Kies data

Dingen om te doen Iraklion

De hoofdstad van Kreta staat bekend om haar Minoïsche schatten, Venetiaanse architectuur en kristalheldere zee.

Iraklion: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Kreta: Rondleiding door het eiland Santorini

1. Vanuit Kreta: Rondleiding door het eiland Santorini

Geniet van een rondreis naar Santorini. Reis comfortabel op een moderne boot en in bussen met airconditioning terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis en mythologie van dit eiland. Maak foto's van de beroemde Egeïsche architectuur en smalle, kronkelende straatjes van Santorini. Reis naar de haven van Heraklion, waar u op een hogesnelheidsboot naar Santorini vertrekt. Geniet van het uitzicht op de oceaan tijdens de 2,5 uur durende cruise naar het eiland en haal een snack op bij de bar aan boord. Aankomst in Port Athinios en spring aan boord van de bus voor de rondleiding. Reis 40 minuten naar Oia, waar je de blauw-witte huizen zult bewonderen die over de kliffen zijn gebouwd. Leer meer over de stad voordat je geniet van vrije tijd om de vulkanische caldera in je eigen tempo te bewonderen. Reis vervolgens 30 minuten naar Fira, de belangrijkste stad van Santorini, gebouwd op de rand van een 300 meter hoge klif. Bekijk de smalle straatjes, witte gewelfde huizen en felblauwe koepels. Heb de mogelijkheid om vanuit Fira een cruise te maken in een houten boot naar de vulkaan en warmwaterbronnen (tegen betaling) of besteed meer tijd aan het verkennen van de stad. Keer terug naar Port Athinios waar uw gids u zal helpen aan boord van de retourveerboot. Geniet van het uitzicht in de late namiddag op de boot voordat je aankomt in de haven van Heraklion.

Paleis van Knossos: voorrangstoegang en rondleiding met gids

2. Paleis van Knossos: voorrangstoegang en rondleiding met gids

Knossos, een complex van meer dan 1500 in elkaar grijpende kamers, was een verbazingwekkend paleis, gebouwd voor een machtige koning uit de bronstijd. Terwijl je door de labyrintische ruïnes wandelt, krijg je de kans om de originele troon van Minos, de mysterieuze heiligdommen, de luxueuze woonvertrekken van de koninklijke familie te zien, die ooit barstte met de schatten van de schatten van Kreta en de verbazingwekkende watermanagementsystemen! Knossos wordt beschouwd als de oudste stad van Europa. Het eerste paleis van Knossos werd al snel opgericht na 2000 voor Christus. In 1700 voor Christus vernietigde een catastrofale aardbeving het paleis. Een nieuw paleis werd toen onmiddellijk gebouwd, het belangrijkste en meest monumentale van allemaal en gedurende meer dan 300 jaar vertegenwoordigde het het belangrijkste machtscentrum in het bronstijdperk van Kreta. Het nieuwe paleis was een indrukwekkend complex met belangrijke architectonische innovaties, prachtige fresco's aan de muren, honderden kamers verdeeld over vier verdiepingen, indrukwekkende opslagruimtes, gespecialiseerde ateliers en ruime hoven waar ceremonies en feesten werden gehouden. Tijdens de laatste decennia van de 14e eeuw voor Christus leidde een reeks aardbevingen echter tot de uiteindelijke vernietiging van het paleis. 

Vanuit Heraklion of Agios Nikolaos: dagtrip naar Santorini

3. Vanuit Heraklion of Agios Nikolaos: dagtrip naar Santorini

Ontdek de pracht van het eiland Santorini tijdens een bus- en catamarantocht vanuit Heraklion of Agios Nikolaos. Maak foto's van de klassieke blauw-witte huizen in Oia en geniet van wat vrije tijd om Fira te verkennen in de schaduw van de Santorini-vulkaan.  Geniet van het gemak dat je direct bij jouw accommodatie wordt opgehaald. Leun achterover en ontspan tijdens de transfer in de bus met airconditioning naar de hogesnelheidscatamaran in de haven van Heraklion. Vaar over de Middellandse Zee naar het eiland Santorini. Stap van de boot en maak een rondrit over het prachtige eiland in een comfortabele en geklimatiseerde bus. Luister naar live commentaar over de geschiedenis van een van de meest romantische bestemmingen van Griekenland. Reis naar het dorp Oia op het noordelijkste puntje voor een prachtig uitzicht op de typische blauw-witte huizen aan de overkant van de heuvel en een prachtig uitzicht op de glooiende heuvels bij de zee. Ga verder naar de hoofdstad Fira en heb wat vrije tijd om in de winkels rond te snuffelen of geniet van een drankje in een bar met uitzicht op de vulkaan en de terugkerende boot in de avond. Vaar terug naar Heraklion en transfer naar jouw hotel.

