Kies data

Italica

  • Rondleidingen
  • Avonturen
9 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Italica: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Sevilla: Game of Thrones & Romeinse tour in park Itálica

1. Sevilla: Game of Thrones & Romeinse tour in park Itálica

Ontdek het archeologische park Itálica tijdens deze rondleiding langs plekken die dienst deden als filmlocatie voor de HBO tv-serie "Game of Thrones". Leer over de geschiedenis van deze Romeinse stad treed in de voetsporen van je favoriete personages. Je gids wacht op je bij de hoofdingang van de oude stad. Vanaf hier krijg je een korte introductie op de geschiedenis van deze legendarische, oude stad en bezoek je enkele van de huizen waar de Romeinse burgers 2000 jaar geleden woonden. Itálica heeft ook een van de beste collecties aan mozaïeken in Spanje. Het Romeinse amfitheater is het grootste gebouw in dit complex en is de meest bekende filmlocatie die tijdens de rondleiding wordt bezocht. Wie had kunnen denken dat 20 eeuwen na haar bouw enorme draken over de ruïnes zouden vliegen, terwijl Jon Snow, Daenerys, Cersei, en een tiental andere personages bijeen zouden komen om hun onenigheden uit te discussiëren om een grotere vijand te bestrijden.

Sevilla: Italica Romeinse ruïnes stadstour

2. Sevilla: Italica Romeinse ruïnes stadstour

Italica was de eerste Romeinse stad gesticht in Spanje, gebouwd in 206 voor Christus na de slag bij Ilipa. Geniet van een 2 uur durende rondleiding door de ruïnes van deze oude stad, onder leiding van een deskundige gids. De camping ligt slechts 8 kilometer ten noordwesten van Sevilla. Meer dan 2000 jaar later herbergt het nog steeds de essentie en sfeer van het Romeinse rijk. Onder het bewind van keizers Hadrianus en Trajanus breidde de stad zich verder uit in de 2e eeuw. Tegenwoordig is de belangrijkste attractie het amfitheater, dat door HBO werd gebruikt als filmlocatie voor enkele scènes in de beroemde tv-serie Game of Thrones. Je gids wacht op je bij de hoofdingang van de Italica-site, om je 2 uur durende tour te beginnen die je terugvoert naar de oude tijden van Rome.

Vanuit Sevilla: rondleiding Romeinse stad Itálica

3. Vanuit Sevilla: rondleiding Romeinse stad Itálica

Bezoek Itálica, op slechts 15 minuten van Sevilla, tijdens een 4-uur durende geleide tocht. De eerste authentiek Romeinse stad in Spanje werd in 206 v.C. gesticht door de Romeinse Generaal Publius Cornelius Scipio Africanus, en was de geboorteplaats van toekomstige Romeinse keizers Trajanus en Hadrianus. Wandel door de oude straten van de archeologische site van Itálica en verken de ruïnes van de huizen en openbare gebouwen. Zie het amfitheater met 25.000 zitplaatsen, het op 2 na grootste in het Romeinse Rijk. Bewonder de mozaïekvloeren, het Traianeum, de beelden van Diana, Venus, en Trajanus, en de openbare baden. Zie het deels gereconstrueerde Romeinse theater in Santiponce.

5 uur durende begeleide fietsexcursie naar Italica vanuit Sevilla

4. 5 uur durende begeleide fietsexcursie naar Italica vanuit Sevilla

Ontdek de Romeinse ruïnes van Itálica op de fiets vanuit Sevilla met een professionele gids! Deze 5-uur durende tour neemt je mee op een leerzame en spannende reis in een van de mooiste regio's van Andalusië! In deze oude Romeinse stad werden de keizers Trajanus en Hadrianus geboren. Je gids vertelt je over de geschiedenis van een van de grootste amfitheaters ter wereld. Tijdens deze tour kun je ook het dorp Santiponce bezoeken, waar je meer te weten komt over hun tradities en culturen. Hier heb je de mogelijkheid om een klassiek Andalusisch ontbijt te nuttigen (niet inbegrepen bij de tour) als je dat wilt voordat je het archeologische centrum betreedt.

Sevilla: Romeinse stad Itálica 2,5 uur durende tour

5. Sevilla: Romeinse stad Itálica 2,5 uur durende tour

Verken de geboorteplaats van de Romeinse keizers Trajanus en Hadrianus tijdens een rondleiding door de oude stad Itálica, 9 kilometer ten noordwesten van Sevilla. Bezoek de archeologische vindplaats met een privégids en ontdek waarom Itálica een belangrijke rol speelde in het politieke, militaire en economische leven van het Romeinse rijk. Bekijk oude schatten, waaronder prachtige mozaïeken en een van de grootste amfitheaters van het rijk. Ontdek openbare gebouwen en privéwoningen gebouwd tijdens het bewind van Hadrianus, leer over de bouw van de stad en hoor over het leven van haar inwoners.

