Italica

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Italica: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

 • Vanuit Sevilla: rondleiding Italica en 14e eeuws klooster

  1. Vanuit Sevilla: rondleiding Italica en 14e eeuws klooster

  Vertrek vanuit Sevilla en reis een paar minuten naar het noorden naar het dorp Santiponce, de locatie van één van de belangrijkste en grootste Romeinse ruïnes in Spanje. Na aankomst bij de goed bewaarde ruïnes van de Romeinse stad Italica ontdek je prachtige voorbeelden van Romeinse architectuur, mozaïekwerk en infrastructuur. De Romeinse nederzetting Italica is de oudste Romeinse nederzetting in Spanje. De stad diende als belangrijke militaire buitenpost en werd in 206 v.Chr. gesticht door generaal Publius Cornelius Scipio als vestigingsplaats voor soldaten die gewond raakten tijdens de slag van Illipa. De naam verwijst naar de eerste kolonisten die uit Italië kwamen en het was de geboorteplaats van Marcus Ulpius Trajanus (53 n.C.) en zijn opvolger, Aelius Hadrianus (76 n.C.). Je bewondert het enorme amfitheater met 25.000 zitplaatsen, één van de grootste in het Romeinse rijk. Dwaal d...

 • Sevilla: Game of Thrones & Romeinse tour in park Itálica

  2. Sevilla: Game of Thrones & Romeinse tour in park Itálica

  Ontdek het archeologische park Itálica tijdens deze rondleiding langs plekken die dienst deden als filmlocatie voor de HBO tv-serie "Game of Thrones". Leer over de geschiedenis van deze Romeinse stad treed in de voetsporen van je favoriete personages. Je gids wacht op je bij de hoofdingang van de oude stad. Vanaf hier krijg je een korte introductie op de geschiedenis van deze legendarische, oude stad en bezoek je enkele van de huizen waar de Romeinse burgers 2000 jaar geleden woonden. Itálica heeft ook een van de beste collecties aan mozaïeken in Spanje. Het Romeinse amfitheater is het grootste gebouw in dit complex en is de meest bekende filmlocatie die tijdens de rondleiding wordt bezocht. Wie had kunnen denken dat 20 eeuwen na haar bouw enorme draken over de ruïnes zouden vliegen, terwijl Jon Snow, Daenerys, Cersei, en een tiental andere personages bijeen zouden komen om hun onenigh...

  We hadden n prima gids. Zij vertelde met passie en er was ruimte voor humor. Ze had zelf archiologe en dat was zeker n pluspunt

 • Sevilla: Italica Romeinse ruïnes City Tour

  3. Sevilla: Italica Romeinse ruïnes City Tour

  Italica was de eerste Romeinse stad gesticht in Spanje, gebouwd in 206 voor Christus na de slag bij Ilipa. Geniet van een tour van 2 uur door de ruïnes van deze oude stad, geleid door een deskundige gids. De site ligt slechts 8 kilometer ten noordwesten van Sevilla. Meer dan 2000 jaar later heeft het nog steeds de essentie en sfeer van het Romeinse Rijk. Onder het bewind van keizers Hadrianus en Trajanus, breidde de stad zich verder uit tijdens de 2de eeuw. Tegenwoordig is zijn belangrijkste attractie het amfitheater, dat door HBO werd gebruikt als filmlocatie voor enkele van de scènes in de beroemde tv-serie Game of Thrones. Je gids wacht op je bij de hoofdingang van de Italica-site, om je 2-uur durende tour te beginnen die je meeneemt naar de antieke tijden van Rome.

 • Vanuit Sevilla: rondleiding Romeinse stad Itálica

  4. Vanuit Sevilla: rondleiding Romeinse stad Itálica

  Bezoek Itálica, op slechts 15 minuten van Sevilla, tijdens een 4-uur durende geleide tocht. De eerste authentiek Romeinse stad in Spanje werd in 206 v.C. gesticht door de Romeinse Generaal Publius Cornelius Scipio Africanus, en was de geboorteplaats van toekomstige Romeinse keizers Trajanus en Hadrianus. Wandel door de oude straten van de archeologische site van Itálica en verken de ruïnes van de huizen en openbare gebouwen. Zie het amfitheater met 25.000 zitplaatsen, het op 2 na grootste in het Romeinse Rijk. Bewonder de mozaïekvloeren, het Traianeum, de beelden van Diana, Venus, en Trajanus, en de openbare baden. Zie het deels gereconstrueerde Romeinse theater in Santiponce.

  The trip unfortunately started with some troubles because the tourcompany never got a notification of my booking, although I was in the system. Due to this I came to the pick up point there was no one to pick me up. But when I called them the lady on the phone saved the day. She called the tour guide and requested her to pick me up anyway in Sevilla. The guide, Montser, was supposed to give a Spanish and French tour (because I supposedly as English speaking guest) was not on the list. But she and the French guest were amazingly friendly and flexible enough to trade the French for English explanation. So eventually, I had an amazing tour after all! Great service, really nice tour, great explanation. Thank you!

