Datums kiezen

Ontdek het beste van
Israël

Onze aanbevelingen voor Israël

Vanuit Tel Aviv: Dagtocht Jeruzalem en Bethlehem met gids

1. Vanuit Tel Aviv: Dagtocht Jeruzalem en Bethlehem met gids

Tijdens deze dagtour door het Heilige Land wordt u opgehaald bij uw hotel in Tel Aviv in een comfortabele bus met airconditioning en reist u langs snelweg nr. 1 naar Jeruzalem. Je wordt de hele dag begeleid door een deskundige, professionele gids. Je zult genieten van een panoramisch overzicht vanaf de berg Scopus, met uitzicht op de nieuwe stad Jeruzalem en de Tempelberg Esplanade van de oude stad. Terwijl je door de Kidron-vallei reist, kun je genieten van het uitzicht op de Tuin van Gethsemane en de muren van de stad. Bij het bereiken van de Armeense wijk komt u via de plaatselijke bazaar op het Westelijke of Klaagmuurplein. Bekijk de christelijke wijk en de kruisweg, ook bekend als de Via Dolorosa. Bezoek de Heilig Grafkerk, die wordt beschouwd als de plaats van de kruisiging van Jezus. Je loopt ook langs de 1700 jaar oude Byzantijnse Cardo, de hoofdstraat, en ziet de gerenoveerde Joodse wijk. Transfer naar Bethlehem (Palestijnse gids en voertuig). Bethlehem, wat "stad van het brood" betekent, was volgens de christelijke traditie de geboorteplaats van Jezus. Je rit naar Bethlehem brengt je via de Geboortecirkel. Bezoek de Geboortekerk en ook de grot waar Jezus werd geboren. Je ziet Manger Square, waar Jezus na zijn geboorte werd geplaatst. Voordat je de tour voltooit, bezoek je St' Catharine - een rooms-katholieke kerk. U zult genieten van een overzicht van de Shepherd's Fields op de terugreis naar Tel Aviv.

Vanuit Tel Aviv: dagexcursie Massada & Dode Zee met ophalen

2. Vanuit Tel Aviv: dagexcursie Massada & Dode Zee met ophalen

Begin aan een dagtour met gids van Tel Aviv naar de heuvels van Judea en de oevers van de Dode Zee met de bus. Bezoek het oude paleis van Masada, maak een ritje met een kabelbaan en bewonder de Qumran-grotten op je terugrit. Het oude versterkte paleis van Masada, gelegen op een hoog plateau, werd een toevluchtsoord voor Zeloten die stelling namen tegen de Romeinen, tot de massale zelfmoord van de fanatici in 73 na Christus. De ruïnes liggen gevaarlijk op een plateau zo'n 400 meter boven de zeespiegel en zijn 2.000 meter lang en 1.000 meter breed. Ze bieden een buitengewoon uitzicht op de Dode Zee en de woestijn van Judea. Het is een vermoeiende klim, maar we zullen met de kabelbaan omhoog gaan om het leven gemakkelijker te maken. Verken het fort dat rond 37 voor Christus door koning Herodes werd gebouwd. Bezoek de overblijfselen van de paleizen en bekijk mozaïekvloeren, Romeinse baden en andere vondsten. Masada was ook de thuisbasis van de oudste synagoge in Israël, maar een van de meest opmerkelijke kenmerken zijn de 12 waterreservoirs, elk met een capaciteit van maximaal 140.000 kubieke voet. Na de rondleiding door Masada rijd je naar het minerale strand van de Dode Zee in de Jordaan Riftvallei, tussen Jordanië en de Westelijke Jordaanoever. Het is de laagste plek op aarde en de hoge zoutdichtheid zorgt voor een unieke ervaring terwijl je drijft op het prachtige aquamarijn oppervlak. Neem een modderbad en profiteer van de therapeutische eigenschappen van de natuurlijke modder uit de Dode Zee. Je rijdt dan terug naar Tel Aviv, met onderweg uitzicht op de Qumran-grot, waar de Dode Zee-rollen werden gevonden.