Vanuit Iraklion: ochtendboottocht naar het eiland Dia

4. Vanuit Iraklion: ochtendboottocht naar het eiland Dia

Geniet van een boottocht, snorkelen en vissen in het kristalheldere water op deze ontspannen en leuke reis naar Dia Island. Ontspan op de 1 uur durende reis naar het eiland, bewonder het uitzicht en geniet van het comfort van je boot, die een maximum van 8 passagiers aan boord zal hebben. Bezoek daarna de romantische golf en oude Minoïsche haven van Sint George. Breng 2,5 uur door met zwemmen in het turquoise water, wandelen op de mooie paden, vissen of gewoon ontspannen op het strand. Ontspan je en laat de bemanning voor je zorgen met alle snorkelmaterialen en visapparatuur die je nodig hebt. Geniet van onbeperkt drankjes, seizoensgebonden fruit en een heerlijke mediterrane lunch geserveerd door de bemanning.

Kreta: Dagtocht naar Agios Nikolaos en Spinalonga

5. Kreta: Dagtocht naar Agios Nikolaos en Spinalonga

Reis naar het noordoosten van Kreta, bezoek Agios Nikolaos, bekijk het prachtige landschap en maak een boottocht naar het eiland Spinalonga op deze opwindende dagtocht langs enkele van de interessantste bezienswaardigheden van Kreta. Begin de dag met een bezoek aan Agios Nikolaos en bekijk de kust van Mirabello. Verken de stad, beroemd om het meer in het centrum en de winkels en cafés. Neem de tijd voor een wandeling om van het uitzicht te genieten, ga lekker winkelen of neem een drankje in een van de vele cafés rond het meer. Ontdek de openluchtmarkt op woensdag. Ga verder naar Elounda, een voormalig vissersdorp aan de noordkust van het eiland. Vertrek uit Elounda voor de cruise naar Spinalonga. Kom meer te weten over de levendige geschiedenis van het eiland, van een thuis voor de Venetianen en de Turken tot een isolatieplek voor leprapatiënten. Beleef het eiland, populairder geworden na de historische roman "Het eiland" uit 2005 over hoe leprozen in Spinalonga leefden. Sluit je aan bij de honderden mensen die elke dag naar het eiland komen om het te bezoeken en de geschiedenis ervan te leren kennen.

Paardrijden in de bergen met lunch bij Heraklion

6. Paardrijden in de bergen met lunch bij Heraklion

Ontdek het prachtige berglandschap rond Heraklion en kies tussen comfortabel rijden in een koets of rijd zelf paard. Na ongeveer 50 minuten kom je aan op de top van het Finikiagebergte  – een perfecte plek voor een gezellige picknick met frisdrank, raki en fruit. Je bewondert het fantastische uitzicht op de slaperige bergen van Zeus, de vader van de goden die werd geboren in de Dikti-grot op het Lasithi-plateau. Vervolg je rit over het ongelooflijk mooie landschap en geniet van een stevige lunch in Kretense stijl met traditionele huiswijn. Breng wat tijd door op het land, ontspan met een glas wijn en kijk toe terwijl je kinderen paardrijden.

Dagtocht: Spinalonga, Elounda, Agios Nikolaos & Kolokitha

7. Dagtocht: Spinalonga, Elounda, Agios Nikolaos & Kolokitha

Je wordt opgehaald uit de regio-Heraklion en langs de pittoreske noordoostkust door de kloof van Sint-Joris meegenomen naar het kleine vissersdorpje Elounda. Op dit moment is Elounda een geliefd vakantieoord waar beroemdheden graag komen vanwege de luxe witte stranden. Vanaf Elounda neem je de boot naar het kleine eiland Spinalonga. De geschiedenis en cultuur van Spinalonga zijn doorspekt met verschillende uiteenlopende delen van de geschiedenis. In de Griekse oudheid diende het eiland als een natuurlijke bewaker voor de stad Olous, werd later gebruikt als schuilplaats voor Saraceense piraten, waarna de Venetianen het veranderden in een fort en daarna werd het eiland bewoond door de Turken.  Na je rondleiding over het eiland kun je ontsnappen naar de kleine zanderige piratenbaai van Kolokitha, waar de boot aanlegt. Zwem in het kristalheldere water en geniet van een heerlijke barbecue aan boord. Later keert de boot terug naar Elounda, waar je de bus neemt om naar het pittoreske stadje Agios Nikolaos te gaan. Hier kun je winkelen, rondslenteren en het bodemloze meer bewonderen. Aan het einde van de tour neemt de bus je mee terug naar Heraklion.

