Kies data
Belevingen in

Île de la Cité

Île de la Cité: De beste dingen die je niet wil missen

Parijs: 1 uur durende rondvaart over de Seine

1. Parijs: 1 uur durende rondvaart over de Seine

Maak een rondvaart over de rivier de Seine, beginnend aan de voet van de Eiffeltoren. Vaar rustig onder de bruggen van Parijs door en bewonder de reeks prachtige monumenten langs het water, terwijl je luistert naar toelichting over Parijs en de bezienswaardigheden waar je langs vaart. Tijdens de rondvaart kom je langs de Eiffeltoren, de Notre Dame, het Hôtel de Ville, het Louvre en nog veel meer. Je kunt ook kiezen voor een avondrondvaart voor een totaal andere blik op de Lichtstad, die bij het vallen van de avond in de schijnwerpers wordt gezet.  Individuele audiogidsen zijn beschikbaar in 14 talen en geven toelichting over Parijs en haar geschiedenis, monumenten en architectuur. Houd er rekening mee dat de audiogids beschikbaar is via je smartphone door aan boord verbinding te maken met wifi.

Parijs: het Louvre en rondvaart over de Seine

2. Parijs: het Louvre en rondvaart over de Seine

Bezoek de meesterwerken van het Louvre, een van de populairste bestemmingen ter wereld. Maak vervolgens een rondvaart over de prachtige Seine en bewonder de beroemde monumenten in de stad. Als het grootste museum ter wereld verpakt het Louvre 35.000 kunstwerken in een tentoonstellingsruimte van 73.000 vierkante meter in 3 vleugels. Elke vleugel telt meer dan 70 zalen en toont vele schilderijen en kunstvoorwerpen. Bekijk de iconische Mona Lisa, bewonder duizenden verbazingwekkende schilderijen en wandel tussen perfecte beeldhouwwerken. Boek de optie met een audiogids inbegrepen en verbeter je ervaring en begrip van de getoonde werken. Na het bezoek aan het Louvre maak je een rondvaart op de Seine gedurende 1 uur. Je bekijkt meer van de iconische monumenten van Parijs, zoals het Institut de France, de Eiffeltoren, Notre Dame, Conciergerie, het Musee de Orsay, het Hotel de Ville en meer. Aan boord heb je gratis toegang tot een audiogids in je gekozen taal die je zal helpen meer te weten te komen over de enorme geschiedenis die aan elk monument verbonden is.

Parijs: voorrangsticket naar Sainte Chapelle

3. Parijs: voorrangsticket naar Sainte Chapelle

Ontdek de opmerkelijke gotische stijl en het prachtige glas-in-loodwerk van de Sainte Chapelle-kathedraal in Parijs met dit voorrangsticket. Bewonder dit juweel van de Franse gotiek in je eigen tempo met een handig boekje. Breng een uur door met het bewonderen van de spectaculaire glas-in-loodramen die de Sainte Chapelle zo beroemd hebben gemaakt. De glas-in-loodramen, verdeeld over 15 ramen van elk 15 meter hoog, tonen 1.113 scènes uit het Oude en Nieuwe Testament. Leer meer over deze glasafbeeldingen met behulp van je tourboekje. Ontdek feiten over heilige relikwieën en voorwerpen zoals de Doornenkroon of het Beeld van Edessa die hier ooit werden bewaard. Kijk omhoog naar het met sterren beschilderde plafond.

Parijs: boottocht & crêpes proeven bij de Eiffeltoren

4. Parijs: boottocht & crêpes proeven bij de Eiffeltoren

Je ontvangt je tickets, die op elk moment gebruikt kunnen worden tot en met de geldigheidsdatum vermeld op het ticket, via e-mail. Je kunt kiezen om de boottocht voor of na je crêpeproeverij te doen.  Ga voor de boottocht van 1 uur naar "Bateaux Parisiens" / Port de la Bourdonnais, net naast de Eiffeltoren, om aan boord te gaan. Geniet, terwijl je over de Seine vaart, van de geschiedenis van Parijs en haar vele monumenten, zoals het Louvre, het Orsay, de kathedraal de Notre-Dame en de vele bruggen met hun unieke architectuur.Geniet van de audiogidstoelichting aan boord, beschikbaar in 14 talen, die je ook kunt beluisteren via een app op je smartphone.  Toon vervolgens (voor of na je boottocht) je voucher aan het personeel bij het buffet Régalade de la Tour Eiffel, aan de voet van de Eiffeltoren. Proef een Franse crêpe met Nutella, suiker, citroen, jam of slagroom. Bewonder het schilderachtige uitzicht op de Eiffeltoren en de rivieroever van Parijs terwijl je geniet van deze heerlijke Franse delicatesse.Profiteer tevens van korting om een drankje te bestellen bij het pannenkoekenhuis.

