Datums kiezen

Ontdek het beste van
Ierapetra

Onze aanbevelingen voor Ierapetra

Agios Nikolaos: boottocht naar Spinalonga met zwemstop

1. Agios Nikolaos: boottocht naar Spinalonga met zwemstop

Spinalonga is een geweldig eiland met vestingen die dateren uit de Venetiaanse periode. Het is een eiland van legendes, dat aan het begin van de 20e eeuw een lepraplaag overleefde en nu een belangrijke historische en archeologische plek is. Grijp je kans om het Interpretieve Centrum op het eiland te bezoeken en de nederzettingen van de slachtoffers en overlevenden van deze oude ziekte te verkennen. Verken de Venetiaanse forten en kom meer te weten over de lange en fascinerende geschiedenis van het eiland.Neem de tijd om rond het eiland te lopen en het schitterende uitzicht op de baai en de forten in je op te nemen. Daarna gaat de boottocht verder langs andere interessante plekken in de baai van Mirabello, zoals de grot van de legendarische piraat Barbarosa, de verzonken stad Olous en het eiland waar de inheemse Kretaanse krikri-geiten leven. Onstpan en zwem in het heerlijke turquoise water van de baai van Kolokitha. De boot, die 40 meter lang is, heeft 2 bars, een lounge en een restaurant waar Griekse en internationale gerechten worden geserveerd tegen redelijke prijzen met hoogwaardige service van de bemanning.

Van Agios Nikolaos: boottocht Spinalonga & BBQ op Kolokytha

2. Van Agios Nikolaos: boottocht Spinalonga & BBQ op Kolokytha

Geniet van een leuke rondvaart in de Griekse zon met een barbecue aan zee. Verken Kolokytha Bay en het historische eiland Spinalonga. Begin uw dag aan boord van de boot in de mooie haven van Agios Nikolaos. Vaar over de prachtige baai van Mirabello voordat je aankomt op het legendarische eiland Spinalonga. Op het eiland Spinalonga heb je anderhalf uur om rond te toeren en de Venetiaanse vestingwerken en oude huizen van de slachtoffers van lepra te verkennen. Leer meer over de geschiedenis en de mensen die in de eerste helft van de 20e eeuw op het eiland woonden uit de gedrukte gids die je gratis krijgt. Later brengt de boot je naar de andere kant van het eiland Kolokytha en legt aan bij het gelijknamige strand. Kolokytha is een prachtige baai met kristalhelder turkoois water. Ontspan, zwem en zonnebaad terwijl de bootbemanning een stevige barbecue voor je klaarmaakt. Geniet van gegrilde karbonades, koolsalade, brood, wijn en seizoensfruit.

Vanuit Ierapetra: boottocht rond het eiland Chrissi met zwemmen

3. Vanuit Ierapetra: boottocht rond het eiland Chrissi met zwemmen

De boot vertrekt vanuit de haven van Ierapetra en vaart richting het exotische Chrissi. Je vaart in het gezelschap van meeuwen en dolfijnen door de smaragdgroene wateren van de Libische Zee. De zelfbedieningsbar van het schip blijft tijdens de boottocht geopend en biedt lichte maaltijden, salades, wijn, frisdrank, koffie en ijs. Spring van de boot en zwem in het verfrissende water voor de kust van het eiland Chrissi. Na een ontspannende duik kun je genieten van het uitzicht op het blauwe en groene water van het eiland, de gouden stranden en het beschermde cederwoud. Het cederwoud strekt zich uit tot het centrum van Chrissi en heeft een oppervlakte van 350.000 vierkante meter.De kleur van de rotsen is spectaculair doordat het eiland bijna volledig bedekt is met goudkleurig zand. 

Dagtour Zeus-grot en Lassithi-plateau

4. Dagtour Zeus-grot en Lassithi-plateau

Begin je tour met een ophaalservice in een Land Rover met airconditioning bij je accommodatie (hotel of villa) en trek het Dikti-gebergte in. Je komt door verschillende traditionele en zeer pittoreske bergdorpjes. Er is voldoende gelegenheid om te stoppen voor foto's of om koffie te drinken in een echte taverna. Op het Lassithi Plateau kun je adelaars en gieren zien, want beide nestelen in dit gebied. Vervolgens bereik je de voet van de berg Spathi. De Psychro Grot, de geboorteplaats van de Griekse god Zeus, ligt aan de noordkant van Spathi. Je loopt 15 minuten de steile heuvel op naar de ingang van de grot en vanaf daar volg je het pad naar beneden de spectaculaire grot in. Geniet vervolgens van een traditionele Kretenzische meze lunch met lokale wijn. Na de lunch ga je verder rond het plateau en daal je af met uitzicht op de noordkust en de indrukwekkende Aposelemis Dam. Daarna bezoek je een 2400 jaar oude plataan, de oudste op het eiland, en het Selinari klooster.

