Belevingen in
Iraklion

De hoofdstad van Kreta staat bekend om haar Minoïsche schatten, Venetiaanse architectuur en kristalheldere zee.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Iraklion: De beste dingen die je niet wil missen

Iraklion: e-ticket Paleis van Knossos + smartphone-audiotour

1. Iraklion: e-ticket Paleis van Knossos + smartphone-audiotour

Beleef een spannend bezoek aan Knossos, de beroemdste historische attractie van Kreta met een e-ticket zonder wachtrij, inclusief een boeiende audiorondleiding die je kunt downloaden op je telefoon en een gedetailleerde plattegrond van de site. Bezoek de grote hoofdstad van Minoïsch Kreta, net ten zuiden van Heraklion, en zie de suggestieve setting, compleet met indrukwekkende ruïnes en felgekleurde fresco's, tot leven komen door een boeiend verhaal dat licht werpt op verschillende elementen van de Minoïsche cultuur. De bekerdragers en processiefresco's in het zuidelijke Propylaeum, die scènes uit het dagelijks leven en de ceremoniële activiteiten op Minoan Kreta verbeelden, bieden een goed inzicht in de esthetische idealen van die tijd. Volg de evolutie van de Minoïsche mode, kom meer te weten over de populaire kapsels van de mensen en ontdek de schoonheidsproducten die de lokale bewoners gebruikten om hun look bij te werken. In de westelijke vleugel, waar de opslagfaciliteiten van het paleis zich bevinden, krijg je inzicht in de goed georganiseerde bureaucratie die de paleisorganisatie ondersteunde, de vroegste vormen van lineair schrijven, evenals de Minoïsche economie en handelsnetwerken. Ontdek de kopie van de 'Prins van de lelies' in de zuidelijke ingangsgang en kijk uit op de berg Juktas, perfect omlijst door de geërodeerde muren van het paleis. Bezoek de Megaron van de koningin, verfraaid met het beroemde fresco van blauwe dolfijnen en uitgerust met een badkamer en een toiletruimte, waar je alles te weten kunt komen over de badgewoonten in het Minoïsche tijdperk.

...
Paleis van Knossos: voorrangstoegang en rondleiding met gids

2. Paleis van Knossos: voorrangstoegang en rondleiding met gids

Knossos, een complex van meer dan 1500 in elkaar grijpende kamers, was een verbazingwekkend paleis, gebouwd voor een machtige koning uit de bronstijd. Terwijl je door de labyrintische ruïnes wandelt, krijg je de kans om de originele troon van Minos, de mysterieuze heiligdommen, de luxueuze woonvertrekken van de koninklijke familie te zien, die ooit barstte met de schatten van de schatten van Kreta en de verbazingwekkende watermanagementsystemen! Knossos wordt beschouwd als de oudste stad van Europa. Het eerste paleis van Knossos werd al snel opgericht na 2000 voor Christus. In 1700 voor Christus vernietigde een catastrofale aardbeving het paleis. Een nieuw paleis werd toen onmiddellijk gebouwd, het belangrijkste en meest monumentale van allemaal en gedurende meer dan 300 jaar vertegenwoordigde het het belangrijkste machtscentrum in het bronstijdperk van Kreta. Het nieuwe paleis was een indrukwekkend complex met belangrijke architectonische innovaties, prachtige fresco's aan de muren, honderden kamers verdeeld over vier verdiepingen, indrukwekkende opslagruimtes, gespecialiseerde ateliers en ruime hoven waar ceremonies en feesten werden gehouden. Tijdens de laatste decennia van de 14e eeuw voor Christus leidde een reeks aardbevingen echter tot de uiteindelijke vernietiging van het paleis. 

...
Heraklion: CRETAquarium toegangsticket

3. Heraklion: CRETAquarium toegangsticket

Duik in de diepte van de oceaan met een toegangsticket voor 1 dag tot het Cretaquarium. Het Cretaquarium is een van de grootste aquaria van Europa en heeft meer dan 2.000 zeedieren in 60 verschillende leefgebieden. Duik in de grotten en spleten van de Middellandse Zee, waar pijlstaartroggen en rotsachtige schorpioenvissen rond glijden. Start in de open oceaan, waar dreigende haaien cirkelen, wachtend om te worden gevoed. Kom dichterbij en wees intiem met kwallen en scholen van levendige tropische anemoonvissen door ondiepe, open tanks, die een nieuw kijkperspectief van bekende soorten mogelijk maken.  Krijg vooral nieuwe waardering voor de oneindige verscheidenheid van 's werelds meest raadselachtige omgeving. Als je er genoeg van hebt gehad om naar de bewoners van de oceaan te kijken, waarom neem je zelf niet even duik? De Cretaquarium ligt, terecht, direct aan het strand.

