Kies data

IJsgrot van Katla

IJsgrot van Katla: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Vik: jeeptocht naar Katla-ijsgrot & gletsjerwandeling

1. Vanuit Vik: jeeptocht naar Katla-ijsgrot & gletsjerwandeling

Verken een natuurlijke ijsgrot op deze begeleide tocht vanuit Vik. Stap aan boord van een jeep in Vík en trek buiten de gebaande paden de IJslandse wildernis in. Gehuld in veiligheidsuitrusting reis je door een indrukwekkend berg- en gletsjerlandschap naar de ijsgrot van Katla. Reis vanuit Vik per jeep naar de machtige gletsjers en ijsgrotten van Zuid-IJsland. Met een stel stijgijzers onder je schoenen en je helm vastgegespt ben je klaar om dit natuurfenomeen te verkennen. Je wandelt over de Mýrdalsjökull-gletsjer, gelegen onder de vulkaan Katla. Dwaal door de grot en bewonder de spectaculaire kleurencombinaties van blauw, grijs en zwart, terwijl je gids vertelt over de Kötlujökull-gletsjer en de vorming van de ijsgrot van Katla.

Van Reykjavík: dagtrip naar de zuidkust met gletsjerwandeling

2. Van Reykjavík: dagtrip naar de zuidkust met gletsjerwandeling

Combineer een sightseeingtour met een gletsjerwandeling op deze kleine groepsdagtrip vanuit Reykjavík. Bewonder de watervallen Skógafoss, Seljalandsfoss en Gljúfrabúi. Wandeling op de Mýrdalsjökull-gletsjer. Bewonder het strand van Reynisfjara en bezoek het dorp Vík í Mýrdal. Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Reykjavik en passeert de geothermische krachtcentrale Hellisheiðarvirkjun. Stop bij de "Game of Thrones"-waterval met Skógafoss. Luister naar het verhaal over de verborgen schat achter de waterval. Reis naar de Mýrdalsjökull-gletsjer en luister terwijl je gids je veiligheidsinstructies geeft. Controleer uw veiligheidsuitrusting en raak het ijs. Wandel 2,5 uur met 1,5 uur doorgebracht op de prachtige gletsjer. Ga naar het zwarte zandstrand van Reynisfjara. Geniet van het uitzicht op de basaltzuilen die uitkijken op het strand en probeer een papegaaiduikerfamilie te spotten. Ga verder naar het charmante vissersdorpje Vík í Mýrdal om een kerk te bezoeken. Ga naar de watervallen Seljalandsfoss en Gljúfrabúi voordat je terugkeert naar Reykjavík.

Van Reykjavik: begeleide verkenning van Katla-gletsjer en grotten

3. Van Reykjavik: begeleide verkenning van Katla-gletsjer en grotten

Verlaat Reykjavik om de bevroren wildernis van IJsland te ontdekken. Maak een mooie rit naar het kustplaatsje Vik, voordat je off-road gaat in een jeep die is aangepast voor ijzige omstandigheden. Kom aan bij de Katla-gletsjer en loop over bevroren water om de ijsgrotten in te gaan. Trek vanuit Reykjavik naar het zuiden naar de kust van IJsland. Dompel jezelf onder in het schilderachtige landschap terwijl je rijdt en ontmoet watervallen, zwarte zandstranden en adembenemende bergachtige achtergronden. Vang een glimp op van Kekla in de verte, de meest actieve vulkaan van IJsland. Bezoek het kustplaatsje Vik, hopelijk niet verbonden met levende Vikingen, en bereid je voor op het begin van het avontuur. Spring in je aangepaste super jeep, die overal doorheen kan rijden. Ervaar de sensatie van off-road reizen om de Katla-gletsjer te bereiken. Kom aan in de wonderbaarlijke ijzige wildernis en bereid je voor op een duik in de ijsgrotten. Loop over het bevroren water met de meegeleverde stijgijzers en bevind je onder de Katla-gletsjer. Bewonder de manier waarop het licht door de grotten filtert.

