Dingen om te doen Interlaken

Tussen de kristalheldere meren van Thun en Brienz vind je hier een ongelooflijk uitzicht en veel avontuur.

Interlaken: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Zürich: dagexcursie Jungfraujoch, het Dak van Europa

1. Vanuit Zürich: dagexcursie Jungfraujoch, het Dak van Europa

Je verkent de besneeuwde bergen van de Jungfraujoch, sinds 2007 een UNESCO-Werelderfgoedlocatie vanwege het fenomenale Alpenlandschap. Je vindt hier bovendien de grootste gletsjer van Europa. Niet minder indrukwekkend: het is ook het hoogste treinstation van Europa. Deze busreis brengt je langs de Brünigpas en de oevers van de Brienzersee naar het Berner Oberland. Na een pauze in Interlaken stap je op de kabelbaan bij de Grindelwald Terminal voor een spectaculaire rit van 15 minuten met de gondel naar de Eiger-gletsjer. Dan stap je over op een tandradtrein die je naar de top van de Jungfraujoch brengt. Geniet onderweg van een drievoudig adembenemend uitzicht op de toppen van de Eiger, Mönch en Jungfrau. Op de top van de Jungfraujoch aangekomen, wacht een waanzinnig landschap van ijs, sneeuw en rotsen op je. Laat je betoveren door deze magische wereld hoog in de Alpen. Beleef een avontuurlijke tocht, de zogenaamde 'Alpine Sensation', ter ere van het 100-jarige bestaan van de Jungfrau-spoorlijn. Bezoek het Sphinx-uitzichtplateau voor een adembenemend uitzicht over de Aletschgletsjer. Struin door de tunnels van het IJspaleis in het hart van de gletsjer voor een ervaring die je je hele leven lang zal bijblijven. Via het autovrije dorp Wengen daal je af naar Lauterbrunnen, waar je bus op je wacht om je terug te brengen naar Zürich.

Vanuit Interlaken: dagexcursie naar Jungfraujoch

2. Vanuit Interlaken: dagexcursie naar Jungfraujoch

Deze 7-uur durende excursie begint met een korte busrit vanuit Interlaken naar het bergdorp Grindelwald. Stap dan op de kabelbaan bij de Grindelwald Terminal voor een spectaculaire rit van 15 minuten met de gondel naar de Eiger-gletsjer. Dan stap je over op een tandradtrein die je naar de top van de Jungfraujoch brengt. Wanneer je de top bereikt, verwonder je over het hooggebergte wonderland van eeuwig ijs, sneeuw en rots. Je ervaart de Alpine Sensationavonturenreis die het 100-jarig jubileum van de Jungfrauspoorweg markeert. Je bezoekt het Sphinx observatieterras en -plateau voor een adembenemend panoramisch uitzicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen, de buurlanden en de Aletschgletsjer. Je loopt door de tunnels van het ijspaleis in het hart van de gletsjer. Restaurants zijn beschikbaar voor maaltijden en drankjes. Tijdens de afdaling passeer je het vakantieoord Wengen en bezoek je Lauterbrunnen, waar de bus wacht op je terugreis naar Interlaken.

Vanuit Zürich: dagtocht naar Grindelwald en Interlaken

3. Vanuit Zürich: dagtocht naar Grindelwald en Interlaken

Verken het schilderachtige Berner Oberland en de prachtige omgeving van de berg Jungfrau tijdens een dagtocht vanuit Zürich. Tijdens deze dagtocht krijg je ook tijd om zelf de beroemde berghutten van Grindelwald en Interlaken, die tussen 2 meren liggen, te verkennen. Begin met een mooie busrit door het prachtige landschap naar Interlaken in het hart van Berner Oberland. Na een korte pauze reis je door naar Grindelwald, dat ook bekend staat als het 'gletsjerdorp'. De talrijke uitkijkpunten bieden een prachtig uitzicht over het indrukwekkende berglandschap, waaronder de 3 bergtoppen van de Eiger, Mönch en Jungfrau. Maak een rit met een kabelbaan naar het zonnige terras van First, of verken het dorp met de unieke en leuke 'Trottibike' (niet inbegrepen). Keer aan het begin van de middag met de trein terug naar Interlaken, waar je de rest van de middag doorbrengt in het winkelparadijs van de regio. Je kunt onder andere kiezen uit regionale producten, kostbare sieraden en Zwitserse horloges. Als je niet in de stemming bent om te winkelen, dan kun je de berg Harder Kulm van Interlaken bezoeken. Een kabelbaan brengt je naar de top voor een adembenemend uitzicht (niet inbegrepen). Adem de frisse berglucht in, voordat je terugreist naar Zürich, waarmee je de dagtocht afsluit.

