Datums kiezen

Ilha da Culatra

Ilha da Culatra: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Olhão: Ria Formosa 3 eilanden dagvullende tour

1. Vanuit Olhão: Ria Formosa 3 eilanden dagvullende tour

Begin uw eilandhoppende reis met uw kapitein, die zal optreden als uw gids . Stop eerst bij Lighthouse Island, waar u het dorp kunt bezoeken, iets kunt drinken, naar het strand kunt gaan en de wijken met prachtige huizen kunt verkennen. Ga een paar uur verder naar Culatra Island voor een picknick lunch of bezoek een van de plaatselijke restaurants. Culatra Island heeft prachtige zwemgebieden, mocht je liever in het water spelen in plaats van hier te eten. Stop 2 uur op het eiland om te genieten van de lunch en om het dorp te verkennen. Ga vervolgens naar Armona Island of Desert Beach, afhankelijk van het seizoen. In de zomer herbergt het Deserta-strand een prachtig, wild strand zonder gebouwen. Verken de Ria Formosa om te zwemmen, of bewonder de kant van het eiland aan de Atlantische Oceaan. Het prachtige eiland Armona wordt het hele jaar door bewoond door de lokale bevolking en vakantiegangers. Ontdek het verlaten strand en geniet van de rustige omgeving.

Vanuit Faro: 4 stops, 3 eilanden in Ria Formosa Catamaran Tour

2. Vanuit Faro: 4 stops, 3 eilanden in Ria Formosa Catamaran Tour

Geniet van een catamarantocht in het natuurpark Ria Formosa. Verken de drie eilanden en maak onderweg 4 stops. Zwem en snorkel in het kristalheldere water, verken een traditioneel vissersdorp en zie hoe oesters worden gekweekt. Begin je boottocht door de kanalen van de Ria Formosa en observeer de zeevogels die zich voeden aan de randen van de moerassen. Geniet van een eerste stop van 45 minuten bij Ilha Deserta waar je in het kristalheldere water kunt zwemmen en snorkelen. Ga dan verder naar de volgende stop, Ilha do Farol, waar je ook 45 minuten pauzeert en de vuurtoren kunt bekijken en foto's kunt maken van de typische huizen van de Algarve eromheen. Vaar vervolgens richting vissersgemeenschap Ilha da Culatra voor de derde stop. Hier heb je 2 uur vrije tijd. Ga lekker lunchen bij een van de traditionele restaurants op het eiland, waar je voor het hoofdgerecht kunt kiezen voor verse vis of zeevruchten. Tot slot maak je een laatste stop op een plek waar je een kijkje kunt nemen bij de oesterkweek in de hangars. Bewonder de getijdenwisselingen bij de Ria Formosa.

Vanuit Faro: Ria Formosa Hop-On Hop-Off eiland cruise

3. Vanuit Faro: Ria Formosa Hop-On Hop-Off eiland cruise

Ontdek 3 barrière-eilanden van Ria Formosa en bewonder de wondere wereld van de fauna en flora van dit deel van de kust van de Algarve. Reis per hop-on hop-off boot en geniet van de flexibiliteit om de tijd te kiezen die je op elk van de eilanden wilt doorbrengen. Een professioneel team van schippers zal er zijn om je te begeleiden en je van alle nodige informatie te voorzien zodat je een aangenaam en plezierig verblijf zult hebben. Je vertrekt regelmatig vanaf de pier in Faro, aan boord van een speedboot of veerboot richting Desert Island, wat je eerste stop zal zijn. Breng de dag door met het verkennen van het enige onbewoonde eiland en geniet van de rust van deze vredige plek. Ontspan op het strand, observeer de wilde dieren of wandel naar Cape Saint Mary. Zwem in het heldere water van de oceaan, ga zonnebaden of geniet van een onvergetelijke maaltijd bij Estaminé tijdens je bezoek aan Desert Island. Bezoek vervolgens Farol Island en het kleine dorpje Farol. Wandel langs de zeewering, bezoek de vuurtoren van het eiland of geniet van een drankje in een van de strandtenten. Bij de laatste stop bezoek je het kleine vissersdorpje Culatra Island. Bekijk bij eb de oesterkwekerijen die internationaal worden geëxporteerd. Bezoek de kerk en de school, ontmoet de plaatselijke bevolking en bekijk de traditionele vistuigen voordat je terugkeert naar Faro.

