Kies data
Dingen om te doen

Izmir

Izmir: De beste dingen die je niet wil missen

Van Izmir: Efeze-tour van een hele dag

1. Van Izmir: Efeze-tour van een hele dag

Begin met een pick-up van je hotel in Izmir. Vervolgens begint de ontdekking van Efeze met het Huis van de Maagd Maria en op 10 minuten rijden van de oude stad Efeze. Verken de stad door onder begeleiding van een gids door de marmeren straten te wandelen. Bekijk de Odeon, State Agora, de Pretension, het Memmius-monument, de Domitianus-tempel, de Hercules-poort, de Curetes-straat, de Hadrianustempel en de latrines. Kies voor een optioneel bezoek aan de rijtjeshuizen tegen een meerprijs. Ga na de rijtjeshuizen verder met je verkenningstocht met de Celsus-bibliotheek, Marble Road, Commercial Agora, Great Theatre en Arcadian (havenweg). Geniet van een lekkere lunch geserveerd in een schilderachtig lokaal restaurant. Bezoek de Tempel van Artemis. Hier is een goede kans om prachtige foto's te maken van de kerk van St. John en de moskee van İsa Bey. Geniet van vrije tijd in het oude dorp Sirince om de traditionele huizen, de wijnproductie met fruitsmaak te ontdekken en te genieten van een wijnproeverij. Sluit de dag af met een transfer terug naar de luchthaven van Izmir of naar uw hotel in Izmir.

Ephesus-toegangsticket met audiotour voor mobiele telefoons

2. Ephesus-toegangsticket met audiotour voor mobiele telefoons

Ephesus, gesticht door de Grieken en veroverd door de Romeinen, was ooit een stad met spreekwoordelijke rijkdom. Het was een bruisende haven die zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld tot een belangrijk centrum voor het christendom. Tijdens deze zelfgeleide tour profiteert u van skip-the-line toegang en ontdekt u het gebruik van uw smartphone om terug te reizen in de tijd naar het vroegere leven van de stad. De tour is de perfecte manier om de site op een leuke en inzichtelijke manier te ervaren en waardevol inzicht te krijgen in een van de meest populaire plaatsen in Turkije. De eerste stop van de dag is naar de staat Agora, die ooit het politieke hart van de stad was met een weelderig plein. Ga verder naar Bouleuterion en ontdek de ontmoetingsplaats van de gemeenteraad, die misschien ook een ruimte was voor artistieke uitvoeringen. Terwijl je door de colonnades, stoa's en andere gebouwen slentert, luister je naar fascinerende verhalen over hoe het leven hier was voor de lokale bevolking. Kom aan bij de Tempel van Domitianus en ontdek de nogal ongewone architecturale lay-out van het U-vormige altaar. Wandel vervolgens over de Curetes die het politieke en commerciële hart van Efeze met elkaar verbonden. Ontdek de legende van de fontein van de keizer en verken vervolgens het grote badencomplex van de Scolastica, inclusief de weelderige marmeren latrines. Ga naar het graf van de Egyptische prinses Arsinoe en bewonder de betoverende Celsus-bibliotheek, waarschijnlijk het beroemdste monument van Efeze. Vanaf hier leidt de weg naar de poort van Mazeus en Mithridates, en naar het Grand Theatre waar uitvoeringen en gladiatorenwedstrijden plaatsvonden. Last but not least, loop door het kruispunt van de Arcadiane en volg een klein pad dat u naar de spectaculaire ruïnes van de enorme kerk van Maria leidt.

Van Selcuk/Kusadasi/Izmir: Pamukkale-dagtour

3. Van Selcuk/Kusadasi/Izmir: Pamukkale-dagtour

Ontdek de prachtige regio Pamukkale en zijn warmwaterbronnen tijdens een dagtrip vanuit Selcuk, Kusadasi of Izmir. Begin met het ontmoeten van uw chauffeur/gids bij de receptie van uw hotel in de ochtend en een transfer naar Pamukkale. Verken de oude stad Hierapolis, gebouwd op stevige kalksteenlagen gevormd door mineraalrijk water dat millennia lang over een verhoogd plateau stroomde. Bekijk de belangrijkste bezienswaardigheden van de heilige stad, waaronder het theater, de tempel van Apollo en de necropolis. Bewonder de Necropolis (begraafplaats) van Hierapolis, een van de grootste oude begraafplaatsen in Anatolië. Bekijk een Romeins bad, de poort van Domitianus, de hoofdstraat van de oude stad en de Byzantijnse poort. Loop naar de natuurlijke warmwaterterrassen, gevormd door stromend warm water dat rijk is aan calcium en het hele jaar door temperaturen van 35 graden Celsius. Krijg de kans om de glimmende witte travertijnterrassen van Pamukkale te zien, gelegen naast de ruïnes van Hierapolis. Geniet van optionele vrije tijd om te zwemmen in Cleopatra's Pool voordat je de tour beëindigt met een transfer terug naar je hotel. En tijdens de rondleiding krijg je de kans om het traditionele Turkse handwerk te bekijken

