Hagia Sophia

Istanbul highlights: privétour met gids, 1 of 2 dagen

Product ID: 20889
Gecertificeerd

Vanaf € 79 € 63,20 Bespaar tot 20% Per groep tot 1

Tour boeken
Belangrijke Informatie
Duur
1 dag - 2 dagen
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Live gids
Spaans, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Portugees, Russisch

Ophaalservice

Ophalen bij je hotelreceptie in Istanbul.

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
 • Bezoek de Blauwe Moskee en Hagia Sophia
 • Leer over Ottomaanse sultans bij paleis Topkapi
 • Vertoon je afdingkunsten op de Grote Bazaar
 • Ga paleis Dolmahce in, huis van de laatste sultans
 • Bewonder de Bosporusbrug, die Europa aan Azië verbindt
Overzicht
Ontdek de magie van Istanbul op een privé wandeltocht van 1 of 2 dagen. Geniet van een rondvaart en tour langs alle hoogtepunten van de stad, waaronder de Blauwe Moskee, Hagia Sophia, paleis Topkapi, Grote Bazaar, Specerijenbazaar en paleis Dolmabahce.
Wat te verwachten
Dag 1: Hagia Sophia, Blauwe Moskee, Hippodrome, paleis Topkapi en Grote Bazaar

Verken Istanbul op deze privé wandeltour van een dag die langs de grootste bezienswaardigheden gaat: het Hagia Sophia Museum, de iconische Blauwe Moskee, het doolhof van de Grote Bazaar en de Hippodrome van Constantinopel.

De excursie van 8 uur begint met een ophaalservice bij je hotel in Istanbul, waarna je door de levendige straten wandelt naar de dramatische voormalige basiliek van de Hagia Sophia, een architectonisch prachtstuk en belangrijk monument uit de Byzantijnse en Ottomaanse tijdperken.

Eeuwen lang was dit de grootste kerk ter wereld, en nog altijd heeft het de vierde grootste koepel na St. Paul's in Londen, de Sint Pieter in Rome en de Duomo in Florence. Dit fantastisch bewaarde stuk Byzantijnse architectuur is gewijd aan de hagia sophia, oftewel goddelijke wijsheid.

Je gaat verder naar de Blauwe Moskee, officieel de Sultanahmet Moskee. De opvallende blauwe tegels geven de moskee haar naam en maken haar zo iconisch. De moskee ligt dicht bij paleis Topkapi en was lang de keizerlijke moskee in Istanbul.

Vervolgens ga je naar paleis Topkapi, een overblijfsel van de glorietijd van het Ottomaanse Rijk. Het voormalig paleis had op zijn hoogtepunt 4.000 bewoners en is in een periode van 400 jaar thuis geweest van 25 sultans. Het paleis staat op een landverhoging die uitkijkt op de Gouden Hoorn en is omgeven door rustige tuinen die schaduw bieden in de zomerhitte. In het museum zie je onder meer prachtige Iznik tegels en de fraaie kamer van de harem.

Je bezoekt de Hippodrome, het in 203 door Romeinse keizer Septimus Severus gebouwde circus. Van het originele gebouw hebben drie monumenten het overleefd: de Egyptische Obelisk, de Slangenzuil en de Constantijnzuil. Ook zie je de Duitse Fontein van Wilhelm II, gemaakt van 8 marmeren zuilen.

Je dag zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan de Grote Bazaar, één van de grootste en oudste overdekte markten ter wereld. In een energieke atmosfeer verkopen honderden kleine kraampjes hun waar, van handgemaakte tapijten tot Turkse koffie - een ideale plek ook, om je afdingkunsten op de proef te stellen.

Dag 2 – Specerijenbazaar, Bosporus rondvaart, paleis Dolmabahce, Istiklal Street, Taksim

De specerijenmarkt ligt in Fatih en heet eigenlijk Egyptische Bazaar, omdat er in de Ottomaanse periode Egyptische producten werden verkocht.

De Bosporus is een smalle waterweg tussen Europa en Azië die de Zwarte Zee aan de Marmarazee verbindt. Aan het smalste deel liggen de kastelen Rumeli en Anadolu, maar houd je ogen open voor meerdere Ottomaanse paleizen en moskeeën aan de waterkant!

Paleis Dolmabahce werd in de 19e eeuw gebouwd en was het administratieve centrum van het Ottomaanse Rijk. Ook enkele sultans hebben er gewoond. De grond werd gecreëerd door een kleine baai in de Bosporus in te polderen, vandaar de naam: Dolma betekent gevuld en bahce betekent tuin.

Istiklal Street bruist met een veelte aan winkels, restaurants em bars. hiervandaan is het 2 kilometer lopen naar de Tunel Galata Toren.
Inbegrepen
 • Gids
 • Pick-up en drop off bij hotel of haven
Niet inbegrepen
 • Vervoer
 • Alle toegangsprijzen
 • Lunch
 • Drinken
Annuleringsbeleid
Annuleer tot 1 dag van tevoren voor een volledige terugbetaling
Trefpunt
Wat je moet weten
Let op de sluitingsdag(en):

Grote Bazar - zondag
Hagia Sophia - maandag
paleis Topkapi - dinsdag
paleis Dolmabahce - maandag en donderdag

Als het museum gesloten is op jouw dag van keuze, verschuift de aanbieder het programma naar de volgende beschikbare dag. Zo niet vervangt hij de tour met een bezoek aan de ondergrondse regenput van de Galatatoren.

Je gids neemt je mee per tram, trein, ferry, taxi en bus.

Een enkeltje kost 3 TL, ongeveer 1 EUR.

Deze tour is altijd inclusief pick-up en drop off bij het hotel of de haven, ongeacht welke optie is geselecteerd.

Vanaf € 79 € 63,20 Bespaar tot 20% Per groep tot 1

Tour boeken
Onze belofte aan jou
 • Direct boeken met gegarandeerde plekken
 • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (148 Beoordelingen)

Georganiseerd door

Booking Guide Turkey

Product ID: 20889