Datums kiezen

Ontdek het beste van
Iraklion

De hoofdstad van Kreta staat bekend om haar Minoïsche schatten, Venetiaanse architectuur en kristalheldere zee.

Onze aanbevelingen voor Iraklion

Heraklion: Dia Eiland Zeilboot Cruise met Zwemmen en Maaltijd

1. Heraklion: Dia Eiland Zeilboot Cruise met Zwemmen en Maaltijd

Zeil met ons mee naar het exotische eiland Dia op onze grote en comfortabele zeiljachten. Onze reis begint in de oude Venetiaanse haven van Heraklion. Als we beginnen, komen we langs het glorieuze fort Koules dat precies bij de ingang van de jachthaven is gebouwd. Een paar minuten later verlaten we de belangrijkste haven van Heraklion en zetten we de zeilen naar onze bestemming. Terwijl je de prachtige Kretenzische zee bewondert en geniet van het zeilgevoel zal onze bemanning je vertellen over de legende van Dia eiland en haar geschiedenis. Ongeveer 1 uur later komen we aan bij de eerste baai van Dia. Daar kun je genieten van het kristalheldere turquoise water en onze vele wateractiviteiten zoals snorkelen, vissen, paddleboarden en meer. Terwijl je voor anker ligt in de baai zal onze bemanning je graag alle benodigdheden voor onze wateractiviteiten aanbieden en je overvloedig drankjes serveren, dus aarzel niet om dit aan hen te vragen. Ongeveer 1 uur later wordt ons heerlijke Mediterrane menu geserveerd met Griekse salade en verschillende voorgerechten, terwijl het hoofdgerecht bestaat uit garnalenpasta (op verzoek bieden we ook vegetarische en glutenvrije versies van het menu). Je kunt je maaltijd ook begeleiden met de lekkerste wijn, bier, ice tea of frisdrank. Ongeveer 30 minuten later varen we naar een andere baai van het eiland waar je kunt ontspannen en genieten van het kristalheldere water en onze verfrissende fruitsalade vol tropisch en lokaal fruit. Daar heb je ongeveer 30-60 minuten voordat we weer koers zetten naar Heraklion en afscheid nemen van het prachtige landschap vol vreugde en mooie herinneringen. Je kunt kiezen tussen de ochtend- of de middagcruise met uitzicht op de zonsondergang. *Als het weer het niet toelaat of als er niet genoeg tijd is voor een bezoek aan de tweede baai, dan is er extra tijd in de eerste baai en wordt de fruitsalade daar geserveerd. We verwelkomen je graag aan boord voor een onvergetelijke dag!

Kreta: toegangsticket Paleis van Knossos & optionele audiogids

2. Kreta: toegangsticket Paleis van Knossos & optionele audiogids

Profiteer van toegang tot het paleis van Knossos en vermijd de wachtrijen bij de kassa's. Eenmaal binnen bent u vrij om deze Minoïsche archeologische vindplaats in uw eigen tempo te verkennen, inclusief het Grand Palace dat dateert uit het jaar 2000 voor Christus. Kies tussen alleen een toegangsbewijs of een toegangsbewijs en audiogids. Terwijl je door de site dwaalt, ontdek je wat er nog over is van woonvertrekken, werkruimten en opslagruimten die er al eeuwen staan. Leer meer over de stad waarvan men denkt dat het de hoofdstad en het politieke centrum van de Minoïsche beschaving en cultuur was. Krijg een idee van hoe het gebouw er oorspronkelijk uitzag door de uitgebreide restauraties die in de 20e en 21e eeuw hebben plaatsgevonden. Bekijk kleurrijke gerestaureerde muurschilderingen, die typerend waren voor die tijd, en de troonzaal van de legendarische koning Minos, die nog steeds intact is.