Heraklion: Chrissi eiland en Ierapetra cruise met lunch

5. Heraklion: Chrissi eiland en Ierapetra cruise met lunch

Ontdek enkele van de beste stranden en zwemplekken in de Libische Zee op een begeleide cruise vanuit Heraklion. Vaar naar Ierapetra, Belegrina Beach en Vougiou Mati Beach terwijl je geniet van het landschap langs de kust. Geniet van een inbegrepen lunch aan boord. Begin je tocht nadat je bent vertrokken vanaf het trefpunt voor een schilderachtige rit naar Ierapetra. Daar aangekomen ontdek je het zuidelijkste en warmste stadje van Europa, Ierapetra, met 1,5 uur vrije tijd voordat de boot vertrekt voor zijn betoverende cruise. Laat je verwelkomen door het smaragdgroene water van de Libische Zee terwijl je naar het noordelijke strand van het eiland vaart, Belegrina, ook wel bekend als Golden Beach. Ga voor anker en zwem in het turquoise blauwe water. Zeil verder langs de kustlijn van het eiland om de zuidkant te bereiken. Maak bij Vougiou Mati Beach nog een stop om te zwemmen (afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen alternatieve stranden worden bezocht). Ga voor het einde van de tocht terug naar Lerapetra en ga 50 meter uit de kust voor anker zodat je kunt duiken en zwemmen naar de ongerepte stranden van het eiland.

Excursie waterval Richtis en noordkust

6. Excursie waterval Richtis en noordkust

Maak een trip naar het strand van Richtis aan het uiteinde van de Baai van Mirabello en wandel door het bos naar de indrukwekkende Richtiswaterval. Nadat je bij je accommodatie bent opgehaald, kun je van de prachtige omgeving genieten tijdens de 1 uur durende rit naar de Baai van Mirabello. Verlaat het asfalt en ga off-road naar het strand van Richtis, midden tussen de bergen.  Je parkeert aan de voet van de bergen en betreedt de Richtis kloof. Hier begint je 30 minuten durende wandeling naar de waterval. Volg een pad door het bos en luister naar de vogelgeluiden en het stromende water. Je stopt om de ongelooflijke watervallen te bewonderen. Je heb tijd om de trap naar de top van de waterval te beklimmen. Daar kun je foto's maken of in het koele water zwemmen.  Wanneer je klaar bent om te gaan, keer je over hetzelfde pad terug naar het strand. Tijdens de tour kun je genieten van een traditionele lunch, inclusief wijn en water, in een lokale taverne. Aan het einde van de tour word je afgezet bij je hotel in of in de omgeving van Elounda.

Van Kreta: Chrissi eiland dagtrip per boot met zwemstop

7. Van Kreta: Chrissi eiland dagtrip per boot met zwemstop

Reis vanaf geselecteerde locaties op Kreta met de bus naar de stad Ierapetra en ga aan boord van een comfortabele boot. Vaar naar het eiland Chrissi en geniet van het zwemmen in diep water aan de nabijgelegen ongerepte stranden. Kies uit touropties met ophaalservice vanaf je hotel in veel steden op Kreta. Stap aan boord van een ruime bus en ontspan tijdens de rit naar Ierapetra. Geniet van de prachtige haven als je aan boord gaat en begin aan je avontuur rond het eiland Chrissi. Vaar naar dit onbewoonde eiland dat ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Ierapetra ligt. Dit kleine eiland is slechts 7 kilometer lang en heeft een oppervlakte van 4.743 kilometer. Leg aan aan de zuid- of noordkant van het eiland, zwem in het prachtigste turquoise water van Chrissi Island en geniet van de zon op deze magische plek van natuurlijke schoonheid. Keer per boot terug naar de haven in Ierapetra en geniet van het uitzicht op het fort als je aan land gaat. Transfer per bus terug naar je accommodatie.

Zelfrijdende JeepTour naar Thripti Mountains en kleine dorpjes

8. Zelfrijdende JeepTour naar Thripti Mountains en kleine dorpjes

Verken het "wilde hart" van Oost-Kreta, onontdekt door het toerisme, waar "tijd" lijkt te zijn blijf staan. Een combinatie van asfalt en onverharde wegen leidt je van Ierapetra naar de bergen van Thripti. Een hoogtepunt van de tocht is de stop op de top Afentis (850 m) met een onvergetelijk panoramisch uitzicht over beide zeeën (Libisch/Egeïsch). We gaan verder naar Kavousi, waar u de oudste olijfboom ter wereld (3250 jaar) kunt bewonderen. In Mochlos kun je genieten van de "Griekse keuken" in een typische taverne. Onze reis gaat verder door de wijngaarden en olijfvelden, tussen kleine kapelletjes, naar authentieke dorpjes met hun eenvoudige levensstijl (Sfaka, Lastros - bekend als het "kattendorp"). Om deze avonturendag af te sluiten, kunt u zich verfrissen in het kristalheldere water van de baai van Tholos. Een onvergetelijke dag voor natuurliefhebbers en avonturiers