 • Sevilla: Romeinse stad Itálica 2,5 uur durende tour

  5. Sevilla: Romeinse stad Itálica 2,5 uur durende tour

  Verken de geboorteplaats van de Romeinse keizers Trajanus en Hadrianus tijdens een rondleiding door de oude stad Itálica, 9 kilometer ten noordwesten van Sevilla. Bezoek de archeologische vindplaats met een privégids en ontdek waarom Itálica een belangrijke rol speelde in het politieke, militaire en economische leven van het Romeinse rijk. Bekijk oude schatten, waaronder prachtige mozaïeken en een van de grootste amfitheaters van het rijk. Ontdek openbare gebouwen en privéwoningen gebouwd tijdens het bewind van Hadrianus, leer over de bouw van de stad en hoor over het leven van haar inwoners.

 • Van Sevilla: Privé halfdagtrip naar Italica

  6. Van Sevilla: Privé halfdagtrip naar Italica

  Vertrek naar Sevilla en neem 20 minuten rijden naar het dorp Santiponce, waar u de Romeinse stad Italica binnentreedt en in uw eigen tempo kunt verkennen. Ontdek de overblijfselen van het 3e grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Bekijk het monument voor Trajan en bezoek de fitnessruimte en thermale baden. Bewonder de mozaïeken in het Huis van het Planetarium en volg de voetsporen van gladiators als u door de tunnels die ze hebben gebruikt, lopen. Ga terug naar Sevilla en stop bij het prachtige klooster van San Isidoro del Camp. Opgericht in 1301, is het complex gevestigd in 15de eeuwse Mudéjar-muurschilderingen en een prachtig 17de-eeuws altaarstuk.

 • Sevilla: 4-Hour Italica Tour

  7. Sevilla: 4-Hour Italica Tour

  Ontdek de ruïnes van Italica, de eerste stad in het Romeinse rijk gebouwd buiten het Italiaanse schiereiland, waaraan het zijn naam ontleent; bakermat van de keizers Trajanus en Hadrianus. Na een rit door het centrum van Sevilla, fietst u langs een pad over de rivier en de parkway's, bezoekt u de natuurlijke wonderen van de stad en het klooster van San Isidoro del Campo, bij de ingang van de Romeinse ruïnes. Eenmaal binnen bewonder je de verbazingwekkende mozaïeken en sculpturen die perfect bewaard zijn gebleven; vooral het grote amfitheater, een van de grootste in het hele Romeinse rijk.

 • Sevilla: fietstocht

  8. Sevilla: fietstocht

  Sevilla is de perfecte plek om te fietsen en de schoonheid van de stad te ontdekken, vergezeld van een gids. Begin met de beroemde kathedraal van de stad, een van de meest verbluffende architectonische meesterwerken die je ooit zult zien. Van het graf van Christopher Columbus tot het ontzagwekkende uitzicht vanaf de top van de Giralda-toren, er is geen betere plek om te beginnen. Ga vanaf daar naar nog een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Sevilla: het Alcazar. Dit historische complex herbergt sierlijke tegels, weelderige tuinen en eeuwen geschiedenis. De Spaanse koninklijke familie geniet er zelfs zoveel van dat ze het gebruiken als hun officiële verblijfplaats tijdens bezoeken aan Sevilla! Door de rivier over te steken, verken je de karakteristieke Triana-buurt. Deze unieke barrio, de thuisbasis van Flamenco, heeft zijn eigen unieke, fascinerende cultuur ontwikkeld ...

 • Itálica: City of Emperors Tour van 3 uur vanuit Sevilla

  9. Itálica: City of Emperors Tour van 3 uur vanuit Sevilla

  Loop door de straten ooit geregeerd door keizers Trajan en Adriano en leer over de opkomst en ondergang van een van de vroegste Romeinse steden op het schiereiland in deze 3-uur durende tour vanuit Sevilla. Ontdek met behulp van een tweetalige gids de locaties waar scènes uit Game of Thrones zijn opgenomen en hoor verhalen over de vergaande politieke en economische beslissingen die op deze site in de 3e eeuw voor Christus plaatsvonden. Verken deze goed bewaarde site op slechts 7 km buiten Sevilla met een kleine groep van maximaal 8 personen en het gemak van retourvervoer.

Sitemap Italica

Wil je alle activiteiten in Italica ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Italica

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 227 beoordelingen

ZEER GOED DE GIDS

Hij leidt een tien, Carlos maakte het fenomenaal, de bestuurder Joaquin ook. Het enige nadeel dat ik zie is dat het in twee talen een beetje zwaar wordt. Ze moeten je tenminste waarschuwen voordat ze het bezoek boeken, zodat mensen het weten.

Aanrader! Enthousiaste gids en goed verzorgde tour.

Een bus met airco vervoert je naar de verschillende locaties. Een enthousiaste gids vertelt je veel interessante weetjes. Als afsluiter krijg je lekkere tapas en een drankje naar keuze (proef zeker de Vino de Naranja).

De rondleiding duurde i.p.v. 1,5 uur 4 uur dus dat was even schakelen. De gids was soms een beetje onverstaanbaar (Engels). Veder een hele mooie tour om te doen. Zeker een aanrader

We hadden n prima gids. Zij vertelde met passie en er was ruimte voor humor. Ze had zelf archiologe en dat was zeker n pluspunt

Zeer interessante, goede en nuttige gids, we hopen dat de opgravingen doorgaan!