Iraklion
Tours

De hoofdstad van Kreta staat bekend om haar Minoïsche schatten, Venetiaanse architectuur en kristalheldere zee.

Onze aanbevelingen voor Iraklion

Kreta: Paleis van Knossos toegangsbewijs & optionele audiogids

Kreta: Paleis van Knossos toegangsbewijs & optionele audiogids

Krijg toegang tot het Paleis van Knossos met vooraf geboekte tickets voor de door jou geselecteerde datum en tijd. Eenmaal binnen ben je vrij om deze Minoïsche archeologische vindplaats in je eigen tempo te verkennen, inclusief het Grote Paleis dat dateert uit het jaar 2000 voor Christus. Terwijl je door de site wandelt, ontdek je de overblijfselen van woonverblijven, werkruimtes en opslagplaatsen die er eeuwenlang hebben gestaan. Leer meer over de stad die vermoedelijk de hoofdstad en het politieke centrum van de Minoïsche beschaving en cultuur was. Krijg een idee van hoe het gebouw er oorspronkelijk uitzag door de uitgebreide restauraties die in de 20e en 21e eeuw hebben plaatsgevonden. Bekijk kleurrijke gerestaureerde muurschilderingen, die typerend waren voor die tijd, en de troonzaal van de legendarische koning Minos, die nog steeds intact is.

Heraklion: Dia Eiland Zeilboot Cruise met Zwemmen en Maaltijd

Heraklion: Dia Eiland Zeilboot Cruise met Zwemmen en Maaltijd

Zeil met ons mee naar het exotische eiland Dia op onze grote en comfortabele zeiljachten. Onze reis begint in de oude Venetiaanse haven van Heraklion. Als we beginnen, passeren we het glorieuze Koules fort dat precies bij de ingang van de jachthaven is gebouwd. Een paar minuten later verlaten we de belangrijkste haven van Heraklion en zetten we de zeilen naar onze bestemming. Terwijl je de prachtige Kretenzische zee bewondert en geniet van het zeilgevoel zal onze bemanning je vertellen over de legende van Dia eiland en haar geschiedenis. Ongeveer 1 uur later komen we aan in de baai van Dia. Daar kun je genieten van het kristalheldere turquoise water en onze vele wateractiviteiten zoals snorkelen, vissen, paddle boarding en meer (de standup paddle boards zijn om veiligheidsredenen niet beschikbaar bij ruige wind). Terwijl je voor anker ligt in de baai zal onze bemanning je graag alle benodigdheden voor onze wateractiviteiten aanbieden en je overvloedig drankjes serveren, dus aarzel niet om dit aan hen te vragen. Ongeveer 1 uur later wordt ons heerlijke Mediterrane menu geserveerd met Griekse salade en verschillende voorgerechten, terwijl het hoofdgerecht garnalen linguini is (op verzoek bieden we ook vegetarische en glutenvrije versies van het menu). Je kunt je maaltijd ook begeleiden met de lekkerste wijn, bier, ice tea of frisdrank. Ongeveer 30 minuten later wordt onze fruitsalade van tropisch en lokaal fruit geserveerd. Na het eten heb je nog een paar laatste momenten van ontspanning op het jacht of in het verfrissende water voordat we weer koers zetten naar Heraklion en afscheid nemen van het prachtige landschap vol vreugde en mooie herinneringen. Je kunt kiezen tussen de ochtend- of de middagcruise met uitzicht op de zonsondergang. We verwelkomen je graag aan boord voor een onvergetelijke dag!