Luchthaven Heraklion: gedeelde transfer van/naar Rethymno

8. Luchthaven Heraklion: gedeelde transfer van/naar Rethymno

Kies voor een gedeelde transfer van/naar de luchthaven van Heraklion van/naar Rethymno en geniet van een veilige, betaalbare en betrouwbare service. Perfect voor individuele reizigers, koppels of grotere groepen met een beperkt budget, deze gedeelde transfer rijdt dagelijks van/naar de luchthaven en accommodaties. Sla de stress over om op tijd op de luchthaven te komen of uw accommodatie in Rethymno te vinden terwijl u toch binnen uw budget blijft. Waardeer tijdige service met een comfortabele en gedeelde bus.

Vanuit Heraklion: cruise Gramvousa en Balos met hotelovername

9. Vanuit Heraklion: cruise Gramvousa en Balos met hotelovername

Begin met ophalen vanuit Heraklion of omgeving. Rijd met de bus naar Kastelli om aan boord van uw boot te stappen. Balos zijn Gramvousa zijn gelegen op het westelijke deel van het eiland. Afhankelijk van het gebied waar uw hotel zich bevindt, is het ongeveer 4 uur met de bus naar de plaats waar de boten vertrekken. Stap aan boord van de boot vanuit het dorp Kasteli en ga naar de Balos-lagune en geniet van voldoende tijd om te zwemmen in het rustige kristalheldere water, over het gouden zandstrand te wandelen en te genieten van de zon terwijl u ontspant. Vaar over de West-Kretenzische zee en arriveer in het rustige Gramvousa. Zwem langs de kust en wandel naar het kasteel op de heuvel om een panoramisch uitzicht op het natuurlijke landschap te bewonderen terwijl je naar dat punt wandelt. De chauffeurs wachten op u in de haven om de rit terug naar Heraklion te beginnen.

Heraklion: archeologisch museum en Knossos-ticket met audio

10. Heraklion: archeologisch museum en Knossos-ticket met audio

Ervaar het oude Kreta in je eigen tempo met een gecombineerd e-ticket voor de twee belangrijkste archeologische attracties van het eiland, het Paleis van Knossos en het Archeologisch Museum van Heraklion. Ervaar twee fascinerende zelfgeleide audiotours op uw smartphone. Ontvang uw ticket in een aparte e-mail van onze lokale partner en download voorafgaand aan uw bezoek de app en audiotours op uw telefoon. Reis vervolgens terug in de tijd om de grootsheid van Kreta te ervaren, van de Minoïsche periode tot de Romeinse tijd. Zet je koptelefoon op en ontdek het paleis van Knossos en de prachtige artefacten die worden tentoongesteld in het Archeologisch Museum van Heraklion. Leer interessante feiten door de kracht van verhalen vertellen en luister naar onbekende verhalen uit de oudheid. De inhoud van de rondleidingen is het resultaat van diepgaand onderzoek, samengeperst in korte originele verhalen die uw bezoek zowel boeiend als informatief zullen maken. De audiotours kunnen herhaaldelijk en op elk moment worden gebruikt, voor of na uw bezoek. Dit is een niet te missen kans om waardevolle inzichten te krijgen in het oude Kreta en de Minoïsche beschaving, en om op een geheel originele manier met uw omgeving om te gaan.

Beschikbare activiteiten

  • Op verkenning op de Griekse eilanden
  • Kretenzische wijn, olijfolie & meer
  • Kust- & bergexcursies
  • Paleis van Knossos & Minoïsche cultuur
  • Duiken in de Middellandse Zee
194 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 13

Veelgestelde vragen over Iraklion

Welke topattracties zijn een must-see in Iraklion?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Iraklion?

Overzicht activiteiten in Iraklion

Wil je alle activiteiten in Iraklion ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Iraklion

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 8.667 beoordelingen

Het vervoer was goed geregeld, maar let wel op dat je ook je spam mail checkt! Helaas komen de mails vaak hierin terecht. Vervoer ging vlot en eenmaal daar was ook alles in orde. We kregen een gids toegewezen, maar indien je dit niet wou kon je ook op eigen tempo het paleis bezoeken. Vervolgens gingen we nog even naar Iraklion waar je een tweetal uur de tijd krijgt. Wij bezochten hier nog het museum en aten hier iets. Vervoer terug was ook stipt op tijd!

Great tour! A lot of free time and very nice stops. You get some information while traveling on the bus from destination to destination, but on the stops you get to decide how to fill in your time. Our guide Katrina was also really nice and always willing to help. Would definetely recommend!

Geweldige excursie, 1u30 in Nikolaos, 1u30 in Elumba, 1u op het eiland en 20min op zee op de boot om te zwemmen. Zeer goede dag, raad ik je aan!

It was a amazing excursion, because the people from the organization were very kind and they playing good amusement

Zeer vriendelijke mensen en rustgevende boottocht, de moeite waard!