Ik Kil

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Ik Kil: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Chichen Itza en Cenote Ik-Kil: dagtour

1. Chichen Itza en Cenote Ik-Kil: dagtour

Verken de ruïnes van Chichen Itza met een gids tijdens een dagtour vanuit Cancun en/of Playa del Carmen. Kies tussen een privé- of kleine groepsreis en versla de drukte en de hitte met toegang in de vroege ochtend. Leer meer over de geschiedenis van Mexico met inzichtelijk commentaar van je gids van een van de nieuwe 7 wereldwonderen. Begin je avontuur met een vroege pick-up van Cancun of Playa del Carmen. Versla de drukte en de hitte als je aankomt bij de oude ruïnes van Chichen Itza. Volg je gids rond het eens zo bruisende complex en leer over de rijke geschiedenis, religie, cultuur en het dagelijkse leven van de Maya's. Dwaal rond de Mexicaanse piramides, staar naar de spectaculaire stenen beelden en maak foto's bij de glorieuze trappen van de ruïnes. Stap aan boord van een voertuig met airconditioning en vertrek net voordat de ochtend te warm wordt en de drukte toeneemt. Ga naar het charmante stadje Piste om even rond te kijken voordat je naar Cenote Ik Kil gaat. Bewonder de adembenemende uitzichten, maak foto's van het turquoise water en de weelderige vegetatie en neem misschien een snelle duik voordat je gaat lunchen. Nadat je je buik hebt gevuld met wat lokaal eten, stap je weer in het voertuig en ga je terug naar Cancun en Riviera Maya met niets anders dan kennis en herinneringen om je avontuur aan te herinneren.

...
Cancun: Chichén Itzá, cenote Ik Kil & Valladolid met lunch

2. Cancun: Chichén Itzá, cenote Ik Kil & Valladolid met lunch

Ga tussen  07:10 en 08:10 uur op weg naar het archeologisch terrein van Chichén Itzá en bereid je voor op een historische tour van 2,5 uur langs de beroemdste oude stad van de Yucateekse Maya. Chichén Itzá werd in 2007 uitgeroepen tot één van de 7 nieuwe wereldwonderen. Ooit was het de grootste stad van de Mayabeschaving, en de stad wordt ook als de meest mystieke gezien. Zie de schitterende Piramide van Kukulcan en bewonder de zuilenrij van de Tempel van de Krijgers. Je bekijkt de sterrenwacht en tempel 'El Caracol' en gaat verder naar hoogtepunten als de offerkuil van de Grote Balspelbaan, waar het oude balspel pok-ta-pok werd gespeeld. Je krijgt ook wat tijd om het terrein zelfstandig verder te verkennen. Neem daarna een verfrissende duik in de cenote Ik Kil en ontdek een ondergronds meer in een van de ondergrondse rivierennetwerken die heilig zijn voor de Maya's. Geniet van een lunch en rijd daarna naar Valladolid. Je brengt ongeveer 30 minuten door in de koloniale stad uit de 16e eeuw en begint daarna aan de terugreis. Je wordt tussen 18:30 en 19:30 uur afgezet bij je hotel.

...
Cancún: klassieke Chichen Itza-dagtour met lunch

3. Cancún: klassieke Chichen Itza-dagtour met lunch

Chichen Itza, gesticht in het jaar 514 na Christus, was ooit de hoofdstad van de oude Maya-beschaving. Nu kunt u de oude ruïnes bezoeken tijdens een dagtocht vanuit Cancún. Breng uw dag door met het verkennen van dit UNESCO-werelderfgoed, ook uitgeroepen tot een van de nieuwe 7 wereldwonderen. Uw dag begint met een rit die stopt bij een onderwatergrot, Cenote Ik Kil, waar u de unieke formatie kunt bewonderen en kunt zwemmen in het heldere water. Stop daarna voor een lunchbuffet met verse salades, soepen, rijst, kip, vis, groenten en regionale gerechten. Tijdens de lunch wordt u getrakteerd op een feestelijke show waar regionale mensen traditionele dansen op volksmuziek uitvoeren. Ga na de lunch verder met het bezoeken van de archeologische vindplaats. Eenmaal binnen word je meegenomen op een 1,5-uur durende tour met een gecertificeerde gids die je laat kennismaken met de geheimen van de Maya's. Je gids zal de historische betekenis van alle belangrijke sites uitleggen voordat je op eigen gelegenheid van de ruïnes kunt genieten.

