Kies data
Dingen om te doen

Israël

Israël: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit de haven van Ashdod: begeleide dagtocht naar Masada en de Dode Zee

1. Vanuit de haven van Ashdod: begeleide dagtocht naar Masada en de Dode Zee

Op het moment dat u van uw cruiseschip in de haven van Ashdod stapt, bent u in de bekwame handen van een professionele gids. De dag begint met een rit naar het zuiden door steeds veranderende landschappen totdat je het Judese gebergte bereikt. Geniet vervolgens van de spanning van de kronkelende weg die je onder de zeespiegel naar het laagste punt op aarde brengt. We pauzeren even om van het uitzicht te genieten en maken een foto van het bord dat aangeeft dat we nu onder zeeniveau gaan. Onze eerste stop is bij Masada, een enorme rotsformatie van 434 meter hoog. Berijd de kabelbaan naar de vlakke top van Masada, waar je een fantastisch uitzicht hebt op de woestijn en de Dode Zee beneden. Je gids geeft je een rondleiding langs de overgebleven gebouwen van het paleisfort van koning Herodes. Kom meer te weten over de geschiedenis van Masada en hoe het diende als een onaantastbaar toevluchtsoord voor Herodes en later voor Joodse rebellen. Leer hoe koning Herodes dit paleiscomplex bouwde in 37BC-31BC en bekijk mozaïeken en archeologische overblijfselen van een Romeins badhuis, opslagruimten, wachthuisjes, paleizen en meer. Aan het einde van de Masada-tour kun je tijd doorbrengen in het Masada-museum aan de voet van de berg. Het museum heeft meer dan 500 voorwerpen die in Masada zijn ontdekt, en er is een informatieve film over de geschiedenis van Masada. We gaan verder van Masada naar Ein Bokek, een hotel- en resortgebied aan de kust van de Dode Zee. Hier kunt u genieten van het strand van Ein Bokek. De tour stopt voor een lunchpauze in een restaurant aan de voet van Masada of op het strand. Breng de resterende tijd door met ontspannen op het strand en genieten van de unieke omgeving van de Dode Zee. Probeer je huid te verstikken in de mineraalrijke zwarte modder van de Dode Zee, of dobber in het hyperzoute water. Het water is zo dik van het zout dat je niet kunt zinken! Het water van de Dode Zee, modder en zelfs de zon van de Dode Zee staan bekend als therapeutisch voor lichaam en geest. Na een bevredigende dag vol nieuwe ervaringen rijden we via de stad Arad terug naar uw cruiseschip in de haven van Ashdod.

Vanuit Tel Aviv: dagexcursie Massada & Dode Zee met ophalen

2. Vanuit Tel Aviv: dagexcursie Massada & Dode Zee met ophalen

Deze excursie van een hele dag vanuit Tel Aviv neemt je mee naar de heuvels van Judea, de oevers van de Dode Zee en naar de locatie van een van de meest opmerkelijke verhalen uit de Joodse geschiedenis. Het oude versterkte paleis van Massada, gelegen op een hoog plateau, werd een toevluchtsoord voor Zeloten die stelling namen tegen de Romeinen, tot aan de massale zelfmoord van de Zeloten in 73 na Christus. De ruïnes liggen op 400 meter boven zeeniveau vervaarlijk op een plateau dat zo'n 600 bij 300 meter groot is. Het uitzicht op de Dode Zee en de Judea-woestijn vanaf het plateau is uitzonderlijk. Het is een vermoeiende klim, maar de kabelbaan die er omhoog gaat maakt 't leven een stuk makkelijker. Verken het fort, gebouwd door koning Herodes rond 37 voor Christus. Bezoek de overblijfselen van de paleizen en bekijk de mozaïekvloeren, Romeinse baden en andere vondsten. Massada was ook de thuisbasis van de oudste synagoge van Israël, maar de meest opmerkelijke werken zijn de 12 waterreservoirs, elk met een capaciteit van maximaal bijna 4000 kubieke meter. Na de rondleiding door Massada rijd je naar het mineraalstrand van de Dode Zee. Gelegen in de Jordaanse Rift vallei, tussen Jordanië en de Westelijke Jordaanoever, is het de diepst liggende locatie op aarde. De hoge concentratie zout zorgt voor een unieke ervaring, want het lijkt wel alsof je zweeft in het aquamarijnkleurige zoute zeewater. Neem een modderbad en geniet van de therapeutische krachten van de natuurlijke modder uit de Dode Zee. Je rijdt dan terug naar Tel Aviv en bekijkt de Qumeran grotten, waar de Dode Zee-boekrollen werden gevonden.

