Kies data

Dingen om te doen Izmir

Izmir: De beste dingen die je niet wil missen

Van Izmir: Efeze-tour van een hele dag

1. Van Izmir: Efeze-tour van een hele dag

Begin met een pick-up van je hotel in Izmir. Vervolgens begint de ontdekking van Efeze met het Huis van de Maagd Maria en op 10 minuten rijden van de oude stad Efeze. Verken de stad door onder begeleiding van een gids door de marmeren straten te wandelen. Bekijk de Odeon, State Agora, de Pretension, het Memmius-monument, de Domitianus-tempel, de Hercules-poort, de Curetes-straat, de Hadrianustempel en de latrines. Kies voor een optioneel bezoek aan de rijtjeshuizen tegen een meerprijs. Ga na de rijtjeshuizen verder met je verkenningstocht met de Celsus-bibliotheek, Marble Road, Commercial Agora, Great Theatre en Arcadian (havenweg). Geniet van een lekkere lunch geserveerd in een schilderachtig lokaal restaurant. Bezoek de Tempel van Artemis. Hier is een goede kans om prachtige foto's te maken van de kerk van St. John en de moskee van İsa Bey. Geniet van vrije tijd in het oude dorp Sirince om de traditionele huizen, de wijnproductie met fruitsmaak te ontdekken en te genieten van een wijnproeverij. Sluit de dag af met een transfer terug naar de luchthaven van Izmir of naar uw hotel in Izmir.

Van Selcuk/Kusadasi/Izmir: Pamukkale-dagtour

2. Van Selcuk/Kusadasi/Izmir: Pamukkale-dagtour

Ontdek de adembenemende regio van Pamukkale en zijn warmwaterbronnen op een dagtrip vanuit Selcuk, Kusadasi of Izmir. Begin door 's ochtends uw chauffeur/gids te ontmoeten bij de receptie van uw hotel en een transfer naar Pamukkale. p> Verken de oude stad Hierapolis, gebouwd op stevige kalksteenlagen gevormd door mineraalrijk water dat millennia lang stroomde over een verhoogd vlakke plateau. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de heilige stad, waaronder het theater, de tempel van Apollo en de Necropolis. Bewonder de Necropolis (begraafplaats) van Hierapolis, een van de grootste oude begraafplaatsen in Anatolië. Bekijk een Romeins bad, de Poort van Domitianus, de hoofdstraat van de oude stad en de Byzantijnse Poort. Loop naar de natuurlijke warmwaterterrassen, gevormd door stromend warm water dat rijk is aan calcium en het hele jaar door temperaturen van 35 graden Celsius . Krijg de kans om de glanzend witte travertijnterrassen van Pamukkale te zien, gelegen naast de ruïnes van Hierapolis. Geniet van optionele vrije tijd om te zwemmen in Cleopatra's Pool voordat je de tour beëindigt met een transfer terug naar je hotel. En tijdens de rondleiding krijg je de kans om het Turkse traditionele handwerk te bekijken.

Dagtour door oude ruïnes in Efeze vanuit Izmir

3. Dagtour door oude ruïnes in Efeze vanuit Izmir

Deze dagtour vanuit Izmir neemt je mee naar Efeze in Selçuk om de best bewaarde ruïnes van Turkije uit de oude Griekse, Romeinse en Byzantijnse beschavingen te verkennen. Bezoek de belangrijkste ruïnes in Efeze, waaronder de Tempel van Artemis, die een van de zeven wereldwonderen was voordat deze in 401 na Christus werd verwoest. Je zult ook de bibliotheek van Celsus zien, gebouwd om 12.000 rollen te bevatten en destijds een van de grootste bibliotheken ter wereld. Het nabijgelegen Great Theatre, het grootste openluchttheater ter wereld, was ontworpen om plaats te bieden aan 24.000 mensen - zelfs de ruïnes zijn enorm. Na het ontdekken van de indrukwekkende monumenten, bezoekt u het Archeologisch Museum van Efeze. Het museum herbergt veel belangrijke beelden en relikwieën, waaronder een bewaard gebleven deel van de oorspronkelijke tempel van Artemis. Na te hebben genoten van een lunch met traditionele Turkse gerechten, reis je naar het Huis van de Maagd Maria op de Bulbul-berg, waar archeologen en historici geloven dat de moeder van Jezus aan het einde van haar leven leefde.

