Jagiellonische Universiteit

Jagiellonische Universiteit: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Krakau: tour in e-auto en optionele Schindler's fabriek

1. Krakau: tour in e-auto en optionele Schindler's fabriek

Ontdek Krakau in één dag tijdens een stadstour in een milieuvriendelijke elektrische buggy. Leer meer over de kleurrijke geschiedenis van de stad van je lokale gids terwijl je door de iconische buurten van de stad rijdt en langs de belangrijkste bezienswaardigheden komt. Bekijk het Wawel-kasteel, de Joodse wijken en het voormalige Joodse getto allemaal vanuit het comfort van jouw e-buggy. Maak een onvergetelijke reis in een milieuvriendelijke, elektrische buggy door de charmante straten van Krakau. Bezoek de drie meest historische wijken van de stad met gemak en comfort. Ga eerst naar de Oude Stad om het betoverende Koninklijk Kasteel van Wawel te zien dat boven de stad en de rivier de Vistula uittorent, het Barbican met zijn versterkte torentjes en muren, indrukwekkende kerken, en een aantal andere historische gebouwen. Vervolgens ga je naar de historische Joodse wijk van de stad met zijn adembenemende reeks christelijke kerken, joodse synagogen en de historische gebouwen van de voormalige stad Kazimierz. Bewonder de trendy winkels, bars en galeries die nu aan deze straten liggen. Tenslotte rijd je naar de overblijfselen van de muren van het voormalige Joodse getto en het centrale plein voordat je je tour eindigt bij het Schindler's Fabrieksmuseum. Hier kun je, als je voor de optie gekozen hebt, het museum in jouw eigen tempo bezoeken, zonder gids, met vooraf gekochte voorrangstickets. Na een uur in het museum wordt je opgehaald en teruggebracht naar het oorspronkelijke vertrekpunt van de rondleiding. Als alternatief word je, als je het museum niet bezoekt, onmiddellijk na het einde van de tour afgezet bij het oorspronkelijke vertrekpunt van de tour.

Krakau: privéwandeling met gids door de oude stad

2. Krakau: privéwandeling met gids door de oude stad

Ontmoet je gids bij de Florian's Gate en word uitgenodigd voor de volledig privé sightseeing met alle topattracties van de stad. Breng een halve dag door met het verkennen van een stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Begin je rondleiding met een wandeling door de oude stad. Luister naar verhalen over de architectuur, inwoners, lokale geschiedenis en attracties van Krakau. Loop langs Florianska, een van de beroemdste en meest voorbeeldige straten van Krakau, die rechtstreeks naar het hart van de stad leidt - de Grote Markt. Tegenwoordig verleidt het met een verscheidenheid aan winkels, restaurants en clubs, terwijl het eeuwen geleden de plechtige kroning en begrafenisstoeten van vorsten organiseerde. Bewonder het Grote Marktplein, de belangrijkste openbare ruimte in Krakau, het meest uitgestrekte marktplein van middeleeuws Europa, waar alles is verzameld dat het meest kenmerkend is voor de stad en met de meest onderscheidende kenmerken, de mooiste, de belangrijkste, de meest charmante, de meest… Stop bij het Collegium Maius en de Jagiellonische Universiteit, de oudste in Polen en in dit deel van Europa. Dompel jezelf onder in de cultuur van Krakau en bezoek de Wawel-heuvel, een oud machtscentrum: legendarisch - verbonden met Krak of Krakus, de mythische stichter van het bolwerk en zijn nakomelingen, en historisch: hertogelijk, prinselijk, kerkelijk en koninklijk. Sta versteld van het kasteel en de kathedraal met een klokkentoren en catacomben waar veel Poolse vorsten begraven liggen. Bekijk het zes meter hoge standbeeld van de Wawel-draak en stop bij de grot aan de oever van de Wisla waar de legendarische draak woonde, de lokale bevolking terroriseerde en offers eiste van vee, hoewel dit in een alternatieve versie van het verhaal maagden waren. Ga terug naar de oude stad en loop langs de middeleeuwse geplaveide straten naar de Mariakerk met een hoogaltaar van Veit Stoss (Wit Stwosz), een hoorngeroep en de met sterren bezaaide muurschilderingen van Jan Matejko die de gewelven bedekken. Bezoek Sukiennice - Lakenhal - vol kraampjes met typische Krakau-souvenirs. Bekijk de verdedigingsmuren en het Barbican-fort voordat je afscheid neemt van je gids om de stad op eigen gelegenheid te zien.