Olhão: 4 uur durende Ria Formosa Eilanden Tour

4. Olhão: 4 uur durende Ria Formosa Eilanden Tour

Bevaar de waterwegen tussen de barrière-eilanden van de Ria Formosa voor de kust van Olhão, en ontdek een waar natuurparadijs. Op het eiland Farol kun je genieten van een geweldig uitzicht op de Farol Bar en de Santa Maria-vuurtoren. Lunch onderweg in het vissersdorp Culatra, de thuisbasis van ongeveer 1.000 inwoners. Je vindt er winkels, een school, kerk, een medische post en zelfs een eigen voetbalveld. Geniet van de lokale verse vis in een authentiek restaurant of ga gezellig picknicken op het strand. Daarna ga je naar de Baai en het eiland Armona, waar je 30 minuten pauzeert om de prachtige natuur in je op te nemen. Uiteindelijk keer je weer terug naar Olhão, waarbij je langs verschillende tonijnfabrieken en de vissershaven komt. Bekijk een groter deel van natuurpark Ria Formosa dan je bij andere excursies te zien krijgt. Profiteer bovendien van de deskundigheid van je schipper om meer over de flora en fauna te weten te komen.

Faro: Catamaran boottocht op Deserta-eiland en Farol-eiland

5. Faro: Catamaran boottocht op Deserta-eiland en Farol-eiland

Als je in Portugal bent, zorg dan dat je deze spannende catamaranboot ervaart naar de eilanden Deserta en Farol die je door de spectaculaire natuur van de Ria Formosa leiden. Je ziet waarom deze regio werd gekozen tot een van de 7 natuurwonderen van Portugal. Vertrek vanuit de jachthaven van Faro en vaar langzaam door de kanalen van de Ria Formosa om ten volle te genieten van het prachtige landschap. Tijdens de tocht zie je vogels zoals de Grijze Reiger, de Ooievaar en vele andere vogels die dit gebied gebruiken als voedergebied. Als je de eilanden en stranden nadert, zie je de vuurtoren van het eiland Culatra, waar je je een eerste stop maakt. Als je om je heen kijkt, kun je het harde werk van de mensen in de oester- en schelpenboerderijen observeren. Je ziet de kustlijn van dichtbij en merkt de markt van de stad Olhão op - een belangrijk vissersdorp. En richting de oceaan vang je een glimp op van een van de belangrijkste toegangen van de zee van de Ria Formosa. De volgende halte is Farol Island. Hier maak je een wandeling door de straten van deze kleine, maar vriendelijke gemeenschap. Wanneer je langs de vuurtoren loopt, kun je tot het einde doorgaan om een uitgebreid strand met fijn wit zand te bewonderen dat wordt gewassen door kalm, warm water. Verlaat het Farol eiland en maak je tweede halte op Deserta eiland. Dit eiland is ook bekend als Ilha Barreta. Hier ligt het meest zuidelijke punt van Portugal - de Santa Maria Cape. In deze tweede halte kun je ervoor kiezen om de fauna en flora van het eiland te verkennen door eenvoudig te wandelen of gewoon te genieten van de zon en te baden in het heldere water van het strand.

Vanuit Olhão: Ria Formosa Zonsondergang Tour

6. Vanuit Olhão: Ria Formosa Zonsondergang Tour

Nadat u aan boord van uw boot bent gegaan, gaat u naar de beschutte wateren van Ria Formosa. Afhankelijk van het seizoen kun je een van de twee eilanden ontdekken. Stop in mei op Armona Island en drink een kopje koffie op het strand of ga zwemmen en verken het eiland. Van mei tot september is onze eerste stop bij Praia Deserta, een van de meest ongerepte stranden van de Algarve. Ga vanaf het strand naar het dorp Ilha da Armona en geniet van een verfrissend drankje terwijl je het geweldige uitzicht aanschouwt. De laatste stop op je tour is bij een verlaten strand op het eiland Culatra, een kleine gemeenschap van 1000 mensen die tegen 2030 een duurzaamheidsproject moet zijn. Hier kun je ontspannen en, in de zomer, lekker zwemmen. Na ongeveer 40 minuten genieten van het strand en de zonsondergang, stapt u aan boord van uw boot voor de terugreis naar Olhão.

Olhão: Ria Formosa Boottocht naar Armona en Culatra

7. Olhão: Ria Formosa Boottocht naar Armona en Culatra

Vaar vanuit de haven van Olhão en maak een trip door Nationaal park Ria Formosa. Verken met de deskundige bemanning de prachtige landschappen en rijke biodiversiteit. Kom meer te weten over het nationale park en de lokale cultuur dankzij de deskundige kapitein. Vaar langs moerassen, barrière-eilanden, eilandjes, duinen en zandbanken die een rijke verscheidenheid aan flora en fauna herbergen. Spot lokale vogels, zeeleven en zeebedden met kokkels en oesters tijdens laag water. Stop bij Culatra Island waar slechts 1.000 mensen wonen en geen auto's zijn toegestaan; een Europees duurzaamheidsproject dat in 2030 voltooid zal zijn. Dan gaat de tocht verder naar Armona Island waar je kunt genieten van de sereniteit van een rustige locatie die alleen per boot bereikbaar is. Geniet terwijl je daar bent van wat tijd om het eiland te verkennen of om te zwemmen en geweldige foto's te maken