Interlaken: tandemparaglidingvlucht

4. Interlaken: tandemparaglidingvlucht

Beleef een unieke reis die u voor altijd zult herinneren. Geniet van een paraglidingvlucht met een ervaren piloot van Beatenberg naar Interlaken. Ga eerst met de bus van Interlaken naar Beatenberg. Ontvang een veiligheidsbriefing en instructies voor de vlucht. Neem vervolgens een paar stappen met je piloot een zacht hellende helling af voordat je plotseling de lucht in gaat en 800 meter boven Interlaken zweeft. Geniet van het geweldige uitzicht en het ongelooflijke gevoel van hoog boven de Jungfrau-regio te zweven. Uw piloot maakt tijdens uw tandemvlucht foto's die u op het landingsveld op een tablet kunt bekijken en desgewenst kunt kopen. Na een vlucht van 10 tot 20 minuten landt u zachtjes in het centrum van Interlaken, op loopafstand van alle hotels en treinstations.

Interlaken: tandemparaglidingvlucht met piloot

5. Interlaken: tandemparaglidingvlucht met piloot

Voel hoe het is om zo vrij als een vogel te zijn terwijl je gewichtloos door de lucht zweeft - de eeuwenoude droom om te kunnen vliegen is uitgekomen. Zonder enige voorafgaande ervaring kunt u een ervaren piloot begeleiden en de Jungfrau-regio vanuit vogelperspectief ontdekken. Een paar eenvoudige stappen zijn voldoende om een totaal nieuwe wereld te betreden. Ervaar het adembenemende gevoel de grond onder je te verlaten en vrij de lucht in te vliegen. De piloten hebben jarenlange ervaring en hebben duizenden vluchten gemaakt. Ze leren je vliegen. Je begint bij Beatenberg in Amisbühl, op 1350 meter hoogte, en vliegt naar Höhematte in Interlaken, op 550 meter hoogte. Uw vlucht duurt ongeveer 10-30 minuten, afhankelijk van de windomstandigheden.

Interlaken: ticket kabelbaan naar Harder Kulm

6. Interlaken: ticket kabelbaan naar Harder Kulm

Als Interlaken een koning had, zou hij op de Harder Kulm verblijven. Maak een korte wandeling van het treinstation Interlaken-Ost naar het treinstation Harder Kulm. Stap vanaf daar op de kabelbaan in Interlaken en klim de berghelling op. Je krijgt een prachtig uitzicht op het schilderachtige berglandschap. Zodra je naar de top bent gereden, bekijk je het uitkijkplatform dat zich 1322 meter (!) boven zeeniveau bevindt. Bewonder de besneeuwde toppen van de Eiger, Mönch en Jungfrau. Bezichtig het spectaculaire uitzicht vanaf de Zwei-Seen-Steg, vanwaar je de saffierblauwe meren Brienz en Thun ziet. Voel de spanning van het staan op een uitkijkplatform met glazen bodem. Als je naar beneden kijkt, ervaar je echt hoe 1322 meter eruit ziet. Bezoek het restaurant bovenop de Harder Kulm. Hoewel het restaurant op een kasteel lijkt, hoef je geen koning te zijn om van koninklijke service te genieten. Hoor traditionele Zwitserse volksmuziek tijdens een avondconcert. Er is geen betere manier om naar een Zwitsers volkslied te luisteren dan tussen de majestueuze toppen van de Alpen. Ontspan terwijl je het prachtige uitzicht op de ondergaande zon achter de bergen bewondert. Kies wanneer je je afdaling van de berg wilt maken. Treinen vertrekken elke 30 minuten en het laatste vertrek is om 21:40 uur.

Jungfrau: rondreis per trein en Eiger Express-gondel

7. Jungfrau: rondreis per trein en Eiger Express-gondel

Ontdek Jungfraujoch tijdens een treinreis. Bewonder het uitzicht op de Eiger, Monch en Jungfrau terwijl je per trein reist naar het hoogste treinstation van Europa en bezoek het IJspaleis, Alpine Sensation en Sphinx Observatory. Reis naar Jungfraujoch met de traditionele trein of met de nieuwe Eiger Express-gondel, die u in slechts 15 minuten van Grindelwald naar het Eiger-gletsjerstation brengt. Stap bij aankomst uit de trein of gondel naar een magisch, besneeuwd land met een prachtig uitzicht op de bergen. Je ticket is inclusief toegang tot het Ice Palace, Alpine Sensation en Spinx Observatory. Verken het gebied en de attracties voordat je terugkeert naar de berg.