Krakau: 3.5 uur durende fietstocht

3. Krakau: 3.5 uur durende fietstocht

Bewonder tijdens een sportieve fietstocht de historische bezienswaardigheden van Krakau. Er zijn 25 haltes, dus er zijn voldoende mogelijkheden om al het moois vast te leggen met je camera. Je bekijkt de voormalige getto's uit de Tweede Wereldoorlog, de Joodse wijk, de stadsmuren, kasteel van Wawel, Jagiellonia University en locaties van de film "Schindler's List." Er is ook een langere pauze van 30 minuten om even op adem te komen, iets te drinken en nieuwe mensen te ontmoeten. Je groep wordt begeleid door een Engelssprekende gids. Voor de best mogelijke ervaring zijn de groepen klein. Uiteraard krijgen alle deelnemers van de excursie een "safe cyclist" verzekeringspakket.

Krakau: geleide privéwandeling door de oude stad

4. Krakau: geleide privéwandeling door de oude stad

Stap terug in de tijd terwijl je door de oude binnenstad van Krakau loopt. Je ervaart niet alleen de charme van zijn middeleeuwse architectuur, maar je professionele en deskundige stadsgids vertelt je ook meer over de geschiedenis van Polen, unieke symbolen en tradities en leuke feiten. Het hoogtepunt van de oude stad is de Koninklijke Route. Het begint in het noordelijke deel van de historische stad in Sint Floriankerk, die de relieken van de patroonheilige van Polen, Sint Florian bevat. Het historische pad gaat verder langs 3 straten, Floriańska, Grodzka en Kanonicza. Je loopt ook door de Sint Florian-poort, een indrukwekkende gotische toren en de enige overgebleven van de 8 middeleeuwse stadspoorten. Vervolgens bezoek je de Grote Markt. Dit is het grootste middeleeuwse plein in Europa en de thuishaven van vele historische gebouwen. Het centrale kenmerk van het plein is de Sukiennice, een Renaissance Lakenhal met prachtige arcades ontworpen door de Italiaanse architect J.M. Padovano. De Koninklijke Route eindigt aan de voet van de Wawel-heuvel, vanwaar je het koninklijke kasteel van Wawel kunt opzoeken en bewonderen. Je verkent deze indrukwekkende oude residentie van Poolse monarchen en gaat op avontuur in de Drakengrot hieronder. De prachtige koninklijke appartementen en hoogaltaar zijn onmisbaar, net als de Wawelkathedraal van Stanisław en Wacława. De wandeltocht door de Historische Stad van Krakau omvat ook een bezoek aan de Jagiellonian Universiteitswijk, de thuisbasis van de oudste universiteit van Polen, en het prachtige Planty Park. Je hebt een koffiepauze van een half uur tijdens de wandeltocht.

Krakau: 3 uur durende groeps- of privéwandeling en verhalen

5. Krakau: 3 uur durende groeps- of privéwandeling en verhalen

Wil je de geschiedenis van Krakau weten en nog meer leren? Wil je in één wandeling de belangrijkste symbolen van dat stadsmuseum zien? Dan bent u hier aan het juiste adres! Onze gids en Krakau-enthousiasteling nemen je mee voor een wandeling door de stad. Je hoort unieke verhalen en anekdotes die je in geen enkele geschiedenisboek of zelfs in een reisgids aantreft. U zult de sfeer van Krakau voelen, die een mix is van ouderwetse en moderniteit. Je bezoekt de belangrijkste iconische monumenten, maar ook plekken die je in je eentje nooit zou vinden, want het zijn inderdaad de geheime plekken van Krakusy - de lokale bewoners. Als je Krakau echt wilt leren kennen, moet je een fascinerende wandeling maken door de straten en pleinen van Krakau, vol met schatten van elke eeuw. Onze gids en stadsliefhebber helpen je Krakau te ontdekken. Je leert de geschiedenis van de stad kennen en ontdekt Krakau door het prisma van een geheel nieuw, lokaal perspectief en zijn talrijke symbolen, zoals de Koninklijke Route, de St. Florianpoort, de Grote Markt, de Lakenhal, de Jagiellonische Universiteit, de Wawel-heuvel. Waarom reizigers voor deze tour kiezen Verhalen, anekdotes, legendes, persoonlijke avonturen... onze gidsen willen ze graag met je delen. Krijg de algemene oriëntatie van de stad, haar geschiedenis en het huidige leven in slechts 3 uur om het later zelf te kunnen ontdekken. Vraag je gidsen over alles - Krakau heeft geen geheimen voor hen! Ontmoetingspunt We ontmoeten je bij St. Florian's Gate vanaf de Barbican-kant), Florianska Street, 31-019 Krakau. Sightseeing deel I (~ 1,5 uur) Onze professionele gids neemt je mee voor het eerste deel van de wandeling. Je zult dan ontdekken: de overblijfselen van middeleeuwse verdedigingsmuren, de Koninklijke Route, de Grote Markt, de Mariakerk, de universiteitswijk met het Collegium Maius. Pauze voor wat rust en een kopje heerlijke koffie (0,5u) Ontspan in het sfeervolle café voor het tweede deel van de tour. Sightseeing deel II (~ 1u) Je gids neemt je mee voor het tweede deel van de wandeling, die je door de pittoreske Kanonicza-straat naar de Wawel-heuvel leidt. Je zult verrukt zijn van de pracht van deze plek, de prachtige renaissance-binnenplaats en de gouden koepel van de Sigismund-kapel die werd gebouwd tijdens het bewind van de machtige Jagiellonische dynastie. Je zult de historische kant van deze plek ontdekken en een stap terug in de tijd kunnen doen, dankzij de geweldige verhalen en vertelvaardigheden van je lokale gids. Einde van de tour Je eindigt het bezoek op de Wawel-heuvel vanwaar je het prachtige panorama van Krakau kunt bewonderen. Later wil je misschien een van de vele sfeervolle restaurants proberen die je door onze gids worden aanbevolen, en genieten van een heerlijke maaltijd en de magische geest van de stad ervaren. U kunt op die dag ook kiezen voor een andere rondleiding die door ons bedrijf wordt georganiseerd.