...
Vanuit Cancun: dagtour Chichen Itza

4. Vanuit Cancun: dagtour Chichen Itza

Reis terug in de tijd en ontdek één van de nieuwe Wereldwonderen op een dagtrip naar de Maya tempels van Chichen Itza. Je reist per bus langs de kust van de Maya Riviera en eet onderweg ontbijt. Bij aankomst neemt je gids je mee op een fascinerende tour langs de archeologische overblijfselen, en je leert de wereld aanschouwen door de ogen van de Maya's. Je ervaart de geschiedenis van Mexico bij monumenten als de Piramide van Kukulcan en de Tempel van Duizend Zuilen. Je hebt vrije tijd om de magische plaats zelf te verkennen, voordat je naar de cenote (zinkgat) van Ik-kil gaat. Zwem in de koude en mysterieuze ondergrondse wateren en leer waarom zij heilig waren voor de Maya's. In een plaatselijk restaurant proef je de smaken van Yucatan en Mexico. Vervolgens ga je met de bus terug naar Playa del Carmen en Cancun. Aan boord wordt water, frisdrank en bier geserveerd en voordat je teruggaat rijd je rond de koloniale stad Valladolid, gebouwd in 1545 boven het Maya stadje Zaci-Val.

...
Cancún/Playa del Carmen: Chichen Itza, Ik Kil en Coba

5. Cancún/Playa del Carmen: Chichen Itza, Ik Kil en Coba

Je krijgt een rondleiding vanaf Cancun naar 2 fascinerende archeologische vindplaatsen: de Maya-ruïnes van Chichen Itza en Coba. Chichen Itza staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en is een van de nieuwe 7 wereldwonderen. Ontdek de majestueuze tempels, zoals de typische Piramide van Kukulcán. In Coba ontdek je een heel andere plek, die nog grotendeels verborgen is onder de jungle. Klim naar de top van Mohoch Mul, de hoogste piramide van de regio. Bij deze activiteit ga je ook zwemmen in een geheime cenote. Het frisse water van Ik Kil verfrist lichaam en geest.

...
Chichen Itza, Coba en Tulum privétour met lunch

6. Chichen Itza, Coba en Tulum privétour met lunch

Ontdek de bakermat van de oude Maya-beschaving tijdens een privétour door Chichen Itza, UNESCO-werelderfgoed. Bewonder de belangrijkste monumenten, zoals de Kukulkan-piramidetempel en de kolommen van de Tempel van Duizend Strijders. Leer meer over hun oude overtuigingen op het observatorium van de El Caracol-tempel en andere attracties. Koel vervolgens af in een van de heilige ondergrondse zwemgaten in de Ik-Kil cenote . Geniet van een lunchbuffet voordat je de Lost City van Coba bezoekt. Verken het netwerk van tempels per fiets en beklim de hoogste piramidetempel op het schiereiland Yucatan voor een panoramisch uitzicht op het regenwoud. Sluit af met een bezoek aan de archeologische vindplaats Tulum. Bewonder de belangrijkste monumenten van de enige Maya-ruïnes in Mexico, gelegen aan de zijkant van een klif. Krijg een prachtig uitzicht op de Caribische Zee en voel het zachte witte zand tussen je voeten.

...
Chichen Itza-dagtour: Xichén Clásico

7. Chichen Itza-dagtour: Xichén Clásico

Bezoek de heilige Maya-stad Chichen Itza, een UNESCO-werelderfgoed en een van de New7Wonders of the World. Je tweetalige gids neemt je mee op een rondleiding door de archeologische vindplaats, laat je de belangrijkste piramides zien voordat je het gebied op eigen gelegenheid gaat verkennen en van het uitzicht kunt genieten. Tijdens deze dagtour reis je ook naar de oude Xcajum-cenote , gevormd door het instorten van een grot. Je bereikt de cenote door 25 meter onder het oppervlak af te dalen via een trap die in de kalksteenrots is uitgehouwen. Geniet van een duik in de diepe natuurlijke put die open is naar de hemel! Je zult ook genieten van een heerlijke lunchbuffet op de site (drankjes tegen extra kosten).

...
Chichen Itza, Coba en Ik-Kil Cenote: privétour

8. Chichen Itza, Coba en Ik-Kil Cenote: privétour

Geniet van een privéreis van 11 uur naar 3 topattracties in Yucatan, aankomend in Chichen Itza voor de drukte. Chichen Itza werd onlangs uitgeroepen tot een van de New7Wonders of the World. Loop langs de kolommen in de tempel van 1.000 krijgers. Beklim El Castillo, de 98-voet hoge piramide die torent over het oude terrein. Meer informatie over de Maya-cultuur en geschiedenis. Ga door naar Ik-Kil Cenote, een zoetwater-zwemgat dat de Maya's als heilig beschouwden. Klim naar beneden in de cenote voor een duik in het mineraalrijke turquoise water en tank daarna bij met een traditionele Mexicaanse lunchbuffet. Na de lunch bezoek je Coba, nog een andere oude stad, waar je de hoogste piramide op het Maya-schiereiland kunt beklimmen.

