Belevingen in
Istrië 

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Topbezienswaardigheden in Istrië 

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Istrië : De beste dingen die je niet wil missen

Vrsar: boottocht om dolfijnen te spotten

1. Vrsar: boottocht om dolfijnen te spotten

Bewonder de Adriatische Zee met de mogelijkheid om Adriatische dolfijnen te zien tijdens deze boottocht in Vrsar. Profiteer van ervaren personeel en een kapitein die de bewegingen van dolfijnen kent en ze gemakkelijk kan vinden. Geniet van gratis drankjes en een transfer naar de boot en terug. Na een ontmoeting in Vrsar, wordt u naar de boot gebracht om uw avontuur te beginnen. Laat u begroeten met een drankje voordat u de Adriatische Zee betreedt. Houd dolfijnen in de gaten en geniet van een panoramisch uitzicht op Poreč en Rovinj. Als extraatje kun je gratis genieten van nog een tour als er geen mogelijkheden waren om dolfijnen te zien aan het einde van je boottocht.

...
Kamenjak: Medulin Sunset Dolphin Tour

2. Kamenjak: Medulin Sunset Dolphin Tour

Uw avondtrip begint in de haven van Medulin. Na het instappen ontvang je een welkomstdrankje en begint de reis met een panoramisch uitzicht over de Medulin-archipel. Tijdens de vaartocht is er muziek aan boord wat zorgt voor een ontspannen sfeer. Dansen is ook welkom. Terwijl u langs de Adriatische zee vaart, moet u opletten voor dolfijnen. Er is een kans van 50/50 dat je ze zult zien, maar als dat niet het geval is, kun je nog steeds genieten van het prachtige landschap. Geniet onderweg van een prachtig uitzicht op de Oostenrijks-Hongaarse vuurtoren 'Porer' en heb later de kans om een prachtig uitzicht op de zonsondergang te bewonderen. Het diner wordt geserveerd op de boot: vis, vlees en vegetarische opties zijn verkrijgbaar met een koolsalade en ciabattabrood. Drankjes tijdens de excursies zijn bij de prijs inbegrepen. De boottocht eindigt door langzaam terug te gaan naar Medulin.

...
Rovinj: begeleide wandeling

3. Rovinj: begeleide wandeling

Je ontmoet je gids buiten de lokale boerenmarkt in de benedenstad. Je gids is iemand die geboren en getogen is in de stad. Gedurende de wandeling zal de gids je het authentieke Rovinj laten zien. Hij of zij zal graag al je vragen beantwoorden. Je bezoekt het Valdibora-plein, het gedeelte van de stad dat mensen het eerste zien wanneer ze vanuit het noorden naar Rovinj reizen. Je leert waar precies het kanaal en de kanaalbrug vroeger waren. Ontdek hoe het kanaal 1000 jaar geleden werd gestort, waardoor Rovinj een eiland werd. Vervolgens loop je door de Carera Straat en krijg je een indruk van de rijkdom die in de 18e eeuw werd vergaard door de handel in olijfolie, vis   en wijn. Je stopt aan de waterkant, een absolute must en de perfecte plek voor een Aperol Spritz. Navigeer door het  doolhof van geplaveide straten in de richting van de oude Joodse getto en het stallengebied. Volg de oude stadsmuur naar de top van de heuvel, waar de prachtige Sint-Eufemiakerk over de stad waakt. Je eindigt de wandeling hier, de ideale plek om naar de zonsondergang over de Adriatische Zee te kijken. Aan het einde van de wandeling weet je waar de lokale bevolking hun groente en fruit koopt, waar je de beste koffie haalt en waar je het beste gebak en ijs kunt vinden. Je leert op vele manieren te kijken door de ogen van de lokale bevolking - iets wat een gedrukte reisgids je niet kan bieden.

...
Premantura: kajaktocht op zeegrotten

4. Premantura: kajaktocht op zeegrotten

Het startpunt van deze kajakervaring is Kaap Kamenjak, een beschermd natuurpark ten zuiden van Pula. Vanaf een van de charmante kiezelstranden begin je je avontuur na een korte briefing van de gidsen. Nadat je je in de kajaks hebt geïnstalleerd, peddel je ongeveer 40 minuten langs de ruige kust terwijl je geniet van het zomerse landschap tot aan de Kolombarica-zeegrot. In de grot zwem je in het turquoise water dat wordt verlicht door de zonnestralen die door een grotopening erboven binnenkomen. Snorkelen en het verkennen van het levendige zeeleven van Kamenjak is een herinnering die je niet snel zult vergeten. Daarom bevat deze tour gratis GoPro-foto's. Als je een adrenaline-zoeker bent, zul je het geweldig vinden om van de kliffen (tot 15 meter hoog) te springen nadat je de grot hebt verkend. Zo niet, dan kunt u genieten van zonnebaden, zwemmen, snorkelen en ontspannen. Op de terugweg zullen de gidsen zo nodig korte stops maken. Als je geïnteresseerd bent, kun je een aantal verbazingwekkende feiten over het gebied ontdekken. Deze tour is een ideale zomerervaring voor vrienden en families. Het is volkomen veilig en geschikt voor beginners en kinderen.

