Datums kiezen

Ontdek het beste van
Indautxu Bilbao

Onze aanbevelingen voor Indautxu Bilbao

Bilbao: fietstocht met hoogtepunten van de stad

1. Bilbao: fietstocht met hoogtepunten van de stad

Ontdek Bilbao op de fiets tijdens deze rondleiding. Vaar door deze levendige stad en bekijk de iconische bezienswaardigheden zoals het Guggenheim, parken, overheidsgebouwen, het Maritiem Museum, het stadhuis en de La Ribera-markt. Ontmoet je gids bij het kantoor van de activiteitenaanbieder om je cyclus te beginnen. Krijg een korte introductie over het gebruik van je fiets en draag je helm voordat je eropuit trekt om deze stad te verkennen. Fiets door deze prachtige stad, verwonder je over de architectuur en dompel je onder in deze fascinerende geschiedenis en cultuur. Bekijk het iconische Guggenheim Museum. Fiets door het industriële verleden van Bilbao en luister terwijl je gids je vertelt over de geschiedenis, industrie en handel van deze stad. Bekijk de torenhoge bruggen en historische pakhuizen die ooit het landschap van de stad bepaalden, die nu prachtig zijn gerestaureerd en getransformeerd tot culturele bezienswaardigheden. Bekijk een andere kant van Bilbao terwijl je het op de fiets verkent en je dagelijkse dosis beweging binnenkrijgt. Dompel jezelf onder in de lokale cultuur en geschiedenis terwijl je geniet van een avontuurlijk dagje uit met je vrienden of familie dat je hebt gewonnen niet vergeten.

Romantisch Bilbao: ontsnappingsspel in de buitenlucht

2. Romantisch Bilbao: ontsnappingsspel in de buitenlucht

Speel een stadsverkenningsspel langs de charmante ría van Bilbao! Word verliefd op de stad terwijl je leuke feiten ontdekt over zowel beroemde als verborgen juweeltjes die door liefde zijn getransformeerd. Los spannende raadsels en puzzels op om de meest romantische woorden te ontsluiten in Euskera, de oudste levende taal in Europa, waarvan de oorsprong een mysterie blijft. Ben je klaar om De Weg van de Liefde te bewandelen? Maitemindu! De app biedt nauwkeurige routebeschrijvingen door de stad. Speel in je eigen tempo. Voel je vrij om te pauzeren en je omgeving te verkennen wanneer je maar wilt. Voor grotere groepen kan één persoon toegang kopen voor de hele groep door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel spelen op hun smartphone. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als een groep spelen en samen de aanwijzingen oplossen terwijl je loopt, of je kunt je opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de groep aan het einde ontmoeten.

Bilbao - Privé historische wandeltocht

3. Bilbao - Privé historische wandeltocht

Begin je tour bij Txabarri Jauregia, een zeer indrukwekkend 20e-eeuws gebouw gelegen aan het Moyúa-plein dat renaissance-architectuur uitbeeldt. Een verbazingwekkend kenmerk dat u in dit gebouw zult opvallen, zijn de verschillende sets ramen die asymmetrisch zijn ten opzichte van andere. Dwaal rond in het park dat bekend staat als Doña Casilda Iturrizar Park. Het park is vernoemd naar de filantroop Casilda Iturrizar die het land schonk. Hier vindt u ook het Bilbao Museum voor Schone Kunsten. Bezoek een van de meest indrukwekkende gebouwen in Bilbao, bekend als de Azkuna Zentroa. Het is ontworpen door de Franse ontwerper Phillipe Stark en is bekroond met de Global Awards for Excellence. Loop over de brug die bekend staat als Puente Zubizuri, die ook wordt geprezen als symbool voor toerisme, omdat deze hotels verbindt met het Bilbao Guggenheim Museum dat je tegenkomt. Het bevat moderne en hedendaagse kunst. Loop over het plein dat bekend staat als Plaza Nueva (Nieuw plein). Het is een monumentaal plein gebouwd in neoklassieke stijl en dateert uit 1821. Indien mogelijk bezoekt u hier de traditionele zondagse vlooienmarkt. Dit plein wordt ook gebruikt voor evenementen zoals festivals en concerten. De Catedral de Santiago (kathedraal van Bilbao) dateert uit de 14e en 15e eeuw en is gewijd aan St. James. Hier zul je merken dat de bouwconstructie is gemaakt van kalksteen en dat de bouwstijl varieert tussen gotiek en neogotiek. Terwijl we verder lopen, loopt u langs de markt die bekend staat als Mercado de la Ribera (Ribera-markt), waar u lokale gastronomische producten kunt vinden. Het is in 1990 in het Guiness Book of Records vermeld als de grootste overdekte markt van Europa.

4 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Indautxu Bilbao

Wat zijn de leukste buitenactiviteiten om te doen tijdens een bezoek aan Indautxu Bilbao?

Andere activiteiten in Indautxu Bilbao

Wil je alle activiteiten in Indautxu Bilbao bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.