Ria Formosa: boottocht Armona en Culatra-eilanden

8. Ria Formosa: boottocht Armona en Culatra-eilanden

Tijdens deze prachtige boottocht krijgt u een enorme kennis van de Ria Formosa en de eilanden. Leer meer over de geschiedenis en de rijke biodiversiteit van de regio van de kapitein terwijl je door de natuurlijke waterwegen vaart. Verlaat Olhão, vaar door de kanalen om de aard van de Ria Formosa te observeren en stop 1 uur bij het Desert Beach. Bezoek vervolgens het eiland Culatra en neem 1,5 uur de tijd om het visserseiland te verkennen, waar het hele jaar door slechts 1000 mensen wonen. Proef de heerlijke lokale keuken in een van de cafés of restaurants, uw kapitein zal u graag de beste plekjes aanbevelen. Vaar vervolgens door een ander kanaal richting de stad Olhão en observeer meer van het natuurpark Ria Formosa.

Olhão: 3 eilandentour met lokale gids en traditionele lunch

9. Olhão: 3 eilandentour met lokale gids en traditionele lunch

Unieke tour vanuit Olhão, de hoofdstad van de Ria Formosa met lunch inbegrepen in het huis van een visser. Typische lunch gemaakt door een vissersvrouw. Er zullen 3 of 4 typische voedselkeuzes zijn. Drankje, koffie en dessert inbegrepen. Ook is er een rondleiding door het vissersdorp om kennis te maken met de manier van leven van deze unieke mensen in Portugal. Bezoek met drie haltes op de eilanden. Armona-eiland, Lighthouse-eiland en Culatra-eiland. Zeer verrijkende tour waarbij je de mogelijkheid krijgt om drie stops te maken. Poderá tambem ficar a conhecer mais sobre a fauna e a flora do parque natural da ria formosa. Serão também dados binóculos para observatie van aves. Passeio aangepast aan klanten, marés en meteorologie. Geniet van een aangename rit aan boord van een moderne boot en vaar door de kanalen van de Ria Formosa. Maak kennis met het vissersdorp, loop door de pittoreske straatjes en bezoek de vissersplaatsen met een lokale gids om de geschiedenis van deze gemeenschap te leren kennen. U kunt ook de imposante Santa Maria-vuurtoren zien en de rest van de tijd genieten van het verkennen van het eiland. Op Farol Island kun je ook van de gelegenheid gebruik maken om een duik te nemen. Aan boord leer je meer over dit en andere eilanden, en leer je iets meer over het fragiele ecosysteem met verhelderend commentaar van je gids in meerdere talen. Er zal ook een stop zijn op het eiland Armona, waar u de kans krijgt om dit eiland te ontdekken dat ooit een visserseiland was.

Olhão: Ria Formosa-boottocht van 3 uur

10. Olhão: Ria Formosa-boottocht van 3 uur

Observeer het natuurreservaat van de Ria Formosa terwijl u door de kanalen wordt genavigeerd. Stop op een onbewoond eiland waar je kunt zwemmen, ontspannen en wandelen op het witte zandstrand. U kunt ook stoppen bij een van de eilandgemeenschappen Ilha do Farol of Ilha da Culatra. Verken het Ria Formosa-gebied en luister naar de gedetailleerde uitleg die je schipper tijdens de tour te bieden heeft. Leer meer over de fauna, flora en visserijactiviteiten. Ontdek deze unieke lagune aan de kust die voortdurend verandert door de voortdurende beweging van wind, stroming en getijden. Het is ook een van de belangrijkste gebieden voor ornithologie in Portugal, met meer dan 20.000 vogels tijdens het winterseizoen.

30 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Ilha da Culatra: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Ilha da Culatra

Wil je alle activiteiten in Ilha da Culatra bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ilha da Culatra

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.513 beoordelingen

Een geweldige tour, je hebt ruim voldoende tijd om de eilanden te verkennen. Captain Guillaume maakte er een onvergetelijke dag van door ons mee te nemen naar een locaal restaurantje en door wat langer door te gaan zodat we de zonsondergang konden meemaken. Ik zou 6 sterren willen geven!

Heel leuk en interessant! Maar ik miste informatie over de specifieke flora; die zowel boven als onder water kunnen leven! En nog een paar vogelsoorten die ik had gehoopt te leren! Goede timing! Goede service (en lunch!) We zijn erin geslaagd Fado!

Uitstekende rondleiding. Ivan, onze gids, heeft geweldig werk geleverd met het uitleggen van geschiedenis, flora en fauna.

Personeel zeer alert op het welzijn van de passagiers. Een zeer attente en gepassioneerde schipper. Zeer aangenaam moment

Goede tour en krijg alle eilanden te zien. We genoten van een lekker drankje op het verborgen strand.