Kreta: E-tickets voor Knossos & Museum met optionele audiotours

3. Kreta: E-tickets voor Knossos & Museum met optionele audiotours

Ervaar het oude Kreta in je eigen tempo met een gecombineerd e-ticket voor de twee belangrijkste archeologische bezienswaardigheden van het eiland, het Paleis van Knossos en het Archeologisch Museum van Heraklion. Ontvang je ticket in een aparte e-mail van de activiteitenaanbieder. Reis vervolgens terug in de tijd en ervaar de grootsheid van Kreta, van de Minoïsche periode tot de Romeinse tijd. Ontdek het paleis van Knossos en het monumentale paleis van Minos. Ontdek de voortreffelijke artefacten die worden tentoongesteld in het Archeologisch Museum van Heraklion en de unieke collectie Minoïsche artistieke meesterwerken.

Gebied Heraklion: toegangsbewijs CRETAquarium

4. Gebied Heraklion: toegangsbewijs CRETAquarium

Duik in de diepte van de oceaan met een toegangsticket voor 1 dag tot het Cretaquarium. Het Cretaquarium is een van de grootste aquaria van Europa en heeft meer dan 2.000 zeedieren in 60 verschillende leefgebieden. Duik in de grotten en spleten van de Middellandse Zee, waar pijlstaartroggen en rotsachtige schorpioenvissen rond glijden. Start in de open oceaan, waar dreigende haaien cirkelen, wachtend om te worden gevoed. Kom dichterbij en wees intiem met kwallen en scholen van levendige tropische anemoonvissen door ondiepe, open tanks, die een nieuw kijkperspectief van bekende soorten mogelijk maken.  Krijg vooral nieuwe waardering voor de oneindige verscheidenheid van 's werelds meest raadselachtige omgeving. Als je er genoeg van hebt gehad om naar de bewoners van de oceaan te kijken, waarom neem je zelf niet even duik? De Cretaquarium ligt, terecht, direct aan het strand.

Kreta: dagtocht naar Agios Nikolaos en Spinalonga

5. Kreta: dagtocht naar Agios Nikolaos en Spinalonga

Ga mee met een dagexcursie met gids naar het noordoosten van Kreta en maak een boottocht naar het eiland Spinalonga. Bezoek Agios Nikolaos met zijn beroemde meer en verken het pittoreske dorpje Elounda. Begin de dag met een bezoek aan Agios Nikolaos en bekijk de kust van Mirabello. Verken de stad, beroemd om het meer in het midden en de winkels en cafés. Neem de tijd voor een wandeling om van het uitzicht te genieten, ga lekker winkelen of neem een drankje in een van de vele cafés rond het meer. Ontdek de openluchtmarkt op woensdag. Ga verder naar Elounda, een voormalig vissersdorp aan de noordkust van het eiland. Vertrek uit Elounda voor de cruise naar Spinalonga. Kom meer te weten over de levendige geschiedenis van het eiland, van een thuis voor de Venetianen en de Turken tot een isolatieplek voor leprapatiënten. Beleef het eiland, populairder geworden na de historische roman "Het eiland" uit 2005 over hoe leprozen in Spinalonga leefden. Sluit je aan bij de honderden mensen die elke dag naar het eiland komen om het te bezoeken en de geschiedenis ervan te leren kennen.

Vanaf Kreta: tour met gids naar het eiland Santorini

6. Vanaf Kreta: tour met gids naar het eiland Santorini

Geniet van een rondreis naar Santorini. Reis comfortabel op een moderne boot en in bussen met airconditioning terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis en de mythologie van dit eiland. Maak foto's van de beroemde Egeïsche architectuur en de smalle, kronkelende straatjes van Santorini.  Reis naar de haven van Heraklion, waar je op een hogesnelheidsboot naar Santorini vertrekt. Geniet van het uitzicht op de oceaan tijdens de 2,5 uur durende boottocht naar het eiland en koop iets lekkers bij de bar aan boord.  Arriveer in Port Athinios en stap aan boord van de bus voor de rondleiding. Reis in 40 minuten naar Oia, waar je de blauw-witte huizen kunt bewonderen die over de kliffen zijn gebouwd. Kom meer te weten over de stad, voordat je geniet van vrije tijd om de vulkanische caldera in je eigen tempo te bewonderen. Reis vervolgens in 30 minuten naar Fira, de belangrijkste stad van Santorini, gebouwd op de rand van een 300 meter hoge klif. Bekijk de smalle straatjes, witte gewelfde huizen en felblauwe koepels. Maak van de mogelijkheid gebruik om vanuit Fira een boottocht te maken in een houten boot naar de vulkaan en warmwaterbronnen (tegen betaling) of besteed meer tijd aan het verkennen van de stad. Keer dan weer terug naar Port Athinios waar de gids je zal helpen aan boord van de veerboot terug.  Geniet aan het einde van de middag van het uitzicht op de boot, voordat je aankomt in de haven van Heraklion.

