Jameos del Agua

Jameos del Agua: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Lanzarote: dagtour met 3 toeristische attracties

1. Lanzarote: dagtour met 3 toeristische attracties

Ervaar tijdens deze tour de drie meest spectaculaire attracties van Lanzarote en geniet van de spannende combinatie van natuur en avontuur op dit idyllische Canarische Eiland. Begin je avontuur met een bezoek aan het Nationaal Park Timanfaya en geniet van de unieke vormen van gekoelde lava die vanuit het grottenstelsel Cueva de los Verdes doorlopen tot in de Atlantische Oceaan. Je eindigt de tour met een bezoek aan Jameos del Agua, een natuurlijke grot met een meer. Montañas del Fuego/Timanfaya National Park De vuurbergen van Nationaal Park Timanfaya maken deel uit van een uitgestrekt gebied dat is getroffen door de vulkaanuitbarstingen tussen 1730 en 1736. Deze langdurige uitbarstingen, behorende tot de belangrijkste en meest spectaculaire in de geschiedenis van vulkanisme in de wereld, hebben de aard van het eiland radicaal veranderd. Ervaar verbazingwekkende experimenten met de bestaande geothermische energie en geniet van een adembenemende tocht door het nationale park. Kom meer te weten over de geschiedenis van dit natuurwonder en hoor over de authentieke verslagen van een priester uit Yaiza, die de vulkanische uitbarstingen in de 18e eeuw heeft gedocumenteerd. Het geeft een indruk van hoe het leven van de mensen werd bepaald door de kracht van de natuur. Cueva de los Verdes Het bezoek aan het grottenstelsel Cueva de los Verdes is een echte reis naar het hart van de aarde en belooft een spectaculaire en unieke ervaring. De lavabuis, gevormd door de vulkaan La Corona, is een van de langste en meest interessante ter wereld. De massieve lavastromen, die op dat moment in de richting van de zee stroomden, koelden aan de oppervlakte snel af terwijl de magma eronder verder stroomde. Toen de uitbarstingen ten einde waren, stroomden de overblijfselen naar buiten waardoor op verschillende niveaus tunnels en holtes ontstonden die samen een hoogte van 40 meter bereiken en tot ver in de zee reiken. Jameos del Agua Bekijk de twee grotten die deel uitmaken van één van de langste lavabuizen op aarde. Kunstenaar César Manrique heeft dit gedeelte van de tunnel creatief en smaakvol ontworpen om een harmonie tussen kunst en natuur te creëren. Hier bevindt zich een restaurant, een concertzaal, en een meertje met een directe verbinding met de zee. Het meer is ook de thuisbasis van kleine witte blinde krabben, die met het blote oog kunnen worden gezien en meestal alleen in wateren van 2.000 meter onder zeeniveau te vinden zijn.

Lanzarote: dagtour langs highlights per bus

2. Lanzarote: dagtour langs highlights per bus

Verken het beste dat de lavakust te bieden heeft tijdens deze bustour van een hele dag. De lava, die tijdens de 18e en 19e eeuw vanuit Timanfaya stroomde, heeft een uniek landschap gecreëerd, met de Salinas, Hervideros en El Charco de los Clicos. Bezoek de Vuurbergen en reis naar Islote de Hilario om de geisers te zien. Rijd dan door langs de Ruta de los Volcanes. Pauzeer bij de Camel Echadero in het Nationaal Park Timanfaya. Proef La Geria-wijn van een lokale wijnboer, alvorens te pauzeren voor de lunch. Bezoek na de lunch de Vallei van 1.000 Palmbomen in Haria. Geniet van spectaculaire uitzichten op de rivier en het eiland La Graciosa vanaf Famara. Beëindig de bustour met een bezoek aan de Jameos del Agua.

