Kies data
Belevingen in

Jakarta

Jakarta: De beste dingen die je niet wil missen

Indonesië: eSIM mobiel data-abonnement

1. Indonesië: eSIM mobiel data-abonnement

Maak uw reis naar Indonesië zorgeloos met een flexibel eSIM-gegevensabonnement. Blijf verbonden tijdens uw reizen met supersnelle dekking in Indonesië, Vietnam, Thailand, Singapore, Maleisië, Cambodja, Myanmar en Korea. Koop en installeer uw eSIM altijd en overal en kies uit een verscheidenheid aan datapakketten, geldigheidsopties en dekking. Scan eenvoudig uw QR-code om toegang te krijgen tot al uw essentiële apps en websites tijdens uw reis. Vermijd de moeite van het beheren van meerdere simkaarten met slechts één eSIM per apparaat. Waardeer op door aanvullende eSIM-abonnementen te kopen en te activeren terwijl u bezig bent. Eenmaal geactiveerd, begint uw dekking volgens de door u geselecteerde duur. Neem voor het controleren van het resterende saldo van de eSIM-gegevens contact op met het technische team via WhatsApp/Line/Telegram op het nummer in uw GYG-voucher na aankoop. Gedetailleerd gegevensgebruik is gebaseerd op de backend-gegevens van het telecommunicatiebedrijf en de netwerksnelheden kunnen in afgelegen gebieden variëren. Als u geen verbinding kunt maken met internet na het installeren van deze eSIM, volg dan de handleiding voor het oplossen van problemen met zelfhulp in uw GYG-voucher. APN (naam toegangspunt): internet Info lokale operator: Indonesië: Excelcom (XL Axiata) De rest van de landen zijn na aankoop beschikbaar in de voucher-info op je GYG-app.

Jakarta: oude bustour door Batavia

2. Jakarta: oude bustour door Batavia

Rijd door de straten van de historische wijk van Jakarta en passeer de gebouwen in Nederlandse stijl die dateren uit de 17e eeuw. Leer meer over de geschiedenis van de stad met bezoeken aan het Nationaal Museum, Kota Intan en Jakarta's Chinatown terwijl je reist in een minivan met airconditioning. Geniet van het gemak om opgehaald te worden bij je accommodatie in Jakarta. Bezoek het Nationaal Museum en bekijk de verzameling artefacten van de verschillende etnische groepen van Jakarta. Bewonder de kostuums, muziekinstrumenten, modelhuizen en fijne bronzen beelden van het museum uit de Hindoe-Javaanse periode. Het museum herbergt ook stenen stukken uit de tempels van Midden-Java en een prachtige tentoonstelling van Chinees keramiek. Verken Glodok, de Chinatown van Jakarta en een levendig bank-, handels- en entertainmentcentrum. Stop bij de Chinese tempel Petak Sembilan, gewijd aan de boeddhistische godin van genade Kuan Yin. Leer meer over de geschiedenis van de Bataafse Chinezen vanuit je gids. Ga naar het Jakarta History Museum (Fatahillah Museum). Het museum is gehuisvest in het oude stadhuis van Batavia en herinnert toeschouwers aan de tijd van Indonesië als Nederlandse kolonie. Ga verder naar het Wayang Museum en bekijk de verzameling Javaanse poppen. Daarna rijdt u over de Kota Intan Ophaalbrug, de laatste ophaalbrug in Jakarta. Bezoek de haven van Sunda Kelapa, ooit het hart van de maritieme handel van Jakarta. Tijdens het koloniale tijdperk stond de haven bekend als de "Wegen van Batavia" en was de enige toegang tot Batavia. Na een bezoek aan de haven wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Jakarta: Bogor Culturele Tour met Botanische Tuinen Bezoek

