Ontdek het beste van
Interlaken

Tussen de kristalheldere meren van Thun en Brienz vind je hier een ongelooflijk uitzicht en veel avontuur.

Onze aanbevelingen voor Interlaken

Zürich: Dagtocht naar Grindelwald & Interlaken met bus en trein

1. Zürich: Dagtocht naar Grindelwald & Interlaken met bus en trein

Verken het idyllische Berner Oberland en het magnifieke Jungfrau-gebergte tijdens een dagexcursie vanuit Zürich. De dag is inclusief vrije tijd om de beroemde bergresorts Grindelwald en Interlaken te verkennen, gelegen tussen 2 meren. Reis door het platteland naar Interlaken in het hart van het Berner Oberland. Ga na de oriëntatie verder naar Grindelwald, ook wel bekend als 'Glacier Village'. Uitkijkpunten bieden een prachtig uitzicht op het indrukwekkende berglandschap, inclusief de driedubbele toppen van de Eiger, Mönch en Jungfrau. Neem de kabelbaan naar het zonnige terras van Mt. First, waar je unieke en leuke Trottibikes kunt huren om naar de stad te suizen (optioneel, niet inbegrepen). In de vroege namiddag keert u per trein terug naar Interlaken, waar u de rest van de middag het winkelparadijs van de regio zult verkennen. U kunt kiezen uit regionale producten, kostbare sieraden en Zwitserse horloges. Als u niet wilt winkelen, kunt u een bezoek brengen aan de berg Harder Kulm in Interlaken. Een kabelbaan brengt je naar de top voor adembenemende uitzichten (optioneel, niet inbegrepen). Adem de frisse berglucht in voordat u uw gids ontmoet voor de terugreis naar Zürich en het einde van de tour.

Swiss Travel Pass: Onbeperkt reizen met trein, bus en boot

2. Swiss Travel Pass: Onbeperkt reizen met trein, bus en boot

De Swiss Travel Pass is een must voor elke reiziger in Zwitserland. Je reist onbeperkt met de trein, bus en boot naar meer dan 90 steden en dorpen en profiteert van gratis toegang tot meer dan 500 musea, stadstours met korting en toegang tot privétreinen en toeristische treinen met een verplichte zitplaatsreservering. Er zijn twee soorten Swiss Travel Pass: Continuous en Flexi, waarbij je kunt kiezen uit 3, 4, 8 en 15 dagen. Behalve dat het een 'alles-in-één'-pas is waarmee je toegang hebt tot alle vormen van openbaar vervoer in Zwitserland, biedt de pas ook tal van andere voordelen bij excursies in de bergen. Tochten naar Stoos, Brunni, Klewenalp, Stanserhorn en Rigi zijn inbegrepen in de pas. Op de meeste andere bergen en kabelbanen (Gornergrat, Titlis enz.) krijg je 50% korting. Krijg gratis toegang tot musea zoals het FIFA Wereldvoetbalmuseum in Zürich, het Nationaal Historisch Museum van Bern, het Paul Klee Centrum in Bern en het Natuurhistorisch Museum in Genève.Ga op verkenning met toegang tot het Olympisch Museum in Lausanne, Château de Chillon en het Zwitserse openluchtmuseum Ballenberg. Dus of je nu een avontuurlijke, fervente of recreatieve reiziger bent, je hebt de kans om alles uit je Swiss Travel Pass te halen.

Interlaken: ticket kabelbaan naar Harder Kulm

3. Interlaken: ticket kabelbaan naar Harder Kulm

Als Interlaken een koning had, zou hij op de Harder Kulm wonen. Maak een korte wandeling van het treinstation Interlaken-Ost naar het dalstation van de Harder Kulm-spoorweg. Vanaf daar springt u op de kabelbaan in Interlaken en klimt u de berghelling op. Geniet van een prachtig uitzicht op het schilderachtige berglandschap. Als je eenmaal naar de top bent gereden, bekijk dan het uitkijkplatform dat 1.322 meter (!) boven zeeniveau ligt. Bewonder de besneeuwde toppen van de Eiger, Mönch en Jungfrau. Geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf de ‘Twee Merenbrug’, waar u de saffierblauwe meren van Brienz en Thun kunt zien. Voel de spanning als je bovenop een uitkijkplatform met glazen bodem staat. Als je naar beneden kijkt, zie je echt hoe 1.322 meter eruit ziet. Bezoek het restaurant bovenop de Harder Kulm. Hoewel het restaurant op een kasteel lijkt, hoef je geen koning te zijn om van koninklijke service te genieten. Ontspan terwijl u geniet van het prachtige uitzicht op de ondergaande zon achter de bergen. Kies wanneer je de berg af wilt dalen. Controleer vooraf de openingstijden.