...
Van Poreč: boottocht Lim Fjord, Rovinj en Vrsar met lunch

5. Van Poreč: boottocht Lim Fjord, Rovinj en Vrsar met lunch

Tijdens deze tour krijg je de kans om de prachtige westkust van Kroatië en charmante dorpjes te verkennen. Van de smalle steegjes en romantische straatjes van Rovinj tot de natuurlijke schoonheid van de Limfjord, waar u aan boord van de boot kunt genieten van een lunch. Nadat je je gids in Poreč hebt ontmoet, begint je dag met een reis van 1 uur naar Rovinj. Je hebt 2 uur om hier te verkennen voordat je aan boord gaat van een traditionele houten boot om de Lim Fjord te ontdekken. Terwijl u de fjord op vaart, kunt u genieten van adembenemende uitzichten terwijl u geniet van een gegrilde vis-, vlees- of vegetarische lunch die aan boord wordt geserveerd. Geniet van een glas wijn terwijl je kapitein je meeneemt naar een piratengrot voor een fotostop. Verderop in de fjord kom je aan in het dorp Vrsar voor je laatste stop van de dag. Ontspan op het strand, neem een duik in de zee of verken het charmante stadje voordat u rond 16.30 uur terugkeert naar Poreč.

...
Pula: toegangsticket voor de Arena

6. Pula: toegangsticket voor de Arena

Bezoek het oude amfitheater van Pula, waar de inwoners van de stad ooit samenkwamen om te worden vermaakt door gladiatoren en dierenjachten. Vermijd de drukte en verken deze prachtige oude bezienswaardigheid met je prepaid toegangsticket. Bekijk een amfitheater dat het symbool is geworden van Pula, een van de populairste en mooiste locaties in Kroatië voor evenementen, zoals concerten, festivals en zelfs gladiatorentoernooien in de zomermaanden.  Krijg toegang tot de permanente tentoonstelling getiteld "Istrische olijf- en wijnbouw in de oudheid" in het ondergrondse gebied dat door de gladiatoren werd gebruikt tijdens hun toernooien.  Bekijk reproducties van gereedschappen en apparatuur voor de olie- en wijnproductie, zoals molens, persen en sedimentatietanks, evenals amforen, die werden gebruikt als verpakking voor olie- en wijntransport.

...
Rijeka: Pula, Rovinj en panoramische Istrische kusttour

7. Rijeka: Pula, Rovinj en panoramische Istrische kusttour

Pula, gelegen aan de voet van het schiereiland Istrië, is de grootste stad van Istrië. De beroemdste attractie, het goed bewaard gebleven Romeinse amfitheater, is een van de beroemdste bezienswaardigheden in heel Kroatië. Pula staat, net als de rest van de regio, bekend om zijn milde klimaat, gladde zee, prachtige stranden en ongerepte natuur. Tijdens je tour kom je tal van monumenten van Romeinse architectuur tegen: de triomfboog van de Sergi uit de 1e eeuw voor Christus, de Hercules-poort en de tweelingpoort, de tempel van Augustus en de Arena en het kleine Romeinse theater in het stadscentrum. Afgezien van historische bezienswaardigheden, is Pula een drukke handelsstad aan zee die een vriendelijke aantrekkingskracht heeft weten te behouden als kleine stad. Hoewel ontsierd met residentiële en vakantieprojecten, is de kust bezaaid met geurige dennenbossen, cafés aan zee en een reeks goede restaurants. Het belangrijkste stadsplein biedt u de kans om te ontspannen in een unieke sfeer, waarbij het plein zijn rol als ontmoetingsplaats sinds het Augustus-tijdperk heeft weten te behouden. Rovinj, gelegen aan de westkust van Istrië, is een van de meest populaire en meest ontwikkelde toeristenoorden in Kroatië. De oude stad is gebouwd op het eiland, dat pas in de 18e eeuw met het vasteland verbonden was. Rovinj staat bekend als een van de meest pittoreske en romantische steden aan de Middellandse Zee en trekt de laatste decennia een groot aantal toeristen aan, waarvan de meesten jaar na jaar trouw terugkeren. Rovinj weet zijn rijke traditie op een zeer interessante manier te combineren met de moderne tijd. Omdat het ook een actieve vissershaven is, proef je de sfeer van een klein vissersdorpje. Aan de andere kant heeft de stad een voortreffelijke gastronomie ontwikkeld en biedt het een hoge standaard van toeristische diensten in het algemeen. De stad aan de voet van de kerk van St. Euphemia is de favoriete ontmoetingsplaats van kunstenaars uit de hele wereld. Als je door de straten loopt, kom je veel kunstgalerijen en studio's tegen.

