Istanbul: Full-Day Tour met Bosphorus Cruise

Product ID: 53607
Gecertificeerd

Vanaf € 114,57 per persoon

Tour boeken
Belangrijke Informatie
Duur
8.5 uur
Niet in de rij staan
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Live gids
Engels

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
 • Bezoek top religieuze en historische bezienswaardigheden van Istanbul op rondleidingen in de Hagia Sophia, de Basilica Cisterne en de Blauwe Moskee
 • Ervaar de Turkse cultuur met een wandeling door de Grand Bazaar, de Spice Bazaar, en langs de lokale straten
 • Voorkom wachten in lijnen met een speciale ingang naar de Hagia Sophia en de Basilica Cisterne
Overzicht
Als u beperkte tijd in Istanbul, deze dag tour is de perfecte manier om te nemen aan de belangrijkste bezienswaardigheden. Geniet uitdrukkelijke vermelding in Hagia Sophia en de Basilica Cisterne, lunch in een groot restaurant, een prachtig uitzicht over…
Wat te verwachten
Uw volledige-daagse tour begint vroeg in de Blauwe Moskee, waar u zult ontmoeten met anderen in uw kleine groep (maximaal 15 deelnemers) en uw deskundige lokale gids (een vloeiend Engels-speaker).

Voordat de moskee opent, zal uw gids u vertellen over de geschiedenis en de architectuur van het gebouw en de rituelen die binnen plaatsvinden. Vroeg aankomen zul je het ergste van de drukte te verslaan om de ongelooflijke binnenland te verkennen.

Doorgaan op de historische Hagia Sophia, een keer een Grieks-orthodoxe basiliek, dan een moskee, en nu een museum. Vergapen aan de prachtige gouden interieur terwijl u geniet van een rondleiding door het gebouw en al uw vragen beantwoord.

Daarna zul je hoofd naar de Basilica Cisterne. Gebouwd in de 6e eeuw voor deze enorme oude waterbak is het meest bekend om de gebeeldhouwde Medusa kolommen, maar het is zeer groot zal uw adem benemen.

De ochtend een deel van uw tour omvat ook een wandeling langs het Topkapi-paleis, waar uw gids een inleiding tot het paleis en zijn harem, van buitenaf zal bieden.

Dan is het af om te lunchen! De tour operator heeft een voorbehoud gemaakt bij een favoriete lokale Turks restaurant, waar u zult genieten van een enorme verspreiding van kebab vlees (kip, lam en rundvlees), sauzen, hummus, rijst, salade, en borek gebak.

Na de lunch zult u een korte wandeling naar de Grand Bazaar, de ongelooflijke winkelhart van Istanbul nemen. Uw gids zal u tonen rond een van de grootste overdekte markten ter wereld, met 60 straten en 5000 winkels. U hoort over Turkije beroemde sieraden, keramiek, tapijten, modes, en eigenaardigheden en leer je hoe je de beste bang te krijgen voor je geld als u besluit om terug te komen om te winkelen later.

Loop door de plaatselijke winkelstraat, vol met winkels verkopen mooie hijabs en lokale Western-style mode. Uw groep zal een korte omweg een trap nemen aan een speciale uitkijkpunt langs de weg, waar je vergapen aan het uitzicht over de Bosporus en de stad aan beide zijden van het.

Dan is het op naar de Spice Bazaar om te leren over Turkse smaken en hoe gevarieerd kruiden van Istanbul zijn eigenlijk een indicator van haar lange geschiedenis. Naar aanleiding van dit wordt een eigen Bosporus cruise, zeker een hoogtepunt van de tour.

Eindig uw tocht aan de andere kant van de brug, met een wandeling door de lokale vismarkt voordat je weg omhoog naar de Galata toren. In plaats van het beklimmen van de toren, die nogal druk kan worden, dan heb je dezelfde opvattingen in de omgeving te vinden op een prive-café. Ontspan en verwen uzelf met een Turkse koffie of een biertje, terwijl het uitzicht.
Inbegrepen
 • Alle toegangskaarten en reserveringen (zoals de Hagia Sophia en de Basilica Cisterne)
 • Bosphorus cruise op een prive-boot (niet meer dan 30 passagiers)
 • Traditionele Turkse degustatiemenu
 • Toegang tot een speciale dak in de buurt van de bazaar
 • deskundige gids
Niet inbegrepen
 • Hotel pick-up en drop off
 • Drankjes en snacks bij de laatste halte café
Annuleringsbeleid
Annuleer tot 3 dagen van tevoren voor een volledige terugbetaling
Trefpunt

Je komt in de wijk Sultanahmet, op de Blauwe Moskee toegangspoort zich aan de zijkant van Hippodrome Square, naast de Grote Vezir Restaurant & Cafe. U vindt deze ingang in de buurt van de slang, of gedraaide kolom, die in het centrum van Hippodrome plein te vinden. (Openen in Google Maps)

Wat je moet weten
Houd er rekening mee dat:
• Vrouwen moeten een hoofddoek te brengen om hun hoofd in de Blauwe Moskee te dekken. Alle bezoekers zijn verplicht om hun schoenen te verwijderen alvorens te betreden. De reisorganisator is niet verantwoordelijk voor de gasten toegang geweigerd als gevolg van ongepaste kleding
• Omdat deze tour is inclusief lunch de operator vereist aanmelding, direct na de boeking, van elke voedselallergie of dieetwensen. Vermeldt uw gids van deze aan het begin van de tour ook
• Als een religieuze plaats, de Blauwe Moskee onderhevig is aan onverwachte sluitingen. Als de moskee gesloten is zal de reisorganisator er alles aan om u van tevoren contact op te maken en zal uw bezoek aan andere plaatsen uit te breiden
• Helaas is de reisorganisator niet in staat is voor rolstoelgebruikers en iedereen geschikt die slecht ter been op deze tour. De reisorganisator is ook niet in staat om tegemoet te komen kinderwagens
• Het wordt aanbevolen dat u dragen comfortabele…

Vanaf € 114,57 per persoon

Tour boeken
Onze belofte aan jou
 • Direct boeken met gegarandeerde plekken
 • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (3 Beoordelingen)

Georganiseerd door

Walks of Turkey

Product ID: 53607