Datums kiezen

Ontdek het beste van
Imlil

Onze aanbevelingen voor Imlil

Marrakech: Dagtocht door de woestijn en bergen met kameeltocht

1. Marrakech: Dagtocht door de woestijn en bergen met kameeltocht

Het avontuur begint met het ophalen van je hotel in Marrakesh of het dichtstbijzijnde bereikbare punt bij je accommodatie. Rijd in zuidelijke richting naar de uitgestrekte Agafay-woestijn en bewonder onderweg het veranderende landschap terwijl de stad plaatsmaakt voor weelderig groen. Kom aan in het grote dorp Imlil, gelegen aan de voet van het Hoge Atlasgebergte, en ga vervolgens door het ongelooflijke Kik-plateau. Ga vervolgens op een kameelrit van 30 minuten en geniet van het uitzicht op het omliggende landschap. Geniet na je rit van een ontspannende theepauze en leer over de lokale Berberse cultuur, evenals hun tradities, geschiedenis en manier van leven. U passeert verschillende Berberdorpen op weg naar de Amizmiz-vallei en komt dan aan in Tinirt Village, waar u kunt lunchen in een traditioneel Berberhuis. Na de lunch vervolgt u de tocht naar de Grote Vlakte van Haouz, waarbij u door het dorp Ouled Mataa komt, dat oorspronkelijk werd bewoond door Arabische bedoeïenenstammen uit de woestijn. De dag eindigt met een rondleiding door de Agafay-woestijn, waar je ongelooflijke foto's kunt maken voor je vakantiealbum en je kunt vergapen aan het ruige Marokkaanse landschap om je heen. Na een onvergetelijke dag leunt u achterover en ontspant u op de terugreis naar Marrakesh, waar u terugkeert naar uw accommodatie.

Vanuit Marrakesh: wandeltocht hele dag in het Atlasgebergte

2. Vanuit Marrakesh: wandeltocht hele dag in het Atlasgebergte

Verken het Hoge Atlasgebergte tijdens een dagexcursie en ontdek verschillende Berberdorpen en schilderachtige landschappen. Geniet van een wandeling van 2 tot 3 uur, rijd over pittoreske paden op een kameel en geniet van een traditionele lunch met een kop lokale muntthee bij een Berberse familie. Vertrek in de ochtend uit Marrakech en rijd naar de Moulay Brahim-kloven. Arriveer bij het belangrijkste trail-pad waar je het dramatische landschap tijdens een kameelrit in je op kunt nemen. Stap dan weer in het voertuig en rijd langs verschillende Berberdorpen op je weg door de Imlil-vallei.  Bij aankomst in het dorp Imlil word je door een local verwelkomd met een kop muntthee. Maak een urenlange wandeling naar Armed, het hoogste en grootste dorp in de Imlil-vallei. Onderweg naar het Berberdorp Ait Souka kom je langs de gehuchten Ait Mizan, Targa en Imoula. Stop onderweg bij Tamatert en geniet van het adembenemende uitzicht op oude irrigatieterrassen voor gerst, maïs en groenten. Bewonder de kersenboomgaarden en walnotenbomen voordat je het huis van een Berberse familie in Ait Souka bereikt. Geniet van een verfrissende muntthee en een traditionele lunch in het huis van een Berberfamilie. Daal vervolgens via de andere kant van de vallei door Taourirt weer af, en rijd aan het einde van de tour met het busje terug naar Marrakesh.

