Indonesië

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Indonesië: De beste dingen die je niet wil missen

Bali: Batur hike met zonsopgang en natuurlijke warmwaterbron

1. Bali: Batur hike met zonsopgang en natuurlijke warmwaterbron

Je wordt vroeg opgehaald vanaf je hotel op Bali, zodat je op tijd bent om de zon op te zien komen bovenop de berg Gunung Batur. Vertrek tussen 01:30 en 02:30 uur (afhankelijk van de lokatie van je hotel) en reis dan naar de actieve vulkaan vlakbij het dorpje Kintamani. Wanneer je aankomt bij de voet van de Gunung Batur ontvang je een korte introductie en veiligheidsbriefing van je privégids. Alle gidsen zijn lokale inwoners en hebben van kinds af aan de Gunung Batur beklommen. Maak gebruik van hun uitgebreide kennis en passie voor het gebied. Begin dan aan je wandeltocht van 1,5 uur naar de hoogste krater van Bali zodat je de zonsopgang meemaakt. Bij aankomst op de top geniet je van een ontbijt en neem het geweldige uitzicht in je op terwijl de dag aanbreekt. Geniet na zonsopgang van wat tijd om rond de krater van de vulkaan te lopen en steek daarna een heuvel van lava en zwart zand over. Trek terug de berg af en kalmeer je pijnen bij een natuurlijke hete lente om 09:00 uur. Bezoek een koffieplantage op de terugweg naar je accommodatie en laat je tegen het einde van een geweldige ochtend om 13:00 uur afzetten!

Bali: Mount Bromo en Ijen Crater's Blue Fire 3-daagse tour

2. Bali: Mount Bromo en Ijen Crater's Blue Fire 3-daagse tour

Dag 1: Bali-Ferry naar Ketapang-Ijen-vulkaan Je begint je driedaagse avontuur 's avonds met het ophalen van je hotel. Daarna ga je naar de haven van Gilimanuk om een veerboot naar Ketapang te nemen. Vanaf daar rijdt u naar het startpunt van de Ijen-vulkaan. Dag 2: Ijen-vulkaan-krater-bromo-dorp Dag twee begint met een korte veiligheidssessie voordat de ongeveer 2 uur durende trektocht naar de krater begint. Eenmaal bij de krater kun je de opmerkelijke blauwe vlammen zien die wel 5 meter hoog kunnen worden. Nadat je de omgeving hebt verkend, tank je bij met een heerlijk ontbijt en begin je aan de lange rit naar Bromo Village. Stop onderweg voor rust en lunch. Dag 3: Bromo Village-Bromo vulkaan zonsopgang-Bali Dag drie begint met nog een vroege wake-up call en een rit naar het Penanjakan Sunrise Point. Je trekt een andere actieve vulkaan op, Mount Bromo, voordat je stopt om de majestueuze zonsopgang te zien en te genieten van een panoramisch uitzicht vanaf de top van de vulkaan. Voordat het te warm wordt, ga je terug voor het ontbijt voordat je terugkeert naar Bali.

Gunung Batur: rit per Jeep bij zonsopgang & warmwaterbron

3. Gunung Batur: rit per Jeep bij zonsopgang & warmwaterbron

Tref je getrainde gids die in vierwielaandrijving is gespecialiseerd en stap aan boord van een speciaal gebouwd 4x4-voertuig. Je gids is ook een erkend lid van de vereniging van gidsen van Gunung Batur, dus je kunt mooie verhalen met een goed gevoel voor humor over de geschiedenis van de regio verwachten en interessante informatie over het landschap te horen krijgen. Je bent in veilige handen op dit offroad-avontuur. Eerst bezoek je Perapen-tempel, gelegen ten zuiden van Gunung Batur. Dan rijd je verder om 'Lava Ball Point' te verkennen. Spring uit het voertuig en voel het ongelooflijke Kintamani-landschap om je heen. Je ziet de grote grot, gevormd door een lavastroom, en vraagt je af of je op een andere planeet bent. Vraag je gids om je uit te leggen waarom het een heilige grot is. De tweede halte is bij de vulkanische lavastroom uit 1964. Wil je weten wat er is gebeurd? Je gids heeft het antwoord. Je gids rijdt met de 4x4 over de lavavelden en je ziet lokale boeren in hun kleine akkers en moestuinen werken. Je wordt omgeven door de wereldberoemde zwarte lavaformaties en ziet iets heel bijzonders: een actieve vulkaan in de verte. Er liggen prachtige fotomomenten op je te wachten. Sluit je dag af met een heerlijk lang bad in de helende wateren van de natuurlijke warmwaterbron van Batur. Geniet van het prachtige uitzicht over het beeldschone Baturmeer vanuit een geheel ander perspectief.