Kreta: dagtocht naar Agios Nikolaos en Spinalonga

Kreta: dagtocht naar Agios Nikolaos en Spinalonga

Ga mee met een dagexcursie met gids naar het noordoosten van Kreta en maak een boottocht naar het eiland Spinalonga. Bezoek Agios Nikolaos met zijn beroemde meer en verken het pittoreske dorpje Elounda. Begin de dag met een bezoek aan Agios Nikolaos en bekijk de kust van Mirabello. Verken de stad, beroemd om het meer in het midden en de winkels en cafés. Neem de tijd voor een wandeling om van het uitzicht te genieten, ga lekker winkelen of neem een drankje in een van de vele cafés rond het meer. Ontdek de openluchtmarkt op woensdag. Ga verder naar Elounda, een voormalig vissersdorp aan de noordkust van het eiland. Vertrek uit Elounda voor de cruise naar Spinalonga. Kom meer te weten over de levendige geschiedenis van het eiland, van een thuis voor de Venetianen en de Turken tot een isolatieplek voor leprapatiënten. Beleef het eiland, populairder geworden na de historische roman "Het eiland" uit 2005 over hoe leprozen in Spinalonga leefden. Sluit je aan bij de honderden mensen die elke dag naar het eiland komen om het te bezoeken en de geschiedenis ervan te leren kennen.

Gebied Heraklion: toegangsbewijs CRETAquarium

Gebied Heraklion: toegangsbewijs CRETAquarium

Duik in de diepte van de oceaan met een toegangsticket voor 1 dag tot het Cretaquarium. Het Cretaquarium is een van de grootste aquaria van Europa en heeft meer dan 2.000 zeedieren in 60 verschillende leefgebieden. Duik in de grotten en spleten van de Middellandse Zee, waar pijlstaartroggen en rotsachtige schorpioenvissen rond glijden. Start in de open oceaan, waar dreigende haaien cirkelen, wachtend om te worden gevoed. Kom dichterbij en wees intiem met kwallen en scholen van levendige tropische anemoonvissen door ondiepe, open tanks, die een nieuw kijkperspectief van bekende soorten mogelijk maken.  Krijg vooral nieuwe waardering voor de oneindige verscheidenheid van 's werelds meest raadselachtige omgeving. Als je er genoeg van hebt gehad om naar de bewoners van de oceaan te kijken, waarom neem je zelf niet even duik? De Cretaquarium ligt, terecht, direct aan het strand.

Vanuit Heraklion/Crete: dagtrip met gids naar het eiland Santorini

Vanuit Heraklion/Crete: dagtrip met gids naar het eiland Santorini

Geniet van een rondreis naar Santorini. Reis comfortabel op een moderne boot en in bussen met airconditioning terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis en de mythologie van dit eiland. Maak foto's van de beroemde Egeïsche architectuur en de smalle, kronkelende straatjes van Santorini.  Reis naar de haven van Heraklion, waar je op een hogesnelheidsboot naar Santorini vertrekt. Geniet van het uitzicht op de oceaan tijdens de 2,5 uur durende boottocht naar het eiland en koop iets lekkers bij de bar aan boord.  Arriveer in Port Athinios en stap aan boord van de bus voor de rondleiding. Reis in 40 minuten naar Oia, waar je de blauw-witte huizen kunt bewonderen die over de kliffen zijn gebouwd. Kom meer te weten over de stad, voordat je geniet van vrije tijd om de vulkanische caldera in je eigen tempo te bewonderen. Reis vervolgens in 30 minuten naar Fira, de belangrijkste stad van Santorini, gebouwd op de rand van een 300 meter hoge klif. Bekijk de smalle straatjes, witte gewelfde huizen en felblauwe koepels. Maak van de mogelijkheid gebruik om vanuit Fira een boottocht te maken in een houten boot naar de vulkaan en warmwaterbronnen (tegen betaling) of besteed meer tijd aan het verkennen van de stad. Keer dan weer terug naar Port Athinios waar de gids je zal helpen aan boord van de veerboot terug.  Geniet aan het einde van de middag van het uitzicht op de boot, voordat je aankomt in de haven van Heraklion.

