Kies data
Dingen om te doen

Iraklion

De hoofdstad van Kreta staat bekend om haar Minoïsche schatten, Venetiaanse architectuur en kristalheldere zee.

Iraklion: De beste dingen die je niet wil missen

Kreta: toegangsticket archeologische vindplaats Paleis van Knossos

1. Kreta: toegangsticket archeologische vindplaats Paleis van Knossos

Profiteer van skip-the-line toegang tot het paleis van Knossos. Eenmaal binnen ben je vrij om deze Minoïsche archeologische vindplaats in je eigen tempo te verkennen, inclusief het Grand Palace dat dateert uit het jaar 2000 voor Christus Terwijl je door de site dwaalt, ontdek je wat er nog over is van woonruimten, werkruimten en opslagruimten die er al eeuwen staan. Leer meer over de stad waarvan wordt gedacht dat het de hoofdstad en het politieke centrum van de Minoïsche beschaving en cultuur was. Krijg een idee van hoe het gebouw er oorspronkelijk uitzag door de uitgebreide restauraties die in de 20e en 21e eeuw hebben plaatsgevonden. Bekijk kleurrijke gerestaureerde muurschilderingen, die typerend waren voor die tijd, en de troonzaal van de legendarische koning Minos, die nog steeds intact is.

Heraklion: archeologisch museum en Knossos-ticket met audio

2. Heraklion: archeologisch museum en Knossos-ticket met audio

Ervaar het oude Kreta in je eigen tempo met een gecombineerd e-ticket voor de twee belangrijkste archeologische attracties van het eiland, het Paleis van Knossos en het Archeologisch Museum van Heraklion. Ervaar twee fascinerende zelfgeleide audiotours op uw smartphone. Ontvang uw ticket in een aparte e-mail van onze lokale partner en download voorafgaand aan uw bezoek de app en audiotours op uw telefoon. Reis vervolgens terug in de tijd om de grootsheid van Kreta te ervaren, van de Minoïsche periode tot de Romeinse tijd. Zet je koptelefoon op en ontdek het paleis van Knossos en de prachtige artefacten die worden tentoongesteld in het Archeologisch Museum van Heraklion. Leer interessante feiten door de kracht van verhalen vertellen en luister naar onbekende verhalen uit de oudheid. De inhoud van de rondleidingen is het resultaat van diepgaand onderzoek, samengeperst in korte originele verhalen die uw bezoek zowel boeiend als informatief zullen maken. De audiotours kunnen herhaaldelijk en op elk moment worden gebruikt, voor of na uw bezoek. Dit is een niet te missen kans om waardevolle inzichten te krijgen in het oude Kreta en de Minoïsche beschaving, en om op een geheel originele manier met uw omgeving om te gaan.

Kreta: ticket voor Paleis van Knossos met audiotour

3. Kreta: ticket voor Paleis van Knossos met audiotour

Beleef een spannend bezoek aan Knossos, de beroemdste historische attractie van Kreta met een e-ticket zonder wachtrij, inclusief een boeiende audiorondleiding die je kunt downloaden op je telefoon en een gedetailleerde plattegrond van de site. Bezoek de grote hoofdstad van Minoïsch Kreta, net ten zuiden van Heraklion, en zie de suggestieve setting, compleet met indrukwekkende ruïnes en felgekleurde fresco's, tot leven komen door een boeiend verhaal dat licht werpt op verschillende elementen van de Minoïsche cultuur. De bekerdragers en processiefresco's in het zuidelijke Propylaeum, die scènes uit het dagelijks leven en de ceremoniële activiteiten op Minoan Kreta verbeelden, bieden een goed inzicht in de esthetische idealen van die tijd. Volg de evolutie van de Minoïsche mode, kom meer te weten over de populaire kapsels van de mensen en ontdek de schoonheidsproducten die de lokale bewoners gebruikten om hun look bij te werken. In de westelijke vleugel, waar de opslagfaciliteiten van het paleis zich bevinden, krijg je inzicht in de goed georganiseerde bureaucratie die de paleisorganisatie ondersteunde, de vroegste vormen van lineair schrijven, evenals de Minoïsche economie en handelsnetwerken. Ontdek de kopie van de 'Prins van de lelies' in de zuidelijke ingangsgang en kijk uit op de berg Juktas, perfect omlijst door de geërodeerde muren van het paleis. Bezoek de Megaron van de koningin, verfraaid met het beroemde fresco van blauwe dolfijnen en uitgerust met een badkamer en een toiletruimte, waar je alles te weten kunt komen over de badgewoonten in het Minoïsche tijdperk.