Van Izmir: Pamukkale-dagtour

4. Van Izmir: Pamukkale-dagtour

We vertrekken 's ochtends vanuit Izmir en twee en een half uur later komen we aan in Pamukkale, wat in het Turks het katoenkasteel betekent. Deze witte rotsformaties, ook wel travertijnen genoemd, zijn wereldberoemd en staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het water van Pamukkale staat bekend om de voordelen die het geeft aan de ogen en de huid. Er wordt ook gezegd dat het ziekten als astma en reuma geneest. Het is mogelijk om in bepaalde gebieden te zwemmen, dus breng zeker je zwemkleding mee. Vele eeuwen geleden besloten de Romeinen, zich bewust van de krachten van het water van Pamukkale, om een grote kuurstad genaamd Hierapolis in de buurt te bouwen. We bezoeken Hierapolis na de lunch, die zal worden verstrekt. Hierapolis betekent Heilige Stad in het Turks en ondanks dat het al eeuwen niet meer bewoond is, blijft het een fascinerende plek om te bezoeken. Hierapolis heeft een goed bewaard gebleven amfitheater met 12.000 zitplaatsen en de enorme Necropolis, het grootste oude kerkhof in Anatolië. Je zult ook de tempel van Apollo en het heiligdom van de nimfen zien op deze prachtige oude plek. Aan het einde van de dag rijden we terug naar Izmir, waar we je kunnen afzetten bij je hotel of op de luchthaven.

Dagtour door oude ruïnes in Efeze vanuit Izmir

5. Dagtour door oude ruïnes in Efeze vanuit Izmir

Deze dagtour vanuit Izmir neemt je mee naar Efeze in Selçuk om de best bewaarde ruïnes van Turkije uit de oude Griekse, Romeinse en Byzantijnse beschavingen te verkennen. Bezoek de belangrijkste ruïnes in Efeze, waaronder de Tempel van Artemis, die een van de zeven wereldwonderen was voordat deze in 401 na Christus werd verwoest. Je zult ook de bibliotheek van Celsus zien, gebouwd om 12.000 rollen te bevatten en destijds een van de grootste bibliotheken ter wereld. Het nabijgelegen Great Theatre, het grootste openluchttheater ter wereld, was ontworpen om plaats te bieden aan 24.000 mensen - zelfs de ruïnes zijn enorm. Na het ontdekken van de indrukwekkende monumenten, bezoekt u het Archeologisch Museum van Efeze. Het museum herbergt veel belangrijke standbeelden en relikwieën, waaronder een bewaard gebleven deel van de oorspronkelijke tempel van Artemis. Na te hebben genoten van een lunch met traditionele Turkse gerechten, reis je naar het Huis van de Maagd Maria op de Bulbul-berg, waar archeologen en historici geloven dat de moeder van Jezus aan het einde van haar leven leefde.

Van Izmir: Pamukkale-dagtocht met lunch

6. Van Izmir: Pamukkale-dagtocht met lunch

Vertrek 's ochtends vanuit je hotel in Izmir en ontmoet je gids. Reis naar Pamukkale om de oogverblindende bezienswaardigheden te zien en meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur. De travertijnen worden gevormd door een veelzijdige chemische reactie en daaropvolgende neerslag van verschillende oorzaken en omgevingen. Water komt uit de grond met een hoog gehalte aan calciumwaterstofcarbonaat bij een temperatuur van 35,6 graden C; en dit zorgt ervoor dat kooldioxide en koolmonoxide verdampen en calciumcarbonaat achterlaten om te precipiteren en de travertijn te vormen. Hierapolis is door de geschiedenis heen een nederzetting geweest van verschillende culten en culturen; en de stad wordt verondersteld te zijn gesticht door Eumenies II, de Attalid-koning van Pergamon aan het einde van de 2e eeuw voor Christus; en vernoemd te zijn naar Hiera, de mooie vrouw van Telephos, de legendarische stichter van Pergamon. We zullen Necropolis, Domitianuspoort, Frontinusstraat, Agora, Noord-Byzantijnse poort, Gymnasium, Fontein met Triton, Apollon-tempel, Martyrium van St. Philip en brug, Column Church, ruïnes van Plutonium, Latrina en Romeinse baden verkennen. Aan het eind van de dag wordt u teruggebracht naar uw hotel in Izmir.