Marrakesh: woestijntour naar Atlasgebergte & Agafay met kameelrit

3. Marrakesh: woestijntour naar Atlasgebergte & Agafay met kameelrit

Krijg een beter begrip van de Berberse cultuur terwijl je meegaat met een onvergetelijke begeleide schilderachtige dagtour naar het Atlasgebergte. Maak kennis met het betoverende platteland, maak een rit op een kameel of paard en ontmoet de lokale bevolking in de dorpen van de Imlil-vallei.  Begin je dag met een ophaalservice en ontmoet je vriendelijke lokale gids, die in een van de omliggende Berberdorpen woont. Tijdens je reis naar het Atlasgebergte vertelt je gids je over de rijke cultuur en het erfgoed van de Berbers terwijl je tussen de dorpen wandelt. Je komt aan in Tahnaout en bezoekt een door vrouwen beheerde arganoliecoöperatie. Ontdek hoe de argannoot wordt geperst om de beroemde Marokkaanse arganolieproducten te maken. Krijg een warm welkom in Imlil met een glas muntthee, voordat je langs prachtige watervallen en kleine Berber-nederzettingen reist. Pauzeer in Tamatert om het uitzicht op oude geïrrigeerde terrasvormige velden te bekijken, omringd door kersen- en walnotenbomen.  Geniet van een traditionele Marokkaanse maaltijd in Ait Souka, thuis bij een Berberse familie. Ontspan met een schilderachtig uitzicht op de vallei vanaf een zonovergoten dakterras.  Na wat rust stap je aan boord van jouw voertuig en reis je door het schilderachtige Kik-plateau, met een spectaculair uitzicht van 360 graden. Kijk vol ontzag naar het magnifieke Hoge Atlasgebergte terwijl je door steenwoestijn, dorre lichtbruine plateaus, oases en glooiende heuvels wandelt. Geniet van de serene omgeving van de Agafay-woestijn, waar je optioneel een kamelen- of paardenrit kunt maken. Of ontspan gewoon met wat Marokkaanse muntthee voor het perfecte einde van je dag, voordat je naar Marrakesh terugkeert.

Vanuit Marrakesh: dagtrip Atlasgebergte met kameelrit

4. Vanuit Marrakesh: dagtrip Atlasgebergte met kameelrit

Vertrek vanuit Marrakesh en geniet van een begeleide dagtocht door het Hoge Atlasgebergte om meer te leren over de Berberse cultuur en tradities. Bewonder schilderachtige landschappen, leer over lokale tradities en industrie, en geniet van lokaal eten en drinken. Ontmoet je gids bij je accommodatie en start de transfer naar Imlil. Onderweg passeer je de stad Tahnaout. Stop bij een arganoliecoöperatie om te leren hoe vrouwen van de coöperatie de argannoot omzetten in veel verschillende producten op basis van arganolie waar Marokko beroemd om is. Vervolg uw weg door Asni, waar op zaterdag een traditionele Berbersoek en markt te bezoeken zijn. p> Zodra je aankomt in Imlil, geniet je van een welkomstglas muntthee en ontmoet je je gids voordat je aan je rondleiding door de omgeving begint . Baan je een weg naar het grootste en hoogste dorp in de Imlil-vallei. Je reis voert je langs watervallen en de gehuchten Ait Mizan, Targa en Imoula. Stop in Tamatert en geniet van het uitzicht op oude geïrrigeerde terrasvormige velden met gerst, maïs en groenten , omgeven door kersen- en walnotenbomen. Je gids wijst je op interessante dingen en praat onderweg met je over de Berberse cultuur en het erfgoed. Reis door het dorp Ait Souka en geniet daarna van een traditionele Marokkaanse lunch in een Berbers familiepension. Zodra u uitgerust bent, begint u aan uw terugreis langs de andere kant van de vallei naar Taourirt om aan boord van uw voertuig te gaan. Ga door de Moulay Brahim Gorges, voordat je aankomt bij het hoofdpad met beekjes en paden die zich in alle richtingen vertakken. Hier kunt u genieten van een ritje op een kameel door schilderachtige landschappen. Maak ten slotte uw reis terug naar Marrakesh, met drop-off in de vroege avond.