Interlaken: Tandem paragliding vlucht met piloot

4. Interlaken: Tandem paragliding vlucht met piloot

Voel hoe het is om zo vrij als een vogel te zijn terwijl je gewichtloos door de lucht zweeft - de eeuwenoude droom om te kunnen vliegen is werkelijkheid geworden. Zonder enige ervaring kun je een ervaren piloot vergezellen en de Jungfrauregio vanuit vogelperspectief ontdekken. Met een paar eenvoudige stappen betreed je een totaal nieuwe wereld. Ervaar de adembenemende sensatie om de grond onder je te verlaten en vrij in de lucht te vliegen. De piloten hebben jarenlange ervaring en hebben duizenden vluchten gemaakt. Ze leren je hoe je moet vliegen. Je start op de Beatenberg in Amisbühl, op een hoogte van 1350 meter, en vliegt naar Höhematte in Interlaken, op een hoogte van 550 meter. Je vlucht duurt ongeveer 10-20 minuten, afhankelijk van de windomstandigheden.

Vanuit Interlaken: Dagtocht naar Jungfraujoch met bus en trein

5. Vanuit Interlaken: Dagtocht naar Jungfraujoch met bus en trein

Maak een dagtocht met gids vanuit Interlaken naar de Jungfraujoch. Maak een panoramische rit met de kabelbaan, geniet van het uitzicht over Europa vanaf het Sphinx Observation Terrace en verken de tunnels van het IJspaleis. Begin je excursie met een busreis van Interlaken naar het bergresort Grindelwald. Stap bij de Grindelwald Terminal op de kabelbaan voor een spectaculaire rit naar de Eiger-gletsjer. Stap over op een tandradtrein die je naar de top van Jungfraujoch brengt. Wanneer je de top bereikt, bewonder je het wonderland van eeuwig ijs, sneeuw en rots in de hoge bergen. Ervaar het Alpine Sensation-avontuur dat het 100-jarig jubileum van de Jungfrau-spoorweg markeert. Je bezoekt het Sphinx observatieterras en -plateau voor een adembenemend panoramisch uitzicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen, de buurlanden en de Aletschgletsjer. Wandel door de tunnels van het ijspaleis in het hart van de gletsjer. De restaurants zijn beschikbaar voor maaltijden en drankjes. Tijdens de afdaling passeer je het vakantieoord Wengen en stop je in Lauterbrunnen, waar de bus op je wacht voor de terugreis naar Interlaken.

Vanuit Zürich: Dagtocht met gids naar Jungfraujoch met treinrit

6. Vanuit Zürich: Dagtocht met gids naar Jungfraujoch met treinrit

Verken de met sneeuw bedekte bergen van Jungfraujoch, dat sinds 2007 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst staat vanwege het adembenemende landschap van de Hoge Alpen, en de locatie van Europa's grootste gletsjer en hoogste treinstation. Maak een mooie busreis langs de Brünigpas en de oevers van de Brienzersee naar het Berner Oberland. Na een pauze in Interlaken stapt u aan boord van de kabelbaan bij de Grindelwald-terminal voor een spectaculaire rit van 15 minuten met de gondel naar de Eiger-gletsjer. Stap over op een tandradtrein die je naar de top van Jungfraujoch brengt. Geniet tijdens het rijden van een prachtig uitzicht op de drievoudige toppen van Eiger, Mönch en Jungfrau. Dompel jezelf onder in het hoogalpiene wonderland van ijs, sneeuw en rotsen op de top. Leer meer over de geschiedenis van de Jungfrau-spoorwegen tijdens de ontdekkingstocht "Alpine Sensation", ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de Jungfrau-spoorlijn. Bezoek het Sphinx-observatieterras en -plateau voor het meest adembenemende uitzicht op de Aletschgletsjer. Slenter door de tunnels van het IJspaleis in het hart van de gletsjer voor een once-in-a-lifetime ervaring. Daal af via het autovrije resort Wengen naar Lauterbrunnen, vanwaar de bus je terugbrengt naar Zürich.

