Belevingen in
Inisheer

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Inisheer: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

De Aran-eilanden en de kliffencruise

1. De Aran-eilanden en de kliffencruise

Je wordt naar het zuiden geleid langs de Wild Atlantic Way en naar de maanachtige Burren-regio. Van daaruit ga je naar het pittoreske vissersdorpje Doolin, waar je aan boord gaat van de veerboot naar Inisheer (Inis Oirr) - de kleinste en meest levendige van de Aran-eilanden. Verken Inisheer, de thuisbasis van oude kerken en kastelen, een van de mooiste stranden van Ierland, vuurtorens, scheepswrakken en verschillende cafés en pubs. U kunt een pony en koets nemen, een fiets huren of over de landweggetjes slenteren. Op je begeleide terugreis vaar je langs de voet van de Cliffs of Moher, een spectaculaire reis die de 214 meter hoge, 8 km lange kliffen in perspectief plaatst. Stop voor een stevige maaltijd in een traditionele lokale pub voordat je aankomt bij de Cliffs of Moher. U krijgt gratis toegang tot de kliffen en het eco-gevoelige bezoekerscentrum. Maak een wandeling langs de rand van de klif en bedenk hoe klein alles er van bovenaf uitziet! Zodra je de kliffen verlaat, neem je de kustweg naar huis, langs de Wild Atlantic Way voordat je nog een laatste stop maakt bij de prachtige Baby Cliffs in Ballyreen, waar je bovenop de Burren kunt lopen. De terugkomsttijd in Galway is ongeveer. 19:30 uur.

...
Van Doolin: Inis Oirr Island en Cliffs of Moher Ferry

2. Van Doolin: Inis Oirr Island en Cliffs of Moher Ferry

Inis Oírr, ook wel Inisheer genoemd, is het kleinste van de drie Aran-eilanden. Het is het dichtstbijzijnde eiland bij de Doolin Pier met een bevolking van ongeveer 300 mensen. De nieuwe snelveerboot biedt de snelste overtocht naar de Aran-eilanden met een reis van slechts 15 minuten van Doolin naar Inis Oírr. Inis Oírr is een charmant eiland dat veel te bieden heeft. Bezoekers van dit eiland kunnen genieten van middeleeuwse ruïnes, zeehondenkolonies, een scheepswrak, een vuurtoren, fantastische wandelingen en nog veel meer. Bij aankomst kunt u ervoor kiezen om te wandelen, een fiets te huren, een paard en wagen te huren of een minibustour te maken om de beste delen van het eiland te zien. Na ongeveer 3 uur te hebben genoten op Inis Oirr, vertrekt de veerboot om 13:45 uur van het eiland. Met deze optie neemt u de veerboot terug naar Doolin via de Cliffs of Moher. Deze veerboottocht brengt je naar het hoogste punt van de Cliffs of Moher onder de beroemde O'Brien's Tower. Vanaf hier is er een deskundig commentaar aan boord dat zowel informatief als vermakelijk is. De veerboot vaart terug langs An Branán Mór, de grote zeestapel, de thuisbasis van de grootste broedvogelkolonie op het vasteland van Ierland. De grote zeestapel biedt onderdak aan duizenden zeevogels die er hun zomerverblijf van maken. De veerboot brengt je van dichtbij om vogels zoals papegaaiduikers, zeekoeten en alken te zien. Tijdens de reis terug naar Doolin Pier, passeer je de zeegrot van 'Harry Potter and the Half Blood Prince' en de beroemde surfplek 'Aill na Searrach' waar de 'Aileen'-golf wordt opgevangen. Deze reis van een uur langs de kliffen biedt veel fantastische fotomomenten en is nooit twee keer dezelfde ervaring.

...
Van Doolin: Inis Oirr Island & Cliffs of Moher Cruise

3. Van Doolin: Inis Oirr Island & Cliffs of Moher Cruise

Deze tour combineert een bezoek aan het kleinste eiland Inis Oirr en een cruise onder de Cliffs of Moher. Verken het eiland voor een paar uur en keer terug naar Doolin via Cliffs of Moher. Inis Oirr (Eastern Island) ligt op slechts 30 minuten varen van Doolin. Er zijn veel bezienswaardigheden te vinden, waaronder oude kastelen, een scheepswrak, een vuurtoren, een van de mooiste stranden van Ierland, een moderne speeltuin en verschillende goede pubs en cafés. De 3 pubs serveren allemaal goede, lokale gerechten en traditionele Ierse muziek is dagelijks te horen. De Cliffs of Moher zijn de kroon op de kustlijn van Clare. Als een uitkijkplatform voor prehistorische reuzen die over de rand van Europa willen turen, bieden de kliffen een ongeëvenaard uitzicht over de enorme kokende wildheid van de Atlantische Oceaan, een wereld onveranderd sinds de pre-Keltische meesters van magie, de Tuatha Dé Danann die regeerde Ierland.