Amman: 2-daagse tour Petra, Wadi Rum en Dode Zee

3. Amman: 2-daagse tour Petra, Wadi Rum en Dode Zee

Verken enkele van de spectaculairste locaties van Jordanië tijdens een 2-daagse privétour (voor 1-7 personen) vanuit Amman.  Dag 1: Amman - Petra Je vertrekt vanuit Amman en reist zuidwaarts richting Petra. Petra werd gesticht door de Nabateeërs en wordt  beschouwd als een van de wonderen van de wereld. Het ligt op 225 kilometer  van Amman en werd meer dan 2000 jaar geleden in steen gebeiteld. Het domineerde de  handelsroutes van het oude Arabië. Bij aankomst loop je over het smalle pad van de Siq naar de hoofdingang van de stad. Aan het einde van de Siq zie je de Schatkist (al-Khazneh),  waarvan werd verondersteld dat het ontelbare schatten herbergde. Ga verder naar het klooster en het Offeraltaar. Vervolgens wordt je 's middags naar Wadi Rum gebracht. Breng de nacht door in een bedoeïenenkamp en geniet van een diner en een aantal  nachtelijke activiteiten. Dag 2: Wadi Rum - Rode Zee - Dode  Zee Na het ontbijt rijd je naar Wadi Rum per 4WD-jeep. Bij Wadi Rum ("Vallei van de Maan") werd de legendarische film "Lawrence of Arabia"  gefilmd. Bewonder de unieke vorm van de berg wanneer deze boven het roze-rode woestijnzand uitrijst . Zie torenhoge kliffen van bruine, rode en gouden kleuren. Ga verder in de richting van de Golf van Aqaba aan de Rode Zee en besteed hier ongeveer twee uur. De Rode Zee wordt overgeslagen tijdens het winterseizoen - november tot eind maart. Vervolgens wordt je naar de Dode Zee gebracht, die beroemd is vanwege het bijbelse  verhaal van Sodom en Gomorra. De Dode Zee ligt op 400 meter onder de zeespiegel  en is een van  de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Jordanië. Bewonder de kalme wateren, glinsterend in de brandende zon. De Dode Zee is legendarisch vanwege de hoge zout- en mineraalconcentratie en het zwemmen in het water wordt gezien als een unieke en therapeutische  ervaring. Na wat vrije tijd om te zwemmen keer je terug naar je hotel  in Amman.

Vanuit Tel Aviv: daguitstap Nazareth en Meer van Tiberias

4. Vanuit Tel Aviv: daguitstap Nazareth en Meer van Tiberias

Zie de beroemde plekken van het Heilige Land tijdens deze geweldige historische dagtour! Je reis begint met een rit langs de schilderachtige kust van Israël over de Vlakte van Jizreël naar Nazareth. Bezoek bij aankomst in Nazareth de Sint-Josefkerk en de Basiliek van de Aankondiging. Ga verder naar Tabgha om de Berg van de Zaligsprekingen en de Broodvermenigvuldigingskerk te zien. Bewonder het beroemde Meer van Tiberias en de ruïne van de oeroude synagoge van Kafarnaüm en de stad van Christus. Rijd tot slot naar de dooplocatie in rivier de Jordaan met uitzicht over Tiberias, waar gasten uitgenodigd worden om een optionele doop te ontvangen. Op de weg terug heb je onder andere uitzicht op de Taborberg, de plaats van de transfiguratie.

