Meer foto's

Vanaf € 83 per persoon

Topkapipaleis, Hagia Sophia & Meer: Istanbul Stadstour

Product ID: 1083
Belangrijke Informatie
Duur
8 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Live gids
Engels

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
  • Bezoek de Blauwe Moskee, een prachtig voorbeeld van Ottomaanse architectuur
  • Kijk je ogen uit bij de Hagia Sophia, een van de meest belangrijke musea in Turkije
  • Verbaas je over de grootsheid van Paleis Topkapi
  • Winkel in de enorme Grote Bazaar
Overzicht
Bewonder de hoofdattracties van Istanbul op deze tour, die een hele dag duurt. Je zult de Blauwe Moskee, Hagia Sophia, Paleis Topkapi en de Grote Bazaar bezoeken. Van geschiedenis tot winkelen, deze tour biedt een authentieke Istanbul ervaring.
Wat te verwachten
Deze sightseeing tour in Istanbul is een perfecte introductie tot de stad die op de grens van Europa en Azië ligt.

Toen Istanbul nog Constantinopel heette was het de hoofdstad van het Romeinse Rijk en de rijkste metropool in Europa. Op deze stadstour zul je vier van de meest belangrijke historische plekken in Istanbul bezoeken met een lokale gids.

De Blauwe Moskee is een iconisch monument in zowel de Turkse als de islamitische wereld. Het prachtige gebouw is in de klassieke Ottomaanse stijl gebouwd en heeft 6 uitstekende minaretten en 260 ramen die de uitgestrekte binnenste kamer verlichten die bekleed is met meer dan 20.000 Iznik tegels.

De Hagia Sophia werd in de zesde eeuw gebouwd door keizer Justinianus. Na de Ottomaanse verovering werd het veranderd in een moskee en later in een museum, waar veel mooie Byzantijnse mozaïeken te zien zijn.

Topkapi is een van de grootste en oudste paleizen ter wereld en de parel van het Ottomaanse rijk. De schatkamer en exotische gebouwen kijken uit op de Gouden Hoorn en een wandeling over het terrein biedt prachtige uitzichten op de stad en de nabijgelegen Bosporus.

Je zult tijd hebben om te winkelen in de Grote Bazaar met zijn 58 straten en meer dan 4000 winkels. Het is een van de grootste overdekte markten ter wereld en bekend om zijn sieraden, leer, aardewerk, kruiden en tapijten.
Inbegrepen
  • Vervoer per minibus met airconditioning
  • Toegangsprijzen
  • Lunch
Niet inbegrepen
  • Fooien (optioneel)
Annuleringsbeleid
Annuleer tot 1 dag van tevoren voor een volledige terugbetaling
Trefpunt

Voor ophaalservice bij de Istanbul cruisehaven: je gids staat in het douane gebied van de haven en heeft een bord met "Neon Tours" bij zich. Je wordt om 9:00 uur opgehaald van de haven. (Openen in Google Maps)

Wat je moet weten
De lokale touroperator heeft het recht om de reisroute te veranderen door onverwachte omstandigheden zoals gesloten musea, vakanties, stakingen, weersomstandigheden en andere gebeurtenissen.

Let op:
Paleis Topkapi is gesloten op dinsdag. Hagis Sophia is gesloten op maandag. De Grote Bazaar is gesloten op zondag. Als een attractie gesloten is dan zal er meer tijd doorgebracht worden bij de andere locaties.
Onze belofte aan jou
  • Direct boeken met gegarandeerde plekken
  • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (147 Beoordelingen)

Georganiseerd door

Neon Tours

Product ID: 1083