De populairste activiteiten van Istanboel

Istanboel: dinercruise en show op de Bosporus met privétafel

1. Istanboel: dinercruise en show op de Bosporus met privétafel

Geniet tijdens deze dinercruise van een magisch uitzicht op Istanboel vanaf de Bosporus. Vaar op een jacht en bekijk een show met traditionele Turkse volksdansen. Geniet van een diner en een drankje terwijl je bezienswaardigheden zoals het Dolmabahçe-paleis, de Galata-toren en de Bosporusbrug ziet.  Kies uit een cruise met ophalen en terugbrengen bij je hotel in Istanboel met een busje met airconditioning, of ontmoet direct in de haven. Geniet van drankjes, zoals Turkse koffie, thee, onbeperkt frisdrank en onbeperkt alcoholische dranken (afhankelijk van de geselecteerde optie). Kies tussen een standaardmaaltijd of een VIP-optie. Geniet van een aperitiefbord met opties, zoals een seizoenssalade of warme voorgerechten. Kies een hoofdgerecht, zoals gemengd gegrild vlees, seizoensvis of een vegetarisch menu. Sluit je maaltijd af met een zoet dessert.  Geniet van jouw smakelijke maaltijd terwijl je naar live-entertainment kijkt, zoals Turkse volksdansen, Latin flamencodansen en een DJ. Kijk uit het raam naar de imposante Galata-toren en de Maagdentoren, die er al staan sinds de middeleeuwse Byzantijnse periode. Geniet van shows zoals livemuziek, derwisjen, Turkse dansen, Latijns-Amerikaanse dans, flamenco, Sirtaki en buikdans in het midden van de Bosporus. Maak foto's van de neobarokke architectuur van het Dolmabahçepaleis en de Ortaköy-moskee. Bewonder de Bosporus en de Fatih Sultan Mehmet-bruggen die de Bosporus overspannen. Geniet van de aan het water gelegen Ottomaanse architectuur van het Beylerbeyi-paleis. VIP-menu Voorgerechten: • 10 verschillende gemengde Turkse hapjes of gemengde zeevruchtenhapjes • Plantaardige pastramitaart • Visgebak • Garnalenstoofpotje • Visgehaktballetjes • Gegrilde inktvis Hoofdgerechten: • Champignon-rundvleesstragozate • Rundvleesmedaillon • Mixed grill (gehaktballetjes, lamsspiesjes, biefstuk, karbonades) • Vegetarische groenteschotel • Seizoensgebonden gegrilde zeevruchten • Italiaanse pasta • Salade • Mediterrane Turkse salade Dessert en fruit: • Mixed Special Turks dessert of fruitige chocoladetaart • Onbeperkt lokale en niet-alcoholische dranken

Istanboel: Mevlevi Sema en de wervelende derwisjen-show

2. Istanboel: Mevlevi Sema en de wervelende derwisjen-show

Wees getuige van een Mevlevi Sema-ceremonie in het HodjaPasha Culture Centre in het centrum van Istanboel en bekijk de wervelende dansen en derwisjen. Geniet van gratis drankjes tijdens de show. Stap binnen in een 550 jaar oud Ottomaans Turks bad in Sultanahmet-Sirkeci en neem plaats. Kom meer te weten over de Mevlevi Sema dankzij de informatie in het meegeleverde boekje. Bewonder deze culturele, 800 jaar oude dans. Het programma begint met een klassiek Turks muziekconcert. Zie hoe de derwisjen en sjeik hun plaats innemen en de profeet Mohammed prijzen. Luister naar het gezang en de drumstem terwijl de derwisjen de zevendelige Sema-ceremonie uitvoeren die de geboorte van de mensheid voorstelt. De Sema eindigt met een Fâtiha voor de zielen van alle profeten, martelaren en gelovigen en met een gebed voor de redding van het land.

