Datums kiezen

Ontdek het beste van
iSimangaliso Wetland Park

iSimangaliso Wetland Park: tours en activiteiten die je niet wilt missen

St. Lucia: nijlpaard- en krokodillenrondvaart - 15 plekken

1. St. Lucia: nijlpaard- en krokodillenrondvaart - 15 plekken

Zie nijlpaarden, nijlkrokodillen en honderden vogelsoorten aan boord van een rondvaart die vertrekt vanuit St. Lucia. Deze 2 uur durende safari brengt je dicht bij de bewoners van de riviermonding. Ontdek St Lucia iSimangaliso Wetland Park, een van de grootste estuariene systemen in Afrika. Reis aan boord van een exclusief vaartuig voor 15 personen met ervaren en goed geïnformeerde schippers en rangers aan boord. Zij zullen graag al je vragen beantwoorden en je voorzien van ongelofelijke feiten en informatie over het gebied.

St. Lucia: iSimangaliso Wetland Park: dag-/halve dagtour

2. St. Lucia: iSimangaliso Wetland Park: dag-/halve dagtour

Geniet van een open gamedrive-safari in Zuid-Afrika's eerste UNESCO-werelderfgoedlocatie. Begin met ophalen van St Lucia of Durban en ga na een korte introductie het iSimangaliso Wetland Park binnen. Geniet tijdens een safari van de spectaculaire natuurlijke schoonheid van het park terwijl je talloze luswegen, ontsluitingen en uitkijkpunten verkent. Ontdek met deskundige en ervaren gidsen een overvloed aan diersoorten in het park. Zoek naar Afrika's Big 5 wilddieren: leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en Kaapse buffel. Spot andere dieren zoals waterbokken, impala's, gnoes, zebra's, wrattenzwijnen, rietbokken, kameleons, giraffen en hyena's. Geniet van een stop bij Cape Vidal, een beschermde baai en strand. Neem de tijd om te snorkelen of zwemmen in de wateren rondom deze resortbestemming en geniet van een lunch ter plaatse. Bekijk de hoogste vegetatieve duinen op het Afrikaanse continent en geniet de hele dag van tal van mooie fotomomenten.

Van St Lucia: iSimangaliso Wetland Park Night Drive Safari

3. Van St Lucia: iSimangaliso Wetland Park Night Drive Safari

Begin met het ophalen van je accommodatie om 19:00 of 20:00 uur en begin aan een nachtsafari in het iSimangaliso Wetland Park. Breng 3 uur door in het park en probeer een verscheidenheid aan nachtdieren te spotten die 's nachts actiever zijn. Zie nachtdieren zoals bosbaby's en aardvarkens. Ga op zoek naar de ongrijpbare luipaard, die het liefst 's nachts jaagt. Als je geluk hebt, zie je een kudde olifanten samenkomen in de prachtige gloed van het maanlicht of hoor je het bonzen van buffelhoeven terwijl ze in het donker over de vlakten galopperen. Veel van de soorten in het park zijn 's nachts brutaler, dus de kans om zeldzame soorten te spotten is groter tijdens een nachtsafari. Zoek met een deskundige gids naar de dieren. Alle voertuigen zijn uitgerust met schijnwerpers waarmee u het beste zicht krijgt op elke soort die u tegenkomt. Staar naar de prachtige nachtelijke hemel en let op de sterrenbeelden tijdens de safari.

Vanuit St. Lucia: iSimangaliso Sunset Safari

4. Vanuit St. Lucia: iSimangaliso Sunset Safari

Verken de oostelijke oevers van het iSimangaliso Wetland Park tijdens een Jeep-tour bij zonsondergang. Geniet vanuit uw comfortabele jeepstoel van een uniek perspectief op de talrijke ecosystemen binnen de oostkust en houd de lokale fauna in de gaten, waaronder olifanten, luipaarden, hyena's en meer. Sluit je dag af met een twist op een safari bij zonsondergang. Ga door het iSimangaliso Wetland Park terwijl u achterover leunt en bereid u voor op mogelijke waarnemingen van luipaarden, buffels, hyena's, olifanten, neushoorns, nijlpaarden, zebra's, wrattenzwijnen en talloze soorten antilopen. Bewonder het park terwijl de zon ondergaat en de nachtdieren actief worden. Ontdek Zuid-Afrika's allereerste werelderfgoedlocatie, het iSimangaliso Wetland Park. Op deze zonsondergangrit betreedt u de oostkant, algemeen bekend als de oostkust.