3. Jakarta: Bogor Culturele Tour met Botanische Tuinen Bezoek

De tour begint met het ophalen van je accommodatie in Jakarta, daarna is het tijd om te ontsnappen aan de drukte van de drukke stad en naar het vredige platteland te reizen terwijl je naar de nabijgelegen stad Bogor gaat. Bewonder de prachtige, schilderachtige uitzichten tijdens de rit en zie een kant van Jakarta die je misschien gemist hebt als je in de stad was gebleven. Je eerste stop van de dag zijn de prachtige botanische tuinen van Bogor, gelegen in het hart van de stad. Deze tuinen van wereldklasse beslaan een oppervlakte van ongeveer 85 acres en werden officieel geopend door de Nederlanders in 1817. Vroege onderzoekers gebruikten deze tuinen om een verscheidenheid aan gewassen te ontwikkelen, waaronder thee en tabak, en het park is nog steeds een belangrijk centrum voor botanisch onderzoek in Indonesië. Breng vervolgens een bezoek aan een van de weinige overgebleven gongsmeden in Indonesië en kijk hoe de traditionele technieken nog steeds in gebruik zijn. Leer meer over de manier waarop de instrumenten boven vuur worden gesmolten en met de hand worden geslagen, een proces dat weken duurt om slechts één gong te produceren. Na de gongsmeden dompel je jezelf onder in de traditionele manier van leven van Kampung in een lokale handgemaakte poppensouvenirwinkel. Volg de kronkelende straatjes van Kampung om de winkel te vinden en bewonder de ongelooflijke hoeveelheid houten poppen die in de fabriek te zien zijn.

Jakarta: Indonesië in miniatuurparktour

4. Jakarta: Indonesië in miniatuurparktour

De tour begint met het ophalen van je hotel en reist naar Indonesië in Miniature Park aan de rand van Jakarta. Wandel in het park door de realistisch gereproduceerde eilanden van Indonesië in een centraal meer omringd door paviljoens die de 33 provincies vertegenwoordigen. Elk paviljoen is ontworpen in de traditionele bouwstijl en toont een selectie van culturele items. Leer meer over de fascinerende cultuur van elk Indonesisch eiland terwijl je door Atjeh, Kalimanta, Sulawesi, Java, Papua en meer wandelt met je ervaren gids. Geniet daarna van een ritje met de kabelbaan door het park om de bezienswaardigheden van bovenaf te bewonderen. Ten slotte eindigt de tour in het Museum van Indonesië ter plaatse, een gebouw met drie verdiepingen in traditionele Balinese architectuur. Het museum herbergt een uitgebreide collectie over Indonesische hedendaagse kunst en kunstnijverheid, traditionele kostuums uit de verschillende regio's, poppen, muziekinstrumenten en maskers.

10 Aziatische regio's: eSIM-gegevensplan

5. 10 Aziatische regio's: eSIM-gegevensplan

Maak uw reis naar Azië zorgeloos met een handige eSIM. Blijf verbonden tijdens uw reizen met snelle dekking in 10 Aziatische regio's: Thailand, Vietnam, Singapore, China, Hong Kong, Macau, Taiwan, Zuid-Korea, Indonesië en Maleisië. Koop en installeer uw eSIM altijd en overal en kies uit een verscheidenheid aan datapakketten, geldigheidsopties en dekking in andere landen. Scan gewoon de eSIM QR-code om toegang te krijgen tot al uw essentiële apps tijdens uw reis. Vermijd de moeite van het beheren van meerdere simkaarten met deze afvalvrije oplossing. Ontvang één eSIM per apparaat en herlaad door simpelweg extra eSIM-abonnementen te kopen en te activeren terwijl u bezig bent. Eenmaal geactiveerd, begint uw dekking volgens de door u geselecteerde duur. Neem na aankoop contact op met ons technische team via WhatsApp/Line/Telegram op het nummer in uw GYG-voucher voor het controleren van het resterende eSIM-gegevenssaldo. Gedetailleerd gegevensgebruik is gebaseerd op de backend-gegevens van het telecommunicatiebedrijf en de netwerksnelheden kunnen in afgelegen gebieden variëren. Als je geen verbinding kunt maken met internet nadat je deze eSIM hebt geïnstalleerd, volg dan de handleiding voor het oplossen van problemen met zelfhulp in je GYG-voucher. APN (naam toegangspunt): ctm-mobile Info lokale operator: China - CU Hongkong - CSL Macao - CTM Taiwan - Chunghwa Zuid-Korea - SK Telecom Indonesië - Telkomsel Maleisië - Maxis Singapore - Singapore Thailand - AIS Vietnam - Mobifone