Interlaken: Tandem paragliding vlucht

7. Interlaken: Tandem paragliding vlucht

Beleef een unieke reis die u voor altijd zult herinneren. Geniet van een paraglidingvlucht met een ervaren piloot van Beatenberg naar Interlaken. Ga eerst met de bus van Interlaken naar Beatenberg. Ontvang een veiligheidsbriefing en instructies voor de vlucht. Neem vervolgens een paar stappen met je piloot een zacht hellende helling af voordat je plotseling de lucht in gaat en 800 meter boven Interlaken zweeft. Geniet van het geweldige uitzicht en het ongelooflijke gevoel van hoog boven de Jungfrau-regio te zweven. Uw piloot maakt tijdens uw tandemvlucht foto's die u op het landingsveld op een tablet kunt bekijken en desgewenst kunt kopen. Na een vlucht van 10 tot 20 minuten landt u zachtjes in het centrum van Interlaken, op loopafstand van alle hotels en treinstations.

Vanuit Luzern: Dagtocht naar Grindelwald en Interlaken

8. Vanuit Luzern: Dagtocht naar Grindelwald en Interlaken

Vertrek vanuit Luzern en reis per touringcar naar de prachtige bergen van het Berner Oberland. Bewonder het prachtige landschap terwijl je naar de prachtige badplaats Interlaken in de Jungfrau-regio rijdt. Na een oriëntatiestop in Interlaken gaat u verder naar het dorp Grindelwald, meer dan 1000 meter boven de zeespiegel. Krijg een prachtig uitzicht op de omgeving, inclusief de toppen van de bergen Eiger, Mönch en Jungfrau. Gebruik je vrije tijd om met de kabelbaan naar het terras van Grindelwald First te rijden (optioneel, niet inbegrepen). Maak een wandeling of huur een Trotti-fiets (een scooterachtige fiets zonder zitje) en ervaar het dramatische landschap vanuit een ander perspectief. Maak vervolgens een schilderachtige treinreis zonder begeleiding terug naar Interlaken, waar u de rest van de middag ter vrije besteding kunt doorbrengen. Blader door de winkels of ga met de kabelbaan naar het uitkijkpunt Harder Kulm voor een prachtig uitzicht op de omgeving (optioneel, niet inbegrepen). Adem de frisse berglucht in voordat je je gids weer ontmoet voor de terugreis naar Luzern en het einde van de tour.

Vanuit Zürich: Dagtrip naar Jungfrau en Interlaken

9. Vanuit Zürich: Dagtrip naar Jungfrau en Interlaken

Ga naar de top van de hoogste gletsjer van Europa en aanschouw panoramische uitzichten over het terrein om je heen. Geniet van een uitstapje in het dorp Interlaken, bezoek het Sphinx-observatorium en rijd met een trein die je 3454 meter naar het hoogtepunt van Jungfrau brengt. Begin je avontuur bij het busstation Zürich Centraal en stap aan boord van je bus met airconditioning. Geniet van een korte en mooie rit naar uw eerste bestemming, Interlaken. Na een korte stop in Interlaken stapt u aan boord van de Jungfrau-tandradtrein vanuit Lauterbrunnen. Geniet van prachtige uitzichten en beklim 3454 meter. Kom boven aan en vertrek vanaf het hoogst gelegen treinstation van Europa. Geniet van het uitzicht op het omliggende terrein vanaf het hoogtepunt van de hoogste gletsjer van Europa. Bezoek het Sphinx-observatorium dat u een aantal van de beste uitzichten biedt op de twee beroemdste toppen, Eiger en Mönch. Dwaal door het hart van de gletsjer en loop door de ijstunnel om de "Alpine Sensation" te ervaren die de geschiedenis van de Jungfrau volgt. Als je eenmaal terug bent van de top van de gletsjer, geniet je van vrije tijd in Interlaken voordat je een aangename busrit terug naar je startpunt maakt.

