Kies data
Dingen om te doen

Inverness

Verken de middeleeuwse straten van de poort naar de Schotse Hooglanden en spot het monster van Loch Ness.

Inverness: De beste dingen die je niet wil missen

Inverness: dagtour naar Isle of Skye en Eilean Donan Castle

1. Inverness: dagtour naar Isle of Skye en Eilean Donan Castle

Geniet van enkele van de meest dramatische en adembenemende landschappen die Schotland te bieden heeft tijdens een eco-gecertificeerde tour vanuit Inverness. Ontdek de Isle of Skye, inclusief de hoofdstad Portree, Kilt Rock, Lealt Falls en de Old Man of Storr. Zie Loch Ness vanuit Invermoriston, Loch Carron en Eilean Donan Castle. Je ontmoet je gids op het busstation van Inverness, waar jouw groep aan boord gaat van een bus met airconditioning. Vervolgens verlaat je de stad in zuidelijke richting. Je volgt daarna de oevers van Loch Ness naar Invermoriston, waar je een korte pauze zult houden. Neem een kopje koffie, maak mooie foto's en probeer Nessie, het monster van Loch Ness, te spotten. Vervolgens ga je naar Eilean Donan Castle, een van de meest gefotografeerde kastelen van Schotland, gelegen op een eigen eiland aan de kop van Loch Duich. Je hebt tijd om het kasteel te bezoeken en meer te weten te komen over de geschiedenis als je wilt (entreekosten zijn van toepassing) of gewoon het pittoreske kasteel en de schilderachtige omgeving te bewonderen. Daarna reis je naar het eiland Skye. Je stopt bij Portree, een klein kleurrijk stadje omringd door kliffen en glooiende heuvels. Je kunt genieten van deze prachtige omgeving onder het genot van een lunch en het uitzicht op de boten in de haven. Wanneer je eetlust is gestild, ga je verder om de rest van het eiland te verkennen. Je gaat naar de Old Man of Storr, een iconische rotsformatie, voordat je Kilt Rock bezoekt, een door de zee verweerde klif met een prachtig uitzicht op de kust. Vervolgens maak je een wandeling bij Lealt Falls om de prachtige waterval en kloof te bewonderen. Ten slotte keer je terug naar Inverness via het panoramische Strome-uitkijkpunt over Loch Carron.

Vanuit Inverness: Loch Nessvaart en kasteel Urquhart

2. Vanuit Inverness: Loch Nessvaart en kasteel Urquhart

Bevaar Loch Ness en bezoek Urquhart Castle tijdens deze bus- en boottocht die je rechtstreeks vanaf het centrum van Inverness naar het legendarische Loch Ness brengt. Je leert alles wat er te weten valt over het roerige verleden van deze beroemde kusten terwijl je je ontspant op een begeleide bustour. Na het vertrek uit Inverness met de bus rij je naar Loch Ness. Zodra je daar aankomt, ga je aan boord van een boot om mee te varen over de wereldberoemde wateren van het Loch. Houd een oogje op de sonar voor een teken van Nessie! Er is een goed gevulde bar aan boord en een selectie van Schotse snacks. Koffie, thee en warme chocolademelk worden geserveerd, voor het geval je een beetje warmte nodig hebt. Als je weer aan wal bent, verken je de historische ruïnes van het eens zo machtige bolwerk Urquhart Castle. Nadat je het kasteel hebt gezien, kun je je ontspannen in de bus terwijl je terugkeert naar het centrum van Inverness.

