Belevingen in
Inverness

Verken de middeleeuwse straten van de poort naar de Schotse Hooglanden en spot het monster van Loch Ness.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Topbezienswaardigheden in Inverness

Inverness: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Inverness: tocht Isle of Skye en Eilean Donankasteel

1. Vanuit Inverness: tocht Isle of Skye en Eilean Donankasteel

Verlaat Inverness en reis naar het zuiden, langs de kustlijn van Loch Ness naar Invermoriston. Pauzeer kort bij Loch Ness, dat bijna 40 kilometer lang is, meer dan 200 meter diep en vooral beroemd om het monster dat er gezien zou zijn. Na Loch Ness reis je door naar het schilderachtige Eilean Donankasteel, gelegen op een eigen eiland in Loch Duic; het is een van de meest gefotografeerde kastelen van Schotland. Hier heb je de tijd om het kasteel en de sfeervolle omgeving te verkennen. Vervolg je reis met een bezoek aan het eiland Skye. Je steekt over via de Skye Bridge en pauzeert dan voor de lunch in het kleine plaatsje Portree. Hoewel Portree maar een klein havenstadje is, is het de hoofdstad van Skye. Het ligt tussen rotskliffen en glooiende heuvels. De prachtige omgeving maakt dit een perfecte plek om te pauzeren voor de lunch, en bootjes te bekijken. Reis verder en zie verschillende bezienswaardigheden in Skye, waaronder Kilt Rock, Lealt Falls, de Old Man of Storr en wellicht het Strome-uitzichtpunt. Dan ga je terug naar Inverness, waar je dagtour naar het eiland Skye eindigt.

...
Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe en de Highlands

2. Vanuit Glasgow: Loch Ness, Glencoe en de Highlands

Vanuit Glasgow reizen we in noordelijke richting naar de Schotse hooglanden. Onze eerste pauze is voor een kopje thee of koffie in een café aan de oevers van Loch Lomond. Vervolgens rijden we de Highlands in. Via het unieke landschap van Rannoch Moor en de Black Mount reizen we richting Glencoe, waar in 1692 de MacDonaldclan werd afgeslacht. Na de lunch in Fort William reizen we verder naar de Great Glen onder de hoogste berg van Groot-Brittanië door, Ben Nevis. Geniet van spectaculair uitzicht op het Caledonian Canal, het mooie dorpje Fort Augustus en Loch Ness. Bij Loch Ness kun je Urquhardt Castle verkennen en jakobietenrondvaart doen, of ontspannen in Dochgarroch. We beginnen onze terugreis vanuit Inverness, hoofdstad van de Highlands. Voordat we terugkeren in Glasgow steken we de Grampian Mountains over en rijden we door het boslandschap van Perthshire, met het Forest of Atholl.

...
Van Inverness: complete Loch Ness 1-daagse ervaring

3. Van Inverness: complete Loch Ness 1-daagse ervaring

Vertrek vanuit Inverness en reis naar het diepe zoetwatermeer van Loch Ness in de Schotse Hooglanden, waar u bij aankomst naar het Clansman Hotel gaat voor een optionele boottocht over het water. Vaar rond het meer voor een prachtig uitzicht op het omliggende landschap en krijg de kans om Urquhart Castle vanuit een ander perspectief te zien. Ga op zoek naar het legendarische monster van Loch Ness om trek te krijgen en geniet daarna van een heerlijke lunch in een nabijgelegen restaurant. Ga verder met een rustige rit naar Invermoriston, waar u een mooie wandeling kunt maken langs stromende rivieren, een oud zomerhuis en de ruïnes van een pittoreske stenen brug. Ga verder naar het kleine dorpje Fort Augustus, genesteld tussen Loch Ness en het 60 mijl lange Caledonian Canal. Reis terug naar Inverness en stop voor korte wandelingen en koffiepauzes in de schilderachtige dorpjes Foyers en Dores voor uw geschatte aankomst in Inverness om 17.00 uur.

