Kies data
Belevingen in

Istanboel

Oost en West, Byzantijns en Ottomaans, bruisend en groen: Istanboel zit vol eclectische verrassingen.

Istanboel: De beste dingen die je niet wil missen

Istanbul: Basilica Cisterne Tour en Skip the Line met gids

1. Istanbul: Basilica Cisterne Tour en Skip the Line met gids

Ontmoet je gids voor de uitgangspoort van de basiliek, sla de lange rijen over en bezoek de grootste oude waterreservoir gebouwd in 336 met de twee zeer beroemde Medusa-hoofden op de gemakkelijke manier. De Basilica Cisterne is een van de meest bezochte musea in Istanbul. Vooral in de lente, zomer en herfst staan er lange rijen voor de kassa. Dankzij onze service kom je het snelst binnen in de Basilica Cisterne. Na je museumtour kun je zo lang binnen blijven als je wilt en de Basilica Cisterne in je eigen tempo ontdekken. Hoe het Basilica Ticket werkt: Na uw bestelling ontvangt u uw bevestiging. Toon de bevestiging aan uw Istanbul Welcome Card-gids bij de Basilica Cisterne. Met je gids sla je de wachtrijen over en geniet je van de Basilica Cisterne Highlights Tour en daarna kun je zo lang naar binnen als je wilt.

Istanboel: Bosporusmuziek en dinercruise met privétafel

2. Istanboel: Bosporusmuziek en dinercruise met privétafel

Stap aan boord van een pleziervaartuig voor een luxe reis door de Bosporus. Je krijgt een welkomstcocktail bij aankomst, vervolgens vaar je naar de Zwarte Zee en passeer je onderweg de beroemdste monumenten van Istanboel. Vaar tussen Europa en Azië en ga onder de Bosporusbrug en de Fatih Sultan Mehmetbrug door. Zie de zomerpaleizen van de Ottomaanse sultans, waaronder het Dolmabahçepaleis en het Beylerbeyipaleis. Bewonder de vestingwerken van het kasteel van Roemelië en het Anatolisch kasteel, en bewonder de herenhuizen langs beide kusten. Bekijk volksdansen uit de regio's van Turkije, laat je verleiden door een buikdanseres en ontspan op internationale muziek gedraaid door de dj aan boord.

Show Wervelende Derwisjen in het HodjaPasha cultuurcentrum

3. Show Wervelende Derwisjen in het HodjaPasha cultuurcentrum

Zie een prachtige 1-uur lange show van de Mevlevi Sema Ceremonie bij het Hodjapasha cultuurcentrum in het centrum van Istanboel en woon het wonder van de wervelende dansen en derwisjen bij. Al 800 jaar lang representeert de show op een spannende manier het idee dat in het heelal alles -van atomen tot het zonnestelsel tot het bloed dat circuleert in het lichaam- draait. Sema is een spirituele reis die de ziel maakt naar God als deze volwassen wordt en een eenheid bereikt. Na de reis keert deze ziel terug naar zijn leven op aarde en dient opnieuw de mensheid. Dit spannende programma begint met een klassiek Turks muziekconcert gevolgd door de Semaceremonie die bestaat uit 7 delen. Kijk in verwondering als de wervelende derwisjen en sheikh hun plaats innemen en de profeet Mohammed vereren. Na de psalmen is een bombastische stem te horen en ontvouwen alle 7 delen zich en bereikt de dans zijn hoogtepunt wanneer de buitengewone dansende derwisjen draaien om de geboorte van de mensheid te vertegenwoordigen. De Sema eindigt met Fâtiha voor de zielen van alle profeten, martelaren en gelovigen en met een gebed voor de redding van het land. Gekozen als beste authentieke lokale gebeurtenis in 2010 door de Federatie van Toeristische gidsen in Turkije vindt deze fenomenale show plaats in het fantastische Hodjapasha cultuurcentrum in een gerestaureerd 550 jaar oud Ottomaans Turks bad in Sultanahmet-Sirkeci.

Hagia Sophia: toegang met rondleiding

4. Hagia Sophia: toegang met rondleiding

Je ontmoet je professionele lokale gids voor de Hagia Sophia. Voordat je rondleiding door de Hagia Sophia begint, geeft de gids je een beknopte geschiedenis van de oude stad.  Laat je inwijden in het mysterie van de wereldberoemde Hagia Sophia. De Hagia Sophia is een architectonisch meesterwerk en een belangrijk monument in de geschiedenis van het Byzantijnse en Ottomaanse Rijk. Dit bijzondere gebouw was ooit een kerk, vervolgens een moskee en nu is het een museum in de Turkse Republiek. 

