Kies data

Dingen om te doen Indonesië

Indonesië: De beste dingen die je niet wil missen

Bali: wandeling Gunung Batur bij zonsopkomst & warmwaterbron

1. Bali: wandeling Gunung Batur bij zonsopkomst & warmwaterbron

Beklim de adembenemende berg Gunung Batur tijdens een vroege wandeltocht naar de top bij zonsopgang. Volg je gids de berg op en geniet op de top van een welverdiend ontbijt met uitzicht op de schitterende kleuren van de zonsopgang. Sluit de actieve ochtend af met een bad in een natuurlijke warmwaterbron en een verkwikkend bezoek aan een koffieplantage. Ontspan voor en na de wandeling in de Batur Lounge, de enige lounge in villastijl met schone, moderne toiletten en een comfortabele douchegelegenheid. Kom rechtstreeks naar de locatie of laat je 's ochtends vroeg ophalen vanaf je hotel in Bali (afhankelijk van de gekozen optie), en bekijk de zonsopgang vanaf de top van de berg Batur. Vertrek op het door jou gekozen tijdstip (ook afhankelijk van de ligging van je hotel) en reis vervolgens naar de actieve vulkaan bij het dorp Kintamani. Wanneer je aankomt bij de voet van de Gunung Batur ontvang je een korte introductie en veiligheidsbriefing van de gids. Alle gidsen zijn lokale inwoners en hebben van kinds af aan de Gunung Batur beklommen. Maak gebruik van hun uitgebreide kennis en passie voor het gebied, en begin vervolgens aan de wandeltocht van 1,5 uur naar de hoogste krater van Bali waar je op tijd aankomt om de zonsopgang mee te maken. Geniet bij aankomst op de top van een ontbijt en neem in de pauze het geweldige uitzicht op de omgeving in je op. Na zonsopgang heb je tijd om rond de krater van de vulkaan te lopen en daarna steek je een heuvel van lava en zwart zand over. Daarna wandel je de berg weer af en verzacht je alle pijntjes en kwaaltjes bij een natuurlijke warmwaterbron. Als je ervoor hebt gekozen om zelf naar de Batur Lounge te komen, word je na afloop ook weer afgezet bij de Batur Lounge. Als je de optie met vervoer hebt gekozen, dan breng je op de terugweg naar je accommodatie ook nog een koffieplantage voordat de tour is afgelopen.

Bali: toegangsticket Uluwatu Kecak en Fire Dance Show

2. Bali: toegangsticket Uluwatu Kecak en Fire Dance Show

Wees getuige van een unieke culturele ervaring met een Kecak-vuur en dansvoorstelling op het terrein van de Uluwatu-tempel. Kijk hoe inheemse Balinese dansers een adembenemende show van traditionele hindoedans uitvoeren terwijl de zon op de achtergrond ondergaat. Kecak is een Balinese dans en ritmische zang die de strijd uit het hindoe-epos Ramayana uitbeeldt, waarin Rama de demonische koning Ravana bestrijdt met de hulp van de apengod Hanuman. Laat je hypnotiseren door de wervelende vlammen in combinatie met levendige traditionele kleding terwijl de artiesten je meenemen op een reis door het Balinese hindoeïsme. De show is getimed om samen te vallen met de zonsondergang, dus je kunt zeker zijn van een goed uitzicht tijdens je verblijf in Uluwatu.

Bali: hike Gunung Batur bij zonsopgang, inclusief ontbijt

3. Bali: hike Gunung Batur bij zonsopgang, inclusief ontbijt

Bedwing in de vroege ochtend een van Bali's wonderen der natuur tijdens een privébeklimming van Gunung Batur. Het ontbijt is inbegrepen, evenals een excursie naar een koffieplantage na de trektocht.  Ook de toegangstickets, vervoer van en naar je verblijfplaats en een deskundige lokale gids zijn inbegrepen, zodat jij je alleen nog maar hoeft te focussen op het prachtige uitzicht.  Je wordt in de vroege morgen opgehaald bij je accommodatie en naar het beginpunt van je klim aan de voet van de berg gebracht. Je trektocht door de jungle begint zelfs op een exclusieve route die maar weinig wandelaars nemen. Geniet van de heldere hemel, ver weg van de lichtjes van de stad. Na 2 uur word je op de top van de berg beloond door de zon die opkomt boven het prachtige landschap en de oceaan. Het wordt nog beter, want op de top van de vulkaan kun je ook genieten van een ontbijt.  Op de weg naar beneden wisselen de mooie vergezichten elkaar af. Zo zie je onder meer Danau Batur liggen, een enorm kratermeer.  Voordat je weer bij je accommodatie wordt afgezet, drink je bij een koffieplantage nog een kopje lokale kopi loewak, ofwel civetkoffie, als verkwikkende afsluiting van je tocht.

