Kies data
Belevingen in

Indonesië

Indonesië: De beste dingen die je niet wil missen

Bali: hike Gunung Batur bij zonsopgang, inclusief ontbijt

1. Bali: hike Gunung Batur bij zonsopgang, inclusief ontbijt

Bedwing in de vroege ochtend een van Bali's wonderen der natuur tijdens een privébeklimming van Gunung Batur. Het ontbijt is inbegrepen, evenals een excursie naar een koffieplantage na de trektocht.  Ook de toegangstickets, vervoer van en naar je verblijfplaats en een deskundige lokale gids zijn inbegrepen, zodat jij je alleen nog maar hoeft te focussen op het prachtige uitzicht.  Je wordt in de vroege morgen opgehaald bij je accommodatie en naar het beginpunt van je klim aan de voet van de berg gebracht. Je trektocht door de jungle begint zelfs op een exclusieve route die maar weinig wandelaars nemen. Geniet van de heldere hemel, ver weg van de lichtjes van de stad. Na 2 uur word je op de top van de berg beloond door de zon die opkomt boven het prachtige landschap en de oceaan. Het wordt nog beter, want op de top van de vulkaan kun je ook genieten van een ontbijt.  Op de weg naar beneden wisselen de mooie vergezichten elkaar af. Zo zie je onder meer Danau Batur liggen, een enorm kratermeer.  Voordat je weer bij je accommodatie wordt afgezet, drink je bij een koffieplantage nog een kopje lokale kopi loewak, ofwel civetkoffie, als verkwikkende afsluiting van je tocht.

Bali: dagtour langs hoogtepunten voor je Instagram

2. Bali: dagtour langs hoogtepunten voor je Instagram

Maak je Instagram-volgers jaloers terwijl je Bali verkent tijdens een aanpasbare dagtrip naar de meest herkenbare hotspots.  Alle toegangsprijzen zijn inbegrepen, evenals een deskundige lokale gids die onderweg alle weetjes over de Balinese geschiedenis en cultuur met je deelt. Je eerste halte is de hindoetempel Pura Lempuyang. Bij de beroemde gespleten poort, de "poort naar de hemel", kun je zelf zo'n foto maken die je zo vaak op Instagram ziet.  Je wordt daarna meegenomen naar Tirta Gangga, een voormalig koninklijk paleis beroemd om zijn heilige en uiterst fotogenieke waterpartijen en tuinen.  Vervolgens ga je naar Tukad Cepung, een grot met een verbazingwekkende waterval, waar je het water in kunt duiken.  Het landelijke Ubud, de thuisbasis van vele weelderige groene rijstvelden, staat hierna op het programma. Last but not least kun je een van de beroemde jungleschommels van Bali uitproberen.   Kies de exacte ervaring die jij wilt - van privérondleidingen met ophaalservice bij je hotel tot rondleidingen met kleine groepen waar je andere avontuurlijke reizigers kunt ontmoeten. Kies het lunchpakket voor een heerlijk lunchbuffet, of neem tien polaroids mee naar huis als herinnering aan je trip. Selecteer de premium- of privéoptie voor extra add-ons. Verrijk je Instagram met foto's gemaakt en bewerkt door een fotograaf, bekijk jezelf van bovenaf met 3-4 minuten drone-opnames die je 24 uur na je tour worden toegestuurd, of ontspan met een rustgevende massage.