Istanbul: Bosporuscruise met audiogids en optie bij zonsondergang

3. Istanbul: Bosporuscruise met audiogids en optie bij zonsondergang

Spring op een rondvaartcruise om de Gouden Hoorn en de Bosporus te verkennen. Krijg een frisse kijk op Istanbul tijdens deze boottocht met een audiogids die je alle topverhalen vertelt terwijl je langs de Hagia Sophia, het Topkapi-paleis, de Maagdentoren en de Galata-toren vaart. Vaar zo ver naar het zuiden om de Bosporus-brug te zien. Ontmoet je gastheer aan de andere kant van de Hagia Sophia en loop naar de pier achter de grote moskee. Spring aan boord om de Gouden Hoorn te ontdekken, die wordt beschouwd als 's werelds grootste natuurlijke haven. Vaar door de prachtige Bosporus die de continentale grens vormt tussen Azië en Europa. Onderweg kom je culturele en historische emblemen van Istanbul tegen, zoals de Hagia Sophia, het Topkapi-paleis, de Maagdentoren en de Galata-toren. Leer meer over het rijke erfgoed van de stad met een audiogids. Bewonder de kustlijn van de Bosporus aan de Europese kant vanaf de cruise en zie een reeks dorpen, elk met zijn eigen individuele karakter en attracties. Zweef onder andere langs het Dolmabahçe-paleis, het Ciragan-paleis, de Ortaköy-moskee en de Bosporus-brug. Zorg ervoor dat u oude kastelen, beroemde parken en spectaculaire kustwoningen uit verschillende eeuwen in de gaten houdt. Maak prachtige foto's van de levendige stad Istanbul langs het water tijdens deze schilderachtige cruise.

Istanbul: Bosporus luxe catamarancruise met dinnershow

4. Istanbul: Bosporus luxe catamarancruise met dinnershow

Geniet van Turks eten en entertainment tijdens een schilderachtige cruise met de betoverende stad Istanbul op de achtergrond. Kom sites tegen zoals het Dolmabahce-paleis, de Bosporusbrug en het Anatolische fort terwijl je naar een levendige dansshow kijkt en naar live dj-muziek luistert. Laat u ophalen aan de Europese kant van Istanbul of arriveer zelf op het ontmoetingspunt, afhankelijk van de gekozen optie. Begin je ervaring met de show Whirling Derwishes, een spiritueel ritueel dat wordt uitgevoerd door de volgelingen van de beroemde mysticus Rumi. Laat je betoveren door de Zeybek, een Egeïsche volksdans met heroïsche vibes. Bewonder de energieke feestdans van Latin en Halay uit Centraal-Anatolië. Wees getuige van Turkse buikdansen en wat snelle Romeinse dansen. Ga verder met de overweldigende Kafka-dans uitgevoerd met Kaukasische muziek. Beëindig de ervaring op een hoog niveau met een demonstratie van de Horon-dans van de Zwarte Zee voor het diner. Proef een heerlijke maaltijd van vis of gegrild vlees, vergezeld van onbeperkt frisdrank. Na het diner maakt een live dj-optreden uw avond nog magischer terwijl u terugkeert naar de haven.