Itálica: City of Emperors Tour van 3 uur vanuit Sevilla

6. Itálica: City of Emperors Tour van 3 uur vanuit Sevilla

Loop door de straten ooit geregeerd door keizers Trajan en Adriano en leer over de opkomst en ondergang van een van de vroegste Romeinse steden op het schiereiland in deze 3-uur durende tour vanuit Sevilla. Ontdek met behulp van een tweetalige gids de locaties waar scènes uit Game of Thrones zijn opgenomen en hoor verhalen over de vergaande politieke en economische beslissingen die op deze site in de 3e eeuw voor Christus plaatsvonden. Verken deze goed bewaarde site op slechts 7 km buiten Sevilla met een kleine groep van maximaal 8 personen en het gemak van retourvervoer.

Sevilla: fietstocht

7. Sevilla: fietstocht

Sevilla is de perfecte plek om te fietsen en de schoonheid van de stad te ontdekken, onder begeleiding van een gids. Begin met de beroemde kathedraal van de stad, een van de meest verbluffende architectonische meesterwerken die je ooit zult zien. Van het graf van Christoffel Columbus tot de ontzagwekkende uitzichten vanaf de top van de Giralda-toren, er is geen betere plek om te beginnen. Ga vanaf daar naar een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Sevilla: het Alcazar. Dit historische complex herbergt sierlijk tegelwerk, weelderige tuinen en eeuwenlange geschiedenis. De Spaanse koninklijke familie geniet er zelfs zo van dat ze het gebruiken als hun officiële residentie tijdens bezoeken aan Sevilla! Door de rivier over te steken, verken je de karakteristieke wijk Triana. Deze unieke barrio, de thuisbasis van Flamenco, heeft zijn eigen unieke, fascinerende cultuur ontwikkeld die het onderscheidt van de rest van de stad. Het is gemakkelijk om je hier een local te voelen. Ga naar de Mercado de Triana en breng wat tijd door met dwalen tussen de bruisende kraampjes. Geniet van het prachtige uitzicht over de stad terwijl u langs de Calle Betis wandelt, parallel aan de rivier. Onderweg stop je in enkele van de buiten de gebaande paden verborgen juweeltjes van de buurt, zoals de historische keramiekfabriek.

Sevilla: Italica-tour van 4 uur

8. Sevilla: Italica-tour van 4 uur

Ontdek de ruïnes van Italica, de eerste stad in het Romeinse rijk die buiten het Italiaanse schiereiland werd gebouwd, waaraan het zijn naam dankt; bakermat van de keizers Trajanus en Hadrianus. Na een rit door het centrum van Sevilla, fiets je over een pad over de rivier en parkwegen, bekijk je de natuurlijke wonderen van de stad en het klooster van San Isidoro del Campo, tot aan de ingang van de Romeinse ruïnes. Eenmaal binnen, bewonder de verbazingwekkende mozaïeken en sculpturen, perfect bewaard gebleven; vooral het grote amfitheater, een van de grootste in het hele Romeinse rijk.

Sitemap Italica

Wil je alle activiteiten in Italica ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Italica

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 312 beoordelingen

Absoluut de moeite waard om deze plek te bezoeken. Voor de Game of Thrones-liefhebbers: in het amfitheater is de Dragonpit opgenomen. De indrukwekkende mozaïeken in de huizen zijn als een reis in de tijd! Ook liet Veronica een animatie zien van hoe men dacht dat de stad eruit moet hebben gezien. Een absolute aanrader. Ook perfect geregeld met de pick-up service. Als afsluiter word je nog meegenomen naar een mooi oud klooster net buiten de stad.

Onze gids Jesus had een boeiende en geanimeerde verhalende stijl die de tour leuk en gedenkwaardig maakte! Hij was als een historicus, gids en stand-upcomedian ineen. Italica zelf is niet zo uitgebreid en goed bewaard gebleven als Pompeii of Efeze, maar als je er nog niet bent geweest, zijn het mini-colosseum en de prachtige mozaïeken zeker een bezoek waard.

Aanrader! Enthousiaste gids en goed verzorgde tour.

Een bus met airco vervoert je naar de verschillende locaties. Een enthousiaste gids vertelt je veel interessante weetjes. Als afsluiter krijg je lekkere tapas en een drankje naar keuze (proef zeker de Vino de Naranja).

Zeer vermakelijke en aanbevolen tour om een ochtend door te brengen, gemakkelijk te lopen en, indien mogelijk, te voltooien met een bezoek aan het Archeologisch Museum daarna.

We hadden n prima gids. Zij vertelde met passie en er was ruimte voor humor. Ze had zelf archiologe en dat was zeker n pluspunt