Parijs: Notre Dame Outdoor Walking Tour met toegang tot de crypte

5. Parijs: Notre Dame Outdoor Walking Tour met toegang tot de crypte

Bekijk wat er overblijft van de beroemde Notre Dame na de brand van 2019 en bewonder een van de meest iconische en historische gebouwen van Parijs. Bezoek de archeologische crypte van Parijs en bekijk de fundamenten van de oude stad tijdens deze buitenwandeling overdag. Zie de Notre Dame, een onmisbare stop bij een bezoek aan Parijs, en zie wat er overblijft van de geschiedenis, tragedie en mooie toekomst van deze geliefde kathedraal na de verwoestende brand in deze Notre Dame-wandeltocht. Leer hoe de bouw begon in 1163 en meer dan een eeuw duurde om te voltooien en herbeleef de nacht toen mensen over de hele wereld met afgrijzen toekeken hoe de kathedraal de lucht vulde met as, hoorden wat er verloren was maar ook wat er werd gered. Deel in het verhaal van overleven dankzij de moedige reddings- en herstelinspanningen van eerstehulpverleners. Loop met een gids rond de plaats van de brand, terwijl ze first-person perspectieven delen over deze historische gebeurtenis. Bewonder de iconische kenmerken van de bekende gevel, inclusief de torens en legendarische waterspuwers, en herbeleef de momenten waarop hun voortbestaan onzeker was. Kom zo dicht mogelijk bij Point Zero, het geografische centrum van Parijs dat soms wordt beschouwd als een plaats van geluk, op een steenworp afstand van de beroemde kathedraal. Rond de wandeling af bij de ingang van de archeologische crypte onder de Notre Dame. Kom meer te weten over deze unieke plek voordat je ondergronds gaat voor een zelfstandig bezoek aan de fundamenten van Île de la Cité, het oorspronkelijke Parijs.

Parijs: fietstocht in de charmante steegjes en pleintjes

6. Parijs: fietstocht in de charmante steegjes en pleintjes

Je fietstocht van 3 uur begint voor het stadhuis. Met deze begeleide fietstocht ontdek je in een klein gezelschap de historische wijken van Parijs. De ervaren lokale gids zal je de verborgen pareltjes van het oude Parijs laten zien en meer vertellen over de indrukwekkende geschiedenis. Je begint op het Île de la Cité, rijdt richting  Île Saint-Louis, dat grotendeels onveranderd is gebleven sinds de 17e eeuw. Je steekt de Seine over en gaat de middeleeuwse Marais in, beroemd om zijn joodse gemeenschap en zijn rijke gay-cultuur. Fietsend langs oude huizen en trendy hotspots bereik je het eerste Koningsplein met zijn prachtige gebouwen. Fiets daarna over Place de la Bastille en maak kennis met de geheimen van de legendarische gevangenis en de beroemde Dag van de Bastille. Je ontsnapt aan het stadsverkeer en fietst  over het fietsvriendelijke pad langs de Seine en bereidt je voor op een pauze met een lekker drankje langs het water. Daarna, is het tijd om de linkeroever te ontdekken. Van 's werelds oudste bedrijf, dat 1154 jaar oud is, ga je naar het literaire Saint Germain des Prés en ontdek je de geliefde cafés en kunstgalerieën van de Parijzenaren. Odéon en Luxembourg laten je zien hoe de koningen, koninginnen, revolutionairen en Napoléon zich mengden in een ballet dat eindigde in een bloedbad. Na een rustpauze in de favoriete tuin van de locals bereik je de Sorbonne-universiteit en het Quartier Latin, waar antieke Romeinse ruïnes zich afwisselen met de achterafstraatjes, die ten tijden van de middeleeuwen tot de gevaarlijkste van de stad behoorden. Deze tocht is perfect om je vakantie mee te beginnen,   je leert de stad kennen en hebt daarna een goed overzicht om zelfstandig op avontuur te gaan.

Parijs: 2-uur durende rondvaart over de Seine met lunch

7. Parijs: 2-uur durende rondvaart over de Seine met lunch

Beleef een dag op de rivier de Seine in het centrum van Parijs aan boord van deze cruise. Geniet van een heerlijke 3-gangenlunch à-la-carte, gecombineerd met heerlijke wijnen. Bekijk iconische bezienswaardigheden, zoals de Notre Dame, het Louvre en nog veel meer. Je ontmoet je gastheer of -vrouw in de Port de la Bourdonnais in Parijs om aan boord van de cruise te gaan. Neem plaats, leun achterover, ontspan, geniet van de tocht en luister naar het commentaar van de bemanningsleden terwijl je in stijl op de rivier vaart. Ruik het zoete aroma uit de keuken terwijl de koks jouw lunch bereiden. Afhankelijk van je boekoptie ontvang je het premier-, privilege- of etoile-servicepakket. Proef een heerlijke 3-gangenlunch, waarvan je smaakpapillen meer zullen verlangen. In combinatie met champagne, wijnen en kaas, afhankelijk van het arrangement dat je boekt.  Vol gevoel? Geen zorgen, geniet van een kopje thee of koffie, ontspan en bewonder het uitzicht. Bekijk Parijs vanuit een ander perspectief en bewonder het voormalige treinstation Beaux-Arts van het Musée d'Orsay. Geniet van het panoramische uitzicht vanaf de glazen boot. Zorg ervoor dat je foto's maakt van de Bibliothèque nationale de France, de gouden koepel van Les Invalides en de bombastische gebouwen van het Franse parlement. 

