Kies data

Dingen om te doen Iquitos

Iquitos: De beste dingen die je niet wil missen

Iquitos: 4-daagse Amazon Jungle-trip

1. Iquitos: 4-daagse Amazon Jungle-trip

Breng vier dagen en drie nachten door ondergedompeld in de natuurlijke landschappen en dieren in het wild van de Peruaanse Amazone in Iquitos. Ontsnap aan de drukte van het stadsleven en kom weer in contact met de natuur in een van de meest memorabele natuurlijke landschappen ter wereld. Dag 1: Je wordt opgehaald van het vliegveld of je accommodatie in Iquitos en vervolgens naar de haven gereden om een boot naar de lodge te nemen. Op weg naar de haven krijgt u een korte beschrijving van de stad en haar omgeving. Bij aankomst in de lodge bezoekt u de mirador (balkon) vanwaar u een duidelijk zicht op de jungle heeft. Geniet na de lunch van een kanotocht met een professionele inheemse gids die alle paden in de omgeving kent. Observeer de lokale flora en fauna en leer het gebruik dat de lokale bevolking voor elke plant heeft. Breng de rest van uw nacht door in de lodge. Dag 2: Geniet bij het ochtendgloren van een ochtendwandeling terwijl je de zon ziet opkomen boven dit unieke landschap. Observeer en leer over de typische vogels van het gebied. Maak je na de lunch klaar om te gaan piranhavissen. Leer hoe je op de lokale manier kunt vissen met traditionele instrumenten. Krijg dan de kans om de lokale roze en grijze dolfijnen te observeren en neem een duik in de Amazone-rivier. Breng daarna nog een nacht door in de lodge. Dag 3: Begin uw ochtend met een ontbijt in de lodge voordat u de hele dag in de jungle doorbrengt. Vaar door de Amazone-rivier en doorkruis de stad San Juan de Huachalado en leer de lokale bevolking en de diverse flora en fauna kennen. Bereik de Yanayacu-rivier, een rivier met zwart water, en breng de dag door met verkennen, vissen, zeilen en wandelen. Bekijk onderweg de beroemde gigantische boom Lupuma en spot Tarzan-lianen (wijnstokken). Zoek met behulp van je gids een lunchoptie bij een dorpsbewoner of kampeerterrein in de jungle. Bezoek vervolgens de trapiche (molen) in San Juan de Huachalado, waar je kunt leren hoe je de typische lokale alcoholische dranken kunt maken en eventueel kunt proeven. Keer later terug naar de lodge en dineer voordat je het een nacht noemt. Dag 4: Begin met het ontbijt in de lodge en bereid je vervolgens voor op een trektocht door de jungle van de boom La Ceiba de la Selva, bij de Indianen ook wel bekend als Huimba. Deze bijna 500 jaar oude boom heeft een hoogte tot 50 meter en een diameter van 3 meter. Tegen het einde van de reis checkt u uit en luncht u voordat u de lodge verlaat. Keer terug via de Amazone-rivier op een rit van ongeveer 1 uur. Daarna wordt u teruggebracht naar uw ophaalluchthaven of accommodatie in Iquitos.