...
Vanuit Heraklion, Agios of Nikolaos: dagtrip naar Santorini

4. Vanuit Heraklion, Agios of Nikolaos: dagtrip naar Santorini

Klim aan boord van een luxe high-speed catamaran in de haven van Heraklion voor deze 2,5 uur durende overtocht naar Santorini. Bij aankomst neem je een rondleiding op het prachtige eiland met een bus met airconditioning en krijg je informatief commentaar over de geschiedenis van een van de meest romantische bestemmingen van Griekenland. Reis naar het dorp Oia op het meest noordelijke punt voor een prachtig uitzicht op de typische blauwe en witte huizen aan de overkant van de heuvel. Vervolg je weg naar de hoofdstad Fira en neem wat vrije tijd om te winkelen of geniet van een drankje in een bar met uitzicht op de vulkaan. Maak een wandeling langs een zwart zandstrand bij Perissa of Perivolos voordat de boot om 17.45 uur vertrekt.

...
Vanaf Kreta: boottocht van 4 uur naar Santorini

5. Vanaf Kreta: boottocht van 4 uur naar Santorini

Breng een bezoek aan Santorini, het buureiland van Kreta, én geniet van een korte boottocht; en dat allemaal op 1 dag. Je wordt bij je hotel opgehaald en rijdt naar de haven voor een 4 uur durende boottocht over de Kretenzische Zee. Vanaf het water zie je de witte huizen van Fira in de verte, hoog op de rand van de krater, en kun je beslissen of je meer tijd op dit vulkanische eiland wilt doorbrengen. Kuier door het stadje Fira of breng een bezoek aan het schilderachtige Oia. Geniet op je dooie gemak van de Griekse manier van leven en bezoek een taverne of twee. Ontspan op het strand, wandel langs zee, en vergeet simpelweg al je zorgen.

...
Heraklion: historische sightseeingtour per e-bike en Griekse meze

6. Heraklion: historische sightseeingtour per e-bike en Griekse meze

Ga naar het ontmoetingspunt en kleed je aan met de nodige fietsuitrusting terwijl je luistert naar een veiligheidsbriefing. Als je klaar bent, ga je op pad met je lokale gids en ga je op avontuur. Glijd langs de imposante Venetiaanse muren van de stad terwijl je je een weg baant naar het fort van Koules. Spring van je fiets om wat foto's te maken van dit indrukwekkende monument en leer over zijn geschiedenis. Vanaf hier rijdt u naar de oude binnenstad om monumenten van de Tweede Wereldoorlog te zien, evenals enkele van de modernere bezienswaardigheden van de stad. Passeer daarna de orthodoxe kerk en moskee van de stad en leer over de invloed van religie in Heraklion. Je krijgt ook een beter inzicht in de geschiedenis van de stad met het Ottomaanse rijk. Fiets later door de smalle straatjes van Iakkos en geniet van het uitzicht op deze pittoreske wijk. Als je eenmaal trek hebt gekregen, kun je genieten van heerlijke Griekse meze en leer je over de traditionele keuken. Stop ten slotte bij een van de oude markten van de stad voordat je terugkeert naar het ontmoetingspunt waar de tour eindigt.

...
Finikia: dagtocht paardrijden met lunch in Heraklion

7. Finikia: dagtocht paardrijden met lunch in Heraklion

Begin je dag in de stallen, waar je kennis maakt met je gids en tijd hebt om te ontspannen met een kopje koffie, waarna je een basistraining krijgt, voor een veilig gevoel en een comfortabele rit op een paard. Stap daarna op je paard en wagen om je bergtocht te beginnen. Na ongeveer 1 uur rijden bereik je de top van het Finikia-gebergte, waar je een pauze houdt. Geniet van wat frisdrank of fruit en neem een moment om het geweldige uitzicht te bewonderen en een paar foto's te maken. In de verte kun je de nabijgelegen berg Archanes zien, waarvan wordt gezegd dat de Griekse God Zeus er slaapt. Stap daarna weer op je paard en wagen voor de rit terug naar het beginpunt. Na de terugtocht van 1 uur kom je bij de stallen aan en kun je plaatsnemen voor een heerlijke, traditionele Kretenzische lunch met zelfgemaakte wijn. Als je klaar bent met lunchen kun je in de tuin uitrusten met een glaasje wijn of nog een paar minuten op je paard rijden. Om ongeveer 14:00 uur wordt je weer naar je hotel of appartement teruggebracht.