Vanuit Luzern: Dagtocht naar Jungfraujoch - Top van Europa

10. Vanuit Luzern: Dagtocht naar Jungfraujoch - Top van Europa

Verken de met sneeuw bedekte bergen van de Jungfraujoch, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de locatie van de grootste gletsjer van Europa. Laat u onderdompelen in het adembenemende panoramische uitzicht op de met sneeuw bedekte toppen en de Aletschgletsjer vanaf het Sphinx-observatieterras en -plateau. Uw 10-uur durende excursie begint met een schilderachtige busreis van Luzern, langs de Brünigpas en de oevers van het meer van Brienz naar het Berner Oberland. Na een pauze in Interlaken stapt u aan boord van de kabelbaan bij de Grindelwald-terminal voor een spectaculaire rit van 15 minuten naar de Eiger-gletsjer. Vanaf daar stapt u over op een tandradtrein die u naar de top van Jungfraujoch brengt. Vanaf de top van Jungfraujoch zult u zich vergapen aan het hoogalpiene wonderland van ijs, sneeuw en rotsen. Ervaar de avontuurlijke Alpine Sensation-tour, ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de Jungfrau-spoorweg. Bezoek het Sphinx-observatieterras en -plateau voor een adembenemend uitzicht op de Aletschgletsjer. Loop door de tunnels van het IJspaleis naar het hart van de gletsjer voor een once-in-a-lifetime ervaring. Daal af via het vakantieoord Wengen naar Lauterbrunnen, waar uw bus klaarstaat om u terug te brengen naar Luzern.

Alle activiteiten

Onze aanbevelingen voor Interlaken

Zürich: Dagtocht naar Grindelwald & Interlaken met bus en trein

Zürich: Dagtocht naar Grindelwald & Interlaken met bus en trein

Verken het idyllische Berner Oberland en het magnifieke Jungfrau-gebergte tijdens een dagexcursie vanuit Zürich. De dag is inclusief vrije tijd om de beroemde bergresorts Grindelwald en Interlaken te verkennen, gelegen tussen 2 meren. Reis door het platteland naar Interlaken in het hart van het Berner Oberland. Ga na de oriëntatie verder naar Grindelwald, ook wel bekend als 'Glacier Village'. Uitkijkpunten bieden een prachtig uitzicht op het indrukwekkende berglandschap, inclusief de driedubbele toppen van de Eiger, Mönch en Jungfrau. Neem de kabelbaan naar het zonnige terras van Mt. First, waar je unieke en leuke Trottibikes kunt huren om naar de stad te suizen (optioneel, niet inbegrepen). In de vroege namiddag keert u per trein terug naar Interlaken, waar u de rest van de middag het winkelparadijs van de regio zult verkennen. U kunt kiezen uit regionale producten, kostbare sieraden en Zwitserse horloges. Als u niet wilt winkelen, kunt u een bezoek brengen aan de berg Harder Kulm in Interlaken. Een kabelbaan brengt je naar de top voor adembenemende uitzichten (optioneel, niet inbegrepen). Adem de frisse berglucht in voordat u uw gids ontmoet voor de terugreis naar Zürich en het einde van de tour.

Swiss Travel Pass: Onbeperkt reizen met trein, bus en boot

Swiss Travel Pass: Onbeperkt reizen met trein, bus en boot

De Swiss Travel Pass is een must voor elke reiziger in Zwitserland. Je reist onbeperkt met de trein, bus en boot naar meer dan 90 steden en dorpen en profiteert van gratis toegang tot meer dan 500 musea, stadstours met korting en toegang tot privétreinen en toeristische treinen met een verplichte zitplaatsreservering. Er zijn twee soorten Swiss Travel Pass: Continuous en Flexi, waarbij je kunt kiezen uit 3, 4, 8 en 15 dagen. Behalve dat het een 'alles-in-één'-pas is waarmee je toegang hebt tot alle vormen van openbaar vervoer in Zwitserland, biedt de pas ook tal van andere voordelen bij excursies in de bergen. Tochten naar Stoos, Brunni, Klewenalp, Stanserhorn en Rigi zijn inbegrepen in de pas. Op de meeste andere bergen en kabelbanen (Gornergrat, Titlis enz.) krijg je 50% korting. Krijg gratis toegang tot musea zoals het FIFA Wereldvoetbalmuseum in Zürich, het Nationaal Historisch Museum van Bern, het Paul Klee Centrum in Bern en het Natuurhistorisch Museum in Genève.Ga op verkenning met toegang tot het Olympisch Museum in Lausanne, Château de Chillon en het Zwitserse openluchtmuseum Ballenberg. Dus of je nu een avontuurlijke, fervente of recreatieve reiziger bent, je hebt de kans om alles uit je Swiss Travel Pass te halen.