Private South Coast, Ice Cave, & Black Sands Tour

4. Private South Coast, Ice Cave, & Black Sands Tour

De zuidkust van IJsland heeft veel ontzagwekkende kenmerken, waaronder de prachtige watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss en het prachtige Reynisfjara met zijn unieke zwarte zandstrand. Bezoek de topattracties van het zuiden en ervaar de verbazingwekkende diversiteit van IJsland, evenals het ontdekken en verkennen van verschillende lokale geheimen met een ervaren gids. Deze tour is aan de zuidkust van IJsland in een mooi klein pakket! Hoogtepunten van de tour: onze speciale mix van populaire sites en lokale geheimen! Doe mee aan deze fantastische sightseeingtour en ontdek enkele van de meest geliefde natuurlijke attracties langs de pittoreske zuidkust van IJsland. Dit is een geweldige kans voor bezoekers van IJsland die deze prachtige regio nog moeten verkennen, evenals voor reizigers die hopen hun vakantietijd in IJsland te maximaliseren. De zuidkust wordt algemeen beschouwd als een van de meest pittoreske routes van heel IJsland, een regio die wordt gekenmerkt door zijn ruige kustlijnen, verre berglandschappen en watervallen. Vanaf uw uitkijkpunt op de tourbus maakt u kennis met dit ongelooflijke landschap en krijgt u een echt inzicht in waarom IJsland zo gewild is als reisbestemming. Je maakt een stop bij twee van de populaire watervallen langs de zuidkust, Seljalandsfoss en Skógafoss. Deze attracties zijn het hele jaar door beschikbaar, waardoor ze een belangrijk bezoek zijn tijdens sightseeingtours in IJsland. Beide watervallen stromen respectievelijk op maar liefst 65 en 60 meter, Seljalandsfoss onderscheidt zich door een van de weinige watervallen in IJsland te zijn waar het mogelijk is om direct achter het water te lopen. Dit zorgt voor een aantal echt leuke, unieke snapshots. Skógafoss is breder en krachtiger dan Seljalandsfoss, en gasten kunnen hier zo lopen tot het water in de rotspoelen beneden stort. Verder langs de zuidkust maak je een stop bij het angstaanjagend mooie zwarte zandstrand, Reynisfjara. Hier kun je de ongelooflijke basaltstapels observeren die in de aangrenzende kliffen zijn ingebouwd, en vol ontzag staan terwijl de rollende golven van de Atlantische Oceaan dit prachtige panorama aanvullen. U krijgt ook de gelegenheid om het nabijgelegen kustplaatsje Vik te verkennen voordat u richting Dyrhólaey gaat. Dyrhólaey is een klein schiereiland dat ooit gescheiden stond van het vasteland van IJsland. Nu verbonden door een landbrug naar de rest van het land, is deze promenade beroemd geworden om zijn broedende vogels, een dramatische rotsboog en adembenemende uitzichten. Vanaf hier kunt u waarschijnlijk de uitlaatgletsjer, Sólheimajökull, in de verte zien glinsteren. We bezoeken en observeren ook een geheime ijsgrot wanneer de omstandigheden dit toelaten - dit is bij de prijs inbegrepen. Stel niet langer uit! Doe vandaag mee aan deze fantastische sightseeingtour en ook jij kunt de vele prachtige attracties langs de zuidkust van IJsland ervaren. Controleer de beschikbaarheid door een datum te kiezen.

  • Avonturen
  • Dagtochten
  • Privétours
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap IJsgrot van Katla

Wil je alle activiteiten in IJsgrot van Katla ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over IJsgrot van Katla

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 368 beoordelingen

Een zeer indrukwekkende ervaring met geweldige, nadrukkelijke en geduldige gidsen! Het verlaten van de grot is echter bijzonder uitdagend (maar beheersbaar dankzij de steun van de gidsen) en je zou geen gezondheidsbeperkingen in je benen moeten hebben en je aan natte touwen moeten kunnen vasthouden.

De tour is zeer goed georganiseerd. David onze gids was deskundig, humoristisch en erg aardig. We hadden 1a weersomstandigheden, vooral in de ijsgrot, die werd verlicht door de zon. Maar zelfs zonder de zon zou het nog steeds een zeer aan te bevelen tour zijn.

Punctuele rondleiding, jonge maar ervaren en competente gids. Enorm maar noodzakelijk transfervoertuig voor IJslandse off-road. Aanbevolen.

De gids was erg goed en erg grappig en hield rekening met de behoeften van de reizigers?

Super gave tour, waanzinnig mooie ijsgrot, zeker boeken, het is het geld zeker waard.