Jakarta: als een lokale rondleiding op maat

6. Jakarta: als een lokale rondleiding op maat

Verken de stad met een vriendelijke local die een passie heeft voor zijn / haar stad en die graag alle tips en trucs wil delen die je zullen helpen het meeste uit je reis te halen. Ontmoet waar je verblijft om vertrouwd te raken met de buurt, ontdek de beste plekken om te eten en boodschappen te doen, de gemakkelijkste manieren om je te verplaatsen en de verborgen juweeltjes die je misschien hebt gemist. Aan het einde van de tour voelt u zich meer op uw gemak bij het navigeren door de stad en bent u er zeker van dat u over alle informatie beschikt die u nodig heeft om het meeste uit uw verblijf te halen. Zodra uw boeking is ontvangen, neemt de lokale touroperator contact met u op om alle details voor de tour te bevestigen, zoals de ontmoetingsplaats en tijd, taal en uw contactgegevens, en ook om u enkele vragen te stellen om u beter te leren kennen . Vervolgens wordt de juiste local voor u uitgekozen op basis van uw interesses. Elke tour wordt volledig op maat gemaakt, zodat u de vergaderlocatie, starttijd en duur kunt kiezen die u verkiest (minimum: 2 uur). Tijdens de wandeling heeft u de mogelijkheid om het openbaar vervoer of de taxi te nemen om door de stad te reizen (op eigen kosten). De lokale gidsen zijn locals die gepassioneerd zijn door hun stad en graag reizigers ontmoeten en delen wat ze leuk vinden aan hun stad. Het zijn geen professionele gidsen en doen deze tours af en toe, wat een authentieke en persoonlijke ervaring oplevert, alsof je door een vriend wordt rondgeleid in hun thuisstad. Door gesprekken met je lokale gids leer je hoe het is om in de stad te wonen, leer je over culturele verschillen, lokale evenementen en politiek en leer je elkaar ook op persoonlijk niveau kennen. Met deze ervaring kom je niet alleen door de stad, je maakt er ook deel van uit.

Jakarta: Nationaal Monument en Miniatuur Indonesië Tour

7. Jakarta: Nationaal Monument en Miniatuur Indonesië Tour

De tour begint met het ophalen van je hotel en reist vervolgens naar de belangrijkste bezienswaardigheid van Jakarta, het 132 meter hoge nationale monument. Het monument torent hoog boven het Merdeka-plein uit en is bekroond met een glinsterende vlam, bedekt met 50 kg bladgoud, om de onafhankelijkheid van het land te symboliseren. De kelder van het monument herbergt een tentoonstelling van 50 dramatische diorama's die de geschiedenis van Indonesië van de prehistorie tot heden weergeven. Bezoek vervolgens een nabijgelegen Batik-winkel om door de stoffen in een reeks klassieke en moderne ontwerpen te bladeren. Er is ook tijd om een Batik-tentoonstelling te bezoeken om meer te leren over de traditionele stof. Na de tentoonstelling reis je af naar Indonesië in Miniature Park, een uitgestrekt pretpark aan de rand van Jakarta. Wandel in het park door de realistisch gereproduceerde eilanden van Indonesië in een centraal meer omringd door paviljoens die de 33 provincies vertegenwoordigen. Elk paviljoen is ontworpen in de traditionele bouwstijl en toont een selectie van culturele items. Ten slotte eindigt de tour in het Museum of Indonesia van het park, een gebouw met drie verdiepingen in traditionele Balinese architectuur. Het museum herbergt een uitgebreide collectie over Indonesische hedendaagse kunst en kunstnijverheid, traditionele kostuums uit de verschillende regio's, poppen, muziekinstrumenten en maskers.

Veelgestelde vragen over Jakarta

Welke topattracties zijn een must-see in Jakarta?

Welke tours in Jakarta nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Sitemap Jakarta

Wil je alle activiteiten in Jakarta ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.