Île aux Cerfs

Île aux Cerfs: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Ile aux Cerfs: dagvullende rondvaart met BBQ lunch

1. Ile aux Cerfs: dagvullende rondvaart met BBQ lunch

Met de 13 meter lange  catamaran 'Island Hopper' vaar je van Pointe Jerome naar het privé-eiland Ile aux Cerfs. Arriveer op een prachtige locatie om te zwemmen in de kalme wateren of te snorkelen tussen de kleurrijke rifvissen. Ontspan onder de heerlijke zon en geniet van de rust ver weg van alle drukte. Geniet daarna op de boot van een heerlijke BBQ lunch die aan boord is klaargemaakt en wordt geserveerd door de vriendelijke bemanning. Krijg wat tijd voor jezelf om Ile aux Cerfs zelfstandig te verkennen. Wandel over het  spectaculaire strand en ontspan in deze mooie omgeving. Met een koud drankje in de hand vaar je weer terug naar Pointe Jerome.

Vanuit Trou D'eau Douce: catamaran-boottocht Île aux Cerfs

2. Vanuit Trou D'eau Douce: catamaran-boottocht Île aux Cerfs

Vertrek in de ochtend vanuit Trou D'eau Douce en vaar op een goed ingerichte catamaran over het kristalheldere water van Mauritius. Onderweg naar de adembenemende GRSE-watervallen, glijd je over de zee, met tijd om te zonnebaden en ontspannen op het dek van de brede catamaran. Met een beetje geluk zie je onderweg zelfs wat apen. Na de indrukwekkende waterval te hebben bewonderd, spring je in het water om te snorkelen op een perfecte, verborgen plek. Na afloop kun je genieten van een BBQ-lunch aan boord, onderweg naar het paradijselijke Île aux Cerfs, waar je een tijdje kunt ontspannen op het ongerepte strand. Wandel rond in het tropische wonderland en keer dan terug naar de boot, en terug naar de haven.

Van Trou d'Eau Douce: groepsspeedboottocht naar Ile aux Cerfs

3. Van Trou d'Eau Douce: groepsspeedboottocht naar Ile aux Cerfs

Ontmoet je gids op het centrale ontmoetingspunt in Trou d'Eau Douce. Ontvang een korte briefing over het reisschema van de dag en ga naar de steiger. Klim aan boord van de speedboot en vaar weg naar het prachtige Ile aux Cerfs. Rijd met hoge snelheid langs de kust naar de lagune. Reis vervolgens landinwaarts naar de prachtige Grande Rivière South East-waterval. Bewonder de prachtige witte zandstranden, turquoise wateren en weelderige groene mangroven van het hele eiland. Geniet van een heerlijke strandbarbecue terwijl u geniet van de schoonheid van uw omgeving, voordat u terugkeert naar Trou d'Eau Douce.

Mauritius: dagrondvaart Île aux Cerfs

4. Mauritius: dagrondvaart Île aux Cerfs

Maak optimaal gebruik van de natuurlijke veiligheidszone terwijl je over de baai Trou d'Eau Douce vaart en ervaar een paradijselijke dag binnen de beschermende armen van het oostelijke rif. De catamaran vertrekt om 09:30 uur vanuit Four a Chaux en vertrekt naar de lagune. Vaar in de langste lagune van het eiland langs de oostkust en blijf binnen het barrièrerif. Je hebt de keuze om de watervallen van Grand River zuidoost te bezoeken, te snorkelen in de baai van Deux Freres of bezoek het beroemde Ile aux Cerf met al zijn activiteiten. Als alternatief kun gewoon de schoonheid van het turquoise water bewonderen. Vaar verder naar beneden naar één van de kleine eilanden, waar de boot in de buurt aanmeert voor een heerlijke BBQ bereid door je ervaren bemanning.

Mauritius: dagje speedboottocht naar Ile aux Cerfs & BBQ

5. Mauritius: dagje speedboottocht naar Ile aux Cerfs & BBQ

Breng een volledige dag door met het verkennen van het prachtige eilandparadijs Mauritius per speedboot. Vertrek om 09:30 uur  en pauzeer na een korte tijd om te zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water. Bewonder het onderwaterleven in zee  en zwem tussen prachtige koralen en felgekleurde tropische vissen. Snorkeluitrusting is aanwezig op de boot. Ga door met varen en zie het scheepswrak d' Alblair  van 1902 op de koraalbarrière, en maak een korte bezoek  aan het oude vuurtoreneiland.  Daarna neemt de speedboot je mee langs de oostkust en vervolgens stroomopwaarts langs de Grand River (de langste rivier van Mauritius), eindigend bij een prachtige  waterval. Vervolgens wordt een BBQ van gegrilde kip en vis geserveerd op één van de prachtige stranden:  Île aux Cerfs Island. Île aux Cerfs Island. Hier heb je de tijd om te ontspannen en te genieten van een duik voordat je naar de laatste halte  op  Ile aux Aigrettes vaart. Op  Ile aux Aigrettes geniet je van een laatste drankje in een natuurlijk zwembad, vergezeld van een overvloed aan zeesterren. Aan boord zijn de hele dag frisdranken, lokaal bier en rum beschikbaar. Je komt terug op het strand van Shandrani Hotel tussen 16:00 tot 16:30 uur.