...
Vanuit Heraklion: daguitstap Gramvousa en Balos

8. Vanuit Heraklion: daguitstap Gramvousa en Balos

Je wordt opgepikt langs de hoofdweg tussen Malia en Agia Pelagia en reist dan per tourbus met airco naar het westen van Kreta. Je eerste pauze is in het dorpje Skaleta, dicht bij Rethimnon. Geniet van een lekkere kop koffie of een ontbijt, en reis daarna met frisse energie naar Kissamos, waar je aan boord gaat en je avontuur kan beginnen. Bewonder een enorme grot die hoogstwaarschijnlijk eeuwen geleden als scheepswerf diende. Je kunt zeeschildpadden spotten en dolfijnen in het water zien spelen. Aanschouw ook het bijzondere geologisch fenomeen waarbij twee kanten van het eiland gelijktijdig zijn gestegen en gedaald; de westelijke kant ligt 6 à 9 meter boven zeeniveau. Je gaat aan land op het eiland Gramvousa met z'n Venetiaanse kasteel. Gramvousa staat ook bekend als 'pirateneiland' omdat rebellen er zich vroeger graag verschansten. Gramvousa en de wijdere omgeving is een van de belangrijkste hydrobiotopen van het oostelijk Middellandse Zeegebied. Hier vind je meer dan 100 vogel- en meer dan 400 plantensoorten. Je hebt meer dan genoeg vrije tijd om te zwemmen op een beeldschoon strand. Bewonder de betoverende kleuren en neem een paar foto's van het beroemde scheepswrak. Maar je kunt ook aan boord blijven en genieten van een (optionele) lunch. Daarna koerst je boot richting de lagune van Balos, een van de charmantste locaties van Griekenland. Werp nog een laatste blik op de adembenemende lagune, terwijl je boot de terugtocht inzet naar het vertrekpunt.   

...
Dagtocht: Spinalonga, Elounda, Agios Nikolaos & Kolokitha

9. Dagtocht: Spinalonga, Elounda, Agios Nikolaos & Kolokitha

Je wordt opgehaald uit de regio-Heraklion en langs de pittoreske noordoostkust door de kloof van Sint-Joris meegenomen naar het kleine vissersdorpje Elounda. Op dit moment is Elounda een geliefd vakantieoord waar beroemdheden graag komen vanwege de luxe witte stranden. Vanaf Elounda neem je de boot naar het kleine eiland Spinalonga. De geschiedenis en cultuur van Spinalonga zijn doorspekt met verschillende uiteenlopende delen van de geschiedenis. In de Griekse oudheid diende het eiland als een natuurlijke bewaker voor de stad Olous, werd later gebruikt als schuilplaats voor Saraceense piraten, waarna de Venetianen het veranderden in een fort en daarna werd het eiland bewoond door de Turken.  Na je rondleiding over het eiland kun je ontsnappen naar de kleine zanderige piratenbaai van Kolokitha, waar de boot aanlegt. Zwem in het kristalheldere water en geniet van een heerlijke barbecue aan boord. Later keert de boot terug naar Elounda, waar je de bus neemt om naar het pittoreske stadje Agios Nikolaos te gaan. Hier kun je winkelen, rondslenteren en het bodemloze meer bewonderen. Aan het einde van de tour neemt de bus je mee terug naar Heraklion.

...
Vanuit Iraklion: piratenboottocht van 5 uur met Black Rose

10. Vanuit Iraklion: piratenboottocht van 5 uur met Black Rose

De Black Rose vaart dagelijks uit de haven van Chersonissos over de heldere wateren van de Kretenzische Zee. De eerste halte van deze tocht van 5 uur is de baai van Sint Georges. Je krijgt ongeveer 2 uur de tijd om te zwemmen, te snorkelen en de omgeving te verkennen. Als je weer aan boord stapt, dan heeft de piratenbende een heerlijke barbecuemaaltijd om van te smullen klaargemaakt. Vaar vervolgens naar Sissi, Malia en Stalis. Tijdens de tocht zwemen er waarschijnlijk dolfijnen en zeeschildpadden met de boot mee. Pauzeer bij de Golf van Stalis om nog een keer te zwemmen. Geniet van een verfrissend glas vruchtensap, voordat je weer terugkeert naar Chersonissos.

...

Sitemap Iraklion

Wil je alle activiteiten in Iraklion ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Iraklion

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 4.119 beoordelingen

Hele goede activiteit voor zowel mensen met als zonder ervaring binnen het paardrijden. De paarden zijn heel goed verzorgd en afgericht, zo geven ze geen kik bij het blaffen van honden of voorbijrijdende auto's. Naast het mooie landschap en rustige omgeving is het daarnaast ook echt genieten van heerlijk eten en drinken (de wijn MOET op ) en de gidsen zijn ook supervriendelijk, je wordt er hartelijk en warm ontvangen (of opgehaald). Wat ook heel handig was, was dat de ophaling geregeld werd via Whatsapp. Zo hoef je niet continu je mails in het oog te houden.

Wat een mooie dag! Zeer grappige ontvangst en instructie door de baas, absoluut mooie paarden en een zeer mooie rit - zowel voor onze dochter als voor ons als ouders en daarna een heerlijke lunch. En alle medewerkers zijn heel erg vriendelijk. Sterk aanbevolen!

We hebben een geweldige tijd gehad! Top welkom! Paarden bovenaan! Topmaaltijd! Kortom, geluk met een hoofdletter B Hartelijk dank aan iedereen, het was een geweldige tijd. Ik raad deze activiteit zelfs aan beginners 200% aan.

Zeer leuke ervaring! De gids was geweldig met ons omdat degene die ons leerde paardrijden erg grappig was, er was echt een goede sfeer :)

Superservice. Irene reageerde snel en zo behulpzaam. Zeer kleine groep die geweldig was en een geweldige zelfgemaakte Kretenzer lunch?