Bali: Batur hike met zonsopgang en natuurlijke warmwaterbron

3. Bali: Batur hike met zonsopgang en natuurlijke warmwaterbron

Je wordt vroeg opgehaald vanaf je hotel op Bali, zodat je op tijd bent om de zon op te zien komen bovenop de berg Gunung Batur. Vertrek tussen 01:30 en 02:30 uur (afhankelijk van de lokatie van je hotel) en reis dan naar de actieve vulkaan vlakbij het dorpje Kintamani. Wanneer je aankomt bij de voet van de Gunung Batur ontvang je een korte introductie en veiligheidsbriefing van je privégids. Alle gidsen zijn lokale inwoners en hebben van kinds af aan de Gunung Batur beklommen. Maak gebruik van hun uitgebreide kennis en passie voor het gebied. Begin dan aan je wandeltocht van 1,5 uur naar de hoogste krater van Bali zodat je de zonsopgang meemaakt. Bij aankomst op de top geniet je van een ontbijt en neem het geweldige uitzicht in je op terwijl de dag aanbreekt. Geniet na zonsopgang van wat tijd om rond de krater van de vulkaan te lopen en steek daarna een heuvel van lava en zwart zand over. Trek terug de berg af en kalmeer je pijnen bij een natuurlijke hete lente om 09:00 uur. Bezoek een koffieplantage op de terugweg naar je accommodatie en laat je tegen het einde van een geweldige ochtend om 13:00 uur afzetten!

Bali: Mount Batur Sunrise Trek met gids en ontbijt

4. Bali: Mount Batur Sunrise Trek met gids en ontbijt

Volg de ophaaltijd van het gebied vanaf je hotel en ga naar de Kintamani-regio om je weg naar de berg Batur te wandelen. Deze iconische, extreem actieve vulkaan trekt veel bezoekers van over de hele wereld met zijn schoonheid en belofte van avontuur. Vanaf de top ervaar je een schilderachtig uitzicht op de zonsopgang en de groene caldera rond de vulkaan. Wees getuige van een dikke deken van duisternis die wordt vervangen door glinsterende oranje en gouden stralen, die uit het silhouet van de berg Agung barsten met de glazige ongerepte glans van het meer van Batur. Terwijl je afdaling begint, verken je drie jongere kraters terwijl je het verbazingwekkende vulkanische landschap in je opneemt. Je hebt de mogelijkheid om een koffieplantage te bezoeken om te genieten van een heerlijke kop lokale Luwak-koffie voordat je terugkeert naar je hotel.

Dagtour zonsopgang bij Borobudur, Mount Merapi & Prambanan

5. Dagtour zonsopgang bij Borobudur, Mount Merapi & Prambanan

Je wordt opgehaald bij je hotel en gaat naar de Borobudur-tempel om getuige te zijn van de adembenemende zonsopgang. Hier heb je de mogelijkheid om een lokale gids in te huren en meer te weten komen over de geschiedenis van het gebied. Gebruik de unieke kans om een van de indrukwekkendste oude monumenten ter wereld en het grootste boeddhistische bouwwerk op aarde te ervaren. Gelegen in het hart van de diepgroene Kedu-vallei en omgeven door enorme actieve vulkanen, roept dit complex een diep gevoel van ontzag op. Ontdek vervolgens de Merapi-vulkaan in een jeep. Het is een van de meest actieve en gevaarlijke vulkanen op aarde.  Sluit de tour af met een bezoek aan de prachtige Hindu Prambanan-tempel. Het complex werd gebouwd in de 10e eeuw en is een van de grootste tempelcomplexen in Indonesië gewijd aan de god Shiva. Bezoek de 3 tempels, die zijn versierd met indrukwekkende illustraties van het nationale epos  Ramayana. De tempels waren gewijd aan de 3 grote hindoegoden (Shiva, Vishnu en Brahma). Er werden nog drie tempels gebouwd voor de dieren, die trouw de goden van de mythologie dienen.