Vanuit Tel Aviv: dagtour naar Jeruzalem en Bethlehem

5. Vanuit Tel Aviv: dagtour naar Jeruzalem en Bethlehem

Tijdens deze dagexcursie door het Heilige Land kun je van je hotel in Tel Aviv genieten in een comfortabele bus met airconditioning en langs de snelweg nr. 1 naar Jeruzalem reizen. Je wordt de hele dag door vergezeld door een deskundige, professionele gids. Je bewondert een panoramisch overzicht vanaf de berg Scopus, met uitzicht op de nieuwe stad van Jeruzalem en de Tempelberg Esplanade van de oude stad. Tijdens je reis door de Kidronvallei profiteer je van het uitzicht op de tuin van Gethsemane en de muren van de stad. Bij het bereiken van de Armeense wijk kom je via de plaatselijke bazaar het westelijke of Klaagmuur plein binnen. Je ziet de christelijke wijk en de staties van het kruis, ook bekend als de Via Dolorosa. Bezoek de kerk van het Heilig Graf, die wordt beschouwd als de plaats van de kruisiging van Jezus. Je loopt ook langs de 1700 jaar oude Byzantijnse Cardo, de hoofdstraat, en ziet de gerenoveerde Joodse wijk. Transfer naar Bethlehem (Palestijnse gids en voertuig). Bethlehem, wat Stad van het Brood betekent, was de geboorteplaats van Jezus volgens de christelijke traditie. Je rit naar Bethlehem neemt je mee via de Geboortecirkel. Bezoek de Geboortekerk en ook de grot waar Jezus werd geboren. Je ziet het Mangerplein, waar Jezus werd geplaatst na zijn geboorte. Voordat je de rondleiding eindigt, bezoek je St. Catharine - een rooms-katholieke kerk. Je geniet van een overzicht van de Shepherd's Fields op de terugweg naar Tel Aviv.

Tel Aviv: dagtocht oude stad Jeruzalem & Dode Zee met gids

6. Tel Aviv: dagtocht oude stad Jeruzalem & Dode Zee met gids

Tijdens deze dagexcursie vanuit Tel Aviv verken je de heilige stad Jeruzalem, het spirituele heiligdom voor 3 grote wereldreligies - het jodendom, het christendom en de islam. De oude stad heeft een ruim 4 millennia oude geschiedenis, is vol bezienswaardigheden en trekt bezoekers ongeacht hun religieuze of spirituele achtergrond. Tijdens de excursie zie je enkele van de meest heilige plaatsen van de stad, waaronder de Olijfberg, de Via Dolorosa, de Klaagmuur en meer. Je wordt 's ochtends bij je hotel opgehaald voor de rit naar Jeruzalem en de Olijfberg, een van de hoogste punten van de stad, waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de bezienswaardigheden in de stad. Reis langs de Kidronvallei naar Getsemane en de muren van de oude stad. Je betreedt het plein voor de Klaagmuur via de Armeense wijk en wandelt door de bazaar naar de christelijke wijk. Je ziet de kruiswegstaties langs de Via Dolorosa en de Heilig Grafkerk, de plek waar de kruisiging van Christus plaatsvond. Loop langs de 1700 jaar oude Byzantijnse hoofdstraat, de onlangs gerestaureerde Romeinse weg van de Cardo en de herstelde Joodse wijk. Ervaar de magische sfeer van deze heilige stad, voordat je afdaalt door de heuvels van Judea naar de kust van de Dode Zee. De rit naar de Dode Zee is zonder gids, maar als je eenmaal bent aangekomen op de laagste plek op aarde kun je zwemmen, dobberen of genieten van een modderbad en profiteren van de rijke mineralen waarom de Dode Zee bekendstaat. Je wordt teruggebracht naar Tel Aviv voor het einde van je excursie.