Inverness: 24-uur hop-on hop-off bustour

3. Inverness: 24-uur hop-on hop-off bustour

Neem deel aan een dubbeldekkerbustour met open dak voor inzicht in de ontwikkeling van de stad vanaf de oorspronkelijke straat tussen Castle en Kirk, met het oudste gebouw Abertarff House, tot het onlangs voltooide Highland Archive Center. Inverness heeft door de eeuwen heen 5 kastelen gehad met veel beroemde bezoekers, niet allemaal welkom, waaronder Macbeth, Robert the Bruce, Mary Queen of Scots en Bonnie Prince Charlie. Plan je dag vanaf het dak van een dubbeldekkerbus, met 360 graden panoramisch uitzicht over de stad. Bezoek de vele kerken, waaronder de St. Andrews Cathedral, een van de mooiste gebouwen van de lokale architect Dr. Alexander Ross. Aan de westelijke rand van de stad, zie Tomnahurich Hill en het Caledonian Canal, hop-off voor een geweldig panoramisch uitzicht op Kessock Bridge, The Black Isle en de Inverness Firth naar Fort George. Ontdek de vlucht van 5 sluizen in Muirtown, gebouwd in 1822 door Thomas Telford om het Caledonian Canal naar zeeniveau te brengen. Ga ten slotte langs de zuidkant van Inverness Castle om het standbeeld van Flora MacDonald te zien, de 3 Graces, en vervolgens langs General Wades Road door Bellfield Park naar het winkeldorp Holm Mills. Rode Route Tour stopt: 1. Busstation 2. Brugstraat 3. Kasteelstraat 4. Bellfield-park 5. Bishops Road - tegenover de kathedraal 6. Bught-aandrijving 7. Dochgarroch 8. Telfordstraat Haltes van de Blauwe Route Tour: 1. Busstation 2. Old Perth Road - tegenover tankstation 3. Slagveld van Culloden 4. Stadionweg 5. Cromwell Road 6. Busstation

Vanuit Inverness: tocht Isle of Skye en Eilean Donan Castle

4. Vanuit Inverness: tocht Isle of Skye en Eilean Donan Castle

Je reist in stijl in een Mercedes minibus en komt meer te weten over het turbulente verleden van Schotland van je gids. Bewonder het uitzicht op de bergen van Wester Ross tijdens de rit naar Eilean Donankasteel. Je bezoekt het kasteel voordat je over de brug naar Skye reist. Rij door het bergachtige hart van het eiland voordat je aankomt in de havenstad Portree om te lunchen. Na de lunch bezoek je het Trotternishschiereiland. De gids wijst bezienswaardigheden aan, waaronder de Old Man of Storr, Kilt Rock en Quiraing. Je gaat terug naar de majestueuze Glen Shiel, langs de oevers van Loch Clunie. Het laatste deel van de reis neemt je mee langs de oevers van het machtige Loch Ness.

Vanuit Inverness: dagtocht naar Isle of Skye

5. Vanuit Inverness: dagtocht naar Isle of Skye

Vertrek vanuit Inverness en reis via Loch Ness naar het Isle of Skye. Loch Ness is qua volume de grootste Loch in de Britse eilanden, en ook een van de diepste. Loch Ness is wereldberoemd om zijn ongrijpbare monster, maar ook om een van de meest iconische kastelen van Schotland: Urquhart Castle. Bezoek de Fairy Pools. Bewandel het pad dat je naar de poelen brengt en zwem met de feeën. Na een bezoek aan de Fairy Pools stop je bij de Talisker Single Malt Scotch Distillery, gevestigd in Carbost. Je bezoekt het Visitor Centre (zonder rondleiding) en waar mogelijk kun je één van de verfijnde whisky's die hier geproduceerd worden, proeven. Vervolg je reis op Isle of Skye en geniet van een middagpauze in het kleine dorpje Portree. Portree is een klein havendorp en de hoofdstad van Skye. Voordat je teruggaat naar Inverness heb je nog zicht op het machtige Eilean Donan Castle, dat op zijn eigen eiland staat en een van Schotlands meest gefotografeerde kastelen is. Dan ga je terug naar Inverness, waar je dagtour eindigt.

Van Inverness: dagtocht naar Loch Ness

6. Van Inverness: dagtocht naar Loch Ness

Verken de Schotse Hooglanden tijdens een bustour vanuit Inverness. Maak mooie wandelingen in de natuur, omgeven door violette heide, glooiende heuvels en bossen. Kijk uit naar het monster van Loch Ness aan de oevers van het diepste meer van Schotland of ga op eigen kosten op een boottocht van 1 uur op het meer. Vertrek vanuit Inverness en reis naar het diepe zoetwatermeer van Loch Ness in de Schotse Hooglanden, waar u bij aankomst naar het Clansman Hotel gaat voor een optionele boottocht over het water. Vaar rond het meer voor een prachtig uitzicht op het omliggende landschap en krijg de kans om Urquhart Castle vanuit een ander perspectief te zien. Ga op zoek naar het legendarische monster van Loch Ness om trek te krijgen en geniet daarna van een heerlijke lunch in een nabijgelegen restaurant (niet inbegrepen). Ga verder met een rustige rit naar Invermoriston, om een wandeling te maken langs stromende rivieren, een oud zomerhuis en de ruïnes van een pittoreske stenen brug. Ga verder naar het kleine dorpje Fort Augustus, genesteld tussen Loch Ness en het 60 mijl lange Caledonian Canal. Reis terug naar Inverness en stop voor korte wandelingen en koffiepauzes in de charmante dorpjes Foyers en Dores voordat je terugkeert in Inverness.