Vanaf Bali: zwem met mantaroggen in Nusa Penida

6. Vanaf Bali: zwem met mantaroggen in Nusa Penida

Profiteer van de ophaalservice bij je hotel op geselecteerde locaties op Bali, om van daaruit naar Nusa Penida te reizen, op ongeveer 20 kilometer van de zuidoostelijke kust. Het grootste van de drie zustereilanden van Bali (Nusa Lembongan, Nusa Penida en Nusa Ceningan), Nusa Penida, is een stuk minder ontwikkeld en is bedekt met pure natuur. Bewonder het ruige landschap en de steile kliffen aan de kust op weg naar de beste snorkelplekken op het eiland. Ontdek zodra je aankomt bij de beschermde baai van Manta Bay een oceaan vol plankton dat prachtige rifmantaroggen aantrekt. Deze roggen kunnen soms wel een spanwijdte van maar liefst 4 tot 5 meter hebben. Ga naar 3 van de beste snorkellocaties op het eiland, waaronder populaire plekken (afhankelijk van de omstandigheden) als Crystal Bay, Toyapakeh en Gamat Bay. De situatie zal zorgvuldig in de gaten worden gehouden, aangezien de sterke stroming in de Indische Oceaan de omstandigheden kan beïnvloeden, zodat je altijd veilig met de roggen kunt zwemmen op minder dan 1,5 meter afstand van het zeeoppervlak. Als de omstandigheden niet geschikt zijn, zal je snorkelplanning worden aangepast, aangezien jouw veiligheid altijd de hoogste prioriteit heeft. Na je magische snorkelavontuur kun je op het strand pauzeren en lunchen bij Paradise Beach op Nusa Lembongan. Je lunch is een heerlijk Indonesisch buffet. Na de lunch heb je nog de kans om 's middags het mangrovebos te ontdekken door te kajakken, te peddelsurfen of met een privégondel het water te doorklieven.  

Van Yogyakarta: 3-daagse tour naar Bromo en Ijen Crater

7. Van Yogyakarta: 3-daagse tour naar Bromo en Ijen Crater

Dag 1 Begin je avontuur met het ophalen van je accommodatie in Yogyakarta in de ochtend en reis naar Mount Bromo. Geniet onderweg van prachtige landschappen terwijl je vriendelijke chauffeur het beruchte Indonesische verkeer doorkruist. Als je eenmaal in je accommodatie in Bromo bent gesetteld, kun je genieten van wat vrije tijd om de omgeving te verkennen en je voor te bereiden op de zonsopgang van morgen. Dag 2 Sta vroeg op om je voor te bereiden op een werkelijk onvergetelijke ervaring terwijl je getuige bent van het magische uitzicht op de zonsopgang van Mount Bromo, de meest populaire vulkaan in Indonesië. Na het verkennen van Mount Bromo, ga je terug naar het hotel om te genieten van het ontbijt voordat je naar Bondowoso City reist, waar je accommodatie voor de Ijen Crater-tour zich bevindt. Dag 3 Vandaag begint je tour midden in de nacht terwijl je naar de Ijen-krater gaat. Wandel naar de top van de Ijen-krater tijdens een wandeling van 90 tot 120 minuten, waar je de fascinerende blauwe vlammen vanuit de krater kunt zien opstijgen. Nadat u de krater heeft verkend, wordt u afgezet bij de haven van Ketapang en vervolgt u uw reis naar Bali.

Bali of Banyuwangi: wandeling Ijen-krater bij zonsopgang

8. Bali of Banyuwangi: wandeling Ijen-krater bij zonsopgang

Begin je tour met een pick-up vanaf Bali of Banyuwangi en geniet van de prachtige zonsopgang boven de Ijen-krater. Reizigers vanuit Bali beginnen hun tocht 's avonds met een bezoek aan de haven van Ketapang in Banyuwangi. Eenmaal aangekomen in de haven van Ketapang, kun je ontspannen in de lounge voordat je wordt opgehaald door je team en verder gaat naar de Ijen-vulkaan. Reis je vanuit Banyuwangi, dan word je om 12:30 uur opgehaald bij je accommodatie en reis je naar de Ijen-vulkaan om je wandeltocht te beginnen. Geniet van het landschap tijdens jouw 1,5- tot 2-uur durende wandeling naar het uitkijkpunt van de Ijen-krater en bewonder het uitzicht vanaf de top. Op een heldere dag kun je het mystieke blauwe vuur van de vulkaan zien, wat een werkelijk unieke ervaring is. Zie de zonsopgang over het grootste zure meer op het Java en waardeer de plaatselijke mijnwerkers die zwavelhoudend gesteente dragen als onderdeel van hun dagelijks leven om in het levensonderhoud van hun gezinnen te voorzien. Na het verkennen van de vulkaan trek je naar beneden en terug naar de parkeerplaats. Voor degenen die in Banyuwangi verblijven, vindt de terugkeer naar je hotel rond 09:00 uur plaats. Degenen die terugreizen naar Bali zullen in de namiddag naar hun accommodatie terugkeren.