Vulkanen en grotten: dagtour over Lanzarote

3. Vulkanen en grotten: dagtour over Lanzarote

Geniet van een fantastische dag buiten tijdens deze tour over Lanzarote. Bekijk het pitoresk dorpje Yaiza aan de rand van de vulkaan, waar je de mogelijkheid hebt om de vulkanische krater te bewonderen van het Timanfaya-gebergte of om simpelweg van een cafe con leche (koffie met melk) te genieten. Vervolgens ga naar het westelijke deel, naar de indrukwekkende rotskust van Los Herveideros, met zijn unieke structuren die gevormd zijn door vulkanische erupties. Bekijk Lago Verde, een groen meer in het midden van het zwarte zandstrand El Golfo. Bewonder de baai die bestaat uit tufsteen en lava met unieke kleuren en bizarre vormen. De reis gaat verder naar het Timanfaya Nationaal Park. Hier heb je de mogelijkheid om te genieten van een korte rit op een dromedaris en om de wereld te bewonderen vanaf deze unieke dieren. Bewonder de Montañas del Fuego (vuurbergen), probeer verrassende experimenten met de geothermische energie en geniet van een adembenemende tour door het nationale park. Leer over de geschiedenis en de ontwikkeling van dit natuurlijke wonder. De authentieke overleveringen van een priester uit Yaiza die de vulkanische erupties in de 18e eeuw heeft bijgehouden, geven en dieper beeld van hoe de levens van de burgers bepaald werden door de kracht van de natuur. Tijdens een pauze in Mancha Blanca heb je de mogelijkheid om de bekende kerk van Nuestra Seniora de los Dolores te bezoeken. Bewonder de prachtige Canarische architectuur en bekijk het beeld van Madonna dat, volgens de legende, een lavastroom tegenhield tijdens een vulkanische eruptie. Bezoek het pitoreske wijngebied van La Geria en leer meer over het nauwkeurige werk dat geassocieerd wordt met de lokale methodes van het verbouwen van wijn. Ook kun je hier de heerlijke lokale wijnen proeven van de lokale Bodega (kelder). De tour gaat verder naar het groene, noordelijke deel van het eiland, terwijl je langs het monument al Campensino gaat, op weg naar de vallei met de 1000 palmbomen. Geniet van een prachtig landschap dat compleet anders is dan wat je tot nu toe op het eiland gezien hebt. Geniet van de betoverende atmosfeer terwijl je reist naar een van de hoogste punten van het eiland. Hier bewonder je het fantastische uitzicht over de vallei met de 1000 palmbomen, Monte Carona en de noord-oostelijke kustlijn met de pitoreske dorpjes. Bezoek Jameos del Agua, een van de mooiste plekken op Lanzarote. De architect Cesar Manrique ontwierp een deel van deze tunnel op een artistieke manier. Hier vind je ook een café met prachtig gedecoreerde manden, een concerthal, een zwembad en een smal meer dat verbonden is met de zee. Ook kun je hier de kleine witte krabben zien die normaliter alleen in de diepe zee gevonden worden.

Noord-Lanzarote: grot, Jameos del Agua en uitkijkpunt

4. Noord-Lanzarote: grot, Jameos del Agua en uitkijkpunt

Ontdek de geheimen van een vulkanische buis, maak een wandeling door een ondergrondse tuin en voel je alsof je op de vleugels van een adelaar meevliegt bij de beroemde Mirador del Rio, allemaal tijdens deze dagtocht met gids op Lanzarote. Inclusief vervoer heen en terug. Nadat je bent opgehaald ga je eerst naar de vulkanische grot Cueva de los Verdes (entreekosten inbegrepen). Daarna bezoek je de lavagrotten Jameos del Agua (entreekosten inbegrepen). Bewonder de vulkanische tunnel die door Cesar Manrique is omgetoverd tot een geheime tuin. Zie de kristalheldere lagunes en albinokrabben die eruitzien als parels. Kom meer te weten over de bezienswaardigheden die je bezoekt dankzij de informatie van een lokale gids. Geniet vanaf de kliffen van een spectaculair uitzicht op het eiland La Graciosa. Vervolgens bezoek je het dorp Haría, ook wel bekend als de Vallei van de Duizend Palmen. Breng de rest van de tocht door in deze oase van palmbomen en neem hier eventueel een pauze om te lunchen. Er is een buffet beschikbaar voor € 10, of je kunt een café bezoeken. 

