iSimangaliso Wetland Park

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

iSimangaliso Wetland Park: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

St. Lucia: nijlpaard- en krokodillenrondvaart - 15 plekken

1. St. Lucia: nijlpaard- en krokodillenrondvaart - 15 plekken

Zie nijlpaarden, nijlkrokodillen en honderden vogelsoorten aan boord van een rondvaart die vertrekt vanuit St. Lucia. Deze 2 uur durende safari brengt je dicht bij de bewoners van de riviermonding. Ontdek St Lucia iSimangaliso Wetland Park, een van de grootste estuariene systemen in Afrika. Reis aan boord van een exclusief vaartuig voor 15 personen met ervaren en goed geïnformeerde schippers en rangers aan boord. Zij zullen graag al je vragen beantwoorden en je voorzien van ongelofelijke feiten en informatie over het gebied.

...
St Lucia: iSimangaliso Wetland Park: Full-Day / Half-Day Tour

2. St Lucia: iSimangaliso Wetland Park: Full-Day / Half-Day Tour

Geniet van een safari met open gamedrive op de eerste UNESCO-werelderfgoedsite van Zuid-Afrika. Begin met ophalen van St Lucia of Durban en ga na een korte introductie het iSimangaliso Wetland Park binnen. Geniet tijdens je safari van de spectaculaire natuurlijke schoonheid van het park terwijl je talloze luswegen, ontsluitingen en uitkijkpunten verkent. Ontdek met deskundige en ervaren gidsen een overvloed aan diersoorten in het park. Zoek naar Afrika's Big 5-gamedieren: leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en Kaapse buffel. Zie andere dieren zoals waterbok, impala, gnoe, zebra, wrattenzwijn, rietbok, kameleon, giraf en hyena. Geniet van een stop bij Cape Vidal, een beschermde baai en strand. Neem de tijd om te snorkelen of zwemmen in de wateren rond deze vakantiebestemming, en geniet van een lunch ter plaatse. Zie de hoogste vegetatieve duinen op het Afrikaanse continent en geniet de hele dag door van prachtige fotomomenten.

...
Van St. Lucia: iSimangaliso zonsondergangsafari

3. Van St. Lucia: iSimangaliso zonsondergangsafari

Je wordt opgehaald bij je hotel in St. Lucia en reist naar het iSimangaliso Wetlands Park, een enorm beschermd gebied langs de kust van de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZulu-Natal. Het middelpunt van het park is het uitgestrekte meer van St. Lucia, de thuisbasis van een groot aantal nijlpaarden, krokodillen, pelikanen en flamingo's. Olifanten, giraffen en luipaarden bewonen de graslanden en bossen van de nabijgelegen gebieden Western Shores en Charters Creek. In het noorden staat Sodwana Bay bekend om zijn kleurrijke koraalriffen. Bij aankomst maak je je klaar voor een spannende rit van drie uur door de vele ecosystemen van het park. Let op de grote verscheidenheid aan soorten die iSimangaliso thuis noemen. Als de zon ondergaat, neemt je gids je mee naar de perfecte plek om de Afrikaanse zonsondergang te waarderen. Als de duisternis valt, ga dan de uitdaging aan om kameleons en andere nachtdieren te spotten, die allemaal actiever zijn na het vallen van de avond. Laat je afzetten bij je accommodatie in St. Lucia.

...
Van St. Lucia: snorkelsafari van een hele dag in Cape Vidal

4. Van St. Lucia: snorkelsafari van een hele dag in Cape Vidal

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, neemt je gids je mee op een safaririt in iSimangaliso Wetland Park. Je krijgt de kans om veel dieren in hun natuurlijke habitat te zien, waaronder olifanten, nijlpaarden, neushoorns, hyena's, buffels, zebra's, gnoes, antilopen, kameleons en als je geluk hebt, misschien een luipaard. Ga dan naar het strand voor 2 uur snorkelen en ontdek meer dan 50 verschillende soorten vissen. Als je niet zo'n fan bent van snorkelen, kun je in je eentje van het strand genieten of samen met een andere gids een wandeling maken om vogels te spotten in de bosduinen van Kaap Vidal. Je tour wordt op een relaxte, maar professionele manier uitgevoerd en is inclusief ontbijt en een heerlijke Afrikaanse braai (barbecue) lunch.