Van St. Lucia: iSimangaliso zonsondergangsafari

5. Van St. Lucia: iSimangaliso zonsondergangsafari

Laat je ophalen bij je hotel in St. Lucia en reis naar het iSimangaliso Wetlands Park, een enorm beschermd gebied langs de kust van de provincie KwaZulu-Natal in Zuid-Afrika. Het middelpunt van het park is het uitgestrekte meer van St. Lucia, de thuisbasis van een groot aantal nijlpaarden, krokodillen, pelikanen en flamingo's. Olifanten, giraffen en luipaarden bewonen de graslanden en bossen van de nabijgelegen gebieden Western Shores en Charters Creek. In het noorden staat Sodwana Bay bekend om zijn kleurrijke koraalriffen. Bij aankomst maak je je klaar voor een spannende rit van drie uur door de vele ecosystemen van het park. Let op de grote verscheidenheid aan soorten die iSimangaliso naar huis roepen. Terwijl de zon ondergaat, neemt je gids je mee naar de perfecte plek om de Afrikaanse zonsondergang te bewonderen. Als de duisternis valt, ga dan de uitdaging aan om kameleons en andere nachtdieren te spotten, die allemaal actiever zijn na het vallen van de avond. Laat je terugbrengen naar je accommodatie in St Lucia.

Durban: Hluhluwe Imfolozi Safari & iSimangaliso Tour

6. Durban: Hluhluwe Imfolozi Safari & iSimangaliso Tour

iSimangaliso Wetlands Park, voorheen bekend als het Greater St. Lucia Wetland Park, werd uitgeroepen tot Zuid-Afrika's eerste natuurlijke werelderfgoedlocatie (UNESCO) en wordt beschouwd als het op twee na grootste park van Zuid-Afrika met 280 kilometer bijna ongerepte kustlijn en 328.000 hectare prachtig landschap . Het beschermde gebied herbergt een van de grootste populaties nijlpaarden in SA, naar schatting 1.000 krokodillen en een rijkdom aan planten, vogels en dieren. Dieren in het park zijn leeuwen, Afrikaanse olifanten, luipaarden, zwarte en zuidelijke witte neushoorns en buffels. In de oceaan leven walvissen, dolfijnen en zeeschildpadden, waaronder de lederschildpad en de onechte karetschildpad. Na de boottocht reist u naar het wildreservaat Hluhluwe-Imfolozi. Je ervaren gids zal je rondleiden door het park in een gesloten voertuig op zoek naar de diverse dieren in het wild en de Big 5 van Afrika, waaronder de leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn. Het reservaat ligt in het hart van Zululand, waar deze verbazingwekkende dieren door de bloeiende savanne zwerven. Opgericht in 1895, dit is het oudste park in Zuid-Afrika en is 98.000 hectare groot. Het park bevat een enorme diversiteit aan fauna en flora en wordt gekenmerkt door heuvelachtige topografie. De lijst met dieren in het park is lang en gevarieerd. Hluhluwe, het noordelijke deel van het park, staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan vogels en dieren. Imfolozi Game Reserve is gelegen in het zuidelijke deel van het park. Tegenwoordig is het Hluhluwe Imfolozi Park wereldberoemd om zijn inspanningen voor het behoud van de witte neushoorn en zijn Centenary Capture Centre, dat verbeterde normen stelt voor het vangen van wild en duurzaam gebruik in Afrika. Je gids stopt bij restaurant Hilltop Camp, zodat je tijd hebt om bij te tanken en te ontspannen. Het restaurant bevindt zich op de top van de heuvel en biedt bezoekers de kans om te genieten van het landschap van het kamp en de omliggende gebieden. Daarna gaat u verder met uw safari voordat u het park verlaat richting Durban.

Vanuit Richards Bay: Boottocht met gids door het estuarium van St Lucia

7. Vanuit Richards Bay: Boottocht met gids door het estuarium van St Lucia

Deze dagtour is gericht op de Unesco-site, het Isimangaliso Greater St Lucia-estuarium, het op twee na grootste beschermde gebied van Zuid-Afrika met een kustlijn van 280 km. De belangrijkste stop is de Boat Safari op de St Lucia-monding, die wordt begeleid door de lokale deskundige gids.