Heraklion: hop-on hop-off sightseeing-bustour

Heraklion: hop-on hop-off sightseeing-bustour

Verken de stad Heraklion in je eigen tempo met een hop-on hop-off bus. Geniet van een combiticket dat goed is voor 48 uur en voor 2 verschillende buslijnen. Bekijk beroemde attracties, bezoek het strand van Ammoudara en de archeologische vindplaats Knossos. Grijp je kans om alles te zien met één combiticket. Ontdek de Kretenzische beschaving, geschiedenis en architectuur en leer alles over de oude en moderne stad Heraklion. Geniet van commentaar aan boord in 8 verschillende talen waarin belangrijke details en feiten worden uitgelegd. Stap op de eerste route in op een lijn van 12 haltes die meer dan een uur door de stad Heraklion reist. Stap in en uit wanneer u wilt en geniet elke dag van 830 uur tot 17:30 uur. De tweede route biedt een lijn van 6 haltes die naar het strand van Ammoudara leidt.

Kreta: Dagtrip Rethimno, Chania en Kournas-meer

Kreta: Dagtrip Rethimno, Chania en Kournas-meer

De eerste stop is de stad Rethimno, de derde grootste stad van Kreta ten westen van Heraklion aan de noordkust van Kreta. Hier bestaan archeologische monumenten uit de Ottomaanse en Venetiaanse tijd naast elkaar. Geniet van een wandeling door de steegjes van de oude stad, een bezoek aan de Turkse minaretten en de Venetiaanse forten, of een kopje koffie in de prachtige haven. De volgende stop is de stad Chania, de op één na grootste stad van Kreta aan de noordkust ten westen van Rethymno. De stad Chania is verdeeld in de oude stad, met de prachtige haven, en de nieuwe stad, voorbij de Venetiaanse vestingwerken. De oude stad is een van de mooiste steden aan de Middellandse Zee en wordt ook wel het "Venetië van het Oosten" genoemd. Je vindt er Turkse minaretten en moskeeën, moslimwijken, Venetiaanse forten, scheepswerven, fonteinen, pleinen, bogen, herenhuizen, Loggia en de vuurtoren. Bezoek de beroemde Agora (markt), waar traditionele winkeltjes en tavernes te vinden zijn. De laatste stop van de dag is het meer van Kournas, een prachtig leefgebied met natuurlijk zoet water, uniek in zijn soort op Kreta. Het hele gebied van Kournas wordt beschermd onder 'Natura 2000', aangezien het een aangewezen wetland is. Uitgestrekt groen, steile holtes tussen heuvels en zeldzame vis- en vogelsoorten maken van Kournas de ideale plek om te genieten van een vroege middagwandeling.

Vanaf Kreta: Dagtrip Santorini per boot met bezoek aan Oia & Fira

Vanaf Kreta: Dagtrip Santorini per boot met bezoek aan Oia & Fira

Stap aan boord van een snel schip en geniet van een mooie boottocht van Heraklion of Rethymno naar het eiland Santorini. Bij aankomst op Santorini word je van de haven naar het prachtige dorp Oia in het noorden gebracht. Tijdens de transfer deelt een ervaren gids in de bus veel interessante feiten over Santorini, zijn geschiedenis, kenmerken en geheimen. In Oia heb je ongeveer 2 uur vrije tijd om pittoreske plekjes en uitkijkpunten te bezoeken en te genieten van adembenemende uitzichten. De stad Oia is wereldwijd beroemd om zijn iconische panoramische uitzichten, Cycladische architectuur met witte huizen en kerken met blauwe koepels. Na Oia gaat de tour verder naar de hoofdstad van Santorini - de stad Fira. Fira is net zo mooi als Oia, met een adembenemend uitzicht op de zee en de Caldera vanuit de straten. Je kunt de grote orthodoxe kathedraal op het centrale plein in het centrum van Fira bezoeken en door de stad wandelen. Fira zit vol interessante en pittoreske plekjes en hoekjes. Je hebt er bijna 1,5 tot 2 uur om op eigen gelegenheid te verkennen. De tour eindigt met een transfer naar de haven van Santorini, waar je de terugreis naar Kreta neemt. De dagtrip eindigt in de haven van Heraklion of bij je hotel als je kiest voor de optie met hoteltransfer.