Marrakech: Atlasgebergte, Berberdorpen & Waterval Tour

5. Marrakech: Atlasgebergte, Berberdorpen & Waterval Tour

Begin een dagtocht vanuit Marrakech en ontdek de schilderachtige uitzichten op bergtoppen, charmante stadjes en prachtige watervallen. Verken het stadje Imlil en geniet van een traditionele Berberse lunch in een lokaal huis. Begin met een pick-up in Marrakech en reis in de richting van het Atlasgebergte. Geniet van de schilderachtige rit terwijl je de bruisende stad achter je laat en het serene platteland betreedt. Aankomst bij Lala Takerkoust, genesteld in de buurt van het Atlasgebergte. Maak een spannende kamelentocht, waarbij je het traditionele vervoermiddel ervaart. Verken een arganoliefabriek die wordt beheerd door Berbervrouwen om inzicht te krijgen in het productieproces van de kenmerkende olie van Marokko. Geniet van een compleet traditioneel ontbijt bestaande uit muntthee, arganolie, olijfolie, honing, amlou en versgebakken brood dat zorgvuldig is bereid door deze bekwame vrouwen. Rijd langs een charmant stadje waar een lokale markt plaatsvindt. Als het een dinsdag of zaterdag is, heb je de gelegenheid om je onder te dompelen in de levendige sfeer en de kleurrijke kraampjes te verkennen, en te communiceren met de lokale bevolking als ze hun producten en handwerk laten zien. Stop in Imlil, een schilderachtig dorp in het hart van het Atlasgebergte. Bereid je voor op een avontuurlijke wandeling naar de prachtige watervallen, omgeven door adembenemende landschappen en schilderachtige paden. Na een enerverende wandeling kun je genieten van een heerlijke lunch in een traditioneel Berberhuis. Geniet van de smaken van Marokko met een heerlijke maaltijd van tajine, couscous, salade en andere lokale lekkernijen. Ervaar de gastvrijheid van de Berbers en leer meer over hun gewoonten en manier van leven. Neem afscheid van de rustgevende schoonheid van het Atlasgebergte en begin aan de terugreis naar Marrakech. Denk na over de ongelooflijke ervaringen en herinneringen die je tijdens je dagtocht hebt opgedaan.

Van Marrakesh: 2-daagse trekking op de Toubkal

6. Van Marrakesh: 2-daagse trekking op de Toubkal

Beklim de hoogste piek in Noord-Afrika tijdens deze 2-daagse wandeling. Je wordt opgehaald bij je hotel in Marrakesh en rijdt naar Imlil. Wandel met een lokale, Engels sprekende gids en profiteer van de begeleiding van een kok en muildieren die je bagage dragen. Kijk uit naar een uitdagende wandeling, die geen zware klim is en haalbaar is voor elke deelnemer in goede fysieke conditie. Vergeet je camera niet, want het uitzicht vanaf de top is spectaculair. Ontdek Toubkal, de hoogste piek in Noord-Afrika van 4.167 meter. De route omvat geen klimmen, maar soms wandel je in stijgijzers of gebruik je een ijsbijl voor je veiligheid (van november tot april). De route is ontworpen voor enthousiaste wandelaars. Je hebt geen technische kennis nodig, maar bereid je voor op eenvoudig klauteren en sneeuwhellingen. Na de eerste dag trekking, verblijf je in het hut waar je de nacht zult doorbrengen en genieten van Berberse gastvrijheid. Versterk jezelf met het ontbijt de volgende ochtend en vervolg je weg. Beklim de top bij zonsopgang en geniet van het adembenemende uitzicht. Laat je blik dwalen over de bergen, evenals Marrakesh in het noorden en het begin van de Sahara in het zuiden. Bewonder het machtige Atlasgebergte, de groene valleien en Berberdorpen tijdens je klim. Ervaar een uitdagende maar haalbare wandeling voor deelnemers met een goede fysieke conditie.

