Kies data
Inisheer

Rondvaarten & boottochten

Inisheer Rondvaarten & boottochten: Onze meest aanbevolen

Van Galway: dagtrip naar de Aran-eilanden en cruise naar de kliffen van Moher

1. Van Galway: dagtrip naar de Aran-eilanden en cruise naar de kliffen van Moher

Maak een dagtocht naar Inisheer (Inis Oirr) vanuit Galway en ontdek de oude kerken en kastelen op het kleinste van de Aran-eilanden. Bezoek de Cliffs of Moher en bewonder het kustlandschap. Rijd vanaf het ontmoetingspunt in Galway naar het zuiden langs de Wild Atlantic Way en de maanachtige Burren-regio in. Van daaruit ga je naar het pittoreske vissersdorpje Doolin, waar je aan boord gaat van de veerboot naar Inisheer. Eenmaal daar verken je de kerken, kastelen, vuurtorens, scheepswrakken, cafés en pubs van het eiland. Ontdek een van de mooiste stranden van Ierland en neem desgewenst een pony en koets, huur een fiets of wandel over de landweggetjes. Stop voor een stevige maaltijd in een traditionele lokale pub voordat je aankomt bij de Cliffs of Moher. U krijgt gratis toegang tot de kliffen en het eco-gevoelige bezoekerscentrum. Maak een wandeling langs de rand van de klif en bedenk hoe klein alles er van bovenaf uitziet. Zodra je de kliffen verlaat, neem ik de kustweg naar huis, langs de Wild Atlantic Way. Maak nog een laatste stop bij de prachtige Baby Cliffs in Ballyreen, waar je bovenop de Burren kunt wandelen, voordat je terugkeert naar Galway.

Van Doolin: Inis Oirr Island en Cliffs of Moher Ferry

2. Van Doolin: Inis Oirr Island en Cliffs of Moher Ferry

Verken Inis Oírr met deze veerbootcruise vanuit Doolin. Spring aan boord en geniet van het uitzicht op zee voordat je van boord gaat voor vrije tijd op het eiland. Neem de veerboot terug om de Cliffs of Moher, O'Brien's Tower en de An Branán Mór-zeestapels te zien. Spring aan boord van het ruime schip in Doolin en bewonder het uitzicht op de kust op weg naar Inis Oírr. Heb enkele uren vrije tijd om de middeleeuwse ruïnes van het eiland, de zeehondenkolonies, het scheepswrak en de vuurtoren te bekijken met mogelijkheden om te wandelen, een fiets te huren, een paard en wagen te huren of een minibustour te maken. Vertrek 's middags van het eiland voor de terugreis. Ga langs het hoogste punt van de Cliffs of Moher. Vaar onder de beroemde O'Brien's Tower door. Luister naar commentaar aan boord en boeiende verhalen die dieper in de bezienswaardigheden duiken. Cirkel terug langs An Branán Mór, de grote zeestapel, die de thuisbasis is van de grootste broedvogelkolonie op het vasteland van Ierland. Bekijk vogels zoals papegaaiduikers, zeekoeten en alken van dichtbij. Maak foto's van de zeegrot die werd gebruikt om 'Harry Potter en de Halfbloed Prins' te filmen en de beroemde surfplek 'Aill na Searrach' waar de 'Aileen'-golf wordt opgevangen.

Van Limerick: Aran Islands en Cliffs of Moher Day Tour

3. Van Limerick: Aran Islands en Cliffs of Moher Day Tour

Je vertrekt dagelijks om 8.30 uur uit Arthurs Quay, Limerick en je lokale chauffeur/gids brengt je via Bunratty Castle en Ennis naar het pittoreske dorpje Doolin in County Clare. Hier gaat u aan boord van de veerboot om 11:00 uur die vaart van Doolin naar Inisheer, de kleinste en dichtstbijzijnde van de Aran-eilanden. De overtocht met de veerboot duurt tussen de 20 en 30 minuten. Eenmaal op het eiland heb je 2 uur vrije tijd om een oud kasteel, kerk, scheepswrak, vuurtoren, stranden, cafés en pubs te verkennen. Keer terug naar de veerboot, vertrek om 13:45 uur en vaar op de terugweg onder de Cliffs of Moher door. Vanaf de zee heb je een uniek uitzicht op de majestueuze Cliffs of Moher. Bij terugkomst in Doolin stapt u in de tourbus voordat uw chauffeur/gids u naar de top van de Cliffs of Moher brengt. Eenmaal daar is toegang tot het milieuvriendelijke bezoekerscentrum, de Atlantic Edge, inbegrepen. Leun na uw bezoek hier achterover, ontspan en geniet van het schilderachtige landschap op uw weg terug naar Limerick. De tour keert terug tussen 20:30 en 21:00 uur.