Kreta: Sarakina-kloof, bossen en safari aan de zuidkust

9. Kreta: Sarakina-kloof, bossen en safari aan de zuidkust

Absoluut een van onze beste offroad-ervaringen op Kreta. Verken de bergen, bossen en de kloof, geniet van het uitzicht en off-road rijden in de binnenlanden van Kreta. Deze geweldige tour neemt je mee naar de binnenlanden van Kreta. Na een bezoek aan een olijvenfabriek met proeverij van de verschillende kwaliteiten olie gaan we richting het bergdorp Kritza. Langs de oude Minoïsche paden en beschavingen naar het onbekende Kreta. Puur natuur, wilde landschappen en adembenemende uitzichten. Een hoogtepunt op je tour is het beschermde bergbos van Kroustas. Daarna gaan we over de bergen naar het zuiden waar we je lunch serveren in een erg leuke taverna met bronwater uit de bergen, ver weg van de bewoonde wereld kun je onze lokale gastheer ontmoeten en voelen wat Kretenzische gastvrijheid echt betekent. De volgende stop is de verbazingwekkende kloof van Sarakina, waar je kunt wandelen afhankelijk van je vaardigheden en conditie. Een bezoek aan Myrtos aan het strand van de Lybische zee (met de mogelijkheid om te zwemmen) sluit deze geweldige dag af.

Vanuit Heraklion: Palmwoudstrand van Vai, Toplou & Sitia

10. Vanuit Heraklion: Palmwoudstrand van Vai, Toplou & Sitia

Begin je dagtour met het ontdekken van het prachtige oostelijke deel van Kreta! Bezoek Toplou, een 15e-eeuws klooster gelegen in een droog en dor gebied. Het Toplou klooster is een van de belangrijkste kloosters op Kreta, gewijd aan Panagia (Maagd Maria) en Johannes de Theoloog. Vervolg de tour naar het grootste palmbos van Europa, Vai Palm Beach. Het palmbos trekt elk jaar duizenden bezoekers. Ze komen niet alleen voor het prachtige palmbos, maar ook voor het grote zandstrand aan de voet ervan. Laatste stop van de dag is het gezellige stadje Sitia, met een mooie strandweg en een Venetiaans kasteel. Gedetailleerd tijdschema: Ochtend Pick Up We beginnen 's ochtends met het ophalen van deelnemers van ophaalpunten. Afhankelijk van de plaats van je hotel/appartement zal de busrit verschillen. Busrit naar Toplou: 2 uur en 30 minuten 1e halte: Toplou Klooster - 40 minuten Onze deelnemers zullen genieten van een bezoek aan het historische en prachtige klooster van Toplou. Daar zullen ze ongeveer 40 minuten tijd doorbrengen met gids en vrije tijd om foto's te maken van de unieke architectuur en het Kretenzische natuurlijke landschap buiten. Busrit naar Vai Beach: 20 minuten 2e halte: Vai Beach - 2 uur en 30 minuten Stop bij Vai, het grootste natuurlijke palmbos van Europa. Geniet van je vrije tijd om te zwemmen, zonnebaden, lunchen en foto's te maken van dit exotische landschap van Kreta. Busrit naar Sitia: 30 minuten 3e halte: Sitia - 1 uur en 20 minuten Deelnemers krijgen wat vrije tijd om de stad op hun eigen tempo te verkennen, langs de kosmopolitische strandweg te wandelen, koffie te drinken in een traditioneel café of de heerlijke lokale zelfgemaakte zoetigheden te proeven. Einde van de tour - Aankomst in de resorts: Inschepen in de bussen en terugrijden naar de hotels waar we de deelnemers 's ochtends hebben verzameld. Afhankelijk van het verkeer en de opstapplaatsen van elk hotel, zal de ophaaltijd terug naar het hotel verschillen. Terugreis per bus naar Heraklion: Ongeveer 2 - 3 uur

Alle activiteiten

37 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Ierapetra

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Ierapetra?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Agios Nikolaos

Andere activiteiten in Ierapetra

Wil je alle activiteiten in Ierapetra bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ierapetra

Gemiddelde beoordeling

4.3
(2.423 beoordelingen)

Sterk aanbevolen, Michael was een echt warme, geweldige kerel met kennis en gevoel voor humor. Hij is de geitenfluisteraar! We bezochten interessante traditionele dorpen, kochten Kretenzisch handwerk. Genoten van een royale taverna-maaltijd. veel foto's en goed gezelschap. 5-sterren volledig comfortabele landrover met airconditioning. De Zeus-grot is echt geweldig en je kunt een ezel gebruiken voor transport als je een beetje moe bent. Bedankt en de beste wensen voor Michael van je Australische vrienden Julie en Jason

Onze gids Dimitri vertelde het verhaal met passie. Was echt gemeend en onze groep was stil als hij sprak. Complimenten.

Halve dag uitstap... met tijdstippen en activiteiten die beantwoorden aan de realiteit. Aanrader!

Begeleiding door de gids tijdens het bezoek aan het eiland wordt op prijs gesteld

Genoten van het zwemmen. De rondleiding op Spinalonga was zeer interessant.