...
Inverness: Highlands-tour & stoomtrein The Jacobite

4. Inverness: Highlands-tour & stoomtrein The Jacobite

Je vertrekt vanuit Inverness en begint aan je reis langs het wereldberoemde Loch Ness, met een fotostop boven de ruïnes van Urquhart Castle. Je gaat verder in westelijke richting en bezoekt het Commando Memorial dat uitkijkt over de Nevis Range, waar de hoogste berg in het Verenigd Koninkrijk, Ben Nevis, deel van uitmaakt.  Vervolgens zie je stoomtrein The Jacobite terwijl deze over de iconische bogen van het Glenfinnan Viaduct rijdt, waarna je over de prachtige "Road to the Isles" rijdt. Neem de gelegenheid om te smullen van verse vis in het vissersdorp Mallaig, op eigen kosten. Stap aan boord van The Jacobite Steam en geniet van een mooie reis naar Fort William, waar je chauffeur je zal opwachten. Je rijdt tot in de avond door dit prachtige landschap, waarna je in Fort Augustus stopt om het Caledonische Kanaal en Loch Ness van dichtbij te zien. Tenslotte bezoek je de Falls of Foyers en Dores Beach aan de oevers van Loch Ness, waarna je rond 20:00 uur weer in Inverness aankomt.

...
Inverness: tour Skye & Eilean Donan Castle, kleine groep

5. Inverness: tour Skye & Eilean Donan Castle, kleine groep

Je reist in stijl in een Mercedes minibus en komt meer te weten over het turbulente verleden van Schotland van je gids. Bewonder het uitzicht op de bergen van Wester Ross tijdens de rit naar Eilean Donankasteel. Je bezoekt het kasteel voordat je over de brug naar Skye reist. Rij door het bergachtige hart van het eiland voordat je aankomt in de havenstad Portree om te lunchen. Na de lunch bezoek je het Trotternishschiereiland. De gids wijst bezienswaardigheden aan, waaronder de Old Man of Storr, Kilt Rock en Quiraing. Je gaat terug naar de majestueuze Glen Shiel, langs de oevers van Loch Clunie. Het laatste deel van de reis neemt je mee langs de oevers van het machtige Loch Ness.

...
Van Inverness: Isle of Skye Scenery Tour met Fairy Pools

6. Van Inverness: Isle of Skye Scenery Tour met Fairy Pools

Vertrek vanaf een centraal ontmoetingspunt in Inverness, waar je je gids ontmoet en aan boord gaat van de minibus. Stop eerst bij Eilean Donan Castle en maak veel foto's terwijl je de majestueuze schoonheid van dit iconische gezicht op zijn prachtige locatie aan de kust bewondert. Bij aankomst in Portree ga je naar het uitkijkpunt van de haven waar je de mooie pastelkleurige huizen kunt zien. Geniet hier van een korte stop, waar u ook een lichte lunch kunt kopen. Stop vervolgens bij een uitkijkpunt aan het meer en ontdek de unieke rotsformatie van de Old Man of Storr. Bekijk de 50 meter hoge top die uitsteekt vanaf de Trotternish Ridge en herkenbaar is aan blockbuster-films zoals Ronin 47, Snow White & The Huntsman, Prometheus en The BFG. Ga verder naar Kilt Rock, een blootgestelde zeeklip die lijkt op de traditionele Highland-kilt. Sta versteld van de imposante waterval die 60 ft (180 m) in de Sound of Raasay beneden stroomt. Bezoek de Quiraing aardverschuiving aan de oostkant van Meall na Suiramach. Op een heldere dag zie je de Buiten-Hebriden en het Schotse vasteland, omringd door pinakels, kliffen en grote steunberen. Geniet van wat tijd voor een korte wandeling op deze schilderachtige locatie. Ga verder naar de Fairy Pools, een reeks kristalheldere watervallen en poelen omringd door de prachtige achtergrond van de Cuillin-berg. Stop ten slotte voor enkele foto's van Urquhart Castle en Loch Ness. Bewonder de aanblik van het kasteel op een kenmerkend schiereiland dat uitkijkt op het mysterieuze Loch Ness, voordat je terugkeert naar Inverness.