Lanzarote: dagtrip voor cruisepassagiers

5. Lanzarote: dagtrip voor cruisepassagiers

Stap van je cruiseschip af en ga mee op een tour naar het noorden van Lanzarote. Bekijk de unieke vulkanische tunnel en grotten van Jameos del Agua, geniet van een wijnproeverij in La Geria, leer over de thermische bijzonderheden van Islote de Hilario en nog veel meer. Je begint in de Vallei van Duizend Palmen en bewondert de 5.000 jaar oude vulkaan Corona. Je bereikt dan het Famara-bergmassief op een hoogte van 500 meter en kijkt uit over de eilanden van de Chinijo-archipel. Ontdek de ondergrondse oases van Jameos del Agua en bewonder de natuurlijke lagune. Ga verder naar het zuiden en zie het Monumento al Campesino. Hier kom je meer te weten over het zogenoemde vruchtbaarheidsmonument. Daarna geniet je van een wijnproeverij in La Geria en kom je meer te weten over hoe de wijnbouw zich heeft ontwikkeld op de vulkanische bodem. Dan ga je verder naar het mooie Timanfaya National Park en bewonder je de fascinerende Montañas del Fuego (de Vuurbergen). Je luistert naar uitleg over hoe de energie onder het aardoppervlak in El Islote de Hilario borrelt en kunt verbazingwekkende experimenten met geothermische energie bekijken. Grijp als laatste je kans om een kamelenrit te maken door het park, voordat je op de terugweg de Green Lagoon en de kwelders kunt zien.

Lanzarote: dagtocht per bus met prachtige uitzichten

6. Lanzarote: dagtocht per bus met prachtige uitzichten

Verken de diverse landschappen van Lanzarote tijdens een dagtocht over het eiland per bus en vergelijk het noorden met het zuiden. Profiteer van de ophaalservice in Playa Blanca, Puerto de Carmen of Costa Teguise en reis naar Nationaal Park Timanfaya om het maanlandschap te zien dat tijdens de laatste uitbarstingen in de 18e eeuw is ontstaan. Zie de geothermische activiteit die voor warmte op het eiland zorgt. Volg daarna de route van de vulkanen terwijl je naar het zuiden gaat en steek het gebied aangrenzend aan Timanfaya en het beschermde landschap van La Geria over. Bewonder de lavazee langs de zoutvlakten van Las Salinas del Janubio en zie de bizarre rotsformaties van Los Hervideros. Pauzeer bij El Golfo, dat bekend staat voor het spectaculaire groene meer. Je bezoekt ook de hoofdstad Teguise en kunt van het prachtige uitzicht genieten vanaf Peñas del Chache, het hoogste punt van Lanzarote. Tenslotte dwaal je door het dorp Haria en wordt je betoverd door de geweldige Vallei der Duizend Palmen.

Vanuit Fuerteventura: dagtrip naar Lanzarote

7. Vanuit Fuerteventura: dagtrip naar Lanzarote

In de haven van Corralejo stap je op de veerboot naar Playa Blanca in Lanzarote. De bus staat te wachten om je mee te nemen naar de Montañas del Fuego (Bergen van Vuur). Bekijk het fantastische landschap van Timanfaya National Park. In de Islote de Hilario zie je geothermische activiteit. Begin aan de vulkaanroute en ga de lavavelden in. Hier heb je het gevoel alsof je op de maan loopt. Na een heerlijke lunch reis je verder langs de wijnstad La Geria, waar je  goed kunt zien hoe boeren op Lanzarote zich hebben aangepast aan hun omgeving. Bezoek een typische wijnkelder en proef de wijnen van Lanzarote. Daarna steek je het eiland over naar de lavatunnel Jameos del Agua. Deze vulkanische grot heeft een zoutwaterlagune waar je een unieke diersoort kunt ontdekken, de albino-krab, die bekendstaat als Jameito. Van daar keer je terug naar Playa Blanca via de Kust van Lava (Hervideros/Salinas Janubio) om de veerboot terug naar Fuerteventura te pakken.

Lanzarote: in de sporen van César Manrique - 4 kunstcentra

8. Lanzarote: in de sporen van César Manrique - 4 kunstcentra

César, een multidisciplinair kunstenaar, schilder, beeldhouwer, conservator van monumenten en toeristenresorts, ontwerper van landschappen en tuinen, en erkende ecoloog, gebruikte vulkanische incidenten om de wereld te veranderen. Hij slaagde erin om kunst, stedenbouw en toerisme in één concept te verenigen. Aan zijn filosofie, die stedelijke interventies verweeft met duurzaamheid en respect voor de natuurlijke waarden van het gebied, wordt wereldwijd gerefereerd. Hoe anders zou het eiland zijn zonder het Monument voor de Boer, Los Jameos del Agua, Mirador del Río, de Cactustuin of de Grot van de Groenen! Het zou een groot stuk schoonheid en persoonlijkheid inleveren. Lanzarote kun je eigenlijk niet bezoeken zonder deze kunstwerken en -centra te zien en ze leren te interpreteren. Met deze tour ontdek je het noorden van Lanzarote en krijg je panoramisch zicht op Haría, Riscos de Famara en Volcán de la Corona. Dan bezoek je de kunstcentra van César Manrique, zoals het Monument voor de Boer, de Cactustuin, Mirador del Río en Fundación César Manrique. Kies of je Jameos del Agua of Cueva de los Verdes wil bezoeken, twee prachtige kunstcentra.

