Datums kiezen

Innsbruck Cathedral

Innsbruck Cathedral: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Innsbruck: Food Walking Tour met een gediplomeerde gids

1. Innsbruck: Food Walking Tour met een gediplomeerde gids

Tijdens deze vermakelijke rondleiding leert u over de geschiedenis van Innsbruck, de architectuur, de cultuur en de inwoners terwijl u culinaire lekkernijen proeft. Tijdens onze ontspannen stadswandeling verkennen we de oude binnenstad van Innsbruck met zijn vele bezienswaardigheden. Wandel met ons mee door smalle steegjes langs kleurrijke huizen en geniet van het uitzicht vanaf de Innbrug. Bekijk het adembenemende bergdecor van de Nordkette. We kijken ook achter de gevels, waar onverwachte culturele en culinaire schatten te ontdekken zijn! Niet te missen is Innsbruck's herkenningspunt, het Gouden Dak, waarvan de 2.657 vuurvergulde dakspanen een meester-banketbakker inspireerden tot een zoete creatie. Golden Roof shingles met in honing geroosterde amandelen, pistachemarsepein, amandelnougat en pure chocolade - een waar genot!! Tijdens onze rondleiding proeft u een selectie van heerlijke en hartige Tiroolse specialiteiten geserveerd met grappige verhalen en anekdotes over de Tiroolse herberg en eetcultuur van vervlogen tijden. Zoete lekkernijen ronden de tocht af. Geniet van de sfeer van een van de traditionele cafés/banketbakkerijen en neem de flair van de oude binnenstad van Innsbruck in u op.

Innsbruck: privérondleiding door de hoogtepunten van de stad

2. Innsbruck: privérondleiding door de hoogtepunten van de stad

Verken Innsbruck en ontdek de historische delen van de stad met een privégids met licentie. Je tour begint op het afgesproken ontmoetingspunt in het centrum van Innsbruck. Eerst geniet je van de keizerlijke tuin en loop je langs het keizerlijk paleis naar de hofkerk met het grafmonument van keizer Maximiliaan en zijn bronzen "zwarte mannen" (Schwarze Mander). Ook een bezoek waard is de barokke kathedraal van St. James. Het interieur bevat het beroemde schilderij Mariahilf (Maria van Succour) van Lucas Cranach de Oude. De toegang tot de kathedraal is gratis, bezoeken zijn alleen mogelijk buiten de kerkdiensten om. Daarna wandelt u door de historische binnenstad naar het voormalige magnifieke alkoofbalkon van keizer Maximiliaan, het Gouden Dak, het meest gefotografeerde monument van Innsbruck. Via smalle steegjes langs kleurrijke historische herenhuizen bereikt u de Innbrug. Hier kunt u genieten van het uitzicht op de kleurrijke gevels van huizen met op de achtergrond het adembenemende berglandschap van de Nordkette. Ben je geïnteresseerd in moderne architectuur? Ook in Innsbruck valt er iets te ontdekken, zoals Zaha Hadid's futuristisch ogende stations van de Hungerburg-kabelbaan, het nieuwe House of Music, David Chipperfield's Kaufhaus Tyrol of de stadhuisgalerijen van Dominique Perrault. De tocht eindigt in de Maria Theresienstraat met zijn prachtige gebouwen in barokstijl, de Sint-Annazuil en de triomfboog als bekroning. De tour kan ook eindigen bij uw hotel in het centrum van Innsbruck.

Innsbruck: kersttour met gediplomeerde gids

3. Innsbruck: kersttour met gediplomeerde gids

Ervaar de magie van het feestelijke Innsbruck Begin je wandeling in de lobby van je hotel in het stadscentrum of bij de auto-/busparkeerplaats of het treinstation Wandel door de oude stad vergezeld van de geur van glühwein, geroosterde amandelen, gefrituurd deeggebak... Ervaar de oudste kerstmarkt van Innsbruck en het gouden dak Bezoek het Tiroolse kerststallenmuseum en de hofkerk Bewonder de Swarovski-kristallen boom en de mechanische Jaufenthaler kerststal Ontdek de kerstmarkt in de Maria-Theresien-Straße met sprankelende lichtbomen en modern verlichtingsdesign

Innsbruck privéwandeling

4. Innsbruck privéwandeling

De hoofdstad van de regio Tirol en van de Olympische Winterspelen van 1964, het kunstmatige Bergisel-skischansplatform is gebouwd in de stad en springers moeten over een aantal duistere plaatsen vliegen. Luister naar die en andere verhalen en legendes van de hoofdstad van Tirol. U ontdekt de bezienswaardigheden van Innsbruck en geniet van een fascinerende rondleiding door de prachtige oude binnenstad. Verken het gotische stadscentrum en bewonder het indrukwekkende Gouden Dak, de grootste toeristische attractie en meest karakteristieke bezienswaardigheid van Innsbruck. Een ander juweeltje is het keizerlijk paleis, voltooid in het jaar 1500 en ooit in waterverf afgebeeld door Albrecht Dürer. Zie de Imperial Court Church, die het lege graf van keizer Maximiliaan I herbergt, die eigenlijk begraven ligt in Wiener Neustadt. Bekijk de barokke Sint-Jacobskathedraal met werken van Lucas Cranach de Oude. Wandel door de barokke Maria-Theresien-Straße en bekijk de beroemde triomfboog van Innsbruck.

Andere activiteiten in Innsbruck Cathedral

Wil je alle activiteiten in Innsbruck Cathedral bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.