. Omdat we zonder auto op vakantie waren in Zeeuws Vlaanderen waren we erg blij een tour met vervoer vanuit Brugge te vinden. Zonder auto is het lastig deze regio te bezoeken. In Brugge te komen was behulp van de regiotaxi en de busverbinding tussen Oostburg en Brugge heel goed te doen. Daar werden we opgepikt door Philippe met de minibus. Hij heeft ons heel veel verschillende sites laten zien, de tour had twee dagen kunnen duren en zoveel had hij ook over alle plaatsen en monumenten te vertellen! De bus was erg comfortabel en de lunch in Zonnebeke – mét prive-museum van een lokale archeoloog – was heerlijk (en gezellig). Een grote aanrader voor alle Nederlanders! Charlotte & Marijke - The Netherlands

Een echte aanrader!!! Geweldige trip met een mooie bus met airco en een super geïnformeerde gastvrije gids. Geeft steeds aan geen historicus te zijn maar kan er qua kennis zo voor doorgaan. Philippe dankjewel!!! Tip aan alle Ollanders. Boek deze tour voor dat stukje onmisbare indruk naast Verdun en de Somme. Zelfs opgehaald en wederom afgezet bij ons hotel. Moet je gezien en gedaan hebben. Top in alle opzichten

Een heel erg interessante dag waarin erg veel van de geschiedenis van W. O. I wordt verteld.