...
Vanuit Edinburgh: Outlander-avontuur van 2 dagen

7. Vanuit Edinburgh: Outlander-avontuur van 2 dagen

Dag 1 Je eerste bestemming is Blackness Castle van waaruit je over de Firth of Forth uitkijkt. Het kasteel kwam in de serie voor als Fort William, en dan Wentworth Prison (of Linlithgow Palace, zoals het bekendstaat). Dan naar Doune Castle, beter bekend als Castle Leoch, waar Colum Mackenzie woont. Het kasteel kwam ook voor in de film Monty Python and the Holy Grail. Je luncht en kunt whisky proeven bij de charmante kleine distilleerderij Deanston. Daarna richting de Hooglanden en door Glen Coe met een korte pauze bij Loch Ness. Dan arriveer je in Inverness waar je overnacht. Dag 2 Ga 4000 jaar terug de tijd in bij Clava Cairns, de inspiratie voor Craigh na Dun. Dan ga je door naar het slagveld Culloden, waar de laatste slag op Britse bodem plaatsvond. Ontdek de levende geschiedenis bij het Highland Folk Museum en de scènes uit diverse tijdsperioden. Herbeleef een van de eerste scènes wanneer Jamies geest in Claires kamer omhoog kijkt naar het Inverness van Outlander: Falkland Village. Tenslotte verken je de buitenkant van Lallybroch bij Midhope Castle. Je maakt kort foto's en gaat dan terug naar Edinburgh.

...
Isle of Skye, Loch Ness & The Highlands 5-daagse tour

8. Isle of Skye, Loch Ness & The Highlands 5-daagse tour

Dag één: Ga noordwaarts naar Stirling en het torenhoge Wallace Monument, met een prachtig uitzicht op het kasteel. Betreed de Hooglanden via de wilde Rannoch Moor en Glencoe en verder naar de vissershaven van Oban, waar je zult overnachten. Dag twee: Neem de stoomtrein vanuit Fort William en steek het viaduct over uit de Harry Potter-films, waar nu een monument voor de campagne van Bonnie Prince Charlie staat. Je neemt de veerboot naar Skye, waar je de Clan Donald Skye, het voormalige huis van de MacDonalds, kunt verkennen voordat je naar het noorden rijdt naar je overnachtingsbestemming. Overnacht dan op het eiland Skye. Dag drie: Verken meer van het mysterieuze eiland vol ontzagwekkende bergen, mythen en legendes voordat je terugkeert naar het vasteland om Eilean Donan Castle te bekijken en je een weg te banen langs de Great Glen naar het beruchte Loch Ness. Overnacht in Inverness. Dag vier: Jaag op het ongrijpbare monster met een cruise op Loch Ness voordat je naar het noorden gaat en de adembenemende schoonheid van de noordwestelijke Hooglanden. Geniet van de prachtige stad Beauly met zijn Priorij die dateert uit 1230, en bezoek vervolgens de ruige en geïsoleerde bergen die de plaats van Schotland verzekeren als een van de laatste grote wildernissen in Europa. Overnacht in Inverness. Dag vijf: Verken Culloden Battlefield op Drumossie Moor, toneel van de nederlaag van Bonnie Prince Charlie in 1746. Ga vervolgens verder naar Aviemore in het Cairngorms National Park, zuidwaarts naar Pitlochry, en grijp de kans om een whiskystokerij te bezoeken voordat je terugkeert naar Edinburgh.