Vanuit Iraklion: boottocht in de middag naar het eiland Dia

4. Vanuit Iraklion: boottocht in de middag naar het eiland Dia

Laat je ophalen vanaf je hotel of cruiseschip, of kom om 14:30 uur zelf naar de Venetiaanse haven in de haven van Iraklion. Vanaf hier vertrekt je 1 uur durende tocht naar het eiland Dia. Kom tot rust op deze intieme boot die maximaal 8 reizigers meeneemt. Na een ontspannen stuk varen op deze elegante zeilboot wordt om 15:30 uur aangemeerd in de romantische Golf van Saint George. Verken deze idyllische locatie met z'n eeuwenoude geschiedenis als voormalige Minoïsche haven. Ook was het een van de favoriete locaties van de onderwaterreiziger, Jacques-Yves Cousteau.  Geniet van 2,5 uur lang vrije tijd om te vissen en te zwemmen in het kristalheldere water. Maak een wandeling tussen de cederbomen op het eiland of ontspan wat in de rustige baai met uitzicht op Iraklion. De behulpzame bemanning staat klaar om je een snorkel- of visuitrusting uit te lenen. Ook zijn er onbeperkt verfrissingen en seizoensvruchten beschikbaar. Doe je tegoed aan een heerlijk mediterraan menu met gebraden kipfilet, rijst met groenten, Griekse salade en wijn. Om 18:00 keer je vanaf Dia weer terug naar Iraklion, waar je om ongeveer 19:00 aankomt. Op aanvraag kan er ook extra vervoer naar je hotel of cruiseschip worden georganiseerd.

Van Heraklion: rondleiding door het eiland Santorini

5. Van Heraklion: rondleiding door het eiland Santorini

Geniet van een rondreis naar Santorini. Reis comfortabel op een moderne boot en in bussen met airconditioning terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis en mythologie van dit eiland. Maak foto's van Santorini's beroemde Egeïsche architectuur en smalle, kronkelende straatjes. Reis naar de haven van Heraklion waar je met een hogesnelheidsboot naar Santorini vertrekt. Geniet van het uitzicht op de oceaan tijdens de 2,5 uur durende cruise naar het eiland en haal een snack uit de bar aan boord. Aankomst in Port Athinios en spring aan boord van de bus voor de rondleiding. Reis 40 minuten naar Oia, waar u de blauwe en witte huizen kunt bewonderen die over de kliffen zijn gebouwd. Leer meer over de stad voordat u geniet van vrije tijd om de vulkanische caldera in uw eigen tempo te bewonderen. Reis vervolgens 30 minuten naar Fira, de belangrijkste stad van Santorini, gebouwd aan de rand van een klif van 300 meter lang. Bekijk de smalle straatjes, witte gewelfde huizen en helderblauwe koepels. Heb de mogelijkheid om een cruise te maken van Fira in een houten boot naar de vulkaan en warmwaterbronnen (tegen een toeslag) of breng meer tijd door met het verkennen van de stad. Keer terug naar Port Athinios, waar je gids je zal helpen aan boord van de veerboot. Geniet van het uitzicht in de late namiddag op de boot voordat u aankomt in de haven van Heraklion.