Van Istanbul: 7-nachten tour door Turkije met vluchten en hotel

4. Van Istanbul: 7-nachten tour door Turkije met vluchten en hotel

Dompel jezelf volledig onder in de Turkse cultuur met een tour van 7 nachten door Istanbul, Efeze, Kusadasi, Pamukkale en Cappadocië . Maak je geen zorgen over het boeken van transfers, gidsen, ontbijt, hotels of binnenlandse vluchten, dit wordt allemaal voor je geregeld. Dag 1: Aankomst in IstanbulAankomst op Istanbul Airport (IST) of SAW Airport waar de vertegenwoordiger van de tour je zal ontmoeten met een naambordje en je naar het hotel zal brengen voor uw overnachting in Istanbul. Dag 2: Dagtour Istanbul met ontbijtGeniet na het ontbijt van een wandeltocht door Istanbul. Bezoek het Topkapi-paleis, de Hagia Sophia, de Blauwe Moskee en het Hippodrome, waar wagenrennen en de Byzantijnse rellen plaatsvonden. Bezoek de Grand Bazaar en overnacht in Istanbul. Dag 3: Istanbul, Izmir & Kusadasi met maaltijdenBegin uw dag met een vlucht naar Izmir en ga naar Efeze. Bezoek de Artemis-tempel voordat je doorgaat naar Efeze, een van de twaalf steden van Ionië. Na Efeze wordt de lunch geserveerd in een tuin van een lokaal handwerkcentrum. Ga naar het Huis van de Maagd Maria voordat je overnacht in Kusadasi. Dag 4: Kusadasi met maaltijdenRijd naar Pamukkale om de travertijnterrassen en de warmwaterbronnen in Hierapolis te ontdekken. Bezoek de oude stad Hierapolis in Pamukkale en overnacht in Pamukkale. Dag 5: Pamukkale naar Cappadocië met ontbijt  Rijd naar Cappadocië voor een bezoek aan het Mausoleum van Mevlana, een wereldberoemde mysticus, en Sultanhani Caravanseria, een herberg langs de weg waar reizigers rusten en bijkomen van de reis van de dag. Overnacht in Cappadocië in een grothotel. Dag 6: Cappadocia Tour Cave Hotel met ontbijtBegin bij de Three Sisters Fairy Chimneys in Urgup. Daal af in de Kaymakli Underground City, een van de grootste en diepste in Cappadocië. Bezoek het openluchtmuseum van Goreme en ga verder naar het Uchisar-rotskasteel voor een panoramisch uitzicht over Cappadocië. Overnacht in Cappadocië. Dag 7: Cappadocië-tour van een hele dag met ontbijtErvaar het maanlandschap van Cappadocië in de Devrent-vallei. Lunch in Avanos, het centrum van terracottakunst sinds 3000 voor Christus, en geniet van een demonstratie in een traditionele pottenbakkerij. Vlieg 's middags van Kayseri naar Istanbul en overnacht in Istanbul. Dag 8: Istanbul met ontbijtNa het ontbijt checkt u uit bij het hotel en geniet u van een privétransfer naar de luchthaven.