Van Doolin: veerboot Inis Oirr (Inisheer) en Aran-eilanden

4. Van Doolin: veerboot Inis Oirr (Inisheer) en Aran-eilanden

Bezoek Inis Oírr, een van de 3 Aran-eilanden. Stap aan boord van een schone en moderne veerboot en vertrek vanaf de Doolin Pier. Geniet van een schilderachtige veerboottocht naar het eiland, inclusief opvallende en dramatische uitzichten. Geniet van een adembenemend uitzicht op de Burren en de Cliffs of Moher. Ontdek middeleeuwse ruïnes. Bekijk de zeehondenkolonies die zonnebaden op het strand. Bekijk een scheepswrak dat te zien was in de geliefde Ierse tv-komedie Father Ted. Hoewel het de kleinste van de Aran-eilanden is, is er genoeg te doen en te zien in Inis Oírr. Geniet van een wandeling door het weelderige landschap en geniet van het natuurlijke leven van het eiland. De flora van dit eiland bevat zeldzame alpensoorten die onder bescherming staan. Kijk uit vanaf de kustlijn van Clare en bewonder de Burren en de Cliffs of Moher vanuit een uniek perspectief. Verken de rotsachtige landschappen en velden van het eiland, omringd door stenen muren. Als u tijdens uw verblijf op het eiland een hapje of een drankje wilt, kunt u stoppen bij een van de vele heerlijke bars en cafés van Inis Oírr. Na 5 uur op het eiland stapt u aan boord van de veerboot en maakt u de reis terug naar Doolin.

Van Ennis: Aran Islands & Cliffs of Moher-dagtour

5. Van Ennis: Aran Islands & Cliffs of Moher-dagtour

Vertrek om 9.00 uur vanaf de parkeerplaats van het Temple Gate Hotel in Ennis, met een volledig gekwalificeerde, lokale chauffeur/gids die je door County Clare naar het pittoreske dorpje Doolin brengt. Stap aan boord van de veerboot om 11:00 uur die vaart van Doolin naar Inisheer, de kleinste en dichtstbijzijnde van de Aran-eilanden. De overtocht met de veerboot duurt tussen de 20 en 30 minuten. Eenmaal op het eiland, neem je 2 uur de tijd om een oud kasteel en kerk, scheepswrak, vuurtoren, stranden, cafés en pubs te verkennen. Neem om 13:45 uur de terugveerboot en vaar op de terugweg onder de Cliffs of Moher door, afhankelijk van de weersomstandigheden. Vanaf de zee heb je een uniek uitzicht op deze majestueuze kliffen. Bij terugkeer in Doolin stapt u weer in de touringcar en onze chauffeur/gids neemt u mee naar de top van de Cliffs of Moher om het milieuvriendelijke bezoekerscentrum, de Atlantic Edge, binnen te gaan. Daarna is het tijd om achterover te leunen en te ontspannen op de retourbus naar Ennis die tussen 18:00 en 18:30 uur terugkeert.

Van Doolin: dagtocht naar Inisheer met fiets- of tractortour

6. Van Doolin: dagtocht naar Inisheer met fiets- of tractortour

Ontsnap aan de drukte van het vasteland van Ierland tijdens deze dagtrip naar Inisheer vanuit Doolin. Ontdek een adembenemend uitzicht op de Cliffs of Moher, verken het eiland op een tractor of fiets en ontspan op het witte zand van het strand van het eiland. Ontmoet je gids bij Doolin Pier en spring op de veerboot naar Inisheer voor een reis van 15 minuten. Geniet onderweg van een adembenemend uitzicht op de Cliffs of Moher en misschien spot u zelfs enkele van de vriendelijke dolfijnen die graag naast de boot varen. Als je Inisheer betreedt, zul je meteen begrijpen waar het eilandleven om draait. Zie paarden en lokale boeren, hoor Iers spreken door de lokale bevolking en ruik de meest frisse lucht die de Atlantische Oceaan kan bieden. Begin vervolgens uw fietstocht over het eiland met uw gids. Verken gezonken kerkhoven, scheepswrakken, kastelen en nog veel meer. Als je geen zin hebt in een fietstocht, spring dan achterop een traditionele Ierse tractor om Inisheer vanuit een lokaal perspectief te ervaren. In het hoogseizoen kan het moeilijk zijn om een restaurant te vinden om te gaan zitten en te eten. Ga na je rondleiding naar een plaatselijk café dat een reservering voor je heeft. Geen wachtrijen, gewoon binnenlopen en genieten. Geniet na de lunch van wat vrije tijd om het eiland in je eigen tempo te verkennen. Je kunt naar de kroeg voor een pint, met de kinderen naar de speeltuin of gewoon chillen op het strand. Aan het einde van de dag ontmoet je je gids terug op de pier en stap je aan boord van de veerboot terug naar Doolin.

Veelgestelde vragen over Inisheer-Rondvaarten & boottochten

Welke andere activiteiten dan Inisheer-Rondvaarten & boottochten zijn de moeite waard in Araneilanden?

Sitemap Inisheer

Wil je alle activiteiten in Inisheer ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.