Krakau: wandeltocht door de oude stad en Kazimierz

6. Krakau: wandeltocht door de oude stad en Kazimierz

Ontdek de overblijfselen van de middeleeuwse stadsmuren in het Planty-park en bewonder de Barbakan en de Florianuspoort. Verken vervolgens de Grote Markt en luister naar legendes over de beroemde Mariakerk. Bewonder de historische Lakenhal en zie het hoofd van "Eros Bendato" net onder de stadhuistoren. Vervolg je tour richting de universiteitswijk, waar je het oudste academische gebouw in Polen kunt bezoeken. Volg dan in de voetsporen van paus Johannes Paulus II en bezoek zijn voormalige huis en favoriete plaats van aanbidding. Bezoek de wijk Kazimierz en ontdek de synagogen en het kerkhof van de Joodse wijk (Oppidum Judaeorum). Sluit je tour af met uitzicht op de indrukwekkende Corpus Christi-kerk voordat je het Koninklijke Kasteel van Wawel bezoekt. 

Krakau: wandeltocht door de oude stad

7. Krakau: wandeltocht door de oude stad

Ervaar de ultieme kennismaking met Krakau met een begeleide wandeling door de historische oude binnenstad. Begin je tour in het hart van de stad voor de Mariakerk. Je zult het gevoel hebben dat je terug in de tijd bent gestapt terwijl je slentert tussen de middeleeuwse architectuur op de Grote Markt, het grootste plein van Europa. Je professionele gids neemt je mee naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Krakau en informeert je over de dramatische geschiedenis. Ze geven je ook voorkennis over wat je kunt bezoeken, zien en eten terwijl je in deze prachtige stad bent. Je eindigt je tour bij Wawel Castle, de indrukwekkende koninklijke residentie van Poolse koningen.

Krakau: wandeltocht door de oude stad

8. Krakau: wandeltocht door de oude stad

De oude binnenstad van Krakau is een van de beroemdste plaatsen in Europa en zelfs de wereld. De beste manier om de geschiedenis en alle hoogtepunten van Krakau te ontdekken, is door het te doen met een professionele stadsgids met vergunning. Een traditionele wandeling langs de Koninklijke Route, door de oude stad, de universiteitswijk naar de Wawel-heuvel naar het kasteel van de Poolse koningen. De gids zal je vertellen over de beroemdste monumenten - de Barbican, de Mariakerk, de Lakenhal, je zult de legendes kennen die verband houden met de Maria-trompetroep, een mes op een van de oude huizen of de fundering van Krakau . Deze tour is een kans om de oude binnenstad van Krakau op uw eigen voorwaarden te veroveren.

