Datums kiezen

Ontdek het beste van
Inverness

Verken de middeleeuwse straten van de poort naar de Schotse Hooglanden en spot het monster van Loch Ness.

Onze aanbevelingen voor Inverness

Loch Ness: retour rondvaart Urquhart Castle

1. Loch Ness: retour rondvaart Urquhart Castle

Vaar over het Loch en bekijk het kasteel tijdens deze 50 minuten durende reis over de diepste, mysterieuze wateren van Loch Ness met adembenemende uitzichten op het historische Urquhart Castle, vertrekkend vanuit de Clansman Harbour. Eenmaal aan boord barst onze audio van de vele feiten en legendes waar u zich tijdens het varen op kunt afstemmen. En vergeet niet uit te kijken naar Nessie, met een beetje hulp van onze sonar aan boord. Boten hebben voor uw gemak ook gratis WiFi, evenals een selectie snacks en drankjes die u aan de bar kunt kopen. Geniet van het adembenemende uitzicht op de bergen terwijl u naar de overblijfselen van Urquhart Castle vaart, waar de romantische ruïnes van Schotland jaloers op zijn. Zodra u het stompe schiereiland Urquhart Bay bereikt, keert de boot om en vaart terug naar Clansman Harbour.

Inverness: Dagtrip naar Isle of Skye en Eilean Donan Castle

2. Inverness: Dagtrip naar Isle of Skye en Eilean Donan Castle

Geniet van enkele van de meest dramatische en adembenemende landschappen die Schotland te bieden heeft tijdens een eco-gecertificeerde tour vanuit Inverness. Ontdek het Isle of Skye, inclusief de hoofdstad Portree, Lealt Falls en de Old Man of Storr. Bekijk Loch Ness vanuit Invermoriston, Loch Carron en Eilean Donan Castle. Ontmoet je gids op Railway Terrace, waar je groep aan boord gaat van een bus met airconditioning. Rijd zuidwaarts de stad uit. Volg dan de oevers van Loch Ness naar Invermoriston, waar je stopt voor een korte pauze. Neem een kopje koffie, maak schilderachtige foto's en probeer Nessie, het Monster van Loch Ness, te vinden. Ga dan verder naar Eilean Donan Castle, een van de meest gefotografeerde kastelen van Schotland, gelegen op zijn eigen eiland aan de kop van Loch Duich. Je hebt de tijd om het kasteel te bezoeken en meer te leren over de geschiedenis (tegen betaling) of gewoon het pittoreske kasteel en de schilderachtige omgeving te bewonderen. Reis vervolgens naar het Isle of Skye. Stop in Portree, een klein kleurrijk stadje omringd door kliffen en glooiende heuvels. Neem deze prachtige omgeving in je op terwijl je geniet van de lunch en het uitzicht op de boten in de haven. Als je honger is gestild, ga je verder om de rest van het eiland te verkennen. Ga naar de Old Man of Storr, een iconische rotsformatie. Maak vervolgens een wandeling bij Lealt Falls om de prachtige waterval en kloof te bewonderen. Ga tot slot terug naar Inverness via het panoramische Strome Viewpoint over Loch Carron.

Vanuit Inverness: Loch Ness Cruise en Urquhart Castle

3. Vanuit Inverness: Loch Ness Cruise en Urquhart Castle

Vaar over Loch Ness en bezoek Urquhart Castle tijdens deze bus- en rondvaart die je rechtstreeks van het centrum van Inverness naar het legendarische Loch Ness brengt. Je komt alles te weten over het bewogen verleden van deze beroemde kust terwijl je ontspannen rondrijdt met een rondleiding per bus. Na je vertrek uit Inverness met de bus rijd je naar Loch Ness. Daar aangekomen ga je aan boord van een boot om over het wereldberoemde water van het Loch te varen. Houd de sonars in de gaten voor een stipje dat Nessie zou kunnen zijn. Er is een volledig gevulde bar aan boord en een selectie Schotse snacks. Koffie, thee en warme chocolademelk worden ook geserveerd, mocht je behoefte hebben aan een beetje opwarming. Ga van boord en verken de historische ruïnes van Urquhart Castle. Nadat je het kasteel hebt gezien, ontspan je in de bus terwijl je terugrijdt naar het busstation van Inverness, door het prachtige landschap van de Highlands.