Vanaf Bali: zwemmen met mantaroggen bij Nusa Penida

4. Vanaf Bali: zwemmen met mantaroggen bij Nusa Penida

Reis af naar het eiland Nusa Penida voor een fantastisch snorkelavontuur. Ga op drie verschillende plekken zwemmen met mantaroggen. Je luncht op het strand en gaat in de middag op verkenning uit in het mangrovebos. Profiteer van een ophaalservice vanaf hotels in geselecteerde gebieden op Bali, of kom zelf rechtstreeks naar de veerboot (afhankelijk van de gekozen optie), en reis door naar Nusa Penida, op 20 kilometer van de zuidoostkust van Bali. Dit grootste eiland van de drie zustereilanden van Bali (Nusa Lembongan, Nusa Penida en Nusa Ceningan) is een stuk minder ontwikkeld: je vindt er nog weelderige, ongerepte natuur. Op weg naar de beste snorkellocaties word je omringd door een spectaculair landschap met steile kliffen. Dan kom je aan in de beschermde Manta-baai waar mooie rifmantaroggen op het vele plankton afkomen. Deze manta's hebben een spanwijdte van soms wel 4 of 5 meter. Je gaat naar 3 van de beste snorkelspots op het eiland, waaronder populaire plekken (afhankelijk van de omstandigheden) zoals Crystal Bay, Toyapakeh en Gamay Bay. De situatie wordt zorgvuldig in de gaten gehouden, aangezien de sterke stroming in de Indische Oceaan de omstandigheden kan beïnvloeden, zodat je altijd veilig met de roggen kunt zwemmen op minder dan 1,5 meter onder het zeeoppervlak. Als de omstandigheden niet geschikt zijn, word de snorkelroute aangepast; je veiligheid staat altijd voorop. Na dit magische snorkelavontuur kun je op Paradise Beach op Nusa Lembongan uitrusten met een heerlijke lunch. De lunch is een Indonesisch buffet. Na de lunch kun je al kajakkend, suppend of met een privégondel het mangrovebos verkennen.  

Bali of Banyuwangi: wandeling Ijen-krater bij zonsopgang

5. Bali of Banyuwangi: wandeling Ijen-krater bij zonsopgang

Begin je tour met een pick-up vanaf Bali of Banyuwangi en geniet van de prachtige zonsopgang boven de Ijen-krater. Reizigers vanuit Bali beginnen hun tocht 's avonds met een bezoek aan de haven van Ketapang in Banyuwangi. Eenmaal aangekomen in de haven van Ketapang, kun je ontspannen in de lounge voordat je wordt opgehaald door je team en verder gaat naar de Ijen-vulkaan. Reis je vanuit Banyuwangi, dan word je om 12:30 uur opgehaald bij je accommodatie en reis je naar de Ijen-vulkaan om je wandeltocht te beginnen. Geniet van het landschap tijdens jouw 1,5- tot 2-uur durende wandeling naar het uitkijkpunt van de Ijen-krater en bewonder het uitzicht vanaf de top. Op een heldere dag kun je het mystieke blauwe vuur van de vulkaan zien, wat een werkelijk unieke ervaring is. Zie de zonsopgang over het grootste zure meer op het Java en waardeer de plaatselijke mijnwerkers die zwavelhoudend gesteente dragen als onderdeel van hun dagelijks leven om in het levensonderhoud van hun gezinnen te voorzien. Na het verkennen van de vulkaan trek je naar beneden en terug naar de parkeerplaats. Voor degenen die in Banyuwangi verblijven, vindt de terugkeer naar je hotel rond 09:00 uur plaats. Degenen die terugreizen naar Bali zullen in de namiddag naar hun accommodatie terugkeren.