Jeruzalem: begeleide wandeling door de oude stad

3. Jeruzalem: begeleide wandeling door de oude stad

Beginnend bij de Jaffapoort van de oude stad, stappen we terug in de tijd en lopen we door de verschillende wijken van de oude stad. We nemen de onbeschrijfelijke energie die elke hoek met zich meebrengt in ons op en bezoeken de plaatsen die het meest heilig zijn voor alle drie de religies. Voor joden, het graf van koning David en de westelijke (klaag)muur, de laatste overblijfselen van de joodse tempel die hier duizenden jaren geleden stond. Voor moslims, de plek waar de profeet Mohammed naar de hemel opsteeg, de Rotskoepel en de prachtige Al Aqsa-moskee. En voor christenen, de Via Dolorosa waarlangs Christus met zijn eigen kruis naar zijn kruisiging liep, en de kamer van het laatste avondmaal, evenals het binnengaan in de kerk van het Heilig Graf! Bijbelverhalen worden in context geplaatst terwijl je op de plaats staat waar ze plaatsvonden terwijl je leerde over de 5 pijlers van de islam, de stichting van de Joodse natie en de ontdekking van het Ware Kruis, om er maar een paar te noemen.

Van Tel Aviv: begeleide dagtocht naar Nazareth en het Meer van Galilea

4. Van Tel Aviv: begeleide dagtocht naar Nazareth en het Meer van Galilea

Bekijk de beroemde bezienswaardigheden van Israël tijdens een dagtour vanuit Tel Aviv. Bezoek Nazareth, Kafarnaüm, het Meer van Galilea en meer. Profiteer van het ophalen en inleveren van het hotel in een bus met airconditioning. Neem deel aan een doopdienst op de rivier de Jordaan en bekijk de kerk van St. Joseph's Carpentry. Je reis begint met een reis langs de schilderachtige kustvlakte van Israël via de vlakte van Armageddon naar Nazareth. Bezoek in Nazareth de Kerk van de Aankondiging en de kerk van St. Joseph's timmerwerk. Als je verder reist, zie je de Berg der Zaligsprekingen en de Kerk van de Vermenigvuldiging van Broden en Vissen in Tabgha. Sta versteld van het beroemde Meer van Galilea en de ruïnes van de oude synagoge van Kafarnaüm en de stad van Christus. Bezoek ten slotte, met uitzicht op Tiberias, de doopplaats aan de rivier de Jordaan, waar u een doopdienst kunt houden. Keer terug naar Tel Aviv met uitzicht op de berg Tabor, de plaats van transfiguratie.

Vanuit Jeruzalem: Halve dag rondleiding door Bethlehem

5. Vanuit Jeruzalem: Halve dag rondleiding door Bethlehem

Je verzamelt in het David Citadel Hotel en vanaf daar begin je aan de 3 tot 5 uur durende tocht (de duur is afhankelijk van het seizoen). Je verkent een aantal van de religieuze hoogtepunten van Bethlehem, waaronder de Geboortekerk, Catharinakathedraal en het Herdersveld. Allereerst bezoek je de 1500 jaar oude Geboortekerk waar Jezus is geboren. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op de oude stad van Bethlehem, compleet met het Mangerplein. Dan maak je een rit door de stad Bethlehem en Beit Sahour langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Een speciaal bezoek aan de Melkgrot behoort ook tot de mogelijkheden, evenals een uitstapje naar het Herdersveld waar de engelen de geboorte van Jezus Christus voor het eerst aankondigden.

Jerusalem/Tel Aviv: rondleiding Bethlehem, Jericho en de rivier de Jordaan

6. Jerusalem/Tel Aviv: rondleiding Bethlehem, Jericho en de rivier de Jordaan

Nadat je bent opgehaald uit Tel Aviv of Jeruzalem, afhankelijk van je boekingsoptie, reis je naar Bethlehem waar je je gids ontmoet voordat je naar de oude stad Bethlehem gaat. Geniet van een geleid bezoek aan de Geboortekerk. Vervolg uw tour met een bezoek aan de Milk Grotto Church voordat u naar de stad van de herders, Bayt Sahur, rijdt, waar u de Kapel van het Herdersveld bezoekt voordat u een olijfhoutfabriek bezoekt waar u zie ambachtslieden die houten sculpturen maken. Reis vervolgens door de prachtige woestijn van Judea naar het laagste punt op aarde. Maak kans om te stoppen en foto's te maken op het punt op zeeniveau in de woestijn met uitzicht op de oudste continu bewoonde stad ter wereld, Jericho. Rijd Jericho binnen waar je enkele van de beroemde bezienswaardigheden van de stad zult zien, waaronder de boom van Zacheüs die in de bijbel wordt genoemd. Reisplan in detail - Beste Bethlehem, Jericho en Jordan River Tour Verken Bethlehem gedurende 4-5 uur, beginnend om ongeveer 08.30 uur in Bethlehem Shepherds Field (30 minuten): Bezoek een charmante plek waar het kerstverhaal zich afspeelde. Milk Grotto Church (10 minuten): Ervaar kalmte en vrede in deze spirituele kerk. Geboortekerk (60 minuten): Leer meer over de geschiedenis van Bethlehem op deze belangrijke plaats. Houd er rekening mee dat grotbezoeken mogelijk niet mogelijk zijn, tenzij de VIP-optie is gereserveerd Zuluf Olive Wood Factory & Community Store (25 minuten): bekijk bekwame vakmensen aan het werk en koop handgemaakte artikelen. Geen lunchpauzes: geniet van handige sandwiches met falafel en kipshoarma om mee te nemen Jericho en verder Stop op zeeniveau (5 minuten): neem even de tijd om de betekenis van deze locatie op zeeniveau te waarderen. Saint Gerasimous-klooster (15 minuten): Ontdek de geschiedenis van het Saint Gerasimous-klooster in Jericho. Jordaan (30 minuten): Reflecteer bij de Jordaan, een plek met een diepe bijbelse betekenis. Hisham Palace (30 minuten): Verken Hisham Palace, waar oude architectuur verhalen uit het verleden vertelt. Oude stad van Jericho (30 minuten): Ga terug in de tijd terwijl je de eeuwenoude verhalen over de oude stad van Jericho verkent. De Sycamore Tree (5 minuten): Zie de Sycamore Tree gekoppeld aan het verhaal van Zacheüs uit de Bijbel. Elijah Spring (5 minuten): Geniet van de vredige Elijah Spring, een rustige oase in het woestijnlandschap.