Van Yogyakarta: 3-daagse tour naar Bromo en Ijen Crater

4. Van Yogyakarta: 3-daagse tour naar Bromo en Ijen Crater

Dag 1 Begin je avontuur met het ophalen van je accommodatie in Yogyakarta in de ochtend en reis naar Mount Bromo. Geniet onderweg van prachtige landschappen terwijl je vriendelijke chauffeur door het beruchte Indonesische verkeer rijdt. Bij aankomst op Mount Bromo, moet je zeker een bezoek brengen aan de Madakaripura-waterval om je te vergapen aan deze spectaculaire show van de natuur. Als je eenmaal je accommodatie daar hebt gevonden, kun je genieten van wat vrije tijd om de omgeving te verkennen en je voor te bereiden op de zonsopgang van morgen. Dag 2 Sta vroeg op om je voor te bereiden op een werkelijk onvergetelijke ervaring terwijl je getuige bent van het magische uitzicht op de zonsopgang van Mount Bromo, de meest populaire vulkaan in Indonesië. Na het verkennen van Mount Bromo, ga je terug naar het hotel om te genieten van een heerlijk ontbijt voordat je naar Banyuwangi City reist, waar je accommodatie voor de Ijen Crater-tour zich bevindt. Dag 3 Vandaag begint je tour midden in de nacht terwijl je naar de Ijen-krater gaat. Wandel naar de top van de Ijen-krater tijdens een wandeling van 90 tot 120 minuten, waar je de fascinerende blauwe vlammen vanuit de krater kunt zien opstijgen. Nadat je de krater hebt verkend, word je teruggebracht naar het hotel of naar de haven van Ketapang als je doorgaat naar Bali.

Bali: Mount Batur Sunrise Trek met gids en ontbijt

5. Bali: Mount Batur Sunrise Trek met gids en ontbijt

Volg de ophaaltijd van het gebied vanaf je hotel en ga naar de Kintamani-regio om je weg naar de berg Batur te wandelen. Deze iconische, extreem actieve vulkaan trekt veel bezoekers van over de hele wereld met zijn schoonheid en belofte van avontuur. Vanaf de top ervaar je een schilderachtig uitzicht op de zonsopgang en de groene caldera rond de vulkaan. Wees getuige van een dikke deken van duisternis die wordt vervangen door glinsterende oranje en gouden stralen, die uit het silhouet van de berg Agung barsten met de glazige ongerepte glans van het meer van Batur. Terwijl je afdaling begint, verken je drie jongere kraters terwijl je het verbazingwekkende vulkanische landschap in je opneemt. Je hebt de mogelijkheid om een koffieplantage te bezoeken om te genieten van een heerlijke kop lokale Luwak-koffie voordat je terugkeert naar je hotel.

Bali: hike Gunung Batur bij zonsopgang, inclusief ontbijt

6. Bali: hike Gunung Batur bij zonsopgang, inclusief ontbijt

Bedwing in de vroege ochtend een van Bali's wonderen der natuur tijdens een privébeklimming van Gunung Batur. Het ontbijt is inbegrepen, evenals een excursie naar een koffieplantage na de trektocht.  Ook de toegangstickets, vervoer van en naar je verblijfplaats en een deskundige lokale gids zijn inbegrepen, zodat jij je alleen nog maar hoeft te focussen op het prachtige uitzicht.  Je wordt in de vroege morgen opgehaald bij je accommodatie en naar het beginpunt van je klim aan de voet van de berg gebracht. Je trektocht door de jungle begint zelfs op een exclusieve route die maar weinig wandelaars nemen. Geniet van de heldere hemel, ver weg van de lichtjes van de stad. Na 2 uur word je op de top van de berg beloond door de zon die opkomt boven het prachtige landschap en de oceaan. Het wordt nog beter, want op de top van de vulkaan kun je ook genieten van een ontbijt.  Op de weg naar beneden wisselen de mooie vergezichten elkaar af. Zo zie je onder meer Danau Batur liggen, een enorm kratermeer.  Voordat je weer bij je accommodatie wordt afgezet, drink je bij een koffieplantage nog een kopje lokale kopi loewak, ofwel civetkoffie, als verkwikkende afsluiting van je tocht.

Bali–Gili Trawangan: snelle boottransfer

7. Bali–Gili Trawangan: snelle boottransfer

Profiteer van een snelle verbinding van Bali naar Gili Trawangan of andersom en reis tussen de eilanden op een snelle boot waarop je veel bagage mag meenemen. Besteed minder tijd aan reizen en meer tijd op het strand! Voor reizen van Bali naar Gili Trawangan vertrekt de boot dagelijks vanaf Serangan Harbot, op slechts 30 minuten van Kuta. Je wordt gratis opgehaald bij je hotel of villa in een voertuig met airconditioning. Dit is mogelijk vanuit Kerobokan, Seminyak, Legian, Kuta, Tuban, Jimbaran, Nusa Dua, Denpasar, Sanur, de luchthaven en delen van Canggu (helemaal tot Canggu Club). Ophalen bij andere locaties is mogelijk tegen een toeslag. Je kunt ook zelf naar de haven gaan. Zorg ervoor dat je er 30 minuten voor de geplande vertrektijd bent. Je vertrekt in de ochtend om zo lang mogelijk van Gili Trawangan te genieten. De boten terug naar Bali vertrekken rond 14.40 uur en bij aankomst word je weer teruggebracht naar je hotel. Geniet tijdens de tocht van 2,5 uur enkele reis en bewonder het prachtige uitzicht.