...
Galway: dagtocht veerboot naar Inis Oírr (Aran-eilanden)

4. Galway: dagtocht veerboot naar Inis Oírr (Aran-eilanden)

Ontdek een unieke cultuur, landschap en manier van leven op deze dagtrip naar het eiland vanuit Galway. Vaar terug in de tijd en dompel je onder in de sfeer van een klein vissersdorpje. Bereid je voor op een warm Iers welkom als je aan boord gaat van de ochtendveerboot vanuit de haven van Rossaveel. Geniet van een volledige bar- en verfrissingsservice op dit luxe schip terwijl u de Atlantische Oceaan op vaart. Spring van de boot wanneer je aanmeert en waan je in een wandelparadijs met adembenemende landschappen. Huur een fiets of maak een tour en bewonder de spectaculaire flora die uniek is voor het eiland en de omgeving. Geniet van witte zandstranden en bezoek O'Brien's Castle of de plaats van het Plassey Shipwreck. Ontspan in een van de bars, restaurants of theesalons van het eiland, misschien genietend van traditionele livemuziek. Geniet van de speciale sfeer van dit kleine eiland voordat je om 16.30 uur je veerboot terug naar Rossaveel haalt.

...
Van Doolin: veerboot Inis Oirr (Inisheer) en Aran-eilanden

5. Van Doolin: veerboot Inis Oirr (Inisheer) en Aran-eilanden

Bezoek Inis Oírr, een van de 3 Aran-eilanden. Stap aan boord van een schone en moderne veerboot en vertrek vanaf de Doolin Pier. Geniet van een schilderachtige veerboottocht naar het eiland, inclusief opvallende en dramatische uitzichten. Geniet van een adembenemend uitzicht op de Burren en de Cliffs of Moher. Ontdek middeleeuwse ruïnes. Bekijk de zeehondenkolonies die zonnebaden op het strand. Bekijk een scheepswrak dat te zien was in de geliefde Ierse tv-komedie Father Ted. Hoewel het de kleinste van de Aran-eilanden is, is er genoeg te doen en te zien in Inis Oírr. Geniet van een wandeling door het weelderige landschap en geniet van het natuurlijke leven van het eiland. De flora van dit eiland bevat zeldzame alpensoorten die onder bescherming staan. Kijk uit vanaf de kustlijn van Clare en bewonder de Burren en de Cliffs of Moher vanuit een uniek perspectief. Verken de rotsachtige landschappen en velden van het eiland, omringd door stenen muren. Als u tijdens uw verblijf op het eiland een hapje of een drankje wilt, kunt u stoppen bij een van de vele heerlijke bars en cafés van Inis Oírr. Na 5 uur op het eiland stapt u aan boord van de veerboot en maakt u de reis terug naar Doolin.

...
Van Clare & Limerick: Aran Island & Cliffs of Moher Tour

6. Van Clare & Limerick: Aran Island & Cliffs of Moher Tour

Vertrek vanuit Bunratty op deze unieke reis combineert het beste van twee werelden, met een bezoek aan de Aran-eilanden, een boottocht onder de Cliffs of Moher en een bezoek aan het Cliffs of Moher Visitor Centre. Bezoek Inis Oirr en ontdek oude kastelen, een van de mooiste stranden van Ierland, een moderne speeltuin en verschillende pubs en cafés. Neem een pony en val, huur een fiets of loop over de rustige kleine weggetjes. De terugreis via de Cliffs of Moher is een spectaculaire reis onder deze wereldberoemde geologische steunberen die meer dan 700 voet boven de zee uittorenen. Verken de geschiedenis en vorming van deze kliffen in het uitstekende bezoekerscentrum. Vaar terug naar Shannon en ontspan op de terugreis naar Bunratty.

...

Sitemap Inisheer

Wil je alle activiteiten in Inisheer ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.