Van Inverness: Isle of Skye Scenery Tour met Fairy Pools

7. Van Inverness: Isle of Skye Scenery Tour met Fairy Pools

Vertrek vanaf een centraal ontmoetingspunt in Inverness, waar je je gids ontmoet en aan boord gaat van de minibus. Stop eerst bij Eilean Donan Castle en maak veel foto's terwijl je de majestueuze schoonheid van dit iconische gezicht op zijn prachtige locatie aan de kust bewondert. Bij aankomst in Portree ga je naar het uitkijkpunt van de haven waar je de mooie pastelkleurige huizen kunt zien. Geniet hier van een korte stop, waar u ook een lichte lunch kunt kopen. Stop vervolgens bij een uitkijkpunt aan het meer en ontdek de unieke rotsformatie van de Old Man of Storr. Bekijk de 50 meter hoge top die uitsteekt vanaf de Trotternish Ridge en herkenbaar is aan blockbuster-films zoals Ronin 47, Snow White & The Huntsman, Prometheus en The BFG. Ga verder naar de Fairy Pools, een reeks kristalheldere watervallen en poelen omringd door de prachtige achtergrond van de Cuillin-berg. Stop ten slotte voor enkele foto's van Urquhart Castle en Loch Ness. Bewonder de aanblik van het kasteel op een kenmerkend schiereiland dat uitkijkt op het mysterieuze Loch Ness, voordat u terugkeert naar Inverness.

Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe en de Highlands

8. Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe en de Highlands

Vanuit Glasgow reizen we in noordelijke richting naar de Schotse hooglanden. Onze eerste pauze is voor een kopje thee of koffie in een café aan de oevers van Loch Lomond. Vervolgens rijden we de Highlands in. Via het unieke landschap van Rannoch Moor en de Black Mount reizen we richting Glencoe, waar in 1692 de MacDonaldclan werd afgeslacht. Na de lunch in Fort William reizen we verder naar de Great Glen onder de hoogste berg van Groot-Brittanië door, Ben Nevis. Geniet van spectaculair uitzicht op het Caledonian Canal, het mooie dorpje Fort Augustus en Loch Ness. Bij Loch Ness kun je Urquhardt Castle verkennen en jakobietenrondvaart doen, of ontspannen in Dochgarroch. We beginnen onze terugreis vanuit Inverness, hoofdstad van de Highlands. Voordat we terugkeren in Glasgow steken we de Grampian Mountains over en rijden we door het boslandschap van Perthshire, met het Forest of Atholl.

Vanuit Edinburgh: 3-daagse excursie Schotse Highlands & Skye

9. Vanuit Edinburgh: 3-daagse excursie Schotse Highlands & Skye

Maak een 3-daagse tour door de Schotse Highlands en bezoek de hoogtepunten, waaronder Loch Ness en het eiland Skye. Leer over de geschiedenis van deze weelderige regio van je gids en breng twee nachten door in Inverness. Dag 1: Vanuit Edinburgh maak je een eerste korte rit naar het noorden en stop je bij de mysterieuze Kelpies. Het is het grootste openluchtkunstwerk van Schotland met mythische wezens uit de Schotse folklore waarover jouw chauffeur je alles zal vertellen. Dan vervolg je je reis en passeer je Stirling Castle. Raak geïnspireerd door de verhalen die jouw gids je vertelt over William Wallace en Robert I van Schotland. Je reist verder noordwaarts, het nationaal park van Loch Lomond en de Trossachs in. Onderweg kun je het landschap bewonderen terwijl jouw gids je vertelt over de geschiedenis van de clans van de Schotse Highlands. Ontdek het schitterende Glencoe, de beroemdste vallei in Schotland en kom meer te weten over haar tragische geschiedenis. Reis verder noordwaarts en stop bij de zuidelijke oevers van Loch Ness om foto's te maken van het beruchte monster van Loch Ness! Pauzeer ook om foto's te nemen van Urquhart Castle voor je in Inverness aankomt, de hoofdstad van de Schotse Highlands, waar je 2 nachten zult doorbrengen. Je kunt kiezen tussen een pension, hostel of hotel. Dag 2: Na het onbijt verlaat je Inverness en rij je over de Kessock Bridge naar Black Isle en bewondert daar het spectaculaire landschap van Achnasheen en Loch Carron. Eenmaal op het eiland Skye zul je noordwaarts gaan om de hoogtepunten van het eiland te verkennen, waaronder de Cuillin Hills, Trotternish Peninsula, Portree, Old Man Storr, Kilt Rock en het beroemde Quiraing. In de namiddag stop je voor foto's van het mooiste kasteel van Schotland, Eilean Donan Castle. Dit kasteel speelde een rol in vele beroemde films, zoals "Highlander" en "Made of Honor". Het is een echte must see!Een rit door een het schilderachtige Glen Shiel volgt, waarna je weer aankomt in Inverness voor je laatste nacht. 's Avonds bezoek je een lokale Schotse pub om wat Scotch whisky of bier te drinken en van een traditionele Schotse maaltijd te genieten, terwijl je luistert naar een optreden van een aantal lokale muzikanten. Dag 3: Bezoek de plek waar de slag om Culloden en de laatste Jakobitische Opstand plaatsvond. Reis vervolgens zuidwaarts en stop bij het Highland Folk Museum. Hier kun je het leven van de 17e eeuw meemaken. Zie de gebouwen, kleding, wapens en levensstijl van mensen die daar 300 jaar geleden leefden. Vervolgens rijd je door het indrukwekkende Cairngorm National Park. Je krijgt de kans om Schotse whisky te proeven voordat je het historische dorp Dunkeld aan de oevers van de machtige rivier de Tay bezoekt. Jouw reis terug naar Edinburgh voert je over de beroemde Forth Bridges. De verwachte aankomsttijd in Edinburgh is rond 18:30 uur.