Interlaken: ticket kabelbaan naar Harder Kulm

Interlaken: ticket kabelbaan naar Harder Kulm

Als Interlaken een koning had, zou hij op de Harder Kulm wonen. Maak een korte wandeling van het treinstation Interlaken-Ost naar het dalstation van de Harder Kulm-spoorweg. Vanaf daar springt u op de kabelbaan in Interlaken en klimt u de berghelling op. Geniet van een prachtig uitzicht op het schilderachtige berglandschap. Als je eenmaal naar de top bent gereden, bekijk dan het uitkijkplatform dat 1.322 meter (!) boven zeeniveau ligt. Bewonder de besneeuwde toppen van de Eiger, Mönch en Jungfrau. Geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf de ‘Twee Merenbrug’, waar u de saffierblauwe meren van Brienz en Thun kunt zien. Voel de spanning als je bovenop een uitkijkplatform met glazen bodem staat. Als je naar beneden kijkt, zie je echt hoe 1.322 meter eruit ziet. Bezoek het restaurant bovenop de Harder Kulm. Hoewel het restaurant op een kasteel lijkt, hoef je geen koning te zijn om van koninklijke service te genieten. Ontspan terwijl u geniet van het prachtige uitzicht op de ondergaande zon achter de bergen. Kies wanneer je de berg af wilt dalen. Controleer vooraf de openingstijden.

Interlaken: Tandem paragliding vlucht met piloot

Interlaken: Tandem paragliding vlucht met piloot

Voel hoe het is om zo vrij als een vogel te zijn terwijl je gewichtloos door de lucht zweeft - de eeuwenoude droom om te kunnen vliegen is werkelijkheid geworden. Zonder enige ervaring kun je een ervaren piloot vergezellen en de Jungfrauregio vanuit vogelperspectief ontdekken. Met een paar eenvoudige stappen betreed je een totaal nieuwe wereld. Ervaar de adembenemende sensatie om de grond onder je te verlaten en vrij in de lucht te vliegen. De piloten hebben jarenlange ervaring en hebben duizenden vluchten gemaakt. Ze leren je hoe je moet vliegen. Je start op de Beatenberg in Amisbühl, op een hoogte van 1350 meter, en vliegt naar Höhematte in Interlaken, op een hoogte van 550 meter. Je vlucht duurt ongeveer 10-20 minuten, afhankelijk van de windomstandigheden.

Vanuit Interlaken: Dagtocht naar Jungfraujoch met bus en trein

Vanuit Interlaken: Dagtocht naar Jungfraujoch met bus en trein

Maak een dagtocht met gids vanuit Interlaken naar de Jungfraujoch. Maak een panoramische rit met de kabelbaan, geniet van het uitzicht over Europa vanaf het Sphinx Observation Terrace en verken de tunnels van het IJspaleis. Begin je excursie met een busreis van Interlaken naar het bergresort Grindelwald. Stap bij de Grindelwald Terminal op de kabelbaan voor een spectaculaire rit naar de Eiger-gletsjer. Stap over op een tandradtrein die je naar de top van Jungfraujoch brengt. Wanneer je de top bereikt, bewonder je het wonderland van eeuwig ijs, sneeuw en rots in de hoge bergen. Ervaar het Alpine Sensation-avontuur dat het 100-jarig jubileum van de Jungfrau-spoorweg markeert. Je bezoekt het Sphinx observatieterras en -plateau voor een adembenemend panoramisch uitzicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen, de buurlanden en de Aletschgletsjer. Wandel door de tunnels van het ijspaleis in het hart van de gletsjer. De restaurants zijn beschikbaar voor maaltijden en drankjes. Tijdens de afdaling passeer je het vakantieoord Wengen en stop je in Lauterbrunnen, waar de bus op je wacht voor de terugreis naar Interlaken.

