Belevingen in

Istanboel

Oost en West, Byzantijns en Ottomaans, bruisend en groen: Istanboel zit vol eclectische verrassingen.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

10 hoogtepunten van Istanbul

Door haar strategische ligging op de Zijderoute tussen Europa en Azië is Istanbul altijd een belangrijke stad geweest. Alle hoogtepunten noemen duurt langer dan het oversteken van de Bosporus, dus hier zijn er 10 om mee te beginnen!

 • Hagia Sophia

  1. Hagia Sophia

  In Haga Sophia, de enorme koepel op deze kerk-moskee-museum was een architectonisch wonder in zijn tijd, maar het bouwen kostte dan ook de nodige moeite - tweemaal stortte de koepel in!

 • Sultan Ahmed Moskee

  2. Sultan Ahmed Moskee

  Dit prachtige bouwwerk staat ook bekend als de [Blauwe Moskee]Blue Mosque, door de İznik-tegels die de moskee blauw doen stralen.

 • Dolmabahçepaleis

  3. Dolmabahçepaleis

  In de laatste dagen van het Ottomaanse Rijk diende dit grandioze Dolmabahçe paleis als administratief centrum aan de Europese zijde van de Bosporus.

 • Topkapi

  4. Topkapi

  Topkapi Palace, de voormalige residentie van vele sultans heeft niet alleen een waanzinnig uitzicht over de stad; de edelstenen en sieraden binnen doen menig Kroonjuweel verbleken!

 • Galatatoren

  5. Galatatoren

  Volgens de legende vloog Ahmet Çelebi al in de 17de eeuw van de Galatatoren de Bosporus over. Waarschijnlijk bevredigt het heerlijke uitzicht de meeste bezoekers voldoende.

 • Grand Bazaar

  6. Grand Bazaar

  De Grand Bazaar is éénvan de oudste en grootste markten op Aarde - en altijd goed bezocht, dus verwacht geen rustige ervaring!

 • Süleymaniye Moskee

  7. Süleymaniye Moskee

  Deze Süleymaniye Mosque moskee werd door architect Sinan gebouwd voor Süleyman de Grote. Trek? Aan de overkant zit Ali Baba, met mogelijk de beste Turkse bonen in de stad.

 • Specerijenbazaar

  8. Specerijenbazaar

  The Spice Bazaar bestaat sinds 1660 en staat ook wel bekend als Egyptische Bazaar. Nog altijd is het dé plek om kruiden, noten, Turks fruit en ander heerlijks te halen!

 • Basilica Cisterne

  9. Basilica Cisterne

  In deze bijzondere voormalige wateropslagplaats gaven de Byzantijnse bouwers Romeinse relikwieën een nieuwe functie als stutmateriaal.

 • Maagdentoren

  10. Maagdentoren

  De Maagdentoren staat op een klein eilandje in de Bosporus en fungeerde ooit als vuurtoren. Nu is het een populair restaurant met prachtig uitzicht op de kust.

Plan je bezoek

 • Hoe veel dagen?

  Istanbul is een doolhof met om elke hoek iets nieuws. Hoe lang je wil blijven, hangt af van de mate waarin je je wil onderdompelen in de stad. Een week is genoeg om alle beroemde bezienswaardigheden te zien.

 • Hoe kom je van de luchthaven naar de stad?

  Havataş shuttlebussen rijden tussen 04:00 en 01:00 elk half uur vanaf de terminal naar Taksim. Tips: een taxi is gemakkelijker, en met een groep van vier niet duurder dan de shuttle. Negeer de ritselaars buiten het vliegveld en neem een officiële taxi bij de uitgang van de terminal.

 • Waar slapen we?

  De meest toeristische gebieden zijn Taksim en Fatih. Fatih is de oude stad waarin veel historische gebouwen staan. Taksim is moderner en trekt mensen die willen shoppen, eten en uitgaan. Je beweegt je makkelijk tussen de twee wijken, dus als je een cocktail wil drinken na een bezoek aan de Hagia Sophia - geen probleem!

Goed om te weten

 • Taal
  Turks
 • Valuta
  Turkse lira (₺)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +90
 • De beste periode voor een bezoek
  Het weer is het hele jaar door goed, maar als je niet van extreme hitte houdt, kun je je stedentrip beter niet in de zomer maken.

Sitemap Istanboel

Wil je alle activiteiten in Istanboel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Istanboel

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 12.519 beoordelingen

Mehmet was erg goed. uitleg gekregen en vragen beantwoord. Hij gaf tips over eten en waar je als vrouw niet moest komen. Had je iets niet begrepen legde hij het nogmaals uit. Bij deze tour zit er geen lunch bij en hij gaf aan wat het alternatief zou kunnen zijn. Het jammere aan mijn trip was dat wij(4) telkens op 2 dames moesten wachten. Hoewel de gids ons extra tijd gaf ook op hun verzoek hadden zij wat anders in gedachte. Onterecht dienden zij een klacht in terwijl wij al 15 min op hen zaten te wachten. Ze hebben de griep zomaar verlaten. Zij wilden een lunch op kosten van de tour. Wij(4) begrepen hun klacht niet. Omdat zij veel vragen hadden en hij echt alles heeft uitgelegd. Nam de tijd om een ieder te vragen of het duidelijk was. Maar ach... Mehmet was the best!! Goede gids!!!!

We liepen samen met mijn vrouw. Ik vond de voorstelling erg leuk! Inclusief mannelijke (!) en vrouwelijke buikdansen. Je moet zeker gaan - je zult er geen spijt van krijgen!

De aandacht was geweldig, onmiddellijke reactie op eventuele vragen, gemak van het verkrijgen en retourneren van het apparaat. In mijn ervaring, 100% aanbevolen

Mehmet our guide was very nice and helpful. I would definitely book a tour again. Thank you Mehmet for your patience!

erg leuke gids en zeker een aanrader in het mooie istanbul