Deze activiteit is automatisch vertaald. Klik hier om de originele versie in Engels te bekijken.
Dagtocht

Istanbul: dagtocht naar Edirne

Istanbul: dagtocht naar Edirne

Vanaf € 130 per persoon

Vertrek vanuit Istanbul om Edirne te ontdekken, de tweede hoofdstad van het Ottomaanse rijk en een toegangspoort van Turkije die zich voor de westerse wereld heeft geopend. Je zult verschillende moskeeën, forten en bruggen ontdekken, die allemaal een sterke geschiedenis hebben.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 10 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Directe boekingsbevestiging
Tourgids
Engels
Inclusief ophaalservice
Je wordt opgehaald bij elk hotel of adres in Istanbul.
Kleine groep
Beperkt tot 10 deelnemers

Belevenis

Highlights
 • Verken de Selimiye-moskee
 • Ontmoet de Alipasha Bazaar
 • Zie het Beyazıt Külliyesi-complex
 • Bekijk Eski Cami
 • Zie de Meriç-brug
Volledige beschrijving
Je vertrekt vroeg in de ochtend uit je hotel, waarna je je een weg baant naar Eski Camii. De structuur werd gebouwd van gesneden steen en baksteen tussen 1402-14, met fijn wit marmer en decoratieve kalligrafie op de binnenmuren en pilaren. Üç Serefeli Camii, de naam van de moskee, is afgeleid van de drie balkons op de zuidoostminaret. Elk balkon is bereikbaar via een aparte trap en de decoratieve tegelontwerpen op de minaretten zijn allemaal verschillend. De minaretten waren de belangrijkste ontwikkeling in de structuur van de moskee in de 15e eeuw. De kroon op de Selimiye-moskee Edirne werd gebouwd voor Selim II, (1566-74) door Sinan, die 50 jaar lang architect was van de Abode of Felicity. Het was het meesterwerk van Sinan's ouderdom en het symmetrische ontwerp werd sterk benadrukt door de vier minaretten en de stijgende opkomst van de centrale koepel. Semiz Ali Pasa Arasta is ook het werk van Sinan. Voltooid in 1589, is het een lang tunnelachtig gebouw met winkels aan beide kanten. Daar kun je een van Edirne's specialiteiten kopen, zeepvormig in de vorm van fruit of groenten. Meric Bridge (New Bridge) werd gebouwd op de kruising van de rivieren Meriç en Arda tussen 1842-1847. Kule Kapisi (een torenpoort uit de 12e eeuw) is alles wat overblijft van de toren, die ooit de hoofdpoort van de citadel beschermde. Het werd herbouwd door de Byzantijnse keizer John Comnenus II (1118-1143) als onderdeel van zijn reparatie van het Hadrianische verdedigingssysteem. Beyazit Kulliyesi is de grootste in Edirne, het complex had een moskee en een ziekenhuis dat beroemd was om de vaardigheden van zijn chirurgen. In de achthoekige koepelvormige timarhane werden de krankzinnigen behandeld met muziektherapie. Aan het einde van uw historische rondleiding keert u terug naar uw vertrekpunt.
Inbegrepen
 • Ophalen en inleveren van het hotel
 • Lokale gids
 • Lunch
 • Drankjes
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
 • Je moet afstand houden in de voertuigen
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Paspoort of identiteitskaart
 • Comfortabele schoenen
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

5 /5

gebaseerd op 5 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  5/5
 • Vervoer
  4,5/5
 • prijs / kwaliteit
  4/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

A nice day trip to Edirne which allows you to see Selimiye and several more old beautiful mosques, an Ottoman-era hospital, as well as the fascinating Meriç Bridge (right at sunset, in our case). Moreover, a hearty and delicious lunch is included in the tour price. I'd like to thank our guide, Tülay Șanlıdal, for an interesting excursion, as well as the driver for his skilled driving through narrow streets.

Verder lezen

10 december 2021

Vertalen

The Selimiye mosque and complex was the best, biggest and most beautiful one that I’ve visited so far anywhere in the world. Also The Health Museum of the Sultan Bayezid II was absolutley fascinating, as it unearths many roots of today’s modern medical and homeopathic practices.

26 oktober 2020

Vertalen

15 november 2019

Vertalen
Georganiseerd door

Product ID: 306878

Geselecteerde datum