...
Edinburgh: 3-daagse excursie met gids Hooglanden & Skye

9. Edinburgh: 3-daagse excursie met gids Hooglanden & Skye

Reis naar de Schotse Hooglanden en verken het Skye-eiland tijdens een 3-daagse excursie met gids vanuit Edinburgh. Bewonder de vele kastelen, steile bergen, pittoreske dorpen en spot wellicht een monster tijdens deze excursie. Overnacht in een bed & breakfast. Gedetailleerd reisplan Dag 1: een spectaculaire route naar het noorden Onderweg naar het Skye-eiland kom je langs het prachtige Stirling-kasteel, ontdek je ongerepte wildernis bij Rannoch Moor en rijd je door vulkaanvallei Glen Coe. Zodra je dicht bij de kust bent, vind je het Eilean Donan-kasteel (optioneel bezoek beschikbaar). Dit kasteel was te zien in de filmHighlander. Overnachting in Inverness. Dag 2: een volledige dag op Skye Vandaag heb je de hele dag om het eiland Skye te ontdekken. Als je wilt, kun je het rustig aandoen maar toch alle bezienswaardigheden zien. Hoogtepunten zijn onder meer de steile Cuillin-bergen, de indrukwekkende Quiraing-heuvels en het adembenemende Trotternish schiereiland. Wellicht zie je een zeehond zwemmen in de golven als je langs de kust loopt of spot je een hert op een heuvel. Vervolgens keer je terug naar je hotel in Inverness voor de overnachting. Dag 3: het monster van Loch Ness spotten Rijd langs de oevers van Loch Ness en maak een boottocht naar het Urquhart-kasteel of probeer het monster van Loch Ness vanaf de kust te spotten. Op de terugweg naar Edinburgh kom je langs Inverness, de Cairngorm-bergen en Pitlochry. Bij het slagveld Culloden, de plaats waar de Jacobieten werden verslagen, is er de mogelijkheid voor een rondleiding. Je vervolgt je weg door de prachtige Cairngorm-bergen en stopt om het schattige dorpje Pitlochry te bezoeken.

...
Van Inverness: Glen Affric, Culloden en Clava Cairns Tour

10. Van Inverness: Glen Affric, Culloden en Clava Cairns Tour

Bij vertrek uit Inverness in de ochtend begint deze dagtour met een reis naar de oude begraafplaats van Clava Cairns. Dit kerkhof uit de bronstijd heeft vier millennia overleefd en is een geweldige plek om sfeervolle foto's te maken. De locatie was misschien de inspiratie voor het Craigh na Dun-tijdportaal in de Outlander-boeken. Daarna ga je naar Culloden, een van de belangrijkste locaties in de Schotse geschiedenis. Het was hier dat een 60-jarige reeks opstanden uiteindelijk eindigde in een tumultueuze strijd in 1745. Verken het bezoekerscentrum en breng hulde aan degenen die hun leven verloren bij de laatste slag die ooit op Britse bodem is gevochten. Ga verder naar Glen Affric en stop om te wandelen tussen de inheemse Caledonische pijnbomen. Geniet van uitzicht over Loch Affric en de bergen daarbuiten, terwijl je deskundige gids je meeneemt naar de beste watervallen en fotoplekken. Verken daarna de historische ruïnes van de Priorij van Beauly, een klooster dat dateert uit de 13e eeuw. Om dingen af te sluiten, ga je naar de kust van Loch Ness, voordat je in de vroege avond terugkomt in het centrum van Inverness.

...

Sitemap Inverness

Wil je alle activiteiten in Inverness ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Inverness

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 5.181 beoordelingen

Geweldige ervaring! In het bijzonder was een gids deskundig en gepassioneerd en vertelde ons zoveel mogelijk details. Zijn positieve energie hielp me om meer te genieten. Mijn moeder bewonderde zijn passie en professionaliteit - hij gaf ons alle populaire restaurantlijsten in Inverness toen we na een reis van 12 uur terugkeerden naar Inverness. Ook de Jacobite-stroomlijntrein is fantastisch, wat een geweldige reis! Ik raad dit ten zeerste aan !!

Het was heel gemakkelijk om online te boeken en alle informatie die we nodig hadden was heel duidelijk. De route was gevarieerd en de bezienswaardigheden waren werkelijk spectaculair. Er waren voldoende rustruimten en mogelijkheden om de hele dag door verfrissingen en lunch te kopen. De gids was erg leuk en zeer informatief. Hij zorgde uitstekend voor ons. De tourbus was erg comfortabel. Ik zou de reis ten zeerste aanbevelen.

eerste klas reis en de buschauffeur / gids was fantastisch en we hebben erg genoten van de hele ervaring, ondanks het weer.Het pad naar het uitzicht op het viaduct is zeer gevaarlijk en hoewel de chauffeur ons waarschuwde voor de problemen is het pad niet geschikt voor het doel en de aansprakelijkheid liggen op de Highland Council.

Een geweldig dagje uit vol met zoveel te doen en te zien En het hebben van een zeer informatieve en soms grappige gids in Duffy maakte de reis aangenamer

Fantastisch, een aanrader en zeker met de gids Andy!