Vanuit St Lucia: snorkelsafari van een hele dag bij Cape Vidal

8. Vanuit St Lucia: snorkelsafari van een hele dag bij Cape Vidal

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, neemt je gids je mee op een safaritocht in iSimangaliso Wetland Park. Je krijgt de kans om veel dieren in hun natuurlijke omgeving te zien, waaronder olifanten, nijlpaarden, neushoorns, hyena's, buffels, zebra's, gnoes, antilopen, kameleons en als je geluk hebt misschien een luipaard. Ga dan naar het strand voor 2 uur snorkelen en ontdek meer dan 50 verschillende vissoorten. Als u niet zo'n fan bent van snorkelen, kunt u in uw eentje van het strand genieten of met een andere gids een vogelwandeling maken in de bosduinen van Cape Vidal. Je tour wordt op een relaxte maar professionele manier uitgevoerd en is inclusief ontbijt en een heerlijke Afrikaanse braai(barbecue)lunch.

Vanuit Durban: Boottocht St. Lucia Wetlands

9. Vanuit Durban: Boottocht St. Lucia Wetlands

De tour vertrekt vanuit Durban in noordelijke richting langs de kust naar het noorden van KwaZulu-Natal. De eerste stop is de stad St. Lucia en de monding in het iSimangaliso Wetlands Park. Daar gaat u aan boord van een rivierboot voor een rondleiding van 2 uur door de riviermonding. De lokale gids zal u informeren over de geschiedenis van het reservaat en de ongelooflijke dieren in het wild. iSimangaliso Wetlands Park, voorheen bekend als het Greater St. Lucia Wetland Park, werd uitgeroepen tot Zuid-Afrika's eerste natuurlijke werelderfgoedlocatie en wordt beschouwd als het op twee na grootste park van Zuid-Afrika met 280 km bijna ongerepte kustlijn en 328.000 hectare prachtig landschap. Het beschermde gebied herbergt een van de grootste populaties nijlpaarden in SA, naar schatting 1000 krokodillen en een rijkdom aan planten, vogels en dieren. Het park is uitgeroepen tot werelderfgoed vanwege de rijke biodiversiteit, unieke ecosystemen en natuurlijke schoonheid die voorkomen in een relatief klein gebied. Dieren die in het park voorkomen, zijn onder meer leeuwen, Afrikaanse olifanten, luipaarden, zwarte en zuidelijke witte neushoorns, buffels en in de oceaan, walvissen, dolfijnen en zeeschildpadden, waaronder de lederschildpad en de onechte karetschildpad.

Vanuit Durban: Dagtocht Hluhluwe Imfolozi Wildreservaat

10. Vanuit Durban: Dagtocht Hluhluwe Imfolozi Wildreservaat

Begin uw privé-excursie met een rit van 3 uur naar het wildreservaat Hluhluwe Imfolozi, gelegen in het hart van Zululand. Kijk tijdens uw bezoek uit naar Afrika's Big 5 - leeuw, olifant, luipaard, buffel en neushoorn - die door de bloeiende savanne zwerven. Hluhluwe Imfolozi, opgericht in 1985, is het oudste wildpark in Zuid-Afrika. Naast de rit in het wildreservaat zijn er verschillende optionele extra's beschikbaar (voor eigen rekening). Bezoek Emtoneni Wild Cat Sanctuary. Maak een boottocht van 2 uur in het iSimangaliso Wetland Park. Rijd naar Dumazulu Cultural Park, waar je kunt ontspannen en Zoeloe-dansen kunt zien, Zoeloe-bier kunt proeven en meer te weten kunt komen over de Zoeloe-cultuur.

Alle activiteiten

24 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in iSimangaliso Wetland Park

Wil je alle activiteiten in iSimangaliso Wetland Park bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over iSimangaliso Wetland Park

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 192 beoordelingen

Echt een top boottocht, de duur is lang genoeg om het leuk te houden. Zoals in andere reviews staat is de kans op het zien van krokodillen klein, niet erg maar wees erop voorbereid.

Aangename tour van 2 uur met 100 procent nijlpaardwaarneming. Je leert veel nieuwe dingen over de nijlpaarden. Prijs prestatie top. Ook mogelijk voor kleine en oudere mensen.

Geweldige activiteit, we zagen het nijlpaard en een krokodil, de gids was echt geweldig en liet ons veel dingen leren. Ik raad deze activiteit ten zeerste aan

Leuke boot trip over de rivier. Meer dan genoeg Nijlpaarden en krokodillen gespot. Met maximaal 15 personen op de boot, ideaal!

Geweldige ervaring en wat hebben we veel geleerd deze ochtend. Super fijne gids waar je al je vragen op kon afvuren.