Interlaken: winterkajaktocht op het meer van Brienz

8. Interlaken: winterkajaktocht op het meer van Brienz

Mis een bezoek aan het meer van Brienz niet tijdens de wintermaanden, wanneer het op zijn mooist en het minst druk is. Ga met je gids mee voor een rustige kajaktocht rond het meer en glijd over het spiegelachtige water terwijl je aan alle kanten van een prachtig uitzicht op de bergen geniet. Na een korte introductie tot kajakken, trek je een droogpak van topkwaliteit en laarzen aan om je extra warm te houden op het water. Ga vervolgens 2 uur peddelen door het winterwonderland van het Brienzermeer. Geniet van een prachtig uitzicht op het historische kasteel Ringgenberg en bewonder de scherpe reflecties van de met sneeuw bedekte toppen op het water.

Van Interlaken: nachtrodelen

9. Van Interlaken: nachtrodelen

Ontdek de Zwitserse Alpen tijdens een spannende nachtelijke rodelervaring. Wind door de bossen, steek alpenweiden over en passeer majestueus bevroren water terwijl je sleet. Ontmoet je instructeur in Interlaken en ga de Zwitserse Alpen in. Ontvang een grondige veiligheidsbriefing voordat je aan je avontuur begint. Volg je gids langs een maanverlicht sledepad, verwonder je over de schoonheid van de Zwitserse Alpen en voel je hart sneller kloppen van adrenaline. Als je waterdichte kleding of wandelschoenen nodig hebt, kan de verhuurwinkel alles bieden wat je nodig hebt voor een comfortabele rit de berg af (niet inbegrepen).

Zürich: dagtocht naar Interlaken en Jungfrau

10. Zürich: dagtocht naar Interlaken en Jungfrau

Ga naar de top van de hoogste gletsjer van Europa en aanschouw een panoramisch uitzicht op het terrein dat je omringt. Geniet van een uitstapje in het dorp Interlaken, bezoek het Sphinx-observatorium en rijd met een trein die je 3454 meter naar het zenit van Jungfrau brengt. Begin je avontuur bij het centrale busstation van Zürich en stap aan boord van je bus met airconditioning. Geniet van een korte en mooie rit naar uw eerste bestemming, Interlaken. Na een korte stop in Interlaken stapt u aan boord van de Jungfrau-tandradtrein vanuit Lauterbrunnen. Geniet van prachtige uitzichten en stijg 3454 meter. Aankomst op de top en vertrek vanaf het hoogstgelegen treinstation van Europa. Geniet van het uitzicht op het omliggende terrein vanaf het zenit van de hoogste gletsjer van Europa. Bezoek het Sphinx-observatorium dat u enkele van de beste uitzichten biedt die u kunt krijgen op de twee beroemdste toppen, Eiger en Mönch. Dwaal naar het hart van de gletsjer en loop door de ijstunnel om de "Alpine Sensation" te ervaren die de geschiedenis van de Jungfrau volgt. Zodra je terug bent van de top van de gletsjer, kun je genieten van vrije tijd in Interlaken voordat je een aangename busrit terug naar je startpunt maakt.

Veelgestelde vragen over Interlaken

Welke topattracties zijn een must-see in Interlaken?

De topattracties in Interlaken zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Interlaken?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Lauterbrunnen

Sitemap Interlaken

Wil je alle activiteiten in Interlaken ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Interlaken

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.256 beoordelingen

Geweldig, enige nadeel 208,-'/persoon, het is erg duur met de halve prijs Swiss Pass, voor 150,-- zou deze prijs in het algemeen moeten worden toegepast. Er zou meer lokaal personeel in de souvenirwinkel moeten werken?

We hielden van de excursie, de gids sprak Spaans en was zeer attent, de vervoersdiensten en het verblijf op de berg waren uitstekend.

Het was fantastisch. De gids was heel enthousiaist en deed het heel goed. Ik weet njet meer zeker hoe hij heet, ik denk David.

Beleef de ervaring van het beklimmen van een trein op 3500 m. Uitstekende ervaring in het aankomstgebied.

Alles perfect, zeer aan te bevelen ervaring ondanks de hoge prijs?