...
Van Pula: grotten, canyons Speedboottocht naar Kamenjak

8. Van Pula: grotten, canyons Speedboottocht naar Kamenjak

Maak een speedboottocht van 4 uur om de kustlijn rond Pula te zien. Geniet van 2 haltes om te zwemmen, een grot te verkennen en een prachtig uitzicht op Istrië te zien. Je speedboottocht begint in de haven van Pula. De grootste haven van Kroatië, bekijk interessante bezienswaardigheden zoals een verlaten militair etablissement en een grote scheepswerf. Zoek uw ontmoetingspunt en stap aan boord van uw speedboot. Maak een stop bij een grot en zie canyons terwijl je naar Kamenjak, een natuurreservaat, gaat. Trek de baai van het reservaat in en bewonder de duizelingwekkende kliffen en heldere waterstranden. Neem even de tijd om te genieten van het rustige landschap voordat u terugkeert naar Pula.

...
Pula: Sint Jerolim kajak- en snorkeltour

9. Pula: Sint Jerolim kajak- en snorkeltour

Ga op avontuur naar de ongerepte kust van Saint Jerolim. Geniet van een prachtig uitzicht op de vuurtoren van Punta Christo, de skyline van Pula en de uitgestrekte Brijuni-eilanden. Voel je één met de natuur terwijl je een landschap bewondert dat wordt geregeerd door de wildernis. Peddel naar Saint Jerolim en ontspan op het strand, voordat je het eiland gaat verkennen. Geniet van de prachtige scènes en leer over de rijke geschiedenis van je gids. Houd de buurtbewoners in de gaten, de ezels en pauwen maken graag vrienden. Bekijk de levendige dieren in het wild tijdens het snorkelen in het ondiepe water en voer een razernij aan vissen. Maak het af met een onderwaterfotoshoot om de dag voor altijd te onthouden. Als je eenmaal uitgerust bent, peddel je terug naar Pula met een aantal dierbare herinneringen.

...
Pula: nachtelijke zeekajaktocht in transparante kajak

10. Pula: nachtelijke zeekajaktocht in transparante kajak

Ontmoet elkaar in het resortgebied van Verudela en maak kennis met de theorie en technieken van kajakken en de gedragsregels tijdens de tour. Het is dan tijd om op je nachtelijke kajakavontuur op zee te vertrekken. Dankzij de transparante bodem van de kajak die is uitgerust met LED-verlichting, kunt u een kijkje nemen in de slapende onderwaterwereld van de Adriatische zee. Kajak langs de kust, waar de zeediepte ongeveer 4-8 meter is, zodat u alles kunt zien wat er op de zeebodem gebeurt. Tijdens de tour zul je een glimp opvangen van verschillende soorten zeeleven. De gids zal je alles uitleggen over de wezens die je kunt zien, zoals zee-egels, vissen, zeewier, kwallen en diverse koralen. Je gids zorgt er ook voor dat je je once-in-a-lifetime herinnering vereeuwigd hebt als foto's en video's.

...

Sitemap Istrië 

Wil je alle activiteiten in Istrië  ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Istrië 

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.059 beoordelingen

Wij waren er vroeg (10.00 uur) en konden zonder te wachten de arena in. Een geweldig gezicht met uitzicht op de Adriatische Zee. Vanaf 12.00 uur raakte het vol en vormde zich een rij bij de kassa. Het bijwonen van een evenement zou er waarschijnlijk een ervaring zijn.

De aankoop van de tickets is heel goed verlopen. We waren rel. Er was vroeg en er was geen rij, dus het zou niet nodig zijn geweest om online te boeken. Ik weet niet of er een aparte ingang is voor degenen die al een kaartje hebben in het geval van een lange rij.

Het bezoek is absoluut de moeite waard. Het is prachtig om een goed bewaard gebleven arena te vinden die de Romeinse keizerlijke herinnering in het buitenland draagt.

Een zeer interessante plek, zeker de moeite waard. Ik raad het iedereen aan

Indrukwekkend bouwwerk waar je de geschiedenis voelt.