Bromo Sunrise & Tumpak Sewu Dagtrip vanuit Malang of Surabaya

6. Bromo Sunrise & Tumpak Sewu Dagtrip vanuit Malang of Surabaya

Begin met een pick-up van je hotel in Malang of Surabaya City om middernacht en reis ongeveer 3 uur naar Mount Bromo. Bij aankomst op Mount Bromo klim je aan boord van een 4WD-voertuig om het avontuur te beginnen. Rijd over een hobbelige weg naar het uitkijkpunt voor de zonsopgang. Wees getuige van het magische uitzicht op de Bromo-zonsopgang. Geniet van het uitzicht op de krater, de tempel, de caldera en de omliggende bergen, waaronder de berg Semeru, de hoogste berg van Java. Nadat u klaar bent met het verkennen van Mount Bromo, kunt u genieten van een ontbijt in een lokaal restaurant. Als je ontbijt bij Bromo klaar is, ga je verder met het avontuur naar Lumajang Regency, waar de Tumpak Sewu-waterval zich bevindt. Wandel vanaf de toegangspoort van Tumpak Sewu naar beneden via een pad dat ingewikkeld is versierd met weelderig groen mos. Geniet van een fantastisch uitzicht vanaf de voet van de torenhoge kliffen. Na je reis naar Tumpak Sewu trek je terug naar het startpunt en keer je terug naar je hotel in Malang of Surabaya City.

Bali: Mount Batur Sunrise Trek met gids en ontbijt

7. Bali: Mount Batur Sunrise Trek met gids en ontbijt

Ontmoet elkaar in de prachtige Mt Batur Lounge na de ophaaltijd van uw hotel (afhankelijk van de geselecteerde optie). Ga naar de Kintamani-regio om de berg Batur te beklimmen. Deze iconische, extreem actieve vulkaan trekt veel bezoekers van over de hele wereld met zijn schoonheid en belofte van avontuur. Ervaar vanaf de top een schilderachtig uitzicht op de zonsopgang en de groene caldera rond de vulkaan. Wees getuige van een dikke deken van duisternis die wordt vervangen door glinsterende oranje en gouden stralen, die uit het silhouet van de berg Agung barsten met de glazige, ongerepte glans van het meer van Batur. Terwijl je afdaling begint, verken je drie jongere kraters terwijl je het verbazingwekkende vulkanische landschap in je opneemt. Heb een optie om een koffieplantage te bezoeken om te genieten van een heerlijk kopje lokale Luwak-koffie voordat je terugkeert naar je hotel. Geniet voor en na je wandeling van het exclusieve gebruik van Mt. Batur Lounge, de enige lounge in villastijl met schone, moderne toiletten en een comfortabele douchegelegenheid. Nadat u zich heeft opgefrist in de douches, kunt u in de lounge genieten van een warme kop thee of koffie.

Van Gilis/ Lombok: snorkeltocht naar 3 Gili-eilanden

8. Van Gilis/ Lombok: snorkeltocht naar 3 Gili-eilanden

Met flexibiliteit of een gedeelde of privétour, check je in op de geselecteerde locatie en begin je aan de tour. Er is een reddingsvest aanwezig, dus het is ook beschikbaar voor niet-zwemmers. Je professionele 1 schipper en gids nemen je mee om de schoonheid van de onderwaterwereld in Lombok en de Gili-eilanden te verkennen, Turtle Point te verkennen voor zeeschildpadden, een uniek tafereel van kleurrijke tropische vissen die rond gezonken beelden zwemmen of levendige koraalbossen in de buurt van Virgin Coral Garden. Allemaal onder kristalhelder water. We gaan ook in de buurt van het Bongkas-rif, het paradijs voor surfers. Voordat de reis eindigt, zal onze bemanning een tijdje stoppen op het eiland Meno, waar u op eigen kosten kunt uitrusten of wat kunt eten. Mineraalwater, snorkeluitrusting, reddingsvest, boot met glazen bodem.