Van Iquitos: 3-daagse Amazon Jungle Adventure Trip

2. Van Iquitos: 3-daagse Amazon Jungle Adventure Trip

Verken de Amazone tijdens een driedaagse rondleiding. Maak een tochtje op de rivier, ontmoet een lokale stam en bewonder prachtige junglelandschappen. Dag 1 Nadat je bent opgehaald van de luchthaven van Iquitos, ga je rechtstreeks naar de haven van Nanay om aan boord van een boot te gaan. Vaar naar de plek waar de Nanay-rivier de Amazone ontmoet. Maak een 2,5 uur durende tocht langs de Amazone-rivier naar de lodge waar je verblijft. Geniet van een lunch en een kans om te ontspannen in de hangmatkamer van de lodge. Bezoek vervolgens een eco-vlinderboerderij en een eco-dorp aan de rivier. Keer terug naar de lodge voor het diner voordat je vogelspinnen, slangen, insecten en vogels gaat spotten tijdens een nachtelijke excursie. Dag 2 Sta vroeg op om de zonsopgang te zien. Spot reigers, adelaars, parkieten en exotische vogels. Keer dan terug naar de lodge voor ontbijt en vrije tijd. Na de lunch vissen op piranha's en meer. Geniet van de zonsondergang, gevolgd door een diner en traditionele Amazone-verhalen terug in de lodge. Dag 3 Na het ontbijt gaat u op een botanische plantenwandeling op zoek naar lianen. Geniet van een lunch in de lodge voordat u uitcheckt en terugkeert naar Iquitos. Vanaf daar wordt u met een motortaxi naar uw hotel of de luchthaven gebracht.

Iquitos: Belen-markt en rondleiding door Loretana in Venetië

3. Iquitos: Belen-markt en rondleiding door Loretana in Venetië

We beginnen de tour vanaf de Iquitos-boulevard, daarna lopen we (of nemen we een voertuig) naar de Belen-markt, beroemd om de verkoop van exotisch vlees zoals: zeldzame vis, hagedissenvlees, schildpadvlees, paiche, onder anderen. We zullen ook de "Paquito" -passage bezoeken waar natuurlijke Amazone-medicijnen worden verkocht, zoals worteldranken met afrodiserende eigenschappen en amuletten, dan zullen we navigeren door het lagere deel van Belen waar de woonboten zich bevinden om door de straten te navigeren, zoals La Venecia Loretan. Daarna keren we terug naar het startpunt. Deze tour laat het andere gezicht van de stad zien, een oude stad en het leven aan de rivier, ideaal om het sociale gezicht van de stad te ontdekken. Als extra bonus nodigen we je uit om op piranha's te vissen (optioneel).

Iquitos: begeleide boottocht op de Amazone-rivier en de inheemse gemeenschap

4. Iquitos: begeleide boottocht op de Amazone-rivier en de inheemse gemeenschap

Je tour begint wanneer je vertrekt vanaf je ontmoetingspunt op de pier van Iquitos Boulevard en vaart over de drie belangrijkste rivieren rond de stad Iquitos: Itaya, Amazonas en Nanay. Als je eenmaal op de Amazone bent, zie je misschien dolfijnen en rode buffels om je heen zwemmen. Je gaat dan verder langs de stad voordat je stopt om de inheemse gemeenschap van de Kukama te ontmoeten, waar je de kans krijgt om hun dansen en gebruiken te leren kennen en meer te weten te komen over hun cultuur. Na het bezoek maak je een wandeling langs de oever van de gemeenschap van pater Cocha en leer je over de merkwaardige geschiedenis van de oprichter. Op een nabijgelegen locatie bezoekt u de Pilpintuwasi, een vlinderboerderij waar u meer te weten komt over de levenscycli en broedgewoonten van deze prachtige wezens. Wanneer de tour eindigt, keer je per boot terug naar Iquitos Boulevard.