Jeruzalem: dagtour naar Masada & Dode Zee met ophaalservice

7. Jeruzalem: dagtour naar Masada & Dode Zee met ophaalservice

Geniet van een bustour van een hele dag vanuit Jeruzalem naar oude ruïnes in de heuvels van Judea en naar de oevers van de Dode Zee. Bezoek de archeologische site van Masada en een fort gebouwd door koning Herodes. Neem een duik bij het mineraalstrand van de Dode Zee en ontdek de grot waar de Dode Zee-rollen werden gevonden. Bezoek de ruïnes in Masada National Park die op een hoog plateau liggen. Bekijk het oude versterkte paleis van Masada, een toevluchtsoord voor ijveraars die het opnamen tegen de Romeinen, wat eindigde in de massale zelfmoord van de ijveraars in 73 n. Chr. Volg je gids en rijd met een kabelbaan tot 400 meter boven de zeespiegel naar het plateau waar de immense Masada-ruïnes precair rusten. Bekijk het buitengewone uitzicht op de Dode Zee en de woestijn van Judea. Verken het fort dat koning Herodes rond 37 v. Chr. in Masada bouwde. Wandel door de overblijfselen van de paleizen en bekijk de mozaïekvloeren en Romeinse baden. Ontdek de oudste synagoge van Israël en bewonder opmerkelijke aspecten zoals de 12 waterreservoirs die elk een capaciteit hadden van 140.000 kubieke voet. Rijd naar het laagste punt op aarde bij de Dode Zee Mineral Beach, gelegen in de Jordaanse riftvallei. Ervaar de hoge dichtheid van het zout in het water terwijl je met gemak op het oppervlak van het aquamarijne water drijft. Neem een modderbad en geniet van de therapeutische kwaliteiten van de natuurlijke modder van de Dode Zee voordat je naar de grot van Qumeran gaat, waar de Dode Zee-rollen werden gevonden. Keer aan het einde van je tour terug naar je accommodatie in Jeruzalem.

Jeruzalem: dagtrip naar Bethlehem en Jericho

8. Jeruzalem: dagtrip naar Bethlehem en Jericho

Nadat je bent opgehaald in Jeruzalem rijd je naar Bethlehem om je gids te ontmoeten, waarna je naar de oude stad van Bethlehem gaat. Breng een begeleid bezoek aan de Geboortekerk. Je vervolgt je tour met een bezoek aan de Kerk van de Grot van de Melk, waarna je naar de stad van de herders, Bayt Sahur, rijdt, waar je de Kapel van de Herders op het Veld bezoekt. Vervolgens ga je naar een olijfhoutfabriek, waar je ziet hoe ambachtslieden houten sculpturen maken.  Daarna reis je door de prachtige woestijn van Judea naar het laagste punt op aarde. Je maakt een fotostop aan het water, met uitzicht op de woestijn en de oudste, continue bewoonde stad ter wereld, Jericho. Je maakt een stop om te lunchen, waarna je naar de Berg van der Verzoeking passeert en Jericho binnenrijdt. Daar zie je enkele beroemde bezienswaardigheden, zoals de Boom van Zacheüs die in de Bijbel wordt genoemd.

Jeruzalem: halve dagexcursie Bethlehem

9. Jeruzalem: halve dagexcursie Bethlehem

Na een ontmoeting in de kerk van David, begin je aan je ervaring van 4 tot 5 uur, afhankelijk van het seizoen. Je verkent enkele van de religieuze hoogtepunten van Bethlehem, waaronder de Geboortekerk, Catharinakathedraal en de Herdersvelden. Je begint met de kans om de 1500-jaar oude Geboortekerk te bezoeken waar Jezus werd geboren. Vanaf daar krijg je een prachtig uitzicht op de oude stad van Bethlehem, compleet met het Mangerplein. Je maakt dan een rit door de stad Bethlehem en Beit Sahour langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Een speciaal bezoek aan de Melkgrot is ook beschikbaar, evenals een uitstap naar het Herderveld waar de engelen voor het eerst de geboorte van Jezus Christus aankondigden.