Van Izmir: rondleiding door de oude stad Efeze

7. Van Izmir: rondleiding door de oude stad Efeze

Aankomst aan de rand van Bulbul Mountain bij de poorten van de oude stad Efeze. Ontdek het dagelijkse leven van Efeziërs en bezoek de belangrijkste heidense en christelijke erfgoedsites. Geniet van een inbegrepen lunch en neem daarna de tijd om te winkelen voordat je terugkeert naar Izmir. Geniet van het ophalen van je hotel en leer de belangrijke geschiedenis en mythologie kennen tijdens je rit van een uur naar Selcuk. Vind jezelf aan de poorten van de stad, belangrijk voor zijn plaats in de Helleense wereld en de Romeinse tijd. Stel je voor dat je een Efeze bent en zie de belangrijkste bezienswaardigheden. Begin bij de Gouvernementele Agora, zie de Road of Curates en de Gate of Magnesia. Vind de Poort van Hercules, de Traianus-fontein, de Tempel van Hadrianus en bekijk hoe oude badkamers werkten. Bewonder de Romeinse baden van Scholastica, de bibliotheek van Celsius en het Grand Theatre van Efeze. Verlaat de stadspoorten en neem de optie om het Huis van de Maagd Maria te bezoeken, waar ze haar laatste dagen in vrede en rouw doorbracht. Bewonder de Tempel van Artemis, een van de zeven wereldwonderen. Bekijk de Sint-Jansbasiliek, een architectonisch wonder van de christelijke wereld. Steek een kaars aan voor de Maagd Maria als je wilt, en ervaar lunch en winkelen voordat je terugkeert naar je hotel.

Turkije (Türkiye): eSim mobiel dataroamingplan

8. Turkije (Türkiye): eSim mobiel dataroamingplan

Maak uw reis probleemloos met uw handige eSIM. Blijf verbonden tijdens uw reizen met snelle dekking in Turkije en de andere 39 meest bezochte regio's in Europa. Koop en installeer uw eSIM altijd en overal en kies uit een verscheidenheid aan datapakketten, geldigheidsopties en dekking in andere landen. Scan gewoon de eSIM QR-code om toegang te krijgen tot al uw essentiële apps tijdens uw reis. Vermijd de moeite van het beheren van meerdere simkaarten met deze afvalvrije oplossing. Ontvang één eSIM per apparaat en herlaad door simpelweg extra eSIM-abonnementen te kopen en te activeren terwijl u bezig bent. Eenmaal geactiveerd, begint uw dekking volgens de door u geselecteerde duur. Profiteer van dekking in Oostenrijk, Andorra, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Frans-Guyana, Duitsland, Griekenland, Gibraltar, Guadeloupe, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, La Reunion, Litouwen, Liechtenstein, Luxemburg, Ook gedekt is Malta, Martinique, Nederland, Noorwegen, Portugal, Polen, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Saint Barthélemy, Saint Martin, Saint Pierre en Miquelon, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland. Alle iPhone-modellen die na iPhone XS zijn gelanceerd, kunnen eSIM ondersteunen. Voor Android: als u het niet zeker weet, controleer dan de foto van de richtlijn om in aanmerking te komen. Als je geen verbinding kunt maken met internet nadat je deze eSIM hebt geïnstalleerd, volg dan de handleiding voor het oplossen van problemen met zelfhulp in je GYG-voucher. APN (naam toegangspunt): mobiele data Info lokale operator: Turkije: Vodafone-Telsim De rest van de landen is na aankoop beschikbaar in de voucher-info op je GYG-app

Van Izmir: Pamukkale-rondleiding met lunch

9. Van Izmir: Pamukkale-rondleiding met lunch

Ontdek de natuurlijke wonderen van Pamukkale tijdens deze rondleiding met lunch. Bewonder de formaties van travertijn en verken Hierapolis om de geschiedenis van de oude stad te leren kennen. Krijg de kans om ook sieraden-, leer-, tapijt- of keramische centra te bezoeken. Begin bij de oude stad Hierapolis, gesticht in 200 voor Christus en een van de belangrijkste nederzettingen tijdens de Hellenistische en Romeinse periode. Loop rond in het onlangs gerestaureerde theater en de majestueuze gebouwen en monumenten van de stad. Zie later waarom Pamukkale 'katoenkasteel' betekent. Stap in een wereld van wonderen terwijl je getuige bent van spectaculaire formaties van travertijn en het natuurlijke warmwaterbronbad. Leer meer over de omgeving en breng wat ontspanning door in het bronzwembad.

Izmir: onbeperkt 4G-internet in Turkije met Pocket WiFi

10. Izmir: onbeperkt 4G-internet in Turkije met Pocket WiFi

Met deze draagbare Wi-Fi-verhuurservice hoeft u niet vooraf een duur datapakket te kopen of uw simkaart te wijzigen. Selecteer eenvoudig de gewenste huuroptie, geef uw afleveradres en uw telefoonnummer met landcode op en haal het maximale uit dit onbeperkte datapakket. Vermijd dure dataroamingkosten of de noodzaak om tijdens uw reizen verbinding te maken met onbeveiligde openbare internetpunten. Bespaar uzelf de tijd die u normaal gesproken zou besteden aan het zoeken naar gratis wifi en ontspan met 24/7 live ondersteuning (Engels, Arabisch, Turks). Dit is een onbeperkt pakket met echt 4G / LTE-snelheid - geen snelheidsbeperkingen op elk niveau van gegevensgebruik. Bekijk films, speel games, bel online, stream je afspeellijsten, deel je herinneringen, gebruik live navigatie en meer. Houd er rekening mee dat de verbindingssnelheid kan worden beïnvloed, afhankelijk van de mobiele dekking.

Sitemap Izmir

Wil je alle activiteiten in Izmir ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.