Van Marrakesh: 2-daagse wandeling in het Atlasgebergte

7. Van Marrakesh: 2-daagse wandeling in het Atlasgebergte

Je 2-daagse avontuur begint bij je hotel in  Marrakesh , waar je wordt opgehaald. Vanaf daar rijd je richting het Atlasgebergte via  Tahanaout,  El Oued,  Ghighaya en  Asni. Tijdens de hele rit heb je een adembenemend panoramisch uitzicht op het omliggende platteland en krijg je een eerste indruk van de lokale dorpen langs de vallei. Na je aankomst in  Imlil  ontmoet je je trekkingsploeg voor de wandeltocht. Geniet vervolgens van verfrissende muntthee om je klaar te stomen voor een dagje verkennen. Met je gids ga je in de richting van  Azzaden -vallei over de bergpas  Tizi  Mzik , waar je het uitzicht op de vallei en  aangrenzende bergtoppen  van het Atlasgebergte kunt bewonderen. De lunch wordt geserveerd op de top van de bergpassen, zodat je tijdens het eten kunt genieten van het uitzicht. Daarna gaat de wandeling verder door het dal via het jeneverbessenbos naar het dorp  Tizi  Oussem . Breng de nacht door in dit traditionele Berberdorp en leer de lokale bevolking en hun cultuur en manier van leven kennen. Geniet van een heerlijke en authentieke stoofpot van de  tajine , omringd door de vredige rust van de bergen. Geniet na het ontbijt op dag 2 van de zon die deze  kleurrijke  vallei verlicht, voordat je het dorp verlaat richting  Id  Issa . Verken de stad en ga dan verder naar de  Tizi  Oudid bergpad over het dorp  Matat , dat op de weg ernaar toe is. Kom aan in een walnootbos waar je kunt genieten van een ontspannen lunch aan de rivier. Ten slotte keer je terug naar  Marrakesh , waar je om 17:00 uur aankomt.

Vanuit Marrakesh: driedaagse bergbeklimming Toubkal

8. Vanuit Marrakesh: driedaagse bergbeklimming Toubkal

Dag 1: Marrakech - Imlil 1740m - Tizi Mzik-pas 2479m - Rode Vallei - Toevluchtsoord Tamsoult 2550m Na het ontbijt in Marrakech, ophalen en rijden richting het hoge Atlasgebergte via Tahnnaout, Oued Ghighaya & Asni, genieten van het adembenemende uitzicht op de dorpen langs de vallei. Aankomst in Imlil (65 km van Marrakesh), ontmoet de gids en multeer en start dan de trektocht en beklim de Tizi Mzik-pas (2479 m), spectaculair uitzicht over de Imlil-vallei en de Toubkal-top, ga verder naar Tamsoulte om de hoogste watervallen in het Atlasgebergte te bezoeken ( 100 m hoog) door jeneverbessenbos, overnachting in de Refuge, 5 uur lopen. (Imlil naar Tamsoult - 11 km, 800 m omhoog en 400 m omlaag, 5-6 uur). Dag 2: Tamsoult Refuge 2550m - Aguelzim Pass (3650) - Toubkal Refuge 3207m. Vandaag is een intense dag, waarin we de gemiddelde hoogte van de trek aanzienlijk verhogen. Voor ons ligt de veeleisende klim naar de Aguelzim-pas op 3450 m. De klim is lang maar progressief. Eenmaal op de pas kunnen we de top van Toubkal bewonderen. Daarna dalen we af naar het basiskamp Toubkal, op 3200 m. Wandeltijd: 6u30. (Tamsoult naar Toubkal Refuge - 10 km, 1200 m omhoog, 300 m omlaag, 6 uur) Dag 3: Toubkal Refuge 3207m - Toubkal-top 4167m - Imlil 1740m - Marrakech Vroeg op voor de klim naar Toubkal (4.167 m) vanwaar je, als de bewolking het toelaat, een prachtig uitzicht hebt over het Atlasgebergte en de Saharawoestijn. Dan een heel eind terug langs de berghut en het uitgesleten pad terug naar Imlil. Dit is een vrij lange dag met 8-9 uur wandelen, 900 meter omhoog en bijna 2.500 meter terug naar Imlil. Normaal gesproken wordt u rond 17.00 uur afgezet in Marrakech. (Toubkal Refuge naar top - 4 km, op en neer 980m, 5 uur Toubkal Refuge - 4 uur, 1400 meter naar beneden, 5 uur).