Jeruzalem/Tel Aviv: zonsopgang Masada, Ein Gedi & Dode Zee

10. Jeruzalem/Tel Aviv: zonsopgang Masada, Ein Gedi & Dode Zee

Na het ophalen vóór zonsopkomst vanaf ontmoetingspunten in Tel Aviv en Jeruzalem, rijd je dwars door de glooiende heuvels van de woestijn van Judea. Om 05:30 uur kom je aan bij Masada, een reeks oude vestingwerken op de bergtop die dateren uit de 1e eeuw v.Chr. Wandel naar de top van Masada en zie de zonsopgang die de omliggende valleien in rijke tinten schildert. Daarna ga je richting het natuurreservaat En Gedi, dat een verbazingwekkende 1.416 hectare beslaat. Het reservaat is een enorme oase in de woestijn, het omvat uitgestrekte beken en rivieren die uit indrukwekkende watervallen stromen. Wandel door het bergachtige terrein en bewonder het weelderige groen in het hart van de woestijn. Om de tour mooi af te sluiten, ga je naar de Dode Zee, waar je 1,5 uur tijd hebt om te ontspannen. Smeer jezelf in met de iconische zwarte modder, beroemd om zijn herstellende eigenschappen, en drijf in het zeer zoute water. Nadat je een tijdje op het laagste punt op aarde hebt doorgebracht, keer je terug naar Tel Aviv en Jeruzalem.

Sitemap Israël

Wil je alle activiteiten in Israël ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Israël

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 10.714 beoordelingen

De dagen in Jordanië vlogen voorbij en onze geweldige gids Ali maakte de tour onvergetelijk. Hij bracht zijn kennis op een prettige manier over en dat was te merken aan zijn 20 jaar ervaring. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik bij hem en de chauffeur in goede handen was. Het kamp ligt op een fantastische locatie en de zonsondergangen en de sterrenhemel waren een droom. De tenten en bedden waren comfortabel en geschikt voor het doel, de sanitaire voorzieningen waren schoon. Ik was erg blij dat het nog laagseizoen was, dus Petra en het kamp waren niet zo druk als verwacht. Wensen: Maak op de eerste dag een stop in de hoofdstad, je rijdt er immers zo dichtbij langs (eventueel een uitkijkpunt, kasteel weglaten). Bij het opnieuw binnenkomen van Israël om een bus te vinden met een briefje van Abraham Tour en een buschauffeur die door Abraham Tours werd geïnformeerd hoeveel mensen hij moest nemen. Dit kleine stukje net na de grens was echt slecht georganiseerd.

De waarheid in termen van stiptheid is zeer goed. De eerste geweldige tour "Jeruzalem", de super dure, zeer formele gids, het enige is dat het niet mogelijk was om het graf van het heilige graf te betreden. De tweede route "Bethlehem" daar werd de voorkeur van de gids voor zijn eerste groep opgemerkt omdat de groepen verdeeld waren en wat in het Spaans had moeten zijn meer in het Engels eindigde, hetzelfde gebeurde op de terugweg, ze gingen niet weg ons op hetzelfde startpunt. Een belangrijk punt om in gedachten te houden is om aandacht te besteden aan lokale bedrijven, zodat prijzen en kosten niet worden misbruikt bij het winkelen voor souvenirs.

Het was een geweldige reis. We vonden het alleen jammer dat we zo weinig op de afzonderlijke plaatsen verbleven. We hadden graag op elke locatie meer tijd genomen om er meer van te genieten.

Een fantastische rit door Tel Aviv. Mooie route met interessante locaties. Goede uitleg bij de punten. Een must aan het begin van een bezoek aan Tel Aviv.

Goed georganiseerd en punctueel. Verrijkende en kwalitatieve informatie uit de gids. Spannende bezoeken. Gedenkwaardige badervaring in de dode zee.