Istanboel: tour kleine groep Blauwe Moskee & Hagia Sophia

5. Istanboel: tour kleine groep Blauwe Moskee & Hagia Sophia

Bezoek de Blauwe Moskee, de Hagia Sophia en het Hippodrome tijdens een wandeltocht (privé of met een groep) in Istanboel. Bewonder de historische architectuur en het unieke uitzicht op de stad. Bekijk deze must-see bezienswaardigheden vanuit een insiderperspectief. Ontmoet je gids op een gemakkelijke plek in de wijk Sultanahmet en bekijk de belangrijkste monumenten van Istanboel tijdens een wandeling. De tour begint bij de Blauwe Moskee, het meest bezochte monument van Istanboel, beroemd om zijn prachtige blauwe tegels. Bewonder de keizerlijke, Ottomaanse moskee die in opdracht van Sultan Ahmet werd gebouwd. Wees getuige van de kracht en pracht van deze plek tijdens een uitgebreide rondleiding met een professionele gids door de Blauwe Moskee en de bijgebouwen. Geniet daarna van de binnenplaats voor een adembenemend uitzicht op moderne Istanboelieten en maak een wandeling door de buurt.Loop door het Hippodrome, het sociale en politieke centrum van de stad, en kom meer te weten over de betekenis van de beroemde obelisken. Bezoek de Hagia Sophia en aanschouw de belangrijkste plaats van de Grieks-orthodoxe godsdienst in Istanboel en kom te weten hoe deze na de Ottomaanse verovering van Constantinopel in een moskee werd omgebouwd. Verken het prachtige monument met elementen van een moskee en een kerk naast elkaar. Bewonder de prachtige koepel en minaretten van de basiliek en de ontelbare mozaïeken, schilderijen en Romeinse zuilen. Kom te weten hoe, na verloop van tijd, de indrukwekkende İznik-tegels aan de moskee werden toegevoegd, hoe het indrukwekkende mozaïek van Maria werd gemaakt en waarom de Ottomanen hun sultans in de binnenplaats begroeven. Verken de Arasta Bazaar, gelegen in de schaduw van de Blauwe Moskee, om de 17e-eeuwse architectuur van openbare gebouwen te begrijpen. Dit is een bekende maar bescheiden openluchtmarkt in het hart van Sultanahmet. Geniet van een last-minute theepauze en ga op zoek naar souvenirs om mee naar huis te nemen. Eindig je tour op het Sultanahmetplein met voldoende informatie en tips om de rest van je tijd in Istanboel zelfstandig door te brengen.

Hagia Sophia: toegang met rondleiding

6. Hagia Sophia: toegang met rondleiding

Reis terug in de tijd om het verhaal van de oude Hagia Sophia te ervaren tijdens een rondleiding door Istanbul. Volg met een lokale gids hoe deze iconische site in de loop van de tijd is getransformeerd. Ontdek verbluffende details terwijl je dit architecturale juweeltje verkent. Ontmoet uw professionele lokale gids voor de Hagia Sophia. Luister naar een korte geschiedenis van de oude stad en start vervolgens de Hagia Sophia-tour. Je gids zal het mysterie van de prachtige Hagia Sophia uitleggen. Hagia Sophia is een grote architectonische schoonheid en een belangrijk monument voor zowel het Byzantijnse als het Ottomaanse rijk. Ooit een kerk, later een moskee, is de Hagia Sophia altijd een kostbaar gebouw geweest voor de lokale bevolking.

Istanbul: Basilica Cisterne Tour en Skip the line met gids

7. Istanbul: Basilica Cisterne Tour en Skip the line met gids

Ontdek de Basilica Cisterne onder de straten van Istanbul tijdens een rondleiding. Sta tijdens de tour versteld van de verbluffende architectuur van de stortbak en staar naar de Medusa Heads. Skip-the-line en vermijd de lange wachtrij terwijl je je gids door de geschiedenis volgt. Ontmoet je gids voor de uitgangspoort van de Basilica Cisterne en ga samen naar binnen. Sla de lange rijen over en geniet van een rondleiding met hoogtepunten en leer interessante feiten over het waterreservoir met een audiogids. Bewonder de techniek van de stortbak terwijl je de geschiedenis hoort met een downloadbare audiogids. Na je rondleiding blijf je en verken je het gebouw in je eigen tempo.

Istanbul: Bosporus & Gouden Hoorncruise overdag of bij zonsondergang

8. Istanbul: Bosporus & Gouden Hoorncruise overdag of bij zonsondergang

Een Bosporus-cruise is een van de beste dingen om te doen in Istanbul. Stap op de boot en begin met het ontdekken van de lange waterweg die Europa en Azië scheidt. Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van Istanbul, waaronder prachtige paleizen, oude kastelen en beroemde heuvels en parken, evenals spectaculaire residenties aan zee uit verschillende eeuwen terwijl u onder beroemde bruggen door vaart. Je begint je tour vanuit de oude stad in Sultanahmet en vaart langs de Europese kant tot aan de 2e Bosporusbrug en keert terug langs de Aziatische kust. U passeert het Dolmabahce-paleis, het Ciragan-paleis, de Ortaköy-moskee, de Bosporus-brug, het Rumeli-fort en het Beylerbeyi-paleis. U zult ook enkele historische bezienswaardigheden van een afstand te zien krijgen, zoals de Hagia Sophia, het Topkapi-paleis, de Maagdentoren en de Galatatoren.