Dagtocht bij zonsopgang Borobudur, vulkaan Merapi, Prambanan

9. Dagtocht bij zonsopgang Borobudur, vulkaan Merapi, Prambanan

Je wordt opgehaald bij je hotel en reist naar de tempel Borobudur om het adembenemende uitzicht op de zonsopgang te bewonderen. Als de lucht koel is en de mist langzaam verdampt, omhult de zon de vulkanen en terrasvelden. Na zonsopgang heb je de mogelijkheid om de tempel Borobudur, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, te verkennen. Dit is het grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld. Je komt als eerste aan als de deuren opengaan. Dit is een van 's werelds mooiste oude monumenten. Vervolg je tour aan boord van een Jeep naar de vulkaan Merapi, een van de populairste vulkanen van het land. Creëer je eigen herinneringen aan de schilderachtige plekken van de vulkaan. Sluit de tour af met een bezoek aan een van de mooiste hindoetempels, Prambanan. Het complex werd gebouwd in de 10e eeuw en is een van de grootste tempelcomplexen in Indonesië gewijd aan de god Shiva. Bekijk de drie tempels, versierd met reliëfs die het epos van de Ramayana illustreren, gewijd aan de drie grote hindoegoden (Shiva, Vishnu en Brahma), en de dieren die hen dienen. Na afloop van de excursie kun je lekker ontspannen terwijl een chauffeur je weer terugbrengt naar je accommodatie.

Zonsondergang Bali: Uluwatutempel, kecakdans & Jimbaranbaai

10. Zonsondergang Bali: Uluwatutempel, kecakdans & Jimbaranbaai

Beleef de beste plek op Bali om de zonsondergang te zien tijdens een bezoek aan de Uluwatutempel, een Balinese tempel voor de zeegoden met een schitterend uitzicht op de Indische Oceaan. Een deel van de tempels, die gebouwd zijn om het eiland van boze geesten te beschermen, is nu de thuisbasis van een familie vriendelijke apen! Wanneer de nacht valt en je de kleuren van de zonsondergang gezien hebt, beleef je één van de befaamdste culturele optredens van het eiland: een 'kecak'-vuurdans. Aanschouw lokale acteurs die een scène uit de Ramayana naspelen met betoverend gezang en spannende vuurdansen door artiesten in complexe kostuums. Geniet daarna van de mogelijkheid te eten in een visrestaurant dat heerlijke gegrilde gerechten serveert in de baai van Jimbaran. Graaf je voeten in het zand terwijl je geniet van je avondmaal en ontspant aan het einde van een onvergetelijke dag!

Beschikbare activiteiten

455 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 29

Andere activiteiten in Indonesië

Wil je alle activiteiten in Indonesië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Indonesië

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 32.150 beoordelingen

In het kasteel zelf zijn bijna alleen schilderijen te zien. In bijna elke kamer. Vilt 5 kamers zijn slechts ongeveer zo ingericht als voorheen. Verder geen uitleg over welke kamer waarvoor in het verleden werd gebruikt. Als je vragen had, konden de medewerkers ons niet helpen omdat ze niets van de beurs af wisten. De tuin: zeer onverzorgd! We hebben niet alles bekeken omdat we zo teleurgesteld waren. Kijk maar eens in de tuin in Herrenhausen/Hannover. Overal lag afval. De bloemen verdroogden en verwaarloosden. De hagen zijn niet goed gesnoeid. Waar een snee was, was de snee op de grond. Het gazon was helemaal opgedroogd, onverzorgd, heuvelachtig. In de tuin zelf moet je jezelf aan het einde uitroeien zodat je in het huis van Marie Antoinette en de andere huizen kunt komen. We vroegen hoe we bij de auto zouden komen. De medewerker is erg onbeleefd geworden. Er kwam toen een collega langs en ook hij kon ons helpen.

De pas van € 20 is ideaal om het kasteel en het Trianon in één dag te bezoeken. Neem het treintje om tijd te hebben om de 3 met de Queen's Hamlet te doen. Plan een andere dag om bij mooi weer de tuinen te bezoeken.

Zeer coole reis, erg cool team !!! Tehnik is de beste gids, goed, zorgzaam, opgewekt, de beklimming was een groot succes, als je gaat - alleen naar onze gids! We zijn verheugd!

Het was een geslaagde ochtend. Super aardige gids en veel plezier. We voelden ons de hele tijd op ons gemak en veilig. We zouden de tour keer op keer doen

Fantástico lugar para visitar es inmenso

Prachtige fietstocht over kleine weggetjes door dorpen en langs rijsterassen. Voornamelijk heuvelafwaarts: peace of a cake