Vanuit Iraklion: ochtendboottocht naar het eiland Dia

6. Vanuit Iraklion: ochtendboottocht naar het eiland Dia

Geniet van een boottocht, snorkelen en vissen in het kristalheldere water op deze ontspannen en leuke reis naar Dia Island. Ontspan op de 1 uur durende reis naar het eiland, bewonder het uitzicht en geniet van het comfort van je boot, die een maximum van 8 passagiers aan boord zal hebben. Bezoek daarna de romantische golf en oude Minoïsche haven van Sint George. Breng 2,5 uur door met zwemmen in het turquoise water, wandelen op de mooie paden, vissen of gewoon ontspannen op het strand. Ontspan je en laat de bemanning voor je zorgen met alle snorkelmaterialen en visapparatuur die je nodig hebt. Geniet van onbeperkt drankjes, seizoensgebonden fruit en een heerlijke mediterrane lunch geserveerd door de bemanning.

Paleis van Knossos: voorrangstoegang en rondleiding met gids

7. Paleis van Knossos: voorrangstoegang en rondleiding met gids

Knossos, een complex van meer dan 1500 in elkaar grijpende kamers, was een verbazingwekkend paleis, gebouwd voor een machtige koning uit de bronstijd. Terwijl je door de labyrintische ruïnes wandelt, krijg je de kans om de originele troon van Minos, de mysterieuze heiligdommen, de luxueuze woonvertrekken van de koninklijke familie te zien, die ooit barstte met de schatten van de schatten van Kreta en de verbazingwekkende watermanagementsystemen! Knossos wordt beschouwd als de oudste stad van Europa. Het eerste paleis van Knossos werd al snel opgericht na 2000 voor Christus. In 1700 voor Christus vernietigde een catastrofale aardbeving het paleis. Een nieuw paleis werd toen onmiddellijk gebouwd, het belangrijkste en meest monumentale van allemaal en gedurende meer dan 300 jaar vertegenwoordigde het het belangrijkste machtscentrum in het bronstijdperk van Kreta. Het nieuwe paleis was een indrukwekkend complex met belangrijke architectonische innovaties, prachtige fresco's aan de muren, honderden kamers verdeeld over vier verdiepingen, indrukwekkende opslagruimtes, gespecialiseerde ateliers en ruime hoven waar ceremonies en feesten werden gehouden. Tijdens de laatste decennia van de 14e eeuw voor Christus leidde een reeks aardbevingen echter tot de uiteindelijke vernietiging van het paleis. 

Kreta: Dagtocht naar Agios Nikolaos en Spinalonga

8. Kreta: Dagtocht naar Agios Nikolaos en Spinalonga

Reis naar het noordoosten van Kreta, bezoek Agios Nikolaos, bekijk het prachtige landschap en maak een boottocht naar het eiland Spinalonga op deze opwindende dagtocht langs enkele van de interessantste bezienswaardigheden van Kreta. Begin de dag met een bezoek aan Agios Nikolaos en bekijk de kust van Mirabello. Verken de stad, beroemd om het meer in het centrum en de winkels en cafés. Neem de tijd voor een wandeling om van het uitzicht te genieten, ga lekker winkelen of neem een drankje in een van de vele cafés rond het meer. Ontdek de openluchtmarkt op woensdag. Ga verder naar Elounda, een voormalig vissersdorp aan de noordkust van het eiland. Vertrek uit Elounda voor de cruise naar Spinalonga. Kom meer te weten over de levendige geschiedenis van het eiland, van een thuis voor de Venetianen en de Turken tot een isolatieplek voor leprapatiënten. Beleef het eiland, populairder geworden na de historische roman "Het eiland" uit 2005 over hoe leprozen in Spinalonga leefden. Sluit je aan bij de honderden mensen die elke dag naar het eiland komen om het te bezoeken en de geschiedenis ervan te leren kennen.