Kreta: Paleis van Knossos E-Ticket en optionele audiogids

7. Kreta: Paleis van Knossos E-Ticket en optionele audiogids

Geniet van een spannend bezoek aan het paleis van Knossos, de beroemdste historische bezienswaardigheid van Kreta, met een vooraf geboekt e-ticket, inclusief een meeslepende audiotour die je op je telefoon kunt downloaden en een gedetailleerde plattegrond van de locatie. Ga helemaal op in de verhalen van de audiotour en dompel jezelf onder in de geschiedenis terwijl je rondwandelt op deze iconische plek. Bezoek de hoofdstad van Minoïsch Kreta, even ten zuiden van Heraklion, en zie de veelbetekende omgeving – compleet met indrukwekkende ruïnes en felgekleurde fresco's – tot leven komen dankzij een boeiend verhaal dat licht werpt op verschillende elementen van de Minoïsche cultuur. De bekerdragers en processiefresco's in het zuidelijke Propylaeum, die scènes uit het dagelijks leven en de ceremoniële activiteiten op Minoïsch Kreta verbeelden, geven een goed inzicht in de esthetische idealen van die tijd. Volg de evolutie van de Minoïsche mode, kom meer te weten over de populaire kapsels van de mensen en ontdek de schoonheidsproducten die de lokale bewoners gebruikten om hun look bij te werken. In de westelijke vleugel, waar de opslagfaciliteiten van het paleis zich bevinden, krijg je een inzicht in de goed georganiseerde bureaucratie die de paleisorganisatie ondersteunde, de vroegste vormen van lineair schrijven, evenals de Minoïsche economie en handelsnetwerken. Ontdek de kopie van de 'Prins van de lelies' in de zuidelijke ingangsgang en kijk uit op de berg Juktas, perfect omlijst door de geërodeerde muren van het paleis. Bezoek de Megaron van de koningin, verfraaid met het beroemde fresco van blauwe dolfijnen en uitgerust met een badkamer en een toiletruimte, waar je alles te weten kunt komen over de badgewoonten in het Minoïsche tijdperk.

Heraklion: Zeilboot naar Dia eiland

8. Heraklion: Zeilboot naar Dia eiland

Schop je schoenen uit en kom aan boord van een elegant jacht tijdens een zeiltocht met ons. Maak een privé cruise of een groepsreis naar Dia Island vanuit Heraklion en verken dit ruige eiland met voldoende tijd om te zwemmen, snorkelen of te ontspannen op de ongerepte kusten. Geniet van een glas wijn of een verfrissing. Profiteer van de optionele pick-up van je hotel of appartement en ontspan vervolgens tijdens een 1 uur durende zeilcruise naar Dia Island op een luxe zeiljacht met je familie of vrienden. Nadat je het anker hebt uitgegooid in de romantische Golf van Saint George, breng je de dag door met het ontdekken van een idyllische locatie met een grote geschiedenis, zoals de onderzeese oude Minoïsche haven, die een van de favoriete bestemmingen was van ontdekkingsreiziger Jacques-Yves Cousteau. Geniet van vissen, zwemmen in het kristalheldere water, een wandeling tussen de cederbomen op het eiland, of ontspan gewoon in de rustige baai met uitzicht op Heraklion. Snorkel- en visuitrusting wordt voor je comfort en gemak geleverd door de attente bemanning, samen met onbeperkte versnaperingen en seizoensfruit.