Ayung River: All-inclusive raftavontuur

9. Ayung River: All-inclusive raftavontuur

Bezoek als eerste een lobby in traditioneel Balinees wantilan design. De lobby ligt in het midden van groene rijstvelden, met uitzicht op de adembenemende Abang-berg, en is een volledig uitgeruste lounge met bureau, raftuitrusting en een fotodisplay met veiligheidsprocedures. Er is ook een televisie en aparte mannen- en vrouwentoiletten. Hier zal de gids je op een leuke en veilige raftingtocht voobereiden, waar Engels/Koreaans/Mandarijn of Indonesisch wordt gesproken.  Je raftingavontuur gaat dan van start op de Ayung-rivier, de grootste en langste rivier van Bali. De Ayung-rivier is klasse II en kan tijdens het regenseizoen naar klasse IV stijgen. Gedurende ongeveer 2 uur zul je het natuurlijke landschap, de fauna en exotische planten van Bali ervaren. Een lunchbuffet wordt vervolgens geserveerd in een restaurant met een prachtig uitzicht over de vallei Ayung, zodat je je ontspannen voelt na het avontuur. Het restaurant heeft alle voorzieningen, inclusief WiFi. 

Ubud: 3 uur durende zilveren sieradenworkshop

10. Ubud: 3 uur durende zilveren sieradenworkshop

Op zoek naar een uniek moment in Bali? Mis dit unieke moment op Bali niet. Met deze ongeëvenaarde ervaring kun je genieten van een leuke, creatieve hobby gecombineerd met de oudste handwerktechnieken van Bali. Breng een halve dag door met Ayu die je zal introduceren in deze speciale ambacht. Ze leert je hoe je van je idee, draagbare kunst kunt maken. Zelf kreeg ze op 9 jarige leeftijd les van haar vader en haar oudere broer. Leer alles over het maken van zilveren sieraden en hoe het zich in de loop van de tijd op Bali heeft ontwikkeld. Maak je eigen paar oorbellen, een ring of een hanger met 5 gram zilver. Werk samen met Ayu en verander zilver in een sierlijk kunstwerk. Het is leuk, het is uitdagend en een geweldige manier om je vrije tijd door te brengen in Ubud.

Sitemap Indonesië

Wil je alle activiteiten in Indonesië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Indonesië

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 26.150 beoordelingen

We've had an amazing trip! Our driver/guide Kim sended the info on time and picked us up at our hotel. He speaks really good English and we've had nice conversations about Bali and our stay. He is a friendly, sweet and funny guy. He has a lot of patient and made us feel good and relaxed. The view on top of Batur was beautiful! The bouncy ride with the jeep was great and we saw the small village waking up. The lava stones were impressive, it looked like a different planet. The hotspring was amazing as well! We were a bit sleepy after that. It was a great day and really worth the early wake-up. Ask for Kim to be your driver/guide! Warm regards from Jeroen and Gina (the dutch people)

Fantastische ervaring, vooral voor onze chauffeur / gids Iwayan Kar, hij was echt uniek, hij raadde plaatsen aan om te bezoeken en nam ons mee, zelfs als ze niet gepland waren. Hij legde ons tot in detail de Balinese cultuur en de diepgaande geschiedenis van elke plaats die we bezochten uit, alsof dat nog niet genoeg was, bood hij ons water en koffie aan omdat hij ons een beetje moe zag. De tour is prachtig, super georganiseerd, helemaal niet vermoeiend en leidde ons naar een heel aardig persoon. Nogmaals bedankt Iwayan Kar !!

Cokey was een geweldige gids, had heel veel te vertellen en een goed gevoel voor humor, zeer open persoon met wie je makkelijk een goeie band krijgt. Het kratermeer was echt een ervaring om niet te vergeten net zoals de kleine krater met de stoombaden. Deer resarvation was ook wel leuk maar een beetje een tourist trap. Daarnaast waren de theevelden prachtig

The trip to the Temple was a niet one. My tourgide Gusti was really kind and a good photographer aswell!

Met mijn wensen werd het sieraad gevormd. Je kan met alle ideeën komen.