Vanuit Jeruzalem/Tel Aviv: Dagtour Bethlehem en Dode Zee

7. Vanuit Jeruzalem/Tel Aviv: Dagtour Bethlehem en Dode Zee

Ontdek de beroemde oude stad Bethlemen en de Dode Zee tijdens een begeleide dagtrip vanuit Jeruzalem. Zwem in de Dode Zee, bezoek een olijfhoutfabriek en bekijk de beroemde Geboortekerk. Nadat je bent opgehaald in Jeruzalem, rijd je naar Bethlehem om je gids te ontmoeten voordat je naar de oude stad van Bethlehem gaat. Begin met een geleid bezoek aan de Geboortekerk. Bezoek vervolgens, als de beschikbaarheid het toelaat, de Geboortester en de Grot van St. Hiëronymus. Ga vanaf daar naar de Melkgrotkerk, waar wordt aangenomen dat de Heilige Familie een toevluchtsoord heeft gevonden voor het bloedbad van de onschuldigen voordat ze naar Egypte konden vluchten. Rijd vervolgens naar de stad van de herders, Bayt Sahur. Geniet in Bayt Sahurt van een geleid bezoek aan de kapel van The Shepherd's Field, de kerk waar de engelen voor het eerst aan de herders verschenen om de geboorte van Jezus Christus aan te kondigen. Vervolg uw reis met een bezoek aan een olijfhoutfabriek en kijk hoe de ambachtslieden houten sculpturen maken. Ga verder door de woestijn van Judea om het laagste punt op aarde te bereiken. Stap uit en maak foto's op zeeniveau in de woestijn. Ga verder naar de Dode Zee om de rest van de dag te genieten, drijvend in het rijke water of ontspannen op het strand.

Vanuit Tel Aviv: tour met gids Masada, Ein Gedi en Dode Zee

8. Vanuit Tel Aviv: tour met gids Masada, Ein Gedi en Dode Zee

Ga mee op een tour met gids naar het fort van Masada en geniet van het weidse uitzicht op de Judea-woestijn. Reis in een comfortabel busje met airconditioning naar het natuurreservaat van Ein Gedi voordat je in het zoute water van de Dode Zee drijft. Vertrek vanuit Tel Aviv. Je rijdt door de Woestijn van Judea naar de regio van de Dode Zee, het laagste punt op aarde. De rit gaat in zuidelijke richting langs de Dode Zee en bereikt de voet van de Masada, het oude fort dat werd gebouwd in de Romeinse tijd en de beroemde locatie is van een iconisch verhaal over heldendom. Om 09:00 uur ga je de Masada op met de kabelbaan en verken je deze plek. Om 11:00 uur gaat de tocht verder naar Ein Gedi, een prachtig natuurgebied en oase, waar je een korte hike kunt maken of door de verkoelende en prachtige omgeving kunt wandelen. Na Ein Gedi ga je verder naar de Dode Zee waar je toegang hebt tot een privéstrand. Maak gebruik van de gelegenheid om in de beroemde wateren te drijven en jezelf onder te dompelen in de wereldberoemde modder. In de vroege avond keer je weer terug naar je hotel in Tel Aviv.