Istanbul: Bosporus-cruise bij zonsondergang met live gids en drankjes

9. Istanbul: Bosporus-cruise bij zonsondergang met live gids en drankjes

De Sunset-cruise begint vanaf de Kabatas-pier met een mooi, gedecoreerd luxe jacht, vaar naar de tweede brug van de Bosporus vanuit het Europese deel van de Bosporus-straat. Terwijl je je drankjes met snacks drinkt, geniet je van het panoramische uitzicht dat je anders niet zou zien, en krijg je toegang tot uitstekende fotomomenten van het Dolmabahçepaleis, de Ortaköy-moskee, het Rumeli-fort en nog veel meer lokale bezienswaardigheden. Na het bereiken van de tweede brug vaar je vanuit de tegenovergestelde richting omhoog naar het Aziatische deel van de Bosporus. Bekijk het uitzicht op houten huizen en krijg informatie over alle mooie plekjes van de Bosporus door onze legendarische gids. Je bent nu bij Maidens Tower in het midden van de zee, een van de beste iconische punten van de Zee van Marmara. Met deze prachtige toren heb je de mogelijkheid om wat foto's te maken van de zonsondergang op de Bosporus. Maak je klaar om door de diepten van de geschiedenis te glijden in de Bosporus, de mooiste plek in Istanbul. U zult alle vermoeidheid van de dag vergeten met de vriendelijke service die we u zullen geven op onze boot, een van de mooiste jachten van de Bosporus. Zet je camera's klaar terwijl je interessante informatie over de geschiedenis krijgt van onze ervaren en vriendelijke gids. Omdat je een foto wilt maken van alle schoonheden van de Bosporus. We eindigen onze Sunset Cruise met een fotomoment van de oude stad op de Kabatas-pier waar we beginnen.