Trou d'Eau Douce: eilandavontuur aan de zuidoostkust

6. Trou d'Eau Douce: eilandavontuur aan de zuidoostkust

Ga op een speedboottocht over de Blauwe Baai en bezoek in 1 dag de gehele zuidoostkust van Mauritius en de nabijgelegen eilanden. De tocht is inclusief een bezoek aan het beroemde eiland Île aux Cerfs en de ongerepte cascade van Grand River South East, maar ook Île aux Phares en Île de la Passe. Zo krijg je de kans om meer te leren over de geschiedenis van Mauritius in het koloniale tijdperk. Op Île aux Phares staat, zoals de naam suggereert, een oude vuurtoren van meer dan 200 jaar oud, nu een historisch monument. In 1810 werd er op Île aux Phares en Île de la Passe strijd gevoerd tussen de Fransen en Britten, die bekend staat als de zeeslag van Grand Port; de enige overwinning van de Napoleaanse zeemacht, ook genoemd op de Arc de Triomphe in Parijs. Naast het historische aspect van de eilanden, krijg je ook de gelegenheid een fascinerend zicht te zien, in het water. Het contrast tussen beide kanten van het eiland is adembenemend: aan de ene kant ligt de lagune, turquoise en kalm, en aan de andere kant slaan de grote golven van de Indische Oceaan tegen het eiland. Na een bezoek aan le aux Aigrettes, waar je kunt zwemmen, ga je terug naar Île aux Cerfs, waar een lunch zal worden geserveerd. Ontspan, lig in de zon of ontspan gewoon op het strand of in het kristalheldere water van Île aux Cerfs. Keer dan terug naar het trefpunt in Trou d'Eau Douce.

Van Blue Bay: Ile aux Cerfs Speedbootexcursie met BBQ

7. Van Blue Bay: Ile aux Cerfs Speedbootexcursie met BBQ

Je speedbootexcursie van een hele dag begint om 09:30 uur vanaf het Blue Bay Public Beach, in het zuidoosten van Mauritius. In het begin heb je de mogelijkheid om te snorkelen in het Blue Bay Marine Park, het grootste koraalreservaat van Maurtius. Daarna gaat de excursie langs de prachtige kust van Point d´ Esny, in de richting van Mahebourg, de voormalige hoofdstad van het eiland, en verder naar het eiland - Ile aux Phare. Hier heeft u tijd om de oude vuurtorenruïne te bezoeken of om over het eiland te wandelen. In verband hiermee gaat de tour verder in de richting van Ile aux Cerfs, waar u vervolgens de Grand-River-South-East binnengaat om de waterval te bezoeken. Naast het prachtige landschap is het de thuisbasis van enkele brutale apen. Let op! Voor de lunch krijg je een BBQ met vis en kip aangeboden, maar als je de voorkeur geeft aan een vegetarische maaltijd, geef dit dan aan bij je reservering. Uiteraard zijn ook diverse alcoholische dranken en frisdranken inbegrepen tijdens de maaltijd en de gehele excursie. Geniet van uw maaltijd en pauzeer op een strand, gelegen bij de ingang van de lagune van Île aux Cerfs. Op de terugweg heb je nog een ontspannende gelegenheid om te zwemmen en snorkelen in de omgeving van Ile aux Aigrettes; voordat je terugkeert naar het Blue Bay Public Beach, waar de excursie rond 16:00 uur tot 16:30 uur eindigt.