Atlasgebergte en Ourikavallei met een berberlunch

9. Atlasgebergte en Ourikavallei met een berberlunch

Dagtrip Ourika vallei is de dichtstbijzijnde dagtrip bestemming vanuit Marrakech, vanwege de vele watervallen en prachtige natuur is het een zeer populaire attractie, de Ourika vallei strekt zich uit tussen de eerste uitlopers van het Atlasgebergte. Ondanks dat deze prachtige groene vallei zo dicht bij Marrakech ligt, is het zeker een van de best bewaarde valleien in Marokko. Op ongeveer 64 km van Marrakech ligt het dorp aan het einde van de weg, maar een off-road (richting Timichi) en vervolgens een muilezelpad gaat verder de vallei in om langs Tacheddirt en Oukaimeden te komen, dat het beste skigebied van Marokko heeft en een aantal interessante prehistorische rotstekeningen. Het pad loopt ook verder over de berg naar Imlil en Toubkal, waardoor het een handig start- en eindpunt is voor wandelaars. Met deze dagtrip naar het pittoreske dorpje Ourika kun je de schoonheid van het Noord-Afrikaanse platteland ervaren zonder het comfort van je hotel of riad op te offeren. Wandelen door de vallei vereist een beetje inspanning en goede schoenen en comfortabele kleding, er is hier en daar een beetje rotsklimmen om de zeven watervallen van Setti Fatma te bereiken. Alle wandelingen worden geleid en begeleid door gekwalificeerde en ervaren gidsen en muilezeldrijvers van de lokale bevolking. Je zult ook talloze Berberse bruggen oversteken om van de ene kant van de vallei naar de andere te komen, een geweldige plek om prachtige panorama's te bewonderen.

Vanuit Marrakesh: 2-daagse Mount Toubkal Trek

10. Vanuit Marrakesh: 2-daagse Mount Toubkal Trek

Rijd op de eerste dag vanuit Marrakesh naar Imlil en begin aan je trektocht. Je gaat door de Ait Mizane-vallei, door het dorp Aremd en naar het heiligdom van Sidi Chamarouch. Je volgt muilezelsporen naar de hoge rotswanden en klimt gestaag boven de sneeuwgrens tot je de Toukbal Refuge bereikt. Rust hier voor de nacht. Op de tweede dag volg je de zuidelijke cirkelroute. De klim zelf is niet erg inspannend, maar door puin en hoogteverschillen kan het op sommige momenten moeilijk zijn. Maak je geen zorgen - er zijn genoeg uitzichten om je onderweg af te leiden. Wanneer je de top bereikt, geniet je van het 360-graden uitzicht. Je ziet de vlakte van Marrakesh en het Hoge Atlasgebergte in het noorden, helemaal tot aan het Anti-Atlasgebergte en de Saharawoestijn in het zuiden. Vanaf de top ga je terug de berg af en keer je via Imill terug naar Marrakesh.

Alle activiteiten

230 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Imlil

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Imlil?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Atlasgebergte

Andere activiteiten in Imlil

Wil je alle activiteiten in Imlil bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Imlil

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 7.079 beoordelingen

Deze tour was zeer goed georganiseerd, de communicatie en het transport waren uitstekend. Onze gids Amina en chauffeur Abdeu waren zulke aardige en gezonde mensen. We voelden ons heel goed verzorgd en we kregen veel interessante informatie over alle bezienswaardigheden. Het eten was zo lekker met een fantastisch uitzicht en goed gezelschap. Ik raad deze tour echt aan iedereen aan! <3

Youssef was een goede gids. Vertelde veel informatie over het gebied, de bergen en de dorpjes. Hield goed contact met de groep. De tagine lunch was de beste van de hele vakantie!!!

Lachen is een geweldige gids geweest, zeer alert op alle behoeften van de groep. De ervaringen zijn positief en lovenswaardig

De tocht in de bergen met uitzicht op de Toubkal was helemaal top! de stop bij de argan oil had van ons niet gehoeven.

Het was een mooie dag met een prima wandeling en een super lekkere lunch. Marwan was een goede gids.