Krakau: Krakau by Night Tour met verhalen en koffie

9. Krakau: Krakau by Night Tour met verhalen en koffie

Of je nu net in Krakau bent aangekomen en je wilt oriënteren in de stad, of de schoonheid ervan wilt ervaren als de zon ondergaat, deze tour geeft je wat je zoekt. Je gids laat je de mooiste en interessantste plekken en monumenten van de stad zien en vertelt je over de verborgen verhalen erachter. Je leert oude geheimen, verhalen van alchemisten, vampiers, heksen en koningen. Ontmoetingspunt We ontmoeten je bij de ingang van het Rynek Underground Museum, Rynek Główny 1, 31-042 Krakau. Sightseeing deel I (~ 1u) Een professionele lokale gids neemt je mee voor het eerste deel van de wandeling naar de Florianpoort, de oudste poort van de stad. De wandeling voert langs romantische, mysterieuze en mystieke straten, pleinen en steegjes naast de catacomben, de bel voor de stervenden en de enige plek waar veroordeelden konden stoppen om een kaars aan te steken. Dit is een bijzonder mystiek onderdeel van de tour, waarbij je de kans krijgt om niet voor de hand liggende maar mooie plekken in Krakau te fotograferen die alleen bekend zijn bij stadsbewoners. Dan ziet u het prachtige gebouw van het Slowacki Theater - een kopie van de Garnier Opera in Parijs, en het voormalige middeleeuwse ziekenhuis van St. Roch, dat behandeling bood aan de armen. Je gaat door het Kleine Marktplein waar in de Middeleeuwen mensen levend werden verbrand voor beledigingen tegen God en het vervalsen van munten, en uiteindelijk bereik je het Grote Marktplein. Pauze voor rust en een kopje heerlijke koffie (0,5 uur) Je rust uit onder het genot van een kopje koffie in een voormalige middeleeuwse herberg in de buurt van een gevangenis en een martelkamer. Sightseeing deel II (~ 1u) U ontdekt het centrale plein en alle belangrijke monumenten die zich daar bevinden. Je leert ook over de locatie van de bel voor de stervenden, de lantaarn die Krakau beschermt tegen de pest, de oude begraafplaatsen, de schandpaal en de marters. Je ontdekt diep verborgen, soms duistere verhalen over Krakau en de mysterieuze plekken waar de beul de dood van de veroordeelden aankondigde. Daarna ga je naar het pittoreske Universiteitskwartier met Collegium Maius, het oudste van de bewaard gebleven universiteitsgebouwen, waar de wereldberoemde Nicolaus Copernicus en Johannes Paulus II hebben gestudeerd. Vervolgens leidt de wandeling je langs de Koninklijke Route naar het Wawel-kasteel. Je ontdekt mysterieuze smalle straatjes en leert verhalen over alchemisten, vampiers, heksen en koningen die alleen bekend zijn bij de Cracovianen die hier wonen. Je krijgt ook de mogelijkheid om unieke foto's te maken. Einde van de tour Je eindigt de tour op Kanonicza Street, de oudste straat in de stad, vanwaar je het prachtige uitzicht op het Wawel-kasteel kunt bewonderen. Na de rondleiding wil je misschien een van de vele sfeervolle restaurants proberen, aanbevolen door je gids, om te genieten van een heerlijk diner en de magische sfeer van de stad te ervaren. De volgende ochtend mag u ons gezelschap vergezellen op een andere tour.

Krakau: elektrische golfkar-rondleiding door de oude stad

10. Krakau: elektrische golfkar-rondleiding door de oude stad

Geniet van audiocommentaar terwijl je door de oude binnenstad van Krakau rijdt op een verwarmde elektrische golfkar tijdens deze groepsreis. Bekijk bezienswaardigheden zoals het Planty-park en een 13e-eeuws gotisch Franciscaans klooster. Spring aan boord van uw golfkar en geniet onderweg van deskundig audiocommentaar. Luister naar verhalen uit de geschiedenis terwijl je hoogtepunten in het Planty-park ziet, zoals middeleeuwse muren en de goed bewaarde vestingwerken bij de Barbican. Rijd naar de Grote Markt om de Lakenhal in renaissancestijl en de barokke Mariakerk te zien. Bewonder het Collegium Maius waar Copernicus ooit studeerde. Passeer de barokke 17e-eeuwse Sint-Annakerk, de Academie voor Schone Kunsten, de toren bij de Florianuspoort en het pauselijke raam in een Franciscaans klooster. Bewonder de koninklijke kathedraal en het kasteel op de Wawel-heuvel.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Combi-aanbiedingen
  • Andere belevingen
50 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Sitemap Jagiellonische Universiteit

Wil je alle activiteiten in Jagiellonische Universiteit ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Jagiellonische Universiteit

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.817 beoordelingen

Amazing local guide (Alex) with superb English, who showed us the other side of the side, not only the known sides but also the lesser known, combining history with legends. Take this tour! Small groups, good bikes and the best way to explore the city beyond Wawel!

Aanrader. vooral als je van geschiedenis houdt want je krijgt heel veel uitleg van Michael. Krakow heeft dan ook heel wat meegemaakt. Je hoeft niet sportief te zijn, Krakow is klein en vlak.

We kregen snel onze fietsen. De gids was enthousiast en sprak goed Engels. Mooie plekken gezien en veel goede informatie. Aanrader voor wanneer je een bezoek brengt aan deze stad.

Goede en duidelijk trefpunt, mooie route, veel gezien, maar ook de tijd gekregen om alles rustig te bekijken.

Goede en pas nieuwe fietsen! Leuke gids Claudia! Wel een iets wat te grote groep!