Vanuit Zürich: Dagtocht met gids naar Jungfraujoch met treinrit

Vanuit Zürich: Dagtocht met gids naar Jungfraujoch met treinrit

Verken de met sneeuw bedekte bergen van Jungfraujoch, dat sinds 2007 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst staat vanwege het adembenemende landschap van de Hoge Alpen, en de locatie van Europa's grootste gletsjer en hoogste treinstation. Maak een mooie busreis langs de Brünigpas en de oevers van de Brienzersee naar het Berner Oberland. Na een pauze in Interlaken stapt u aan boord van de kabelbaan bij de Grindelwald-terminal voor een spectaculaire rit van 15 minuten met de gondel naar de Eiger-gletsjer. Stap over op een tandradtrein die je naar de top van Jungfraujoch brengt. Geniet tijdens het rijden van een prachtig uitzicht op de drievoudige toppen van Eiger, Mönch en Jungfrau. Dompel jezelf onder in het hoogalpiene wonderland van ijs, sneeuw en rotsen op de top. Leer meer over de geschiedenis van de Jungfrau-spoorwegen tijdens de ontdekkingstocht "Alpine Sensation", ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de Jungfrau-spoorlijn. Bezoek het Sphinx-observatieterras en -plateau voor het meest adembenemende uitzicht op de Aletschgletsjer. Slenter door de tunnels van het IJspaleis in het hart van de gletsjer voor een once-in-a-lifetime ervaring. Daal af via het autovrije resort Wengen naar Lauterbrunnen, vanwaar de bus je terugbrengt naar Zürich.

Interlaken: Tandem paragliding vlucht

Interlaken: Tandem paragliding vlucht

Beleef een unieke reis die u voor altijd zult herinneren. Geniet van een paraglidingvlucht met een ervaren piloot van Beatenberg naar Interlaken. Ga eerst met de bus van Interlaken naar Beatenberg. Ontvang een veiligheidsbriefing en instructies voor de vlucht. Neem vervolgens een paar stappen met je piloot een zacht hellende helling af voordat je plotseling de lucht in gaat en 800 meter boven Interlaken zweeft. Geniet van het geweldige uitzicht en het ongelooflijke gevoel van hoog boven de Jungfrau-regio te zweven. Uw piloot maakt tijdens uw tandemvlucht foto's die u op het landingsveld op een tablet kunt bekijken en desgewenst kunt kopen. Na een vlucht van 10 tot 20 minuten landt u zachtjes in het centrum van Interlaken, op loopafstand van alle hotels en treinstations.

Vanuit Luzern: Dagtocht naar Grindelwald en Interlaken

Vanuit Luzern: Dagtocht naar Grindelwald en Interlaken

Vertrek vanuit Luzern en reis per touringcar naar de prachtige bergen van het Berner Oberland. Bewonder het prachtige landschap terwijl je naar de prachtige badplaats Interlaken in de Jungfrau-regio rijdt. Na een oriëntatiestop in Interlaken gaat u verder naar het dorp Grindelwald, meer dan 1000 meter boven de zeespiegel. Krijg een prachtig uitzicht op de omgeving, inclusief de toppen van de bergen Eiger, Mönch en Jungfrau. Gebruik je vrije tijd om met de kabelbaan naar het terras van Grindelwald First te rijden (optioneel, niet inbegrepen). Maak een wandeling of huur een Trotti-fiets (een scooterachtige fiets zonder zitje) en ervaar het dramatische landschap vanuit een ander perspectief. Maak vervolgens een schilderachtige treinreis zonder begeleiding terug naar Interlaken, waar u de rest van de middag ter vrije besteding kunt doorbrengen. Blader door de winkels of ga met de kabelbaan naar het uitkijkpunt Harder Kulm voor een prachtig uitzicht op de omgeving (optioneel, niet inbegrepen). Adem de frisse berglucht in voordat je je gids weer ontmoet voor de terugreis naar Luzern en het einde van de tour.