Iquitos: 3 dagen en 2 nachten begeleide Amazon Jungle Tour

5. Iquitos: 3 dagen en 2 nachten begeleide Amazon Jungle Tour

Neem een pauze van de vervuiling en het lawaai van de stad tijdens deze rondleiding door de Amazone-jungle. Wees één met de natuur terwijl je door de Amazone-rivier gaat en bekijk de gevarieerde fauna en flora die het bos te bieden heeft. Neem op de eerste dag een boot door de Nanay-rivier om de majestueuze Amazone-rivier te bereiken, de grootste ter wereld. Bezoek Fundo Pedrito voor de lunch en maak 's middags een kanotocht. Bekijk de typische flora en fauna van de plaats en leer over het veelvuldige gebruik van verschillende soorten planten van de lokale bevolking. Geniet de volgende dag van een ochtendwandeling onder de prachtige zonsopgang. Beleef vervolgens een avontuur vol adrenaline voordat je weer oplaadt met een heerlijke lunch in de lodge. Ervaar 's middags piranhavissen, zwem in de Amazone-rivier en bewonder roze en grijze dolfijnen. Op de laatste dag verken je de jungle verder door te wandelen en stop je bij de 500 jaar oude Huimba-boom. Bewonder de imposante hoogte van maximaal 160 voet en een breedte van 10 voet in diameter. Geniet daarna van een laatste lunch in de lodge voordat je terugkeert naar de luchthaven of je hotel.

Van Puerto Maldonado: 4-daagse trektocht met kajakken

6. Van Puerto Maldonado: 4-daagse trektocht met kajakken

Trek het Amazone-regenwoud in tijdens een 4-daags avontuur van 3 nachten in het Tambopata National Reserve. Bekijk exotische soorten flora en fauna, ga kanoën en kajakken en ervaar dit weelderige landschap tijdens een tour buiten de tijd. Geniet van een volledige transferservice vanaf de luchthaven. Je tour begint met het ophalen van de luchthaven. Voel de opwinding als je wordt meegenomen naar een lodge op 4,5 km van de stad aan de oever van de Tambopata-rivier. Nadat je je oriënteert, maak je een introductiewandeling door de jungle. Houd je ogen open voor apen, vogels, vlinders en andere soorten. Leer meer over het belang van dit gebied voor de lokale bevolking. Dag 2: vertrek naar het Sandoval-meer in het Tambopata National Reserve, een wandeling van 3 km. Navigeer rond dit hoefijzervormige meer per boomstamkano en leer over het ecosysteem. Met een beetje geluk zie je apen, eekhoorns, hagedissen, zwarte kaaimannen, vogels, gigantische rivierotters en misschien wel een van de grootste watervissen, de paiche. Verken 's nachts de jungle op zoek naar vogelspinnen, kikkers en tjilpende insecten. Laat je adrenaline pompen voor de lol op dag 3, wanneer je Monkey Island bezoekt. Loop de luifelbrug hoog in de bomen, evenals de zipline. Ga kajakken op de rivier en muurklimmen. Geniet op de laatste dag van het prachtige Yacumama-meer, waar vissen op piranha's bijna zeker is en je kleine ara's en ooievaars kunt observeren.

