Innsbruck
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Innsbruck

Bekijk alle tours en activiteiten in Innsbruck

Innsbruck: 7 hoogtepunten en bezienswaardigheden

Innsbruck ziet eruit alsof een kind het zo uit zijn prentenboek heeft geplukt! De charmante stad in Tirol staat vol attracties die uit een sprookje lijken te komen, met de Alpen als prachtige achtergrond.

Oude Stad

Er zijn allerlei fantastische voorbeelden van barokke en gotische architectuur in de Altstadt, maar toppunt is toch het Goldenes Dachl (Gouden Dak) met zijn 2.657 goud-koperen tegels.

Hofburg

In dit voormalig Habsburgse Paleis zie je onder meer een Reuzenzaal en een Portretzaal met daarin een schilderij van Marie-Antoinette.

Hofkirche

Keizier Maximilianus I ligt zelf begraven in het stadje Wiener Neustadt, maar zijn indrukwekkende grafmonument staat hier in de Hofkirche.

Domkerk Sint Jakob

Deze prominente kathedraal stamt uit de vroege 18e eeuw. Binnen zie je prachtige fresco's en enorme roze-marmeren zuilen.

Schloss Ambras

In de Spaanse Zaal van het in de heuvels gelegen Schloss Ambras zie je 27 portretten van Tiroler heersers, en in het bovendeel van het kasteel hangen 300 schilderijen van Habsburgse machthebbers.

Alpenzoo Innsbruck

Neem de kabelbaan naar de hoogste dierentuin in Europa en ontdek de flora en fauna, met 2.000 dieren zoals beren, lynxen en 200 vogelsoorten.

Bergiselschanze

Vanaf de Bergiselschans (250 meter) heb je adembenemend uitzicht over de stad. De schans was een onderdeel van de Olympische Winterspelen in 1964, en nog altijd worden er wedstrijden gehouden.

Innsbruck: Plan uw bezoek

Hoe veel dagen heb je nodig in Innsbruck?

Vier dagen, waaronder een dag in de dierentuin, zijn genoeg om de topattracties van Innsbruck op ontspannen wijze in je op te nemen.

Vervoer in de stad

Je kunt gebruik maken van bus en tram, maar wandelen is de beste manier om Innsbruck te verkennen. Naar de Bergiselschans neem je tram 1 naar Stift Wilten, waarvandaan het een paar minuten lopen is.

Waar slaap je in Innsbruck?

In het stadscentrum is allerlei accommodatie te vinden. Net ten noorden van de rivier kun je in een wat residentiëlere wijk overnachten; je komt dan net zo makkelijk bij de attracties als vanuit het centrum.

Tips & informatie

 • Taal
  Duits
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +43
 • De beste periode voor een bezoek
  Eind lente tot begin herfst (mei - september) is het heerlijk weer in Oostenrijk, hoewel de wintersneeuw natuurlijk ook zijn charme heeft!

Activiteiten in Innsbruck

Sitemap Innsbruck

Wil je alle activiteiten in Innsbruck ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Innsbruck
4.9
Gebaseerd op 10 beoordelingen van GetYourGuide-klanten