Vanuit Zürich: Dagtrip naar Jungfrau en Interlaken

Vanuit Zürich: Dagtrip naar Jungfrau en Interlaken

Ga naar de top van de hoogste gletsjer van Europa en aanschouw panoramische uitzichten over het terrein om je heen. Geniet van een uitstapje in het dorp Interlaken, bezoek het Sphinx-observatorium en rijd met een trein die je 3454 meter naar het hoogtepunt van Jungfrau brengt. Begin je avontuur bij het busstation Zürich Centraal en stap aan boord van je bus met airconditioning. Geniet van een korte en mooie rit naar uw eerste bestemming, Interlaken. Na een korte stop in Interlaken stapt u aan boord van de Jungfrau-tandradtrein vanuit Lauterbrunnen. Geniet van prachtige uitzichten en beklim 3454 meter. Kom boven aan en vertrek vanaf het hoogst gelegen treinstation van Europa. Geniet van het uitzicht op het omliggende terrein vanaf het hoogtepunt van de hoogste gletsjer van Europa. Bezoek het Sphinx-observatorium dat u een aantal van de beste uitzichten biedt op de twee beroemdste toppen, Eiger en Mönch. Dwaal door het hart van de gletsjer en loop door de ijstunnel om de "Alpine Sensation" te ervaren die de geschiedenis van de Jungfrau volgt. Als je eenmaal terug bent van de top van de gletsjer, geniet je van vrije tijd in Interlaken voordat je een aangename busrit terug naar je startpunt maakt.

Vanuit Luzern: Dagtocht naar Jungfraujoch - Top van Europa

Vanuit Luzern: Dagtocht naar Jungfraujoch - Top van Europa

Verken de met sneeuw bedekte bergen van de Jungfraujoch, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de locatie van de grootste gletsjer van Europa. Laat u onderdompelen in het adembenemende panoramische uitzicht op de met sneeuw bedekte toppen en de Aletschgletsjer vanaf het Sphinx-observatieterras en -plateau. Uw 10-uur durende excursie begint met een schilderachtige busreis van Luzern, langs de Brünigpas en de oevers van het meer van Brienz naar het Berner Oberland. Na een pauze in Interlaken stapt u aan boord van de kabelbaan bij de Grindelwald-terminal voor een spectaculaire rit van 15 minuten naar de Eiger-gletsjer. Vanaf daar stapt u over op een tandradtrein die u naar de top van Jungfraujoch brengt. Vanaf de top van Jungfraujoch zult u zich vergapen aan het hoogalpiene wonderland van ijs, sneeuw en rotsen. Ervaar de avontuurlijke Alpine Sensation-tour, ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de Jungfrau-spoorweg. Bezoek het Sphinx-observatieterras en -plateau voor een adembenemend uitzicht op de Aletschgletsjer. Loop door de tunnels van het IJspaleis naar het hart van de gletsjer voor een once-in-a-lifetime ervaring. Daal af via het vakantieoord Wengen naar Lauterbrunnen, waar uw bus klaarstaat om u terug te brengen naar Luzern.

Veelgestelde vragen over Interlaken

Wat zijn de topattracties van Interlaken?

De topattracties van Interlaken zijn:

Bekijk alle topattracties van Interlaken

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Interlaken?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Interlaken op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Interlaken

Activiteiten in Interlaken

Steden in Zwitserland

Andere activiteiten in Interlaken

Wil je alle activiteiten in Interlaken bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Interlaken

Gemiddelde beoordeling

4.7
(3.578 beoordelingen)

Ik had geen problemen met de pas. Nadat u de betaling heeft gedaan, sturen zij u een e-mail waarin om wat informatie wordt gevraagd. Kort daarna sturen ze het ticket. U hoeft nergens te valideren

Een prachtige aanbieding. Alleen al met de reis naar Gornergrat/Matterhorn hadden we de prijs van de STP terug. En de reis met de SBB-treinen is zeer comfortabel en ontspannen.

Het kopen van de Zwitserse reispas was de beste beslissing die ik heb genomen. Het kopen van de pas via de app is goedkoper dan kopen via de Zwitserse reiswebsite.

Het is een unieke ervaring, een van de beste dingen die ik in mijn leven heb gezien.

zo goed en ik geniet er erg van, een van mijn favoriete reizen ??