Luxe boottocht over de Bosporus bij zonsondergang

5. Luxe boottocht over de Bosporus bij zonsondergang

Een zonsondergang op het water is een geweldige manier om een mooie boottocht te beëindigen en een leuke avond te beginnen. Of je nu indruk wilt maken op een dierbare met een fotogeniek moment of gewoon een leuke tijd met vrienden wilt hebben, een boottocht bij zonsondergang zal niemand ooit vergeten.  Er zijn maar weinig plekken op de wereld die bij zonsondergang zo betoverend zijn als Istanboel. Aan boord van een elegante jacht kun je van traditionele Turkse drankjes genieten en knabbelen op lekkere hapjes, terwijl je langs de paleizen en minaretten langs de Bosporus vaart. Wanneer het begint te schemeren en een zachte bries vanaf de Zee van Marmara komt, verandert de lucht boven de stad in een kleurrijke show met verschillende tinten oranje en roze. De muezzin roept vanaf een torenhoge minaret op tot het gebed. Indrukwekkende paleizen en villa's staan langs de oevers van het water, alsof er de afgelopen duizend jaar niets is veranderd. Proef de erfenis van het oude Byzantium, Constantinopel en het machtige Ottomaanse Rijk. Ontspan op je comfortabele jacht terwijl deze zachtjes op de golven meedeint. Zie de meest iconische bezienswaardigheden van de stad passeren - de perfecte manier om een drukke dag sightseeën te beëindigen. De tour begint op Kabatas Pier en eindigt op Karakoy Pier.

Istanbul: Bosporus Dinner Cruise & Show met privétafel

6. Istanbul: Bosporus Dinner Cruise & Show met privétafel

Geniet van een magisch uitzicht op Istanbul vanaf de Bosporus tijdens deze dinercruise. Vaar op een jacht en bekijk een show met traditionele Turkse volksdansen. Geniet van onbeperkte frisdranken terwijl u bezienswaardigheden zoals het Dolmabahçe-paleis, de Galata-toren en de Bosporus-brug bekijkt. Heb de mogelijkheid om te kiezen uit een tour met ophalen en inleveren van hotels vanaf geselecteerde locaties in Istanbul. Met deze optie kunt u genieten van vervoer naar de boot in een busje met airconditioning. Kies uit touropties met of zonder onbeperkte alcoholische dranken. Geniet van een aperitiefbord met opties zoals een seizoenssalade of warme voorgerechten. Kies een hoofdgerecht zoals gegrild vlees, seizoensvis of een vegetarisch menu. Geniet van fruit en sluit uw maaltijd af met een zoet dessert. Dineer op uw smakelijke eten terwijl u naar live-entertainment kijkt, zoals Turkse volksdansen, Latijnse flamencodansen en een DJ. Kijk uit het raam naar de Maagdentoren, die al sinds de middeleeuwse Byzantijnse periode en de imposante Galata-toren staat. Maak foto's van de prachtige barokke Revival-architectuur of het Dolmabahçe-paleis en de Ortaköy-moskee. Bewonder de Bosporus- en Fatih Sultan Mehmet-bruggen die de Bosporus overspannen. Geniet van de Ottomaanse architectuur aan het water van het Beylerbeyi-paleis.

Istanbul: Bosporus-catamarancruise met diner

7. Istanbul: Bosporus-catamarancruise met diner

Geniet 's avonds van Turks eten en entertainment met het betoverende uitzicht op Istanbul tijdens een onvergetelijke dinercruise. Terwijl u aan boord geniet van heerlijke gerechten, zult u 's nachts enkele van de beste uitzichten over de stad op de Bosporus tegenkomen. Geniet van geweldig eten met onbeperkte alcoholische dranken terwijl u vaart langs de Europese en Aziatische continenten en geniet van traditionele Turkse dansen en shows. Begin met ophalen vanaf de Europese kant van Istanbul of kom zelf aan op het ontmoetingspunt, afhankelijk van de gekozen optie. Allereerst is er de Whirling Derwisjen Show (Sema), een spiritueel ritueel uitgevoerd door de volgelingen van de beroemde mysticus Rumi. Kijk dan naar Zeybek, een Egeïsche volksdans die een epische, heroïsche sfeer geeft. Begin met wat Latin en Halay, een energieke traditionele feestdans uit Centraal-Anatolië. Er zal ook een Turkse klassieke buikdansen zijn. Het is tijd om de plaats wat meer op te warmen met wat Romeinse dans, wat een zeer ritmische en opwindende uitvoering is. Ga verder met de Kaukasische erfenis en bekijk adembenemende Kafkas-dansvoorstellingen met traditionele Kaukasische muziek en kostuums. Last but not least, bezoek de Zwarte Zee-regio om getuige te zijn van hun traditionele dans Horon en zet een hoge toon voor het einde van de nacht. De hoofdgerechten worden geserveerd om 22:00 uur. Het heerlijke eten van vis of een gemengd gegrild vleesbord wordt vergezeld van onbeperkte frisdranken en alcoholische dranken. Na het diner begint een live DJ-optreden om deze magische nacht nog onvergetelijker te maken voordat je terugkeert naar de haven.