Heraklion: Dia Eiland Zeilcruise met Snorkelen

Heraklion: Dia Eiland Zeilcruise met Snorkelen

Zeil met ons mee naar het natuurlijke eiland Dia met onze comfortabele zeiljachten en onze zeer ervaren bemanning. We starten onze tocht vanuit de oude Venetiaanse haven van Heraklion waar je het oude Venetiaanse fort kunt bewonderen. Als de omstandigheden het toelaten zeilen we met de wind mee en genieten we van de magie van het windzeilen. Het duurt ongeveer 1 uur en 10-20 minuten om Dia Island te bereiken, altijd afhankelijk van de weersomstandigheden. Onderweg naar het eiland zal onze bemanning (kapitein en host(ess)) je vertellen over de geschiedenis van het eiland en al je vragen over Kreta beantwoorden. Eenmaal aangekomen heb je de mogelijkheid om in het kristalheldere water te zwemmen, de onderwaterwereld te observeren met door ons verstrekte uitrusting, de paddle board te gebruiken, iets te drinken en te ontspannen. Voor de FULL DAY cruise bereiden we een lekkere traditionele maaltijd met Griekse salade, tzatziki en pasta met zeevruchten (we kunnen het menu aanpassen in geval van allergie of een specifiek dieet). Na de lunch zetten we koers naar een andere baai van het eiland en kun je genieten van een ander landschap en tijd om te zwemmen en te genieten van wat fruit en een traditioneel digestief dat we RAKI noemen. Als het weer het niet toelaat om naar een andere baai te gaan, zullen we meer tijd doorbrengen in onze eerste stop. De HALF DAG optie serveert 's ochtends broodjes kalkoen, tomaten, kaas en groene salade, zonsondergang - pasta met tomatensaus in plaats van een volledige maaltijd en blijft in onze belangrijkste baai om meer tijd te besteden aan zwemmen en snorkelen. Het is tijd om onze dag af te sluiten en afscheid te nemen van Dia Island en jullie te bedanken voor de mooie herinneringen die we samen hebben gedeeld. We beginnen onze terugreis naar Heraklion op de door de bemanning aangegeven tijd en we openen de zeilen als het weer het toelaat. Eenmaal terug in de haven begeleiden we je terug naar de ontmoetingsplek of transfer. We hopen je binnenkort aan boord te mogen verwelkomen :-)

Heraklion: Zeilboot cruise naar Dia eiland met drankjes & lunch

Heraklion: Zeilboot cruise naar Dia eiland met drankjes & lunch

Schop je schoenen uit en kom aan boord van een elegant jacht tijdens een zeiltocht met ons. Maak een privé cruise of een groepsreis naar Dia Island vanuit Heraklion en verken dit ruige eiland met voldoende tijd om te zwemmen, snorkelen of te ontspannen op de ongerepte kusten. Geniet van een glas wijn of een verfrissing. Profiteer van de optionele ophaalservice vanaf je hotel of appartement en ontspan vervolgens tijdens een 1 uur durende zeilcruise naar Dia Island op een luxe zeiljacht met je familie of vrienden. Nadat je het anker hebt uitgegooid in de romantische Golf van Saint George, breng je de dag door met het ontdekken van een idyllische locatie met een grote geschiedenis, zoals de onderzeese oude Minoïsche haven, die een van de favoriete bestemmingen was van ontdekkingsreiziger Jacques-Yves Cousteau. Geniet van vissen, zwemmen in het kristalheldere water, zwem aan land en wandel tussen de wilde natuur van het eiland, of ontspan gewoon in de rustige baai met uitzicht op Heraklion. Snorkel- en visuitrusting wordt voor je comfort en gemak geleverd door de attente bemanning, samen met onbeperkte versnaperingen en seizoensfruit.

Populaire activiteiten

Alle activiteiten

528 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Iraklion

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Iraklion?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Iraklion op GetYourGuide

De topbezienswaardigheden in Iraklion

Activiteiten in Iraklion

Rondleidingen in Griekenland

Wat te doen in Griekenland

Andere activiteiten in Iraklion

Wil je alle activiteiten in Iraklion bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.