Belevingen in
Izola

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Izola: De beste dingen die je niet wil missen

Koper: Piran of Izola Transfer heen en terug met commentaar

1. Koper: Piran of Izola Transfer heen en terug met commentaar

Maak een panoramische bustransfer met commentaar van uw chauffeur. Bekijk de belangrijkste hoogtepunten van de Sloveense kust en hoor over de belangrijkste historische feiten en tradities. Ontdek met een vermakelijke chauffeur het verhaal en de geschiedenis van de regio Istrië. De eerste stop is een schilderachtige plek dicht bij de stad Izola. Maak dezelfde foto's en geniet van het panoramische uitzicht op de Golf van Triëst. Als u hier wilt blijven, is dit uw stop. De weg gaat verder langs de vallei van Strunjan naar het spectaculaire dorp Piran. Het is een van de oudste Sloveense steden en een van de best bewaarde van het land. Met zijn rijke culturele erfgoed, smalle straatjes en charmante Venetiaanse architectuur wordt Piran beschouwd als een museumstad, wat het een bezoek waard maakt. Welke stad je ook kiest, geniet van 2 uur vrije tijd om het zelf te verkennen. Op de terugweg naar Koper neemt de bus je mee op een mooie rit door Portorož, een van de grootste toeristische resorts in Slovenië met een prachtig strand en veel hotels.

...
Van Koper: Hop-on Hop-off Style Coast Tour van een halve dag

2. Van Koper: Hop-on Hop-off Style Coast Tour van een halve dag

Doe mee aan een begeleide kusttour waarmee je uitstapt bij een van de 4 haltes en de kustplaatsen op eigen gelegenheid kunt ontdekken. Ontvang een informatiepakket met een kaart en kortingsbonnen voor proeverijen van lokale lekkernijen. Dit is de perfecte manier om de Sloveense kust en de prachtige steden Koper, Izola, Piran en Portorož te ontdekken. Ontmoet uw gids in de haven van Koper en ontvang uw informatiepakket met een kaart van het gebied en de kortingsbonnen voor gratis proeverijen op geselecteerde locaties in elk van de steden. De hele lus duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten en stopt in alle 4 de steden. U kunt zelf beslissen of u een uur wilt blijven en weer in de bus wilt stappen of langer een van de steden wilt verkennen. De hele tour duurt ongeveer 4 uur. Stop eerst in de stad Izola, op 15 minuten afstand van Koper. Het is een zeer karakteristieke stad en staat bekend om zijn vissers traditie. De tweede stop is de stad Piran, een van de oudste steden van het land. Piran staat bekend om zijn prachtige Venetiaanse architectuur en biedt een meer ontspannen bezoek met veel mogelijkheden voor bezienswaardigheden of dingen om te doen. De derde stop op de route is de badplaats Portorož. Deze bestemming biedt het grootste Sloveense strand en een winkelpromenade. Keer als laatste terug naar de stad Koper, waar je door de stad kunt lopen, de laatste van je proefbonnen kunt gebruiken en de rest van je dag kunt genieten.

...
Van Koper: Piran en panoramische Sloveense kusttour

3. Van Koper: Piran en panoramische Sloveense kusttour

Piran is een van de oudste en mooiste Sloveense steden, boordevol rijke geschiedenis en cultuur. Bijna 500 jaar Venetiaanse invloed heeft deze stad een onnavolgbare charme gegeven. Giuseppe Tartini, de wereldberoemde componist en violist, werd geboren en getogen in Piran en had een grote invloed op de stad. Tegenwoordig siert zijn bronzen standbeeld het belangrijkste plein van de stad samen met het huis van Tartini, waar bezoekers een van zijn originele violen kunnen bewonderen. Het Tartini-plein wordt omringd door majestueuze gebouwen, zoals het stadspaleis, het Tartini-theater, het Maritiem Museum, het Aquarium, het Marine Biological Station, het Barokke huis en het Apollonio-paleis. Op de heuvel boven de stad is de grootste en belangrijkste kerk, de kerk van Sint-Joris, die een prachtig uitzicht biedt. Piran's stadsmuur, smalle straatjes, vissersnetten, compacte huizen en natuurlijk de prachtige zee geven je het gevoel dat je door een schilderij loopt. Op de panoramische reis langs de Sloveense kust bezoekt u ook de kustplaatsen Portorož, Izola en Koper, waar een gids u zal vertellen over hun belangrijkste bezienswaardigheden, historische feiten en lokale tradities. Portorož, wat letterlijk 'Port of Roses' betekent, is een populaire toeristische bestemming met hotels, casino's en prachtige stranden. In de buurt zijn de Sečovlje natuurlijke zoutpannen waar zouten worden gewonnen uit het zuivere zeewater met behulp van interessante en traditionele methoden. Tijdens deze reis krijgt u ook de kans om een typisch Istrisch dorp te bewonderen, waar u kennis kunt maken met lokale gerechten en wijn. Aan het eind bezoek je Izola, dat bekend staat om zijn visgeschiedenis, en Koper, een belangrijke Europese haven en de grootste stad van de Sloveense kust.

...
Izola: privéwandeling met een lokale gids

4. Izola: privéwandeling met een lokale gids

Izola is een klein Sloveens vissersdorpje met een artistieke ziel. Vroeger was het, net als andere kustplaatsen, een eiland dat geleidelijk opging in het land. De stad is de thuisbasis van scheepswerven, een grote speelgoedfabriek en een grote visconservenfabriek. Hoor over de rijke geschiedenis van Izola en talloze interessante verhalen die zich in de loop van de tijd hebben verzameld. Maak een wandeling langs de promenade, waar u de kleine haven en vissteiger, het Manzioli-plein, het sierlijke Manzioli-paleis en het paleis van Besenghi zult zien. Gallivant in de Ljubljanska-straat, de meest levendige straat in het centrum van Izola. Het is vooral populair bij lokale pubcrawlers. Bezoek een van de talloze galerijen en handwerkateliers hier en bewonder de lokale kunst.

...

Sitemap Izola

Wil je alle activiteiten in Izola ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.