Mauritius: catamarancruise van Bluebay naar Ile aux Cerfs

8. Mauritius: catamarancruise van Bluebay naar Ile aux Cerfs

Voor een heerlijke ontspannende dag aan zee kunt u een volledige dag doorbrengen op deze catamaran-excursie naar het hemelse eiland Ile aux Cerfs. Vaar binnen de veiligheid van de grootste turquoise lagune van Mauritius langs de historische wilde oostkust van het eiland. Uw catamaran vertrekt vanaf Pointe Jerome, in de buurt van het authentieke dorp Mahebourg en het Marine Park van Blue Bay, dat beschermd is onder de International Ramsar Convention. U kunt snorkelen en zwemmen voordat u de waterval Grande Riviere Sud Est in zijn prachtige natuurlijke omgeving bezoekt. Hier zijn nog enkele 18e-eeuwse stadsmuren te zien. Ze waren getuige van enkele zware Corsair-activiteiten en schermutselingen op zee. In 1810 was dit het toneel van de 'Battle of Vieux Grand Port' tussen de Fransen en de Engelsen. Geniet van een barbecuebuffet dat wordt bereid en geserveerd aan boord door uw vriendelijke bemanning. Dit bestaat uit de beroemde gerookte marlijnmousse, gegrilde vis, kip en worst, rijst- en aardappelsalades, rauwkost, versgebakken brood, vers fruit en koffie.

Van Point Maurice: privé speedboot naar Ile Aux Cerfs

9. Van Point Maurice: privé speedboot naar Ile Aux Cerfs

Geniet van een privé speedboottocht vanuit Pointe Maurice, het perfecte dagje uit voor uw groep. Voel de spanning van de golven die tegen je boot kabbelen, de zee die je gezicht besproeit en de oceaan om je heen. Kies deze optie (in tegenstelling tot de catamarancruise) als je wilt genieten van de opwinding van een snellere rit op het kristalheldere water van Mauritius. Je vaart vanaf de steiger van Pointe Maurice en gaat snorkelen. Ontdek het ongelooflijke onderwaterleven rond deze zandbank. Drink een koud drankje terwijl u het landschap bewondert en laat u verleiden door de schoonheid van de lagune, omringd door bergen. Ga naar Ile aux Cerfs waar de lunch wordt geserveerd in een rustige hoek van een privéstrand. Zonnebaad op het strand en geniet van een duik in het helderblauwe water voordat u terugkeert naar Trou d'Eau Douce, waar u rond 15.30 uur aankomt.

Bootcruise Sirene d'or naar Ile aux Cerfs met lunch

10. Bootcruise Sirene d'or naar Ile aux Cerfs met lunch

Ontmoet je gids op het centrale ontmoetingspunt in Trou d'Eau Douce. Ontvang een korte briefing over het reisschema van de dag en ga naar de steiger. Vertrek om 9.30 uur en vaar richting Ile aux Cerfs. Bij aankomst op het eiland om ongeveer 11:00 uur stop je om te snorkelen in een prachtige lagune, waar je de levendige onderwaterwereld kunt verkennen. Geniet aan boord van een heerlijke barbecue-lunch, met drankjes en live Sega-muziek. Ga na de lunch naar de Grande Rivière South East-waterval. Bewonder de schoonheid van deze rustige locatie en geniet van een verfrissende duik in de natuurlijke zwembaden. Keer dan om ongeveer 16:00 uur terug naar de steiger in Trou d'Eau Douce.

  • Wateractiviteiten
14 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Île aux Cerfs

Wil je alle activiteiten in Île aux Cerfs ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Île aux Cerfs

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 458 beoordelingen

Eerst zijn we een hele tijd naar de waterval gevaren en daarna hebben we de inkt erop gezet zodat wie wilde een uurtje de zeebodem kon verkennen. Na het eten gingen we naar Ile aux Cerfs waar we 1u45 vrij konden rondlopen. Zeer goede sfeer op de boot. Zeer vriendelijk en zorgzaam personeel. Ruimte voor iedereen aan boord. Barbecue direct op de boot gegeten wat uitstekend was. Alles wat je kunt verwachten van een geweldige dag op zee.

Heerlijke dagtocht. We hebben veel meer gezien en gedaan dan Ile aux Cerfs (bezoek aan Ile au Phare, snorkelen, aperitief in het water bij Ile aux Aigrettes en onze gids wist zelfs dolfijnen en reuzenschildpadden te spotten). Heel erg bedankt aan Kevin, onze gids voor deze prachtige dag en voor de Mauritaanse "koffie" :)!

Fijne dag gehad! Personeel is super vriendelijk, leuke muziek en het eten was goed. Ze zorgden er voor dat er niks aan ontbrak de hele dag. Het eiland zelf is niet heel veel aan, maar leuk om even wat rond te lopen. Wij vonden het aan boord in ieder geval prachtig en zeker een aanrader om een dag te doen!

Een verrassende excursie. Helemaal aanbevolen! Veel dank aan Keni voor de geweldige dag die ze ons heeft laten doorbrengen.

Zeer mooie reis. Gidsen erg vriendelijk en behulpzaam. Lunch op de catamarantop. We hebben veel gezien en meegemaakt.