...
Saint Lucia: snorkelavontuur Cape Vidal

5. Saint Lucia: snorkelavontuur Cape Vidal

Ontmoet je vriendelijke instructeurs in Cape Vidal, op slechts een uur rijden door het  iSimangaliso  Wetland Park vanuit Saint Lucia. Het park is een beschermd gebied langs de kust van het Zuid-Afrikaanse  KwaZoeloe-Natal  en herbergt een overvloed aan nijlpaarden, krokodillen, pinguïns, flamingo's, olifanten, giraffen en luipaarden, verspreid over de verschillende landschappen. Het avontuur begint met veiligheidsinstructies op het strand en tijd om je uit te rusten met de complete snorkeluitrusting. Ga vervolgens het water in voor een verkenning van 1 tot 1,5 uur door de onderwaterwereld van Cape Vidal. Volg je instructeur terwijl je op zoek gaat naar zeeleven, met de mogelijkheid om pijlstaartroggen, octopus, vlindervissen, steuren en nog veel meer te zien. Aan het einde van de reis heb je ongeveer 50 verschillende vissoorten gezien. Terug op het droge, warm je op met een kopje thee, koffie of warme chocolademelk terwijl je door het fascinerende vissen boek  bladert om aan te geven wat je hebt gezien.

...
Van Durban: St. Lucia Wetlands Private Boat Ride

6. Van Durban: St. Lucia Wetlands Private Boat Ride

De tour vertrekt vanuit Durban noordwaarts langs de kust naar het noorden van KwaZulu-Natal. De eerste stop is de stad St. Lucia en de monding in het iSimangaliso Wetlands Park. Daar stapt u aan boord van een rivierboot voor een rondleiding van 2 uur door de riviermonding. De lokale gids informeert u over de geschiedenis van de reservaten en zijn ongelooflijke flora en fauna. Het iSimangaliso Wetlands Park, voorheen bekend als het Greater St. Lucia Wetland Park, werd uitgeroepen tot het eerste natuurlijke werelderfgoed van Zuid-Afrika en wordt beschouwd als het op twee na grootste park van Zuid-Afrika met 280 km bijna ongerepte kustlijn en 328.000 hectare prachtig landschap. Het beschermde gebied is de thuisbasis van een van de grootste populatie nijlpaarden in SA, naar schatting 1000 krokodillen en een rijkdom aan planten-, vogel- en dierenleven. Het park werd uitgeroepen tot werelderfgoed vanwege de rijke biodiversiteit, unieke ecosystemen en natuurlijke schoonheid die voorkomen in een relatief klein gebied. Dieren die in het park voorkomen zijn leeuwen, Afrikaanse olifanten, luipaarden, zwarte en zuidelijke witte neushoorns, buffels en in de oceaan, walvissen, dolfijnen en zeeschildpadden, waaronder de lederschildpad en de onechte karetschildpad.

...
Vanuit Durban: privétour Hluhluwe Imfolozi Game Reserve

7. Vanuit Durban: privétour Hluhluwe Imfolozi Game Reserve

Begin je 14-uur durende excursie met een 3 uur durende rit naar Hluhluwe Imfolozi Game Reserve, gelegen in het hart van Zululand. Wees tijdens je bezoek op zoek naar Afrika's Grote 5 - leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn - die door de bloeiende savanne wandelt. Hluhluwe Imfolozi is opgericht in 1985 en is het oudste wildpark in Zuid-Afrika. Naast de rit in de game reserve zijn er verschillende optionele extra's beschikbaar (op eigen kosten). Bezoek Emtoneni Wild Cat Sanctuary. Maak een boottocht van 2 uur in het iSimangaliso Wetland Park. Rijd naar het Dumazulu Cultural Park, waar u kunt ontspannen en Zulu-dansen kunt kijken, Zulu-bier kunt proeven en meer te weten kunt komen over de Zulu-cultuur.