Istanbul: toegang en rondleiding Paleis Dolmabahçe

8. Istanbul: toegang en rondleiding Paleis Dolmabahçe

Ontdek Paleis Dolmabahçe, de grootste koninklijke residentie van de sultans en de keizerlijke familie van het Ottomaanse Rijk. Ontmoet je gecertificeerde Engelssprekende gids buiten het monument en ga naar binnen met je skip-the-line ticket. Krijg een rondleiding door de prachtige interieurs. Leer hoe het paleis werd gebouwd  in opdracht van Sultan Abdülmecit en werd geopend in 1856. Bewonder de grootste collectie  Baccarat en Boheemse kroonluchters op Aarde, inclusief de grootste Boheemse kroonluchter ooit gemaakt. Bewonder de uitgebreide collectie goud, met name op de versierde plafonds.  Ga verder en leer over de duidelijke verschillen tussen Paleis Dolmabahçe en het Topkapipaleis, zoals de bouwstijl en de manier waarop het meubilair werd gebruikt. Leer over de rol van  Paleis Dolmabahçe als laatste hoofdkwartier van het rijk, die werd vervuld tot 1922.

Istanboel: entree Vialand met arrangementopties

9. Istanboel: entree Vialand met arrangementopties

Betreed het meest opwindende themapark in Turkije, de thuisbasis van het eerste winkelcentrum dat winkel- en expositiecentra, entertainment en lifestyle complex combineert. Isfanful (voorheen bekend als ViaLand) biedt zijn gasten plezier van wereldklasse met zijn park dat bestaat uit ritten zorgvuldig geselecteerd uit de hele wereld en gespecialiseerd personeel. Breng quality time door met je kinderen en familie in een veilige omgeving.  Voel de adrenaline op Nefeskese, de 4e grootste achtbaan ter wereld die snelheden van 110 km/u in 3 seconden overschrijdt. Ervaar vervolgens de fantastische 15 meter plotselinge daling op de Viking-waterrit voordat je naar het 360-graden entertainmentstation gaat dat geschikt is voor alle leeftijden.  Bekijk heel Istanboel onder je voeten op het uitkijkplatform Tower of Justice, 50 meter hoog. Eindelijk slinger je op de Saray Salincagi-rit, met een capaciteit van 40 personen en een cyclus van 20 m diameter. Sluit je dag af op het openluchtconcert en -evenement met het grootste buitenscherm in Turkije en een capaciteit van 10.000 personen. Bekijk een reeks speciale shows en concerten van beroemde artiesten in deze eindeloze festivalomgeving. Kies tussen de Diamond-, Silver- of Gold-arrangementen en ontvang extra eten, drinken en attracties, afhankelijk van je keuze. Maak een spannende rit langs de zipline. Kies een pakket met 'Zoom My Day' en je maakt thuis foto's en video's onvergetelijke momenten die je hebt gehad. Geniet van ijs, waterpijp en koffie in Bloom Hookah Cafe.

Istanbul: Bosporus Sightseeing Cruise vanuit de oude stad

10. Istanbul: Bosporus Sightseeing Cruise vanuit de oude stad

Een cruise op de Bosporus is een van de beste dingen om te doen in Istanbul. Stap op de boot en ontdek de lange waterweg die Europa en Azië scheidt. Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van Istanbul, waaronder prachtige paleizen, oude kastelen en beroemde heuvels en parken, evenals spectaculaire kustwoningen uit verschillende eeuwen terwijl u onder beroemde bruggen doorloopt. Je begint je tour vanuit de oude stad in Eminönü en vaart langs de Europese kant tot de 2e Bosporus-brug en keert terug langs de Aziatische kust. Je passeert het Dolmabahce-paleis, het Ciragan-paleis, de Ortaköy-moskee, de Bosporus-brug, het Rumeli-fort en het Beylerbeyi-paleis. U krijgt ook enkele historische bezienswaardigheden van een afstand te zien, zoals de Hagia Sophia, het Topkapi-paleis, de Maagdentoren en de Galata-toren.

Veelgestelde vragen over Istanboel

Welke topattracties zijn een must-see in Istanboel?

De topattracties in Istanboel zijn:

Sitemap Istanboel

Wil je alle activiteiten in Istanboel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Istanboel

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 14.472 beoordelingen

De cruise was super leuk. De boot, de sfeer en de shows waren zoals beschreven. Wij hebben een zeer gezellige avond gehad.

We loved the dinnercruise. Our waiter Medeni was very polite, fast and delivered great service.

Het was magisch, de attente obers, het onberispelijke transport?

erg leuke activiteit om te doen met een prachtig landschap

Alles ging geweldig. Het internet is ook geweldig!