...
Van Cancún en Riviera Maya: tweedaagse tour naar het schiereiland Yucatán

9. Van Cancún en Riviera Maya: tweedaagse tour naar het schiereiland Yucatán

Ontdek de cultuur, geschiedenis en tradities van het schiereiland Yucatán tijdens deze tweedaagse tour. Dag 1 Je wordt opgehaald bij je hotel en reist rechtstreeks naar het archeologische complex Chichen-Itza. Wees getuige van de Piramide van Kukulkan, een van de nieuwe Seven Wonders of the World en The Temple of Warriors, naast andere locaties in het complex. Leer meer over de Maya-cultuur en de invloed van het Maya-volk op astronomie en wiskunde. Na al dat verkennen kunt u afkoelen met een verfrissende duik in een van de beroemdste cenotes van Mexico, Ik-Kil. Bezoek 's middags de hoofdstad van het schiereiland, Merida. Geniet van een rondleiding door de stad en bekijk koloniale huizen, het centrale plein en de beroemde laan Paseo de Montejo. Na uw tour checkt u in bij uw 4*-hotel voor de nacht. Dag 2 Na het ontbijt in het hotel gaat u naar de archeologische vindplaats van Uxmal, waar 2 prachtige tweelingpiramides op u wachten. Klim naar de top van de Magician's Pyramid en wees getuige van de unieke architectuur. Bezoek daarna een volledig vrouwelijk klooster, het huis van de gouverneur en de Tempel van Schildpadden. Bezoek later een cacaoplantage en ontdek de geschiedenis van dit heerlijke drankje. Leer een oud bereidingsritueel en sluit je bezoek af met een traditioneel gebrouwen kopje cacao. Bezoek 's middags het oude dorp Yashkopoil, dat is vernoemd naar een oude boerderij. Maak een wandeling rond de boerderij en leer over de geschiedenis van de voormalige bewoners. Ga ten slotte naar de stad Izamal. Sta versteld van de volledig gele architectuur van de stad en bezoek een museum dat in een voormalig klooster is gebouwd. Bekijk de koloniale gebouwen en oude piramides van de stad tijdens een ritje in een paardentaxi voordat je 's avonds terugkeert naar Cancún.

...

Sitemap Ik Kil

Wil je alle activiteiten in Ik Kil ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ik Kil

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 386 beoordelingen

Een must tijdens je reis naar Mexico?

Deze activiteit is geweldig. Ze zien ons op het moment dat ze ons dat hebben verteld. Het personeel was zeer professioneel en vriendelijk. De Chichen Itza was geweldig en de gids was een expert. Vertelde ons alles over de geschiedenis en we hadden ook tijd voor foto's en winkelen. De cenote ligt op slechts 5 minuten van de Chichen Itza en is geweldig. Zit niet veel tijd in maar was perfect. Ik zou indien mogelijk wat langer blijven. Is absoluut een prachtige plek. Om te eindigen gingen we naar Valladolid. . er is vrije tijd, dus je kunt door de stad gaan wat je wilt. We gingen naar de chocolatier en het museum. De Mexicaanse chocolade is ook iets dat iedereen moet proberen. Heel goed. Je hebt daar ongeveer 30 minuten en gaat dan terug naar Cancun. Is ongeveer 2.30 uur reizen, dus ze zijn erg beperkt met tijden. De bus is zeer comfortabel en de chauffeur had drankjes voor de reis die je voor een goede prijs kunt kopen. Deze ervaring is zeker een aanrader. Alles was perfect.

Ondanks de lange reis zijn ze absoluut niet moe. Met dank aan de geweldige gids Elizabeth! Het heeft ons de hele tijd vermaakt en heeft daarom niet eens gemerkt hoe 3 uur voorbij is gegaan. Perfect samengesteld programma. En opwindend en onderhoudend.

We hielden van onze dag! Tino was een uitzonderlijke gids met zijn zeer complete en humoristische rondleiding! Bedankt voor deze prachtige dag!

De tour was geweldig. Alleen voor het Valladolid-gedeelte wil ik meer informatie over de plaats en de geschiedenis ervan.

Een zeer mooie, zij het ietwat vermoeiende dag.

Over het algemeen tevreden, maar zou een uur moeten wachten op afhaling zonder info, tel. Toegankelijkheid slecht