Van Izmir: Pamukkale-dagtour

5. Van Izmir: Pamukkale-dagtour

We vertrekken 's ochtends vanuit Izmir en twee en een half uur later komen we aan in Pamukkale, wat in het Turks het katoenkasteel betekent. Deze witte rotsformaties, ook wel travertijnen genoemd, zijn wereldberoemd en staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het water van Pamukkale staat bekend om de voordelen die het geeft aan de ogen en de huid. Er wordt ook gezegd dat het ziekten als astma en reuma geneest. Het is mogelijk om in bepaalde gebieden te zwemmen, dus breng zeker je zwemkleding mee. Vele eeuwen geleden besloten de Romeinen, zich bewust van de krachten van het water van Pamukkale, om een grote kuurstad genaamd Hierapolis in de buurt te bouwen. We bezoeken Hierapolis na de lunch, die zal worden verstrekt. Hierapolis betekent Heilige Stad in het Turks en ondanks dat het al eeuwen niet meer bewoond is, blijft het een fascinerende plek om te bezoeken. Hierapolis heeft een goed bewaard gebleven amfitheater met 12.000 zitplaatsen en de enorme Necropolis, het grootste oude kerkhof in Anatolië. Je zult ook de tempel van Apollo en het heiligdom van de nimfen zien op deze prachtige oude plek. Aan het einde van de dag rijden we terug naar Izmir, waar we je kunnen afzetten bij je hotel of op de luchthaven.

Van Kusadasi of Izmir: privétour Efeze

6. Van Kusadasi of Izmir: privétour Efeze

Verken de prachtige ruïnes van Efeze tijdens deze sightseeingtour van een hele dag vanuit Izmir of Kusadasi, ook beschikbaar als optie van een halve dag vanuit Kusadasi voor wie weinig tijd heeft. Omdat het een privétour is, kun je op elk gewenst moment beginnen. Je bezoekt ook het kleine huis van de Maagd Maria, waar men denkt dat ze haar laatste dagen doorbracht nadat St. Johannes haar naar Efeze had gebracht na de dood van Jezus. Gelegen op de berg Bulbuldagi (Koressos), is het een populaire pelgrimsoord voor christenen en moslims en heeft het een boeiende, spirituele sfeer. Eenmaal op het terrein van Efeze, dwaal je met je gids door de ruïnes om bezienswaardigheden te zien zoals het Odeon Theater, dat in die tijd plaats bood aan maximaal 1.400 toeschouwers. Bewonder de prachtige Romeinse beelden en decoraties die in marmeren platen zijn uitgehouwen bij de Pollio-fontein. Andere hoogtepunten zijn de Celcius-bibliotheek, voltooid door de Romeinen in 117AD. Het gebouw heeft de meest ontzagwekkende façade, met zuilen, standbeelden en intacte ramen. Ontdek ten slotte de Griekse tempel van Artemis, een van de 7 wereldwonderen, en ga naar de basiliek van Sint-Jan (alleen vertrek Kusadasi), gebouwd door Justinianus I boven de begraafplaats van de apostel Johannes.

Ephesus-toegangsticket met audiotour voor mobiele telefoons

7. Ephesus-toegangsticket met audiotour voor mobiele telefoons

Ephesus, gesticht door de Grieken en veroverd door de Romeinen, was ooit een stad met spreekwoordelijke rijkdom. Het was een bruisende haven die zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld tot een belangrijk centrum voor het christendom. Tijdens deze zelfgeleide tour profiteert u van skip-the-line toegang en ontdekt u het gebruik van uw smartphone om terug te reizen in de tijd naar het vroegere leven van de stad. De tour is de perfecte manier om de site op een leuke en inzichtelijke manier te ervaren en waardevol inzicht te krijgen in een van de meest populaire plaatsen in Turkije. De eerste stop van de dag is naar de staat Agora, die ooit het politieke hart van de stad was met een weelderig plein. Ga verder naar Bouleuterion en ontdek de ontmoetingsplaats van de gemeenteraad, die misschien ook een ruimte was voor artistieke uitvoeringen. Terwijl je door de colonnades, stoa's en andere gebouwen slentert, luister je naar fascinerende verhalen over hoe het leven hier was voor de lokale bevolking. Kom aan bij de Tempel van Domitianus en ontdek de nogal ongewone architecturale lay-out van het U-vormige altaar. Wandel vervolgens over de Curetes die het politieke en commerciële hart van Efeze met elkaar verbonden. Ontdek de legende van de fontein van de keizer en verken vervolgens het grote badencomplex van de Scolastica, inclusief de weelderige marmeren latrines. Ga naar het graf van de Egyptische prinses Arsinoe en bewonder de betoverende Celsus-bibliotheek, waarschijnlijk het beroemdste monument van Efeze. Vanaf hier leidt de weg naar de poort van Mazeus en Mithridates, en naar het Grand Theatre waar uitvoeringen en gladiatorenwedstrijden plaatsvonden. Last but not least, loop door het kruispunt van de Arcadiane en volg een klein pad dat u naar de spectaculaire ruïnes van de enorme kerk van Maria leidt.