Van Tel Aviv: dagtrip Caesarea, Haifa en Akko

9. Van Tel Aviv: dagtrip Caesarea, Haifa en Akko

Breng een dag door met het verkennen van de prachtige Middellandse Zeekust van Israël tijdens deze dagtour die vertrekt vanuit Tel Aviv, Herzliya en Netanya. Laat een deskundige gids je meenemen in een klimaatgestuurde bus om oude steden en monumenten langs de kust te bezoeken. Begin met het ontdekken van de havenstad Caesarea. Wees getuige van een oude Romeinse stad vol ruïnes, waaronder een van de grootste amfitheaters gebouwd in de Romeinse tijd. Reis vervolgens naar Haifa om de Baha'i-tuinen te bezoeken. Tour door de Baha'i-tuinen met hun prachtige terrassen, bekend als een van de topattracties van Israël. Maak van de gelegenheid gebruik om de door UNESCO beschermde tuinen te fotograferen voordat u doorgaat naar Rosh Hanikra. Eenmaal daar, verken de kalkstenen grotten van het gebied en de witte krijtrotsen die uitkijken over de Middellandse Zee. Kijk vanaf de kliffen over de grens naar Libanon voordat je verder gaat naar Akko, in het noorden. Sluit uw ervaring af in de oude stad van Acra, een UNESCO-werelderfgoed, bewonder de indrukwekkende stadsmuren, charmante haven en oosterse bazaar. Leer meer over de fascinerende geschiedenis van de oude stad vanuit je gids terwijl je door historische straten dwaalt die bekend zijn bij de Grieken, Byzantijnen en Ottomanen.

Jeruzalem: dagtour naar Masada & Dode Zee met ophaalservice

10. Jeruzalem: dagtour naar Masada & Dode Zee met ophaalservice

Geniet van een bustour van een hele dag vanuit Jeruzalem naar oude ruïnes in de heuvels van Judea en naar de oevers van de Dode Zee. Bezoek de archeologische site van Masada en een fort gebouwd door koning Herodes. Neem een duik bij het mineraalstrand van de Dode Zee en ontdek de grot waar de Dode Zee-rollen werden gevonden. Bezoek de ruïnes in Masada National Park die op een hoog plateau liggen. Bekijk het oude versterkte paleis van Masada, een toevluchtsoord voor ijveraars die het opnamen tegen de Romeinen, wat eindigde in de massale zelfmoord van de ijveraars in 73 n. Chr. Volg je gids en rijd met een kabelbaan tot 400 meter boven de zeespiegel naar het plateau waar de immense Masada-ruïnes precair rusten. Bekijk het buitengewone uitzicht op de Dode Zee en de woestijn van Judea. Verken het fort dat koning Herodes rond 37 v. Chr. in Masada bouwde. Wandel door de overblijfselen van de paleizen en bekijk de mozaïekvloeren en Romeinse baden. Ontdek de oudste synagoge van Israël en bewonder opmerkelijke aspecten zoals de 12 waterreservoirs die elk een capaciteit hadden van 140.000 kubieke voet. Rijd naar het laagste punt op aarde bij de Dode Zee Mineral Beach, gelegen in de Jordaanse riftvallei. Ervaar de hoge dichtheid van het zout in het water terwijl je met gemak op het oppervlak van het aquamarijne water drijft. Neem een modderbad en geniet van de therapeutische kwaliteiten van de natuurlijke modder van de Dode Zee voordat je naar de grot van Qumeran gaat, waar de Dode Zee-rollen werden gevonden. Keer aan het einde van je tour terug naar je accommodatie in Jeruzalem.

Alle activiteiten

424 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in Israël

Andere activiteiten in Israël

Wil je alle activiteiten in Israël bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Israël

Gemiddelde beoordeling

4.3
(13.127 beoordelingen)

Elias was een absoluut fantastische gids. Zijn verklaringen waren informatief en feitelijk. Hij maakte duidelijk wat folklore is, wat bijbels is en wat archeologisch/historisch gegrond is. Hij was ook onderhoudend. Laten we hopen dat de wereld weer tot rust komt en anderen snel weer van zijn tour kunnen profiteren.

De reis verliep uitstekend en de toeristische gids was zo behulpzaam. Ik zou deze tour aanbevelen aan iedereen die niet zoveel tijd in Israël heeft, zodat je meerdere plaatsen op één dag kunt zien

De waarheid is dat het heel goed georganiseerd is! We hebben enorm genoten van de reis naar Belen en de excursie naar de Dode Zee was een onvergetelijke ervaring.

De gids en de buschauffeur waren geweldig en we voelden ons heel goed verzorgd in deze turbulente situatie. Grote lof!

Gids was behoorlijk strijdlustig en voelde de hele dag meerdere keren ongemakkelijk.