Istanboel
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Istanboel

Bekijk alle tours en activiteiten in Istanboel

10 hoogtepunten van Istanbul

Door haar strategische ligging op de Zijderoute tussen Europa en Azië is Istanbul altijd een belangrijke stad geweest. Alle hoogtepunten noemen duurt langer dan het oversteken van de Bosporus, dus hier zijn er 10 om mee te beginnen!

Hagia Sophia

In Haga Sophia, de enorme koepel op deze kerk-moskee-museum was een architectonisch wonder in zijn tijd, maar het bouwen kostte dan ook de nodige moeite - tweemaal stortte de koepel in!

Sultan Ahmed Moskee

Dit prachtige bouwwerk staat ook bekend als de [Blauwe Moskee]Blue Mosque, door de İznik-tegels die de moskee blauw doen stralen.

Dolmabahçepaleis

In de laatste dagen van het Ottomaanse Rijk diende dit grandioze Dolmabahçe paleis als administratief centrum aan de Europese zijde van de Bosporus.

Topkapi

Topkapi Palace, de voormalige residentie van vele sultans heeft niet alleen een waanzinnig uitzicht over de stad; de edelstenen en sieraden binnen doen menig Kroonjuweel verbleken!

Galatatoren

Volgens de legende vloog Ahmet Çelebi al in de 17de eeuw van de Galatatoren de Bosporus over. Waarschijnlijk bevredigt het heerlijke uitzicht de meeste bezoekers voldoende.

Grand Bazaar

De Grand Bazaar is éénvan de oudste en grootste markten op Aarde - en altijd goed bezocht, dus verwacht geen rustige ervaring!

Süleymaniye Moskee

Deze Süleymaniye Mosque moskee werd door architect Sinan gebouwd voor Süleyman de Grote. Trek? Aan de overkant zit Ali Baba, met mogelijk de beste Turkse bonen in de stad.

Specerijenbazaar

The Spice Bazaar bestaat sinds 1660 en staat ook wel bekend als Egyptische Bazaar. Nog altijd is het dé plek om kruiden, noten, Turks fruit en ander heerlijks te halen!

Basilica Cisterne

In deze bijzondere voormalige wateropslagplaats gaven de Byzantijnse bouwers Romeinse relikwieën een nieuwe functie als stutmateriaal.

Maagdentoren

De Maagdentoren staat op een klein eilandje in de Bosporus en fungeerde ooit als vuurtoren. Nu is het een populair restaurant met prachtig uitzicht op de kust.

Istanboel: Plan uw bezoek

Hoe veel dagen?

Istanbul is een doolhof met om elke hoek iets nieuws. Hoe lang je wil blijven, hangt af van de mate waarin je je wil onderdompelen in de stad. Een week is genoeg om alle beroemde bezienswaardigheden te zien.

Hoe kom je van de luchthaven naar de stad?

Havataş shuttlebussen rijden tussen 04:00 en 01:00 elk half uur vanaf de terminal naar Taksim. Tips: een taxi is gemakkelijker, en met een groep van vier niet duurder dan de shuttle. Negeer de ritselaars buiten het vliegveld en neem een officiële taxi bij de uitgang van de terminal.

Waar slapen we?

De meest toeristische gebieden zijn Taksim en Fatih. Fatih is de oude stad waarin veel historische gebouwen staan. Taksim is moderner en trekt mensen die willen shoppen, eten en uitgaan. Je beweegt je makkelijk tussen de twee wijken, dus als je een cocktail wil drinken na een bezoek aan de Hagia Sophia - geen probleem!

Tips & informatie

 • Taal
  Turks
 • Valuta
  Turkse lira (₺)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +90
 • De beste periode voor een bezoek
  Het weer is het hele jaar door goed, maar als je niet van extreme hitte houdt, kun je je stedentrip beter niet in de zomer maken.

Activiteiten in Istanboel

De must-see bezienswaardigheden in Istanboel

Sitemap Istanboel

Wil je alle activiteiten in Istanboel ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Istanboel

Super manier om kennis te maken met het Turkse leven van alledag!

Het was een bijzondere ervaring om bij een Turkse familie te eten en samen te praten - weliswaar vooral met en soms via de gids ivm de taalbarriere - over het Turkse leven van alledag en ook over hoe in Turkije een en ander geregeld is, zoals het onderwijs en allerlei voorzieningen. Dat de betreffende Turkse familie hierdoor 'ondersteund' wordt is nog eens mooi mee genomen!De wandeling door de wijk leerde ons hoe de stad er ook uitziet! Thee drinken en waterpijp roken in een gelegenheid waar nagenoeg enkel Turken zijn is een mooie afsluiting van de avond (in ons geval wel een avond van 4 uur trouwens). Hoe dan ook de gids doet 'de slagroom en de kersen op de taart' en onze gids (Tolga) deed dat met veel verve en passie! Wij hebben genoten! Marie-Louise en Loes

Prima maar uiteindelijk niet zo heel veel gezien

Prima en behulpzame gids. Jammer dat ik niet opgehaald kon worden in hotel, maar dit was afgesproken. In de ochtend ging het snel met de taxi en was de prijs normaal. Rit duurde slechts 10 minuten. De terugreis naar hotel met taxi was ronduit een crime. Chauffeur wist niet waar het hotel lag, moest geregeld de weg vragen en overvolle wegen. De rit duurde maar liefst een uur plus een flink bedrag aan Turkse Lire. Dit was geen fijne afsluiting van deze tour/deze dag.

Dagtour en cruise van Istanbul en de Bosporus Beoordeeld door Mia, 04-09-2015

Geweldige kennismaking met de cultuur in Turkije (Istanbul).

Emir was onze enthousiaste gids in Istanbul. Prima gegeten en uitgebreid gesproken over het leven in Turkije en met name Istanbul. Na afloop Cai gedronken en Shisha gerookt in een Turks theehuis.

Eet mee met een Istanbulse familie: 4 uur durende tour Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 11-04-2015

Prima gids, en programma voldeed aan verwachting.

Logistiek was geregeld zoals beloofd. Zoals ook vermeld in de aanbieding is de blauwe moskee op vrijdagochtend gesloten. Maar voor de gids geen probleem. Alleen je eindigt in een tapijtenwinkel. Is informatief maar dat zou mogen vervallen.

Klassiekers van Istanbul tour Beoordeeld door Joop, 21-03-2015

Correcte transfer zowel van luchtahven naar hotel als omgekeerd.

Correcte service. Chauffeur stond klaar aan de luchthaven en we werden stipt op tijd terug afgehaald in ons hotel. Bij het traject luchthaven- hotel was er geen probleem want er was veel file, maar bij het omgekeerde traject mocht de chauffeur wel iets trager rijden. Het is tenslotte geen rodeo en we waren ruimschoots op tijd. Voor de rest geen klachten

Transfer: Vliegveld Ataturk Naar Hotels in Istanbul Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 07-10-2014

Istanboel
4.2
Gebaseerd op 2.281 beoordelingen van GetYourGuide-klanten