Pacaya Samiria Iquitos 4-daagse mistische ervaring

7. Pacaya Samiria Iquitos 4-daagse mistische ervaring

PICK UP Hotel of luchthaven met een lid van het YAKUMAMA AMAZON TOURS-team (natuurgids) die daar zal wachten om u te ontvangen, daarna nemen we een privéauto (ongeveer 1 uur ½) om naar de stad Nauta te gaan, (Nauta-haven gelegen aan de Marañón-rivier), daarna nemen we onze typische boot met houten dak om ongeveer 5 uur naar de Lodge te varen, langs de Pacaya Samiria, (onze lodge bevindt zich in het reserva pacaya samiria). Tijdens deze eerste navigatie kunt u enkele activiteiten zien van riviervogels, dolfijnen en riviermensen. LUNCHTIJD: Bediening aan tafel / Zelfbedieningsbuffet. CULTUREEL BEZOEK AAN HET PLAATSELIJKE RIVIERDORP - De riviermensen wonen altijd in kleine dorpjes langs de rivier, omdat de rivier hun belangrijkste manier is om overal heen te gaan, om vis te halen om te eten en te verkopen, sommige dorpen hebben thuis geen gezuiverd water, dus soms ze halen water uit de rivier of uit de regen, deze oerwoudbewoner doet zijn best om hier te leven door de voorraden uit de natuur te halen en anderen maken heel mooi handwerk om wat geld te verdienen. ZWEMMEN / ROZE EN GRIJZE DOLFIJNEN KIJKEN - Gecombineerd met zonsondergang! ZONSONDERGANG OP DE RIVIER - Denk je dat het bijna onmogelijk is om een zonsondergang te zien en niet te dromen? Verlies de hoop niet!!! Je geniet volop van de zonsondergang in de natuur, springt tussen met dauw bedekte bomen of vaart langs een ogenschijnlijk kalme rivier genaamd de Amazone. Een perfect moment tussendoor (5:45 tot 6:15) om een van de meest indrukwekkende zonnestralen op de machtige Amazone-rivier te waarderen en ook een prachtige gloed in de lucht. Dit is de meest ontspannen manier om de dag af te sluiten, je kunt een fles wijn meenemen en proosten op het zijn in de Amazone, een heerlijke plek om te genieten van het adembenemende uitzicht en de verfrissende bries, ook tijdens deze excursie... zoek wat dieren zoals grijze dolfijnen of roze, een kleine zwerm vogels (reigers, kleine papegaaien, zwarte sniffers, sterns... of misschien vind je op de terugweg naar de lodge plotseling een alligator... wie weet... de jungle is een plek vol verrassingen, geniet er gewoon van.Deze excursie kan worden gecombineerd met een andere die is aangesloten op de grote rivier en duurt langer en geniet meer tijd met volle teugen.Bezoek en leer de lokale cultuur, overtuigingen, levensstijl, dialecten, onderwijs , etc. is een manier om te communiceren en het echte leven van de mensen van de Amazone te voelen, kinderen zijn altijd blij om nieuwe vrienden van over de hele wereld te ontmoeten en als je wat schoolspullen hebt meegebracht, is dit het moment om ze weg te geven en h laat ze glimlachen en verlicht hun geluk ZWEMMEN / ROZE EN GRIJZE DOLFIJNEN KIJKEN - Gecombineerd met zonsondergang! DINERTIJD: Bediening aan tafel / Zelfbedieningsbuffet. NACHTWANDELING IN DE JUNGLE - We bereiden ons voor om de jungle in te gaan met onze rubberen laarzen aan, wat de beste manier is om door de bush te lopen en laten we een vreemd wezen zoals wij ontmoeten en zoeken: nachtapen, buidelratten, slangen, kikkers, padden , kogelmieren, spinnen, tarantula's, schorpioenen, insecten, kleine reptielen, lezons, enz.

Iquitos: 6-Hour Wonderful Wildlife Guided Tour

8. Iquitos: 6-Hour Wonderful Wildlife Guided Tour

Vaar vanaf de pier van de Iquitos Boulevard en vaar over de Itaya-rivier om de Amazone-rivier te ontmoeten. Bezoek een centrum dat gespecialiseerd is in het fokken van paiches, vissen ook bekend als piracuru, evenals piranha's, ara's, hagedissen en schildpadden. Voor een unieke ervaring, probeer deze dieren te voeren. Ga naar de grote vijver vol met de beroemde Victoria amazonica waterlelies, 's werelds grootste bladeren. Ga vervolgens verder naar het uitkijkpunt van Amazon, dat magische vergezichten over het legendarische omringende landschap belooft. Geniet van een onderbreking van de hangmatten en geniet van een indrukwekkend uitzicht op de jungle en de Amazone. Maak vervolgens een wandeling van 15 minuten door de jungle om de gigantische en mythische Lupuna-boom te zien, waarvan gezegd wordt dat deze magische eigenschappen bezit en de beschermers van de jungle is. Voordat je terugkeert naar de stad, ga je naar de Serpentary, waar je de kooi van de anaconda kunt zien.