Inverness: Loch Ness Cruise, Outlander & Whisky Tour

10. Inverness: Loch Ness Cruise, Outlander & Whisky Tour

Ontdek het mysterie van Loch Ness tijdens een cruise Urquhart Castle tijdens deze rondleiding vanuit Inverness. Dompel jezelf onder in de lokale geschiedenis bij Culloden Battlefield. Betreed de wereld van het populaire tv-programma Outlander bij de staande stenen in Clava Cairns. Vertrek vanuit het centrum van Inverness en reis naar het wereldberoemde Loch Ness. Glijd over het glinsterende water van het meer tijdens een cruise van 1 uur naar Urquhart Castle. Heb vrije tijd om de 13e-eeuwse ruïnes te voet te verkennen. Stop om een lunch te kopen in een van de charmante lokale cafés in Beauly en verken Beauly Priory, die werd gebruikt in de film Outlander. Stop vervolgens bij een oud dennenbos om watervallen te zien. Bezoek een whiskystokerij in de Hooglanden en neem deel aan een optionele rondleiding om meer te weten te komen over de productie van whisky en een klein drankje te proeven. Luister naar verhalen over de Jacobitische opstanden en de meedogenloze Slag om Culloden tijdens een bezoek aan Culloden Battlefield. Stap in de wereld van Outlander bij de grafkamers en staande stenen in Clava Cairns. Als je de schrijnende geschiedenis hebt gehoord die het Outlander-verhaal inspireerde, wil je misschien niet terug in de tijd reizen om Jamie Fraser te ontmoeten. Keer terug naar Inverness in de vroege avond.

Topbezienswaardigheden in Inverness

Veelgestelde vragen over Inverness

Welke topattracties zijn een must-see in Inverness?

De topattracties in Inverness zijn:

Sitemap Inverness

Wil je alle activiteiten in Inverness ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Inverness

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 6.976 beoordelingen

De boottocht duurde ongeveer 30 minuten en had langer kunnen zijn. Het kasteel is zo mooi. Onze gids Richard, die ook de buschauffeur was, is erg grappig en vermaakte ons heel goed met grappen en Schotse verhalen. Voor de terugweg nam hij een andere route dan voor de heenweg. Deze route door de bergen moet je wel leuk vinden, wij hebben erg genoten van de tocht. De prijs is inclusief de heenreis, de rondvaart, de gids, het kasteel en de terugreis. Voor mij waar voor je geld.

Het was een fantastische dag met Luke, onze gids, die de 12 uur voorbij liet vliegen met zijn vriendelijke, grappige persoonlijkheid en veel interessante informatie en verhalen, en je wilde echt niet dat de tour zou eindigen.

beautifull trip....best way to see this part of Scotland....thanks Luke.....you made it extra special....i will sent you a personal review with pics...

Een geweldige ervaring om op deze manier de prachtige Highlands te verkennen!

We had a fantastic trip with Rob, the driver and knowledgeable guide.