Vanuit Edinburgh: 3-daagse rondreis door Isle of Skye en de Hooglanden

4. Vanuit Edinburgh: 3-daagse rondreis door Isle of Skye en de Hooglanden

Maak een 3-daagse tour door de Schotse Highlands en bezoek de hoogtepunten, waaronder Loch Ness en het eiland Skye. Leer over de geschiedenis van deze weelderige regio van je gids en breng twee nachten door in Inverness. Dag 1: Vanuit Edinburgh maak je een eerste korte rit naar het noorden en stop je bij de mysterieuze Kelpies. Het is het grootste openluchtkunstwerk van Schotland met mythische wezens uit de Schotse folklore waarover jouw chauffeur je alles zal vertellen. Dan vervolg je je reis en passeer je Stirling Castle. Raak geïnspireerd door de verhalen die jouw gids je vertelt over William Wallace en Robert I van Schotland. Je reist verder noordwaarts, het nationaal park van Loch Lomond en de Trossachs in. Onderweg kun je het landschap bewonderen terwijl jouw gids je vertelt over de geschiedenis van de clans van de Schotse Highlands. Ontdek het schitterende Glencoe, de beroemdste vallei in Schotland en kom meer te weten over haar tragische geschiedenis. Reis verder noordwaarts en stop bij de zuidelijke oevers van Loch Ness om foto's te maken van het beruchte monster van Loch Ness! Pauzeer ook om foto's te nemen van Urquhart Castle voor je in Inverness aankomt, de hoofdstad van de Schotse Highlands, waar je 2 nachten zult doorbrengen. Je kunt kiezen tussen een pension, hostel of hotel. Dag 2: Na het onbijt verlaat je Inverness en rij je over de Kessock Bridge naar Black Isle en bewondert daar het spectaculaire landschap van Achnasheen en Loch Carron. Eenmaal op het eiland Skye zul je noordwaarts gaan om de hoogtepunten van het eiland te verkennen, waaronder de Cuillin Hills, Trotternish Peninsula, Portree, Old Man Storr, Kilt Rock en het beroemde Quiraing. In de namiddag stop je voor foto's van het mooiste kasteel van Schotland, Eilean Donan Castle. Dit kasteel speelde een rol in vele beroemde films, zoals "Highlander" en "Made of Honor". Het is een echte must see!Een rit door een het schilderachtige Glen Shiel volgt, waarna je weer aankomt in Inverness voor je laatste nacht. 's Avonds bezoek je een lokale Schotse pub om wat Scotch whisky of bier te drinken en van een traditionele Schotse maaltijd te genieten, terwijl je luistert naar een optreden van een aantal lokale muzikanten. Dag 3: Bezoek de plek waar de slag om Culloden en de laatste Jakobitische Opstand plaatsvond. Reis vervolgens zuidwaarts en stop bij het Highland Folk Museum. Hier kun je het leven van de 17e eeuw meemaken. Zie de gebouwen, kleding, wapens en levensstijl van mensen die daar 300 jaar geleden leefden. Vervolgens rijd je door het indrukwekkende Cairngorm National Park. Je krijgt de kans om Schotse whisky te proeven voordat je het historische dorp Dunkeld aan de oevers van de machtige rivier de Tay bezoekt. Jouw reis terug naar Edinburgh voert je over de beroemde Forth Bridges. De verwachte aankomsttijd in Edinburgh is rond 18:30 uur.

Vanuit Inverness: Dagtrip naar Isle of Skye

5. Vanuit Inverness: Dagtrip naar Isle of Skye

Vertrek uit Inverness en reis via Loch Ness naar het eiland Skye. Loch Ness is qua volume het grootste Loch op de Britse eilanden, en ook een van de diepste. Wereldwijd beroemd om zijn ongrijpbare monster, herbergt het een van de meest iconische kastelen van Schotland: Urquhart Castle. Bezoek de Fairy Pools. Loop het pad dat je naar de poelen brengt en geniet van een duik met de feeën. Stop vervolgens bij de Talisker Single Malt Scotch-distilleerderij in Carbost. Je gaat door het bezoekerscentrum (niet tijdens de rondleiding) en proeft, indien beschikbaar, een van de fijne whisky's die hier worden geproduceerd. Vervolg uw reis naar het eiland Skye en bezoek het kleine dorpje Portree voor een middagpauze. Portree is een klein havendorp en de hoofdstad van Skye. Voordat je terugreist naar Inverness, kun je genieten van het uitzicht op het machtige Eilean Donan Castle, dat op zijn eigen eiland ligt, en is een van de meest gefotografeerde kastelen van Schotland. Vervolg uw reis naar Inverness, waar uw tour eindigt.