Istanbul: Bosporus-dinercruise en Turkse avondshow

10. Istanbul: Bosporus-dinercruise en Turkse avondshow

De Bosporus-nachttour met diner en "Turkse Nachtshow" is een luxe en vermakelijke manier om de schoonheid en cultuur van Istanbul te ervaren. Deze tour combineert een ontspannende cruise langs de Bosporus met een heerlijk diner en een levendig cultureel optreden. De tour begint meestal vanaf de pier waar de boot wacht. Je gaat aan boord van een comfortabel en modern schip dat is uitgerust met zitgedeeltes binnen en buiten, evenals een bar waar verfrissende drankjes en snacks worden geserveerd. Terwijl de boot vertrekt, wordt u getrakteerd op een prachtig uitzicht op de iconische bezienswaardigheden van Istanbul, zoals de Bosporusbrug, het Dolmabahçepaleis en de Maagdentoren, allemaal verlicht door de stadslichten. Je ziet ook de Europese en Aziatische kant van de stad, die van elkaar worden gescheiden door de Bosporus. Het hoogtepunt van deze rondreis is het heerlijke diner dat aan boord wordt geserveerd, met een verscheidenheid aan Turkse specialiteiten. Het diner wordt begeleid door een selectie lokale wijnen en frisdranken, waardoor een waar feest voor uw zintuigen ontstaat. Na het diner wordt u vermaakt met een "Turkse Nachtshow", met traditionele muziek, dans en kostuumuitvoeringen. De show omvat buikdanseressen, volksdansers, culturele dansen en livemuziek, die allemaal de levendige en kleurrijke cultuur van Turkije laten zien. Je wordt uitgenodigd om mee te doen en mee te dansen op de muziek, waardoor een onvergetelijke en interactieve ervaring ontstaat. De tour duurt meestal ongeveer drie uur en is eenmaal voorbij. De Bosporus-nachttour met diner en "Turkish Night Show" is een fantastische manier om de schoonheid, cultuur en keuken van Istanbul te ervaren op één onvergetelijke avond. Het is perfect voor koppels, gezinnen en groepen vrienden die willen genieten van een speciaal avondje uit in Istanbul. ~ STANDART MENU ~ • TURKS STARTERPLAAT Pittige Pasta, Fava, Muhammara, Amerikaanse Salade, Feta Chese, Cheddar Kaas, Haydari, Tomaat, Komkommer • GREENS SALADE • PAÇANGA GEBAK • HOOFDGERECHT Gegrilde gehaktballetjes, pikante kipspiesjes, gebakken seizoensvis (Vegetarisch menu: gegrilde groenten met rijst of pasta) • TURKS BAKLAVABORD • ONBEPERKT LOKALE ALCOHOLISCHE EN FRISDRANKEN Bier, Raki, Wodka, Rode en Witte Wijn, Gin en Frisdranken OPMERKING: Voor geïmporteerde alcoholische dranken wordt een toeslag in rekening gebracht. Er zijn 50 soorten geïmporteerde alcoholische dranken aan boord. ~ NIEUWJAARFEESTPROGRAMMA & SPECIAAL MENU ~ * Snijbietwraps, zalmrolletjes in crêpe, kipfilet met knoflook en walnoot, bonenpasta, e-zine witte kaas *Nieuwjaarsspeciale krokante Bombela-gebak * Kastanje-kalkoenbroodjes Geserveerd met rijst met rozijnen - pijnboompitten en in boter gebakken groenten. * Caesarsalade Geserveerd met gebakken garnalen. * Nieuwjaarstaart Karamel Geroosterde Pinda's Met Sinaasappelsmaak * Onbeperkt alcoholische en frisdranken Bier, Raki, Wodka, rode en witte wijn, gin en frisdranken (champagneservice als het nieuwe jaar nadert) OPMERKING: Voor geïmporteerde alcoholische dranken wordt een toeslag in rekening gebracht. Er zijn 50 soorten geïmporteerde alcoholische dranken aan boord.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Istanboel
Oost en West, Byzantijns en Ottomaans, bruisend en groen: het veelzijdige Istanboel zit vol verrassingen.

Topactiviteiten

Istanboel: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

794 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

In de buurt van Istanboel

Meer zien

Veelgestelde vragen over Istanboel

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Istanboel?

Andere activiteiten in Istanboel

Wil je alle activiteiten in Istanboel bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Istanboel

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 14.472 beoordelingen

De ervaring was uitstekend! De prijs voor de app was lager dan wat in de straten van Istanbul wordt aangeboden. Ik koos voor de optie die de transfer en drankjes omvatte, naar mijn mening waren het geweldige keuzes. De transfer heeft ons binnen het afgesproken tijdsbestek opgehaald. De ontvangst was supersnel en binnen enkele ogenblikken nadat we op de boot waren gestapt, aten we al de voorgerechten en ontvingen we de eerste drankjes. Ik probeerde de wijnen en het bier en ze waren erg goed. Het diner had een bord met zeer smakelijke voorgerechten en een goed geserveerd hoofdgerecht. De shows 's nachts zijn vrij typisch en levendig. De app biedt ook de mogelijkheid om € 5 meer te betalen voor een goed gelegen tafel, deze extra investering vond ik uitstekend aangezien het mogelijk was om gedurende het hele diner te genieten van het nachtzicht van Istanbul.

Heerlijk gegeten en zeer goede animatie met zang en dans. Wij werden bediend door Ozman, zeer lieve en vriendelijke kelner. De fotograaf was top, heel mooie fotoreportage gemaakt en afgeleverd in klein album. Achteraf nog even zelf op de dansvloer gestaan met mijn man en andere gasten. Het was een zeer geslaagde avond.

Een geweldige ervaring! Petje af voor het entertainment team, en ook het eten was erg lekker. Zeker de moeite waard, en dat alles voor een hele schappelijke prijs.

Zeer geslaagde tocht over de Bosporus. De fotografie sessie vond ik niet geslaagd. 85 euro voor een paar foto’s vind ik veel te duur.

Een hele leuke ervaring. Vriendelijk personeel. Zeker aan te raden wanneer jullie in Istanbul zijn! Groetjes uit Nederland.