Istanboel

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Istanboel: de beste attracties

10 hoogtepunten van Istanbul

Door haar strategische ligging op de Zijderoute tussen Europa en Azië is Istanbul altijd een belangrijke stad geweest. Alle hoogtepunten noemen duurt langer dan het oversteken van de Bosporus, dus hier zijn er 10 om mee te beginnen!

 • Hagia Sophia

  1. Hagia Sophia

  In Haga Sophia, de enorme koepel op deze kerk-moskee-museum was een architectonisch wonder in zijn tijd, maar het bouwen kostte dan ook de nodige moeite - tweemaal stortte de koepel in!

 • Sultan Ahmed Moskee

  2. Sultan Ahmed Moskee

  Dit prachtige bouwwerk staat ook bekend als de [Blauwe Moskee]Blue Mosque, door de İznik-tegels die de moskee blauw doen stralen.

 • Dolmabahçepaleis

  3. Dolmabahçepaleis

  In de laatste dagen van het Ottomaanse Rijk diende dit grandioze Dolmabahçe paleis als administratief centrum aan de Europese zijde van de Bosporus.

 • Topkapi

  4. Topkapi

  Topkapi Palace, de voormalige residentie van vele sultans heeft niet alleen een waanzinnig uitzicht over de stad; de edelstenen en sieraden binnen doen menig Kroonjuweel verbleken!

 • Galatatoren

  5. Galatatoren

  Volgens de legende vloog Ahmet Çelebi al in de 17de eeuw van de Galatatoren de Bosporus over. Waarschijnlijk bevredigt het heerlijke uitzicht de meeste bezoekers voldoende.

 • Grand Bazaar

  6. Grand Bazaar

  De Grand Bazaar is éénvan de oudste en grootste markten op Aarde - en altijd goed bezocht, dus verwacht geen rustige ervaring!

 • Süleymaniye Moskee

  7. Süleymaniye Moskee

  Deze Süleymaniye Mosque moskee werd door architect Sinan gebouwd voor Süleyman de Grote. Trek? Aan de overkant zit Ali Baba, met mogelijk de beste Turkse bonen in de stad.

 • Specerijenbazaar

  8. Specerijenbazaar

  The Spice Bazaar bestaat sinds 1660 en staat ook wel bekend als Egyptische Bazaar. Nog altijd is het dé plek om kruiden, noten, Turks fruit en ander heerlijks te halen!

 • Basilica Cisterne

  9. Basilica Cisterne

  In deze bijzondere voormalige wateropslagplaats gaven de Byzantijnse bouwers Romeinse relikwieën een nieuwe functie als stutmateriaal.

 • Maagdentoren

  10. Maagdentoren

  De Maagdentoren staat op een klein eilandje in de Bosporus en fungeerde ooit als vuurtoren. Nu is het een populair restaurant met prachtig uitzicht op de kust.

Plan je bezoek

 • Hoe veel dagen?

  Istanbul is een doolhof met om elke hoek iets nieuws. Hoe lang je wil blijven, hangt af van de mate waarin je je wil onderdompelen in de stad. Een week is genoeg om alle beroemde bezienswaardigheden te zien.

 • Hoe kom je van de luchthaven naar de stad?

  Havataş shuttlebussen rijden tussen 04:00 en 01:00 elk half uur vanaf de terminal naar Taksim. Tips: een taxi is gemakkelijker, en met een groep van vier niet duurder dan de shuttle. Negeer de ritselaars buiten het vliegveld en neem een officiële taxi bij de uitgang van de terminal.

 • Waar slapen we?

  De meest toeristische gebieden zijn Taksim en Fatih. Fatih is de oude stad waarin veel historische gebouwen staan. Taksim is moderner en trekt mensen die willen shoppen, eten en uitgaan. Je beweegt je makkelijk tussen de twee wijken, dus als je een cocktail wil drinken na een bezoek aan de Hagia Sophia - geen probleem!

Goed om te weten

 • Taal
  Turks
 • Valuta
  Turkse lira (₺)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +90
 • De beste periode voor een bezoek
  Het weer is het hele jaar door goed, maar als je niet van extreme hitte houdt, kun je je stedentrip beter niet in de zomer maken.

Sitemap Istanboel

Wil je alle activiteiten in Istanboel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Istanboel

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 11.900 beoordelingen

We took this boat trip with sunset cruise in oct. 2020 and all we can say, it was great!! After our booking they keep you informed and give you all the information by text messages. On this smaller luxury boat it was more personal with the staff and our tour guide. He speaks very well english and will tell you all about the history and it's buildings you will pass along the cruise. The boat also gives you the comfort of space and for making beautiful pictures. They will also serve you small snacks and drinks (beer available at costs) All in all superb and we can absolutely advise this luxury boat trip.

Aanrader! Je zou denken dat 3,5 lang is maar je wordt tot de laatste seconde vermaakt met de shows. Er zijn fotografen aanwezig die hele mooie scherpe fotos schieten. Op de eerste etage is er de gelegendheid voor de mensen die een waterpijp willen roken met beter uitzicht. Er staan daar ook fotograven te wachten met die je zullen aankleden als de turkse held “sultan”. Ze zullen daar ook hele mooie fotos schieten en als ze je niet bevallen hoef je ze ook niet te kopen.

Wij waren op pad met een zeer vriendelijke en enorm deskundige gids, Cetin Kilic van walksinistanbul punt com. Een feest om zo veel achtergrond informatie over land, religie en cultuur te horen. WalksinIstanbul.com is echt een expert!

The tour was awesome. The tour guide Furkan .Varol was very knowledgeable and informative. We where there with 3 persons . We understood it all .

Je krijgt net iets meer te horen dan met een audioguide, onze gids John vertelt enthousiast en brengt het verleden tot leven.