Kreta: Dagtrip Rethimno, Chania en Kournas-meer

9. Kreta: Dagtrip Rethimno, Chania en Kournas-meer

De eerste stop is de stad Rethimno, de derde grootste stad van Kreta ten westen van Heraklion aan de noordkust van Kreta. Hier bestaan archeologische monumenten uit de Ottomaanse en Venetiaanse tijd naast elkaar. Geniet van een wandeling door de steegjes van de oude stad, een bezoek aan de Turkse minaretten en de Venetiaanse forten, of een kopje koffie in de prachtige haven. De volgende stop is de stad Chania, de op één na grootste stad van Kreta aan de noordkust ten westen van Rethymno. De stad Chania is verdeeld in de oude stad, met de prachtige haven, en de nieuwe stad, voorbij de Venetiaanse vestingwerken. De oude stad is een van de mooiste steden aan de Middellandse Zee en wordt ook wel het "Venetië van het Oosten" genoemd. Je vindt er Turkse minaretten en moskeeën, moslimwijken, Venetiaanse forten, scheepswerven, fonteinen, pleinen, bogen, herenhuizen, Loggia en de vuurtoren. Bezoek de beroemde Agora (markt), waar traditionele winkeltjes en tavernes te vinden zijn. De laatste stop van de dag is het meer van Kournas, een prachtig leefgebied met natuurlijk zoet water, uniek in zijn soort op Kreta. Het hele gebied van Kournas wordt beschermd onder 'Natura 2000', aangezien het een aangewezen wetland is. Uitgestrekt groen, steile holtes tussen heuvels en zeldzame vis- en vogelsoorten maken van Kournas de ideale plek om te genieten van een vroege middagwandeling.

Heraklion: Dia Eiland Zeilcruise met Snorkelen

10. Heraklion: Dia Eiland Zeilcruise met Snorkelen

Wij bieden u een leuke dag weg van de kust. Dia Island is een natuurlijke plek met alleen dieren en geen inwoners. Het is de perfecte gelegenheid om omringd te zijn door rust en natuur. De reis begint vanuit de haven van Heraklion en duurt ongeveer anderhalf uur om bij het eiland Dia te komen. Op weg naar het eiland vertellen onze gidsen je over de geschiedenis van het eiland en kunnen ze al je vragen over Kreta beantwoorden. Zodra we aankomen, heb je de mogelijkheid om te zwemmen, snorkelen, het paddleboard te gebruiken, iets te drinken en te ontspannen. Wij maken een lekkere lunch voor je klaar waar je op de boot van kunt genieten. We zullen u laten weten wanneer we terug moeten naar het eiland en afscheid moeten nemen van Dia Island. Zodra we terug zijn in de haven, begeleiden we u terug naar de ontmoetingsplek of transfer.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Iraklion

Alle activiteiten

419 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Iraklion

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Iraklion?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Santorini

Andere activiteiten in Iraklion

Wil je alle activiteiten in Iraklion bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Iraklion

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 8.667 beoordelingen

Onze ervaring bij het paardrijden in Finikia was zeer aangenaam. Gregory kwam ons ophalen zoals gepland en bracht ons terug na onze mooie dag, paardrijden waardoor we zeer mooie landschappen konden zien, en nadat we een uitstekende maaltijd hadden gegeten, bereid door zijn partner Eva ♥️ Bedankt jij Gregory Eva en Ibrahim, onze ervaring was zeer aangenaam? Frankrijk en Paul Canadien

Een heerlijke dag, ik kan het alleen maar aan iedereen aanbevelen! De paarden worden heel goed behandeld en de familie is ontzettend vriendelijk en gastvrij! Er werd veel gelachen en ik had een geweldige tijd daar. Zal zeker nog een keer terugkomen.

de familie is erg aardig, je voelt je thuis. de rijervaring was erg goed en chill. de paarden waren getraind en kalm. Als we terug naar Kreta komen, zullen we het opnieuw bezoeken. Bedankt.

Geweldig- Greg A doet me denken aan een Guerrero in Texas, het was alsof ik bij een gezin was waarvan ik niet wist dat ik het had❤️; GOEDE MENSEN ❤️❤️

Ik kan de paardrijtocht van harte aanbevelen! Het was leuk en is ook geschikt voor beginners!