Historische Istanbul Full-Day Tour Package

Product ID: 12772

Vanaf € 97 per persoon

Tour boeken
Belangrijke Informatie
Duur
1 dag
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Live gids
Engels

Ophaalservice

Pick-up van uw hotel in Istanbul zal worden op ongeveer 09:00, met een drop-off op ongeveer 17:00.

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
  • Bekijk de meest historische bezienswaardigheden van het centrum van Istanbul op deze full-daagse tour
  • Bewonder de prachtige Blauwe Moskee en de fascinerende Hagia Sophia
  • Loop langs de oude Hippodroom en zie nog veel meer boeiende bezienswaardigheden van de stad
Overzicht
Ontdek het historische centrum van Istanbul op deze full-daagse rondleiding, met het hotel pick-up inbegrepen. Bezoek de opmerkelijke Hagia Sophia, de prachtige Blauwe Moskee, de eery ondergrondse waterreservoir en nog veel meer bezienswaardigheden om…
Wat te verwachten
Ontdek de meest historische en mooie locaties in alle van Istanbul op deze begeleide full-daagse tour.

Beginnend met een 09:00 pick-up van uw hotel, zullen we onze historische dag tour van de oude stad Istanbul te beginnen.

Eerst zullen we een bezoek aan de St. Sophia, ook bekend als de Hagia Sophia. Deze oude basiliek, gebouwd door Constantijn de Grote in de 4e eeuw en herbouwd door Justinianus in de 6de eeuw, is een van de architecturale wonderen van alle tijden.

verken dan het Topkapi-paleis. Deze grote paleis van de Ottomaanse sultans uit de 15de tot de 19de eeuw herbergt een prachtige collectie van kristal, zilver, Chinees porselein, gewaden gedragen door de sultans en hun familie, de beroemde juwelen van de keizerlijke schatkist, en nog veel meer opmerkelijke collecties.

Van daar, stap in de Sultanahmet keizerlijke moskee. Aan de overkant van de Hagia Sophia en gebouwd in de 16e eeuw door de architect Mehmet, wordt deze ongelooflijke structuur ook wel bekend als de Blauwe Moskee vanwege de prachtige inrichting van blauwe Iznik tegels.

In de buurt, de oude Hippodroom, het toneel van wagenrennen, is de thuisbasis van drie meer verbazingwekkend monumenten: de Obelisk van Theodosius, de bronzen Slangenzuil en de Zuil van Constantijn.

De ondergrondse waterreservoir is slechts een korte afstand, en wordt verondersteld te zijn gebouwd na de Nika opstand in 532 na Chr.

Het stond bekend als de Basilica Cisterne in de Romeinse tijd, want er was een Stoa basiliek boven de pre-bestaande op het moment. Na de verovering van de stad door de Ottomaanse Turken, werd het vergeten tot herontdekt in 1545, toen het werd gebruikt om de tuinen van Topkapi Paleis van het water.

Vandaag de dag heeft een nogal griezelig en mystieke sfeer. Clever spotverlichting maakt het water shimmer met gekleurde dansen lichten en het water rimpelingen van vissen zwemmen langs.

Tot slot, zal uw gids u mee naar de Grand Bazaar. Laat u verdwalen in dit doolhof van straatjes en passages, de thuisbasis van meer dan 4.000 winkels met elke handel heeft zijn eigen omgeving. Ontdek de goudsmeden 'straat, het tapijt verkopers, Turkse kunst en ambachten, koperwerk en trays, en nog veel meer. Vergeet niet om af te dingen voor een goede prijs!

Na deze tour en een volledige dag van de onderdompeling in de geschiedenis en cultuur van Istanbul, zullen wij u af bij uw hotel, waar de tour zal eindigen.
Inbegrepen
  • Hotel pick-up en drop-off
  • Alle entreegelden in het programma vermeld
  • Vervoer in een volledig voorzien van airconditioning, rookvrije coach
  • Professional Engels sprekende gids
Niet inbegrepen
  • Eten en drinken
Annuleringsbeleid
Annuleer tot 1 dag van tevoren voor een volledige terugbetaling
Wat je moet weten
Let op, Inside the moskeeën, dan kunt u bedek je schouders en knieën.

Vanaf € 97 per persoon

Tour boeken
Onze belofte aan jou
  • Direct boeken met gegarandeerde plekken
  • Altijd beste prijs garantie
Georganiseerd door

TravelShop Turkey

Product ID: 12772