Vanuit de haven van Heraklion: dagtrip naar Santorini

9. Vanuit de haven van Heraklion: dagtrip naar Santorini

Je ervaring begint op Kreta met de luxueuze high-speed catamaran 'Champion Jet 2'. Bij aankomst in de haven van Thiras stap je in een comfortabele bus met airconditioning en je ervaren gidsen (Russisch, Engels, Duits, Frans, Pools en Italiaans) die informatie geven over het eiland en zijn geschiedenis. Je eerste halte is het unieke dorp Oia. Gebouwd op het noordelijke deel van de Caldera-rand, biedt Oia een prachtig uitzicht op huizen bezaaid langs de vulkanische rotsheuvel met uitzicht op zowel de Middellandse Zee als de Egeïsche zee. Bezoek vervolgens de hoofdstad van het eiland Fira, waar je  voldoende vrije  tijd hebt om de pittoreske steegjes te verkennen,  de onvergelijkbare Egeïsche architectuur te bewonderen, te winkelen of gewoon te genieten van een drankje. Daarna heb je de keuze om meer tijd in Fira door te brengen, het prachtige zwarte strand van Perivolos te bezoeken of een boottocht door de Caldera te maken (afhankelijk van beschikbaarheid). Uiteindelijk keer je terug naar de haven voor de reis terug naar Kreta.

Heraklion: hop-on hop-off bustour met open dak

10. Heraklion: hop-on hop-off bustour met open dak

Verken Heraklion tijdens een open bustour met een ticket voor 48 uur. Bekijk de beroemde bezienswaardigheden van de stad en bezoek het beroemde strand van Ammoudara. Gebruik het ticket voor 2 dagen en stap op verschillende punten in de stad in de bus. Maak uzelf vertrouwd met de Kretenzische beschaving, geschiedenis en architectuur en leer alles over de oude en moderne stad Heraklion in uw eigen taal met het commentaar aan boord, beschikbaar in 8 talen. Bewonder het uitzicht op de straten en de bezienswaardigheden vanaf een veilige afstand, stap in en uit bij alle bushaltes om grote attracties zoals Knossos Palace, het Archeologisch Museum, Ammoudara Beach, de Venetiaanse haven, de markt en vele anderen te bezoeken. De 8 bushaltes langs de route zijn: • Oud havenplein • Historisch museum van Kreta • Knossos-paleis • Heraklion Archeologisch Museum • Graf van Nikos Kazantzakis • Venetiaanse muren • Havenbusstation • Jesus Gate

Sitemap Iraklion

Wil je alle activiteiten in Iraklion ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Iraklion

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 7.219 beoordelingen

Onvergetelijke dag ! We werden op tijd opgehaald en zeer hartelijk ontvangen, de kapitein en de co-kapitein waren buitengewoon aardig, alle aspecten van de excursie werden vanaf het begin perfect uitgelegd, wat ons hielp om in optimale omstandigheden van onze dag te genieten. De samenvatting van de excursie is onberispelijk en liet ons geen moment van rust zonder het gevoel te hebben niet genoeg te genieten. Bedankt en ik hoop dat al uw volgende uitstapjes net als de onze zullen zijn.

Wat een gezellige dag! Super leuke begeleiding en veel te weten gekomen over zowel Kreta als chrissi. Heerlijke lunch op de boot en mooi gedoken, het enige wat misschien iets beter kon was de waarschuwing met het zwemmen over de dingen die je tegen kon komen en op moest letten. Omdat er veel koraalduivels zwommen en veel zee egels waren! Hier was niemand over geïnformeerd. Verder dikke top zeker een aanrader

Fantastische activiteit!! Je komt terecht in een warme familie. Zowel voor mensen die al ervaring hebben in het paardrijden als voor mensen zonder een unieke ervaring! Ze kiezen een paard dat het best past bij jouw behoeftes en geven de mensen met ervaring de kans om een stukje te galopperen! Heel erg bedankt voor deze leuke ervaring! ❤️

Great tour! A lot of free time and very nice stops. You get some information while traveling on the bus from destination to destination, but on the stops you get to decide how to fill in your time. Our guide Katrina was also really nice and always willing to help. Would definetely recommend!

Great trip! Marcos and Riri were very friendly. We could swim in the clear waters of Dia and got some food too. Very recommended!