Van Izmir: Pamukkale-rondleiding met lunch

8. Van Izmir: Pamukkale-rondleiding met lunch

Ontdek de natuurlijke wonderen van Pamukkale tijdens deze rondleiding met lunch. Bewonder de formaties van travertijn en verken Hierapolis om de geschiedenis van de oude stad te leren kennen. Krijg de kans om ook sieraden-, leer-, tapijt- of keramische centra te bezoeken. Begin bij de oude stad Hierapolis, gesticht in 200 voor Christus en een van de belangrijkste nederzettingen tijdens de Hellenistische en Romeinse periode. Loop rond in het onlangs gerestaureerde theater en de majestueuze gebouwen en monumenten van de stad. Zie later waarom Pamukkale 'katoenkasteel' betekent. Stap in een wereld van wonderen terwijl je getuige bent van spectaculaire formaties van travertijn en het natuurlijke warmwaterbronbad. Leer meer over de omgeving en breng wat ontspanning door in het bronzwembad.

Turkije (Türkiye): eSim mobiel dataroamingplan

9. Turkije (Türkiye): eSim mobiel dataroamingplan

Maak uw reis probleemloos met uw handige eSIM. Blijf tijdens uw reizen verbonden met supersnelle dekking in Turkije en de andere 39 meest bezochte regio's in Europa. Koop en installeer uw eSIM altijd en overal, en kies uit een verscheidenheid aan datapakketten, geldigheidsopties en dekking in andere landen. Scan gewoon de eSIM QR-code om toegang te krijgen tot al uw essentiële apps tijdens uw reis. Vermijd de moeite om meerdere simkaarten te beheren met deze zero-waste-oplossing. Ontvang één eSIM per apparaat en herlaad door eenvoudig extra eSIM-abonnementen te kopen en te activeren terwijl u bezig bent. Eenmaal geactiveerd, begint uw dekking volgens de door u geselecteerde duur. Profiteer van dekking in Oostenrijk, Andorra, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Frans-Guyana, Duitsland, Griekenland, Gibraltar, Guadeloupe, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, La Réunion, Litouwen, Liechtenstein, Luxemburg, Ook gedekt zijn Malta, Martinique, Nederland, Noorwegen, Portugal, Polen, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Saint Barthélemy, Saint Martin, Saint Pierre en Miquelon, Turkije, de Verenigde Koninkrijk en Noord-Ierland. Alle iPhone-modellen die na iPhone XS zijn gelanceerd, kunnen eSIM ondersteunen. Voor Android, als u het niet zeker weet, controleer dan aan de hand van de richtlijnfoto of u in aanmerking komt. Als u na installatie van deze eSIM geen verbinding kunt maken met internet, volg dan de zelfhulpgids voor het oplossen van problemen in uw GYG-voucher. APN (Access Point Name): mobiele data Lokale operatorinfo: Turkije: Vodafone-Telsim De rest van de landen is na aankoop beschikbaar in de voucher-info op uw GYG-app