Vanuit Inverness: dagtocht naar Isle of Skye en Fairy Pools

6. Vanuit Inverness: dagtocht naar Isle of Skye en Fairy Pools

Ontdek het beste van het eiland Skye tijdens een dagtrip vanuit Inverness. Reis in een comfortabel voertuig met airconditioning en geniet van het uitzicht op het pittoreske landschap terwijl je reist om de Fairy Pools in Glenn Brittle, Eilean Donan Castle en meer te zien. Steek de beroemde Skye Bridge over naar het kleine dorpje Kyleakin, waar je uit de bus stapt om je benen te strekken en prachtige foto's te maken. Reis langs het prachtige landschap van de Cuillin Hills en leer over de mysterieuze wateren onder de Sligachan-brug. Je chauffeur-gids zal je vertellen over de geschiedenis en legendes van het eiland Skye. Stop in Portree aan de oostkant van het eiland voor de lunch voordat je een stop van 90 minuten maakt bij de prachtige Fairy Pools. De reis eindigt met een fotostop bij Eilean Donan Castle en een rit langs de oevers van Loch Ness terwijl je terugkeert naar Inverness.

Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe en de Highlands Tour

7. Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe en de Highlands Tour

Vertrek vanuit Glasgow voor een dagtocht met gids door de Schotse Hooglanden. Bewonder de wilde schoonheid van het Schotse platteland en bezoek hoogtepunten, waaronder Loch Lomond en Loch Ness. Rijd in noordelijke richting naar de Hooglanden en bewonder de weelderige weiden van het Schotse platteland vanuit een bus met airconditioning. Stop onderweg voor een kop thee of koffie in een café aan de oevers van Loch Lomond voordat je de Hooglanden inrijdt. Rijd door het verlaten landschap van Rannoch Moor en de Black Mount naar Glencoe, de locatie van het bloedbad van de MacDonald-clan in 1692. De gids vertelt je meer over de gebeurtenissen en de geschiedenis van het gebied. Na de lunch in Fort William rijd je onder de hoogste berg van Groot-Brittannië, de Ben Nevis, door naar de Great Glen. Kies bij Loch Ness voor een sightseeing-bootocht op het loch of bewonder het uitzicht vanaf de oever. Op de terugweg naar Glasgow steek je de Grampian Mountains over en bewonder je het boslandschap van Perthshire, met ook het Forest of Atholl.

Vanuit Inverness: Isle of Skye en Eilean Donan kasteeltour

8. Vanuit Inverness: Isle of Skye en Eilean Donan kasteeltour

Na een vroege start verlaat je de stad en reis je langs de Great Glen Fault Line naar Loch Ness. Hier heb je de kans om het monster te zien en het prachtige Castle Urquhart van veraf te bewonderen. Je gaat verder door een dramatisch Highland landschap naar de westkust en Eilean Donan Castle*. Je kunt binnengaan in 'het meest gefotografeerde kasteel van Schotland' of gewoon genieten van het verbluffende uitzicht. En nu is het moment gekomen waarop je hebt gewacht. Want het is over de zee naar het Isle of Skye. Je reist langs de oostkust van het eiland door de prachtige Red Cuillin Mountains naar Sligachan, waar je stopt voor een foto van het heldere bergwater. Als je in het stadje Portree aankomt, heb je vrije tijd om een hapje te eten in een van de vele heerlijke plaatselijke restaurants. Nadat je je buik hebt gevuld, verken je enkele van de beroemdste landschappen van het eiland op het schiereiland Trotternish. De Old Man of Storr, Kilt Rock en de Quiraing zijn allemaal onvergetelijk mooi. Je waagt je naar Kyleakin voor een verfrissing en een kans om de dramatische ruïne Castle Moil of de Skye Bridge en Eilean Ban te bekijken. Over de brug reis je terug naar Inverness. De route terug is anders dan 's ochtends, zodat je nog meer mogelijkheden hebt om van het Highland landschap te genieten.