Ontdek nachtelijk Parijs in een oldtimer met een local

8. Ontdek nachtelijk Parijs in een oldtimer met een local

Bekijk de mooiste gebouwen en meest verbazingwekkende uitzichten op het nachtelijke Parijs met een één uur durende tour in een klassieke Citroën 2CV. De auto is een icoon van de Franse auto-industrie, de eigenzinnige 2CV werd van 1948 tot 1990 gebouwd en was razend populair door zijn herkenbare ontwerp. Ontdek waarom Parijs bekend staat als Lichtstad, en hoor hoe het de eerste Europese stad was die in 1828 de straten begon te verlichten met gaslampen. Je persoonlijke chauffeur haalt je op bij je hotel of een andere centrale locatie in Parijs en rijdt de Champs Elysees af naar de prachtige Arc de Triomphe. Bewonder de fantastische Eiffeltoren die 's nachts nóg indrukwekkender is wanneer deze volledig verlicht is. Rij langs het Louvre, de Notre Dame, Opera Garnier, Ile de la Cité, Petit et Grand Palais en meer.

Paris: Sunset Musical Cruise on the Seine River

9. Paris: Sunset Musical Cruise on the Seine River

Ga op avontuur en maak op een cruise bij zonsondergang door Parijs. Geniet van de tocht over de Seine onder het genot van een aperitief.  Bewonder de monumenten en dokken die als decor dienen voor deze fantastische avond. Bewonder tijdens deze tocht van 1 uur de meest iconische monumenten van Parijs, zoals het Louvre, het Musée d'Orsay, de kathedraal Notre Dame, het Grand Palais, de Eiffeltoren en nog veel meer.  Tommy Marcus, een beroemde Parijse DJ, heeft speciaal voor deze cruise een unieke mix met housemuziek gemaakt. Snuif deze electro lounge-sfeer op met een drankje in je hand.

Parijs: rondvaart over Seine met commentaar

10. Parijs: rondvaart over Seine met commentaar

Je begint je dag in Parijs met één van de meest betoverende attracties en maakt een 2,5-uur durende rondvaart door het kanaal Saint-Martin en de rivier de Seine. Je vertrekt in het centrum van het Parc de la Villette en vaart rustig door het kanaal naar Rue de verhoogde brug van de Crimée, die door het Bassin de la Villette vaart, voordat je de magnifieke Rotonde van Ledoux betreedt. Je begint je avontuur in het centrum van Récollets, waar je Hotel du Nord ziet. Je ontdekt het echte kanaal Saint-Martin, gevuld met de poëzie van zijn romantische paden en voetgangersbruggen, omzoomd door kastanjebomen en bevolkt door vissers. Dan zal de boot in duisternis worden gedompeld als je een tunnel van meer dan anderhalve kilometer binnengaat en je door een mysterieuze ondergrondse kluis vaart die is geperforeerd door lichte gaten. Vol met magie en schoonheid, wanneer je in het licht komt in Arsenal Port, zie je de Julykolom van Place de la Bastille voor je. Je komt nu de Seine binnen. Hieruit maak je een korte vaart door de rivier de Seine, langs het Île Saint-Louis en het Île de la Cité en eindig je rond 12:15 uur in het Musée d'Orsay.

Sitemap Île de la Cité

Wil je alle activiteiten in Île de la Cité ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Île de la Cité

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 25.503 beoordelingen

De pass is heel waardevol en geeft zeer veel mogelijkheden en flexibiliteit. Minpuntje: duidelijke richtlijnen mbt de reservatie voor een specifiek tijdsslot voor activiteiten waarvoor dit via de pass niet kan (maar wel via de website van de activiteit zelf). Het bleek voor deze activiteiten effectief niet nodig om een tijdsslot te reserveren en het aanbieden van de Paris / museum pass was voldoende. Dus ter plaatse was er zeker het gemak, maar via de website vond ik dit onduidelijker.

Was helemaal top! Aanrader! Binnen 2min na halfuur voor aanvang gemeld te hebben bij de 3e parasol. Er waren hele lange rijen bij andere parasollen maar wij gingen langs alle drukke van de rijen. Rivercruise daarna was wel heerlijk na de hele dag gelopen te hebben in Museum Lourve!

Onze gids, Catalina, was geweldig! Super lief en zorgzaam. Gaf veel informatie over Parijs in de Eiffel. Op de boot en in het Louvre was je wel zonder gids. We waren veel geld kwijt maar als je nog nooit eerder in Parijs bent geweest is met een gids wel heel erg fijn!

Uitstekend, de 5 sterren zijn voor onze dondergids! Rami heel precies, duidelijk in zijn uitleg, hij gaf ons een zeer warm en vriendelijk welkom, zonder hem zou deze cruise nutteloos zijn geweest, mijn familie en we vonden het geweldig ✨✨✨✨✨

Van tevoren 5 tickets online geboekt. Korte wachttijd bij het instappen. Zeer leuke ervaring om Parijs vanuit een ander perspectief te zien. Altijd mijn plezier.