Halve dagtrip naar Noord-Lanzarote

9. Halve dagtrip naar Noord-Lanzarote

Bekijk de mooiste plekjes in het noordelijke deel van Lanzarote met de bus. Bezoek adembenemende grotten en kliffen met je gids. Begin met het bewonderen van de kerk en de geplaveide straten in het oude dorp Teguise. Steek de stad Los Valles over en ga richting Haría voor een prachtig uitzicht op de palmentuin die bekend staat als "The Valley of a Thousand Palms". Kom aan in Mirador del Río op de steile Famara-klif en vang een glimp op van het eiland Graciosa. Bewonder de rest van de Chinijo-archipel vanuit een spectaculair perspectief. Maak een laatste stop bij Jameos del Agua, een grot van onmiskenbare schoonheid waarvan het landschap werd gevormd door vulkaanuitbarstingen.

Lanzarote: Jameos del Agua & noordkant voor cruisepassagiers

10. Lanzarote: Jameos del Agua & noordkant voor cruisepassagiers

Geniet van het noordelijke landschap van het eiland in het ochtendlicht. Laat je om 08:45 uur naar het meest noordelijke deel van het eiland rijden en kom aan in Los Valles, de Vallei van de Duizend Palmbomen en Haría, waar de 5000 jaar oude vulkaan Corona ligt. Na een korte rit bereik je het Famaramassief op een hoogte van 500 meter. Bewonder het prachtige uitzicht over de eilandjes van de Chinijo-archipel en geniet van deze ongelooflijk weidse blik. Ga daarna verder naar Jameos del Agua, een locatie met indrukwekkende ondergrondse oases. Het indringen van de zee creëerde deze natuurlijke lagune, een perfect natuurlijk zwembad ingebed in de natuur en omgeven door weelderige vegetatie. Rijd op de terugweg naar de haven door de dorpen Arrieta, Guatiza en Teguise. Na deze onvergetelijke ochtendrondleiding ben je om 11:30 uur weer terug.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Wateractiviteiten
11 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Jameos del Agua

Wil je alle activiteiten in Jameos del Agua ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Jameos del Agua

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.280 beoordelingen

Al met al een hele leuke tour waar we geluk mee hadden met onze leidster Radmilla. Ze was gewoon absoluut geweldig, in drie talen en met een ongelooflijk persoonlijke manier bracht ze ons in een zeer korte tijd dichter bij de schoonheden van Lanzarote. Ook een dikke pluim voor onze buschauffeur, die ons echt vol vertrouwen door het vulkanische landschap heeft gereden. We voelden ons zeer comfortabel en goed verzorgd die dag.

Snelle feedback na boeking. Ik kreeg informatie over de incasso via e-mail en WhatsApp. We hadden de tour in het Duits geboekt. Maar aangezien we de enige Duitse deelnemers waren, vroeg de gids ons of het goed voor ons zou zijn als ze alleen in het Engels en Spaans sprak. Was voor ons geen probleem. Er was genoeg tijd bij de bezienswaardigheden om alles te zien. Ik kan de tour aanbevelen?

Een zeer goed georganiseerde tour en de gids maakten het erg leuk, ondanks dat het bijna de hele dag duurde, was het erg aangenaam en ik ben blij dat ik het bij hen heb geboekt. De gids is erg aardig en attent voor iedereen, naast de zeer volledige uitleg. De buschauffeur ook heel goed. En de bus is erg schoon. helemaal aanbevolen

Deze excursie is super leuk om te doen je ziet alles wat je op het eiland kan zien zonder lange tussen stops precies genoeg tijd tussen door ook vertellen ze je alles over het eiland wat je zou willen weten

Great! Everything went very well. The communication, the bus ride and the visits to some wonderful places!