Vanuit Inverness: Jacobite Stoomtrein en Highlands Tour

9. Vanuit Inverness: Jacobite Stoomtrein en Highlands Tour

Dompel jezelf onder in de natuurlijke wonderen van de Schotse Hooglanden en stap aan boord van de Jacobite-stoomtrein op een dagtocht vanuit Inverness. Steek het Glenfinnan Viaduct over voor een schilderachtige tocht door Loch Ness en in het vissersdorpje Mallaig. Begin uw reis met de bus en rijd langs het wereldberoemde Loch Ness en stop voor foto's boven de ruïnes van Urquhart Castle. Ga verder naar het zuiden en bezoek het Commando Memorial, met uitzicht op de Nevis Range, de thuisbasis van de hoogste berg van Groot-Brittannië, Ben Nevis. Vervolg je blik op de Jacobitische stoomtrein en stap aan boord bij Fort William. Uw reis door prachtige landschappen eindigt in de vissershaven van Mallaig, waar u voor de lunch verse zeevruchten kunt proberen (op eigen kosten) of de stad kunt verkennen. Neem de schilderachtige ‘Road to the Isles’ en bewonder het prachtige landschap terwijl je naar Fort Augustus, het Caledonian Canal en Loch Ness rijdt. Rond uw tour af bij Falls of Foyers en Dores Beach aan de oevers van Loch Ness.

Inverness: Loch Ness Cruise, Kasteel en Outlander Tour

10. Inverness: Loch Ness Cruise, Kasteel en Outlander Tour

Ontdek het mysterie van Loch Ness tijdens een rondleiding naar Urquhart Castle vanuit Inverness. Dompel je onder in de plaatselijke geschiedenis op Culloden Battlefield. Treed binnen in de wereld van het populaire tv-programma Outlander bij de staande stenen van Clava Cairns. Vertrek vanuit het centrum van Inverness en reis naar het wereldberoemde Loch Ness. Glijd over het glinsterende water van het meer tijdens een cruise van 30 minuten naar Urquhart Castle. Vrije tijd om de 13e-eeuwse ruïnes te voet te verkennen. Stop om te lunchen in een van de charmante plaatselijke cafés in Beauly en verken Beauly Priory, dat een rol speelde in de Outlander-romanserie. Geniet van een optionele Highland whisky distilleerderij ervaring, waar je kunt kiezen om een kleine dram te proeven. Luister naar verhalen over de Jacobitische opstanden en de brute Slag bij Culloden tijdens een bezoek aan Culloden Battlefield. Stap in de wereld van Outlander bij de grafkamers en staande stenen bij Clava Cairns. Als je de schrijnende geschiedenis hebt gehoord die de inspiratie vormde voor het verhaal van Outlander, wil je misschien toch niet terug in de tijd reizen om Jamie Fraser te ontmoeten. Keer aan het begin van de avond terug naar Inverness.

Alle activiteiten

124 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Inverness

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Inverness?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Isle of Skye

Andere activiteiten in Inverness

Wil je alle activiteiten in Inverness bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Inverness

Gemiddelde beoordeling

4.7
(8.106 beoordelingen)

Fantastische 3-daagse rondreis. Zeer goed georganiseerd. We hebben een zeer goede gids Fraser. We hebben veel mooie plekken op Isle of Skye bezocht. Gedenkwaardige ervaring. Sterk aanbevolen rondleiding.

Uitstekende activiteit waarmee je in korte tijd veel kunt zien. Speciale dank aan onze gids/chauffeur/King John die het allemaal meesterlijk heeft afgehandeld.

Ik raad deze activiteit aan, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, adembenemende landschappen, een zeer aangename en humoristische gids, zeer goede sfeer ??

Chauffeuse zéér ervaren Echter mag iets langzamer rijden waardoor er nog meer genoten kan woorden van uitzichten

Chris vertelde heel veel !Hij is vriendelijk.En wilde overal bij helpen.Foto"s maken!Enz.