Hoogtepunten van Noord-Bali met privétour

8. Hoogtepunten van Noord-Bali met privétour

Maak je Instagram-volgers jaloers terwijl je Noord-Bali verkent tijdens een begeleide dagtocht naar de meest herkenbare hotspots. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, reis je naar het noorden met een lokale gids, die juweeltjes zal delen over de Balinese geschiedenis en cultuur. Reis naar het iconische Lake Beratan waar je de majestueuze tempel op een klein eiland in het meer ziet zitten, gewijd aan Dewi Danu, de godin van het meer. Bezoek vervolgens de iconische Handara-poort, bekend als het pad naar sereniteit. Maak een prachtige foto voor de Handara-poort met het adembenemende uitzicht op het groene landschap en de gigantisch-exotische traditionele Balinese poort als achtergrond. Neem een korte lunchstop in een lokaal restaurant (niet inbegrepen), voordat je je slippers klaarmaakt bij de majestueuze Banyumala Twin-waterval. Zwem in alle rust, luister naar het donderende geraas van stromend water en geniet van de bezienswaardigheden van het levendige groen. Ga daarna naar een koffieplantage om met een proeverij meer te weten te komen over koffieverwerking. Maak je reis compleet met een bezoek aan de iconische Wanagiri Hidden Hills Photos Spot. Bewonder het uitzicht op de heuvels en de meren op de brug met uitzicht op het meer voordat je terugkeert naar je hotel.

Banyuwangi: zonsopgang wandeltocht Ijen-krater

9. Banyuwangi: zonsopgang wandeltocht Ijen-krater

Wordt om middernacht opgehaald bij je accommodatie in Banyuwangi. De reis naar de Ijen-krater duurt ongeveer 2 uur. De wandeling naar het uitkijkpunt Ijen duurt 90-120 minuten vanaf het begin van het pad, dat je naar de top leidt. Op een heldere dag zie je het magische blauwe vuur, wat echt een unieke ervaring is. Na getuige te zijn geweest van de prachtige blauwe vlammen vanuit het uitkijkpunt, blijf je de prachtige zonsopgang vangen boven het grootste zure meer op het eiland Java, de krater van Ijen genoemd. Op de weg terug naar de parkeerplaats, bewonder je de lokale mijnwerkers die zwavelgesteente dragen als onderdeel van hun dagelijkse zware leven om brood op de plank te zetten.  Na een tocht van 1 uur naar beneden, bereik je de parkeerplaats rond 07:00 uur. Onmisbaar is een bezoek aan de koffie- en kruidnagelplantage op de weg terug naar je accommodatie, die je rond 09:00 uur bereikt.

Vanuit Bali: speedboottocht naar Nusa Penida in kleine groep

10. Vanuit Bali: speedboottocht naar Nusa Penida in kleine groep

Ga een dag lang met een gids op verkenning uit op Nusa Penida, een charmant eiland tussen Bali en Lombok. Bewonder de mooie stranden van het eiland, de ruige kustlijn en ontspannen levensstijl. Ontdek waarom Nusa Penida bovenaan het verlanglijstje van menig reiziger staat. Je reis naar Nusa Penida vertrekt vanuit de Sanur-veerbootterminal. Leun achterover en ontspan tijdens deze dagexcursie die je kennis laat maken met 4 schilderachtige stranden en enkele speciale plekken op het eiland. De eerste halte is het strand van Kelingking, waar je een prachtig uitzicht hebt over het witte zandstrand. Als je de kustlijn beter bekijkt, herken je er waarschijnlijk de vorm van een T-Rex in. Dan is het tijd voor een bezoek aan Angel's Billabong. Hier kun je zwemmen in een natuurlijke infinity pool die ontstaan is door een kleine opening in de rotswand; een luxe ervaring, maar dan zonder het 5-sterren-prijskaartje. Op Broken Beach, je volgende bestemming, kun je de natuurlijke bassins en gewelfde kliffen bewonderen, voordat je verder vaart naar Crystal Bay. Zoals de naam al doet vermoeden, is het water hier kristalhelder; neem de tijd om te zwemmen en te snorkelen.

De must-see bezienswaardigheden in Indonesië

Sitemap Indonesië

Wil je alle activiteiten in Indonesië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.