Amazone 2 dagen, 1 nacht Iquitos - Jungle Voorouders

9. Amazone 2 dagen, 1 nacht Iquitos - Jungle Voorouders

Nadat je je gids hebt ontmoet, ga je rechtstreeks naar de Nanay River Port, waar je op een boot springt naar de jungle. Ga de Amazone op voor een korte cruise van een half uur voordat je aankomt bij je lodge voor de nacht. Nadat je je kamer hebt gevonden en je hebt gesetteld met een kleine snack, ga je op pad voor een begeleide wandeling door de jungle. Bij terugkomst in de lodge geniet je van een lunch met vis, peulvruchten en rijst. Als je teruggaat naar de jungle, vind je enkele van de grootste bomen in de omgeving en klim je naar de top van een prachtig uitkijkpunt. Op de terugweg bewonder je de technicolor jungle-zonsondergang en houd je ogen open voor groene boomkikkers. Na het diner trekt u zich terug voor de avond in uw kamer met uitzicht op de rivier. Als je om 05:00 uur helder en vroeg wakker wordt, zie je de zonsopgang vanaf de top van de lodge tijdens het ontbijt. Je begint de dagtour met een bezoek aan een boerderij voor hagedissen, piranha's en pirarucus, een van de grootste zoetwatervissen ter wereld. Daarna bezoek je een dierenopvangcentrum, de thuisbasis van luiaards en gigantische anaconda's. Na de lunch heb je wat vrije tijd om rond te dwalen en te ontspannen voordat je terugkeert naar Iquitos.

Iquitos 2-daagse Amazon - Vind de geest van de Amazone

10. Iquitos 2-daagse Amazon - Vind de geest van de Amazone

Reis naar het Amazone-regenwoud voor een tweedaagse begeleide excursie per boot en te voet. Geniet van een glimp van het ritme van het leven in de jungle terwijl je over waterwegen navigeert, op zoek gaat naar dieren in het wild en geneeskrachtige planten en hun toepassingen ontdekt. Dompel jezelf onderweg onder in de inheemse geschiedenis en tradities. Je tour begint wanneer je je gids op het vliegveld of hotel ontmoet om opgehaald te worden. Reis naar de Nanay River Port, waar je aan boord gaat van een rivierboot en richting de kruising van de Nanay en de Amazone gaat. Pauzeer bij de Itaya-Amazon-kruising om naar dolfijnen te zoeken. Vaar 2,5 uur mee. Bewonder de bezienswaardigheden en geluiden van het regenwoud terwijl je je tocht voortzet en door de zijrivier Río Yanayacu navigeert. Aankomst in het hostel en geniet van een welkom en lunch. Ga na uw maaltijd op pad om geneeskrachtige planten, wurgbomen, luiaards, toekans en andere dagdieren te spotten. Terwijl het zonlicht begint af te nemen, kunt u genieten van de zonsondergang boven het regenwoud voordat u gaat dineren. Zodra de nacht is gevallen, begint u opnieuw aan een avondwandeling - dit keer op zoek naar vogelspinnen, amfibieën, alligators en meer nachtdieren. Keer dan terug naar de lodge om uit te rusten. De volgende ochtend staat u vroeg op om te genieten van de stralen van de zonsopgang en de rondvliegende zwermen reigers, adelaars, papegaaien en andere exotische vogels te zien. Geniet van uw ontbijt en verken vervolgens de Yanayacu-rivier. Vis op piranha's, palometas en tarpoen en zoek naar leguanen. Breng de rest van de ochtend door met raften en bewonder de diversiteit aan planten. Als je wilt, heb je ook de mogelijkheid om de Yaguas-gemeenschap te bezoeken. Lunch en geniet van ongeveer 1,5 uur vrije tijd voordat je vertrekt naar Iquitos, waar je wordt teruggebracht naar het hotel of de luchthaven.

Beschikbare activiteiten

  • Meerdaagse tours
  • Wateractiviteiten
  • Privétours
22 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Topbezienswaardigheden in Iquitos

Overzicht activiteiten in Iquitos

Wil je alle activiteiten in Iquitos ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.