...
Durban: Hluhluwe Imfolozi Safari & iSimangaliso Tour

8. Durban: Hluhluwe Imfolozi Safari & iSimangaliso Tour

Voorheen bekend als het Greater St. Lucia Wetland Park, werd iSimangaliso Wetlands Park uitgeroepen tot het eerste natuurlijke werelderfgoed van Zuid-Afrika (UNESCO) en wordt het beschouwd als het op twee na grootste park van Zuid-Afrika met 280 kilometer aan bijna ongerepte kustlijn en 328.000 hectare aan prachtige landschappen . Het beschermde gebied herbergt een van de grootste populaties nijlpaarden in SA, naar schatting 1.000 krokodillen en een schat aan planten-, vogel- en dierenleven. Dieren in het park zijn leeuwen, Afrikaanse olifanten, luipaarden, zwarte en zuidelijke witte neushoorns en buffels. In de oceaan zijn er walvissen, dolfijnen en zeeschildpadden, waaronder de lederschildpad en de karetschildpad. Na de boottocht reist u naar het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve. Je ervaren gids zal je door het park leiden in een gesloten voertuig op zoek naar de diverse dieren in het wild en de Big 5 van Afrika, waaronder de leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn. Het reservaat ligt in het hart van Zululand, waar deze geweldige dieren door de bloeiende savanne zwerven. Opgericht in 1895, is dit het oudste park in Zuid-Afrika en is 98.000 hectare groot. Het park kent een enorme diversiteit aan fauna en flora en wordt gekenmerkt door heuvelachtige topografie. De lijst met dieren in het park is lang en gevarieerd. Hluhluwe, het noordelijke deel van het park, staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan vogels en dieren. Imfolozi Game Reserve ligt in het zuidelijke deel van het park. Tegenwoordig is het Hluhluwe Imfolozi Park wereldberoemd vanwege zijn inspanningen voor het beschermen van witte neushoorns en het Centenary Capture Center, dat verbeterde normen stelt voor het vangen van wild en duurzaam gebruik in Afrika. Je gids stopt bij restaurant Hilltop Camp en geeft je tijd om bij te tanken en te ontspannen. Het restaurant bevindt zich op de top van de heuvel en geeft bezoekers de kans om te genieten van het landschap van de camping en de omliggende gebieden. Daarna ga je verder met je safari voordat je het park verlaat naar Durban.

...
iSimangaliso: begeleide wandelsafari

9. iSimangaliso: begeleide wandelsafari

Nadat je je gids hebt ontmoet in het St. Lucia Crocodile Centre, begin je aan je 2,5 uur durende tour door het beroemde iSimangaliso Wetland Park. iSimangaliso Wetland Park is een uitgestrekte verzameling van verbluffend bewaarde natuurlijke ecosystemen die meer dan 1200 vierkante mijl beslaan; het park is gecentreerd rond het uitgestrekte Lake St. Lucia, waar je de kans hebt om nijlpaarden, krokodillen, pelikanen en flamingo's te zien. Nadat je hebt geleerd over het fokken, voeren, anatomie, algemene ecologie en distributie van krokodillen, ga je met je deskundige ecolooggids over paden door het wildpark. Neem informatie in over de beroemde bewoners van het park, zoals blauwe gnoes, zebra's, impala's en waterbokken. Ga verder de wildernis in en word één met de natuur terwijl je door pittoreske paden loopt. Veelvoorkomende waarnemingen van dieren zijn de rode en grijze duiker, waterbokken, impala's, gnoes, zebra's, wrattenzwijnen, rietbokken, kameleons en bij zeer speciale gelegenheden luipaarden en hyena's. Daarna ga je terug naar het startpunt, verrijkt door de schoonheid van de diverse ecosystemen van Zuid-Afrika.

...
St Lucia Boat Safari en Emdoneni Wild Cat Day Tour

10. St Lucia Boat Safari en Emdoneni Wild Cat Day Tour

De tour vertrekt vanuit Durban en gaat noordelijk van Zuid-Afrika naar het Isimangaliso Wetlands Park - Greater St Lucia. Het 332.000 hectare grote Isimangaliso Wetland Park werd in december 1999 uitgeroepen tot het eerste Werelderfgoed van Zuid-Afrika, terwijl de naam nog steeds het Greater St Lucia Wetland Park is. . Het kreeg deze prestigieuze status als erkenning voor de schoonheid van het landschap, de unieke ecologische processen en de uitzonderlijke diversiteit aan soorten die het park beschermt. Je gaat op een 2 uur durende boot-estuariumtour waarbij je de kans krijgt om dicht bij nijlpaarden, krokodillen en de beroemde visarend te zijn. Na de reis maakt u een ontspannen wandeling langs de riviermonding en ziet u de schoonheid van het kustgebied. Vanaf daar ga je naar het Emdoneni Wild Cat Sanctuary waar je de kans hebt om meer te leren over de wilde kattensoorten in Zuid-Afrika. Je zult verrast worden door de schoonheid van de caracal, betoverd door de zeer speelse cerval en gebiologeerd door de snelheid en behendigheid van de cheeta. Het doel van het Emdoneni Wild Cat Sanctuary is om te zorgen voor wilde katten die in het wild zijn verweesd of gewond zijn geraakt en die verzorging en revalidatie nodig hebben. Ze zijn ook van plan om indien mogelijk succesvol te fokken en de nakomelingen terug te brengen in hun natuurlijke habitat.

...

Sitemap iSimangaliso Wetland Park

Wil je alle activiteiten in iSimangaliso Wetland Park ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over iSimangaliso Wetland Park

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 101 beoordelingen

Tour was leuk, twee nijlpaardenfamilies gezien en een aantal prachtige vogels. Helaas geen krokodillen, gids vertelde veel, alleen de tour duurde maar 1,5 uur ipv 2 uur, dat vond ik erg jammer