Van Izmir: 7 kerken van Klein-Azië 5 dagen/4 nachten tour

10. Van Izmir: 7 kerken van Klein-Azië 5 dagen/4 nachten tour

Vertrek op een bijbelgerichte meerdaagse reis naar de 7 kerken van Klein-Azië, waaronder Pergamum, Sardis en Laodicea. Dompel jezelf onder in de geschiedenis van het christendom terwijl je Griekse en Romeinse ruïnes verkent. Verblijf tijdens je rondreis in 4-sterrenhotels en geniet van ontbijt, diner en vervoer inbegrepen. Dag 1: Aankomst in Izmir Geniet van het gemak dat u wordt opgehaald op de luchthaven van Izmir en rechtstreeks naar uw hotel wordt gereden. Ontspan voor de avond met een diner in uw hotel. Dag 2: Izmir, Pergamon, Thyatira, Izmir Na het ontbijt rijdt u naar Pergamum, in het Nieuwe Testament genoemd als een van de 7 kerken van Klein-Azië. Bezoek de Akropolis van Pergamum, een amfitheater dat dramatisch boven op een steile heuvel is neergestreken. Stop bij het Asklepion, een beroemd medisch centrum tijdens het klassieke tijdperk. Zie het Altaar van Zeus, dat Johannes de Apostel de 'Troon van Satan' noemde. Loop tussen de marmeren zuilen van de Tempel van Trajanus. Ga verder naar Thyatira, een andere van de zeven kerken van Azië. Thyatira, in de oudheid bekend om zijn paarse kleurstoffen, is ook de stad waar St. Lydia ooit woonde. Terwijl je je een weg baant door de stad, krijg je de kans om ruïnes uit de Romeinse tijd te zien. Geniet van een panoramische rit door Smyrna, de op twee na grootste stad van Turkije en een van de locaties van de Zeven Kerken van Azië. Keer terug naar het hotel voor het avondeten en wat rust. Dag 3: Izmir, Sardis, Philadelphia, Laodicea, Hierapolis Vertrek naar Sardis, nu bekend als Sart, werd in het boek Openbaring afgeschilderd als een stervende kerk. Bezoek de Tempel van Artemis en de Tempel van Cybele. Ga verder naar Philadelphia, nu bekend als Alasehir, een andere kerk van Azië en de enige kerk die niet wordt veroordeeld. Bezoek Laodicea, de laatste van de zeven kerken. Rijd naar Hierapolis, een stad die bekend staat om zijn geneeskrachtige bronnen. Bekijk de Pamukkale of 'Katoenen vesting', de travertijnen en de terrassen. Overnacht in een thermaal hotel in Pamukkale. Dag 4: Pamukkale, Efeze, Kusadasi Rijd naar Kusadasi en bezoek de oude stad Efeze. Zie de basiliek van St. John, die een brief ontving van de apostel Paulus die 3 jaar in Efeze woonde. Bezoek de spectaculaire ruïnes waar nog steeds opgravingen plaatsvinden in deze eens zo grote en belangrijke stad die meer dan 2000 jaar geleden werd gesticht. Maak een reis terug in de tijd terwijl je door de marmeren straten loopt met prachtige openbare gebouwen zoals de Thermen van Scholastica, de Bibliotheek van Celsus, de Tempel van Hadrianus en het Theater. Bekijk de tempel van Artemis, een van de 7 wonderen van de antieke wereld. Bezoek het Huis van de Maagd Maria, een huis dat naar verluidt het huis van de Maagd Maria was in haar laatste jaren. Geniet daarna van een diner in uw hotel in Kusadasi. Dag 5: Kusadasi, Izmir Je tour eindigt als je wordt opgehaald bij je hotel in Kusadasi en vervolgens wordt overgebracht naar de luchthaven van Izmir.

Beschikbare activiteiten

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Andere belevenissen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Transfers
  • Avonturen
47 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Overzicht activiteiten in Izmir

Wil je alle activiteiten in Izmir ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.